Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,882
  • Verschill

    +0,014 +1,56%
  • Volume

    6.265.570 Gem. (3M) 6,9M
  • Bied

    0,881  
  • Laat

    0,882  
+ Toevoegen aan watchlist

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 166 167 168 169 170 ... 322 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 april 2017 15:54
    Long- en HIV-medicijnen helpen Glaxo

    Gepubliceerd op 26 apr 2017 om 14:24 | Views: 259

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Britse farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) heeft de omzet in het eerste kwartaal flink zien groeien. Betere verkopen van medicijnen tegen longaandoeningen en HIV hielpen daar aan mee. Ook de waardedaling van het pond deed een duit in het zakje.

    Het was de eerste keer dat de nieuwbakken topvrouw Emma Walmsley cijfers presenteerde. De opbrengsten kwamen daarbij hoger uit dan voorzien. De omzet van GSK dikte met bijna 20 procent aan ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 7,4 miljard pond.

    Een omzetprognose voor heel het jaar bleef uit, onder meer vanwege de onzekerheid over mogelijke negatieve effecten van generieke en goedkopere medicijnen. Daarmee waarschuwt GSK niet voor het eerst voor de nadelige gevolgen van generieke medicijnen op zijn bedrijfsvoering.

    GSK zag de kwartaalwinst uitkomen op 1,2 miljard pond, van 352 miljoen pond een jaar eerder. In februari gaf het concern nog aan dat de winst per aandeel over heel 2017 mogelijk tot 7 procent zou aandikken als rivalen van GSK's geen concurrenten op belangrijkste medicijnen in de Verenigde Staten zouden lanceren. Gebeurt dat wel, dan kan het resultaat stagneren of zelfs iets dalen.
  2. forum rang 10 voda 26 april 2017 15:58
    'Mijlpaal voor Kiadis Pharma'

    Gepubliceerd op 26 apr 2017 om 10:51 | Views: 1.121

    Kiadis Pharma 15:36
    8,28 +0,08 (+1,01%)

    AMSTERDAM (AFN) - Het verzoek van Kiadis Pharma om zijn medicijn ATIR101 op de markt te mogen brengen in de Europese Unie, is een mijlpaal voor het biotechbedrijf. Dat schrijven analisten van KBC woensdag in een commentaar.

    Kiadis Pharma liet weten dat het de Europese toezichthouder EMA officieel heeft gevraagd om ATIR101 op de markt toe te laten. Het middel kan worden gebruikt tegen afweerreacties die kunnen optreden na een beenmerg- of stamceltranspantatie bij patiënten met bloedkanker.

    ,,Wij hebben hier naar uitgekeken aangezien het een belangrijke mijlpaal is voor het bedrijf'', schrijft KBC. Kiadis komt hiermee een stap dichter bij het moment waarop het niet langer een geldverslindend biotechbedrijf is, maar een onderneming die daadwerkelijk een product op de markt heeft, aldus de marktvorsers.

    Goede hoop

    KBC heeft goede hoop op een voor Kiadis Pharma gunstige uitkomst van het EMA-onderzoek, dat waarschijnlijk ongeveer een jaar zal duren. Zij wijzen erop dat de toezichthouder vorig jaar een ander middel op de markt heeft toegelaten dat volgens hen inferieur is aan ATIR101.

    De analisten handhaven hun koopadvies voor Kiadis Pharma. Het aandeel stond woensdagochtend rond 10.40 uur 1,4 procent hoger op 8,32 euro, op een overwegend licht negatieve Amsterdamse beurs.
  3. forum rang 10 voda 26 april 2017 21:49
    Zou men voor Sijmen ook applaudisseren? :-)

    Beleggers zwichten voor boze Galapagos-topman

    Topman Onno van de Stolpe van Galapagos GLPG€79,37+0,66% heeft zich dit jaar niet boos gemaakt op zijn aandeelhouders, in tegenstelling tot vorig jaar. Toen kreeg hij geen ruim mandaat om snel nieuwe aandelen uit te mogen geven en wist hij zijn woede daarover niet te verhullen. Hij noemde de weigering destijds 'dom'. Een ruim mandaat stelt Van de Stolpe in staat makkelijker deals te sluiten met branchegenoten.

    De vergadering van aandeelhouders gaf het Galapagos-bestuur woensdag wel de gevraagde vrijbrief, kennelijk in het vertrouwen dat Van de Stolpe het geld niet over de balk zal smijten. Het Galapagos-bestuur kan nu zijn aandelenkapitaal met 33% uitbreiden, zonder een speciale vergadering van aandeelhouders bijeen te hoeven roepen. 'Heel goed', aldus de opgeluchte Van de Stolpe na afloop van de stemming. Dankzij het groene licht kan hij indien nodig over € 1 mrd aan extra kapitaal beschikken.

    Ruim mandaat

    De bestuurders van Galapagos wilden graag een ruim mandaat om snel te kunnen reageren als zich een goede mogelijkheid voordoet voor een overname of een licentiedeal met een kleiner biotechbedrijf. Van de Stolpe: 'Zo'n kans gaat voorbij als we eerst een vergadering bijeen moeten roepen om toestemming voor een emissie te vragen. Dat kan maanden duren.'

    De topman van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf beloofde wel 'prudent om te gaan' met het ruime mandaat. Hij reageerde daarmee op de vrees van sommige aandeelhouders dat Galapagos zich zal laten verleiden tot het betalen van een te hoge prijs voor een overnameprooi.

    Van de Stolpe kondigde vorig jaar aan op zoek te gaan naar overnamekandidaten of licentiedeals, gebruikmakend van de ruime kaspositie van Galapagos. Tot nu toe is zo'n deal uitgebleven. Inmiddels is de rijkdom van het bedrijf verder toegenomen: er zit zo'n €1,3 mrd in kas. Toch wil de top van het biotechbedrijf nog meer armslag om snel omvangrijke zakendeals te kunnen sluiten.

    Transformatie

    De ambitie van Van de Stolpe en zijn medebestuurders is tekenend voor de transformatie die Galapagos doormaakt. De onderneming is de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste biotechbedrijven van Europa. In die toekomst wil het Galapagos-bestuur niet alleen nieuwe medicijnen ontwikkelen, maar die ook zelf gaan verkopen.

    Na afloop van de jaarvergadering onthulde Van de Stolpe dat Galapagos bij zijn aandeelhouders hard heeft gelobbyd voor een ruimer mandaat. 'Onze mensen van investor relations hebben knap werk verricht', aldus de ceo. Het mandaat is vijf jaar geldig.

    Galapagos kreeg vorig jaar twee keer nul op het rekest. Aandeelhouders weigerden eerst een vrijbrief om het bestaande aantal aandelen met 50% te verhogen. Het bestuur vroeg vervolgens in een tweede vergadering een mandaat voor 40% uitbreiding. Ook dat voorstel kreeg niet de vereiste driekwart meerderheid van de stemmen. De drempel werd op een haar na gemist, waarop Van de Stolpe uit zijn slof schoot en zijn eigen aandeelhouders kapittelde.

    Op de nieuwe vergadering dinsdag in het Belgische Mechelen vroeg het Galapagos-bestuur een mandaat om het aantal bestaande aandelen met 33% uit te mogen breiden. Dat kon nauwelijks een afzwakking heten van de voorstellen van vorig jaar. Door de gestegen koers van Galapagos levert een emissie van 33% nu al snel meer op dan een emissie van 40% of zelfs 50% van de aandelen van vorig jaar.

    De aandeelhouders konden dinsdag ook stemmen over een nieuw bestuursmandaat voor Van de Stolpe, de man die Galapagos heeft uitgebouwd tot een bedrijf met een beurswaarde van €4 mrd. Het is een prestatie die de financiers duidelijk konden waarderen. Van de Stolpe kreeg zijn mandaat met 99,68% van de uitgebrachte stemmen, gevolgd door een klein applaus.

    fd.nl/beurs/1199504/beleggers-geven-g...
  4. forum rang 10 voda 26 april 2017 22:07
    Amsterdams biotechbedrijf stopt met 'duurste medicijn ter wereld'

    De verkoop van het 'duurste medicijn ter wereld' - afkomstig van een Amsterdams biotechbedrijf - is op een complete mislukking uitgelopen. Het biotechbedrijf UniQure heeft donderdag bekendgemaakt dat het stopt met zijn medicijn Glybera voor patiënten met de zeldzame aandoening LPLD. Het middel kostte in Europa circa €1 mln voor een eenmalige behandeling.

    In de praktijk bleek dat slechts een handjevol patiënten met de zeldzame stofwisselingsziekte in aanmerking kwam voor de behandeling. Topman Matt Kapusta voorziet ook dat de vraag naar het medicijn in de nabije toekomst niet zal toenemen. LPLD is zelden levensbedreigend en de ziekte is meestal met een streng dieet in toom te houden. De voorgangers van Kapusta hadden verwacht dat de vraag naar het middel groter zou zijn.

    Eerste goedgekeurde gentherapie ter wereld

    UniQure schreef wel geschiedenis met Glybera, omdat het middel de eerste gentherapie ter wereld is die door gezondheidsautoriteiten is goedgekeurd. Het voordeel van gentherapie is dat patiënten na een eenmalige behandeling in principe zijn genezen.

    UniQure heeft altijd bezwaar gemaakt tegen de betiteling van Glybera als 'duurste medicijn ter wereld'. Voorgangers van Kapusta wezen er op dat patiënten met andere zeldzame aandoeningen jarenlang dure medicijnen moeten innemen, waardoor een behandeling meestal veel duurder uitpakt dan de gentherapie van UniQure. De reputatie van Glybera als het duurste medicijn ter wereld bleek echter onuitroeibaar, getuige onder meer recente publicaties in de Amerikaanse vakpers.

    'De negatieve publiciteit over de prijs heeft natuurlijk niet geholpen', zegt Kapusta in een telefonische toelichting. 'Maar het grootste probleem is toch geweest dat LPLD een uiterst zeldzame aandoening blijkt. En slechts een klein deel van die patiënten voldoet aan alle voorwaarden om voor behandeling in aanmerking te komen.'

    Hernieuwde goedkeuring vereiste grote investeringen

    Formeel stopt UniQure niet met de verkoop. Het bedrijf zal alleen geen nieuwe goedkeuring in Europa aanvragen voor het middel. Een nieuwe aanvraag was ook een kostbare aangelegenheid geworden. Het Amsterdamse bedrijf had dan grote bedragen moeten investeren in aanvullend onderzoek. Anderhalf jaar geleden besloot UniQure al om af te zien van introductie van Glybera in de Verenigde Staten, omdat de Amerikaanse autoriteiten aanvullend onderzoek eisten.

    UniQure kreeg in 2014 een beursnotering op de Amsterdamse Nasdaq-beurs en maakte beleggers toen nog lekker met goede vooruitzichten voor Glybera. Het ging toen al om een hernieuwde beursintroductie. UniQure had eerder onder zijn oude naam Amsterdam Molecular Therapeutics een notering gehad in Amsterdam, maar een reeks tegenvallers had de beurskoers van het bedrijf doen verschrompelen.

    UniQure zoekt toekomst in nieuwere gentherapieën

    Na de goedkeuring van Glybera in Europa werd vrij snel duidelijk dat het medicijn geen commericeel succesnummer zou worden. UniQure besteedde de marketing uit aan het Italiaanse farmaconcern Chiesi. Onder leiding van Kapusta besloot UniQure zich eind vorig jaar toe te leggen op de ontwikkeling van een beperkt aantal nieuwe gentherapieën, met name tegen hemofilie, hartfalen en de ziekte van Huntington. Door compleet met Glybera te stoppen verwacht UniQure circa $2 mln aan jaarlijkse uitgaven te besparen. Het zwaar verliesgevende biotechbedrijf beschikt voorlopig over voldoende kasmiddelen om zijn lopende onderzoek nog twee jaar te financieren.

    Het besluit om definitief met Glybera te stoppen, kwam voor beleggers ook niet als een grote schok. Op de Nasdaq verloor het aandeel nauwelijks terrein. Anderhalf jaar geleden was dat wel anders. Na de beslissing om Glybera niet in de VS te introduceren, verloor het aandeel Uniqure in één dag 15% van zijn waarde.

    fd.nl/ondernemen/1198344/amsterdams-b...
  5. [verwijderd] 27 april 2017 12:35
    quote:

    voda schreef op 26 april 2017 15:58:

    'Mijlpaal voor Kiadis Pharma'

    Gepubliceerd op 26 apr 2017 om 10:51 | Views: 1.121

    Kiadis Pharma 15:36
    8,28 +0,08 (+1,01%)

    ....
    ,,Wij hebben hier naar uitgekeken aangezien het een belangrijke mijlpaal is voor het bedrijf'', schrijft KBC. Kiadis komt hiermee een stap dichter bij het moment waarop het niet langer een geldverslindend biotechbedrijf is, maar een onderneming die daadwerkelijk een product op de markt heeft, aldus de marktvorsers.

    Goede hoop

    KBC heeft goede hoop op een voor Kiadis Pharma gunstige uitkomst van ....
    "KBC Analisten"

    Wat een load of B*LLSH*T

    Wat daar bij kbc zit is zelfs nog niet eens groen achter de oren. Ze zullen wel weer een belang bij hebben. Daarom dat we ook niks meer van kbc horen ivm pharming. Belang weg-berichten weg
  6. forum rang 10 voda 27 april 2017 15:31
    AbbVie boekt hogere resultaten

    Farmaceut herhaalt outlook.

    (ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft in het eerste kwartaal een hoger operationeel resultaat en meer omzet geboekt. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse farmareus.

    "2017 is een belangrijk jaar voor AbbVie en we hebben een uitstekende start", zei CEO Richard Gonzalez in een toelichting op de cijfers.

    AbbVie boekte in de eerste drie maanden van 2017 een operationeel resultaat van 2,4 miljard dollar, tegen 2,3 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,7 miljard dollar, versus 1,4 miljard dollar vorig jaar.

    De aangepaste winst bedroeg 1,28 dollar per aandeel, in vergelijking tot 1,15 dollar per aandeel een jaar eerder.

    De omzet steeg van 6,0 miljard naar 6,5 miljard dollar.

    Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 1,26 dollar op een omzet van 6,5 miljard dollar.

    Outlook

    AbbVie verwacht voor het lopende boekjaar 2017 op een winst per aandeel die uitkomt tussen de 4,55 en 4,65 dollar. Op een aangepaste basis ligt deze bandbreedte tussen de 5,44 en 5,54 dollar.

    In de handel voorbeurs daalde het aandeel AbbVie met 0,5 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 27 april 2017 16:04
    Nieuwe medicijnen helpen farmaceut Roche

    Gepubliceerd op 27 apr 2017 om 07:41 | Views: 688

    Roche Holding GS 26 apr
    257,80 +0,80 (+0,31%)

    BASEL (AFN/BLOOMBERG) - Het Zwitserse farmaceutische concern Roche heeft in eerste kwartaal geprofiteerd van het op de markt brengen van nieuwe producten. Dat meldde de grootste maker van kankermedicijnen ter wereld donderdag in een handelsupdate.

    De farmaceut zag zijn omzet met 4 procent groeien tot bijna 13 miljard Zwitserse frank (circa 12 miljard euro). Winstcijfers meldde het bedrijf niet. Wel herhaalde Roche dat de omzet dit jaar met met 1 à 5 procent zal groeien.

    Roche dankt zijn sterke positie al jaren aan de medicijnen Herceptin, Rituxan and Avastin. Die producten zijn inmiddels al wat ouder en naderen het moment dat de patentbescherming zal verdwijnen. Dat geeft mogelijkheden voor concurrenten, die met goedkopere generieke medicijnen hun druk op Roche kunnen opvoeren.

    De Britse farmaceut AstraZeneca had in het eerste kwartaal last van het aflopen van patenten op topmedicijnen, zoals cholesterolpil Crestor. Mede daardoor kelderden de opbrengsten met 12 procent tot 5,4 miljard dollar.

    Kostenbesparingen wisten wel voor groei van de winst te zorgen. Topman Pascal Soruit verwacht dit jaar veel van nieuwe kankermedicijnen die Astra in de pijplijn heeft.
  8. forum rang 10 voda 28 april 2017 12:08
    Galapagos rapporteert resultaten eerste kwartaal 2017

    Belangrijkste resultaten van de eerste drie maanden van 2017:
    Omzet meer dan verdubbeld tot €39,9 miljoen (+169%)
    Operationeel verlies met 55% verlaagd tot €11,2 miljoen
    Netto verlies van €13,6 miljoen
    Kaspositie einde eerste kwartaal €958,6 miljoen
    Start van nieuwe Proof-of-Concept studies met filgotinib
    Ontwikkeling van een drievoudige combinatietherapie in cystic fibrosis (CF) ligt op schema
     
    Webcast morgen 28 april 2017 om 14.00 CET/8 AM ET, +32 2 404 0659, www.glpg.com
     
    Mechelen, België; 27 april 2017, 22.00 CET; gereglementeerde informatie - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) maakt haar financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2017 bekend en zet daarbij de belangrijkste ontwikkelingen op een rij.
     
    "Galapagos heeft het eerste kwartaal afgerond met een substantiële uitbreiding van het filgotinib onderzoeksprogramma, waarin we met onze samenwerkingspartner Gilead Fase 2 en 3 studies uitvoeren om filgotinib te onderzoeken in negen verschillende ontstekingsziekten. We verwachten meer studies te starten met filgotinib in nieuwe indicaties, gedurende dit jaar. Ook zullen we een tussentijdse analyse van de lange termijn DARWIN 3 studie presenteren tijdens de EULAR conferentie, die meer licht zal laten schijnen op de lange termijn werkzaamheid en veiligheid van selectieve JAK1 remming in reuma. Deze zomer staat de start van het onderzoeken van onze drievoudige combinatietherapie in CF op de planning; we verwachten resultaten van FLORA voor GLPG1690 in IPF als ook voor MOR106 in atopische dermatitis: een jaar met veel nieuws over de programma's in onze pijplijn," zei CEO Onno van de Stolpe.
     
    Bart Filius, CFO, voegde hieraan toe: "We hebben onze strategie uitgevoerd zoals gepland, met het behalen van mijlpaalbetalingen van onze samenwerkingspartner AbbVie, resulterend in een stijging van 169% van onze bedrijfsopbrengsten ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Deze kasbetalingen compenseerden gedeeltelijk onze verhoogde uitgaven, waarbij de cash burn uit operationele en investeringsactiviteiten in het eerste kwartaal beperkt bleef tot €23,9 miljoen en goed in lijn is met onze cash burn verwachtingen voor het volledige jaar 2017 van €135-155 miljoen. Hiernaast schatten we de netto opbrengsten van ons openbaar aanbod van 21 april op €348 miljoen, wat onze huidige totale kaspositie op ongeveer €1,3 miljard brengt. Al bij al zijn we goed geplaatst om onze strategie in de komende jaren uit te voeren."
     
    Kerngetallen eerste kwartaal 2017 (niet-geauditeerd)
    (€ miljoen, met uitzondering van gewone & verwaterde winst / verlies per aandeel)
     
     
    31 maart 2017 groepstotaal
    31 maart 2016 groepstotaal
    Bedrijfsopbrengsten
    39,9
    14,8
    R&D kosten
    -44,9
    -27,8
    Algemeen, administratie, verkoop en marketing
    -6,2
    -4,4
    Operationeel verlies
    -11,2
    -17,4
    Non cash aanpassing van vlottende financiële activa1
     
    57,5
    Overig financieel resultaat
    -2,4
    -4,1
     
     
     
    Netto resultaat voor de periode
    -13,6
    35,9
    Gewone winst / verlies (-) per aandeel (€)
    Verwaterde winst / verlies (-) per aandeel (€)
    -0,29
     
    -0,29
    0,81
     
    0,79
    Kaspositie inclusief in pand gegeven geldmiddelen
    958,6
    987,6
    Opmerkingen:
    Dit geeft een non cash aanpassing van financiële activa weer, ontstaan naar aanleiding van de subscription agreement  met Gilead
     
    Eerste kwartaalcijfers 2017
    Het eerste kwartaalrapport van 2017 van Galapagos is beschikbaar op reports.glpg.com/2017/q1/nl/
     
    Teleconferentie en webcast presentatie
    Galapagos zal morgen (28 april 2017) om 14:00 (CET)/8 AM ET  een voor iedereen toegankelijke teleconferentie houden, die ook wordt uitgezonden als audio-webcast. Voor deelname aan de teleconferentie kunt u een van de volgend telefoonnummers bellen, minimaal tien minuten voor aanvang:
     
    Bevestigingscode:      5402616
     
    Verenigd Koninkrijk:                                           +44 330 336 9105
    Frankrijk:                                                          +33 1 76 77 22 74
    België:                                                              +32 2 404 0659
    Verenigde Staten:                                              +1 719 325 2385
    Nederland:                                                        +31 20 721 9251
     
    Na de presentatie van de resultaten zal er een vraag- en antwoordsessie volgen. Op www.glpg.com kan u toegang krijgen tot de live audio-webcast. De presentatie zal kort na de uitzending beschikbaar zijn om te herbeluisteren.
     
    Financiële kalender
    27 juli 2017           Resultaten eerste halfjaar 2017 (webcast 28 juli 2017)
    26 oktober 2017    Resultaten derde kwartaal 2017 (webcast 27 oktober 2017)
    22 februari 2018    Resultaten boekjaar 2017 (webcast 23 februari 2018)
     
    Over Galapagos
    Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3, 2, Fase 1, preklinische studies en onderzoeksprogramma's in cystic fibrosis, fibrose, artrose, ontstekings- en andere ziekten. Wij hebben filgotinib ontdekt en ontwikkeld: in samenwerking met Gilead streven we ernaar om deze selectieve JAK1-remmer in ontstekingsziekten wereldwijd voor patiënten beschikbaar te maken. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die het leven van mensen verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 530 medewerkers in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.
     
    Contact
     
    Investeerders:
    Media:
    Elizabeth Goodwin
    Evelyn Fox
    VP IR & Corporate
    Communications
    +1 781 460 1784
    Director Communications
    +31 6 53 591 999
    communications@glpg.com
     
    Paul van der Horst
    Director IR & Business
    Development
    +31 6 53 725 199
    ir@glpg.com
  9. forum rang 10 voda 28 april 2017 12:15
    Beursblik: geen verrassingen bij Galapagos

    Jefferies tevreden over ambities op vlak van drievoudige combinatietherapie.

    (ABM FN) Galapagos heeft de resultaten over het eerste kwartaal niet verrast en deze zullen dan ook niet tot een serieuze koersreactie leiden. Dit voorziet analist Peter Welford van Jefferies vrijdag.

    Het rapport bevatte volgens Welford geen grote updates. Wel liggen de belangrijkste onderzoeksprogramma's op schema en herhaalde Galapagos de ambities om deze zomer te starten met het onderzoeken van een drievoudige combinatietherapie in CF.

    De focus ligt volgens Welford momenteel op de aanstaande uitkomsten van een Fase I studie naar CF C2 corrector '2737, die belangrijk zijn voor de drievoudige combinatietherapie.

    Verder merkte Jefferies op dat verwachte cash burn, 135 miljoen tot 155 miljoen euro in 2017, geen verrassing is. De analist zelf mikt op 146 miljoen euro. Ook de omzet van 40 miljoen euro in het eerste kwartaal past bij de 79 miljoen euro die Welford voor de eerste helft van 2017 voorziet.

    De kaspositie van Galapagos eind maart van 959 miljoen euro is, gecombineerd met de 348 miljoen euro die het biotechbedrijf nog tegemoet kan zien vanwege een aandelenuitgifte, 1,3 miljard euro hoog. Volgens Welford is dit meer dan voldoende voor Galapagos om de komende tijd de operaties te kunnen financieren.

    Jefferies heeft een koopaanbeveling op Galapagos met een koersdoel van 80,00 euro. Donderdag sloot het aandeel 0,7 procent hoger op 79,94 euro.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 28 april 2017 12:21
    'Cijfers Galapagos in lijn met prognoses'

    Gepubliceerd op 28 apr 2017 om 09:29 | Views: 986

    Galapagos 12:01
    79,87 -0,07 (-0,09%)

    AMSTERDAM (AFN) - De eerstekwartaalcijfers van Galapagos zien er goed uit en zijn in lijn met de vooruitzichten die het bedrijf heeft gegeven voor heel 2017. Dat schrijven analisten van KBC vrijdag in een commentaar.

    Het biotechnologiebedrijf zag de omzet zeer sterk toenemen tot een kleine 40 miljoen euro en boekte een nettoverlies van 13,6 miljoen euro. Verder is de kaspositie afgelopen kwartaal verder versterkt. Die vormt dan ook geen enkel punt van zorg, aldus KBC.

    De bank handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 80 euro. Het aandeel Galapagos stond vrijdag na een kwartiertje handel 0,4 procent lager op 79,66 euro, in een licht negatieve AEX.
  11. forum rang 10 voda 28 april 2017 12:30
    Brief van het management

    Geachte aandeelhouders,

    In het eerste kwartaal van 2017 hebben we weer goede vooruitgang geboekt in onze ontstekings-, cystic fibrosis en andere programma’s in onze pijplijn: het Galapagos team gaat door met het verleggen van grenzen.

    Na het opstarten van de FINCH, DIVERSITY en SELECTION Fase 3 programma’s met filgotinib vorig jaar, is Gilead nu ook begonnen met aanvullende Fase 2 studies in de ziekte van Crohn in de dunne darm en bij fistelvorming, en in het syndroom van Sjögren en de huidziekte CLE. Als we daar de Fase 2 studies in psoriatische artritis en spondylitis ankylopoetica die wij zelf dit kwartaal zijn gestart bij optellen, wordt filgotinib nu in negen verschillende ontstekingsziekten onderzocht. We verwachten dat in 2017 verdere studies met filgotinib in nieuwe indicaties worden gestart. We hebben nu meer dan 1500 patiëntjaren ervaring met filgotinib in reuma terwijl DARWIN 3 nog doorgaat. We verwachten we de eerste langere termijn interimresultaten van DARWIN 3 op EULAR in juni 2017 bekend te maken.

    We hebben gedaan wat we gezegd hebben te doen en sterke vooruitgang in cystic fibrosis laten zien, met de start van verschillende studies in het eerste kwartaal, inclusief de Fase 1 studie met een combinatie van de nieuwe potentiator GLPG2451 en nieuwe corrector GLPG2222 in gezonde vrijwilligers. We zijn van plan om medio dit jaar te starten met het testen van een mogelijke drievoudige combinatietherapie in patiënten.

    Ook hebben we dit kwartaal de rekrutering van patiënten voor de FLORA Fase 2a studie met onze eigen autotaxin remmer GLPG1690 in IPF afgerond. We verwachten de resultaten van deze studie in de tweede helft van dit jaar.

    We hebben Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer, verwelkomd in ons directiecomité. Walid bouwt zijn team gestaag uit en heeft het dagelijkse operationele werk voor filgotinib binnen Galapagos overgenomen. Hij komt op een geweldig moment voor Galapagos, nu onze late-stage pijplijn zo hard groeit en we dichter bij de uitvoering van onze eigen toekomstige Fase 3 programma’s komen.

    We kijken ernaar uit om u op de hoogte te houden van de uitvoering van onze strategie in 2017, op weg om een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf te worden.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 mei 2017 09:58
    ’Bier werkt beter dan paracetamolletje’
    16 min geleden

    GREENWICH - Als je pijn hebt, kun je beter een paar biertjes drinken dan een paracetamol nemen. Dat concluderen althans Britse onderzoekers van de Universiteit in Greenwich.

    De wetenschappers namen 400 proefpersonen onder de loep en wat bleek? Drie à vier pintjes - van Nederlands formaat - zijn een effectievere pijnbestrijder beter dan het alom bekende paracetamolletje.

    Of de alcohol de waarnemening van pijn in de hersenen vermindert, of dat je vanwege de alcoholroes gewoon minder voelt van de pijn, durven de onderzoekers overigens niet te zeggen.

    Volgens de bollebozen verklaart de uitkomst wel waarom mensen met chronische pijn zich vaak laven aan alcholmisbruik.
  13. [verwijderd] 1 mei 2017 10:08
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 1 mei 2017 09:58:

    ’Bier werkt beter dan paracetamolletje’
    16 min geleden

    GREENWICH - Als je pijn hebt, kun je beter een paar biertjes drinken dan een paracetamol nemen. Dat concluderen althans Britse onderzoekers van de Universiteit in Greenwich.

    De wetenschappers namen 400 proefpersonen onder de loep en wat bleek? Drie à vier pintjes - van Nederlands formaat - zijn een effectievere pijnbestrijder beter dan het alom bekende paracetamolletje.

    Of de alcohol de waarnemening van pijn in de hersenen vermindert, of dat je vanwege de alcoholroes gewoon minder voelt van de pijn, durven de onderzoekers overigens niet te zeggen.

    Volgens de bollebozen verklaart de uitkomst wel waarom mensen met chronische pijn zich vaak laven aan alcholmisbruik.
    www.biernet.nl/bier/brouwerijen/neder...
  14. [verwijderd] 2 mei 2017 13:19
    APRIL 28, 2017 DBR STAFF Is Pharming Group N.V. (ENXTAM:PHARM) Undervalued?
    Pharming Group N.V. (ENXTAM:PHARM) has an ERP5 rank of 14536. The ERP5 Rank is an investment tool that analysts use to discover undervalued companies. It looks at the stock’s Price to Book ratio, Earnings Yield, ROIC and 5 year average ROIC. The lower the rank, the more undervalued a company is considered to be.

    The Q.i. Value of Pharming Group N.V. (ENXTAM:PHARM) is 72.00000. The Q.i. Value is another helpful tool in determining if a company is undervalued or not. The Q.i. Value is calculated using the following ratios: EBITDA Yield, Earnings Yield, FCF Yield, and Liquidity. The lower the Q.i. value, the more undervalued the company is thought to be.

    The EBITDA Yield is a great way to determine a company’s profitability. This number is calculated by dividing a company’s earnings before interest, taxes, depreciation and amortization by the company’s enterprise value. Enterprise Value is calculated by taking the market capitalization plus debt, minority interest and preferred shares, minus total cash and cash equivalents. The EBITDA Yield for Pharming Group N.V. (ENXTAM:PHARM) is -0.052537.

    The Earnings to Price yield of Pharming Group N.V. (ENXTAM:PHARM) is -0.126266. This is calculated by taking the earnings per share and dividing it by the last closing share price. This is one of the most popular methods investors use to evaluate a company’s financial performance. Earnings Yield is calculated by taking the operating income or earnings before interest and taxes (EBIT) and dividing it by the Enterprise Value of the company. The Earnings Yield for Pharming Group N.V. (ENXTAM:PHARM) is -0.055945. Earnings Yield helps investors measure the return on investment for a given company. Similarly, the Earnings Yield Five Year Average is the five year average operating income or EBIT divided by the current enterprise value. The Earnings Yield Five Year average for Pharming Group N.V. is -0.048307.

    The FCF Yield 5yr Average is calculated by taking the five year average free cash flow of a company, and dividing it by the current enterprise value. Enterprise Value is calculated by taking the market capitalization plus debt, minority interest and preferred shares, minus total cash and cash equivalents. The average FCF of a company is determined by looking at the cash generated by operations of the company. The Free Cash Flow Yield 5 Year Average of Pharming Group N.V. (ENXTAM:PHARM) is -0.056179.
  15. forum rang 10 voda 2 mei 2017 16:08
    Merck verhoogt outlook

    Farmaceut boekt flink hogere winst in eerste kwartaal.

    (ABM FN-Dow Jones) Merck & Co heeft de outlook voor 2017 verhoogd, nadat de resultaten in het eerste kwartaal wezen op een stevige winstgroei. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse farmaceut.

    De omzet steeg 1 procent op jaarbasis van 9,31 miljard naar 9,43 miljard dollar. De omzet werd voor 2 procent negatief beïnvloed door wisselkoerseffecten. Bij de farmaceutische tak was kankermedicijn Keytruda zeer gewild, met een stijging van de opbrengsten met 137 procent. De omzet van farmaceutische producten steeg met 1 procent tot 8,2 miljard dollar.

    "Merck realiseerde solide prestaties over de brede portefeuille met producten", zei CEO Kenneth Frazier in een toelichting op de cijfers. "Het aanhoudende momentum van Keytruda in de oncologie, samen met de kracht van vaccinaties en andere producten, inclusief voor dierenwelzijn, hielpen de omzet in het kwartaal te verhogen."

    Onder de streep resteerde een 38 procent hogere nettowinst van 1,55 miljard dollar, tegenover 1,13 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2016. Per aandeel kwam de winst 40 procent hoger uit op 0,56 dollar.

    Outlook

    Merck verhoogde de outlook en gaat daarbij voor heel 2017 nu uit van een winst per aandeel van tussen 2,51 en 2,63 dollar en een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 3,76 tot 3,88 dollar. De omzet moet uitkomen tussen 39,1 miljard en 40,3 miljard dollar.

    Bij de presentatie van de jaarcijfers werd nog uitgegaan van een winst per aandeel tussen 2,47 en 2,62 dollar en een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 3,72 tot 3,87 dollar. De omzet moest uitkomen tussen 38,6 miljard en 40,1 miljard dollar.

    In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Merck & Co dinsdag 1,7 procent hoger op 63,44 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 2 mei 2017 16:09
    Pfizer boekt iets minder omzet

    Winstgevendheid in eerste kwartaal wel licht omhoog.

    (ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft in het eerste kwartaal van 2017 iets meer winst behaald ten opzichte van een jaar eerder, maar zag de omzet wel wat afnemen. Dit meldde de Amerikaanse farmareus dinsdag voorbeurs.

    De omzet daalde in de eerste drie maanden van het boekjaar met 2 procent op jaarbasis, van 13.005 miljoen naar 12.779 miljoen dollar. Pfizer kende dit kwartaal één verkoopdag minder dan een jaar eerder. Internationaal waren er twee verkoopdagen minder.

    Onder de streep resteerde een winst van 3.121 miljoen dollar, een stijging met 3 procent ten opzichte van 3.038 miljoen dollar in dezelfde periode in 2016.

    Outlook 2017

    Voor het huidige boekjaar voorziet Pfizer onverminderd een omzet van tussen de 52,0 miljard en 54,0 miljard dollar met een aangepaste winst per aandeel in een bandbreedte van 2,50 tot 2,60 dollar.

    Het aandeel Pfizer noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent hoger op 34,19 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 2 mei 2017 20:55
    Biotechbedrijf ChainCraft investeert €6 miljoen in een zogeheten demonstratiefabriek. De fabriek moet een jaarlijks een miljoen kilo vetzuren gaan genereren uit de vergisting van groente- en fruitresten.

    Vetzuren als boter-, capron- en caprylzuur worden nu vooral uit fossiele en palmolie gemaakt. ChainCrafts gaat de vetzuren maken uit biomassa, waarmee een aanzienlijke reductie vanCO2-uitstoot gerealiseerd wordt. De vetzuren worden onder meer toegepast in diervoeding. Ze hebben een antibacteriële werking, waardoor ze een alternatief kunnen zijn voor antibiotica, aldus het FD

    www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/...
  18. forum rang 10 voda 3 mei 2017 16:38
    Justitie doet inval bij Perrigo

    Bezoek onderdeel van sectorbreed onderzoek.

    (ABM FN) De Amerikaanse autoriteiten hebben dinsdag een inval gedaan bij Perrigo. Dit liet de farmaceut zelf weten.

    De inval maakt volgens Perrigo deel uit van een breed opgezet onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar prijzen voor medicijnen in de farmaceutische industrie.

    "De onderneming neemt het onderzoek serieus en verleent medewerking aan de betreffende autoriteiten", zo klonk het bij Perrigo.

    De Amerikaanse farmaceut ligt zelf overhoop met de Belgische miljardair Marc Coucke en het Nederlandse investeringsfonds Waterland. Perrigo kocht in 2014 voor 3,6 miljard euro Omega Pharma van Coucke en Waterland. Echter, zo betogen de Amerikanen, de omzet van deze onderneming zou zijn opgeblazen. Perrigo schreef al meer dan de helft van de overnameprijs af.

    Door: ABM Financial News.

    pers@abmfn.be

    Redactie: +32(0)78 486 481

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 3 mei 2017 16:39
    Winst Novo Nordisk trekt aan

    Deense farmaceut boekt ook hogere omzet.

    (ABM FN-Dow Jones) Novo Nordisk heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere winst gerealiseerd dankzij meer omzet en voorziet verdere groei in 2017. Dit maakte de Deense farmaceut woensdag voorbeurs bekend.

    De omzet steeg op jaarbasis met 5 procent tot 28,5 miljard Deense kroon, omgerekend circa 3,83 miljard euro. In lokale valuta was de stijging 3 procent. De omzetstijging van producten voor diabetes en obesitas bedroeg 13 procent.

    Het operationeel resultaat steeg met 10 procent tot 13,5 miljard kroon, met een operationele marge van 47,4 procent tegen 45,2 procent vorig jaar.

    De nettowinst nam toe met 7 procent naar 10,2 miljard kroon. Per aandeel dikte het resultaat onder de streep aan met 9 procent van 3,71 naar 4,06 kroon.

    "Met de prestaties in de eerste drie maanden zijn we goed op weg om onze doelstellingen voor 2017 te realiseren. Onze omzet werd mede gedreven door onze nieuwe innovatieve producten voor diabetes en obesitas en we zien de positieve effecten van onze initiatieven op het gebied van kostenbeheersing", zei CEO Lars Fruergaard Jørgensen.

    Outlook

    Het concern voorziet voor 2017 een omzetgroei in Deense kronen van 1 tot 4 procent en een groei van het operationeel resultaat van 0 tot 4 procent, mede dankzij een positief valuta-effect van 1 procentpunt.

    Het aandeel Novo Nordisk sloot dinsdag in Kopenhagen 1,2 procent hoger op 264,70 kroon.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. [verwijderd] 4 mei 2017 17:05
    BioCryst Reports First Quarter 2017 Financial Results
    Thu May 4, 2017
    seekingalpha.com/pr/16821004-biocryst...

    “We have completed enrollment in Part 1 and 2 of the APeX-1 Phase 2 clinical trial of BCX7353 for prevention of angioedema attacks and will report top-line data in the second quarter of 2017 as planned,” said Jon P. Stonehouse, President & Chief Executive Officer. “Enrollment in Part 3 has begun, and at the current enrollment pace, we expect to report complete APeX-1 results in the third quarter of 2017.”

    "developing any HAE drug candidate may take longer or may be more expensive than planned "
6.422 Posts
Pagina: «« 1 ... 166 167 168 169 170 ... 322 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht