Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

SIGNIFY NV NL0011821392

Laatste koers (eur)

28,920
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    327.587 Gem. (3M) 365,1K
  • Bied

    28,700  
  • Laat

    29,400  
+ Toevoegen aan watchlist

April 2017

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 april 2017 16:09
    Philips gaat samenwerken met B. Braun Melsungen

    Samenwerking richt zich op regionale anesthesie.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips is een strategische samenwerking aangegaan met B. Braun Melsungen, dat gespecialiseerd is in regionale anesthesie en pijnbestrijding. Dit maakte het Eindhovense technologieconcern maandag bekend zonder financiële details te verstrekken.

    De samenwerking is er onder meer op gericht om echografische regionale anesthesie, hetgeen volgens Philips een groeiend alternatief is op de gebruikelijke anesthesie, verder te ontwikkelen.

    Beide partijen zullen zich ook richten op innovaties die het makkelijker moeten maken om bloedvaten te bereiken, bijvoorbeeld voor het inbrengen van katheters.

    Op een groen Damrak koerste het aandeel Philips maandag 0,7 procent hoger op 30,33 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 7 april 2017 15:52
    Beursblik: Philips Lighting geen logische koper voor traditionele verlichtingstak GE

    NIBC ziet Nederlands bedrijf juist focussen op LED.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting lijkt geen logische koper voor de verlichtingsactiviteiten van General Electric. Dit zei analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag desgevraagd tegen ABM Financial News.

    The Wall Street Journal schreef eerder deze week op basis van bronnen dat General Electric de traditionele lichtactiviteiten in de verkoop zou willen doen, wat circa 500 miljoen dollar aan opbrengsten zou kunnen genereren. De omzet bedroeg in 2016 ongeveer 2,2 miljard dollar.

    De Jong merkte op dat de verlichtingstak die GE wil verkopen voornamelijk actief is in de krimpmarkt voor traditionele gloeilampen, terwijl Philips Lighting juist zijn focus verschuift van deze activiteiten naar de groeimarkt voor LED-verlichting.

    Hij merkte daarbij op dat Philips Lighting er goed in slaagt de productiecapaciteit voor traditionele verlichting in hetzelfde tempo te laten krimpen als de omzetkrimp in deze verlichtingstak en daarmee de marges in deze tak goed op peil weet te houden. Tegelijk investeert het Nederlandse lichtbedrijf veel in de groeimarkt voor LED-verlichting, aldus De Jong.

    NIBC hanteert op Philips Lighting een Neutraal advies met een koersdoel van 23,00 euro. Het aandeel Philips Lighting sloot donderdag 0,5 procent hoger op 27,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 4 Bakkiekoffie 18 april 2017 22:08
    Vandaag advies van Beursgenoten gelezen: moment om te gaan verkopen:
    - kwartaalcijfers zullen niet spectaculair stijgen
    - forse koerswinst tot nu toe
    - lockup vervalt 21-1, zodat philips mogeljk neuwe partij aandelen op markt zet
    Als je de jaargrafiek zie komen de lijnen van toppen en dlen weldra bij elkaar, dus dat kan alle kanten op
    Maar ja dividend (€1,10) op 11 mei is ook 4%.
    Ik denk dat ik blijf zitten tenzij ik zaken vergeet. Nog aanvullingen of andere inzichten?
  4. forum rang 10 voda 20 april 2017 16:06
    Beursblik: Philips Lighting boekt meer winst

    Omzetdaling houdt aan verwachten analisten.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het afgelopen kwartaal op jaarbasis flink meer winst geboekt, maar zag de omzet wel onder druk staan. Dit verwachten analisten van Morgan Stanley in aanloop naar de kwartaalcijfers van het voormalige lichtonderdeel van Philips.

    De analisten van Morgan Stanley voorzien dat de omzet in het afgelopen kwartaal is gedaald van 1.702 miljoen euro naar 1.693 miljoen euro. Op autonome basis daalde de omzet met 3,2 procent, aldus de marktvorsers.

    In de ramingen van de Amerikaanse zakenbank wordt een gerapporteerd bedrijfsresultaat (EBITA) van 112 miljoen euro verwacht, goed voor een marge van 6,6 procent, hetgeen wel meer is dan de 100 miljoen euro uit de eerste drie maanden van 2016.

    Onder de streep restte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 46 miljoen euro, ofwel 0,30 euro per aandeel, aldus Morgan Stanley. In dezelfde periode een jaar eerder rapporteerde Philips Lighting nog een winst van 14 miljoen euro, of 0,09 euro per aandeel.

    Morgan Stanley, dat een Gelijkgewogen advies heeft op Philips Lighting, verwacht niet dat de ontwikkelingen uit het vierde kwartaal van 2016 noemenswaardig zijn veranderd. Als gevolg denken de marktvorsers dat het lichtbedrijf nog steeds gebukt gaat onder distributieproblemen in de Verenigde Staten en druk voelt binnen de tak Professional in het Midden-Oosten. Verder verwachten de marktvorsers een versnelde krimp bij Conventional.

    Toch mikken de analisten op een hogere winst, vanwege de flinke groei bij de divisie LED. Bovendien waren er in het afgelopen kwartaal geen eenmalige kosten binnen Professional, zo merkte Morgan Stanley op.

    De vrije kasstroom kan eveneens een "goede prestatie" laten zien, ondanks seizoensgebonden druk volgens de analisten.

    ING kijkt vooral uit naar de aangepaste EBITA-marge van Philips Lighting, die zal aansterken vanwege het zelfhulpprogramma dat de onderneming uitvoert, de sterke ontwikkeling van de kasstroom en de aantrekkelijke kapitaalrendementen.

    Volgens ING is Philips Lighting van plan om 300 miljoen euro terug te laten vloeien naar aandeelhouders in 2017 en 2018, hetgeen "de juiste beslissing is" ondanks uitdagende ontwikkelingen in enkele markten. ING heeft een koopadvies op het bedrijf.

    Op een groen Damrak koerste het aandeel Philips Lighting donderdagochtend 0,4 procent lager op 27,19 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 21 april 2017 15:03
    Philips Lighting boekt meer winst

    Outlook 2017 gehandhaafd.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het eerste kwartaal van 2017 conform verwachting minder omzet, maar een hogere nettowinst gerealiseerd en handhaafde de outlook voor dit jaar. Dit maakte de van Koninklijke Philips afgesplitste producent van lichtproducten vrijdag voorbeurs bekend.

    Volgens topman Eric Rondolat van Philips Lighting verbeterden de resultaten mede door een dubbelcijferige groei binnen LED en Home en doordat in de regio's Europa en Rest van de wereld weer groeide. Evenwel ging het bedrijf nog steeds gebukt onder enkele uitdagende omstandigheden in enkele markten, aldus Rondolat.

    In het afgelopen kwartaal werd op jaarbasis een 0,7 procent lagere omzet van 1.690 miljoen euro gerealiseerd. De omzet bij Lamps viel op jaarbasis met 19,1 procent terug, terwijl binnen LED juist een omzetgroei van 18,8 procent werd gerealiseerd. LED maakt nu 61 procent van de totale verkopen uit. Bij Home steeg de omzet zelfs met 20,0 procent.

    Het bedrijfsresultaat (EBITA) steeg in het kwartaal met 22,0 procent naar 122 miljoen euro. De vrije kasstroom kwam uit op 2 miljoen euro, tegenover 78 miljoen euro negatief in dezelfde periode een jaar eerder.

    Onder de streep restte een nettowinst van 61 miljoen euro, tegenover 14 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

    Analisten van Morgan Stanley hadden een kwartaalomzet van 1.693 miljoen euro, een EBITA van 112 miljoen euro en netto kwartaalwinst van 46 miljoen euro voorzien.

    Outlook

    Philips Lighting handhaafde de outlook voor heel 2017. Daarmee mikt het bedrijf onverminderd op een verbetering van de aangepaste EBITA-marge met 50 tot 100 basispunten en een groei van de marge met 11 tot 13 procent op middellange termijn.

    Het aandeel Philips Lighting sloot donderdag op een groen Damrak 1,1 procent lager op 27,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 21 april 2017 15:04
    Beursblik: winstverbetering Philips Lighting niet zo mooi als het lijkt

    Omzet beter dan verwacht volgens KBC Securities.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het afgelopen kwartaal meer winst gerealiseerd dan verwacht, maar de vraag is hoe duurzaam deze winstontwikkeling is. Dit stelde analist David Vagman van KBC Securities.

    De producent van lichtproducten rapporteerde vanochtend over de eerste drie maanden van 2017 een winst van 61 miljoen euro, tegenover 14 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens Vagman was dit 42 procent hoger dan waar de bedrijfsconsensus vooraf vanuit ging.

    De analist plaatste wel vraagtekens bij de duurzaamheid van de winstcijfers. Volgens de marktvorser is de hogere winst per aandeel niet zo mooi als het lijkt, vanwege de recente verkoop van vastgoed bij Lamps.

    Verder sprak Vagman van beter dan verwachte omzetcijfers en een "geruststellende" vergelijkbare omzetgroei binnen LED en Home na de voorgaande "tegenvallende" kwartalen.

    KBC Securities heeft een Houden advies op Philips Lighting met een koersdoel van 26,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel vrijdag kort na opening van de beurzen 1,1 procent hoger op 27,30 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 21 april 2017 15:04
    Beursblik: zeer sterke cijfers Philips Lighting

    Vooral margegroei bij Lamps verraste volgens NIBC.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw zeer sterke resultaten gerealiseerd, waarbij de marges binnen de lichtactiviteiten positief verrasten. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag in reactie op de kwartaalcijfers van de producent van licht.

    Volgens De Jong waren de resultaten sterker dan verwacht, waarbij een margegroei van bijna 23 procent bij Lamps positief verrasten.

    Voor de analist zijn de cijfers goed genoeg om de margeverwachtingen voor Philips Lighting binnenkort opwaarts bij te stellen, al verwacht de analist nog wel wat terughoudender te zijn dan de doelstellingen waar het bedrijf zelf op mikt. Lighting mikt voor dit jaar op een verbetering van de aangepaste EBITA-marge met 50 tot 100 basispunten en een groei van de marge met 11 tot 13 procent op middellange termijn.

    Evenwel veranderden de cijfers niets aan de aantrekkelijkheid van Philips Lighting, aldus De Jong, die verwacht dat de huidige sterke kasstroom op lange termijn onder druk kan komen te staan en dat de winsten volatiel zullen zijn.

    NIBC handhaafde het Neutraal advies op Philips Lighting met een koersdoel van 23,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel vrijdagochtend 3,5 procent hoger op 27,94 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 25 april 2017 18:08
    Philips doet kwart belang Philips Lighting van de hand

    22,5 miljoen aandelen in de verkoop.

    (ABM FN-Dow Jones) Philips is van plan om circa een kwart van zijn belang in Philips Lighting te verkopen. Dit maakte het technologiebedrijf dinsdag nabeurs bekend.

    Philips wil ongeveer 22,5 miljoen aandelen Philips Lighting verkopen aan institutionele beleggers. Dit is goed voor een belang van circa 14,8 procent van het geplaatste aandelenkapitaal van Philips Lighting. In totaal heeft Philips momenteel 80,8 miljoen aandelen Philips Lighting in bezit. Nadat de aandelen zijn verkocht, daalt het belang van 53,9 naar 39,1 procent.

    Philips Lighting heeft toegezegd om 3,5 miljoen eigen aandelen te kopen die het voormalige moederbedrijf in de verkoop doet. De lichtspecialist is van plan om deze aandelen te annuleren, waarna het belang van Philips weer stijgt van 39,1 naar 41,0 procent.

    Tegen welke prijs de aandelen worden verkocht, zal in een later stadium door Philips bekend worden gemaakt. De verkoop wordt naar verwachting op 28 april afgerond. Philips is van plan om ook het resterende belang in Philips Lighting in de komende jaren te verkopen.

    Op een groene beurs sloot het aandeel Philips vlak op 18,45 euro, terwijl Philips Lighting 1,8 procent won op 29,52 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
9 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht