De enige 3 aandelen waarover zowel Buffett als Wood enthousiast zijn

Door Belegger.nl op 26 september 2022 08:50 | Views: 19.581

De enige 3 aandelen waarover zowel Buffett als Wood enthousiast zijn

Cathie Wood en Warren Buffett zijn beide beroemde beleggers, maar duidelijk elkaars tegenpolen. Zij zijn het over weinig eens, er zijn echter drie uitzonderingen, lezen we op The Motley Fool. Het gaat om twee autoproducenten waar beide topbeleggers van gecharmeerd zijn, BYD en GM. Daarnaast delen zij hun liefde voor Amazon.

Warren Buffett en Cathie Wood hebben heel verschillende beleggingsstijlen. Buffett is een aanhanger van Ben Graham, de geestelijk vader van value investing. De portefeuille van Berkshire Hathaway is gevuld met aandelen van goed geleide bedrijven en gevestigde namen.

Wood daarentegen belegt graag in aandelen van opkomende bedrijven met potentieel ontwrichtende activiteiten. Toch is er enige overlap tussen beide bekende beleggers. 

BYD – bekoelde liefde

Berkshire Hathaway heeft een belang van 18,9% in Build Your Dream (BYD), de Chinese maker van elektrische voertuigen. Dat is ook een van de participaties van het ARK Autonomous Technology & Robotics ETF (ARKQ) van Cathie Wood. Maar bij beiden bekoelt momenteel de liefde voor BYD.

Berkshire heeft zijn positie in het aandeel de afgelopen tijd verminderd, net als ARK, dat onlangs een deel van zijn BYD-aandelen verkocht. De verkoop van Berkshire eiste een bijzonder zware tol van BYD. Het aandeel is sinds begin juli meer dan 30% gedaald. Voor beleggers heeft het jaar 2022 meer weg van een achtbaanrit, met een koersdaling van bijna 20% op jaarbasis. Er is niet veel reden om aan te nemen dat Buffett of Wood het aandeel helemaal hebben opgegeven. Vooral Wood blijft optimistisch over de toekomstperspectieven voor elektrische voertuigen.

Zie ook: 10 redenen waarom Buffett zo succesvol is

General Motors – kopen of verkopen, dat is het verschil

BYD is niet de enige autoproducent die zowel bij Buffett als Wood favoriet is. Al in 2012 is Berkshire ingestapt bij General Motors en nog steeds bezit het een belang van 3,6% in het bedrijf. Wood heeft met ARKQ heeft ook een klein belang in GM. Toch is er enig verschil in aanpak.

Buffett verkocht in het tweede kwartaal van 2022 een deel van de aandelen GM. Wood daarentegen lijkt optimistischer te zijn over het aandeel, zij kocht juist aandelen GM. De belegging is dit jaar nog weinig succesvol geweest voor beide beroemde beleggers. Het aandeel GM is dit jaar meer dan 30% gedaald, vooral door zorgen over de economie. Maar GM zou op lange termijn zowel Buffett als Wood wel wat kunnen opleveren. GM heeft zijn productie van elektrische voertuigen opgevoerd en kan een leider in autonome voertuigen worden, dankzij het meerderheidsbelang dat het bezit in Cruise.

Amazon – Buffett wenste dat hij het eerder kocht

De gedeelde belangstelling van Buffett en Wood is breder dan de autosector. Voor beiden is ook Amazon een favoriet. Berkshire bezit bijna 10,7 miljoen aandelen en Amazon is een grote deelname van het ARK Space Exploration & Innovation ETF. Het aandeel stond niet op de radar van Warren Buffett. Eigenlijk is het zelfs de keuze van een van zijn beleggingsexperts. Zelfkritiek is Buffett niet vreemd, hij noemt zichzelf een idioot omdat hij het aandeel niet eerder kocht.

Woods zag de aantrekkingskracht van Amazon vooral vanwege de fintech-mogelijkheden van het bedrijf. Nu lijkt ze echter meer geïnteresseerd in Amazons activiteiten om satellieten te lanceren. Net als BYD en GM staat het aandeel Amazon in 2022 tot nu toe op verlies, met een koersdaling van bijna 25%. Zelfs een aandelensplitsing hielp niet om de koers op te krikken. Maar Amazon heeft nog veel ruimte om te groeien in e-commerce. Daarnaast draait de cloudbusiness op volle toeren en boort het bedrijf nieuwe markten aan, waaronder gezondheidszorg en zelfscankassa's voor fysieke winkels.

Lees verder: Een Warren Buffett-aandeel om voor altijd vast te houden

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront