Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Ahold weer koopwaardig

Ahold weer koopwaardig

In de eerste helft van dit beleggingsjaar hebben de beren flink huisgehouden, dat moge duidelijk zijn. Maar in de tweede helft zijn her en der mooie koersstijgingen te verwachten, veelal als hervatting van de langeretermijn-positieve trend.

Ja, die is nog steeds valide. Zo ook op de maandgrafiek van Ahold: bodemstampers zijn actief, een koopkans dient zich aan. Lees maar verder. 

Lange trend

De langetermijntrend is nog steeds opwaarts gericht. Dit blijkt uit de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA-lijn. Onlangs werd er getopt op krap €31,00 waarna een volatiele correctie volgde richting de 24+-zone.

De afstand met de SMA-lijn moest worden verkleind, hetgeen dus is gebeurd, mede gevoed door de RSI en de swingteller. In de 24+-zone kan de correctie opdrogen om daarna de trend een nieuwe impuls te geven.

Steunscenario

In de 24+-zone zijn thans bodemstampers actief. Onder het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’ wordt geprobeerd een witte juli-candle te plaatsen, de eerste indicatie van bodemvorming.

De 3e Fibo retracementlijn doet ook een duit in het bodemzakje en de RSI probeert op de 50-lijn en de OS-lijn op te krullen. Stuk voor stuk aanwijzingen dat de bulls gaan proberen de trend nieuw leven in te blazen. 

Koopkans

Volgens de indicatoren is het nog niet toegestaan om koopposities te overwegen. Logisch, want de indicatoren hebben meer bullish voeding nodig om positief te draaien. Maar charttechnisch gezien zijn er anticiperende koopkansen, mits de koers boven 24+ blijft bewegen. Van 24+ naar 30+, dat is vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario. Voor trendvolgende beleggers een uitdagende propositie.


Risicowaarschuwing: Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht