Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

BeursVandaag: Voor het hekje

 

Global equities close to record highs. Het staat er weer zo terloops, alsof het eigenlijk niks is. Eerlijk zeggen: wie heeft niet het idee, het gevoel, de jeukende linkerteen, of het onomstotelijke bewijs dat die markten een keer zijn uitgestegen? Misschien is dat wel het geheim van deze bullmarket.

Er zijn te weinig bulls? Geliefd is de opgaande markt sinds 2009 in ieder geval nooit geweest. Geen euforie, geen verhoogde belangstelling voor de beurs en bar weinig interesse van de gewone media voor beurs en beleggen: volgens de boekjes hoort het feest te zijn als de markten toppen.

 

 

Geen KW1-cijfers vandaag, die zijn nagenoeg op, maar wel is er om 10:00 uur de rechtzaak van een paar grootaandeelhouders tegen AkzoNobel. De koers gaat er niet meteen van wapperen, maar uiteraard houden we u op de hoogte met een liveblog. Hier leest u de laatste vooruitblik over het hele gedoe.

Intussen zien we weer de dit jaar zo bekende koersuitslagen op dit uur: amper beweging. Die ienieminidip en volatiliteitsexplosie van vorige week (jeuj, de AEX een vólle -1,3% en -0,9% twee dagen achter elkaar) lijkt allang weer vergeten.  

 

 

Ex-dividend

Er is best veel nieuws nu en over dit weekend, maar echt grootsch ziet het er allemaal niet uit. Er zijn nog geen analistenadviezen.

  • Aegon investeert 1,5 miljard euro in Duitse consumentenleningen. Dat gebeurt via het bedrijf Auxmoney, waar Aegon in januari een substantieel minderheidsbelang in verwierf.
  • Esperite heeft opnieuw uitstel aangekondigd voor de publicatie van zijn jaarrekening over 2016 en een handelsupdate over de eerste maanden van dit jaar. Die had na een eerdere vertraging eigenlijk vrijdag al moeten verschijnen.
  • ING is in België door het Brusselse hof van beroep veroordeeld voor het ,,lichtzinnig´' doorspelen van klantengegevens aan een antiwitwascel, en een klant zo linken aan witwassen of financiering van terrorisme.
  • Air France begint op korte termijn met de werving van cabinepersoneel voor zijn nieuwe budgettak Boost. Het vliegschema wordt de komende weken in elkaar gezet.
  • Het Amerikaanse chemiebedrijf Huntsman praat met zijn Zwitserse branchegenoot Clariant over een fusie tot een onderneming ter waarde van 14 miljard dollar.
  • Nederland behoudt bij kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) het hoogst mogelijke rapportcijfer: AAA. Dat betekent dat S&P het onwaarschijnlijk acht dat leningen aan de Nederlandse staat niet kunnen worden terugbetaald.
  • Elk Nederlands bedrijf dat door een overname wordt bedreigd, moet de bescherming van de overheid kunnen inroepen. Dat zegt minister Henk Kamp van Economische Zaken zaterdag.
  • De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil de president van de Duitse centrale bank Jens Weidmann naar voren schuiven als opvolger van Mario Draghi als hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB).
  • De virtuele munt Bitcoin is sinds zondag voor het eerst meer dan tweeduizend dollar waard. Omgerekend levert een Bitcoin daarmee zo'n 1785 euro op, zo blijkt uit koersoverzichten op ruilmarkten voor digitale valuta.
  • Alle olieproducerende landen die hebben ingestemd met een productieverlaging op de olieprijzen op te krikken, zijn akkoord met een verlenging van die maatregel. Dat zei de Saudische olieminister Khalid Al-Falih.

Die Japanse handelsbalansdinges komt uit op 482 miljard yen en verder schijnt er vanmiddag een Mexicaans BBP op te duiken. Behalve ex-dividenden valt er niet veel te genieten in de agenda.  

  • 08:00 Japan handelsbalans apr 521B
  • 09:00 HAL Trust notering 7,10 euro ex-dividend
  • 09:00 Beter Bed notering 0,40 euro ex-dividend
  • 09:00 Gemalto notering 0,50 euro ex-dividend
  • 09:00 Van Lanschot notering 1,20 euro ex-dividend
  • 09:00 Eurocastle notering ex-dividend
  • 09:00 Sif notering ex-dividend
  • 10:00 Rechtszaak AkzoNobel
  • 14:00 ASMI AVA

Gelukkig is er deze week meer te doen en daar leest u alles over in mijn vooruitblik van gisteren. 

 

En dan nog even dit

Wie heeft nog zin om in te stappen?

 

 

Misschien binnenkort ook in dit theater:

 

 

Zou het dan toch?

 

 

U zou bijna nog Gemalto kopen:

 

 

Robobeleggen:

 

 

Oh jee:

 

 

Hoop gedoe weer dit weekend:

 

 

Dat is wel veul:

 

 

Koers gehalveerd:

 

 

Vooruit dan maar:

 

  

Hahaha:

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht