Mobius: koop pas aandelen als bitcoinbeleggers de handdoek in de ring gooien

Door Belegger.nl op 28 juni 2022 08:30 | Views: 13.777

Mobius: koop pas aandelen als bitcoinbeleggers de handdoek in de ring gooien

Beleggers zijn naarstig op zoek naar tekenen van bodemvorming. Maar de bekende strateeg Mark Mobius waarschuwt dat we daar nog niet zijn; hij neemt de bitcoin daarbij als leading indicator, zegt hij in gesprek met Bloomberg. 

"Zolang bitcoinbeleggers het nog hebben over het kopen van de dip, is er blijkbaar nog een gevoel van hoop. Dat betekent dat we de bodem van de bearmarkt nog niet hebben bereikt", redeneert de beursgoeroe.

Wacht op het dieptepunt

Pas als institutionele en particuliere beleggers na flinke verliezen stoppen geld in de markt storten, kunnen we spreken van een dieptepunt, stelt hij. "Dat is het moment om aandelen te gaan kopen", aldus Mobius, die in 2018 Mobius Capital Partners oprichtte, na meer dan drie decennia voor Franklin Templeton Investments gewerkt te hebben.

Bitcoin maakte een heftige crash door de afgelopen tijd en moest 70% inleveren ten opzichte van de top van november 2021. De digitale munt zakte terug naar een niveau van slechts 20.000 dollar. Deze beweging viel samen met het in elkaar zakken van de aandelenmarkt.

Liever cash

De beursveteraan stelde dat hij liever wat cash aanhoudt op dit moment, en dat bewaart voor Indiase aandelen, bouwmaterialen, software-aandelen en bedrijven in de medische sector.

Lees meer: Aan deze 4 signalen kunt u bodemvorming herkennen

Reacties

2 Posts
k2es
1
Volgens die grafiek is er maar weinig correlatie. Bij de eerste bitcoinbubble, bleef de aandelen markt vlak, het laatste half jaar ging vrijwel alles omlaag, dus dat is ook geen maatstaf, maar gewoon de markt. Bitcoin nu kopen blijft gokken en waarschijnlijk op langere termijn veel geld verliezen.
VickerC
0
Zoals je zegt, bitcoin kopen op dit moment is gokken en waarschijnlijk een mooi rendement halen op lange termijn. Op korte termijn is het mogelijk dat je geld verliest (worse case scenario is een bodem rond de 12k volgens mij)
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront