Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Sommige techaandelen juist nu interessant'

'Sommige techaandelen juist nu interessant'

Zelfs de krachtige techreuzen blijken niet immuun te zijn voor de gevolgen van een afzwakkende conjunctuur. Maar moeten beleggers ze daarom links laten liggen? Nee, sommige techbedrijven zijn juist nu interessant, stelt Fabiana Fedeli, hoofd aandelenbeleggingen bij vermogensbeheerder M&G.

"Stijgende rentes maken het leven moeilijk voor techaandelen. Het is al enige tijd bekend dat stijgende rente gif is voor deze bedrijven", schreef Salah-Eddine Bouhmidi, Head of Markets bij IG, al eerder in een korte update. 

"Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsobligaties heeft de neiging om te blijven stijgen. Nasdaq-aandelen lijden hieronder. Kijkend naar de langetermijngrafiek van het rendement op Amerikaanse obligaties, zou het verder omhoog kunnen gaan. Een uiterst ongemakkelijke omgeving voor aandelen als Amazon, Alphabet & Co."

Sectorbreed beleggen loont niet

Dat klinkt niet als een aantrekkelijke beleggingscase, maar Fabiana Fedeli van M&G bekijkt het van de zonnige kant. Volgens haar ontstaan bij de huidige koersen aanlokkelijke kansen. Maar let op, want momenteel loont sectorbreed beleggen niet. 

Fedeli: "Uit het afgelopen cijferseizoen bleek al dat bedrijven die binnen dezelfde sector vallen heel verschillende rendementen behalen. Bestudeer de individuele bedrijven dus goed. Kijk naar schuldenniveaus en het management. Dat soort factoren zijn van doorslaggevend belang in ons selectieproces."

Cloudcomputing en datacentra gaan altijd door

"Bij techaandelen bijvoorbeeld zien we bij de huidige koersen interessante beleggingskansen ontstaan. Maar blijf weg van bedrijven die afhankelijk zijn van de vraag van de eindconsument. Want die zijn extra kwetsbaar als die vraag inzakt."

Fedeli kiest liever voor bedrijven die actief zijn in cloudcomputing en datacentra. "Die takken van de business weten zich goed staande te houden in een klimaat met economische tegenwind. Wat we vooral niet doen, is beleggen in hypes. Wij gaan veel liever voor bedrijven met sterke onderliggende fundamentals die zich richten op de lange termijn. Zelfs als het onrustig is op de beurzen, blijft dat soort bedrijven gedijen."

Lees meer: 'Contrair beleggen kan zich uitbetalen'

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht