Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
6 speculatieve tips van Cathie Wood

6 speculatieve tips van Cathie Wood

Wat zijn aandelen om te kopen tijdens de dip in de markt? Mark R. Hake bespreekt op InvestorPlace zes aandelen die een grote plaats innemen in de portefeuilles van Cathie Wood. Het zijn aandelen waarvan de koers flink kan exploderen als de markt herstelt. 

Cathie Wood heeft naam gemaakt met het beleggen in groeiaandelen, al kijkt zij nu tegen flink negatieve rendementen aan.

Zeer speculatief

Dit type groeiaandelen kan nogal volatiel zijn. De meeste van hen realiseren geen winst en hun koers-winstverhoudingen zijn negatief. Bovendien zijn hun prestaties dit jaar grotendeels negatief, met een gemiddelde daling van 41%.

Wel hebben ze bijna allemaal een aantrekkelijke vrije kasstroom. Belangrijk is om te beseffen is dat het (zeer) speculatieve tips zijn. Maar een dip kan een goede instapprijs opleveren. 

3 x tech en 3 x healthcare

Dit zijn de zes tips van Cathie Wood, drie komen uit de techsector en drie uit healthcare:

  • Zoom Video Communications 
  • Tesla 
  • Roku 
  • CRISPR Therapeutics 
  • Teladoc Health
  • Exact Sciences

Zoom Videocommunicatie – een regelrechte cash cow

Zoom Video Communications maakte een hoge vlucht tijdens de coronapandemie. Het bedrijf is bekend van Zoom Meetings, maar biedt ook HD-video, spraak, chat en het delen van inhoud, aan. Zoom verdient vooral geld aan zijn zakelijke klanten. De omzet in het eerste kwartaal steeg met 12%.

Belangrijk is de grote hoeveelheid vrije cashflow die het bedrijf produceert. Die lag met 501 miljoen dollar 10% hoger dan een jaar geleden. Dat is de belangrijkste reden waarom Cathie Wood het aandeel in haar portefeuilles heeft. Maar wat nog belangrijker is, is dat de marge op de vrije kasstroom 46,7% bedroeg in het eerste kwartaal. Bijna de helft van de omzet gaat rechtstreeks naar het genereren van cashflow. Dat duidt op een zeer winstgevend bedrijf. 

Analisten voorspellen voor Zoom een omzet van 4,54 miljard dollar. Met 46,7% aan vrije kasstroom levert dat 2,12 miljard op. Bij een marktkapitalisatie van 32,2 miljard dollar, is dat een rendement op de kasstroom van 6,58%. Een normale rendementswaarde zou 3% zijn. Bij een kasstroom van 2,12 miljard past dan een marktkapitalisatie van 70,67 miljard dollar. Dan spreken we over 119% potentiële koerswinst.

Tesla - de enige winstmachine

Tesla is een van de weinige aandelen in de portefeuilles van Cathie Wood die daadwerkelijk winst maken. Bovendien genereert het bedrijf ook een forse vrije kasstroom. In het eerste kwartaal produceerde Tesla bijvoorbeeld 3,995 miljard dollar aan operationele kasstroom. Daaruit werd voor 1,772 miljard aan kapitaalinvesteringen gedaan, waardoor er 2,228 miljard dollar aan vrije kasstroom overbleef. Dat is 11,88% van zijn omzet van 18,76 miljard dollar.

Op basis van de omzetverwachting van 84,82 miljard dit jaar en 115 miljard volgend jaar, zal het bedrijf dus waarschijnlijk tussen de 10 miljard en 13,6 miljard aan vrije kasstroom genereren. Bij een rendement op de vrije kasstroom van 3% is het bedrijf bij een gemiddelde vrije kasstroom van 12 miljard dollar dus 400 miljard waard. Bij een rendement van 2% is het 600 miljard dollar waard en bij 1% is het 1,2 biljoen dollar waard. Naarmate de omzet en marges van het bedrijf blijven stijgen, valt te verwachten dat de koers meestijgt.

Roku – zou net als Tesla gewaardeerd moeten worden

Roku is een TV-streamingplatform dat zijn streaming- en abonnementsdiensten ook integreert in bepaalde TV's. Bovendien is het bedrijf bezig met de productie van eigen content. Tot dusver is het bedrijf niet winstgevend.

In het eerste kwartaal genereerde het bedrijf echter een positieve operationele kasstroom van 101,8 miljoen dollar. Er werd 14,8 miljoen besteed aan kapitaalinvesteringen, daardoor resteerde er een vrije kasstroom van 87 miljoen op een omzet van 733,7 miljoen. Dit betekent dat de marge 11,86% bedroeg, bijna gelijk aan Tesla. Dan verdient het ook een vergelijkbare waardering. Bij een rendement van 3% is het aandeel dus 16,67 miljard waard en dat is 40% meer dan de huidige marktwaarde. Daarom is het een van de beste keuzes van Cathie Wood om te kopen tijdens de dip.

CRISPR Therapeutics – de beste keuze voor langetermijnbeleggers

CRISPR Therapeutics ontwikkelt gentechnologie voor precieze, gerichte veranderingen in het DNA. Het doel is genezing van kanker en andere belangrijke ziekten. Het bedrijf is verlieslatend. Over de laatste twaalf maanden genereert het nu echter een positieve vrije kasstroom.

In de periode van 12 maanden tot en met maart 2022 produceerde het bedrijf 504,4 miljoen dollar aan operationele cashflow. Na aftrek van 90 miljoen dollar aan investeringen, bedroeg de vrije kasstroom 414,4 miljoen dollar. Dat is 45,3% van de 915 miljoen dollar aan omzet over die periode. Dit maakt het bedrijf aantrekkelijk. Als we bijvoorbeeld een rendement van 5% hanteren, is het bedrijf 8,28 miljard dollar waard. Dit levert de aandelen 35% opwaarts potentieel op, waardoor het tot de beste keuzes voor lange termijn beleggers behoort.

Teladoc Health – veel potentie

Teladoc Health is een bedrijf voor virtuele gezondheidszorgdiensten dat niet-dringende zorg verleent. Het opereert door het inhuren van zorgprofessionals die via het internet medisch advies en recepten kunnen geven.

Het bedrijf is nog niet winstgevend, maar het produceerde wel een vrije kasstroom over de laatste 12 maanden tot maart. Deze bedroeg 170 miljoen, wat neerkomt op 7,9% van zijn omzet van 2,144 miljard dollar in die periode. En dat is de reden waarom Cathie Wood dit aandeel in portefeuille heeft. Het bedrijf heeft veel groeipotentieel.

Exact Sciences – een speculatieve gok

Exact Sciences ontwikkelt kankerscreening- en diagnostische tests en is een dienstverlener. Het bedrijf kan testen op dikkedarmkanker en pre-kanker, maar ook op borst-, prostaat-, en darmkanker. Hoewel het niet winstgevend is, verwacht het toch meer dan 2 miljard dollar aan inkomsten te genereren, met een jaarlijkse groei van 15%.

Als enige van deze lijst levert dit bedrijf nog geen vrije kasstroom op en dat kan ook nog wel even duren. Dit is dus het meest speculatieve aandeel op deze lijst.

Zie ook: 5 dezelfde aandelen van 2 heel verschillende topvrouwen