Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.128 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 24 mei 2017 18:19
    Weinig beweging op Europese beurzen

    Automakers en grondstofaandelen onder druk.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag over het algemeen dicht bij huis gebleven. De Stoxx Europe 600 index won 0,1 procent 392,37 punten. De Duitse DAX daalde op een slotstand van 12.642,87 punten 0,1 procent en de Franse CAC hield het bij een verlies van 0,1 procent tot 5.341,34 punten. De Britse FTSE 100 won 0,4 procent tot 7.514,90 punten.

    "Er waren vandaag weinig grote bewegingen omdat beleggers wachten op de Fed-notulen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets UK.

    Op macro-economisch vlak was er aandacht voor de verlaging van de Chinese kredietwaardigheid naar A1 door Moody's. De Amerikaanse kredietbeoordelaar vreest voor de tragere economische groei en de hoge schuldenberg van China.

    Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda werd de kredietverlaging door de markt met gemak afgeschud. "De zorgen over de Chinese schulden en groei zijn niet nieuw", aldus Erlam.

    Verder bleek het consumentenvertrouwen in Duitsland onverwacht is gestegen in mei. Amerikaanse cijfers over de woningmarkt vielen net als dinsdag tegen en toonden voor de bestaande woningverkopen een daling in april.

    Voorzitter van de Europese Centrale bank Mario Draghi gaf woensdag een toespraak in Madrid en benadrukte daarin dat de kans op een vervroegde verhoging van de negatieve depositorente klein is. Hij sprak verder over het solide economisch herstel in de eurozone.

    Olie werd woensdag iets goedkoper in afwachting van de OPEC vergadering van donderdag in Wenen. Een comité samengesteld uit zowel leden van het kartel als landen daarbuiten heeft aanbevolen de bestaande productie afspraken met negen maanden te verlengen. Een juli-future West Texas Intermediate bewoog 0,2 procent lager op 51,38 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,2 procent daalde naar 54,33 dollar.

    De euro noteerde rond het sluiten van de beurzen op 1,1174 dollar. Het muntpaar verhandelde woensdagochtend op 1,1189.

    Bedrijfsnieuws

    Het aandeel van grondstoffenconcern Glencore daalde 0,1 procent. Dinsdagavond werd bekend dat het Zwitserse bedrijf interesse heeft in een overname van de Amerikaanse graanhandelaar Bunge.

    Sectorgenoten stonden ook onder druk, met een verlies van 1,5 procent voor Randgold Resources en een daling van 0,4 procent voor Fresnillo.

    Europese autoproducenten beleefden een slechte dag, nadat dinsdag een inval werd gedaan bij het hoofdkantoor van Daimler in Stuttgart vanwege mogelijke manipulatie met emissietesten. In Amerika werd Fiat Chrysler ondertussen aangeklaagd voor het gebruik van sjoemelsoftware in zo'n 104.000 voertuigen.

    In Frankfurt daalde het aandeel Daimler 1,6 procent en verloor BMW 0,8 procent. Fiat Chrysler daalde in Milaan 0,6 procent en Franse sectorgenoten als Peugeot en Renault stonden ook onder druk, met verliezen van achtereenvolgens 0,2 en 0,6 procent.

    In Londen viel het verlies van Kingfisher op. Het aandeel van de uitbater van doe-het-zelf-ketens in het Verenigd Koninkrijk daalde 7,0 procent na de publicatie van zwakke kwartaalcijfers.

    Marks & Spencer kwam met matige jaarcijfers die werden gedrukt door eenmalige items. Zonder dit effect vielen de cijfers evenwel mee. Het dividend werd gehandhaafd. Hierop steeg het aandeel 1,5 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerde Wall Street licht hoger. De S&P 500 index steeg 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 25 mei 2017 18:03
    Licht lager slot in Amsterdam

    Rustige handelsdag met aandacht voor OPEC.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft donderdag bij lage volumes een klein verlies geboekt. De AEX sloot 0,1 procent lager op 527,46 punten.

    Vanwege Hemelvaart bleven veel handelaren volgens marktanalist Ron van der Does van IG Markets vandaag thuis. Ook voor morgen voorziet de marktkenner een rustige dag, omdat menigeen er een lang weekend van zal maken met dit mooie weer.

    Groeicijfers uit Spanje en het Verenigd Koninkrijk trokken de aandacht. De Spaanse economie groeide afgelopen kwartaal met 0,8 procent op kwartaalbasis, waarmee de laatste raming gelijk was aan de vorige. De Britse economie groeide slechts met 0,2 procent. Hier lag een eerdere raming op een stijging van het bruto binnenlands product met 0,3 procent.

    De euro/dollar werd donderdag verhandeld op 1,1222. Woensdag bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten, en in aanloop naar de notulen van de Federal Reserve, was dit 1,1174.

    Uit deze notulen bleek dat de Fed een vlotte renteverhoging "passend" vindt.

    Vooral dat er in de notulen stond dat een verhoging 'soon' volgt, is volgens ING normaliter een duidelijke hint dat er in juni verhoogd zal worden.

    Ditmaal is er volgens de marktvorsers van de bank echter ook "een grote maar". De macro-economische data in de komende weken moeten volgens de Fed aantonen dat de recente vertraging van de economische activiteit niet doorzet, anders zal de centrale bank volgende maand een pas op de plaats maken.

    Het meest in het oog springend was vandaag de vergadering van oliekartel OPEC in Wenen. Conform de verwachting in de markt werd de productiebeperking die nu geldt met nog eens negen maanden verlengd tot en met maart volgend jaar, zo schreven diverse media. Grote olieproducerende landen, waarvan Rusland het belangrijkste land is, zouden volgens bronnen zouden hebben ingestemd met de verlenging.

    "De verlaging waar we afgelopen december toe besloten, werkt", zei minister Khalid al-Falih van Energie van Saoedi-Arabië volgens Dow Jones Newswires.

    Het akkoord behelst dat er dagelijks 1,8 miljoen vaten minder worden opgepompt.

    De olieprijzen waren donderdag volatiel. Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten daalde een vat West Texas Intermediate met levering in juli 2,2 procent tot 50,20 dollar en een vat Brent met eveneens levering in juli daalde 2,1 procent naar 52,84 dollar.

    Stijgers en dalers

    Hoewel de AEX niet echt van zijn plek kwam, waren er wel enkele individuele uitschieters. Zo verloor ArcelorMittal 2,0 procent en werd Ahold-Delhaize 1,8 procent minder waard. Daar tegenover stonden Altice en Unilever met een winst van allebei 1,4 procent. Voor het eerst in de geschiedenis noteert het Brits-Nederlandse concern, waarvoor recent nog enkele kapers op de kust zich meldden, boven de 50 euro.

    In de AMX was Air France-KLM de hoogvlieger met een koersstijging van 2,1 procent. Ook sectorgenoten deden het goed. Volgens Van der Does kwam de sector in beweging na goede cijfers van Wizz Air vanochtend.

    Aperam en Arcadis waren de grootste dalers met verliezen van respectievelijk 1,8 en 1,6 procent.

    Onder de kleinere fondsen viel Takeaway.com op met een winst van 3,3 procent. ICT steeg 1,8 procent. Sif Holding liet 1,4 procent gaan en Brunel International 1,1 procent.

    Het lokaal genoteerde Ajax leverde 6,2 procent in, nadat de Amsterdamse voetbalclub er woensdagavond niet in slaagde de Europa League te winnen. Er werd in Stockholm verloren van Manchester United met 0-2.

    Tussenstanden Wall Street

    Wall Street liet groene koersenborden zien rond het slot in Amsterdam. De Dow Jones-index won 0,3 procent, de S&P 500 kreeg er 0,4 procent bij en de Nasdaq steeg 0,5 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 25 mei 2017 18:44
    Kleine verliezen in Europa

    OPEC en niet-OPEC-landen verlengen akkoord lagere productie.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag op een rustige handelsdag met kleine verliezen gesloten.

    De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,1 procent tot 392,14 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 12.621,72 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.337,16 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.517,71 punten.

    "De grote beurzen in Europa schommelden tussen positief en negatief terrein maar bewogen binnen een kleine bandbreedte. Aandelenmarkten zijn relatief rustig vandaag nadat de Fed gisteravond de notulen over de laatste bijeenkomst bekendmaakte. De Amerikaanse centrale bank is tevreden met het herstel maar wil er zeker van zijn dat dit herstel aanhoudt voordat ze de rentetarieven zullen verhogen", zei marktanalist David Madden van CMC Markets.

    De aandacht ging donderdag met name uit naar oliekartel OPEC. Tijdens een bijeenkomst in Wenen besloten het kartel, samen met grote olieproducerende landen waaronder Rusland, om het productiebeperkende akkoord te verlengen met negen maanden. "De verlaging waar we afgelopen december toe besloten, werkt", zei minister Khalid al-Falih van Energie van Saoedi-Arabië volgens Dow Jones Newswires.

    Olie noteerde donderdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 3,8 procent tot 49,41 dollar, terwijl een juli-future Brent 3,5 procent lager bewoog op 52,04 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1219. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1246 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1174 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Op de Duitse beurs won Lufthansa 2,7 procent. Air France-KLM steeg 2,1 procent in waarde.

    Het Brits-Nederlandse Unielver deed het donderdag goed met een koersstijging van 1,4 procent. AcelorMittal, genoteerd in Parijs en Amsterdam, leverde 2,0 procent in.

    Het Britse 3i Group werd 2,9 procent duurder.

    Het Belgische UCB blijft er moeilijk bijliggen. Na een koersafstraffing van bijna 20 procent op maandag, na slecht nieuws over een middel tegen botontkalking, verloor het aandeel vandaag nog eens 2,5 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Wall Street liet groene koersenborden zien rond het slot in Europa. De Dow Jones-index won 0,3 procent, de S&P 500 kreeg er 0,4 procent bij en de Nasdaq steeg 0,5 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 26 mei 2017 18:24
    Damrak sluit licht hoger

    Wederom rustige handelsdag.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met een kleine winst gesloten op wederom een rustige handelsdag met weinig nieuws. De AEX index steeg 0,1 procent tot 528,03 punten, terwijl de AMX een winst van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

    De enige macrocijfers die ertoe deden kwamen vrijdag uit Amerika. Zo werd bekend dat het groeitempo van de Amerikaanse economie is toegenomen. In de eerste drie maanden van het jaar groeide de grootste economie van Amerika met 1,2 procent. In een vorige raming kwam nog 0,7 procent naar voren. De stijging kwam vooral doordat de persoonlijke uitgaven toenamen.

    Het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten bleef vrijwel stabiel in mei. De index van de Universiteit van Michigan steeg fractioneel van 97,0 naar 97,1.

    Orders voor duurzame goederen bleken te zijn gedaald.

    Olie noteerde vrijdag licht hoger na het verlies van dik 5 procent een dag eerder. Het verlies ontstond ondanks dat OPEC en niet-OPEC-landen een verlenging van het productiebeperkende akkoord zijn overeen gekomen. Er was teleurstelling dat er geen uitgebreidere maatregelen werden bereikt. Een juli-future West Texas Intermediate bewoog 0,6 procent hoger op 49,21 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,4 procent steeg naar 51,64 dollar

    De euro/dollar noteerde op 1,1178. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1212 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1209 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter eindigden 13 fondsen in het groen, waarbij KPN met 2,3 procent de grootste stijger was. Altice steeg 1,8 procent en ArcelorMittal won 1,7 procent.

    NIBC verhoogde het koersdoel voor Aalberts Industries van 29,50 naar 31,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies. Analist Martijn den Drijver merkte op dat alle eindmarkten voor Aalberts een positieve groei laten zien ofwel sterk aantrekken, met uitzondering van de olie- en gassector. Als gevolg verwacht de marktvorser dat het bedrijf in de periode 2017 tot en met 2019 een hogere autonome groei en EBITA-marge zal realiseren dan waar NIBC eerder rekening mee hield. Het aandeel Aalberts steeg 0,4 procent.

    SBM Offshore sloot 0,7 procent lager en was daarmee de grootste verliezer, gevolgd door Royal Dutch Shell dat 0,7 procent in het rood eindigde, terwijl Randstad 0,6 procent verloor.

    Van de middelgrote fondsen eindigde Air France-KLM bovenaan. Het aandeel steeg 1,2 procent. Arcadis sloot 1,0 procent hoger en Sligro Food Group 0,9 procent.

    Het aandeel Flow Traders noteerde vrijdag ex-dividend. Het aandeel gaf 2,1 procent prijs en was daarmee de grootste daler in de AMX index.

    Onder de AScX-fondsen eindigde Acomo bovenaan met een plus van 1,3 procent. De rode lantaarn werd gedragen door Takeaway.com met een verlies van 2,0 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese aandelenhandel bleef Wall Street dicht bij huis. De S&P noteerde vrijwel onveranderd op 2.414,36 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 26 mei 2017 19:19
    Europese beurzen sluiten overwegend lager

    Londen is positieve uitzondering in Europa.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 391,30 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 12.602,18 punten en de Franse CAC 40 sloot nagenoeg vlak op 5.336,64 punten. De Britse FTSE 100 sloot echter 0,4 procent hoger op 7.547,63 punten.

    Volgens hoofd marktanalist Michael Hewson van CMC Markets was de uitzonderlijke stijging van de FTSE 100 vooral te danken aan het zwakke pond. "Over het algemeen hadden de Europese markten het moeilijk, ondanks goede economische data, die wezen op aanhoudende verbetering van de economische activiteiten in heel Europa", zo merkte hij op. "De korstondige daling van olieprijzen op donderdag hebben olie- en gasfondsen niet echt geraakt, waarbij de olieprijzen inmiddels ook weer stabiliseren", zo voegde hij toe.

    Vrijdag, de dag na Hemelvaartsdag, was op macro-economisch vlak in Europa een heel rustige dag, maar in de Verenigde Staten waren er nog enkele belangrijke macrocijfers.

    Uit cijfers van statistiekbureau Istat bleek dat het Italiaans consumenten- en ondernemersvertrouwen in mei is gedaald. De vertrouwensindexen daalde achtereenvolgens van 107,4 naar 105,4 en van 106,8 naar 106,2.

    De economie van de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal in een harder tempo gegroeid, bleek vrijdag uit een tweede raming van de Amerikaanse overheid. De grootste economie ter wereld groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 1,2 procent. Uit een eerdere raming bleek nog een groei van 0,7 procent op kwartaalbasis. Er werd een groei van 0,8 procent verwacht. In het vierde kwartaal van 2016 was nog sprake van een groei van het bruto binnenlands product met 2,1 procent.

    Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in mei fractioneel gestegen en minder hard dan uit een eerdere raming bleek. Dit bleek vrijdag uit definitieve cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 97,0 in april naar 97,1 deze maand. Halverwege mei kwam uit een voorlopige meting nog een niveau van 97,7 naar voren.

    De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in april gedaald, meldde het Amerikaanse ministerie van Handel vrijdag. De orders voor goederen zoals vliegtuigen, koelkasten en auto's daalden afgelopen maand met 0,7 procent, ofwel 1,6 miljard dollar, tot 231,2 miljard dollar. Er werd een afname van 1,8 procent voorzien. In maart stegen de orders voor duurzame goederen nog met 2,3 procent.

    Olie noteerde donderdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 49,24 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,3 procent hoger bewoog naar 51,63 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1170. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1202 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1208 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Oliefondsen stonden vrijdag aanvankelijk enigszins onder druk, nadat de prijs voor een vat ruwe olie donderdag flink lager sloot, ondanks een verlenging van het OPEC-productieverlagingsakkoord. In de loop van vrijdag veerden de futures voor olie echter weer op.

    Royal Dutch Shell sloot op Euronext Amsterdam 0,7 procent lager, BP steeg in Londen 0,3 procent en Total steeg in Parijs 0,3 procent. Petrofac sloot 8,2 procent lager, waarmee de neerwaartse trend van een dag eerder werd voortgezet, nadat de oliedienstverlener meldde CFO Marwan Chedid te schorsen.

    Informa heeft over de eerste vier maanden van 2017 een verdere verbetering van de operationele gang van zaken gerealiseerd, zo bleek vrijdag uit een trading update van het Britse uitgevers- en informatiebedrijf, zonder daar verder financiële details bij te voegen. Volgens CEO Stephen Carter ligt het bedrijf dit jaar op schema om voor het vierde achtereenvolgende jaar groei in omzet, winstgevendheid en kasstroom te genereren.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese aandelenhandel bleef Wall Street dicht bij huis. De S&P noteerde vrijwel onveranderd op 2.414,36 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 26 mei 2017 19:53
    AEX komt nauwelijks van zijn plaats

    Weinig impulsen in rustige handelsweek.

    (ABM FN-Dow Jones) De AEX kwam deze week nauwelijks van zijn plaats. De slotstand op vrijdag was 528,03 punten, tegen 526,92 een week geleden.

    Er was deze handelsweek weinig actie op het Damrak, met een magere macro-economische agenda en een kwartaalcijferseizoen dat ten einde liep plus Hemelvaart, waardoor de nieuwsstroom minder spannend was dan de afgelopen weken.

    Evenwel blijft het onderliggende sentiment op de beurzen positief. Volgens vermogensbeheerder André van Eerden van Aberfeld Asset Management zien beleggers weinig risico's, ook omdat de Europese economie blijft groeien en de euro er sterk bij ligt. Dat beleggers positief zijn, bleek ook uit de nieuwe recordstanden voor de S&P 500 en de Nasdaq.

    De euro bleef in het algemeen goed liggen ten opzichte van de dollar, bewegend in een bandbreedte van 1,1150 tot 1,1250.

    Het werd vooral de week van de olie, met op donderdag de lang verwachte vergadering van de OPEC. Dat het kartel de bestaande productie afspraken zou verlengen was al duidelijk en dit met negen maanden zou zijn, tot maart 2018, leek ingecalculeerd. En dus was er voor oliebeleggers weinig verrassing meer en daalde de olieprijs. Volgens sector-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO kijken handelaren enkel naar de impact van het akkoord op de olieprijzen van vandaag, terwijl de genomen maatregelen bedoeld zijn om de markt in balans te brengen in de komende zes tot negen maanden. Marktanalist Ron van der Does van IG wees erop dat het niet terecht is om te denken dat de uitkomst van de OPEC vergadering teleurstellend is. "Op langere termijn mag dan ook verwacht worden dat de olieprijs weer zal herstellen", aldus de marktvorser.

    Op macro-economisch vlak was er ook aandacht voor de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve, hoewel er weinig verrassends stond in de verslaglegging. De Amerikaanse centrale bank lijkt wat verdeeld over het tempo van verdere renteverhogingen maar in het algemeen gaat de markt nog steeds uit van een volgende renteaanpassing bij de komende vergadering in juni.

    Een verlaging van de Chinese kredietstatus door Moody's, de eerste sinds 1989, kon vooral op kritiek van Beijing zelf rekenen maar beleggers waren niet zo onder de indruk, met name omdat de redenen die Moody's gaf voor de verlaging van Aa3 naar A1, namelijk de tragere economische groei en de hoge schuldenberg, allang bekend zijn.

    Amerikaanse groeicijfers die vrijdag verschenen waren beter dan verwacht. In het eerste kwartaal groeide de economie in de Verenigde Staten met 1,2 procent, bleek uit een nieuwe raming. Dat was beter dan de groei van 0,7 procent die eerder werd gemeld.

    De grootste economie moet de komende jaren doorgroeien en de regering Trump mikt daarbij op een groei van 3 procent in 2021, bleek deze week uit begrotingsvoorstellen. Dit moet onder meer worden bewerkstelligd door belastingverlagingen en omvangrijke investeringen die gecompenseerd worden door forse bezuinigingen, met name binnen de gezondheidszorg. De Amerikaanse president Trump zelf ging afgelopen week voor het eerst naar het buitenland en schaarde zich onder andere wereldleiders bij een NAVO ontmoeting in Brussel en een G7 top in Italië.

    Volgende week

    De week start rustig omdat het maandag Memorial Day is in de Verenigde Staten en Wall Street de deuren daarom gesloten houdt.

    Ondertussen is het kwartaalcijferseizoen nu echt zo goed als voorbij. In Nederland zijn het vooral jaarvergaderingen die de agenda vullen en cijfers van ASR Nederland en Holland Colours. Qua buitenlandse fondsen komen onder andere Ryanair Holdings en Hewlett Packard Enterprises.

    Op macro-economisch vlak is volgende week opnieuw aandacht voor een hoop inkoopmanagersindexen. Daarnaast verschijnen het beige Book van de Federal Reserve dat als leidraad geldt voor het aanstaande rentebesluit en richting het eind van de week de Amerikaanse banenrapporten met werkgelegenheidscijfers over de maand mei.

    Stijgers en dalers

    In de AEX waren de winsten deze week beperkt. Altice voerde de hoofdgraadmeter aan met een stijging van 5,9 procent. De kabelaar kondigde deze week aan dat alle wereldwijde activiteiten worden geschaard onder één merknaam: Altice. Analist Thomas Coudry van Bryan Garnier merkte op dat die kan leiden tot zowel aanzienlijke synergievoordelen als eenmalige kosten. Daarbij is het wijzigen van een merknaam een langdurig en kostbaar proces, aldus de marktvorser.

    Grootste daler ten opzichte van vorige week was SBM Offshore. Door de corruptieperikelen in Brazilië, die van invloed zijn op zowel eventuele contracttoekenningen van Petrobras en het bereiken van een schikking met de autoriteiten aldaar, verloor het aandeel deze week bijna 5 procent procent.

    Randstad leverde op weekbasis 4 procent in. Credit Suisse verlaagde deze week het advies van Outperform naar Underperform en het koersdoel van 60,00 naar 48,00 euro in een sectorrapport over de uitzendmarkt.

    In de Midkap was het Air France-KLM dat de opwaartse trend van de afgelopen tijd doorzette, met een winst van 6,5 procent. Ook Corbion deed het aardig, met een stijging van 5,8 procent ten opzichte van vorige week.

    Arcadis kreeg er op weekbasis 6,2 procent bij. Kepler Cheuvreux verhoogde het advies op het aandeel van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 14,50 naar 17,00 euro. Verder meldde het internationale advies- en ingenieursconcern deze week een nieuw raamcontract met de gemeente Utrecht voor wat onderhoudscontracten op een aantal trambanen in de regio. De contractwaarde bedraagt 1,9 miljoen euro.

    In de AMX bleven de verliezen deze week beperkt. Fugro en TomTom leverden respectievelijk 2,3 en 2,8 procent in en verder bleven de dalingen rond of onder de twee procent.

    Kleinere fondsen konden op meer actie rekenen. Weekwinsten van achtereenvolgens 9,6 en ruim 6 procent waren er voor ICT Group en Takeaway.com, zij het zonder hard nieuws, terwijl Sif Holding, dat ex-dividend noteerde, 6,9 procent aan beurswaarde zag verdwijnen ten opzichte van vorige week.

    Lokaal kregen Esperite en Kardan grote klappen, beide na het publiceren van cijfers. Kardan boekte in het eerste kwartaal verlies, te wijten aan hoge financieringskosten en ongunstige valutabewegingen. Verder herhaalde de onderneming de waarschuwing dat het voortbestaan onzeker is door de zwakke financiële positie. Op weekbasis daalde Kardan ruim 14 procent.

    Esperite verloor vorige week al fors en daar kwam deze week weer 23 procent bij. De Zutphense stamcelbank heeft vorig jaar een groter verlies geleden en waarschuwde dat de vrije kasstroom momenteel niet voldoende is om de strategie uit te voeren. Daarnaast worstelt het met een mogelijk faillissement van onderdeel Genoma.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 29 mei 2017 18:58
    AEX begint week met klein verlies

    Weinig actie op Damrak.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de week rustig begonnen. De AEX daalde 0,1 procent op een slotstand van 527,73 punten, terwijl de AMX nagenoeg vlak sloot en de AScX 0,1 procent steeg.

    Het was een kalme handelsdag, volgens beleggingsspecialist Roy van Santen van onlinebroker Lynx. "Het is wachten op morgen op nieuw richtinggevend nieuws."

    Wall Street hield de deuren maandag dicht vanwege Memorial Day, traditiegetrouw de dag waarop gesneuvelde Amerikaanse soldaten worden herdacht, en in Londen vond ook geen handel plaats vanwege een bank holiday. Verder bleven ook de Chinese beurzen gesloten.

    Ondanks een gebrek aan nieuws was er slechts in beperkte mate aandacht voor een nieuwe rakettest die Noord-Korea uitvoerde. "Door de regelmaat van de raketlanceringen reageren de beurzen nog nauwelijks. Veilige havens als goud en de Japanse yen noteren nagenoeg onveranderd", aldus Van Santen.

    Later in de week wordt meer actie verwacht, met op woensdag het Beige Book van de Federal Reserve, dat gebruikt wordt als leidraad voor de komende vergadering van het beleidscomité, en in de dagen erna twee banenrapporten, die de Amerikaanse centrale bank ook belangrijk vindt bij het bepalen van hun monetaire beleid.

    Ondertussen is de kans dat de Amerikaanse rente in juni opnieuw omhoog gaat zo goed als ingeprijsd door de markt. Alleen nieuwe politieke problemen voor president Donald Trump zouden de Fed mogelijk nog af kunnen houden van een renteverhoging, aldus marktkenners.

    Daar waar de Fed de rente waarschijnlijk verder zal verhogen, wil de Europese Centrale Bank nog niet tornen aan zijn verruimende beleid, benadrukte de voorzitter van de ECB Mario Draghi maandag voor het Europees Parlement. Hij erkende weliswaar de robuustere groei maar wees ook op de aanhoudend zwakke kerninflatie. En dus blijft een ruime dosis stimulering van de ECB gerechtvaardigd, aldus Draghi.

    Olie werd maandag in de loop van de dag duurder. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 50,23 dollar, terwijl een juli-future Brent ook 0,8 procent hoger bewoog op 52,56 dollar.

    De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1179. Maandagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1166.

    Stijgers en dalers

    In de AEX sloten de meeste fondsen lager. Koploper was NN Group, dat 1,6 procent steeg. Onderaan de index stond Altice, dat 1,3 procent moest laten gaan.

    In de Midkap was het ASR Nederland dat op bijval van beleggers kon rekenen. Dit weekend bleek dat BlackRock het belang in ASR heeft uitgebreid van 6,19 naar 6,50 procent. Later deze week komt de verzekeraar met kwartaalresultaten. Het aandeel sloot maandag 1,3 procent hoger. Ook Philips Lighting steeg 1,3 procent.

    Het aandeel BAM Groep leverde een half procent in. Afgelopen weekend stortte een deel van een door BAM in aanbouw zijnde parkeergarage in op Eindhoven Airport. De bouwer gaat onderzoek doen naar de oorzaak. In een rapport schreef KBC Securities dat de financiële impact vermoedelijk beperkt is. Analist Dirk Verbiesen stelde dat de opdracht een waarde heeft van 10 miljoen tot 12 miljoen euro. Uitgaande van een omzet dit jaar van 6,9 miljard euro en een winst voor belastingen van 151 miljoen euro is het daarmee geen groot project voor BAM, aldus Verbiesen.

    Onder de kleinere fondsen won ForFarmers 3,1 procent en steeg Sif Holding 2,2 procent. Telegraaf Media Groep, dat vrijdag nabeurs met resultaten kwam over de eerste vier maanden van 2017, won een half procent. Het mediaconcern boekte in de verslagperiode minder omzet, onder meer te wijten aan lagere advertentiekosten bij de printactiviteiten. Het operationeel resultaat was negatief.

    Degroof Petercam verhoogde maandag het advies voor NSI van Toevoegen naar Kopen, terwijl het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 4,20 naar 4,50 euro. "NSI verkeert nu een aantal jaren in een transformatieproces, maar een nieuw managementteam heeft sinds afgelopen zomer dit proces versneld met een meer gefocuste en transparante strategie", concludeerden de analisten van het beurshuis. Het aandeel NSI steeg 1,0 procent.

    Het lokaal genoteerde Avantium zag een minimale 0,1 procent aan beurswaarde verdampen. KBC Securities maakte bekend het aandeel te gaan volgen met een Houden advies en een koersdoel van 11,00 euro. Analist Wim Hoste schreef dat Avantium over "veelbelovende technologieën" beschikt, maar stelde evenwel dat er beperkt opwaarts potentieel is voor het aandeel. Ook zal het een tijd duren voor de technologisch chemiebedrijf winstgevend wordt.

    Slotstanden Wall Street

    De S&P 500 index sloot vrijdag fractioneel hoger op 2.415,82 punten, de Dow Jones index eindigde nagenoeg vlak op 21.080,28 punten en de Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.210,19 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 29 mei 2017 18:59
    Europese beurzen kleuren overwegend rood

    Luwe handelsdag.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa bleven maandag in het algemeen dicht bij huis. De Stoxx Europe 600 index eindigde fractioneel lager op 391,25 punten, de Duitse DAX won 0,2 procent op 12.628,95 punten en de Frase CAC 40 leverde juist 0,1 procent in op een slot van 5.332,47 punten.

    In Londen vond geen handel plaats vanwege een bank holiday.

    Ondanks een gebrek aan nieuws was er slechts in beperkte mate aandacht voor een nieuwe rakettest die Noord-Korea uitvoerde. "De markt lijkt hier niet meer gevoelig voor", zei marktstrateeg Jingyi Pan van IG Group. Analist Vincent Juvyns van J.P. Morgan Asset Management ziet voorlopig nog weinig risico's vanuit macro-economisch oogpunt.

    Beleggers reageerden ook niet op de uitkomst van de jaarlijkse G7 top, die afgelopen weekend plaats vond in Italië. Na afloop zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat Europa niet langer volledig kan rekenen op andere landen, waarbij zij vooral leek te doelen op Amerika. Merkel en de leiders van vijf van de meest geïndustrialiseerde landen ter wereld probeerden de Amerikaanse president Donald Trump er tijdens de bijeenkomst van te overtuigen dat Amerika zich niet terug moet trekken uit het klimaatakkoord dat in 2015 werd gesloten in Parijs, maar Trump deed geen toezeggingen.

    De economische agenda was maandag nagenoeg leeg. De geldhoeveelheid in de eurozone groeide vorige maand in een lager tempo terwijl de kredietverstrekking aan niet-financiële bedrijven juist iets sterker steeg dan in maart. Later in de week wordt het op macro-economisch gebied drukker en verschijnen een aantal inkoopmanagersindexen en inflatiecijfers uit de regio.

    De gouverneur van de Oostenrijkse centrale bank, Ewald Nowotny, zei maandag dat de Europese Centrale Bank een afwachtende houding aanneemt als het gaat om het herstel in de eurozone. "Op dit moment zien we veel positief nieuws", aldus de centrale bankier, "maar we moeten er wel zeker van zijn dat het blijvend is."

    De voorzitter van de ECB Mario Draghi had voor het Europees Parlement een soortgelijke boodschap en herhaalde dat hoewel de neerwaartse risico's voor de economie in de eurozone verder afnemen en dat de groei robuuster wordt, de inflatie nog te zwak is. En dus blijft een ruime dosis stimulering van de ECB gerechtvaardigd.

    Olie werd maandag in de loop van de dag duurder. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 50,23 dollar, terwijl een juli-future Brent ook 0,8 procent hoger bewoog op 52,56 dollar.

    De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1179. Maandagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1166.

    Bedrijfsnieuws

    Aandelen van Intesa Sanpaolo daalden 2,1 procent op berichten in The Financial Times dat de Italiaanse bank filialen gaat sluiten als onderdeel van een strategisch proces om kosten te besparen. Sectorgenoten UniCredit en Mediobanca verloren achtereenvolgens 4,3 en 3,1 procent. Hierdoor was de Milanese beursindex een van de grootste dalers, met een verlies van 2,0 procent.

    Elders waren financiële aandelen ook niet zo in trek. Deutsche Bank verloor 0,7 procent en Commerzbank leverde 0,3 procent in. ING Groep leverde in Amsterdam 0,5 procent in. Société Générale won evenwel 0,8 procent in Parijs.

    Europese luchtvaartaandelen reageerden nauwelijks op de grote computerstoring bij British Airways, waarvan ook maandag nog last werd ondervonden. Analisten van Citigroup berekenden dat de kosten voor de dochteronderneming van International Consolidated Airlines Group, op kunnen lopen tot zeker 100 miljoen euro.

    Air France-KLM sloot maandag 0,6 procent lager, terwijl Deutsche Lufthansa 0,4 procent daalde. Het Ierse Ryanair Holdings, dat dinsdag met jaarcijfers komt, daalde in Dublin 1,0 procent.

    Lanxess steeg maandag op de beurs in Frankfurt 6,7 procent, nadat bekend werd dat investeerder Warren Buffett een belang in het Duitse chemiebedrijf heeft opgebouwd van meer 3 procent.

    Slotstanden Wall Street

    Wall Street hield de deuren maandag gesloten vanwege Memorial Day, een dag waarop Amerikanen gesneuvelde militairen herdenken. De S&P 500 index sloot vrijdag fractioneel hoger op 2.415,82 punten, de Dow Jones index eindigde nagenoeg vlak op 21.080,28 punten en de Nasdaq steeg 0,1 procent tot 6.210,19 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 30 mei 2017 17:57
    AkzoNobel laagvlieger op rode AEX

    Zwaargewicht ING onder druk na negatief sectorrapport.

    (ABM FN-Dow Jones) De AEX eindigde dinsdag in het rood, waarbij zwaargewicht ING Groep onder druk stond. De Amsterdamse hoofdgraadmeter sloot uiteindelijk 0,4 procent lager op 525,71 punten. De AMX won evenwel 0,2 procent en de AScX steeg 0,9 procent.

    Beleggingsspecialist Roy van Santen van onlinebroker Lynx wees op de opspelende risico's in zwakkere Europese landen als Italië, waar mogelijk vervroegde verkiezingen plaats vinden, en Griekenland, dat nog altijd wacht op een nieuwe uitbetaling uit zijn steunprogramma.

    Kijkend naar hoe de AEX zich verder zal ontwikkelen, ligt het volgende belangrijke steunniveau voor de index rond 520 punten, aldus Van Santen. "Opwaarts gezien is het voor de AEX-index belangrijk om boven de 530 punten te breken. Pas dan wordt de neergaande trend van de afgelopen twee weken weer opgeheven", aldus de beleggingsspecialist.

    Anders dan maandag was de economische agenda dinsdag goed gevuld. Duitse inflatiecijfers trokken de aandacht, als maatstaf voor de hele eurozone. In mei stegen de consumentenprijzen in Duitsland op jaarbasis met 1,5 procent, na een stijging van 2,0 procent in april. Op maandbasis was in mei sprake van een negatieve inflatie van 0,2 procent, na een stabiel niveau in april. In Spanje stegen de consumentenprijzen deze maand ook minder hard. De inflatie kwam uit op 1,9 procent, tegen 2,6 procent in april.

    De Franse economie groeide in het eerste kwartaal met 0,4 procent en daarmee iets sneller dan de 0,3 procent waar in een eerdere raming van uit werd gegaan. Franse consumenten werden bovendien positiever, de vertrouwensindex steeg van 100 in april naar 102 in mei.

    Verder verslechterde het economisch sentiment in de eurozone deze maand onverwacht. De vertrouwensindicator daalde van 109,7 in april naar 109,2 in mei. Er was een stijging voorzien.

    Amerikaanse economische data toonden een stijging van de persoonlijke inkomens en uitgaven in april, maar de PCE kernprijsindex, voor de Federal Reserve een belangrijke indicator, liet een minder sterke stijging zien dan in maart. Verder bleek uit onderzoek van The Conference Board dat het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten in mei is afgenomen ten opzichte van de maand ervoor.

    Olie werd goedkoper. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 1,6 procent tot 49,21 dollar, terwijl een juli-future Brent ook 1,6 procent lager bewoog op 51,44 dollar.

    De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1189. Dinsdagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1127. De Europese munt kwam onder druk te staan nadat de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi maandag voor het Europees Parlement verklaarde dat de stimuleringsmaatregelen van de ECB nog steeds gerechtvaardigd zijn en het verruimende beleid voorlopig dus niet zal worden ingeperkt.

    Bedrijfsnieuws

    In De AEX sloten de meeste fondsen in het rood, waarbij AkzoNobel het sterkst daalde, met een verlies van 1,8 procent. Maandagavond deed de Ondernemingskamer uitspraak in het voordeel van het verf- en chemieconcern, dat de normen voor zorgvuldigheid niet heeft geschonden door geen overnamegesprekken te voeren met het Amerikaanse PPG Industries en ook geen buitengewone vergadering hoeft te beleggen om aandeelhouders te laten stemmen over de positie van president-commissaris Burgmans. PPG zei in een reactie dat men nog steeds een overname overweegt. Volgens analist Wim Hoste van KBC Securities is er door de uitspraak van de rechter fundamenteel niets veranderd, maar zou een vijandig bod van de Amerikanen de situatie wel complexer maken, onder meer op mededingingstechnisch gebied. Analist Stijn Demeester van ING stelde dat de kans op een overname door PPG nu kleiner is geworden.

    Financiële waarden stonden dinsdag ook onder druk. Deutsche Bank verlaagde het advies voor de Europese bankensector van Neutraal naar Onderwogen, omdat wordt gerekend op een minder sterke economische groei in de eurozone. Kepler Cheuvreux kwam daarnaast met koersdoelverhogingen voor ING Groep en ABN AMRO bij gehandhaafde koopaanbevelingen. Het aandeel ING Groep daalde 1,3 procent en ABN AMRO verloor 1,2 procent.

    SBM Offshore steeg 0,2 procent. ING verhoogde het koersdoel van 17,00 naar 18,50 euro en handhaafde daarbij het koopadvies. Volgens analist Quirijn Mulder gebeurt er momenteel veel op de achtergrond bij het concern en ontwikkelen de onderliggende activiteiten zich gunstig.

    Gemalto kreeg van JPMorgan een koersverlaging van 60,00 naar 50,00 euro met een onveranderd Gelijkgewogen advies. Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank ziet de outlook, na weer een winstwaarschuwing, er haalbaar uit. Het aandeel van de Franse digitale beveiliger sloot vrijwel onveranderd.

    In de AMX ging ASM International aan kop met een plus van 1,5 procent. WDP en Philips Lighting deden het ook aardig en konden beide 1,3 procent aan beurswaarde bijschrijven. OCI sloot de rij met een verlies van 1,3 procent.

    Air France-KLM sloot dinsdag 0,4 procent hoger na een adviesverhoging van Verkopen naar Houden bij S&P Equity Research. Het koersdoel ging van 7,00 naar 10,50 euro. Analist Firdaus Ibrahim merkte op dat de druk op de omzet per eenheid afneemt, er een robuuste vraag naar luchtvervoer is en er positieve effecten zijn van kostenbesparingen en verhoging van efficiency.

    Onder de kleinere fondsen vielen Takeaway.com en Hunter Douglas op, met stijgingen van achtereenvolgens 3,9 en 5,5 procent. ICT Group en Probiodrug leverden respectievelijk 2,3 en 1,9 procent in.

    Esperite steeg liefst 53,6 procent, hoewel er geen directe aanleiding was voor het sterk oplopen van de koers. Ook maandag zat het aandeel in de lift. Het herstel komt nadat het aandeel de afgelopen weken fors onder druk stond na de uitgestelde publicatie van de jaarcijfers en het mogelijke faillissement van onderdeel Genoma.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerden de indexen op Wall Street in het rood. De S&P 500 index verloor 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 30 mei 2017 18:56
    Europese bankaandelen drukken beurzen

    Politieke zorgen steken kop op.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag lager geëindigd. De Stoxx Europe 600 index verloor 0,2 procent op 390,50 punten, de Duitse DAX daalde ook 0,2 procent op een slotstand van 12.598,68 punten en de Franse CAC 40 leverde 0,5 procent in op een slot van 5.305,94 punten. De Britse FTSE 100, maandag nog gesloten vanwege een bank holiday, moest het dinsdag doen met een slot van 7.526,51 punten, wat een verlies van 0,3 procent betekende.

    Het beurssentiment werd dinsdag gedomineerd door de opspelende politieke onrust in zwakkere Europese landen, zoals Italië, waar mogelijk vervroegde verkiezingen plaats vinden, en Griekenland, dat nog altijd wacht op een nieuwe uitbetaling uit zijn steunprogramma.

    "In Italië zijn de politieke risico's weer terug", schreef econoom Holger Schmieding van Berenberg. "Het blijft onduidelijk of de grote partijen snel overeenstemming bereiken over een nieuwe verkiezingswet en of de huidige regering inderdaad opstapt om nieuwe verkiezingen in gang te zetten." Volgens de econoom zijn beleggers vooral bezorgd of de eurosceptische Vijfsterrenbeweging sterk zou winnen bij eventuele verkiezingen en vervolgens samen met de separatistische beweging Lega Nord wil proberen Italië uit de eurozone te krijgen. Maar "die kans is erg klein", volgens Schmieding.

    Ondertussen duurt het ook nog maar tien dagen voor er in het Verenigd Koninkrijk verkiezingen plaatsvinden en de voorsprong van de Conservatieven op de Labour partij loopt terug. Volgens econoom David Meier van Julius Baer maakt het Britse electorale systeem het erg moeilijk om concrete voorspellingen te doen over de verkiezingen op 8 juni.

    De economische agenda was dinsdag goed gevuld. Duitse inflatiecijfers trokken de aandacht, als maatstaf voor de hele eurozone. In mei stegen de consumentenprijzen in Duitsland op jaarbasis met 1,5 procent, na een stijging van 2,0 procent in april. Op maandbasis was in mei sprake van een negatieve inflatie van 0,2 procent, na een stabiel niveau in april. In Spanje stegen de consumentenprijzen deze maand ook minder hard. De inflatie kwam uit op 1,9 procent, tegen 2,6 procent in april.

    De Franse economie groeide in het eerste kwartaal met 0,4 procent en daarmee iets sneller dan de 0,3 procent waar in een eerdere raming van uit werd gegaan. Franse consumenten werden bovendien positiever, de vertrouwensindex steeg van 100 in april naar 102 in mei.

    Verder verslechterde het economisch sentiment in de eurozone deze maand onverwacht. De vertrouwensindicator daalde van 109,7 in april naar 109,2 in mei. Er was een stijging voorzien.

    Olie werd goedkoper. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 1,6 procent tot 49,21 dollar, terwijl een juli-future Brent ook 1,6 procent lager bewoog op 51,44 dollar.

    De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1189. Dinsdagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1127. De Europese munt stond wat onder druk nadat de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi maandag voor het Europees Parlement verklaarde dat de stimuleringsmaatregelen van de ECB nog steeds gerechtvaardigd zijn en het verruimende beleid voorlopig dus niet zal worden ingeperkt.

    Bedrijfsnieuws

    Financiële waarden stonden dinsdag onder druk. Deutsche Bank verlaagde het advies voor de Europese bankensector van Neutraal naar Onderwogen, omdat wordt gerekend op een minder sterke economische groei in de eurozone. In Parijs verloor Société Générale 1,4 procent, terwijl ING Groep 1,3 procent daalde in Amsterdam. In Frankfurt leverde Commerzbank 0,9 procent in. Banco Santander zag in Madrid 1,1 procent aan beurswaarde verdampen.

    Italiaanse banken stonden opnieuw onder druk hoewel de verliezen minder scherp waren dan maandag. Toen daalde Intesa Sanpaolo 2,0 procent op berichten in The Financial Times dat de Italiaanse bank filialen gaat sluiten als onderdeel van een strategisch proces om kosten te besparen. Sectorgenoten UniCredit en Mediobanca werden meegetrokken in de neerwaartse spiraal en leverden ook flink in. Dinsdag bleef de schade beperkt. Intesa Sanpaolo daalde 0,6 procent en UniCredit hield het bij een daling van 0,1 procent. Mediobanca eindigde vlak. Na een forse daling van de Milanese beursindex van 2,0 procent op maandag, was dinsdag sprake van een herstel, met een plus van 0,2 procent. Daarmee wist de Italiaanse beurs als één van de weinigen in het groen te eindigen in Europa.

    Moederbedrijf van British Airways, International Consolidated Airlines Group, leverde 1,4 procent in, na de dagenlange technische problemen bij de luchtvaartmaatschappij. Analisten van Citigroup berekenden dat de kosten mogelijk op kunnen lopen tot zeker 100 miljoen euro.

    Sectorgenoten deden het beduidend beter. Deutsche Lufthansa steeg 1,1 procent en easyJet won 1,0 procent. Daarmee leken de luchtvaartaandelen vooral mee te liften op de sterke jaarcijfers van Ryanair Holdings. De Ierse budgetmaatschappij won 2,4 procent nadat bekend werd dat de winst en omzet in het afgelopen gebroken boekjaar zijn gestegen. Verder was de outlook positief.

    Air France-KLM sloot dinsdag 0,4 procent in de plus na een adviesverhoging van Verkopen naar Houden bij S&P Equity Research. Het koersdoel ging van 7,00 naar 10,50 euro. Analist Firdaus Ibrahim merkte daarin op dat de druk op de omzet per eenheid afneemt, er een robuuste vraag naar luchtvervoer is en er positieve effecten zijn van kostenbesparingen en verhoging van efficiency.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese beurzen noteerden de indexen op Wall Street in het rood. De S&P 500 index verloor 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 31 mei 2017 17:52
    Lager slot in Amsterdam

    Laatste handelsdag van mei.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is woensdag lager gesloten, op de laatste handelsdag van de maand. De AEX index verloor 0,3 procent op 524,07 punten. Op maandbasis betekende dit een koerswinst van 0,6 procent.

    De volumes waren, net als de voorgaande twee handelsdagen, aan de lage kant. Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte gaat de aandacht deze week met name uit naar het Amerikaanse banenrapport dat komende vrijdag verschijnt. Vanavond volgt nog het Beige Book van de Amerikaanse Federal Reserve.

    Inflatiecijfers uit de eurozone bevestigden woensdag de waargenomen trend in de lidstaten afzonderlijk, dat de inflatie in de regio in mei is afgezwakt ten opzichte van april. De stijging van de consumentenprijzen met 1,4 procent deze maand in de eurozone was de kleinste toename dit jaar. Tevens werd bekend dat de Duitse detailhandelsverkopen onverwacht daalden in april.

    Over de Amerikaanse economie kwam naar voren dat de economische activiteit in de regio rondom Chicago minder hard is gegroeid in mei. Tevens bleken huizenverkopen te zijn gedaald.

    Olieprijzen daalden verder. De future voor levering van een vat West Texas Intermediate in juli daalde rond het slot van de aandelenhandel 3,6 procent tot dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1238. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1193 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1190 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 9 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Galapagos met een winst van 1,0 procent. Heineken en RELX stegen beiden 0,9 procent. De grootste daler was ArcelorMittal met 3,3 procent, gevolgd door SBM Offshore dat 3,1 procent verloor.

    ING daalde 0,3 procent. HSBC verlaagde het advies voor de bank van Kopen naar Houden. Het koersdoel ging evenwel met 20 cent omhoog naar 15,20 euro. Analist Robin Down blijft positief over de Nederlandse bank, met zijn goede leningengroei en langzaam oplopend rendement op de risicogewogen balans. Maar het goede nieuws is volgens de marktvorser al in de koers verwerkt.

    PPG Industries krijgt van de Autoriteit Financiële Markten geen uitstel om een concept biedingsbericht in te leveren met een bod op AkzoNobel. Daarmee zijn de Amerikanen gehouden aan de conditie uiterlijk op 1 juni dit bericht in te dienen. Als PPG dat niet doet, mag het zes maanden lang geen overnamepoging doen. PPG zei maandag alle opties te overwegen. Analist Corne van Zeijl van Actiam denkt niet dat PPG een vijandig bod zal uitbrengen. De grootste drempel voor een vijandig bod is volgens de analist het benoemingsrecht. "Je kan het hele bedrijf wel overnemen, maar als je nog steeds de raad van bestuur niet kan benoemen, dan heb je er eigenlijk niet zoveel aan", aldus Van Zeijl. Het aandeel AkzoNobel verloor woensdag 0,6 procent.

    Royal Dutch Shell voltooide de verkoop van zijn luchtvaartactiviteiten in Australië aan Viva Energy Australia. De transactie was op 19 december 2016 aangekondigd en is nu door alle bevoegde autoriteiten goedgekeurd. Shell haalt met de verkoop circa 250 miljoen dollar op. Het aandeel Shell leverde 0,9 procent in.

    Gemalto heeft in Koeweit een nieuwe opdracht ontvangen. Het bedrijf sloot geen financiële details bij. Gemalto verloor 0,6 procent.

    Van de middelgrote fondsen steeg ASR 3,1 procent, gevolgd door Air France-KLM dat 1,7 procent won, terwijl Sligro 0,6 procent bij schreef.

    ASR Nederland boekte in het eerste kwartaal een meevallend operationeel resultaat, dankzij mild winterweer en het uitblijven van vuurwerkschades. Ook verhoogde ASR het risico in de beleggingsportefeuille wat. Deutsche Bank zei dat het operationele resultaat sterker dan verwacht was dankzij eenmalige meevallers, maar noemde de cijfers ook onderliggend sterk.

    Bij de kleinere fondsen was Basic-Fit de uitschieter met een koerswinst van 3,0 procent.

    Esperite kwam met een kwalitatieve trading update waarin men zich positief toonde over het eerste kwartaal, maar meldde ook dat het met een tweetal obligatiehouders, Educe Capital en CEO Frederic Amar, succesvol heeft onderhandeld over het aflossen van een aantal bestaande leningen door middel van de uitgifte van nieuwe converteerbare obligaties. Verder meldde European Select Growth Opportunities Fund een fors kleiner belang in de Zutphense stamcelbank, maar werd ook bekend dat de investeerder de stamcelbank financieel wel blijft steunen, door in te schrijven op door Esperite uit te geven obligaties en warrants met een totale omvang van 1,1 miljoen euro. De koers van Esperite steeg 28,4 procent.

    Value8 bracht naar buiten tevreden te zijn over het afgelopen kwartaal en zei dat omzet en winst was toegenomen, hoewel dit louter gold voor de ondernemingen die het investeringsvehikel bestempelt als kernbedrijven. Value8 gaf geen outlook voor de rest van het jaar. Het aandeel steeg 0,2 procent.

    Het aandeel Phelix, het voormalige Inverko, keert per 1 juni 2017 terug naar een gewone notering op Euronext Amsterdam. Phelix is vooralsnog een lege beurshuls zonder operationele activiteiten. CEO Selwyn Duijvenstijn zei tegen ABM Financial News nog altijd oriënterende gesprekken te voeren over de nieuwe invulling van het bedrijf. Het aandeel Phelix steeg 7,6 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 1 juni 2017 20:19
    Damrak eindigt in het groen

    Mondiale geopolitieke spanningen beperken winsten.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met winst gesloten. De AEX index steeg 0,6 procent tot 527,03 punten, terwijl de AMX een winst van 0,8 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,5 procent.

    Volgens fondsmanager Cees Smit van Today's Group was donderdag per saldo sprake van een positief sentiment, hoewel de winst enigszins beperkt bleef door de wereldwijde politieke geopolitieke ontwikkelingen. Smit wees daarbij naar de hernieuwde assertiviteit van Duitsland en Frankrijk richting Washington en de oplopende spanning over het klimaatakkoord.

    "De AEX komt de laatste dagen per saldo nauwelijks van zijn plaats. Wat wel opvalt is dat de ontstane weerstand (net onder de 530 punten) nog altijd niet opwaarts gebroken is", zeiden analisten van onlinebroker Lynx. "Zolang dit niet gebeurt, mogen de blikken naar beneden worden gericht en wordt een lagere top in de grafiek gevormd. Het eerste belangrijke steunpunt is de dubbele bodem ligt rond de 520 punten", aldus de onlinebroker.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de bedrijvigheid in de industrie in de eurozone in mei in een hoger tempo is gegroeid. De inkoopmanagersindex steeg van 56,7 in april naar 57,0 in mei, het hoogste niveau in circa zes jaar.

    De indexen van de individuele lidstaten lieten echter een verdeeld beeld zien. De bedrijvigheid in de Britse industrie groeide in mei in een lager tempo, evenals in Frankrijk, Italië en Nederland. De activiteit in de Duitse industrie nam echter in een hoger tempo toe en ook in Spanje trok de activiteit in een sneller tempo aan.

    Tevens werd bekend dat de Italiaanse economie in het eerste kwartaal van 2017 licht is gegroeid. Op kwartaal- en jaarbasis was sprake van een groei van respectievelijk 0,4 en 1,2 procent.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat

    het aantal banen in de niet-agrarische sector in de Verenigde Staten in mei is gestegen met 253.000 stuks, terwijl vooraf werd gerekend op een stijging van 180.000 banen.

    Daarnaast werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 27 mei is toegenomen met 13.000 tot 248.000.

    Een tweetal inkoopmanagersindexen voor de industrie lieten een tegenstrijdig beeld zien. Cijfers van Markit Economics lieten een vertraging van de groei zien. De index daalde van 52,8 in april naar 52,7 in mei. Cijfers van ISM suggereerden daarentegen een lichte versnelling van de groei. De inkoopmanagersindex steeg van 54,8 in april naar 54,9 in mei.

    De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in april op maandbasis gedaald met 1,4 procent.

    Olie noteerde donderdag in het groen/rood. Uit de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden bleek een daling van 6,4 miljoen vaten. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,1 procent tot 48,83 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,8 procent hoger bewoog op 51,18 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1219. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1237 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1244 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 23 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Altice met een winst van 2,4 procent, gevolgd door Aegon met een winst van 1,9 procent. Boskalis en Unilever waren met verliezen van respectievelijk 0,4 en 0,3 procent de enige dalers.

    Het Amerikaanse verf- en coatingsconcern PPG Industries heeft donderdag laten weten "in het belang van de stakeholders van beide bedrijven" uiteindelijk af te zien van een openbaar bod op de Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel. Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen noemde het terugtrekken van het voorstel geen verrassing. Het aandeel AkzoNobel steeg 0,7 procent.

    Philips is met diverse partijen nieuwe samenwerkingen aangegaan voor zijn IT activiteiten voor oncologie. Het aandeel Philips steeg 1,7 procent.

    Heineken heeft de overname van Brasil Kirin Holding afgerond. De overname van de Braziliaanse bieractiviteiten van de Japanse brouwer Kirin werd op 13 februari aangekondigd. De overnamesom bedroeg 664 miljoen euro. Het aandeel Heineken sloot donderdag 0,3 procent hoger.

    Gemalto heeft vorig jaar oktober vier contracten gesloten om nieuwe en sterk beveiligde rijbewijzen van polycarbonaat te leveren in vier Canadese provincies. Gemalto publiceerde hierbij geen financiële details. Het aandeel noteerde 0,6 procent hoger.

    Royal Dutch Shell heeft de desinvestering van zijn teerzand-activiteiten in Canada afgerond, aldus het bedrijf woensdag nabeurs. Shell won 0,6 procent.

    Bij de Midkapfondsen zat TKH met een winst van 2,5 procent de sterkste stijger. KBC Securities verhoogde donderdag het koersdoel voor TKH Group van 45,00 naar 53,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

    Vastned was met een winst van 2,0 procent de op één na sterkste stijger van de Midkapfondsen. Sligro was met een verlies van 0,8 procent de sterkste daler.

    ASR Nederland zal naar verwachting opnieuw zo'n 3 miljoen aandelen inkopen, wanneer de Nederlandse staat een volgende tranche van naar schatting 20 miljoen aandelen privatiseert. Dat stelde zakenbank Morgan Stanley woensdag in een rapport. Tijdens een telefonische vergadering met analisten zei de verzekeraar belangstelling te hebben om opnieuw mee te doen aan de komende privatiseringsrondes. ASR, woensdag nog met cijfers die goed werden ontvangen, daalde 0,2 procent.

    Goldman Sachs heeft zijn belang in ASM International aanzienlijk verhoogd van 2,83 procent naar 4,27 procent. Het aandeel ASMI noteerde een plus van 0,1 procent.

    Warehouses De Pauw gaat voor DHL Parcel een distributiecentrum in Amsterdam bouwen, zei het bedrijf woensdag nabeurs. Financiële details werden niet vrijgegeven. WDP noteerde donderdag 1,6 procent hoger.

    Bij de AScX-fondsen zat AMG met een winst van 3,4 procent sterk in het zadel. NSI en Brunel wonnen 2,4 procent, gevolgd door Stern, dat 1,2 procent steeg.

    Lokaal speelde alleen de Verenigde Nederlandse Compagnie zich in de kijker, nadat de aandeelhouders tijdens de jaarvergadering instemden met alle agendapunten en daarbij de jaarrekening van 2016 werd goedgekeurd. Het aandeel noteerde donderdag 0,7 procent lager.

    Na een uitstekend jaar wil Holland Colours blijven groeien, waarbij acquisities zeker niet uitgesloten zijn. Dit zeiden CEO Rob Harmsen en CFO Margret Kleinsman donderdag in een interview met ABM Financial News. Het aandeel steeg 3,8 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.416,99 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 1 juni 2017 20:19
    Europese beurzen hoger gesloten

    Markt richt vizier op Britse verkiezingen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,4 procent tot 391,66 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,4 procent op 12.664,92 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.318,67 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.543,77 punten.

    Naast een reeks macro-publicaties richtte de aandacht zich donderdag opnieuw op het Verenigd Koninkrijk, in aanloop naar de algemene verkiezingen op 8 juni, nadat uit de meest recente optiniepeiling van YouGov bleek dat de Tories een 3 procent voorsprong hebben op de Labour Party. Dit markeert een significante verschuiving ten opzichte van de 20 procent voorsprong van de conservatieven in april, toen de verkiezing werd aangekondigd. "Het Britse pond blijft onder druk staan vanwege de aanhoudende onzekerheden rond de verkiezingen", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de bedrijvigheid in de industrie in de eurozone in mei in een hoger tempo is gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg van 56,7 in april naar 57,0 in mei, het hoogste niveau in circa zes jaar.

    "De aantrekkende beweging in de eurozone wint aan momentum, omdat fabrieken profiteren van een lente groeispurt", zei econoom Chris Williamson van IHS Markets. "Het feit dat de dit gepaard gaat met een sterke groei in banen, geeft het signaal af dat meer bedrijven weg bewegen van kostenbesparingen naar investeringen in uitbreiding", voegde hij toe.

    De indexen van de individuele lidstaten lieten echter een verdeeld beeld zien. De bedrijvigheid in de Britse industrie groeide in mei in een lager tempo, evenals in Frankrijk, Italië en Nederland. De activiteit in de Duitse industrie groeide echter in een hoger tempo. Ook in Spanje trok de activiteit in een sneller tempo aan.

    Tevens werd bekend dat de Italiaanse economie in het eerste kwartaal van 2017 licht is gegroeid. Op kwartaal- en jaarbasis was sprake van een groei van respectievelijk 0,4 en 1,2 procent.

    Olie noteerde donderdag in het groen. Uit de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden bleek een daling van 6,4 miljoen vaten. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,1 procent tot 48,83 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,8 procent hoger bewoog op 51,18 dollar.

    De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1219. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1237 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1244 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Grote Britse multinationals profiteerden donderdag van de voortdurende verzwakking van het Britse pond. Rolls-Royce steeg 1,7 procent, farmaceut AstraZeneca won 1,7 procent en drankenfabrikant Diageo dikte 1,0 procent aan.

    Lloyds Banking verloor 0,5 procent, nadat het concern meldde de overname van creditcardmaatschappij MBNA afgerond te hebben.

    AkzoNobel steeg 0,7 procent, nadat het Amerikaanse verf- en coatingsconcern PPG Industries meldde af te zien van een openbaar bod op zijn Nederlandse sectorgenoot.

    Johnson Matthey daalde 1,6 procent, hoewel het chemiebedrijf een stijging van de winst voor belasting rapporteerde over zijn volledige boekjaar. De outlook van het huidige fiscale boekjaar kwam echter iets lager uit dan verwacht.

    Banco Popular Espanol daalde 17,9 procent, nadat Reuters berichtte dat een Europese toezichthouder de Spaanse bank heeft gewaarschuwd dat de instelling opgedoekt zal worden, tenzij er een koper voor de bank wordt gevonden.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger op 2.416,99 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het groen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 2 juni 2017 18:03
    Rood slot AEX na zwak banenrapport

    Amerikaanse werkgelegenheidscijfers drukken Amsterdamse hoofdgraadmeter.

    (ABM FN-Dow Jones) Na de publicatie van tegenvallende Amerikaanse banencijfers, is de AEX vrijdag gedaald. De Amsterdamse hoofdgraadmeter, die eerder op de dag nog de 531 punten aantikte, sloot op 526,74 punten, wat een daling was van 0,1 procent. Met die slotstand verloor de AEX op weekbasis 0,2 procent.

    De AMX steeg vrijdag 0,4 procent en de AScX dikte zelfs 1,1 procent aan.

    Beleggingsspecialist Roy van Santen van onlinebroker Lynx wees erop dat het voor de AEX een belangrijke dag was qua technische weerstand. Als de index zich had gehandhaafd boven het weerstandsniveau van 530 punten, dan had een opwaartse uitbraak boven dit niveau mogelijk geweest.

    De Amsterdamse beurs ging vrijdag hoger van start in het spoor van een positief slot op Wall Street, waar donderdag nieuwe records op de borden kwamen na een sterk ADP-rapport over de werkgelegenheid in de private sector in de Verenigde Staten.

    Daarom werd ook voor het officiële rapport van vrijdag op sterke cijfers gerekend. Het liep evenwel anders want de banengroei kwam uit op 138.000, waar een stijging met meer dan 180.000 banen werd verwacht. Ook de loongroei viel tegen.

    Toch zullen de banencijfers de Federal Reserve er naar verwachting niet van weerhouden om de rente zoals verwacht deze maand te verhogen, zei marktanalist Philip Marey van Rabobank. "Onduidelijker is nu wat er daarna gaat gebeuren", aldus Marey, doelend op de loonontwikkeling die achter blijft bij wat de Fed graag zou zien.

    Het zwakke banenrapport drukte de dollar. De euro liep vrijdag op tot richting de 1,13 dollar en daarmee het hoogste niveau dit jaar. Rond het slot in Europa noteerde het muntpaar op 1,1273. Bij aanvang van de handelsdag bewoog de euro/dollar nog op 1,1216.

    Op macro-economisch vlak was het verder rustig. Vanochtend werd bekend dat het Japanse consumentenvertrouwen in mei is verbeterd. Verder stegen de producentenprijzen in de eurozone in april harder op jaarbasis dan in maart. Ook op maandbasis was sprake van een verbetering.

    De olieprijs daalde vrijdag vanwege de zorgen over wat het terugtrekken van Amerika uit het klimaatakkoord betekent voor de olievoorraden, die hierdoor mogelijk toenemen. Een juli-future West Texas Intermediate bewoog 1,5 procent lager op 47,63 dollar, terwijl een augustus-future Brent ook 1,5 procent daalde naar 49,86 dollar.

    Stijgers en dalers

    In de AEX was het beeld tussen stijgers en dalers redelijk in evenwicht. Koploper was Galapagos dat 2,1 procent won.

    AkzoNobel kreeg vrijdag een aantal koersdoelverlagingen na het stuklopen van de overnamepoging door PPG Industries. Theodoor Gilissen Bankiers verlaagde het advies zelfs naar Niet Aanbevolen. Analist Joost van Beek zei dat de eigen financiële doelstellingen van AkzoNobel om de aandeelhouderswaarde te verhogen te ambitieus zijn en alleen bij voortgaande gunstige economische omstandigheden haalbaar zijn. Ook bij Kepler Cheuvreux ging het advies voor AkzNobel omlaag naar Reduceren. Het aandeel won 1,0 procent.

    JPMorgan Cazenove verhoogde vrijdag het advies voor Unibail-Rodamco van Neutraal naar Overwogen en stelde daarbij ook het koersdoel opwaarts bij, van 250,00 naar 270,00 euro. Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank zal het economische herstel in continentaal Europa leiden tot een sterkere groei van de huren. Het aandeel Unibail-Rodamco steeg 1,8 procent.

    Grootste dalers in de Amsterdamse hoofdgraadmeter was ArcelorMittal met een verlies van 3,4 procent.

    BE Semiconductor Industries was koploper in de AMX en steeg 1,8 procent vanwege de berichten dat de toeleverancier aan de chipindustrie mogelijk een grote opdracht heeft binnengehaald bij Samsung Electronics. Op de zakelijke website The Investor stond een bericht over de opdracht die volgens analist Edwin de Jong van NIBC alleen bij Besi terecht kan zijn gekomen, aangezien het een product betreft dat volgens de marktvorser alleen door de Duivense toeleverancier wordt aangeboden.

    ASR Nederland kreeg bij ING een koersdoelverhoging van 29,00 naar 33,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Analisten stelden dat de verzekeraar 2017 sterk is begonnen, waarbij het mandaat van het bestuur om eigen aandelen terug te kopen "voldoende flexibiliteit" biedt in een situatie waarin de Nederlandse staat het belang van 37,5 procent in ASR terugbrengt. Het aandeel verloor 0,9 procent.

    NSI meldde dat Alianne de Jong wordt voorgedragen als nieuwe financieel directeur. Het aandeel won 0,4 procent.

    ICT Group steeg 1,2 procent na de aankondiging van de overname van High Tech Solutions. NIBC noemde de overname een goede aanvulling en schatte de transactieprijs op circa 2 miljoen tot 2,5 miljoen euro.

    Accell Group steeg 4,2 procent nadat Kepler Cheuvreux het aandeel begin te volgen met een koopadvies.

    Na een aantal dagen van forse stijgingen daalde Esperite vrijdag 26,2 procent. Op weekbasis dikte de beurswaarde evenwel met zo'n 75 procent aan.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het slot in Europa stonden de aandelenmarkten in Amerika op nieuwe recordstanden. De S&P 500 index won 0,2 procent en de Dow Jones index steeg 0,3 procent. De Nasdaq won 0,7 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 2 juni 2017 18:33
    Europese beurzen schudden zwak banenrapport af

    Euro in de lift na matige Amerikaanse werkgelegenheidscijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa kleurden vrijdag groen. Bij het slot noteerde de Stoxx Europe 600 index 0,2 procent hoger op 392,50 punten. Op weekbasis steeg de pan-Europese index 0,3 procent.

    De Duitse DAX steeg 1,3 procent tot 12.822,94 punten, de Franse CAC 40 won 0,5 procent op een slotstand op 5.343,41 punten en de Britse FTSE 100 dikte 0,1 procent aan op 7.547,63 punten en dat was gelijk aan een recordstand die eerder dit jaar werd bereikt.

    "We zagen nieuwe recordstanden voor de Duitse DAX en de Britse beurzen, hoewel we iets terug zakten na het tegenvallende Amerikaanse banenrapport", zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Opnieuw bleek een sterk ADP rapport misleidend voor de officiële cijfers."

    De banengroei in Amerika kwam uit op 138.000 in mei, waar een stijging met meer dan 180.000 banen werd verwacht. Ook de loongroei viel tegen.

    "De loonontwikkeling blijft achter en dat raakte de dollar", zei valutastrateeg Vassili Serebriakov van Crédit Agricole. "De kans dat de rente in juni wordt verhoogd is nog steeds aannemelijk, maar het rechtvaardigt wel de lage verwachtingen voor renteverhogingen daarna."

    Het zwakke banenrapport drukte de dollar. De euro liep vrijdag op tot richting de 1,13 dollar en daarmee het hoogste niveau dit jaar. Rond het slot in Europa noteerde het muntpaar op 1,1273. Bij aanvang van de handelsdag bewoog de euro/dollar nog op 1,1216.

    Het Britse pond, dat in afwachting van de parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk, onder druk staat, verloor verder terrein en daalde ten opzichte van de euro een half procent.

    De olieprijs daalde vrijdag vanwege de zorgen over wat het terugtrekken van Amerika uit het klimaatakkoord betekent voor de olievoorraden, die hierdoor mogelijk toenemen. Een juli-future West Texas Intermediate bewoog 1,5 procent lager op 47,63 dollar, terwijl een augustus-future Brent ook 1,5 procent daalde naar 49,86 dollar.

    Stijgers en dalers

    Bankaandelen waren vrijdagochtend nog in trek maar leverden die winst in na het banenrapport. Deutsche Bank en Commerzbank verloren achtereenvolgens 0,5 en 0,8 procent en in Londen sloot Barclays 0,1 procent lager en leverde Lloyds Banking Group 1,2 procent in.

    Banco Popular Espanol leek vrijdag even wat van de op donderdag 18 procent verloren beurswaarde terug te winnen, maar uiteindelijk ging het weer mis en daalde het aandeel 17,4 procent. Het aandeel staat onder druk omdat sluiting dreigt wanneer er geen koper wordt gevonden voor de Spaanse bank.

    Het Deense Vestas Wind Systems stond onder druk nadat donderdagavond bekend werd dat Amerika uit het klimaatakkoord van Parijs stapt. Het aandeel van de maker van windturbines daalde 1,9 procent. Dong Energy verloor in Kopenhagen 0,1 procent.

    Linde steeg 0,4 procent. Donderdag werd bekend dat de Duitse producent van industriële gassen na goedkeuring van zijn bestuur een fusieovereenkomst heeft ondertekend met de Amerikaanse sectorgenoot Praxair. De twee bedrijven worden ondergebracht in een nieuwe holding die de naam Linde krijgt en de hoofdzetel in Ierland. De deal is nog onderhevig aan goedkeuring van aandeelhouders en mededingingsautoriteiten.

    Het aandeel Volkswagen steeg 1,7 procent. Vrijdag meldde de Duitse krant Handelsblatt op basis van uitspraken van de Duitse minister van Transport Alexander Dobrindt, dat onderdeel Audi zich ook schuldig heeft gemaakt aan het gebruiken van sjoemelsoftware.

    Sectorgenoten zaten ook in de lift. BMW steeg 1,2 procent en Renault won 0,5 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het slot in Europa stonden de aandelenmarkten in Amerika op nieuwe recordstanden. De S&P 500 index won 0,2 procent en de Dow Jones index steeg 0,3 procent. De Nasdaq won 0,7 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 2 juni 2017 19:27
    Tegenvallend banenrapport drukt AEX

    Weekwinst verdampt na zwakke Amerikaanse werkgelegenheidscijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De AEX stond deze week vooral in het teken van de Amerikaanse banencijfers. Met een slotstand van 526,74 punten op vrijdag, daalde de Amsterdamse hoofdgraadmeter deze week 0,2 procent.

    Dit onderstreepte de teleurstelling over het banenrapport, want voorafgaand aan de publicatie lag de AEX nog op koers voor een weekwinst van meer dan een half procent.

    Het officiële banenrapport uit de Verenigde Staten, voor de markt het item van de week, viel dus tegen. In mei kwamen er 138.000 banen bij en kwam de werkloosheid uit op 4,3 procent, waar qua banengroei was gerekend op een stijging van de werkgelegenheid met meer dan 180.000 banen. Verder werd de banengroei in april en maart neerwaarts bijgesteld en bleef de loonontwikkeling achter.

    Toch zullen de banencijfers de Amerikaanse Federal Reserve er naar verwachting niet van weerhouden om de rente zoals verwacht deze maand te verhogen, zei marktanalist Philip Marey van Rabobank. "Onduidelijker is nu wat er daarna gaat gebeuren", aldus Marey, doelend op de loonontwikkeling die achter blijft bij wat de Fed graag zou zien.

    Het zwakke banenrapport drukte de dollar. De euro steeg vrijdag tot richting de 1,13 en daarmee het hoogste niveau dit jaar.

    De handelsweek op het Damrak begon maandag rustig, met een aantal grote beurzen, waaronder Amerika en China, dat maandag de deuren gesloten hield vanwege feestdagen. De rest van de week stond naast de banencijfers vooral in het teken van opgelaaide politieke zorgen in delen van Europa.

    Beleggingsspecialist Roy van Santen van onlinebroker Lynx wees op de opspelende risico's in zwakkere Europese landen als Italië, waar mogelijk vervroegde verkiezingen plaats vinden, en Griekenland, dat nog altijd wacht op een nieuwe uitbetaling uit zijn steunprogramma.

    Kijkend naar hoe de AEX zich verder zal ontwikkelen, ligt het volgende belangrijke steunniveau voor de index rond 520 punten, aldus Van Santen. "Opwaarts gezien is het voor de AEX-index belangrijk om boven de 530 punten te breken. Pas dan wordt de neergaande trend van de afgelopen twee weken weer opgeheven", aldus de beleggingsspecialist.

    Naast de zorgen over Zuid-Europa keken beleggers ook vooruit naar de Britse parlementsverkiezingen volgende week. Het Britse pond stond onder druk omdat de voorsprong van de Conservatieve partij van premier Theresa May slinkt. Bovendien zouden de Tories mogelijk geen meerderheid krijgen in het Britse parlement, bleek uit een aantal peilingen.

    "Analisten hopen op een verkiezingsoverwinning voor May omdat dit haar een sterkere positie geeft in de Brexit-onderhandelingen. De toenemende populariteit van Labour baart beleggers zorgen in het kader van die onderhandelingen en dit was terug te zien in de beweging van het Britse pond", aldus valutastrateeg Paresh Davdra van RationalFX.

    Volatiliteit tot nu toe laag

    In het algemeen was het in de eerste vijf maanden van dit jaar vrij rustig op de aandelenmarkten, "maar achteroverleunen is er niet bij", zei Hans-Jörg Naumer, hoofd capital markets bij Allianz Global Investors in een rapport. Hij wees op politieke risico's zoals een groeiend protectionisme.

    Klimaatakkoord mogelijk nadelig voor mondiale olievoorraden

    Olie stond onder druk vanwege de twijfel over de vorige week afgesproken verlenging van de productiedeal tussen oliekartel OPEC en een aantal landen daarbuiten. Daar kwam nog bovenop dat de markt zich ook zorgen maakte over de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Hierdoor bestaat de kans dat Amerika nog meer olie gaat produceren waardoor de mondiale voorraden op kunnen lopen.

    Volgende week

    Veel aandacht gaat volgende week uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, dat op donderdag bekend wordt gemaakt. Wijzigingen worden niet verwacht, maar de markt zal wel kijken naar nieuwe economische ramingen en de toelichting van voorzitter Mario Draghi. Die benadrukte eerder deze week in een verklaring voor het Europees Parlement dat de ECB de geldkraan voorlopig nog niet dicht zal draaien.

    Donderdag vinden ook de vervroegde parlementsverkiezingen plaats in het Verenigd Koninkrijk. Zittend premier Theresa May van de Conservatieve partij hoopt daar het mandaat te krijgen voor de onderhandelingen voor een goede Brexit deal voor de Britten.

    Stijgers en dalers

    In de AEX waren de winsten deze week opnieuw relatief beperkt. Grootste stijger was Philips, dat vrijdag een koopaanbeveling kreeg bij Kepler Cheuvreux. Het aandeel steeg 2,1 procent op weekbasis. Grootste daler ten opzichte van vorige week was ArcelorMittal, dat 5,6 procent verloor.

    AkzoNobel daalde 0,6 procent op weekbasis, nadat PPG Industries bekendmaakte dat het afziet van een officieel bod op het verf-en chemieconcern. Het Amerikaanse concern kreeg van de AFM geen extra tijd om een concept biedingsbericht in te dienen en de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam oordeelde deze week al dat AkzoNobel niet fout zat door niet om tafel te gaan met PPG. In navolging van de stukgelopen overnamepoging werd het advies of koersdoel van AzkoNobel door diverse beurshuizen verlaagd.

    In de AMX steeg ASR Nederland 3,6 procent na de bekendmaking van sterke eerste kwartaalcijfers. De verzekeraar dankte een meevallend operationeel resultaat aan onder meer mild winterweer en het uitblijven van vuurwerkschades. Analisten van Deutsche Bank stelden dat de cijfers ook onderliggend sterk waren.

    Koploper in de Midcap was TKH, dat 5,2 procent steeg. KBC Securities verhoogde koersdoel van 45,00 naar 53,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies. Analist Dirk Verbiesen stelde verder zijn investeringsmodel bij op basis van een hogere raming voor de omzetgroei.

    OCI sloot deze week de rij met een verlies van 3,8 procent.

    Kleinere fondsen konden gemiddeld op wat meer actie rekenen. Weekwinsten van achtereenvolgens 8,9, 8,6 en 7,2 procent waren er voor ForFarmers, Takeaway.com en Hunter Douglas. Ordina leverde 2,2 procent in.

    Lokaal viel het herstel van Esperite op. Na de afgelopen weken fors te hebben verloren vanwege zwakke jaarcijfers en een mogelijk faillissement van onderdeel Genoma, steeg het aandeel deze week zo'n 75 procent. De Zutphense stamcelbank wist zich te verzekeren van de broodnodige externe financiering en kwam met een kwalitatieve trading update over het eerste kwartaal waarin de onderneming zich positief toonde over de eerste maanden van het jaar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 5 juni 2017 18:01
    Damrak begint week in het rood

    Weinig actie op Tweede Pinksterdag.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is de week gestart met verlies. Bij de slotbel noteerde de AEX index 0,4 procent lager op 524,44 punten. De AMX eindigde ook 0,4 procent in het rood en de AScX 0,1 procent in het groen.

    Vanwege Tweede Pinksterdag waren de volumes laag en op diverse Europese aandelenmarkten, waaronder de Duitse DAX index, vond geen handel plaats. Volgens beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus ging de meeste aandacht maandag uit naar de ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

    Een viertal Arabische landen, waaronder Saoedi-Arabië, besloot om de diplomatieke banden met Qatar te verbreken omdat de Golfstaat de regio zou destabiliseren vanwege de steun aan terroristen.

    Dit heeft mogelijk gevolgen voor de productiedeal van de OPEC, zeiden marktvorsers. Qatar kan beslissen zich niet langer aan het gestelde quotum te houden en mogelijk volgen andere leden van het kartel vervolgens dit voorbeeld. Op basis van die geopolitieke spanningen steeg de olieprijs maandagochtend, maar tijdens de middaghandel was er weer sprake van verkoopdruk, omdat Qatar als olieproducent toch vrij klein is, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

    Rond het Europese slot noteerde de juli-future op een vat West Texas Intermediate 1,4 procent lager op 47,00 dollar en werd een augustus-future Brent 1,6 procent goedkoper op 49,14 dollar.

    Op macro-economisch vlak konden beleggers aan de slag met een reeks aan inkoopmanagersindexen over de mondiale dienstensector. Het beeld was verdeeld want in China en Japan trok de dienstensector in mei verder aan, terwijl de ontwikkeling in de eurozone wisselvalliger was. In Duitsland was sprake van een stabiele groei in de dienstensector, terwijl de bedrijvigheid in de Franse dienstensector juist versnelde. Daar stonden evenwel groeivertragingen in Italië en Spanje tegenover, waardoor de economische activiteit in de eurozone als geheel in mei per saldo minder sterk groeide dan in april. Desondanks zei econoom Chris Williamson van Markit dat de muntunie op koers ligt voor een sterk tweede kwartaal, waarbij wordt gerekend op een groei van 0,7 procent. Later deze week verschijnen definitieve groeicijfers voor de eurozone over het eerste kwartaal.

    Amerikaanse inkoopmanagersindexen toonden vanmiddag een verbeeld beeld voor de dienstensector in de Verenigde Staten. Volgens Markit was in mei sprake van een snellere groei in de sector, terwijl de data van Institute for Supply Management wezen op een vertraging.

    Meer actie later in de week

    Vooruitblikkend is er vooral later in de week meer actie te verwachten op de aandelenmarkten, met als belangrijkste items deze week het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de Britse parlementsverkiezingen op donderdag. Van de ECB wordt geen actie verwacht, maar de markt kijkt wel naar eventuele hints over de toekomst van de stimuleringsmaatregelen.

    "Wij verwachten dat de ECB zal aangeven dat monetaire verruiming niet langer noodzakelijk is" , schreven economen van ABN AMRO in een voorbeschouwing, doelend op een mogelijke aanpassing van de forward guidance voor het rentebeleid van de centrale bank.

    "Het is in principe mogelijk dat de ECB hier niet toe overgaat en dat ze blijft aangeven dat de economie (nog) niet zonder monetaire verruiming kan. In dat geval kan het beleggerssentiment ten aanzien van de euro omslaan naar negatief", aldus de marktvorsers.

    De euro/dollar noteerde maandag rond het sluiten van de Europese aandelenmarkten op 1,1253. Maandagochtend verhandelde het muntpaar nog op 1,1263 en vrijdagavond bij de slotbel op Wall Street op 1,1283.

    Stijgers en dalers

    Bedrijfsnieuws was maandag schaars. Koploper in de AEX was Royal Dutch Shell, met een winst van 0,5 procent. Onderaan de index bevond zich NN Group, dat ex-dividend noteerde. Het aandeel daalde 3,7 procent. Galapagos leverde 2,7 procent in.

    AkzoNobel daalde 0,1 procent. Fitch Ratings schreef in een analistenrapport dat de kredietwaardigheid van het verf- en chemieconcern onder druk blijft staan, omdat AkzoNobel de hete adem blijft voelen van aandeelhouders vanwege de strategische plannen om zelfstandig te blijven en de verkoopplannen voor Speciality Chemicals. Vorige week werd bekend dat concurrent PPG Industries afziet van een overnamebod.

    In de AMX waren de winsten beperkt. Sligro Food Group, OCI en Fugro deelden de koppositie met een winst van een procent. De rode lantaarn was voor FlowTraders, dat 1,6 procent daalde.

    Air France-KLM stond net als Europese luchtvaartaandelen elders wat onder druk en verloor 0,7 procent. Marktkenners wezen op de mogelijke financiële impact wanneer inderdaad een verbod wordt ingesteld op laptops en tablets in vliegtuigen. Daarnaast had de reisbranche maandag ook last van de terroristische aanslag die tijdens het weekend in Londen werd gepleegd.

    Onder de kleinere fondsen viel de koersstijging van 3,7 procent van Hunter Douglas op. Het aandeel ForFarmers, dat vorige week nog in de lift zat, verloor maandag 1,5 procent.

    Lokaal was er winst van zo'n 6 procent voor Oranjewoud terwijl Nedsense Enterprises juist circa 6 procent verloor. Esperite leverde na de forse koerswinst van vorige week nu 3,9 procent in.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese beurzen waren de koersenborden op Wall Street rood gekleurd na de recordstanden van vorige week. De S&P 500 index noteerde 0,1 procent lager, net als de Dow Jones index. De Nasdaq daalde 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 5 juni 2017 19:04
    Rode koersborden in Europa

    Volumes laag vanwege Pinksteren.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn maandag lager gesloten. De Stoxx Europe 600 index daalde 0,1 procent op een slotstand van 392,04 punten. De Franse CAC 40 verloor 0,7 procent tot 5.307,89 punten en de Britse FTSE 100 leverde 0,3 procent in op een slotstand van 7.525,76 punten.

    Het was een rustige start van de week, volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda. Vanwege Tweede Pinksterdag waren de volumes laag en op diverse Europese aandelenmarkten, waaronder de Duitse DAX index, vond geen handel plaats. Een terroristische aanslag in Londen tijdens het weekend, de tweede in het Verenigd Koninkrijk in korte tijd, had weinig invloed op het beurssentiment. Meer aandacht hadden beleggers voor de diplomatieke rel in het Midden-Oosten.

    Een viertal Arabische landen, waaronder Saoedi-Arabië, besloot om de diplomatieke banden met Qatar te verbreken omdat de Golfstaat de regio zou destabiliseren vanwege de steun aan terroristen.

    "Dit is een behoorlijke escalatie en ik denk niet dat er een simpele oplossing is", zei Andreas Krieg, professor aan King's College in Londen. Krieg was tot voor kort adviseur van de regering in de Golfstaat.

    De diplomatieke rel heeft mogelijk gevolgen voor de productiedeal van de OPEC, zeiden marktvorsers. Qatar kan beslissen zich niet langer aan het gestelde quotum te houden en mogelijk volgen andere leden van het kartel vervolgens dit voorbeeld. Op basis van die geopolitieke spanningen steeg de olieprijs maandagochtend, maar tijdens de middaghandel was er weer sprake van verkoopdruk, omdat Qatar als olieproducent toch vrij klein is, aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

    Rond het Europese slot noteerde de juli-future op een vat West Texas Intermediate 1,4 procent lager op 47,00 dollar en werd een augustus-future Brent 1,6 procent goedkoper op 49,14 dollar.

    Op macro-economisch vlak konden beleggers aan de slag met een reeks aan inkoopmanagersindexen. In Duitsland was sprake van een stabiele groei in de dienstensector, terwijl de bedrijvigheid in de Franse dienstensector juist versnelde. Daar stonden evenwel groeivertragingen in Italië en Spanje tegenover, waardoor de economische activiteit in de eurozone als geheel in mei per saldo minder sterk groeide dan in april. Desondanks zei econoom Chris Williamson van Markit dat de muntunie op koers ligt voor een sterk tweede kwartaal, waarbij wordt gerekend op een groei van 0,7 procent. Later deze week verschijnen definitieve groeicijfers voor de eurozone over het eerste kwartaal.

    Inkoopmanagersindexen voor China en Japan vertoonden een snellere groei in de dienstensector en voor Amerika was het beeld verdeeld. Markit sprak van een snellere stijging van de bedrijvigheid, terwijl ISM wees op een groeivertraging binnen de dienstensector in de Verenigde Staten.

    Meer actie later in de week

    Vooruitblikkend is er vooral later in de week meer actie te verwachten op de aandelenmarkten, met als belangrijkste items deze week het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de Britse parlementsverkiezingen op donderdag. Van de ECB wordt geen actie verwacht, maar de markt kijkt wel naar eventuele hints over de toekomst van de stimuleringsmaatregelen.

    Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda zullen de Britse parlementsverkiezingen de dominante factor zijn op de aandelenmarkten deze week. Volgens hem zou een uitslag waarbij de Conservatieve partij van premier Theresa May een comfortabele meerderheid krijgt in het parlement, voor de markten de meest gunstige zijn.

    Het Britse pond wist maandag iets aan terrein terug te winnen na de verliezen van vorige week. Ten opzichte van de dollar steeg de munt 0,2 procent en versus de euro zelfs 0,5 procent.

    De euro/dollar noteerde rond het sluiten van de Europese aandelenmarkten op 1,1253. Maandagochtend verhandelde het muntpaar nog op 1,1263 en vrijdagavond bij de slotbel op Wall Street op 1,1283.

    Stijgers en dalers

    Qua bedrijfsnieuws was het maandag rustig. Aandacht was er voor de bankensector en de luchtvaart- en reisbranche.

    Het Spaanse Banco Popular verloor ruim 18 procent, nadat het aandeel vorige week al flink onder druk stond vanwege berichten dat de bank zich op de rand van de afgrond bevindt. Daarom zou momenteel koortsachtig worden overlegd met de ECB over een oplossing.

    In het spoor van Banco Popular hield Banco Santander het bij een daling van 0,2 procent in Madrid. In Milaan verloor UniCredit 1,4 procent en Intesa Sanpaolo daalde 1,3 procent.

    Het Franse Société Générale meldde leasetak ALD nog deze maand naar de beurs te willen brengen voor maximaal 17,40 euro per aandeel. Société Générale verloor 0,5 procent, net als BNP Paribas.

    Europese reis- en luchtvaartaandelen stonden onder druk na de terroristische aanslag die tijdens het weekend in Londen werd gepleegd. Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets wees verder op de mogelijke financiële impact wanneer inderdaad een verbod wordt ingesteld op laptops en tablets in de cabine van vliegtuigen.

    Air France-KLM verloor 0,7 procent. Ryanair daalde 0,6 procent en easyJet leverde zelfs 3,2 procent in. Reisorganisatie Tui daalde in Londen 1,2 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de Europese beurzen waren de koersenborden op Wall Street rood gekleurd na de recordstanden van vorige week. De S&P 500 index noteerde 0,1 procent lager, net als de Dow Jones index. De Nasdaq daalde 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 6 juni 2017 18:06
    Damrak sluit lager

    Markt kijkt uit naar Britse verkiezingen en rentebesluit ECB.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn dinsdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,5 procent tot 521,71 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 1,2 procent.

    De handelsdag stond met name in het teken van de naderende Britse algemene verkiezingen aanstaande donderdag, het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en de verklaring van de oud-FBI-directeur voor de Amerikaanse Senaat over de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

    Volgens analisten van onlinebroker Lynx was de kortstondige koersbeweging van de AEX boven het weerstandsniveau van 529,50 punten maandag een valse uitbraak. "De slotkoers lag dan ook ver onder dit weerstandsniveau. Op dit moment lijkt de aandacht van beleggers zich weer te richten op het steunniveau, de dubbele bodem rondom de 520 punten", aldus de analisten. "Mocht het huidige zwakke beeld op de beurzen doorzetten en dit niveau neerwaarts breken, ligt nog een volgende steun rond de 514 punten. Op dit niveau wordt de nog openstaande gap van eind april gesloten."

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de detailhandelsverkopen in de eurozone in april op maand- en jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 0,1 procent en 2,5 procent. Verder was de macro-economische agenda leeg.

    Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 47,27 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,5 procent lager bewoog op 49,25 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1270. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er ook al een stand van 1,1255 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 21 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Unibail-Rodamco met een winst van 0,5 procent. De sterkste daler onder de hoofdfondsen was Galapagos met een verlies van 4,0 procent.

    Een grote meerderheid van de aandeelhouders van Boskalis heeft gekozen voor een dividenduitkering in aandelen. Dit betekent dat Boskalis bijna 3,3 miljoen nieuwe aandelen zal uitgeven en vervolgens zal uitkeren in de vorm van dividend. Het aandeel Boskalis noteerde dinsdag 0,7 procent lager.

    Heineken steeg 0,3 procent en was daarmee de op één na sterkste stijger van de hoofdfondsen. De Nederlandse bierbrouwer en sectorgenoot Molson Coors hebben een overeenkomst getekend, waarin is geregeld dat Molson Coors vanaf komend najaar via zijn Amerikaanse divisie MillerCoors het Mexicaanse Sol-bier voor Heineken gaat importeren, vermarkten en distribueren in de Verenigde Staten. De financiële details werden niet vermeld. De overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar.

    ArcelorMittal daalde 2,4 procent, na het nieuws dat investeerdersgroep Aminvestco, waar ArcelorMittal deel van uitmaakt, Ilva overneemt. De investeerdersgroep betaalt naar verluidt 1,8 miljard euro voor de Italiaanse staalfabriek en zal bovendien 2,4 miljard euro investeren in onder meer het milieuvriendelijker maken van de fabriek. Analist Corné van Zeijl van Actiam sprak van een redelijk gewaagde stap, maar wel een die de nodige synergievoordelen kan opleveren. ArcelorMittal steeg/daalde xxx procent.

    Bij de Midkapfondsen was Air France-KLM met een winst van 3,9 procent de sterkste stijger, gevolgd door Philips Lighting met een winst van 1,9 procent. OCI was met een verlies van 4,0 procent de sterkste daler.

    ASR Vermogensbeheer lanceerde een hypotheekfonds, dat participanten de mogelijkheid biedt om te beleggen in Nederlandse woninghypotheken. Verder besloot Morgan Stanley het advies voor ASR Nederland te verhogen van Gelijkgewogen naar Overwogen, waarbij het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 29,20 naar 33,80 euro. De Amerikaanse zakenbank benadrukte de sterke kapitaalstromen die de beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep vanaf het huidige kwartaal genereert, waardoor een basis dividenduitkering in 2018 van 5,5 procent in het verschiet ligt. De analisten prezen daarnaast onder meer de interne solvabiliteitsratio en rekenen ook op meerdere aandeleninkoopprogramma's in de komende jaren. Het aandeel ASR noteerde dinsdag 1,1 procent hoger.

    JPMorgan verlaagde volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten het advies voor PostNL naar Neutraal. De koers van het aandeel steeg/daalde xxx procent.

    Bij de AScX-fondsen deed Basic-Fit het goed. Het aandeel was met een winst van 0,9 procent de sterkste stijger. Accell was de sterkste daler en verloor 3,3 procent.

    Ajax won 0,4 procent. Borussia Dortmund heeft dinsdagmiddag officieel de komst van coach Peter Bosz aangekondigd. Bosz, die recent nog met Ajax de finale van de Europa League speelde, tekende een contract in Duitsland voor twee jaar.

    Lokaal maakte Euronext zijn handelsvolumes over mei bekend. Die bleken ook deze maand flink te zijn opgelopen. Het aandeel zakte dinsdag 2,7 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.431,18 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 6 juni 2017 18:36
    Europese beurzen lager gesloten

    Markt maakt zich op voor Britse verkiezingen en rentebesluit ECB.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,7 procent tot 389,40 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,0 procent op 12.690,12 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,7 procent op 5.269,22 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.524,95 punten.

    De markt betrachtte dinsdag voorzichtigheid in aanloop naar de Britse parlementsverkiezingen donderdag, waarvan de uitkomst steeds ongewisser lijkt, waardoor de bezorgdheid over de manier waarop de Brexit-onderhandelingen zich zullen ontwikkelen toenemen.

    "Er is deze week geen tekort aan richtinggevende gebeurtenissen", zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "Met de ECB-vergadering, de verklaring van oud-FBI-directeur Comey en de Britse algemene verkiezingen in het verschiet op donderdag, heeft deze week veel te bieden. Het conflict tussen Saoedi Arabië en Quatar mag ook niet genegeerd worden", voegde hij toe. "De markten in het Midden-Oosten reageerden geschokt en als de kwestie verder escaleert, kan de goudprijs richting de 1.350 dollar bewegen."

    "Kortom, de markt maakt zich op voor een volatiele handelssessie op donderdag en vrijdag, omdat tenminste één van die cruciale gebeurtenissen scherpe bewegingen zou kunnen veroorzaken", voegden analisten van Rabobank toe.

    Op macro-economisch vlak werd bekend dat de detailhandelsverkopen in de eurozone in april op maand- en jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 0,1 procent en 2,5 procent. Verder was de macro-economische agenda leeg.

    De ECB heeft afgelopen week voor circa 10,3 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, een miljard minder dan een week eerder. Door de aankopen in de week eindigend op 1 juni steeg de teller op weekbasis van circa 1.557,7 miljard naar 1.568,0 miljard euro.

    Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 47,27 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,5 procent lager bewoog op 49,25 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1270. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er ook al een stand van 1,1255 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    EasyJet kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de prijsvechter meldde dat het passagiersvervoer in mei met 9,5 procent steeg. Het aandeel won 0,7 procent.

    Sectorgenoot Lufthansa won 1,6 procent, nadat HSBC het advies verhoogde van Houden naar Kopen.

    Moderetailer Burberry verloor 3,7 procent, nadat HSBC het advies juist verlaagde van Houden naar Reduceren.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de handel van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.431,18 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.128 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.083
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.870
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.735
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.000
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.155
AMG 965 125.587
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 381
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.103
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.575
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.248
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.532
ASML 1.762 76.467
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht