Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Matchday!

Beurs Vandaag: Matchday!

Het is woensdag vandaag en dan komt Zaagmans langs. Halverwege de week dus en tot nog toe weinig reuring op de markten. De kleine, felle correctie van vorige week lijkt alweer lang geleden.

Te zien aan angstbarometer VIX (de stijging van 45% vorige week is volledig ongedaan gemaakt) zelfs alweer bijna uit het geheugen gewist. Waar gaan we ons mee vermaken vandaag, in afwachting van de godenzonen vanavond? 

 

 

De futures

Beurzen oostwaarts overwegend hoger, met een half procentje erbij voor de Japanse Nikkei. De Chinese beurs viel echter (nu nog een half procent) terug doordat kredietbeoordelaar Moody's zich zorgen maakt over de Chinese schuldenberg.

Moody's verlaagde de kredietwaardigheid met één stap, maar verhoogde, om de pijn te verzachten, wel de outlook van negative naar stable. De Chinese minister van Financiën vond de downgrade overigens 'ongepast'. 

Volgens de Chinese minister overschat het ratingbureau de moeilijkheden waarmee de Chinese economie kampt, terwijl het effect van de Chinese hervormingen door de kredietbeoordelaar worden onderschat. 

Wall Street

De Amerikaanse beurzen sloten overwegend licht hoger, met een aantrekkende olieprijs (51,50 dollar) als katalysator. Verder lagen de staalfondsen gevraagd omdat er vandaag een hearing is over de importtarieven op Chinees staal.  

 

 

Nieuws 

 

Adviezen  

Paar adviesjes vandaag. ING zet het mes in FlowTraders. De advieswijziging in Mittal is natuurlijk de reverse split. Het Zwitserse Credit Suisse ziet opeens 6 euro downside in plaats van 6 euro upside....:

  • Randstad: naar underperform van outperform en naar 48 van 60 euro - Credit Suisse
  • Flow Traders: naar 33 van 44 euro - ING
  • Arcadis: naar houen van kopen en naar 17 van 14,50 euro - Kepler Cheuvreux

 

De agenda voor vandaag

  • 08:00 Curetis KW1-cijfers
  • 08:00 Kardan KW1-cijfers
  • 08:00 Kingfisher KW1-cijfers
  • 08:00 Marks & Spencer KW1-cijfers
  • 08:00 Duitsland GfK consumentenvertrouwen jun10,2
  • 09:00 ASMI notering 0,70 euro ex-dividend
  • 10:00 Flow Traders AVA
  • 14:00 Lowe's KW1-cijfers
  • 14:00 Tiffany & Co KW1-cijfers
  • 14:00 Pharming AVA
  • 16:00 VS verkopen bestaande woningen apr5,65M
  • 16:30 VS weekrapport olievoorraden
  • 20:00 Fed notulen

 

En dan nog dit....

Shell verkreeg vorig jaar een belang in Canadian Natural Resources, ter waarde van (momenteel) ongeveer 2,7 miljard euro. Dat belang wordt nu, naar verluidt, in de etalage gezet. 

  

 

 Hoewel de aandeelhouders massaal (94%) tegen een aanscherping van het emissiedoel stemden, gooit Shell het teerzandenbelang dus wel uit de portfolio. Meer om de balans te versterken dan om de milieubelangen te dienen wellicht, maar toch. 

 

 

Overigens zijn die 94% wel consequent. In 2010 stemde ook al 94% tegen een dergelijke resolutie.... 

 

 

 Ja, ja, ordertje voor Heijmans weer...

 

 

 

De dagelijkse 100 dollar stijging in bitcoin.....

 

 

Cijfers van het kleine biotechbedrijf Curetis... 

 

 

O ja de Chinezen zijn het er niet mee eens....  

 

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 mei 2017 19:11
    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Kepler Cheuvreux raadt beleggers aan het aandeel van advies- en ingenieursbureau Arcadis te kopen. Volgens Kepler zijn de risico's rond het schenden van de bankconvenanten en verdere afschrijvingen bij het bedrijf laag. Arcadis ging woensdag zeer sterk omhoog op de beurs in Amsterdam.

    Het advies ging van hold naar buy en het koersdoel werd verhoogd van 14,50 euro naar 17 euro. Kepler stelt verder dat eventuele desinvesteringen een positieve impact kunnen hebben op de schuld/winstratio. De zakenbank verwacht dan ook dat het management van Arcadis zal aangeven desinvesteringen te overwegen bij de strategie-update later dit jaar.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links