Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

apple

1.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 68 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 27 januari 2017 15:22
    Beursblik: iPhone van eerste plek verstoten in China

    Smartphone van Oppo meest verkocht in 2016.

    (ABM FN-Dow Jones) Voor het eerst sinds 2012 is de iPhone van Apple niet het best verkochte model in China. Dit bleek vrijdag uit cijfers van marktonderzoeker Counterpoint.

    De eer kwam toe aan de Oppo R9. Dit model had vorig jaar volgens Counterpoint een marktaandeel van 4 procent. De iPhone 6S stond op de tweede plaats met een marktaandeel van 2 procent en het vlaggenschip van Apple, de iPhone 7, stond op de zestiende plaats.

    De vraag naar smartphones in China bleef gezond in het vierde kwartaal en steeg op jaarbasis met 12 procent. Volgens Counterpoint lieten vijf telefoonfabrikanten groei zien, te weten Huawei, Oppo, Vivo, Meizu en Gionee. Gezamenlijk waren deze partijen goed voor een marktaandeel van 58 procent. De vraag naar de overige merken, waaronder Apple en Samsung, nam af.

    Huawei was de grootste verkoper en zag zijn marktaandeel groeien van 14,3 procent in 2015 naar 16,4 procent vorig jaar. Oppo maakte een sterke groei door, van 7,8 naar 15,5 procent en Vivo eindigde op de derde plek met 13,9 procent ten opzichte van 8,4 procent in het voorgaande jaar.

    Apple zag zijn marktaandeel zakken van 14,3 naar 10,4 procent. Counterpoint zei evenwel dat de vraag naar Apple's nieuwe model iPhone 7 sterk was in het vierde kwartaal.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 2 februari 2017 16:42
    Apple overweegt juridische stappen tegen migratieplannen Trump

    iPhonemaker heeft honderden migranten in dienst.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple overweegt juridische stappen tegen de afgelopen weekend gelanceerde immigratieplannen van de Amerikaanse regering. Dit schreef The Wall Street Journal naar aanleiding van een interview met CEO Tim Cook van Apple.

    Donald Trump proclameerde afgelopen weekend een inreisverbod voor ingezetenen van zeven islamitische landen. Apple stelt nu dat honderden van zijn werknemers door deze maatregel worden geraakt.

    Cook gaf aan met diverse prominenten in het Witte Huis contact te onderhouden om deze ervan te doordringen dat het belangrijk is de maatregel terug te draaien, niet alleen voor Apple, maar in het belang van het gehele land.

    Apple kreeg gedurende de verkiezingscampagne van Trump herhaaldelijk kritiek dat het het teveel productiefaciliteiten in het buitenland heeft.

    Cook wijdde verder niet uit over de inhoud en timing van eventuele juridische acties.

    Het aandeel Apple sloot woensdag na goed ontvangen kwartaalcijfers 6,1 procent hoger op 128,79 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 13 februari 2017 17:00
    Beursblik: analistenrapport zet Apple op recordhoogte

    Goldman Sachs verhoogt koersdoel naar 150,00 dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft maandag het koersdoel voor Apple verhoogd van 133,00 naar 150,00 dollar, wat zorgde voor een nieuwe recordstand van het aandeel.

    De Amerikaanse zakenbank voorziet dat de nieuwe iPhone van Apple "belangrijke nieuwe functies" zal krijgen, wat zal resulteren in een sterke cyclus voor het aandeel.

    Het aandeel Apple noteerde maandag 1,1 procent hoger op 133,60 dollar, de hoogste stand ooit. Dit jaar schreef het aandeel al ruim 15 procent aan beurswaarde bij.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 14 februari 2017 16:37
    Beleggers optimistisch over Apple

    Koers staat op recordniveau.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Apple sloot maandag op de hoogste stand ooit. Analisten zijn optimistisch over de introductie van de nieuwste iPhone later dit jaar.

    Optimisme over de lancering van de iPhone 8 in de tweede helft van 2017 lag maandag ten grondslag aan een koersdoelverhoging door Goldman Sachs. De Amerikaanse zakenbank voorziet dat de nieuwe iPhone van Apple "belangrijke nieuwe functies" zal krijgen, wat zal resulteren in een sterke cyclus voor het aandeel. Het koersdoel werd bijgesteld van 133 naar 150 dollar.

    De introductie van de iPhone 7 in september leidde nog tot minder 'upgrades' door bestaande klanten dan gehoopt. Onder meer door problemen van de grote concurrent Samsung bij de productie van zijn Galaxy S7, waarbij zelfs sprake was van ontploffingsgevaar en smartphones werden teruggehaald, kreeg Apple echter veel nieuwe klanten, overstappers, waardoor de verwachtingen voor de iPhone 8 zijn opgeschroefd.

    Door een toename van het aantal iPhone gebruikers kan Apple bovendien meer aanvullende diensten verkopen, onder meer bij iBooks, Apple Music en de iCloud. De omzet bij deze zogenoemde Services divisie steeg het afgelopen kwartaal met 18 procent op jaarbasis naar 7,2 miljard dollar. Voor het fiscale jaar 2021 mikt Apple voor deze divisie met hoge winstmarges zelfs op een omzet van 50 miljard dollar.

    Het bedrijf met een huidige jaaromzet van meer dan 200 miljard dollar heeft de afgelopen jaren de markt echter niet weten te verrassen met innovatieve producten, zoals het eerder wel deed met de iPod, de smartphone en de iPad. De omzet van de smartwatch is voor Apple begrippen zeer bescheiden, terwijl de ontwikkelingen rond een 'slimme auto' lijken te zijn uitgedoofd.

    Het aandeel Apple klom maandag krap 1 procent naar 133,29 dollar en verstevigde daarmee zijn positie als 's werelds duurste bedrijf. De beurswaarde schurkt nu aan tegen de 700 miljard dollar. Alphabet, moederbedrijf van Google, volgt op gepaste afstand met een waarde van 573 miljard dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 27 februari 2017 16:31
    Buffett verdubbelt belang in Apple ruim

    Berkshire Hataway belang van ruim 18 miljard dollar in techgigant.

    (ABM FN-Dow Jones) Berkshire Hathaway heeft zijn belang in Apple ruimschoots verdubbeld sinds begin dit jaar. Dit zei oprichter Warren Buffet maandag in een interview met de Amerikaanse zakenzender CNBC.

    Inmiddels heeft Buffet ongeveer 123 miljoen aandelen Apple in bezit. Eén van Berkshire's portefeuillemanagers heeft circa 10 miljoen aandelen Apple. Eind 2016 had Berkshire ongeveer 57 miljoen aandelen van de technologiegigant in eigendom.

    De huidige waarde van de belegging van Berkshire in Apple is nu ruwweg 18 miljard dollar. Daarmee is Apple één van de belangrijkste beleggingen van Berkshire.

    Buffet houdt zich traditioneel afzijdig van technologie aandelen, omdat hij deze niet zou begrijpen. Apple is voor de bekende belegger echter een uitzondering, omdat hij deze producten wel snapt. "Mensen hebben een ongelooflijke band met dit product", aldus de vermaarde belegger.

    Het aandeel Apple sloot vrijdag op 136,66 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 19 mei 2017 11:45
    Apple wil productie nieuwe iPad op stoom krijgen - media

    Markt houdt rekening met minder tablets dan in 2016.
    (ABM FN-Dow Jones) Apple zal juli naar verwachting 600.000 nieuwe 10,5 inch iPads Pro afleveren. Dit schreef DigiTimes vrijdag.

    Momenteel verscheept Apple circa 500.000 van deze nieuwe Ipads. De voorziene stijging moet Apple volgens marktkenners helpen om de beoogde 5 miljoen afleveringen in 2017 te realiseren. Rond maart en april is de 10,5 inch iPad Pro in massaproductie gegaan.

    DigiTimes meldde verder dat er geruchten gaan dat Apple de 12,9 inch iPad Pro ook wil upgraden, hoewel deze nog altijd niet in massaproductie is genomen. In de markt houden sommige partijen er rekening mee dat dit in juni gebeurt. Toch zal dit mogelijk niet voldoende zijn om te voorkomen dat het aantal verschepingen van Apple tablets dit jaar lager uitkomt dan in 2016.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 23 mei 2017 16:30
    Nokia en Apple leggen patentruzie bij

    Gepubliceerd op 23 mei 2017 om 09:25 | Views: 834

    Apple Inc 22 mei
    153,99 +0,93 (+0,61%)

    HELSINKI (AFN) - Het Finse Nokia en het Amerikaanse Apple hebben hun geschil over patentschendingen bijgelegd. De twee bedrijven hebben een meerjarige overeenkomst getekend om samen te werken op het gebied van patenten voor mobiele toepassingen.

    Dankzij de deal is de juridische strijd tussen Nokia en Apple voorbij. Als onderdeel van de overeenkomst betaalt Apple een niet nader genoemd bedrag aan Nokia, plus bijkomende inkomsten gedurende de looptijd van de samenwerkingsovereenkomst. Er werden verder geen details gemeld.

    Nokia stelde dat dankzij het akkoord Apple nu in plaats van een tegenstander in de rechtbank een zakenpartner wordt, ten gunste van de klanten van het bedrijf. Op de beurs in Helsinki werd het nieuws goed ontvangen door beleggers. Het aandeel Nokia sprong bij opening meer dan 6 procent omhoog.
  8. [verwijderd] 27 mei 2017 05:49
    Mobile industry competition quite big, our okyalo company's food industry is also must be to enhance their products to seize the consumer.
  9. forum rang 10 voda 5 juni 2017 21:08
    Apple introduceert paradepaardje iMac

    Ook updates voor bestaande series onthuld.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft maandag tijdens het World Developers Conference onder meer een nieuwe iMac Pro aangekondigd.

    De nieuwste versie van de populaire computer van Apple zal in december in de winkel liggen. De nieuwe Pro beschikt onder meer over een 27 inch Retina 5K scherm en tot wel 18 core Xeon processors, wat het volgens de fabrikant tot de meest krachtige Mac in de geschiedenis maakt. De nieuwe Pro is te koop vanaf 4.999 dollar.

    "Dit zal onze snelste en krachtigste Mac ooit zijn", aldus vice-president John Ternus van de hardwaretak van Apple.

    Ook de bestaande serie iMacs kreeg een update, dat wil zeggen snellere processors, meer opslag en een beter beeldscherm.

    "Met grote updates voor de iMac, en vernieuwingen voor onze MacBook en MacBook Pro series, is de Mac sterker dan ooit", zei vice-president Ternus in een toelichting. De nieuwe versies zijn vanaf vandaag te bestellen op de website van Apple.

    Ook een nieuwe iPad Pro 10,5 inch zag maandagavond het licht. Het scherm van deze iPad is 20 procent groter dan het standaard model.

    Verder kondigde Apple een nieuw besturingssysteem aan, iOS11, met een update van iMessage, die het mogelijk maakt om via Apple Pay peer-to-peer betalingen te doen, dat wil zeggen direct geld overmaken naar een ander zonder tussenkomt van een derde partij. Door de koppeling met een digitale debet kaart kunnen gebruikers de ontvangen gelden ook bewaren.

    Het aandeel Apple werd maandagavond 1,1 procent lager verhandeld.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 13 juni 2017 16:00
    Apple bevestigt plannen voor technologie voor zelfrijdende auto - media

    CEO Cook geeft informatie over plannen.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple is bezig met het ontwikkelen van technologie voor zelfrijdende auto's. Dit bevestigde topman Tim Cook voor het eerst in een gesprek met persbureau Bloomberg.

    "We richten ons op autonome systemen", zei de CEO. "Het is een kerntechnologie die we als zeer belangrijk zien". Volgens Cook betreft het een van de lastigste projecten op het vlak van kunstmatige intelligentie.

    In eerste instantie richtte Apple zich op het maken van een eigen zelfrijdende auto, maar vorig jaar werd deze ambitie bijgesteld om te beginnen met de ontwikkeling van de benodigde technologie waarmee auto's autonoom kunnen rijden. Cook wilde niet aangeven of Apple ooit een eigen auto zal produceren. "We zien wel waar we uitkomen", aldus de topman.

    Het aandeel Apple gaat na enkele dagen onder druk te hebben gestaan, dinsdag vermoedelijk een procent hoger openen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 13 juni 2017 20:38
    Apple geeft $ 1 mrd aan groene obligaties uit

    Apple geeft dinsdag $ 1 mrd aan groene obligaties uit. Het is de eerste groene uitgifte sinds president Donald Trump de Verenigde Staten twee weken geleden terugtrok uit het klimaatakkoord van Parijs. De techgigant wil met deze 'green bond' laten zien dat Amerikaanse bedrijven zich nog wel op doelstellingen van het akkoord willen toeleggen, ook als de federale overheid dat niet doet.

    Vraag naar klimaatneutrale beleggingen groeit

    Met het geld wil de techgigant projecten financieren rondom hernieuwbare energie, efficiënt energiegebruik in het productieproces en het inkopen van veiliger grondstoffen. In 2015 gaf het bedrijf ook een groene obligatie uit, naar aanleiding van het klimaatakkoord van Parijs. Met de $ 1,5 mrd die toen werd opgehaald zijn projecten rond recycling en schoner energiegebruik opgezet.

    In 2016 gaven Amerikaanse bedrijven in totaal $ 81 mrd aan groene obligaties uit, grofweg een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Groene obligaties vormen slechts een klein deel van de totale obligatiemarkt, maar de vraag naar klimaatneutrale beleggingen groeit snel.

    fd.nl/beurs/1205879/apple-geeft-1-mrd...
  12. forum rang 10 voda 26 juni 2017 21:53
    Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

    Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

    (ABM FN-Dow Jones) Hertz Global Holdings gaat auto's leveren aan Apple, dat daarmee de in ontwikkeling zijnde technologie op het gebied van zelfrijdende voertuigen wil testen. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van documenten die zijn ingediend bij de California Department of Motor Vehicles.

    Het aandeel van het autoverhuurbedrijf uit Florida steeg ruim 14 procent op de berichten.

    Volgens Bloomberg hebben het afgelopen jaar ongeveer zes auto's de technologie voor autonoom rijden van Apple getest op de openbare weg rondom San Francisco.

    Afzonderlijk werd maandag bekend dat het moederbedrijf van Google, Alphabet, wil samenwerken met Avis Budget Group. Avis moet diensten gaan leveren voor de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen bij Alphabets onderdeel Waymo.

    Apple daalde maandag 0,3 procent en Alphabet leverde 1,3 procent in. Aandelen van Avis stegen meer dan 13 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 25 juli 2017 21:56
    Apple dreigt uit top vijf in China te kukelen

    Gepubliceerd op 25 jul 2017 om 19:55 | Views: 873

    Apple Inc 24 jul
    152,09 +1,82 (+1,21%)

    PALO ALTO (AFN) - Apple is zijn vierde plaats op de ranglijst van smartphoneleveringen in China kwijt. De Amerikaanse technologiegigant ondervindt veel concurrentie van lokale fabrikanten, die doorgaans goedkopere toestellen aanbieden, zo blijkt dinsdag uit een onderzoek van marktonderzoeker Canalys.

    Grootste fabrikant in China is Huawei, dat in het afgelopen kwartaal 23 miljoen toestellen leverde in het land, gevolgd door Oppo en Vivo. De nieuwe nummer vier Xiaomi leverde 15 miljoen telefoons.

    Exacte aantallen van Apple zijn niet bekendgemaakt, maar de iPhonemaker zag zijn verkopen in China in tegenstelling tot de top vier teruglopen. Sommige analisten denken wel dat de nieuwe iPhone 8 die in het najaar wordt gepresenteerd in de smaak kan vallen in China.

    Verschillende kanalen

    Volgens de marktkenners is het noodzakelijk om in China via verschillende kanalen te verkopen. Huawei en Xiaomi zijn online heel sterk en zetten nu zwaar in op fysieke winkels. Oppo en Vivo zijn online minder sterk en komen in het vizier van Xiaomi.

    Overigens heeft niet alleen Apple het moeilijk in China. De wereldwijde marktleider Samsung, dat een toptiennotering heeft, heeft de laatste maanden ook minder toestellen verkocht in China.
  14. forum rang 10 voda 14 augustus 2017 21:47
    Beursblik: Google betaalt Apple miljarden

    Bernstein ziet oplopende licenties voor maker iPhone.

    (ABM FN-Dow Jones) Google betaalt Apple miljarden dollars per jaar om de standaard zoekmachine op apparaten als de iPhone en de iPad te blijven. Dit stelden althans analisten van Bernstein.

    Op basis van rechtbankdocumenten wist Bernstein naar eigen zeggen te achterhalen dat Google in 2014 maar liefst 1 miljard dollar betaalde aan Apple. De zakenbank denkt dat dit bedrag in 2017 zal oplopen naar 3 miljard dollar.

    Aangezien deze bijdrage van Google voor Apple vrijwel volledig winst is, zal de zoekmachinegigant dit jaar vermoedelijk goed zijn voor zo'n 5 procent van de operationele winst van Apple, meent Bernstein.

    Een risico is volgens de analisten dat op een zeker moment Google meent dat de licentie niet meer nodig is, omdat de eigen zoekmachine populair genoeg is. Aangezien het aantal gebruikers bij Apple stijgt, net als het aantal zoekopdrachten, denkt de bank dat Apple ook in een dergelijke situatie in staat is om elders omzet te genereren uit licenties voor zoekresultaten.

    Bernstein heeft een koopadvies op Apple met een koersdoel van 175,00 dollar. Apple steeg maandagavond 1,4 procent naar 159,61 dollar en het aandeel Alphabet, het moederbedrijf van Google, won een procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 16 augustus 2017 16:29
    'Apple trekt miljard uit voor eigen content'

    Gepubliceerd op 16 aug 2017 om 14:24 | Views: 699

    Apple Inc 15 aug
    161,60 +1,75 (+1,09%)

    NEW YORK (AFN) - Techgigant Apple trekt naar verluidt 1 miljard dollar uit voor de productie van eigen series en films. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal, die woensdag met het bericht naar buiten kwam, zou Apple met dat geld een tiental televisieshows kunnen opnemen om via zijn eigen kanalen te verspreiden.

    Apple nam eerder dit jaar al twee voormalig Sony-medewerkers aan die eerder onder meer verantwoordelijk waren voor de productie van hit-series als Breaking Bad en The Crown. Daarmee werd al meer en meer duidelijk dat Apple werk maakte van de productie van eigen content.

    Het duo, Jamie Erlicht en Zack van Amburg, zou momenteel in Hollywood onderhandelingen voeren met tv-makers en bedrijven over shows die mogelijk voor Apple geschikt zouden zijn. Apple wilde tegen de krant niet op de geruchten reageren.
  16. forum rang 10 voda 12 september 2017 19:53
    Apple lanceert nieuwe AppleWatch serie 3

    Prijs vanaf 329 dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft dinsdag tijdens een evenement een nieuwe AppleWatch gepresenteerd.

    De nieuwe functionaliteiten van de AppleWatch serie 3 zijn bijvoorbeeld het beter kunnen monitoren van de hartprestaties van de drager. Belangrijker wellicht is dat het horloge mobiele toepassingen bezit, zodat er mee kan worden gebeld, terwijl de batterij en de snelheid verbeterd zijn.

    De nieuwe AppleWatch kan vanaf 15 september worden besteld en is vanaf 22 september leverbaar. De goedkoopste versie begint bij 329 dollar en met mobiele functionaliteiten is dit 399 dollar.

    AppleWatch is inmiddels het nummer 1 horloge in de wereld, aldus CEO Tim Cook. De verkoop van het horloge steeg met 50 procent op jaarbasis.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 12 september 2017 20:12
    Apple lanceert nieuwe iPhone 8
    Aandeel Apple koerst kort na aankondiging iPhone 8 0,9 procent hoger op 163,00 dollar

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 12 september 2017 20:18
    LIVE: Apple presenteert nieuwe iPhones

    LIVESTREAMAlle ogen zijn vanavond gericht op Apple, dat tien jaar na de introductie van de iPhone de nieuwste varianten presenteert. Daarnaast heeft de techgigant nog een aantal andere nieuwe snufjes om met de wereld te delen. Volg alles hieronder in ons liveblog.

    Karolien Koolhof 12-09-17, 18:36 Laatste update: 20:11

    Live stream, zie link:

    www.ad.nl/digitaal/live-apple-present...

    Nu wordt er over de X gesproken!
  19. forum rang 10 voda 12 september 2017 21:12
    Apple lanceert nieuwe iPhones, AppleWatch en TV

    iPhone X te koop vanaf 999 dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Apple heeft dinsdagavond verschillende nieuwe producten gepresenteerd, waaronder de nieuwe iPhone 8 en de iphone X. Het evenement vond voor het eerst plaats in het Steve Jobs Theater.

    De nieuwe iPhone 8 en 8+ zijn verbeterde versies van de huidige iPhone 7. Verbeteringen van het nieuwe model zijn onder meer sterker schermglas, snellere processors en betere speakers, aldus Apple, en deze toestellen kunnen spoedig draadloos worden opgeladen, net als de AppleWatch en de AirPods.

    Ook bevat de nieuwe iPhone de A11 bionic-chip, waarmee het beeld scherper wordt en de foto-camera sneller ingesteld kan worden. Daarbij beschikt de iPhone 8+ ook over twee verschillende camera's.

    De nieuwe iPhone 8 is vanaf 15 september te bestellen en vanaf 22 september leverbaar. De goedkoopste versie is er vanaf 699 dollar en de 8+ versie begint bij 799 dollar.

    One more thing

    Naast de iPhone 8 presenteerde Apple echter ook de iPhone X, dat een OLED-scherm heeft dat net zo groot is als de telefoon zelf. Een fysieke 'home button' heeft het toestel niet meer. Wel maakt het toestel gebruik van gezichtsherkenning.

    Verder is de iPhone X volgens Apple ideaal om mee af te rekenen en biedt het animoji, emoji die de gebruiker kan aansturen met het eigen gezicht.

    Daarbij kan de batterij van de iPhone X twee uur langer mee dan die van de huidige iPhone 7.

    De nieuwe iPhone X is vanaf 27 oktober te bestellen en vanaf 3 november leverbaar. De goedkoopste versie is er vanaf 999 dollar.

    AppleWatch serie 3

    Apple presenteerde dinsdag ook een nieuwe AppleWatch.

    De nieuwe functionaliteiten van de AppleWatch serie 3 zijn bijvoorbeeld het beter kunnen monitoren van de hartprestaties van de drager. Belangrijker wellicht is dat het horloge mobiele toepassingen bezit, zodat er mee kan worden gebeld, terwijl de batterij en de snelheid verbeterd zijn.

    De nieuwe AppleWatch kan vanaf 15 september worden besteld en is vanaf 22 september leverbaar. De goedkoopste versie begint bij 329 dollar en kost met mobiele functionaliteiten 399 dollar.

    AppleWatch is inmiddels het nummer 1 horloge in de wereld, zo zei CEO Cook. De verkoop van het horloge steeg volgens de fabrikant met 50 procent op jaarbasis.

    Apple TV 4k

    Ook presenteerde Apple de Apple TV 4k. Het beeld van de nieuwe TV is volgens Apple scherper en helderder. De prijs van films voor de nieuwe TV is gelijk aan die voor HD, zo beloofde het techbedrijf uit Cupertino.

    De nieuwe Apple TV 4k begint vanaf 179 dollar en kan vanaf 15 september worden besteld en een week later worden uitgeleverd.

    Nederland hoort niet bij de landen die nog dit jaar de nieuwe Apple TV krijgen.

    Verder lanceert Apple iOS 11 op 19 september.

    Met al deze nieuwe producten meent Apple een sterk aanbod te hebben voor het komende feestseizoen aan het einde van dit jaar.

    Het aandeel Apple daalde na afloop van het evenement evenwel 1,3 procent naar 159,34 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 12 september 2017 21:22
    Apple presenteert jubileum-iPhone

    Tien jaar na de onthulling van de eerste iPhone trekt techbedrijf Apple AAPL$159,34-1,34% nog steeds volle zalen. Ceo Tim Cook presenteerde dinsdag de jubileumeditie van de smartphone, de iPhone X (iPhone Ten), op de gloednieuwe Apple campus in Californië. Ook de iPhone 8 en 8 PLUS en de nieuwe smartwatch van het bedrijf werden op het evenement gelanceerd.

    Drie nieuwe smartphones
    De iPhone X, die €1159 zal gaan kosten, is ontdaan van de 'homeknop' en is één en al scherm. Ook ondersteunt het apparaat gezichtsherkenning, de opvolger van de Touch ID-beveiliging. Dit vormt ook de basis voor 'Animoji', een nieuwe functie waardoor emoji's het gezicht van de gebruiker kunnen nabootsen. De nieuwe smartphone kan draadloos worden opgeladen en heeft een twee uur langere batterijduur dan de iPhone 7.

    De iPhone X ondersteunt gezichtsherkenning, de opvolger van Touch ID.Foto: Reuters
    De nieuwe telefoon zal moeten concurreren met de Samsung Galaxy Note8, die enkele weken geleden werd gepresenteerd. De smartphone zal vanaf 3 november verkrijgbaar zijn.

    Ook de iPhone 8 en de iets grotere 8 PLUS zullen draadloos opgeladen kunnen worden. Hiernaast zijn de camera's van de telefoons afgesteld om augmented reality-apps te ondersteunen. Deze twee iPhones zullen nog wel een knop hebben. Voor deze twee smartphones zal tenminste €809 (iPhone 8) of €919 (iPhone 8 PLUS) moeten worden neergeteld.

    Bellen met je smartwatch
    Naast de nieuwe iPhones werden ook de nieuwe AppleWatch en AppleTV op het evenement gepresenteerd. Gebruikers kunnen met de nieuwe editie van Apples smartwatch direct bellen en internetten, waar dit voorheen alleen via een verbinding met een iPhone kon. Het horloge van €369 zal met een bestaand iPhone-telefoonnummer werken. Ook zullen er enkele apps, waaronder Whatsapp, op het apparaat kunnen draaien.

    De nieuwe versie van de Apple TV zal 4K ondersteunen, waarmee de mogelijke resolutie twee keer zo hoog is als bij conventionele HD-televisie. De nieuwe TV-app zal live nieuws en sport uitzenden.

    Winstgevend
    Apple heeft de afgelopen tien jaar meer dan 1,2 miljard iPhones verkocht. De telefoon is het meest winstgevende product van het techbedrijf, al toonde het vorig jaar een omzetafname van 8%. Dit kwam vooral door de lancering van de iPhone 7, die volgens critici teveel zou lijken op de editie ervoor. Met de nieuwe modellen hoopt Apple weer innovatief uit de hoek te komen.

    fd.nl/ondernemen/1218067/apple-presen...
1.342 Posts
Pagina: «« 1 ... 52 53 54 55 56 ... 68 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.971
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.853
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.976
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.730
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.973
Air France - KLM 1.024 34.296
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.713
Allfunds Group 3 1.108
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.104
AMG 965 125.519
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.083
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.534
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.054
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.241
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.500
ASML 1.762 75.981
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.541
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht