Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Energie Terug naar discussie overzicht

Solar power...

6.116 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 306 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 april 2017 19:01
    Belgische spoorwegen installeren 1.886 zonnepanelen

    In Schaarbeek zijn door spoorwegonderneming NMBS 3 nieuwe pv-installaties in gebruik genomen. Het gaat om 1.886 panelen. Ook plant de spoorwegonderneming een nieuwe installatie in Vorst, met dubbel zo hoog vermogen.

    De zonnepanelen zijn geplaatst op de daken van het museum ‘Train World’, een administratief gebouw en een werkplaats voor treinonderhoud. In totaal produceren de zonnepanelen 500.000 kilowattuur elektriciteit per jaar. Overigens zal het grootste deel van de stroom in de gebouwen zelf worden gebruikt.

    De NMBS ging voor het plaatsen van de installaties in Schaarbeek een samenwerking aan met ontwikkelaar Orka. Orka neemt de investering voor zijn rekening en staat voor een periode van 10 jaar in voor exploitatie en onderhoud. Na 10 jaar wordt NMBS eigenaar van de installatie.
    NMBS is nog van plan om ook het dak van de onderhoudspost van Vorst te voorzien van zonnepanelen. Het gaat om een installatie met een dubbel zo groot vermogen als dat van de 3 installaties in Schaarbeek samen. Een tender daarvoor moet nog worden uitgeschreven.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  2. forum rang 10 voda 18 april 2017 19:02
    42 appartementengebouwen van Portaal voorzien van zonnepanelen

    Woningcorporatie Portaal heeft in 6 maanden tijd 42 woongebouwen in Amersfoort, Arnhem, Leiden, Nijmegen en Utrecht voorzien van zonnepanelen. Zo wil zij de duurzaamheid verhogen en woonlasten verlagen.

    In november werd al bekend dat Ecorus 2.727 zonnepanelen zou gaan plaatsen op flatgebouwen van de corporatie. Portaal verwacht in de komende 6 maanden nog eens ruim 70 flats te voorzien van zonnepanelen. Met de bestaande en geplande plaatsingen telt Portaal begin 2018 naar verwachting zo’n 150 appartementengebouwen die voorzien zijn van zonnepanelen.

    De zonnepanelen op appartementencomplexen wekken elektriciteit op voor de gemeenschappelijke voorzieningen, zoals voor de verlichting van het trappenhuis en de galerijen en indien aanwezig voor automatische deuren en liften. Met deze ingreep zijn er voor het beheer van het gebouw minder fossiele brandstoffen nodig, het voordeel dat dat oplevert geeft Portaal voor de helft terug aan haar huurders. De andere helft is voor Portaal en wordt gebruikt om deze verduurzamingsmaatregel te financieren.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  3. forum rang 10 voda 18 april 2017 19:03
    Saoedi-Arabië investeert in 30 grootschalige zonne- en windparken

    In de komende 6 jaar wil Saoedi-Arabië 10 procent van zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen. Om die reden gaat het land 30 grootschalige zonne- en windparken ontwikkelen.

    In het hernieuwbare energieprogramma waar de projecten onderdeel van zijn wordt door de overheid 30 tot 50 miljard dollar geïnvesteerd. Het land wil in 2023 of 9,5 gigawattpiek hernieuwbaar energievermogen beschikken. Het eerste project is een zonnepark van 300 megawattpiek in Riyad waarvoor inmiddels een tender geopend is. Het zonnepark moet binnen nu en anderhalf jaar operationeel zijn.

    Saoedi-Arabië heeft in totaal 27 bedrijven op de lijst van ondernemingen vermeld die in aanmerking komen om de pv-projecten te bouwen. Nog eens 24 bedrijven komen in aanmerking voor het realiseren van de windparken. Onder hen is onder meer het Franse EDF.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  4. forum rang 10 voda 18 april 2017 19:04
    Eneco laat Eindhovens gezin solar gezinswagen Stella testen (video)

    Solar Team Eindhoven gooide de afgelopen jaren hoge ogen met twee gezinsauto op zonne-energie. Maar wat zijn de ervaringen van Jan Modaal met deze voertuigen?Eneco nam met een gezin uit Eindhoven de som op de proef.

    Eneco werkt sinds afgelopen november samen met Solar Team Eindhoven en liet vanuit dit perspectief een van zijn klanten Stella testen. De ervaringen zijn in onderstaande video te bekijken.

    Voor video, zie link:

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  5. forum rang 10 voda 18 april 2017 19:12
    Aedes: ‘Aantal van 50.000 huurwoningen met pv kan fors omhoog’
    Ongeveer 50.000 corporatiewoningen hebben zonnepanelen en dat aantal kan dus nog fors omhoog. Dit stelt Aedes, koepelvereniging voor de Nederlandse woningcorporaties.

    Om de uitrol van zonnepanelen bij huurwoningen een boost te geven, wil Aedes corporaties die hier nog weinig of geen ervaring mee hebben ondersteunen. ‘Daarbij denken wij aan het verspreiden van kennis over succesvolle initiatieven, gezamenlijke inkoop, de afstemming met huurders en het wegnemen van belemmerende wetgeving’, stelt Aedes. ‘De manier waarop wij deze ondersteuning vorm geven, verkennen wij graag samen met onze leden.’

    Aedes roept hierom corporaties die nog geen of weinig ervaring hebben met zonnepanelen op om deel te nemen aan een bijeenkomst in Utrecht op donderdagmiddag 1 juni 2017, aanmelden kan via de website van Aedes.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  6. forum rang 10 voda 18 april 2017 19:15
    Tommelein: ‘Grootverbruikers in openbaar vervoer moeten zonnestroom opwekken’ (video)

    De Vlaamse energieminister heeft tegenover VTM Nieuws verklaart dat hij van mening is dat de grote energieverbruikers in het Vlaamse openbaar vervoer zonnestroom of windenergie moeten gaan opwekken.

    Tommelein noemde in het gesprek 2 bedrijven in het bijzonder:

    spoorwegmaatschappij NMBS en vervoersmaatschappij De Lijn. ‘NMBS en De Lijn moeten er dringend werk van maken. Zij zouden windmolens moeten plaatsen en zonnepanelen moeten leggen. Als de biomassacentrale niet doorgaat (red. de biomassacentrale in Langerlo die er naar alle waarschijnlijkheid niet komt), zal die moeten vervangen worden door andere investeringen in zon, wind en warmte. En dat zal inspanningen van iedereen vragen, ook van de overheid.’

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  7. forum rang 10 voda 18 april 2017 19:16
    Webinar ‘Kansen in de Nederlandse pv-markt: op weg naar 20 gigawattpiek’ (video)

    In het kader van de conferentie The Solar Future NL organiseerde Solarplaza afgelopen week een webinar over de ontwikkeling van de Nederlandse pv-markt met als prikkelende titel ‘Op weg naar 20 gigawattpiek’.

    De webinar vormde een inleiding naar negende editie van de zonne-energie conferentie The Solar Future NL op 18 Mei 2017 in Baarn.
    De volledige webinar is hieronder terug te luisteren.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  8. forum rang 10 voda 18 april 2017 19:18
    Trina Solar presenteert bifacial zonnepaneel DUOMAX Twin

    Trina Solar introduceert een bifacial zonnepaneel. Het glas-glaszonnepaneel, DUOMAX Twin, werd gepresenteerd op de Chinese vakbeurs Clean Energy Expo China (CEEC Expo).
    Het zonnepaneel combineert de PERC-zonneceltechnologie van Trina Solar met de DUOMAX-module. De voorzijde van het zonnepaneel - dat uit 60 zonnecellen bestaat - zet direct zonlicht om in zonnestroom, terwijl de achterzijde van het zonnepaneel gereflecteerd en verstrooid licht omzet in zonnestroom. Het bedrijf stelt dat de meeropbrengst van het zonnepaneel 25 procent is.

    Het zonnepaneel krijgt een vermogen van 285-300 wattpiek aan de voorzijde en van 30 tot 75 wattpiek aan de achterzijde. Het is nog niet bekend wanneer het zonnepaneel op de Europese markt verkrijgbaar zal zijn; de marktintroductie vindt in ieder geval in China plaats.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  9. forum rang 10 voda 20 april 2017 17:12
    Telangana gets its largest solar farm in Nizamabad district

    Times of India reported that Telangana got its largest solar farm with a capacity of 143MW at Dichpally in Nizamabad district on Saturday. It was commissioned by Gurugram-based renewable energy producer ReNew Power Ventures Pvt Ltd.

    Mr Sumant Sinha, ReNew Power Ventures Pvt Ltd founder chairman, said that the independent power producer (IPP) is eyeing an installed capacity of 510MW in Telangana with a total investment of over 3,700 crore over the next few months.

    With this, the company has a total installed capacity of 345MW (all solar) in Telangana across six sites - Medak, Minpur, Mandamarri, Mulkanoor, Mahbubnagar and Dichpally - of the total 2GW solar and wind power installed generation capacity in the country.

    Mr Sinha said that "With more than 20% share of the solar energy industry in Telangana, we are one of the largest players in the state," adding that the enabling environment of the state and the support of the administration makes Telangana an attractive state for the solar power industry.

    Elaborating on the project, ReNew Power chief operating officer Parag Sharma said the company's Dichpally solar farm is the largest solar plant in Telangana and the first one to use tracker technology on such a large scale, which increases the power generation by 15%-20%.

    Mr Sharma said that "The farm was commissioned in a record time of 15 months, three months ahead of schedule. During construction, the solar farm employed more than 1,500 people and after commissioning, it will provide direct employment to 350 people."

    Source : Times of India
  10. forum rang 10 voda 24 april 2017 17:17
    Solar power presents huge refinancing opportunity - India Ratings

    India Ratings and Research (Ind-Ra) estimates a possible refinancing opportunity for more than Rs 56000 crore out of the total debt of Rs 1.73 lakh crore across various infra sub-sectors in its portfolio till FY19.

    Of this, solar is expected to be in the forefront in terms of the number of deals with refinancing to the tune of 33%, followed by 27% in the highway sector. Also, there could be a shift in the type of instruments issued for the purpose of raising capital in the sector, largely to the capital market instruments, namely bonds, from the conventional term loans.

    Ind-Ra believes that the renewable energy sector, especially solar energy, would reduce its borrowing costs further by at least 100bp through bond issuances or bank loans. Around 45% of the potential refinancing candidates in Ind-Ra’s portfolio are from the renewables space.

    The sector is also likely to be benefited from the government’s thrust on the development of the second phase of 20GW solar energy and evolving payment security mechanisms.

    However, the limited improvement in the current issues such as grid curtailments, receivable days, plant load factor volatility could hinder the refinancing prospects for renewables.

    Ind-Ra estimates that around Rs 6000 crore could be refinanced by the first four infrastructure investment trusts (InvITs) which are likely to hit the primary markets in FY18. InvITs would enable infrastructure developers to deleverage their balance sheets and refinance remaining debt at lower costs.

    Source : Economic Times
  11. forum rang 10 voda 24 april 2017 20:17
    Indian Railways eyes Rewa-type solar plant with MP

    Mr Manu Shrivastav, the principal secretary for new and renewable energy, said that the Rewa Ultra Mega Solar (RUMS) park could turn out to be a game-changer in renewable energy in India. Soon after bids were cleared for the 750MW project, the railways approached the MP government to set up a Rewa-type solar plant, and even Coal India and oil firms are eyeing green energy.

    Mr Shrivastav said that “After the Delhi Metro, Indian Railways is in talks with MP Government for setting up a solar power station on the lines of RUMS project. The plant may be of 700-800 MW capacity and is likely to be developed in Shajapur district of MP. Everything will be similar to Rewa project, only that Delhi Metro will be replaced by railways. Discussions are on and it’s likely to be finalized.”

    He said that the 750MW Rewa project has added a new dimension to energy consumption in the country.

    Besides, powering trains of Indian Railways and Delhi Metro, Madhya Pradesh is in talks with Noida Metro and will set up a Rewa-like solar plant in MP’s Agar district, the IITian-turned-bureaucrat said. Land for the projects in Shajapur and Agar have nearly been identified, said sources. Even Coal India that supplies to all thermal power stations of the country has approached Madhya Pradesh Urja Vikas Nigam to set up a solar power plant.

    Source : Times of India
  12. forum rang 10 voda 24 april 2017 20:19
    E ON launch UK households solar panels with battery storage

    Reuters reported that German utility E.ON launched a combined solar panel and battery storage product for British customers which could cut rising electricity bills by 50 percent.

    Britain's energy providers are under pressure from the government to help customers find ways to reduce bills after five of the country's big six suppliers, including E.ON significantly increased their prices this year.

    E.ON's customers in central England will be the first to be offered the new package and they will be able to input their details online to work out how much the solar panels and battery unit will cost depending on their home size.

    E.ON said that customers with south facing gardens, using solar panels on a shade free roof combined with the battery storage units, could save around 300 pounds ($385) a year, or 50 percent on their electricity bills.

    It said that the savings could rise to 560 pounds a year if customers sign up to the government's feed-in-tariff incentive scheme for renewable electricity producers.

    A spokeswoman for E.ON said the company is working with a number of battery and solar panel manufacturers and that the company plans to roll out the products to more of its customers later in the year.

    Source : Reuters
  13. forum rang 10 voda 25 april 2017 17:18
    India shows the path for cheaper solar energy - World Bank

    Mr Jim Young Kim, World Bank President said that it is better to move towards solar energy than to continue to build coal plants, citing India's massive efforts in solar energy which has made it "cost effective" and "quite competitive". Mr Kim said that "There's some really good news. We've our IFC (International Finance Corporation), our private sector group, has been working in India and as recently as a year and a half, two years ago, the price of solar was still around 10, 11 cents per kilowatt hour.”
    He said that "And so coal was still much cheaper than solar. But the latest option that we've been involved in got that price down to 4.4 cents a kilowatt hour. So now solar is quite competitive with coal."

    He added that there was need to keep doing that as the options around the world, even in emerging markets, have gone down below three cents a kilowatt hour at which point it "becomes cost effective".

    Mr Kim said that "The incentives are clear that moving towards solar is better than continuing with the building of coal plants. So we need to find ways of accelerating that process. We hope to come out of these spring meetings with a platform like that in place."

    He said that climate change issue continued to be a priority for the Bank.

    He added that "We are thinking about how we can bring together the private sector, the public sector, philanthropists, environmental organisations, governments, to try to really create momentum around financing for climate change."

    On coal, he identified six countries - China, India, the Philippines, Indonesia, Pakistan and Vietnam which are putting most of the coal-based carbon in the air.

    He further added that "So if we can change the incentives, and change the way that financing for energy works in those six countries, we could potentially have a huge impact on how much carbon we put in the air."

    Source : PTI
  14. forum rang 10 voda 26 april 2017 21:15
    Tesla-oprichter Musk lanceert elektrische vrachtwagen met zonnepanelen

    Tesla lanceert in september 2017 een elektrische vrachtwagen die mogelijkerwijs uitgerust is met zonnepanelen. Topman Elon Musk heeft de komst van het voertuig gemeld via social media.

    Tesla-topman Elon Musk kondigde op de voor hem gebruikelijke wijze via Twitter de lancering van de truck aan. Het was al langer bekend dat Tesla aan de ontwikkeling van dit voertuigtype werkte, maar nieuw is dat Musk nu officieel meldt dat het voertuig in september onthuld wordt.

    Overigens willen woordvoerders van Tesla het bericht nog niet officieel bevestigen. Eerder deze maand onthulde Tesla al een 'slank en onopvallend' zonnepaneel aan voor consumenten.

    In het Tesla ‘masterplan’ schreef het bedrijf enige tijd geleden echter al over de ‘Tesla Semi’: een semi-zelfrijdende truck om vrachttransport elektrisch en goedkoper te maken en veiliger voor de chauffeur.

    Ryan Popple, directeur van de Amerikaanse elektrische busfabrikant Proterra, stelt tegenover Amerikaanse media dat hij verwacht dat Tesla de vrachtwagen met zonnepanelen gaat uitrusten: ‘Tesla kan in zijn eigen fabriek batterijen bouwen, deze in een vrachtwagen zetten en ze opladen met zonne-energie op het dak van de vrachtwagen.’ Vooral de binnenlandse markt in de Verenigde Staten zou overigens voor Tesla interessant zijn, omdat 70 procent van het binnenlandse transport er plaatsvindt met ‘semi-trucks’.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  15. forum rang 10 voda 26 april 2017 21:17
    Zon op Zaan op stoom: komende 2 jaar 700.000 zonnepanelen op bedrijfsdaken erbij

    Zaanstad startte afgelopen januari het initiatief Zon op Zaan. Onderzoek voor het project heeft nu uitgewezen dat er 585 daken zijn met een oppervlakte van 1.500 vierkante meter of meer voor het plaatsen van pv.
    Naar verwachting kan volgens de betrokkenen daadwerkelijk 50 procent van dit dakoppervlak worden ingezet voor het opwekken van zonne-energie. Dit betekent dat het mogelijk is om ongeveer 700.000 zonnepanelen te plaatsen, goed voor ten minste 175 megawattpiek pv.

    Het is de inzet van de gemeente Zaanstad om al deze zonnepanelen in de komende 2 jaar te plaatsen. Vanuit het project krijgen geïnteresseerde bedrijven gratis ondersteuning bij het technisch haalbaarheidsonderzoek voor het plaatsen van de zonnepanelen tot en met de SDE+-subsidieaanvraag die de financiële haalbaarheid van de projecten mogelijk maakt.

    Op bedrijventerrein Noorderveld/Molletjesveer loopt overigens al een project voor de plaatsing van 13.000 zonnepanelen en is de SDE+-subsidie al in 2016 toegekend.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  16. forum rang 10 voda 26 april 2017 21:18
    Woningcorporatie Area: 4.000 huurwoningen krijgen zonnepanelen

    Woningcorporatie Area Wonnen heeft bekendgemaakt 4.000 van zijn woningen van zonnepanelen te gaan voorzien. Area is een woningcorporatie met zo’n 8.000 woningen in de Brabantse regio Uden-Veghel.

    Alle huurders van eengezinswoningen kunnen sinds vorig jaar februari al een aanvraag doen om zonnepanelen op hun woning te laten plaatsen. Als direct gevolg hiervan is men momenteel bezig om 102 woningen in Udense wijk Germenzeel van zonnepanelen te voorzien. De bewoners van deze straat wonnen afgelopen week nog het HIER Klimaatstraatfeest. Dit onder meer voor hun bewonersinitiatief ‘Energie Germenzeel’ dat heeft geleid tot de komst van de zonnepanelen.

    Op welke termijn alle zonnepanelen op de 4.000 huurwoningen geplaatst zullen worden is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal dit in fases gebeuren en meerdere jaren in beslag nemen.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  17. forum rang 10 voda 26 april 2017 21:22
    NWEA en Holland Solar: ‘Windenergie en zonne-energie hebben elkaar nodig’

    Windenergie en zonne-energie hebben elkaar nodig. Dit stellen de Nederlandse brancheverenigingen voor wind- en zonne-energie, te weten de NWEA en Holland Solar.

    ‘Omdat het soms harder en dan weer zachter waait, wekken windmolens niet altijd evenveel schone energie op. Dat geldt ook voor zonnepanelen, ’s nachts schijnt de zon bijvoorbeeld niet. Gelukkig vullen windenergie en zonne-energie elkaar uitstekend aan’, schrijven de 2 brancheverenigingen.
    Het ministerie van Economische Zaken heeft de verschillen tussen zonne-energie en windenergie recent op een rijtje gezet. Op basis van cijfers uit het gemaakte rapport blijkt dat een standaard windmolen op land van 3,5 megawatt evenveel duurzame stroom opwekt als circa 45.000 zonnepanelen. In onderstaande infographic hebben de NWEA en Holland het een en ander visueel weergegeven (klik op de afbeelding voor een vergroting).

    De manier waarop windenergie en zonne-energie elkaar aanvullen is in deze infographic van NWEA en Holland Solar visueel weergegeven: 

    nwea.nl/images/infographics/Windenerg... De infographic is vrij te gebruiken, ook in aangepaste vorm, volgens de onderstaande Creative Commons licentie.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  18. forum rang 10 voda 26 april 2017 21:24
    Encon en SolarTester testen 30 megawattpiek zonnepanelen voor kwaliteitsborging

    Encon heeft de afgelopen periode in samenwerking met SolarTester circa 30 megawattpiek aan zonnepanelen getest voor grote zonne-installaties op daken en in vrije velden. Dit om de kwaliteit te borgen.

    De zonnepanelen zijn zowel visueel als op flashwaarde en elektroluminescentiebeelden (EL-beelden) getest, met als doelstelling de opbrengst en daarmee het rendement van de zonne-installatie – ook op langere termijn – te waarborgen voor de eigenaren.

    Ad Verbaas, general manager Encon Nederland hierover: ‘Met deze testen en inspecties wordt de kwaliteit van de panelen gewaarborgd en is er ook een nulmeting gecreëerd. Hierdoor is er bij gebeurtenissen zoals hagel, storm en defecten zoals PID meetdata waarmee men sterk staat naar de paneelleverancier, verzekeraars en andere stakeholders.’

    Rob Verhagen van SolarTester vult aan: ‘Door modules voorafgaand aan de installatie te testen en de testrapporten te overleggen met fabrikanten, komen we in goed contact met de fabrikanten en kunnen er goede afspraken over vervolgleveringen gemaakt worden. Dit geeft onze klanten veel meer grip op de kwaliteit en alleen het beste materiaal wordt geïnstalleerd.’

    Encon maakt voor vastgoedinvesteerders en productiebedrijven het voorontwerp van de zonne-installatie en Encon vraagt ook de SDE+-subsidie aan. Bij toekenning van de SDE+ subsidie zorgt Encon voor de engineering, de opmaak van het bestek, de tendering en gunning aan ervaren solar aannemers en tevens voert Encon ook het project management uit voor het bedrijf. Om de kwaliteit van de toegepaste panelen te waarborgen heeft Encon een procedure in het bestek opgenomen welke bestaat uit visuele inspectie, flashtesten en elektroluminescentie (EL) testen op locatie, voordat deze gemonteerd mogen worden. Tevens schrijft Encon een inspectie met een infraroodcamera van de werkende zonne-installatie voor, bij 1 of 2 jaar na inwerkingstelling van de installatie. Indien deze infrarood beelden conform de gestelde criteria zijn en/of defecte panelen zijn vervangen, zal tot definitieve oplevering van de installatie overgegaan worden.

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
  19. forum rang 10 voda 26 april 2017 21:25
    Zonnepanelentender India ruim 11 keer overschreven

    De Solar Energy Corporation of India (SECI) heeft maar liefst 11 keer zo veel inschrijvingen gehad voor een tender voor zonneparken dan de overheidsinstantie nodig had.

    SECI schreef een tender van 750 megawattpiek uit voor het Bhadla Solar Park in Rajasthan (red. een deelstaat in het noordwesten van India met ruim 56 miljoen inwoners) en kreeg voor 8,5 gigawattpiek aanbiedingen binnen.

    Het zonnepark is gegund voor een prijs van 5,9 dollarcent per kilowattuur. Overigens verliep de tenderprocedure problematisch, daar deze al meermaals uitgesteld werd en oorspronkelijk in november 2016 al plaats had moeten vinden. Het Bhadla Solar Park is onderdeel van de National Solar Mission en krijgt een uiteindelijke capaciteit van 2.255 megawattpiek.?

    solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
6.116 Posts
Pagina: «« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 306 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.200
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.876
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.152
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.024
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.744
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.978
Air France - KLM 1.024 34.304
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.742
Alfen 12 16.128
Allfunds Group 3 1.142
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.212
AMG 965 125.611
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.513
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.585
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.099
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.254
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.591
ASML 1.762 76.721
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.639
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660