Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.670 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 mei 2017 15:15
    Beurzen China dalen na verlaging rating

    Gepubliceerd op 24 mei 2017 om 08:30 | Views: 1.326

    TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in China gingen woensdag omlaag na een verlaging van de Chinese kredietwaardigheid door kredietbeoordelaar Moody's. In Tokio ging de Nikkei-index omhoog, net als de beurzen elders in de regio.

    Moody's verlaagde de kredietwaardigheid van China vanwege de toenemende schulden en afzwakkende economie. Volgens Moody's zal daardoor de financiële kracht van China de komende jaren wat afzwakken. De Chinese overheid liet in een reactie weten dat Moody's de economische moeilijkheden overdrijft.

    De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds 0,2 procent lager en de beurs in Shanghai zakte 0,8 procent.

    In Tokio won de Nikkei 0,7 procent tot 19.742,98 punten. Toshiba stond wederom in de schijnwerpers met een plus van ruim 8 procent. Het noodlijdende Japanse technologieconcern heeft naar verluidt een bod van bijna 18 miljard dollar ontvangen op zijn geheugenchipdivisie door Western Digital.

    In Seoul tekende de Kospi een winst van 0,2 procent op. De All Ordinaries in Sydney klom ook 0,2 procent.
  2. forum rang 10 voda 24 mei 2017 15:15
    Softbank bezit miljardenaandeel in Nvidia

    Gepubliceerd op 24 mei 2017 om 07:55 | Views: 1.261

    TOKIO (AFN) - Het Japanse telecombedrijf Softbank heeft een miljardenaandeel in chipmaker Nvidia verworven. Het zou volgens ingewijden om een belang van zo'n 4 miljard dollar gaan, lieten insiders aan persbureau Bloomberg weten.

    Het belang bleek zaterdag toen Softbank bekendmaakte dat het eigen investeringsfonds Vision Fund toezeggingen met een waarde van 93 miljard dollar had gekregen. Hoeveel procent van de aandelen Nvidia Softbank precies heeft, is niet bekend. Een belang van 4,9 procent, net onder de grens waarbij een officiële melding moet worden gemaakt, zou echter rond de genoemde 4 miljard dollar waard zijn.

    Softbank is naast een Japanse telecomaanbieder ook de eigenaar van de Amerikaanse telecomaanbieder Sprint en de Britse chipmaker ARM. Met het Vision Fund wil het bedrijf investeringen in technologiebedrijven versnellen. Softbank steekt zelf 25 miljard dollar in het fonds.
  3. forum rang 10 voda 25 mei 2017 16:01
    Fed zet ook beurzen Azië hoger

    Gepubliceerd op 25 mei 2017 om 08:15 | Views: 1.457

    TOKIO (AFN) - De beurzen in Azië zijn donderdag hoger gesloten. Beleggers in het Verre Oosten verwerkten de notulen van de Amerikaanse centrale bank. Daar viel uit op te maken dat de Federal Reserve de rente volgende maand waarschijnlijk verder gaat opschroeven.

    Verder ging de olieprijzen omhoog, in aanloop naar de vergadering van oliekartel OPEC in Wenen, waar zeer waarschijnlijk de productieverlaging een verlenging krijgt. De Nikkei-index in Tokio eindigde de sessie met een plus van 0,4 procent op 19.813,13 punten. In Seoul stond de Kospi, met een winst van 1 procent, op het hoogste niveau ooit.

    Lenovo steeg in Hongkong ruim 5 procent, nadat de op een na grootste pc-maker ter wereld de boeken over het afgelopen kwartaal opende. De Hang Seng-index in Hongkong ging tussentijds 0,9 procent omhoog. In Sydney eindigde de All Ordinaries met een winstje van 0,3 procent.
  4. forum rang 10 voda 26 mei 2017 14:04
    Japanse consumentenprijzen stijgen

    Inflatie 0,4 procent op jaarbasis in april.

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Japan zijn in april op jaarbasis gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Japanse overheid.

    Het consumentenprijspeil steeg in april op jaarbasis met 0,4 procent en met 0,1 procent op maandbasis.

    De kernprijzen, exclusief vers voedsel en energie, bleven op jaarbasis stabiel. Op maandbasis was in april sprake van een stijging met 0,1 procent.

    In de regio Tokio, waar men al een maand verder meet, steeg het consumentenprijspeil in mei met 0,2 procent op jaarbasis. Op maandbasis was er ook sprake van een stijging met 0,2 procent.

    De kernprijzen bleven in de Japanse hoofdstad deze maand op jaarbasis echter stabiel, terwijl op maandbasis zich een stijging aftekende van 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 26 mei 2017 14:05
    Oliefondsen onder druk op beurzen Azië

    Gepubliceerd op 26 mei 2017 om 08:14 | Views: 1.542

    TOKIO (AFN) - De oliegerelateerde fondsen op de beurzen in Azië stonden vrijdag onder druk door de forse daling van de olieprijs. Het beeld op de aandelenmarkten in het Verre Oosten was wisselend.

    De prijs van olie ging hard omlaag na het besluit van oliekartel OPEC om de productieverlaging met negen maanden te verlengen. Dat besluit was algemeen verwacht, maar de oliemarkt had voorzichtig op meer ingrijpende maatregelen gehoopt van de OPEC om het overaanbod tegen te gaan.

    In Tokio daalde de Nikkei-index 0,6 procent tot 19.686,84 punten. Het Japanse oliebedrijf Inpex zakte 2 procent en branchegenoot Japan Petroleum Exploration ging 1,3 procent omlaag. Beleggers in Tokio verwerkten ook een cijfer over de Japanse inflatie. Die is in april opgelopen.

    Cnooc en PetroChina

    In Hongkong noteerde de Hang Seng tussentijds vlak. Ook hier gingen de oliebedrijven onderuit. Zo verloren de Chinese staatsolieproducenten Cnooc en PetroChina tot 1,5 procent.

    De All Ordinaries in Sydney daalde 0,7 procent. Het Australische oliebedrijf Woodside Petroleum stond bij de verliezers met een min van 2,7 procent. Mijnbouwer BHP Billiton, die ook actief is met olieproductie, zakte 2,1 procent.
    Noble

    De Kospi in Seoul ging 0,6 procent vooruit.

    In Singapore kon grondstoffenhandelaar Noble weer op aandacht rekenen. Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van Noble nog verder verlaagd vanwege de enorme schuldenlast van het bedrijf. S&P en Moody's kwamen eerder ook met afwaarderingen. Het aandeel Noble steeg desondanks bijna 6 procent. Sinds begin dit jaar is het aandeel echter al ruim 70 procent gekelderd.
  6. forum rang 10 voda 26 mei 2017 14:43
    Nieuwe eigenaar stuurt Sharp op winst aan

    Gepubliceerd op 26 mei 2017 om 08:52 | Views: 682

    OSAKA (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse elektronicafabrikant Sharp stevent op zijn eerste jaarwinst in vier jaar af. De nieuwe eigenaar, het Taiwanese Foxconn, heeft forse kostenbesparingen doorgevoerd.

    De nettowinst zal in het boekjaar dat eindigt in maart 2018 uitkomen rond de 59 miljard yen (472 miljoen euro), zo meldde het bedrijf vrijdag. Dat is meer dan de bijna 40 miljard yen waar analisten op rekenden. De omzet zal in de periode groeien met 22 procent.

    De nieuwe koers die Sharp onder Foxconn is ingeslagen lijkt zijn vruchten af te werpen. De beurswaarde van het bedrijf verviervoudigde in de tijd dat de Taiwanezen aan het roer staan. Het bedrijf zet flink in op internet of things-toepassingen, slimme apparaten voor in kantoren en clouddiensten.
  7. forum rang 10 voda 29 mei 2017 16:03
    Onderzoek Nikon in Amerika na klacht ASML

    Ook Zeiss met klacht tegen Japans bedrijf.

    (ABM FN-Dow Jones) In Amerika is na klachten van ASML en Zeiss een onderzoek begonnen naar het mogelijke misbruik van patenten voor de productie van digitale camera's door Nikon. Dit maakte de Amerikaanse internationale handelscommissie bekend.

    ASML en het Duitse bedrijf Zeiss hebben geklaagd bij de Amerikaanse toezichthouder dat Nikon inbreuk maakt op hun patenten. De U.S. International Trade Commission verwacht binnen 45 dagen nadat begonnen is met het onderzoek een deadline te kunnen afgeven voor afronding van het onderzoek.

    Hommeles

    Eind april zei CEO Peter Wennink van ASML dat zijn bedrijf "vele jaren" heeft geprobeerd tot een akkoord te komen met Nikon over het wederzijdse gebruik van patenten. "Helaas heeft Nikon nooit serieus deelgenomen aan de onderhandelingen", zei de topman toen.

    Nikon had eerder al een zaak aangespannen tegen ASML en Zeiss. De Japanse onderneming sprak daarbij van elf klachten en eiste dat ASML stopt met het oneigenlijk gebruik van de patenten en een schadevergoeding betaalt.

    "ASML ontkent met klem dat het op enigerlei wijze inbreuk maakt op patenten van Nikon. We verdedigen ons in elke rechtszaak", zo luidde toen de reactie van het Veldhovense bedrijf op de klachten van Nikon.

    Vervolgens beschuldigde ASML juist Nikon van het schenden van meer dan tien patenten van de Veldhovenaren. In eerste instantie stapt ASML, samen met partner Zeiss, naar de Japanse rechter, maar het bedrijf gaf toen ook al aan een zaak in Amerika voor te bereiden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 30 mei 2017 16:18
    Nikon verwijt ASML en Zeiss vergeldingstactiek om octrooien

    Japans bedrijf reageert op instellen onderzoek in VS.

    (ABM FN-Dow Jones) Nikon is ervan overtuigd dat ASML en Zeiss octrooikwesties gebruiken als vergeldingstactiek, nadat Nikon de bedrijven eerder aanklaagde voor inbreuk op zijn octrooien voor lithografietechnologie. Dit stelde het Japanse bedrijf dinsdag.

    Maandag werd bekend dat de Amerikaanse internationale handelscommissie ITC een onderzoek heeft ingesteld, na klachten van ASML en Zeiss over het mogelijke misbruik van patenten voor de productie van digitale camera's door Nikon.

    Nikon had eerder al een zaak aangespannen tegen ASML en Zeiss, met de eis dat de bedrijven stoppen met het oneigenlijk gebruik van de patenten en een schadevergoeding betalen.

    "Het gaat daarbij om octrooien die Nikon zelf heeft ontwikkeld en gebruikt", aldus Nikon dinsdag. "ASML en Zeiss zetten daarentegen uitsluitend octrooien in die zij hebben gekocht van derde partijen." Volgens Nikon hebben ASML en Zeiss de gewraakte octrooien gekocht als vergeldingstactiek, "zonder enige intentie om deze octrooien voor commercieel gebruik in te zetten."

    ASML CEO Peter Wennink heeft eerder gezegd dat zijn bedrijf "vele jaren" heeft geprobeerd tot een akkoord te komen met Nikon over het wederzijdse gebruik van patenten, maar dat Nikon daar niet aan wilde meewerken. Na de claim van Nikon stapten ASML en Zeiss al eerder naar de Japanse rechter en de bedrijven doen dat nu dus ook in de Verenigde Staten.

    Het aandeel ASML noteerde dinsdag op een rode beurs vlak op 119,20 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 30 mei 2017 16:23
    Japanse werkloosheid onveranderd

    In april 2,8 procent werkloosheid.

    (ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Japan is in april op maandbasis onveranderd gebleven. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Japanse overheid.

    Het werkloosheidspercentage, aangepast voor seizoensinvloeden, noteerde in april op 2,8 procent. De verwachting van economen lag, gelijk aan de werkloosheid in maart, eveneens op een werkloosheid van 2,8 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 30 mei 2017 16:24
    Japanse consument blijft minder uitgeven

    Bestedingen in april 1,4 procent lager.

    (ABM FN-Dow Jones) De Japanse consumentenbestedingen zijn in april gedaald. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Japanse overheid.

    De bestedingen van Japanse huishoudens daalden in april op jaarbasis met 1,4 procent. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op een daling van 1,0 procent.

    De retailomzet in Japan steeg op jaarbasis daarentegen met 3,2 procent. De omzet in de Japanse detailhandel stijgt inmiddels al zes maanden op rij.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 30 mei 2017 16:31
    Amper beweging op beurzen Azië

    Gepubliceerd op 30 mei 2017 om 08:31 | Views: 531

    TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in Azië kwamen dinsdag wederom amper in beweging bij een gebrek aan richtinggevend nieuws. In Taiwan, Hongkong en op het Chinese vasteland waren de beurzen dicht voor vakantiedagen.

    De Nikkei in Tokio sloot vrijwel vlak op 19.677,85 punten. Beleggers in de Japanse hoofdstad kregen wat macro-economische cijfers te verwerken. Zo werd bekend dat de werkloosheid in Japan in april stabiel bleef op 2,8 procent, het laagste niveau in meer dan twintig jaar.

    Verder bleek dat de detailhandelsverkopen in Japan vorige maand sterker zijn gestegen dan verwacht. Daar stond tegenover dat de bestedingen van Japanse huishoudens juist sterker krompen dan economen hadden gedacht.

    Kospi

    In Seoul daalde de Kospi 0,3 procent. De Zuid-Koreaanse Apple-toeleverancier LG Display sprong 6,3 procent omhoog na berichten dat het bedrijf omgerekend ruim 3,5 miljard dollar gaat investeren in een nieuwe fabriek voor oled-beeldschermtechnologie.

    De All Ordinaries in Sydney sloot met een winstje van 0,1 procent.
  12. forum rang 10 voda 30 mei 2017 16:54
    Rusal asks Japanese buyers for continuation of Q2 aluminium premium

    Aluminium Insider quoted Japanese aluminium buyers who spoke to industry media as saying that UC Rusal requested of them a rollover of prices offered in the current quarter into this year’s Q3.

    S&P Global Platts said in an article that several Japanese buyers received an email from late Thursday requesting the move, retaining the current terms of US$128 per metric ton plus London Metal Exchange cash CIF (cargo, insurance, and freight) to Japan. The buyers cited spoke anonymously, and Platts indicated that Rusal Japan could not be reached for comment.

    Additional sources from Japan indicated that the decision as to pricing for the quarter beginning in July has yet to be made. A trader and a buyer in Japan told Platts that its counteroffer was pending receipt of offers from other primary aluminium producers, including Rio Tinto Japan, South32, and Alcoa. Other buyers referenced in the article say the Asian market is still somewhat oversupplied, citing aluminium LME warrants that were canceled this year through March.

    Japanese buyers say the physical spot market is more appealing at present, opting to pursue that market instead of buying from LME warehouses. In addition, backwardation in the LME cash-three month spread has prompted sell-offs internationally.

    Sellers had a slightly different take, indicating that certain segments of the Asian market are tighter than usual thanks to drops in smelter output in the Mideast and Australia. Such tightness has, in the opinion of other traders quoted by Platts, arisen from falling stocks in Japan, leading to upward pressure in premiums. However, other consumers and trade representatives say the tightness will dissolve upon the arrival of aluminium shipments to its shores.

    According to the trading house Marubeni, the aluminium stock at three of its principal port warehouses stood at 250,300 metric tons at the close of the previous month, off by 7.6% month-on-month.

    Source : Aluminium Insider
  13. forum rang 10 voda 31 mei 2017 16:35
    Japanse industriele productie flink gestegen

    Op jaarbasis in april stijging van 5,7 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De industrie in Japan heeft in april van dit jaar behoorlijk meer geproduceerd een jaar eerder. Dit bleek woensdag uit de voorlopige cijfers van het Japanse ministerie van Handel en Industrie.

    De industriële productie in Japan groeide in april op jaarbasis met 5,7 procent.

    Op maandbasis was er sprake van een stijging met 4,0 procent, waar een groei van 4,5 procent werd verwacht.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 1 juni 2017 21:49
    Japanse industrie groeit harder in mei

    Inkoopmanagersindex in mei naar 53,1.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse industrie is in mei in een hoger tempo gestegen. Dit bleek donderdag uit definitieve cijfers van Markit Economics en Nikkei.

    De inkoopmanagersindex bereikte in mei een stand van 53,1, waar dit een maand eerder nog 52,7 was.

    Het cijfer van mei betreft de hoogste stand in drie maanden tijd en lag nipt onder het hoogste niveau van februari van dit jaar, toen het hoogste punt in drie jaar tijd.

    Hoofdeconoom Paul Smith van IHS Markit sprak van een "grotendeels zijwaartse beweging" in mei. Smith verwacht een gunstige bijdrage van de Japanse industrie aan de economie in het tweede kwartaal.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 2 juni 2017 15:47
    Japanse consument wint aan vertrouwen

    Vertrouwensindex in mei naar 43,6.

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Japanse consumenten is in mei weer gestegen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Japanse overheid.

    De vertrouwensindex liep op van 43,2 in april naar 43,6 in mei.

    Dit jaar stond alleen in maart de vertrouwensindex hoger, op 43,9.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 2 juni 2017 16:02
    Nikkei na winst weer boven 20.000

    Gepubliceerd op 2 jun 2017 om 08:23 | Views: 706
    TOKYO-Nikkei 225 08:20
    20.177,28 +317,25 (+1,60%)

    TOKIO (AFN) - De Nikkei-index in Tokio boekte vrijdag een stevige winst en sloot voor het eerst sinds eind 2015 weer boven de 20.000 punten. De beurshandel in Japan werd gesteund door de positieve Amerikaanse economische cijfers van donderdag, nieuwe recordstanden op Wall Street en een zwakkere Japanse yen.

    Ook elders in het Verre Oosten werden overwegend winsten geboekt. De Japanse hoofdindex dikte uiteindelijk 1,6 procent aan tot 20.177,28 punten. Dat is het hoogste slotniveau sinds augustus 2015. Op weekbasis wist de Nikkei ruim 2 procent te winnen. Vooral de financiële bedrijven en autofabrikanten waren in trek. Zo won Nomura Holdings 5,3 procent en steeg Mitsubishi UFJ Financial Group 4,4 procent.

    Honda en Nissan wonnen respectievelijk 2,6 procent en 2,7 procent. De beide Japanse automakers zagen hun verkopen in de VS in mei toenemen.

    De Hang Seng in Hongkong noteerde tussentijds een plus van 0,4 procent, terwijl de Kospi in Seoul 1,1 procent in waarde steeg. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,8 procent bij dankzij koerswinsten onder de mijnbouwers. De beurs in Shanghai stond enigszins onder druk en verloor 0,1 procent.
  17. forum rang 10 voda 2 juni 2017 17:24
    Isogo Thermal Power Station in Japan burns 45% less coal

    ABC reported that some suggested that high efficiency, low emissions coal fired power plants could be the answer to provide certainty across the energy grid. Australia's Environment Minister Mr Josh Frydenberg and Resources Minister Matt Canavan have taken separate trips to Japan to see how the technology works in practice. Both politicians visited the Isogo power plant, south of Tokyo, which has been recognised as the world's cleanest coal-fired power station in the world, in terms of emissions intensity. As well as having lower emissions, it achieves 45 per cent efficiency, meaning it burns less coal to produce electricity.

    Mr Juzo Kotani, Isogo Thermal Power Station director has encouraged Australian governments to adopt the technology. Mr Kotani said that "The construction cost might be higher, but it's very economical in regards of coal fuel cost as it's highly efficient. Also it has less impact on the environment so the local residents will accept it easily."

    Treasurer Scott Morrison said that the Clean Energy Finance Corporation could be used to fund new clean coal power stations.

    Mr Kotani took the ABC on a tour of the power station, which is built on reclaimed land in Tokyo bay, near Yokohama. The main difference at the HELE power plants is that the coal is ground before it goes into the furnace, creating more energy from a single lump of coal.

    The Isogo power station uses 2 million tonnes of Australian coal every year, which is 75 per cent of its total. The steam that is produced can hit 600 degrees, making the turbines which make the electricity spin with greater force.

    The operator of this plant, J-Power, sayid said that it emits 17 per cent less carbon dioxide than it did before the technology was introduced.

    Source : ABC
  18. forum rang 10 voda 5 juni 2017 15:06
    Sterkere groei Japanse dienstensector

    Inkoopmanagersindex in mei naar 53,0.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Japanse dienstensector is in mei in een hoger tempo gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics en Nikkei.

    De inkoopmanagersindex steeg van een stand van 52,2 in april naar 53,0 afgelopen maand.

    Hoofdeconoom Paul Smith van IHS Markit verwacht op basis van de inkoopmanagers dat, na de economische groei van een half procent in het eerste kwartaal, de nationale output in het tweede kwartaal verder zal toenemen.

    Vorige week bleek al dat de inkoopmanagersindex voor de industrie in mei een stand bereikte van 53,1, waar dit een maand eerder nog 52,7 was.

    Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 5 juni 2017 15:12
    Toyota verkoopt belang in Tesla

    Gepubliceerd op 5 jun 2017 om 08:38 | Views: 1.716

    TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse Toyota Motors heeft zijn laatste belang verkocht in de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's Tesla. De verkoop markeert het einde van een samenwerking tussen beide bedrijven.

    Toyota had nog een belang van iets meer dan 1,4 procent in Tesla. Die aandelen zouden eind vorig jaar zijn verkocht. Naar schatting heeft Toyota ongeveer 480 miljoen dollar ontvangen voor het aandelenbelang.

    In 2010 kreeg Toyota een belang in Tesla na de verkoop van een Californische fabriek aan het bedrijf. De bedrijven gingen vervolgens samenwerken op het gebied van elektrische auto's maar die samenwerking ging gepaard met conflicten en terugroepacties.
  20. forum rang 10 voda 5 juni 2017 15:13
    Overwegend verliezen op beurzen Azië

    Gepubliceerd op 5 jun 2017 om 08:17 | Views: 947

    TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten maandag overwegend verliezen zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. Beleggers verwerkten het tegenvallende Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag en de aanslagen in Londen afgelopen weekend.

    De Nikkei-index in Tokio sloot een fractie lager op 20.170,82 punten. De stemming werd gesteund door een positief cijfer over de Japanse dienstensector.

    Toyota verloor 2 procent. De Japanse autofabrikant kondigde afgelopen weekend aan zijn aandelen in Tesla te hebben verkocht na de beëindiging van een samenwerking voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen. De andere Japanse automakers eindigden ook overwegend in de min door een waardestijging van de Japanse yen.

    De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 0,3 procent in het rood. De Kospi in Seoul daalde 0,1 procent, de All Ordinaries in Sydney 0,5 procent. De aandelenbeurs in Shanghai leverde eveneens 0,5 procent in, ondanks een verdere groei van de Chinese dienstensector in mei.
4.670 Posts
Pagina: «« 1 ... 97 98 99 100 101 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.027
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.859
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.981
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.733
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.301
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.679
Alfen 12 15.919
Allfunds Group 3 1.115
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 322
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.754
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.125
AMG 965 125.566
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.569
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.077
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.509
ASML 1.762 76.325
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.591
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht