Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Akzo Nobel NL0013267909

Laatste koers (eur)

62,380
  • Verschill

    +0,100 +0,16%
  • Volume

    796.918 Gem. (3M) 410,7K
  • Bied

    62,200  
  • Laat

    63,280  
+ Toevoegen aan watchlist

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 april 2017 18:48
    quote:

    Kemosabe schreef op 24 april 2017 18:26:

    Weet iemand hoe het zit met de ex dividend notering de 27e? Of kan er al voor die dag een accoord bereikt zijn waardoor dat ex dividend niet meer uitgekeerd wordt?

    Ik hoop dat we het dividend nog kunnen mee pikken.

    de kat.
  2. [verwijderd] 24 april 2017 19:20
    quote:

    hjs64 schreef op 24 april 2017 18:50:

    Vraag, heeft Akzo een beschermingsconstructie?
    Ja.....DE NEDERLANDSE POLITIEK !!

    Maar ff serieus...

    NEE we gaan niet praten ==»beleggers komen in opstand.....bestuur mag zijn spullen pakken en opzoutuh.....en/of PPG plaats nog 1 vijandig KO bod.

    JA we gaan praten.....Akzo komt terug met koers 100 van de tafel....hebben WE mooi uitonderhandeld zeggen ze dan.

    Meer opties zijn er niet.
    Van mij mag het Akzo bestuur stug blijven....kost hun hun baan....en WIJ krijgen een bonus.....Vijandig bod waar niemand meer omheen kan.
    Die Amerikanen krijgen wat ze willen....hoe dan ook!
  3. forum rang 4 hjs64 24 april 2017 19:25
    Indien Akzo een beschermingsconstructie heeft kan het bestuur overal schijt aan hebben, vandaar mijn vraag.
  4. TheBateman 24 april 2017 19:28
    Vijandig bod

    Mocht AkzoNobel nog altijd weigeren om te onderhandelen, dan houdt PPG nadrukkelijk de mogelijkheid open om een vijandig bod te plaatsten. Voor 1 juni moet er duidelijkheid zijn. Dan moet PPG het biedingsverslag bij toezichthouder AFM deponeren.

    "We gaan liever niet op de vijandige tour, we werken liever samen, maar we houden alle opties open. De reden dat we vandaag met ons bod komen, is dat we de kans hebben om voor de deadline van 1 juni te onderhandelen."
  5. forum rang 4 hjs64 24 april 2017 20:01
    Las zojuist het nos linkje hierboven, ja Akzo heeft dus een beschermingsconstructie met prioriteitsaandelen.
  6. GorillaGlue 24 april 2017 20:15
    PPG-topman McGarry: volgend bod is vijandig

    Eén dag voor de algemene aandeelhoudersvergadering van AkzoNobel verhoogde PPG maandag opnieuw zijn bod op het Nederlandse bedrijf. De timing is niet toevallig, zegt Michael McGarry, topman van het Amerikaanse verfconcern, in een interview met het FD. ‘Het is belangrijk dat de aandeelhouders op de vergadering over alle feiten beschikken.’

    McGarry wijst erop dat aandeelhouders antwoord willen op de vraag waarom AkzoNobel weigert met PPG in gesprek te gaan. Deze houding van het bedrijf is niet in het belang van de aandeelhouders, stelt de topman. ‘Hun vragen moeten worden beantwoord.’ En, voegt McGarry toe: deze opstelling kan gevolgen hebben voor de waardering van andere Nederlandse aandelen. 'Dat effect gaat verder dan alleen voor AkzoNobel.'

    Wat ook uitleg vereist, gaat McGarry verder, is de presentatie van de nieuwe strategie van Akzo, vorige week tijdens een dag voor beleggers in Londen. ‘Waarom heeft AkzoNobel tijd verspild met het houden van een investeerdersdag die zó slecht is ontvangen? Het aandeel AkzoNobel is in reactie gedaald (van € 78,32 een dag vóór de investeerdersdag tot € 78,20 op 21 april, red.). Dit ondanks de aangekondigde kostenbesparingen en ondanks het speciale dividend.'
    In reactie op het verhoogde bod dat PPG maandag op Akzo uitbracht, van € 96,75 per aandeel, steeg de koers wel, signaleert McGarry. Het bod is 8% hoger dan het vorige bod, en 50% meer dan de slotkoers van 8 maart, de dag voordat het eerste bod van PPG op AkzoNobel bekend werd. Het aandeel AkzoNobel steeg maandag met bijna € 4 tot € 81,93 in reactie op het opnieuw verhoogde bod – ‘ons laatste, volledige en redelijke bod, dat erg dwingend is’, zo zegt McGarry.

    Dit is uw laatste bod, zegt u. Wat bedoelt u daarmee?
    'We willen voldoende tijd hebben met het oog op 1 juni. Als we een een openbaar bod uitbrengen - waar we niet graag voor kiezen - dan moet dat volgens de Nederlandse overnameregelgeving vóór 1 juni. Dat komt in de ogen van de meeste mensen neer op een vijandig bod. Door onze huidige bieding hebben we tot 1 juni nog voldoende tijd om de onderhandelen. Een openbaar bod is onze laatste optie.'

    Wat als AkzoNobel opnieuw 'nee' zegt?
    'We verwachten dat ze de praktijk van “good governance” volgen. Dus dan nemen ze contact met ons op. Doen ze dat niet, dan is het duidelijk dat aandeelhouders zich veel zorgen zullen gaan maken. En dan zullen wij bekijken welke volgende stap we gaan zetten.'

    Biedt PPG in een openbaar bod eveneens € 96,75 en 0,357 aandeel PPG per gewoon aandeel AkzoNobel?
    'Ik ga niet speculeren. We focussen op het feit dat we nu een bod van €96,75 op tafel hebben gelegd. Dat is vandaag aan de orde. Voor de rest doen we extra toezeggingen als het gaat om research & development, rond pensioenen en rond banenbehoud bij de chemietak. De combinatie van PPG en AkzoNobel is een goed idee. Onze klanten zijn steeds meer wereldwijd actief en hebben steeds ingewikkeldere behoeften. Het samengaan van de twee ondernemingen beantwoordt aan de verwachtingen van onze klanten wereldwijd.'

    Waarom biedt u niet volledig in contanten? Dat is ook een kritiekpunt van AkzoNobel.
    'Op 8 maart, de dag voordat ons eerste bod bekend werd, stond het aandeel AkzoNobel op € 64. Inmiddels bieden wij € 96,75. Daarvan is € 61,50 cash, dus bijna ons hele eerste bod. Bovendien krijgen de aandeelhouders een beter presterend aandeel PPG. Kijk, het aandeel AkzoNobel noteerde tien jaar geleden €55, vervolgens recentelijk €64. Van € 55 naar € 64 in tien jaar! Het aandeel AkzoNobel is een “dood geld-aandeel”. Alle aandeelhouders die wij hebben gesproken - en dat zijn de top 20 en nog meer - juichen het toe aandelen PPG te krijgen. Aandeelhouders willen participeren in de waardecreatie die eigendom van PPG-aandelen in het verleden met zich mee heeft gebracht. PPG krijgt ook een notering in Amsterdam, naast New York.'

    Kunt u soms niet meer krediet van banken krijgen om helemaal in cash te bieden?
    'Nee, we zouden wel meer bankkrediet kunnen krijgen, maar we willen een hoge beoordeling van de kredietbeoordelaars blijven houden.'

    PPG biedt AkzoNobel aan 'een significante break-up fee' te betalen. U betaalt dus de schade voor AkzoNobel, als de mededingingsautoriteiten in Brussel 'nee' zeggen?
    'Ja, zo werkt het. We moeten over die “fee” onderhandelen. Als het stukloopt in Brussel maken we AkzoNobel een grote som geld over. Ik noem geen bedrag. Dat is het resultaat van overleg en gebeurt confidentieel.'
    PPG verhoogt het bod nu met € 2,4 mrd. U zegt minimaal $ 750 mln aan structurele synergie te kunnen boeken na de combinatie van de twee ondernemingen. Die verhoging van uw bod kost u drie jaar extra aan synergie-opbrengsten?
    'We hebben veel acquisities gedaan door de jaren heen. We hebben altijd extra synergie in verkoop en kosten weten te realiseren. We hebben zeer creatieve mensen. Met de mensen van AkzoNobel samen zullen we een heel slim team vormen, om kosten te besparen en om nieuwe producten te ontwikkelen.'
  7. forum rang 4 hjs64 24 april 2017 21:37
    Kamp heeft hierover niets te zeggen. Hij kan moeilijk beweren dat een verffabrikant van strategisch nationaal belang is.
  8. forum rang 7 A3aan 24 april 2017 21:57
    De huidige toestand doet mij terug denken aan de overname destijds van ABN-AMRO. CEO Groeninck ging toen ook dwars liggen toen Fortis zich meldde. Ook toen afwijzingen en daardoor verhogingen van bod. En die Groeninck maar moeilijk doen. Hield er uiteindelijk ruim 25 miljoen aan over. Beweerde achteraf dat hij het er niet mee eens was en liever die 25 miljoen niet had binnen gehaald. De grappenmaker.
  9. Broer Konijn 24 april 2017 22:34
    Uit FD:

    Een ander beeld schilderen

    Het aandeel AkzoNobel gaf geen krimp vorige week, toen ceo Ton Büchner de nieuwe strategie ontvouwde die de omzetgroei en waardecreatie bij het bedrijf moet aanjagen. Akzo gaat de divisie Specialty Chemicals afscheiden, het dividend verhogen, de groei versnellen en kosten besparen. Een groot deel van de opbrengst zal aan aandeelhouders worden teruggegeven.
    Zo denkt AkzoNobel op termijn meer waarde te kunnen creëren dan via het bod van PPG. De strategie van PPG zal uiteindelijk niet veel anders zijn: het verkopen van Specialty Chemicals voor de hoofdprijs, de verfdivisie sneller te laten groeien door leidende merken op te kopen en onderweg hard kosten te besparen.
    ‘Als ik Ton Büchner was, zou ik de deal verdraaien’ • Marco Groot
    Als ik Buchner was zou ik de deal verdraaien. Er is immers nog geen koper voor Specialty Chemicals, maar wel een voor verf. Alle verfactiviteiten kunnen worden verkocht aan PPG, voor een multiple die ergens ligt tussen het industriegemiddelde en die van PPG. Zeg 11 keer het brutobedrijfsresultaat van €1,5 mrd, dus €16,5 mrd. In die transactie wordt €1,5 mrd van de €2,5 mrd schuld meeverkocht.
    Voor AkzoNobel rest dan de beursgenoteerde Specialty Chemicals-divisie, een speler van wereldklasse ter waarde van €4,5 mrd (huidige marktkapitalisatie van €21 mrd minus €16,5 mrd). De waarde van deze divisie wordt direct geheel ontsloten, onder meer omdat mededingingsautoriteiten zich er niet mee hoeven te bemoeien, aangezien de activiteiten gewoon zelfstandig genoteerd blijven.
    Bij een gemiddelde waardering van de sector van 11 keer het brutobedrijfsresultaat van €1 mrd, minus de schuld van €1 mrd, is dit nieuwe AkzoNobel direct minstens €10 mrd waard. De som der delen is dan ruim meer waard dan het verhoogde PPG-bod.
    Lees ook

    PPG zet AkzoNobel voor het blok met hoger bod
    Natuurlijk stap ik voor de rekenmeesters veel te makkelijk over de fiscale en andere consideraties, maar die kunnen deze optelsom niet afbreken. Vervolgens maakt AkzoNobel ferme afspraken over werkgelegenheid, leveranciers, R&D en lost PPG de belofte van een beursnotering in Amsterdam ook echt in. Alle stakeholders bediend.
    Dit is een duidelijkere optie omdat AkzoNobel nu geen uitsluitsel kan geven over de structuur van de verkoop van Specialty Chemicals. In de presentatie wordt immers gesproken over verkoop of beursnotering, beiden in delen of geheel. Tevens wordt beschreven hoe hard dit bedrijfsonderdeel kan groeien, hoe het door leidende posities nauwelijks de cyclus voelt en nog meer kosten kan besparen. Dan is dit toch het kroonjuweel, niet de meer cyclische verfbusiness.
    Ik ben na de open brief van PPG iets minder verbaasd over het afhouden van de belager. Ik ben overtuigd van Büchners beste intenties, maar denk dat hij vergeet deze putoptie op verf te overwegen. Daarom ben ik net als de markt nog niet overtuigd dat deze strategie het beste toekomstbeeld voor alle stakeholders schildert. Anders had de koers nu tegen het bod van PPG aan gehandeld.

    Marco Groot is medeoprichter van consultancy- en coachingsbureau 8daw. Hij werkte 25 jaar in de financiële sector, onder meer als hoofd aandelen van Rabobank. Disclaimer en meer columns op fd.nl/groot.

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 126 127 128 129 130 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht