Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Het rommelt in Frankrijk

2.162 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 109 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 21 april 2017 15:05
    Samengestelde inkoopmanagersindex Frankrijk trekt aan

    Index in april naar hoogste punt in 71 maanden.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid van de Franse economie is in april toegenomen. Dit bleek vrijdag uit de voorlopige inkoopmanagersindex van Markit Economics.

    De samengestelde inkoopmanagersindex van de industrie en de dienstensector steeg van 56,8 in maart naar 57,4 in april. Daarmee noteerde de index op het hoogste punt in 71 maanden.

    De voorlopige inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 53,3 in maart naar 55,1 in april en de index voor de dienstensector steeg van 57,5 naar 57,7.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 24 april 2017 16:14
    Beursupdate: groen domineert na uitslag Franse verkiezingen

    Financials gewild.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn maandag met stevige winsten aan de handelsweek begonnen gesteund door de uitslag van de Franse verkiezingen. De AEX steeg 2,1 procent op 523,00 punten en de AMX dikte 1,4 procent aan.

    Onder de hoofdfondsen ging ING Groep aan kop met 5,7 procent, gevolgd door ABN AMRO met 4,2 procent en NN Group met 3,5 procent. Ook verzekeraar Aegon dikte 3,5 procent aan.

    Philips steeg 3,0 procent na het openen van de boeken over het eerste kwartaal.

    Onderaan stond Wolters Kluwer met een verlies van 1,2 procent. Het aandeel noteerde ex-dividend.

    In de AMX was Air France-KLM een hoogvlieger met een winst van 3,7 procent, gevolgd door Arcadis met 3,1 procent en Aperam met 2,4 procent. Verzekeraar ASR Nederland steeg 2,1 procent.

    Onderaan bivakkeerde Vastned met een min van 3,2 procent. Het aandeel noteerde ex-dividend.

    Onder de kleinere fondsen blonk Probiodrug uit met een winst van 4,3 procent en steeg BinckBank 2,1 procent na het publiceren van de cijfers over het eerste kwartaal.

    ICT Group verloor 1,0 procent en Telegraaf Media Groep gaf 0,6 procent prijs.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 24 april 2017 16:17
    Macron wint eerste ronde Franse presidentsverkiezingen

    Le Pen opponent in tweede ronde.

    (ABM FN) Emmanuel Macron is de winnaar van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen geworden, zoals exit polls zondagavond ook al aangaven.

    Macron van En Marche! zal het op 7 mei in de tweede ronde gaan opnemen tegen Marine Le Pen van het Front National. Macron behaalde 23,9 procent van de stemmen, tegen 21,4 procent voor Le Pen. Daarmee komt er een tweekamp waarmee de markt ook het meest rekening hield.

    Zolang of Macron of Fillon maar doorgaat naar de tweede ronde, zal de markt zich niet al te druk maken. "In een tweede ronde is de gematigde kandidaat meestal de winnaar", zo zei marktanalist Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management in aanloop naar de verkiezingen tegenover ABM Financial News.

    Het enige echte negatieve scenario was volgens Juvyns als Le Pen en Jean-Luc Mélenchon het zouden redden tot de tweede ronde. Beide kandidaten, die aan de buitenkanten van het politieke spectrum bewegen, gelden als een risico voor de Franse economie.

    Econoom Nick Kounis van ABN AMRO sprak zondagavond, op basis van de peilingen, van een "marktvriendelijke" uitslag.

    Marktanalist Naeem Aslam van Think Markets noemde de uitkomst voor Le Pen een "duidelijk signaal" voor de stabiliteit in Europa. Daarbij is Aslam nog niet zo overtuigd dat Le Pen in een tweede ronde het niet zal halen. Slechts een deel van de stemmers van de twee verliezers, François Fillon en Mélenchon, is voldoende voor haar, aldus de analist.

    Inmiddels heeft Fillon aangegeven op Macron te zullen stemmen in de tweede ronde, terwijl ook de socialistische kandidaat Benoît Hamon zijn stemmers opriep in de volgende ronde te kiezen voor Macron. Hamon kreeg 6,4 procent van de Franse kiezers achter zich.

    Fillon behaalde 19,9 procent van de stemmen en Mélenchon 19,6 procent.

    Met deze verkiezingsuitslag kregen de klassieke partijen, Les Républicains van Fillon, en Parti socialiste van Hamon, een stevige tik te verwerken.

    Er werd een iets lagere opkomst gemeten dan de 80,4 procent in 2012.

    De euro had de wind in de rug en steeg zondagavond ten opzichte van de dollar al tot boven de 1,09. Maandagochtend werd het muntpaar verhandeld op 1,0852. De Europese aandelenmarkten maken zich op voor een groene start. Senior Financial Economist Tom Simonts van KBC ziet ruimte voor een "opluchtingsrally, een kleintje".

    De bovengenoemde verkiezingsuitslagen werden vastgesteld na het tellen van 97 procent van de stemmen. Er kunnen nog kleine wijzigingen plaatsvinden nadat alle stemmen zijn geteld.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 25 april 2017 16:10
    Frans ondernemersvertrouwen stijgt onverwacht

    Index naar 108 in april.

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Franse ondernemers is in april gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van Insee, het Franse bureau voor de statistiek.

    De vertrouwensindex kwam deze maand uit op 108, tegenover 105 in maart. Er was gerekend op een indexstand van 104.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 25 april 2017 16:23
    Miljardair wil Christian Dior helemaal hebben

    Gepubliceerd op 25 apr 2017 om 08:27 | Views: 1.546

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Opschudding in de markt voor luxemerken. Miljardair Bernard Arnault, die met zijn familie grootaandeelhouder is van LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), wil voor 12,1 miljard euro het resterende belang van 26 procent in Christian Dior dat hij nog niet bezit overnemen.

    Als onderdeel van de overeenkomst wordt de couture-tak van Dior samengevoegd met die van LVMH, in een deal die een waarde vertegenwoordigt van 6,5 miljard euro.

    Volgens Arnault zal de samensmelting van de onderdelen de mode- en leerdivisie van LVMH versterken, zo gaf hij dinsdag aan. Ook zou het de nu nog gecompliceerde eigenaarsstructuur vereenvoudigen, waarmee hij aandeelhouders tegemoet zou komen.

    De transactie moet worden betaald in contanten en in aandelen van LVMH-rivaal Hermès. De prijs die Arnault voor de resterende stukken Dior wil betalen, tonen een premie van 15 procent op de slotkoers van het aandeel op maandag in Parijs. Arnault en zijn familie bezitten circa 47 procent van de aandelen LVMH.
  6. forum rang 10 voda 26 april 2017 15:30
    PSA Group ziet omzet oplopen

    Nieuwe modellen geven omzet impuls

    (ABM FN-Dow Jones) Automaker PSA Group heeft de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar zien oplopen. Dit maakte het Franse concern woensdag voorbeurs bekend.

    De omzet steeg op jaarbasis met 4,9 procent naar 13.629 miljoen euro, ondersteund door de recente lancering van nieuwe modellen, waarmee negatieve wisselkoersen van 1,0 procent konden worden gecompenseerd.

    Outlook

    PSA verwacht dat de Europese automotivemarkt dit jaar met 1 procent groeit. In Latijns-Amerika voorziet de autobouwer een groei van 2 procent, voor de Chinese markt een toename met 5 procent en een stabiele ontwikkeling in Rusland.

    Operationeel wil PSA met het 'Push to Pass' programma tussen 2016 en 2018 gemiddeld een marge voor het terugkerend operationeel resultaat van 4,5 procent realiseren. De doelstelling voor 2021 ligt op 6 procent.

    Voor 2018 wordt gemikt op een omzetstijging van 10 procent ten opzichte van 2015 en voor 2021 op een verdere omzetgroei van 15 procent.

    Het aandeel PSA Peugeot Citroën sloot dinsdag op 18,95 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 26 april 2017 15:31
    Frans consumentenvertrouwen stabiel

    Vertrouwensindex blijft staan op 100 in april.

    (ABM FN-Dow Jones) Het consumentenvertrouwen in Frankrijk is in april ongewijzigd gebleven ten opzichte van de drie voorgaande maanden. Dit meldde Insee, het Franse bureau voor de statistiek, woensdag.

    De vertrouwensindex bleef staan op 100, de hoogste stand sinds oktober 2007. Dit was gelijk aan het niveau in maart, februari en januari. Geraadpleegde economen mikten eveneens op een indexstand van 100.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 27 april 2017 15:55
    Flinke winststijging Total

    Oliereus blijft investeren in Argentinie.

    (ABM FN) Total heeft in de eerste drie maanden van 2017 flink meer winst behaald. Dit bleek voorbeurs uit een kwartaalupdate van de Franse oliereus.

    CEO Patrick Pouyanné wees in een toelichting op de overeenkomst van oliekartel en diverse andere producenten om de output te limiteren. Bij de tak upstream profiteerde Total van een hogere productie door het in gebruik nemen van het Moho Nord-veld in Congo. Bij downstream ontwikkelden de marges zich nog altijd gunstig.

    In het eerste kwartaal behaalde Total een aangepaste winst, dat wil zeggen de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten van 2,6 miljard dollar, een stijging van maar liefst 56 procent. Per aandeel kwam dit neer op 1,01 dollar, een stijging van 49 procent.

    De gerapporteerde nettowinst bedroeg 2,8 miljard dollar. Aandeelhouders kunnen een interim dividend van 0,62 euro per aandeel tegemoet zien, betaalbaar in oktober 2017.

    Total produceerde in het afgelopen kwartaal bijna 2,6 miljoen vaten olie-equivalent per dag. Verder wist de oliereus de kosten verder te verlagen.

    Investeringen

    Tegelijk met de kwartaalcijfers liet Total ook weten besloten te hebben tot het ontwikkelen van nieuwe velden in Argentinië, nadat de Argentijnse regering toestemming verleende voor de schalieplannen van de oliereus.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 28 april 2017 12:14
    Iets hogere inflatie in Frankrijk

    Op jaarbasis in april 1,2 procent hogere consumentenprijzen.

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Frankrijk zijn in april op jaarbasis iets sterker gestegen dan een maand eerder. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Insee, het Franse bureau voor de statistiek.

    De consumentenprijzen stegen in april met 1,2 procent, na een stijging van 1,1 procent in maart.

    Op maandbasis stegen de consumentenprijzen in april met 0,1 procent, na een toename van 0,6 procent in maart.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 28 april 2017 12:16
    Lagere groei Franse economie

    Bruto binnenlands product groeit met 0,3 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De economische groei van Frankrijk is in het eerste kwartaal van 2017 lager uitgekomen dan in het voorgaande kwartaal. Dit bleek dinsdag uit cijfers van statistiekbureau Insee.

    Het bruto binnenlands product steeg in de eerste drie maanden van 2017 met 0,3 procent, terwijl geraadpleegde economen mikten op een toename met 0,4 procent.

    In het vierde kwartaal van afgelopen jaar groeide de economie nog met 0,5 procent, terwijl de meest recente raming nog wees op een toename met 0,4 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. [verwijderd] 1 mei 2017 14:53
    Franse presidentskandidaat Macron vindt dat EU 'drastisch' moet hervormen
    Laatste update: 01 mei 2017 14:19

    De sociaal-liberale favoriet bij de Franse presidentsverkiezingen, Emmanuel Macron, vindt dat de Europese Unie (EU) drastisch moet hervormen.
    Zo niet, dan moet Frankrijk rekening houden met het vooruitzicht van een 'Frexit', het verlaten van de EU, vertelt de pro-EU-kandidaat maandag tegen BBC.

    Macron zegt dat hij nog steeds vindt dat de EU belangrijk is voor Frankrijk. "Maar tegelijkertijd moeten we naar onze mensen luisteren die extreem boos zijn, en vinden dat de EU in deze staat niet meer houdbaar is." De presidentskandidaat zegt bovendien dat het "verraad" zou zijn als hij de EU in de huidige staat als president zou laten functioneren.
    www.nu.nl/verkiezingen-frankrijk/4660...
  12. whammy 1 mei 2017 17:01
    quote:

    mineset® schreef op 1 mei 2017 14:53:

    Franse presidentskandidaat Macron vindt dat EU 'drastisch' moet hervormen
    Laatste update: 01 mei 2017 14:19

    De sociaal-liberale favoriet bij de Franse presidentsverkiezingen, Emmanuel Macron, vindt dat de Europese Unie (EU) drastisch moet hervormen.
    Zo niet, dan moet Frankrijk rekening houden met het vooruitzicht van een 'Frexit', het verlaten van de EU, vertelt de pro-EU-kandidaat maandag tegen BBC.

    Macron zegt dat hij nog steeds vindt dat de EU belangrijk is voor Frankrijk. "Maar tegelijkertijd moeten we naar onze mensen luisteren die extreem boos zijn, en vinden dat de EU in deze staat niet meer houdbaar is." De presidentskandidaat zegt bovendien dat het "verraad" zou zijn als hij de EU in de huidige staat als president zou laten functioneren.
    www.nu.nl/verkiezingen-frankrijk/4660...
    Frankrijk moet eens de hand in eigen boezem steken. Jaren niets gedaan aan economische hervormingen (zoals zoveel zuidelijke landen) en rustig achterover blijven leunen in de trant van : die het langst leeft, die het langst zorgt. Ze moeten eens leren dat La douce France voorgoed voorbij is. Niet dat ik zo pro Europees ben maar moest het even kwijt.
  13. [verwijderd] 1 mei 2017 17:11
    quote:

    whammy schreef op 1 mei 2017 17:01:

    [...]

    Frankrijk moet eens de hand in eigen boezem steken. Jaren niets gedaan aan economische hervormingen (zoals zoveel zuidelijke landen) en rustig achterover blijven leunen in de trant van : die het langst leeft, die het langst zorgt. Ze moeten eens leren dat La douce France voorgoed voorbij is. Niet dat ik zo pro Europees ben maar moest het even kwijt.
    Frankrijk niet hervormen en de EU wél ? Ja de sterkere landen mogen strakjes nóg meer betalen ;-)
    Immers, Frans begrotingstekort blijft maar te hoog (3.4% in 2016), pensioenleeftijd blijft maar te laag (62 en pas in 2023 67), hervorming cq privatisering staatsbelangen in Franse blijft maar achter (Air France, Peugeot/Citr, etc.etc.), Franse landbouw & veeteelt slokken hopen EU subsidies op, energiebedrijven doen nog weinig aan groene stroom opwekking) .....
  14. Zheng He 1 mei 2017 17:20
    Ach, hervormen in de EU gaat langzaam. Zelfs als er voorgesteld wordt om te stoppen met het verhuiscircus naar Straatsburg van het europese parlement dan stemt godbeterd de PVV fractie tegen. (Om een potentieel bevriend staatshoofd in Frankrijk te plezieren).
  15. whammy 1 mei 2017 17:27
    quote:

    mineset® schreef op 1 mei 2017 17:11:

    [...]
    Frankrijk niet hervormen en de EU wél ? Ja de sterkere landen mogen strakjes nóg meer betalen ;-)
    I
    Dat schrijf ik toch niet. De hele EU moet op de schop incluis Frankrijk. Een monetaire unie alleen volstaat niet en blijkt een wassen neus te zijn.
  16. whammy 1 mei 2017 17:35
    quote:

    terrible jones schreef op 1 mei 2017 17:20:

    Ach, hervormen in de EU gaat langzaam. Zelfs als er voorgesteld wordt om te stoppen met het verhuiscircus naar Straatsburg van het europese parlement dan stemt godbeterd de PVV fractie tegen. (Om een potentieel bevriend staatshoofd in Frankrijk te plezieren).
    Een politiek machtsspel, het lijkt wel op verkapte ruilhandel. Kosten die 12 zittingen in Straatsburg € 200.0000,00.

    Het EU-parlement, dat volgens het verdrag twaalf keer per jaar in Straatsburg plenair bijeen moet komen, wil dat de twee EU-agentschappen in Londen naar Straatsburg verhuizen. In ruil daarvoor zou Frankrijk afstand doen van het parlement ten gunste van Brussel, waar de meeste activiteiten van het parlement nu plaatsvinden.
  17. Zheng He 1 mei 2017 18:53
    quote:

    whammy schreef op 1 mei 2017 17:35:

    [...]

    Een politiek machtsspel, het lijkt wel op verkapte ruilhandel. Kosten die 12 zittingen in Straatsburg € 200.0000,00.

    Het EU-parlement, dat volgens het verdrag twaalf keer per jaar in Straatsburg plenair bijeen moet komen, wil dat de twee EU-agentschappen in Londen naar Straatsburg verhuizen. In ruil daarvoor zou Frankrijk afstand doen van het parlement ten gunste van Brussel, waar de meeste activiteiten van het parlement nu plaatsvinden.
    Maar het waren niet de Fransen die met deze hervorming kwamen. En de PVV heeft tegen gestemd, dus die moeten helemaal niet meer zeuren over deze kosten, zij zijn er nu verantwoordelijk voor.
  18. whammy 1 mei 2017 20:12
    quote:

    terrible jones schreef op 1 mei 2017 18:53:

    [...]
    Maar het waren niet de Fransen die met deze hervorming kwamen. En de PVV heeft tegen gestemd, dus die moeten helemaal niet meer zeuren over deze kosten, zij zijn er nu verantwoordelijk voor.
    Het verlaten van de 2 agentschappen, als je dat bedoelt met hervorming, is niet aan Frankrijk maar daar beslist de hele Unie over en of dat het klauwen met geld gaat kosten, daar zijn de meningen over verdeeld.
  19. forum rang 10 voda 2 mei 2017 16:13
    Groei Franse industrie neemt toe

    Inkoopmanagersindex in april naar 55,1.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Franse industrie is in april in een hoger tempo gegroeid. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 53,3 in maart naar 55,1 in april, hetgeen conform een voorlopige raming was.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei van de industrie, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
2.162 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 109 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.023
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.858
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.981
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.733
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.300
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.679
Alfen 12 15.910
Allfunds Group 3 1.115
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 322
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.754
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.125
AMG 965 125.564
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.566
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.073
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.507
ASML 1.762 76.304
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.587
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht