'Uitstekend nieuws voor Galapagos-beleggers'

Door Belegger.nl op 27 januari 2022 12:10 | Views: 15.962

'Uitstekend nieuws voor Galapagos-beleggers'

Woensdagavond werd bekend dat Galapagos Paul Stoffels aanstelt als topman, een zwaargewicht in de biotechnologiesector. Volgens Martin Crum van de IEX Beleggersdesk is dat in meerdere opzichten goed nieuws voor beleggers in Galapagos.

Het is een opsteker voor het zwaar aangeslagen biotechfonds, schrijft hij in een reactie.

"Stoffels was tot voor kort de tweede man van Johnson & Johnson, waar de verantwoordelijkheid voor het totale R&D-budget van een slordige 10 miljard euro op zijn schouders rustte. Hij is de juiste kandidaat om Galapagos richting een betere toekomst te leiden."

Meer positief nieuws

Eind vorige week werd ook bekend dat Galapagos Jyseleca mag vermarkten in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een middel tegen ontstekingen aan de dikke darm. "Het is weliswaar niet materieel, maar wat extra omzet uit Jyseleca is meer dan welkom."

En er is meer positiefs. Onlangs stapte Greenlight Capital, een hedgefonds gerund door David Einhorn, in Galapagos. "Zijn investment case rond Galapagos is verrassend eenvoudig. Einhorn is van mening dat de huidige negatieve waarde van circa €2 miljard die de markt toekent aan Galapagos, dus exclusief de kaspositie, veel te negatief is." Volgens Crum is dat geen gekke gedachte.

Alles bij elkaar vormt dit wel een opsteker voor Galapagos-beleggers die zijn blijven zitten en snakten naar een sprankje goed nieuws, voegt hij eraan toe.

Nog veel werk aan de winkel

"Dankzij de nieuwe topman kan een begin gemaakt worden met het herstel van het vertrouwen. Hij is de juiste man om het tij te keren." Dat wil niet zeggen dat Galapagos al out of the woods is, waarschuwt Crum. "Er is nog heel wat werk aan de winkel om de forse discount om het aandeel in te lopen. Maar dit is een goede start."

Lees meer: 'Te vroeg om Galapagos compleet af te schrijven'

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront