Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Accsys Technologies GB00BQQFX454

Laatste koers (eur)

0,651
  • Verschill

    -0,004 -0,61%
  • Volume

    33.563 Gem. (3M) 158,7K
  • Bied

    0,651  
  • Laat

    0,668  
+ Toevoegen aan watchlist

Accsys 2017

1.069 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 54 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. pardon 24 april 2017 21:06
    Ik verwacht morgenochtend de bijschrijving van de andere aandelen.
    Nu er een nieuwe grootaandeelhouder bij is gekomen verwacht ik niet veel koersdruk.
  2. [verwijderd] 24 april 2017 21:48
    quote:

    pardon schreef op 24 april 2017 21:06:

    Ik verwacht morgenochtend de bijschrijving van de andere aandelen.
    Nu er een nieuwe grootaandeelhouder bij is gekomen verwacht ik niet veel koersdruk.
    Als grootaandeelhouder van 3 miljoen stuks maak jij je hier natuurlijk druk over. Ik volg dit aandeel al 7 jaar en ken het bedrijf inmiddels zeer goed. Daarop baseer ik mijn beslissing. Veel succes.
  3. jakhals 25 april 2017 05:49
    maandag 24 april 2017, 13:45
    Todlin stapt in duurzaam hout
    © AFP
    Todlin, het smallcapfonds van Teslin Capital Management, heeft een belang genomen in Accsys, de producent van bewerkt hout.

    Het Britse concern gaf maandag zijn trading update. Accsys, dat bijvoorbeeld snelgroeiend naaldhout de eigenschappen geeft van tropisch hardhout, meldde daarin dat zijn verkopen met 13% op jaarbasis zijn gestegen. De omzet van het bedrijf dat in Arnhem uitbreidt steeg met 7% tot €56,5 miljoen.

    Duurzamer hout gewild
    Jan-Jaap Bongers, fondsbeheerder van Todlin, verwacht met een toename aan regels en accent op duurzaamheid dat de producten van Accsys komende jaren doorgroeien.

    Het zette afgelopen jaar een nieuwe fabriek voor Tricoya-hout op in het Britse Hull. Investeringen worden, behalve door Accsys, opgebracht door BP, Solvay en Medite. Er is een emissie gedaan van €14 miljoen aan nieuw aandelenkapitaal. Die verliep met succes, waarop Todlin zijn belang kon nemen.
  4. alida1 25 april 2017 08:45
    quote:

    jakhals schreef op 25 april 2017 08:26:

    vandaag door naar de 0.95
    ik denk dat je voor vandaag te enthousiast ben, maar eind van de week lijkt me dit niet onmogelijk
  5. realist 25 april 2017 09:02
    Ik moet zeggen dat ik na de toch wel wat teleurstellende cijfers van een half jaar geleden weer een stuk enthousiaster ben geworden. de huidige ontwikkelingen binnen het bedrijf lijken me zeer positief, hoop dat dit over paar maanden nog extra glans wordt gegeven met mooie zwarte cijfers.
  6. kaka'01 25 april 2017 09:06
    teslin.nl/publicaties/blog/234-accsys...

    Accsys Technologies: Geavanceerde houtbewerker

    door Jan-Jaap Bongers 24 april 2017

    Wij zijn verheugd vandaag (24 april 2017) een nieuwe investering aan te kondigen voor Todlin: Accsys. Deze onderneming is gespecialiseerd in het bewerken van hout(snippers), waardoor snelgroeiend naaldhout de eigenschappen krijgt van het allerbeste tropisch hardhout. Accsys doet dit op basis van het chemische proces ‘acetylatie’. Dit is geen innovatieve nieuwe ontdekking van Accsys. De eerste referentie naar de acetylering van hout stamt zelfs al uit 1928.

    Acetylatie is een milieuvriendelijke houtmodificatie-technologie, waarbij het hout onder vacuu¨m en hoge temperatuur behandeld wordt met azijnzuuranhydride (een derivaat van azijnzuur). Het azijnzuuranhydride reageert met de hydroxylgroepen (-OH) die van nature in hout aanwezig zijn tot een acetyl-groep. Een hydroxylgroep absorbeert en stoot water af afhankelijk van de klimaatcondities waaraan het hout blootgesteld is. Dit effect zorgt ervoor dat het hout zwelt en krimpt. Daarnaast start in een hydroxylgroep het verteringsproces van hout door de aanwezige enzymen, waardoor op termijn het hout rot. Een acetylgroep daarentegen trekt geen water aan, waardoor schimmels geen vat krijgen en het hout zeer vormstabiel wordt en extreem duurzaam. Andere voordelen van het geacetyleerde hout zijn de lage onderhoudskosten, de natuurlijke uitstraling en de uitstekende bewerkbaarheid.

    blog accsys artikel 0424

    Uniek product

    Voor Accsys is het begonnen in 2003. In dat jaar nam het een hout-acetylatie proeffabriek en al het bijbehorende intellectueel eigendom over van testinstituut en kenniscentrum SHR uit Wageningen. Na verdere doorontwikkeling heeft Accsys in 2007 in Arnhem de eerste commerciële fabriek gebouwd om geacetyleerd hout te produceren. Om dit unieke product goed in de markt te zetten is er een globale marketingstrategie ingezet. Het geacetyleerde hout wordt verkocht onder de naam ‘Accoya’.

    Vanaf 2008 is Accsys echter een hele lastige periode ingegaan. De strategie was destijds om licenties te gaan verlenen aan derde partijen voor de door hun ontwikkelde houtmodificatie-technologie. Op deze manier kon het zonder het gebruik van veel kapitaal (voor het zelf bouwen van fabrieken) een aantrekkelijk verdienmodel realiseren. Het liep echter helemaal anders. Gevonden partners kwamen hun afspraken niet na en in 2010 belandde de onderneming in een crisis.

    Aanpassing strategie

    Het management van Accsys werd daarop vervangen en de huidige CEO, Paul Clegg, werd benoemd. De strategie werd aangepast en men besefte dat Accsys eerst moest aantonen dat de productie van geacetyleerd hout winstgevend geëxploiteerd kan worden. Voor de onderneming zelf, maar ook om derde partijen van goede reputatie te interesseren om op basis van een licentie in de toekomst een fabriek te bouwen. Hiervoor was echter significant additioneel kapitaal nodig. In 2011 is ruim € 45 miljoen aan nieuw aandelenkapitaal opgehaald. Op dat moment was het de onderneming en de aandeelhouders duidelijk dat het een jarenlang proces zou worden om de boel op de rit te krijgen.

    Stap voor stap verbeterden in Arnhem de productieprocessen en er werd hard gewerkt om de reputatie (en naamsbekendheid) van Accoya sterker te maken. Rond 2015 bereikte de productiefaciliteit in Arnhem een niveau van gezonde winstgevendheid, waarmee de belangrijke ‘proof of concept’ werd bereikt. De vraag naar Accoya nam zelfs zo toe, dat het management een plan ontwikkelde om de productiecapaciteit in Arnhem te verdubbelen, waarbij de marges nog verder verbeterd zouden kunnen worden. Accsys was in deze periode ook druk bezig een tweede product verder te ontwikkelen met de naam “Tricoya”. Dit zijn geacetyleerde houtsnippers die door paneelmakers worden gebruik om (MDF) panelen te produceren met vergelijkbare unieke eigenschappen als Accoya.

    Onder de indruk

    Zoals bekend, kijken wij nadrukkelijk naar de ontwikkelingen van de ‘kleinere’ beursgenoteerde bedrijven. In de afgelopen periode zijn we ervan overtuigd geraakt dat Accsys aan de start staat van een sterke waardecree¨rende periode in haar levenscyclus. Wij zijn onder de indruk van haar producten die unieke eigenschappen hebben en waarmee Accsys zich duidelijk differentieert in de zeer grote, gereguleerde en sterk gefragmenteerde houtmarkt. Daarnaast worden de producten beschermd door intellectueel eigendom en sterke merken. De trends in de houtmarkt - zoals een toename aan regulering, focus op duurzaamheid, toename van welvaart en verstedelijking - zullen de vraag naar de producten van Accsys de komende jaren doen groeien.

    De goede ontwikkelingen werden onderstreept door de aankondiging in maart 2017 dat het de fabriek in Arnhem wil gaan uitbreiden en een nieuwe fabriek voor Tricoya zal gaan bouwen in Hull in het Verenigd Koninkrijk. De benodigde substantiële investeringen worden - naast door Accsys zelf - opgebracht door een netwerk van sterke strategische partners, zoals BP, Solvay en Medite. Accsys kondigde ook aan hiervoor € 14 miljoen aan nieuw aandelenkapitaal te willen ophalen.

    Duurzame waardecreatie

    De afgelopen periode hebben wij ons intensief verdiept in de business case van Accsys met het plan om mogelijk een belang te nemen. Onze activiteiten hieromtrent waren de directie van Accsys niet ontgaan. De directie van Accsys wilde bovendien graag een Nederlandse grootaandeelhouder aantrekken met een duidelijke focus op langetermijn duurzame waardecreatie. Deze zaken konden mooi bij elkaar komen door de aangekondigde emissie. De emissie bood ons de uitgelezen mogelijkheid om te investeren en in een keer een 5%-belang te nemen en Accsys kon een Nederlandse grootaandeelhouder verwelkomen van goede reputatie. Vandaag (24/04/2017) is aangekondigd dat de emissie succesvol is verlopen en kunnen wij mededelen dat we verheugd zijn dat wij grootaandeelhouder zijn geworden bij Accsys.

    Accsys heeft trouwens een dubbele beursnotering, zowel in Londen als in Amsterdam. De CEO is een Engelsman met een sterke Nederlandse achtergrond. Hij praat ook goed Nederlands. De COO (operationeel directeur) is een Nederlander en het merendeel van de werknemers zijn actief in Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat we op basis van onze investeringsfilosofie onze rol als langetermijn betrokken grootaandeelhouder goed in kunnen vullen en effectief invloed kunnen uitoefenen op materiële ontwikkelingen bij het bedrijf.

    Teslin houdt via Todlin NV een belang in Accsys Technologies.

    Jan-Jaap Bongers, Todlin NV
  7. jakhals 25 april 2017 09:19
    hoppa, zeer mooie opening om door te stoten naar ons koersdoel en er boven. wanneer Accys hun cijfers presenteren zal er meer duidelijk worden. medio 2017 de uitbreiding klaar om op volle kracht te produceren in Arnhem. het hout is al verkocht voor het geproduceerd is.
  8. alida1 25 april 2017 09:43
    heb vanmorgen mijn aandelen uit de eerste claim verkocht voor 89ct.
    ik ga maar niet uitrekenen wat Todlin al verdiend heeft en nog gaat verdienen.
  9. pardon 25 april 2017 09:48
    quote:

    Meekijker schreef op 25 april 2017 09:31:

    Freeze? Normaal pas bij 10 % verschil...
    Als de koers te hard daalt of stijgt in een korte tijd mogen ze altijd een freeze toepassen.
    Maar ik denk ook dat de claims nu uitgeoefend worden.
  10. [verwijderd] 25 april 2017 10:24
    quote:

    alida1 schreef op 25 april 2017 10:22:

    Waarom blijft de koers in England achter?
    Komt wel goed! Uiteindelijk ontstaat er evenwicht.
  11. Stockboer 25 april 2017 10:29
    Zo dan! Als we in dit tempo doorgaan komt de top van €1,25 van 3 jaar geleden alweer in zicht.
    Resultaten zijn de afgelopen jaren alleen maar verbeterd, wat meer gerenommeerde aandeelhouders erbij, ik zeg plankgas omhoog die handel!
  12. jakhals 25 april 2017 10:35
    moet kunnen, ze hebben zich bewezen, de markt overtuigd, de politiek wil duurzaam, de economie is bezig met een opmars.
    bij mij op het werk worden al bonussen gegeven als je personeel werft.
    1,25 lijkt mij heel realistisch.
  13. realist 25 april 2017 10:48
    Ik heb er niet zoveel (2500 stuks), maar na 3 jaar verlies is mijn break-even bij €0,95 binnen twee dagen binnen handbereik. Altijd wel vertrouwen gehad in dit bedrijf, maar niet verwacht dat het zo snel kan gaan. Ik twijfel nog om mijn portefeuille verder uit te breiden, iedereen veel succes gewenst met dit aandeel.
1.069 Posts
Pagina: «« 1 ... 22 23 24 25 26 ... 54 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht