Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Sif Holding NL0011660485

Laatste koers (eur)

10,160
  • Verschill

    +0,160 +1,60%
  • Volume

    13.269 Gem. (3M) 13,8K
  • Bied

    10,100  
  • Laat

    10,300  
+ Toevoegen aan watchlist

Nieuwe beursparel!

2.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 117 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. BeursMania 21 april 2017 13:36
    Volgens mijn heeft CEO Bruggenthijs wel iets gezegd over Windpark Fryslân, tijdens zijn toelichting over Outlook (webcast 170329), als voorbeeld van vertraging in projecten door vertraging in besluitvorming. Maar wat SIFs positie in dit park is ben ik ff kwijt.

    Het Windpark Fryslân projekt is ook weer niet zo heel erg groot, want ondiep, dus kortere slankere monopiles met minder wanddikte.

    Als belegger gun ik het SIF en mezelf, maar als burger maak ik me er meer kwaad over dat de landelijke politieke afspraken over windenergie op land niet herzien zijn naar aanleiding van de recente onverwachte forse kostprijsdaling voor windenergie op zee. Dan maar wat later beleggingsresultaat, maar zet a.u.b. die dingen op de Noordzee.
  2. BeursMania 21 april 2017 13:52
    quote:

    NewEnergy schreef op 20 april 2017 15:34:

    www.nrc.nl/nieuws/2017/04/19/duizende...

    Goed verhaal over Sif.

    Uit de 1e foto bij het artikel kun je niet bepaald concluderen dat het lassen van de naden nu zo'n high-tech proces is....

    Inderdaad, dat kun je niet concluderen, want die lasser op de foto last ook de naden niet. Hij hechtlast de ringen tijdelijk aan elkaar, zodat de ringen daarna niet meer ten opzichte van elkaar kunnen verschuiven. Daarna nemen machines het over. En voordat de lasmachines de naad aan de buitenkant gaan lassen, wordt eerst die ene handmatige hechtlas er weer uitgefreesd. Alles wat de mens hier last geeft teveel kans op fouten in de las.
  3. Fischer-R 21 april 2017 15:18
    Windpark Fryslân
    Windpark Fryslân zal bestaan uit 89 windturbines in het Friese deel van het IJsselmeer, nabij Breezanddijk. Met een omvang van ongeveer 320 MW is Windpark Fryslân een van de grootschalige windprojecten in Nederland. De verwachting is dat het windpark in 2020 jaarlijks 340.000 huishoudens van duurzame elektriciteit voorziet.
    De initiatiefnemers hebben de provincie grootschalige participatie in het windpark aangeboden. Deelname door de provincie is de meest directe manier om de provincie en haar inwoners te laten meeprofiteren van het windpark. Directe financiële participatie door de inwoners van Fryslân is een andere serieuze optie.
    De gemeente Sudwest-Fryslân en Windpark Fryslân hebben een overeenkomst gesloten over de oprichting van een omgevingsfonds. Dit fonds, waarin jaarlijks ongeveer 500.000 euro wordt gestort door Windpark Fryslân, zal een stimulerende rol spelen in de ontwikkeling van het gebied rondom het windpark voor de IJsselmeerkust.
    Windpark Fryslân heeft het overall projectmanagement tijdens de ontwikkelingsfase van Windpark Fryslân uitbesteed aan Ventolines.
    Meer informatie: windparkfryslan.nl
  4. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 21 april 2017 15:44
    Bedankt trouwens voor het uitleggen i.z. Windpark Fryslan.

    Sif moet het met name hebben van de grotere monopiles. Wel las ik bv. dat een wat kleinere speler ASM ENERGIA 40% capaciteitsuitbreiding krijgt in deze sector.

    Wat de koersontwikkeling betreft, zal dat met name afhangen of het orderboek 2018 verder gevuld raakt. Ook Sif krijgt capaciteitsuitbreiding op de maasvlakte en de vraag is terecht of straks voor die grotere capaciteit overal wel voldoende opdrachten zijn. Veel hangt dus af van bv. de politiek, maar ook wat Sif doet met expansie naar bv. Japan, USA enz. Daar is ook al e.e.a. over geschreven. Verder natuurlijk innovatie voor het tijdperk na monopiles. Voor grotere dieptes verwacht met dus die drijvende constructies. Ik houd zelf in ieder geval een behoorlijk stuk van mijn portefeuille in deze Sif belegging.
  5. Fischer-R 21 april 2017 16:01
    Uit gebiedsvisie Windenergie Provincie Drenthe:

    De Provincie Drenthe heeft samen met vier gemeenten een gebiedsvisie voor windparken in Drenthe gemaakt. In deze gebiedsvisie van de provincie Drenthe zijn drie gebieden voor windenergie aangewezen in de Veenkoloniën. In de drie gebieden zouden in totaal zo’n 40 grote windmolens moeten worden geplaatst. Op dit moment wordt gezocht naar mogelijkheden om de uitgangspunten in de gebiedsvisie te verenigen met de plaatsing van in totaal 50 windmolens. Dat is de opgave die het Rijk heeft geformuleerd voor het windpark De Drentse Monden en Oostermoer in de Veenkoloniën. 
    De totale taakstelling voor de provincie Drenthe is 285,5 MW. dat zijn in totaal zo’n 95 grote windmolens. Het zoekgebied hiervoor is vastgelegd in de Omgevingsvisie van de provincie  Drenthe, die is uitgewerkt in de Gebiedsvisie Windenergie Drenthe.

    Mvg Sandra
  6. Fischer-R 21 april 2017 16:37
    Bedankt Nuchtere Kijk Op voor de linkjes.

    Ik kijk uit naar de aandeelhouders bijeenkomst op donderdag 18 mei.

    Goed weekend,
    Mvg Sandra
  7. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 22 april 2017 17:12
    Los van de aandeelhouders bijeenkomst straks, wordt 2017 maar met name 2018 nog heel spannend. O.a. vanwege:

    Het uitblijven van (veel) nieuwe orders is een risicofactor bij dit bedrijf. Mogelijk geldt dan dat vette jaren worden afgewisseld door magere jaren. Dat hangt met name straks af of bv. het orderboek van 2018 snel gaat groeien, zeker gezien de capaciteitsstijging die er is/komt vanwege productie toename van ook Maasvlakte Rotterdam.

    Daarnaast vergroten ook de concurrenten als EEW de capaciteit aanzienlijk. Dus een tricky mix? Alhoewel ik voor de verdere toekomst wel positief blijf over ook windenergie.

    Nu al zie je dat het woord subsidie minder gebruikt wordt en eigenlijk met "true pricing" de oude energie om het zomaar te noemen eigenlijk veel duurder is/wordt. Puur omdat die milieu kosten niet goed in het vergelijk worden meegenomen. Dus je moet wel overstappen op duurzaam, al is het maar vanwege akkoorden zoals Parijs.

    SIF ziet ook uitstel i.z. deadlines v.d. aansluiting van Franse en Nederlandse offshore windparken op het energienetwerk.
    Dat drukt ook de bezettingsgraad 2018, die op basis van het huidige orderboek pas op ca. 1/3 staat. Daar schuilt dus echt een risico in.

    De omvang van de orderportefeuille komt momenteel overeen met 70 procent van de totale capaciteit op jaarbasis in 2017, maar die capaciteit wordt dus opgevoerd, en het wordt dus tricky en te bezien wat dan eind 2017
    (2e productie lijn, dus capaciteitsuitbreiding een feit) en het orderboek van 2018 gaan brengen.

    Dat de koers van het aandeel SIF onder druk stond na bekend worden van de Q4 en jaarcijfers 2016 is een teken dat beleggers er niet allemaal gerust op zijn. En ze vielen ook daadwerkelijk best tegen t.a.v. verwachting.

    De bezettingsgraad en de resultaten kunnen dus wel degelijk van jaar tot jaar fluctueren en daarom zie je dus na die laatste cijfers best grote uitslagen (na eerder alleen een stijgende lijn).

    De schuldenlast van Sif steeg in 2016 van 27 miljoen naar 42 miljoen euro. Daar zit natuurlijk ook die investering i.z. capaciteitsuitbreiding in.

    De koersontwikkeling zal moeilijker te voorspellen worden tot er echt weer meer duidelijkheid komt in de order flow voor eind 2017 maar meer nog 2018 en verder >

  8. Fischer-R 25 april 2017 16:21
    Mijn verkooporde deel Akzo Nobel gisteren uitgevoerd, daarmee een portie SIF bijgekocht. Ik verwacht dat de koers tot aan de AV van 18 mei rond de 20 euro wordt gestuurd. SIF zal ook nog eigen aandelen moeten inkopen voor dividend lijkt mij.

    Mvg Sandra
  9. Fischer-R 25 april 2017 17:46


    Notice
    The General Meeting of Shareholders of Sif Holding N.V. will be held on Thursday 18 May 2017 at 10.00 hours in the Company’s office at
    Mijnheerkensweg 36, 6041 TA Roermond.

    Voor de AVA agenda zie de website van SIF.

    Mvg Sandra
  10. [verwijderd] 28 april 2017 19:57
    quote:

    Iksnaphetwel schreef op 28 april 2017 14:38:

    In de tijd van 15 naar 25 was het hier wel wat drukker.

    De Boom van Oom,...herinnert u zich die nog ?

    Ja, de beruchte Mr. Market was aanwezig. Overoptimistisch over de kansen rond de koers van 25 euro en compleet depressief over de toekomst op 20 euro. Wil je geld verdienen, ga dan tegen de stroom in. Verkoop als Mr. Market koopt en koop als Mr. Market het niet meer ziet zitten. Buy low, sell high. Zo simpel is het echt, maar de meeste mensen hebben de zelfbeheersing en de rust niet om het uit te voeren.
2.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 94 95 96 97 98 ... 117 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht