Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

27,380
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    135.801 Gem. (3M) 81,1K
  • Bied

    27,240  
  • Laat

    27,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 april 2017 15:58
    'Mijlpaal voor Kiadis Pharma'

    Gepubliceerd op 26 apr 2017 om 10:51 | Views: 1.121

    Kiadis Pharma 15:36
    8,28 +0,08 (+1,01%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het verzoek van Kiadis Pharma om zijn medicijn ATIR101 op de markt te mogen brengen in de Europese Unie, is een mijlpaal voor het biotechbedrijf. Dat schrijven analisten van KBC woensdag in een commentaar.

    Kiadis Pharma liet weten dat het de Europese toezichthouder EMA officieel heeft gevraagd om ATIR101 op de markt toe te laten. Het middel kan worden gebruikt tegen afweerreacties die kunnen optreden na een beenmerg- of stamceltranspantatie bij patiënten met bloedkanker.

    ,,Wij hebben hier naar uitgekeken aangezien het een belangrijke mijlpaal is voor het bedrijf'', schrijft KBC. Kiadis komt hiermee een stap dichter bij het moment waarop het niet langer een geldverslindend biotechbedrijf is, maar een onderneming die daadwerkelijk een product op de markt heeft, aldus de marktvorsers.

    Goede hoop

    KBC heeft goede hoop op een voor Kiadis Pharma gunstige uitkomst van het EMA-onderzoek, dat waarschijnlijk ongeveer een jaar zal duren. Zij wijzen erop dat de toezichthouder vorig jaar een ander middel op de markt heeft toegelaten dat volgens hen inferieur is aan ATIR101.

    De analisten handhaven hun koopadvies voor Kiadis Pharma. Het aandeel stond woensdagochtend rond 10.40 uur 1,4 procent hoger op 8,32 euro, op een overwegend licht negatieve Amsterdamse beurs.
  2. forum rang 10 voda 26 april 2017 17:00
    Biotechbedrijf Argenx keert Nederland volledig de rug toe

    Het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf Argenx trekt zich volledig terug uit Nederland en wordt een compleet Belgische onderneming. Dat valt op te maken uit het prospectus dat het bedrijf maandag heeft gedeponeerd in verband met zijn notering aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs.

    Het biotechbedrijf ontbindt zijn Nederlandse NV vooral omdat de dubbele nationaliteit van het bedrijf veel extra administratieve kosten met zich meebracht, zo meldt een woordvoerder van Argenx. De aandeelhouders stemmen komende donderdag over een eerste stap in het proces.

    Van oorsprong Nederlands

    Argenx is van oorsprong een Nederlands bedrijf dat nieuwe geneesmiddelen ontwikkelt op basis van het afweersysteem van lama’s. De onderneming verhuisde in 2009 van Utrecht naar Gent, omdat in Vlaanderen veel meer subsidies voor biotechbedrijven beschikbaar waren. Van de 75 werknemers is nog altijd een substantieel deel afkomstig uit Nederland.

    Argenx kondigde maandag aan dat de onderneming een beursnotering krijgt aan de Amerikaanse Nasdaq. Het bedrijf heeft al een notering aan de Euronext-beurs in Brussel en heeft een beurswaarde van ruim €330 mln.

    Nederlandse investeerders

    Tot de aandeelhouders van Argenx behoort nog altijd een aantal van de bekendste Nederlandse investeringsmaatschappijen in biotechbedrijven, waaronder Gilde, Forbion en LSP. Het bestuur van de onderneming kent nog één Nederlander: chief scientific officer Hans de Haard. De Haard is tevens een van de oprichters van Argenx.

    Uit het prospectus blijkt dat Argenx met de Nederlandse belastingdienst afspraken heeft gemaakt over de verhuizing naar België. Het Belgische bedrijf betaalt de Nederlandse zustervennootschap € 80 mln voor de overdracht van het intellectuele eigendom dat in de Nederlandse NV was geparkeerd. Dit bedrag wordt gebruikt om de fiscale voordelen te compenseren die de Nederlandse vennootschap in de periode van 2009 tot en met 2016 in Nederland heeft genoten van de belastingdienst.

    Twee maanden voor schuldeisers

    De koopsom van € 80 mln door de Belgische poot moet nog wel in België als fiscaal aftrekbare kosten worden geaccepteerd. Daarover is nog geen overeenstemming met de Belgische fiscus.

    Er is ook nog een wachtperiode van twee maanden afgesproken, waarin schuldeisers eventueel bezwaren kunnen indienen tegen de overdrachtsregelingen. Ook moet de Nederlandse minister van Justitie nog een verklaring van geen bezwaar afgeven.

    fd.nl/ondernemen/1199133/biotechbedri...
  3. forum rang 10 voda 26 april 2017 21:55
    Beleggers zwichten voor boze Galapagos-topman

    Topman Onno van de Stolpe van Galapagos GLPG€79,37+0,66% heeft zich dit jaar niet boos gemaakt op zijn aandeelhouders, in tegenstelling tot vorig jaar. Toen kreeg hij geen ruim mandaat om snel nieuwe aandelen uit te mogen geven en wist hij zijn woede daarover niet te verhullen. Hij noemde de weigering destijds 'dom'. Een ruim mandaat stelt Van de Stolpe in staat makkelijker deals te sluiten met branchegenoten.

    De vergadering van aandeelhouders gaf het Galapagos-bestuur woensdag wel de gevraagde vrijbrief, kennelijk in het vertrouwen dat Van de Stolpe het geld niet over de balk zal smijten. Het Galapagos-bestuur kan nu zijn aandelenkapitaal met 33% uitbreiden, zonder een speciale vergadering van aandeelhouders bijeen te hoeven roepen. 'Heel goed', aldus de opgeluchte Van de Stolpe na afloop van de stemming. Dankzij het groene licht kan hij indien nodig over € 1 mrd aan extra kapitaal beschikken.

    Ruim mandaat

    De bestuurders van Galapagos wilden graag een ruim mandaat om snel te kunnen reageren als zich een goede mogelijkheid voordoet voor een overname of een licentiedeal met een kleiner biotechbedrijf. Van de Stolpe: 'Zo'n kans gaat voorbij als we eerst een vergadering bijeen moeten roepen om toestemming voor een emissie te vragen. Dat kan maanden duren.'

    De topman van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf beloofde wel 'prudent om te gaan' met het ruime mandaat. Hij reageerde daarmee op de vrees van sommige aandeelhouders dat Galapagos zich zal laten verleiden tot het betalen van een te hoge prijs voor een overnameprooi.

    Van de Stolpe kondigde vorig jaar aan op zoek te gaan naar overnamekandidaten of licentiedeals, gebruikmakend van de ruime kaspositie van Galapagos. Tot nu toe is zo'n deal uitgebleven. Inmiddels is de rijkdom van het bedrijf verder toegenomen: er zit zo'n €1,3 mrd in kas. Toch wil de top van het biotechbedrijf nog meer armslag om snel omvangrijke zakendeals te kunnen sluiten.

    Transformatie

    De ambitie van Van de Stolpe en zijn medebestuurders is tekenend voor de transformatie die Galapagos doormaakt. De onderneming is de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste biotechbedrijven van Europa. In die toekomst wil het Galapagos-bestuur niet alleen nieuwe medicijnen ontwikkelen, maar die ook zelf gaan verkopen.

    Na afloop van de jaarvergadering onthulde Van de Stolpe dat Galapagos bij zijn aandeelhouders hard heeft gelobbyd voor een ruimer mandaat. 'Onze mensen van investor relations hebben knap werk verricht', aldus de ceo. Het mandaat is vijf jaar geldig.

    Galapagos kreeg vorig jaar twee keer nul op het rekest. Aandeelhouders weigerden eerst een vrijbrief om het bestaande aantal aandelen met 50% te verhogen. Het bestuur vroeg vervolgens in een tweede vergadering een mandaat voor 40% uitbreiding. Ook dat voorstel kreeg niet de vereiste driekwart meerderheid van de stemmen. De drempel werd op een haar na gemist, waarop Van de Stolpe uit zijn slof schoot en zijn eigen aandeelhouders kapittelde.

    Op de nieuwe vergadering dinsdag in het Belgische Mechelen vroeg het Galapagos-bestuur een mandaat om het aantal bestaande aandelen met 33% uit te mogen breiden. Dat kon nauwelijks een afzwakking heten van de voorstellen van vorig jaar. Door de gestegen koers van Galapagos levert een emissie van 33% nu al snel meer op dan een emissie van 40% of zelfs 50% van de aandelen van vorig jaar.

    De aandeelhouders konden dinsdag ook stemmen over een nieuw bestuursmandaat voor Van de Stolpe, de man die Galapagos heeft uitgebouwd tot een bedrijf met een beurswaarde van €4 mrd. Het is een prestatie die de financiers duidelijk konden waarderen. Van de Stolpe kreeg zijn mandaat met 99,68% van de uitgebrachte stemmen, gevolgd door een klein applaus.

    fd.nl/beurs/1199504/beleggers-geven-g...
  4. forum rang 10 voda 26 april 2017 22:07
    Amsterdams biotechbedrijf stopt met 'duurste medicijn ter wereld'

    De verkoop van het 'duurste medicijn ter wereld' - afkomstig van een Amsterdams biotechbedrijf - is op een complete mislukking uitgelopen. Het biotechbedrijf UniQure heeft donderdag bekendgemaakt dat het stopt met zijn medicijn Glybera voor patiënten met de zeldzame aandoening LPLD. Het middel kostte in Europa circa €1 mln voor een eenmalige behandeling.

    In de praktijk bleek dat slechts een handjevol patiënten met de zeldzame stofwisselingsziekte in aanmerking kwam voor de behandeling. Topman Matt Kapusta voorziet ook dat de vraag naar het medicijn in de nabije toekomst niet zal toenemen. LPLD is zelden levensbedreigend en de ziekte is meestal met een streng dieet in toom te houden. De voorgangers van Kapusta hadden verwacht dat de vraag naar het middel groter zou zijn.

    Eerste goedgekeurde gentherapie ter wereld

    UniQure schreef wel geschiedenis met Glybera, omdat het middel de eerste gentherapie ter wereld is die door gezondheidsautoriteiten is goedgekeurd. Het voordeel van gentherapie is dat patiënten na een eenmalige behandeling in principe zijn genezen.

    UniQure heeft altijd bezwaar gemaakt tegen de betiteling van Glybera als 'duurste medicijn ter wereld'. Voorgangers van Kapusta wezen er op dat patiënten met andere zeldzame aandoeningen jarenlang dure medicijnen moeten innemen, waardoor een behandeling meestal veel duurder uitpakt dan de gentherapie van UniQure. De reputatie van Glybera als het duurste medicijn ter wereld bleek echter onuitroeibaar, getuige onder meer recente publicaties in de Amerikaanse vakpers.

    'De negatieve publiciteit over de prijs heeft natuurlijk niet geholpen', zegt Kapusta in een telefonische toelichting. 'Maar het grootste probleem is toch geweest dat LPLD een uiterst zeldzame aandoening blijkt. En slechts een klein deel van die patiënten voldoet aan alle voorwaarden om voor behandeling in aanmerking te komen.'

    Hernieuwde goedkeuring vereiste grote investeringen

    Formeel stopt UniQure niet met de verkoop. Het bedrijf zal alleen geen nieuwe goedkeuring in Europa aanvragen voor het middel. Een nieuwe aanvraag was ook een kostbare aangelegenheid geworden. Het Amsterdamse bedrijf had dan grote bedragen moeten investeren in aanvullend onderzoek. Anderhalf jaar geleden besloot UniQure al om af te zien van introductie van Glybera in de Verenigde Staten, omdat de Amerikaanse autoriteiten aanvullend onderzoek eisten.

    UniQure kreeg in 2014 een beursnotering op de Amsterdamse Nasdaq-beurs en maakte beleggers toen nog lekker met goede vooruitzichten voor Glybera. Het ging toen al om een hernieuwde beursintroductie. UniQure had eerder onder zijn oude naam Amsterdam Molecular Therapeutics een notering gehad in Amsterdam, maar een reeks tegenvallers had de beurskoers van het bedrijf doen verschrompelen.

    UniQure zoekt toekomst in nieuwere gentherapieën

    Na de goedkeuring van Glybera in Europa werd vrij snel duidelijk dat het medicijn geen commericeel succesnummer zou worden. UniQure besteedde de marketing uit aan het Italiaanse farmaconcern Chiesi. Onder leiding van Kapusta besloot UniQure zich eind vorig jaar toe te leggen op de ontwikkeling van een beperkt aantal nieuwe gentherapieën, met name tegen hemofilie, hartfalen en de ziekte van Huntington. Door compleet met Glybera te stoppen verwacht UniQure circa $2 mln aan jaarlijkse uitgaven te besparen. Het zwaar verliesgevende biotechbedrijf beschikt voorlopig over voldoende kasmiddelen om zijn lopende onderzoek nog twee jaar te financieren.

    Het besluit om definitief met Glybera te stoppen, kwam voor beleggers ook niet als een grote schok. Op de Nasdaq verloor het aandeel nauwelijks terrein. Anderhalf jaar geleden was dat wel anders. Na de beslissing om Glybera niet in de VS te introduceren, verloor het aandeel Uniqure in één dag 15% van zijn waarde.

    fd.nl/ondernemen/1198344/amsterdams-b...

  5. forum rang 10 voda 27 april 2017 15:31
    AbbVie boekt hogere resultaten

    Farmaceut herhaalt outlook.

    (ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft in het eerste kwartaal een hoger operationeel resultaat en meer omzet geboekt. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmareus.

    "2017 is een belangrijk jaar voor AbbVie en we hebben een uitstekende start", zei CEO Richard Gonzalez in een toelichting op de cijfers.

    AbbVie boekte in de eerste drie maanden van 2017 een operationeel resultaat van 2,4 miljard dollar, tegen 2,3 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,7 miljard dollar, versus 1,4 miljard dollar vorig jaar.

    De aangepaste winst bedroeg 1,28 dollar per aandeel, in vergelijking tot 1,15 dollar per aandeel een jaar eerder.

    De omzet steeg van 6,0 miljard naar 6,5 miljard dollar.

    Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 1,26 dollar op een omzet van 6,5 miljard dollar.

    Outlook

    AbbVie verwacht voor het lopende boekjaar 2017 op een winst per aandeel die uitkomt tussen de 4,55 en 4,65 dollar. Op een aangepaste basis ligt deze bandbreedte tussen de 5,44 en 5,54 dollar.

    In de handel voorbeurs daalde het aandeel AbbVie met 0,5 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 27 april 2017 15:42
    Beursblik: MDxHealth sluit goede deal

    KBC Securities reageert positief.

    (ABM FN-Dow Jones) MDxHealth heeft een gunstige deal gesloten met Exact Sciences. Dit meent analist Michaël Vlemmix van KBC Securities.

    Exact betaalt aan MDxHealth 15 miljoen dollar voor een aantal MDxHealth-patenten gericht op colorectale kanker. Daarnaast gaan de twee ondernemingen op verschillende vlakken nauwer samenwerken.

    Volgens Vlemmix is de deal positief voor MDxHealth, daar het afgelopen jaar 4,9 miljoen dollar aan royalties ontving, inclusief 1,75 miljoen dollar aan mijlpaalbetalingen. Voor dit jaar rekende de analist op een hoge enkelcijferige groei ten aanzien van circa 3,5 miljoen dollar.

    "We menen daarom dat de huidige 15 miljoen dollar die wordt ontvangen een positieve stap is, aangezien Exact Sciences begin vorig jaar aankondigde dat het stappen zou nemen om de biomarker te vervangen", aldus Vlemmix.

    Door de deal versterkt MDxHealth volgens de analist ook zijn kaspositie, die eind 2016 op net geen 31 miljoen dollar stond.

    KBC Securities heeft een koopaanbeveling op MDxHealth met een koersdoel van 6,50 euro. Op een lagere beurs daalde het aandeel donderdag 5,3 procent naar 5,18 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 27 april 2017 16:04
    Nieuwe medicijnen helpen farmaceut Roche

    Gepubliceerd op 27 apr 2017 om 07:41 | Views: 688

    Roche Holding GS 26 apr
    257,80 +0,80 (+0,31%)

    BASEL (AFN/BLOOMBERG) - Het Zwitserse farmaceutische concern Roche heeft in eerste kwartaal geprofiteerd van het op de markt brengen van nieuwe producten. Dat meldde de grootste maker van kankermedicijnen ter wereld donderdag in een handelsupdate.

    De farmaceut zag zijn omzet met 4 procent groeien tot bijna 13 miljard Zwitserse frank (circa 12 miljard euro). Winstcijfers meldde het bedrijf niet. Wel herhaalde Roche dat de omzet dit jaar met met 1 à 5 procent zal groeien.

    Roche dankt zijn sterke positie al jaren aan de medicijnen Herceptin, Rituxan and Avastin. Die producten zijn inmiddels al wat ouder en naderen het moment dat de patentbescherming zal verdwijnen. Dat geeft mogelijkheden voor concurrenten, die met goedkopere generieke medicijnen hun druk op Roche kunnen opvoeren.

    De Britse farmaceut AstraZeneca had in het eerste kwartaal last van het aflopen van patenten op topmedicijnen, zoals cholesterolpil Crestor. Mede daardoor kelderden de opbrengsten met 12 procent tot 5,4 miljard dollar.

    Kostenbesparingen wisten wel voor groei van de winst te zorgen. Topman Pascal Soruit verwacht dit jaar veel van nieuwe kankermedicijnen die Astra in de pijplijn heeft.
  8. [verwijderd] 28 april 2017 12:59
    bron Bolero

    AstraZeneca rapporteerde een set cijfers die in de lijn der verwachtingen lag. Astra realiseerde een omzet van 5,4 miljard USD en een winst per aandeel van 99 dollarcent. In vergelijking met een jaar eerder komt dat neer op een daling van respectievelijk 10 en 4%. De omzetdaling is het gevolg van generieke competitie op Crestor (cholesterolverlager), al was de daling van Crestor minder diep dan gedacht; slechts 44%. Farxiga, een pil tegen diabetes, presteerde significant slechter dan consensus (-15%). We zagen al gelijkaardige cijfers bij Eli Lilly. Dit geeft de toenemende prijsdruk in dit segment weer. Ook Lynparza (eierstokkanker), een van hun recent gelanceerde producten, ontgoochelde. De winst per aandeel werd bovendien opgesmukt door een eenmalige inkomst van 10 dollarcent (gerelateerd met Astra's UK pensioen fonds). Deze in lijn resultaten blijken dus vrij zwak te zijn en een reden tot bezorgdheid.

    De zwakke cijfers leggen nog meer druk op de onderneming om succesvol te zijn in hun pijplijn. Hun MYSTIC onderzoek, dat de combinatie van twee van hun immuun-oncologie (IO) medicijnen test in longkanker, zal op de nodige aandacht van investeerders kunnen rekenen. In de tweede kwartaalhelft mogen we hier meer data over verwachten.

    Analisten van KBC Asset Management staan wat weigerachtig tegenover de komende MYSTIC data. Gegeven dat dit enorm belangrijk is voor de onderneming, blijven ze hier liever aan de zijlijn staan.
  9. forum rang 10 voda 28 april 2017 16:54
    'Chemotablet voor thuisbehandeling kankerpatiënten in opkomst'

    Veel vormen van chemotherapie kunnen binnen afzienbare tijd worden toegediend met een pil die thuis kan worden geslikt. Dat voorziet oncoloog en klinisch farmacoloog Jan Schellens van het kankerinstituut Antoni van Leeuwenhoek (AVL).

    Farmaceutische onderzoekers van het AVL zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van een chemotablet voor de behandeling van prostaatkanker. Binnenkort start een patiëntenstudie in enkele ziekenhuizen om het middel te testen.

    "Je chemotherapie thuis op de bank of in bed innemen met een beetje water, waardoor je minder vaak naar het ziekenhuis hoeft af te reizen. Dat is wat veel patiënten graag willen en waar ze ook om vragen", zegt Schellens in De Telegraaf.

    Op dit moment staan 72 antikankermiddelen bij de Europese geneesmiddelenautoriteiten geregistreerd als capsule of tablet. Die mogen thuis als chemo worden gebruikt. Er zijn echter vele honderden infuusvloeistoffen die patiënten uitsluitend in het ziekenhuis krijgen toegediend.

    Minder bijwerkingen

    Schellens denkt niet dat orale chemotherapie, die beschikbaar komt voor de "grote vormen van kanker" zoals prostaatkanker, longkanker en borstkanker, de infuuschemo zal verdringen. Wel stelt hij dat tabletten waarschijnlijk minder bijwerkingen hebben omdat ze in lagere doseringen frequenter ingenomen kunnen worden. "Hopelijk zal dat leiden tot minder overgevoeligheidsreacties, minder infecties en ook minder haarverlies."

    Vorig jaar kregen ruim 108.000 Nederlanders de diagnose kanker. Veruit de meeste patiënten worden behandeld met chemotherapie.

    www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/...
  10. forum rang 10 voda 2 mei 2017 16:07
    Merck verhoogt outlook

    Farmaceut boekt flink hogere winst in eerste kwartaal.

    (ABM FN-Dow Jones) Merck & Co heeft de outlook voor 2017 verhoogd, nadat de resultaten in het eerste kwartaal wezen op een stevige winstgroei. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse farmaceut.

    De omzet steeg 1 procent op jaarbasis van 9,31 miljard naar 9,43 miljard dollar. De omzet werd voor 2 procent negatief beïnvloed door wisselkoerseffecten. Bij de farmaceutische tak was kankermedicijn Keytruda zeer gewild, met een stijging van de opbrengsten met 137 procent. De omzet van farmaceutische producten steeg met 1 procent tot 8,2 miljard dollar.

    "Merck realiseerde solide prestaties over de brede portefeuille met producten", zei CEO Kenneth Frazier in een toelichting op de cijfers. "Het aanhoudende momentum van Keytruda in de oncologie, samen met de kracht van vaccinaties en andere producten, inclusief voor dierenwelzijn, hielpen de omzet in het kwartaal te verhogen."

    Onder de streep resteerde een 38 procent hogere nettowinst van 1,55 miljard dollar, tegenover 1,13 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2016. Per aandeel kwam de winst 40 procent hoger uit op 0,56 dollar.

    Outlook

    Merck verhoogde de outlook en gaat daarbij voor heel 2017 nu uit van een winst per aandeel van tussen 2,51 en 2,63 dollar en een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 3,76 tot 3,88 dollar. De omzet moet uitkomen tussen 39,1 miljard en 40,3 miljard dollar.

    Bij de presentatie van de jaarcijfers werd nog uitgegaan van een winst per aandeel tussen 2,47 en 2,62 dollar en een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 3,72 tot 3,87 dollar. De omzet moest uitkomen tussen 38,6 miljard en 40,1 miljard dollar.

    In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Merck & Co dinsdag 1,7 procent hoger op 63,44 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 2 mei 2017 16:09
    Pfizer boekt iets minder omzet

    Winstgevendheid in eerste kwartaal wel licht omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het eerste kwartaal van 2017 iets meer winst behaald ten opzichte van een jaar eerder, maar zag de omzet wel wat afnemen. Dit meldde de Amerikaanse farmareus dinsdag voorbeurs.

    De omzet daalde in de eerste drie maanden van het boekjaar met 2 procent op jaarbasis, van 13.005 miljoen naar 12.779 miljoen dollar. Pfizer kende dit kwartaal één verkoopdag minder dan een jaar eerder. Internationaal waren er twee verkoopdagen minder.

    Onder de streep resteerde een winst van 3.121 miljoen dollar, een stijging met 3 procent ten opzichte van 3.038 miljoen dollar in dezelfde periode in 2016.

    Outlook 2017

    Voor het huidige boekjaar voorziet Pfizer onverminderd een omzet van tussen de 52,0 miljard en 54,0 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 2,50 tot 2,60 dollar.

    Het aandeel Pfizer noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent hoger op 34,19 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 2 mei 2017 20:54
    Biotechbedrijf ChainCraft investeert €6 miljoen in een zogeheten demonstratiefabriek. De fabriek moet een jaarlijks een miljoen kilo vetzuren gaan genereren uit de vergisting van groente- en fruitresten.

    Vetzuren als boter-, capron- en caprylzuur worden nu vooral uit fossiele en palmolie gemaakt. ChainCrafts gaat de vetzuren maken uit biomassa, waarmee een aanzienlijke reductie vanCO2-uitstoot gerealiseerd wordt. De vetzuren worden onder meer toegepast in diervoeding. Ze hebben een antibacteriële werking, waardoor ze een alternatief kunnen zijn voor antibiotica, aldus het FD.

    www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/...
  13. forum rang 10 voda 3 mei 2017 16:37
    Justitie doet inval bij Perrigo

    Bezoek onderdeel van sectorbreed onderzoek.

    (ABM FN) De Amerikaanse autoriteiten hebben dinsdag een inval gedaan bij Perrigo. Dit liet de farmaceut zelf weten.

    De inval maakt volgens Perrigo deel uit van een breed opgezet onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar prijzen voor medicijnen in de farmaceutische industrie.

    "De onderneming neemt het onderzoek serieus en verleent medewerking aan de betreffende autoriteiten", zo klonk het bij Perrigo.

    De Amerikaanse farmaceut ligt zelf overhoop met de Belgische miljardair Marc Coucke en het Nederlandse investeringsfonds Waterland. Perrigo kocht in 2014 voor 3,6 miljard euro Omega Pharma van Coucke en Waterland. Echter, zo betogen de Amerikanen, de omzet van deze onderneming zou zijn opgeblazen. Perrigo schreef al meer dan de helft van de overnameprijs af.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 3 mei 2017 16:40
    Winst Novo Nordisk trekt aan

    Deense farmaceut boekt ook hogere omzet.

    (ABM FN-Dow Jones) Novo Nordisk heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere winst gerealiseerd dankzij meer omzet en voorziet verdere groei in 2017. Dit maakte de Deense farmaceut woensdag voorbeurs bekend.

    De omzet steeg op jaarbasis met 5 procent tot 28,5 miljard Deense kroon, omgerekend circa 3,83 miljard euro. In lokale valuta was de stijging 3 procent. De omzetstijging van producten voor diabetes en obesitas bedroeg 13 procent.

    Het operationeel resultaat steeg met 10 procent tot 13,5 miljard kroon, met een operationele marge van 47,4 procent tegen 45,2 procent vorig jaar.

    De nettowinst nam toe met 7 procent naar 10,2 miljard kroon. Per aandeel dikte het resultaat onder de streep aan met 9 procent van 3,71 naar 4,06 kroon.

    "Met de prestaties in de eerste drie maanden zijn we goed op weg om onze doelstellingen voor 2017 te realiseren. Onze omzet werd mede gedreven door onze nieuwe innovatieve producten voor diabetes en obesitas en we zien de positieve effecten van onze initiatieven op het gebied van kostenbeheersing", zei CEO Lars Fruergaard Jørgensen.

    Outlook

    Het concern voorziet voor 2017 een omzetgroei in Deense kronen van 1 tot 4 procent en een groei van het operationeel resultaat van 0 tot 4 procent, mede dankzij een positief valuta-effect van 1 procentpunt.

    Het aandeel Novo Nordisk sloot dinsdag in Kopenhagen 1,2 procent hoger op 264,70 kroon.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 8 mei 2017 16:10
    Update: MDxHealth verdubbelt omzet in eerste vier maanden

    Zonder patentdeal zou omzet zijn gedaald.

    (ABM FN-Dow Jones) MDxHealth heeft in de eerste vier maanden van 2017 de omzet meer dan verdubbeld door de verkoop van patenten, maar zag de omzet zonder die bijzondere post dalen. Dit bleek maandag uit een update door het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.

    De omzet groeide in de eerste vier maanden van 8,5 miljoen dollar een jaar eerder tot 19,4 miljoen dollar, een stijging van 128 procent.

    Een woordvoerder van het bedrijf stelde tegen ABM Financial News dat de rapportage over vier maanden werd gegeven in plaats van over drie maanden, omdat het een tussentijdse update betreft en het bedrijf de meest recente informatie wil geven.

    In het omzetcijfer zit ook een bedrag van 12,1 miljoen dollar afkomstig van Exact Sciences, voor de overname van patenten voor een eendeldarmkankertest. Deze patentdeal werd op 27 april bekendgemaakt, kort voor het einde van de ongebruikelijke verslagperiode.

    Exclusief de patentdeal met Exact kwam de omzet voor de eerste vier maanden uit op 7,3 miljoen dollar, hetgeen lager is dan in het voorgaande jaar.

    Het onderliggende omzetcijfer van 7,3 miljoen euro is volgens KBC Securities geen al te sterk resultaat.

    "Het is niet ongebruikelijk dat het eerste kwartaal een beetje zwak is", aldus analist Michaël Vlemmix. Dit zal naar verwachting echter worden goedgemaakt in de rest van het jaar. De handhaving van de verwachting noemde de analist positief.

    KBC Securities heeft een Kopen advies voor MDxHealth met een koersdoel van 6,50 euro.

    Outlook

    MDxHealth handhaafde zijn omzetverwachtingen voor het jaar, nadat het aantal geteste patiënten met 25 procent groeide.

    Het bedrijf handhaaft zijn verwachting voor het boekjaar 2017, waaronder een groei van 55 tot 75 procent van de inkomsten uit productverkoop en diensten. Meer in het algemeen rekent het bedrijf op aanhoudende omzetgroei door de wijdere toepassing van de prostaatkankertest ConfirmMDx en SelectMDx in de Europese Unie en Verenigde Staten, mede dankzij de bredere dekking van de test door zorgverzekeraars.

    "Met bijna 8.000 geteste patiënten in de eerste vier maanden van 2017 verwachten we sterke volumegroei, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar", zei CEO Jan Groen van MDxHealth. "Bovendien verwachten we dat ons dienstverleningscontract met de Amerikaanse overheid, samen met 11 nieuwe contracten met uitkeringsinstanties een positieve impuls zal blijven geven gedurende de rest van het jaar."

    Het aandeel MDxHealth noteerde maandagochtend 6,4 procent lager op 4,85 euro.

    Update: om extra informatie, analistencommentaar en toelichting woordvoerder toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 9 mei 2017 16:02
    Valeant heeft lek boven

    Outlook boekjaar verhoogd.

    (ABM FN-Dow Jones) Valeant Pharmaceuticals heeft in het eerste kwartaal weer winst behaald, waar een jaar eerder nog een verlies in de boeken kwam. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Canadese biofarmaceut.

    "Het eerste kwartaal laat zien dat we voldoen aan onze verplichtingen. We hebben voldaan aan onze interne verwachtingen en we blijven vooruitgang boeken met onze belangrijkste initiatieven, met de focus op een ommekeer bij onze kernactiviteiten", zei CEO Joseph Papa in een toelichting.

    Papa, voormalig topman bij Perrigo, trad een jaar geleden aan als CEO van het geplaagde Valeant, dat destijds onder vuur lag vanwege de prijsstelling en distributie van bepaalde medicijnen. Daarnaast moesten de jaarcijfers over 2014 worden aangepast omdat Valeant creatief omging met het rekenen van de opbrengsten van leveringen aan apotheekketen Philidor.

    Dit alles leidde in 2016 nog tot een operationeel verlies van 566 miljoen dollar en een nettoverlies van liefst 2,4 miljard dollar.

    In het eerste kwartaal van 2017 kwam het operationeel resultaat positief uit, op 211 miljoen dollar, tegenover 66 miljoen dollar een jaar eerder. De stijging was deels te danken aan lagere operationele uitgaven, aldus Valeant.

    Onder de streep resteerde een nettowinst van 628 miljoen dollar, tegenover een verlies van 374 miljoen dollar in dezelfde drie maanden in 2016. Per aandeel kwam de winst uit op 1,79 dollar, waar de markt rekende op 0,87 dollar.

    De omzet daalde van 2,3 miljard naar 2,1 miljard dollar, naast negatieve wisselkoerseffecten vooral te wijten aan lagere volumes bij de tak U.S. Diversified Products. De omzet was conform de verwachting van de markt.

    Outlook omhoog

    Valeant verhoogde dinsdag de outlook voor heel 2017. Het concern uit Laval in Quebec ging eerder uit van een aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) in de bandbreedte van 3,55 miljard tot 3,70 miljard dollar, maar verhoogde die range dinsdag naar 3,60 miljard tot 3,75 miljard dollar. De omzetverwachting van 8,9 miljard tot 9,1 miljard dollar bleef staan.

    Het aandeel Valeant Pharmaceuticals noteerde dinsdag in de elektronische handel in Amerika bijna 12 procent hoger op 10,85 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 9 mei 2017 16:15
    Farmaceuten positiever over 2017

    Gepubliceerd op 9 mei 2017 om 14:28 | Views: 631

    NEW YORK (AFN) - De Noord-Amerikaanse farmaceuten Allergan en Valeant zijn positiever geworden over de vooruitzichten voor 2017. Beide ondernemingen zien in hun financiële prestaties in het eerste kwartaal aanleiding de winstverwachting voor dit jaar te verhogen, blijkt uit de dinsdag gepresenteerde kwartaalberichten.

    Allergan, dat Botox als bekendste product heeft, profiteerde vooral van overnames. Afgelopen kwartaal nam de omzet met dik 5 procent toe tot 3,6 miljard dollar (3,3 miljard euro). Het bedrijf zag het operationeel verlies wel flink oplopen naar 906 miljoen dollar, vooral door afschrijvingen en hoge kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

    Afgezien van enkele eenmalige posten waren de resultaten van Allergan beter dan door Bloomberg gepolste analisten hadden voorzien. Ook de verkopen van Botox, goed voor ruim een vijfde van de totale omzet, overtroffen de verwachtingen. Mede dankzij de bijdrage van recent overgenomen bedrijven valt over heel 2017 de winst hoger uit dan eerder was voorspeld.

    Schuldenlast

    Branchegenoot Valeant is juist bezig bezittingen af te stoten om zijn schuldenlast te verkleinen. Het bedrijf zag de opbrengsten afgelopen kwartaal met 11 procent dalen tot 2,1 miljard dollar. Wel wist het een verlies van 373 miljoen dollar een jaar eerder, om te buigen in een winst van 628 miljoen dollar.

    Ook de resultaten van Valeant verrasten daarmee in positieve zin. Dat geldt zeker voor de vooruitzichten die het bedrijf schetste voor de rest van het jaar. Waar sommige analisten na een aantal eerdere winstwaarschuwingen ernstig rekening hielden met een verlaging van de prognoses, deed Valeant er juist een schepje bovenop.
  18. [verwijderd] 9 mei 2017 19:39
    De komende dagen wordt een beslissing verwacht over de geldigheid van een patent. Die beslissing kan mede bepalen hoe de RA-markt er in de VS zal uitzien aan het begin van het volgende decennium.

    Wanneer filgotinib zijn normale ontwikkelingstraject volgt mag de lancering wellicht in 2020 verwacht worden.

    In Europa zal die lancering dan plaatsvinden in een markt waarin zeker biosimilars van Remicade en Enbrel en waarschijnlijk ook biosimilars van Humira aanwezig zijn.

    Maar in de VS zou de situatie wel eens compleet verschillend kunnen zijn. Enbrel geniet er nog patentbescherming tot 2028. Remicade kan biosimilar-belagers mogelijk ook nog afhouden tot 2027. En zelfs indien dit niet zou lukken vormen biosimilars van Remicade wellicht een kleinere bedreiging omdat ze via intraveneus worden toegediend.

    En dan is er ook nog Humira. Daar heeft AbbVie in de VS een ware verdedigingsgordel van patenten rond aangelegd. Maar volgende week wordt mogelijk een bres geslagen in die verdediging. Ten laatste op 17 mei 2017 zal het Amerikaans patentbureau namelijk beslissen of US8889135 van AbbVie geldig is. Dit patent beschermt de gangbare toedieningswijze (40 mg om de 2 weken) van adalimumab (= Humira) in RA. Als dit patent ongeldig verklaard zou worden vergroot de kans dat biosimilars van Humira in de VS op de RA-markt komen vóór de eventuele goedkeuring van ABT-494 en/of filgotinib. AbbVie heeft nog een aantal bijkomende patenten over buffers en surfactants maar Coherus BioSciences maakt zich sterk die patenten te kunnen omzeilen. Coherus heeft het in zijn laatste kwartaalrapport over een “potential 2018 launch”. Ook andere bedrijven zullen wel met omzeilingen bezig zijn.

    Dat men bij AbbVie hoopt dat US8889135 overeind blijft zal voor iedereen duidelijk zijn maar ik veronderstel dat men ook bij Galapagos en Gilead hoopt dat dat patent in voege blijft. Een nieuwe JAK1-remmer lanceren lijkt gemakkelijker zonder rekening te moeten houden met Humira (en andere) biosimilars.
  19. forum rang 10 voda 12 mei 2017 13:15
    Verlies voor Probiodrug

    Kaspositie van 18,7 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Probiodrug heeft in het eerste kwartaal van 2017 geen omzet gerealiseerd, hetgeen onder de streep resulteerde in een verlies. Dit maakte het Duitse biotechbedrijf met een notering op het Damrak vrijdag voorbeurs bekend.

    Probiodrug zag in het afgelopen kwartaal het verlies oplopen van 2,596 miljoen euro naar 2,798 miljoen euro. Er werd geen omzet gerealiseerd en bovendien vielen de kosten voor onderzoek en ontwikkeling hoger uit. Deze kosten stegen op jaarbasis van 1,974 miljoen naar 2,268 miljoen euro. De onderneming stak vooral veel geld in het Fase 2 onderzoek in de SAPHIR studie van PQ912.

    De kaspositie nam af van 21,9 miljoen euro eind 2016, naar 18,7 miljoen euro ultimo maart.

    Het belangrijkste middel in de pijplijn van Probiodrug, PQ912, wordt momenteel ontwikkeld als potentieel middel tegen de ziekte van Alzheimer, maar ook onderzocht als behandeling tegen bijvoorbeeld de hersenziekte Huntington. Volgens Probiodrug werden er "veelbelovende" resultaten geboekt in de studie.

    Het aandeel Probiodrug sloot donderdag 0,3 procent lager op 16,86 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht