Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Technische Analyse Terug naar discussie overzicht

Landschaps analyse

42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. bert pit 9 mei 2017 14:12
    Oh ja, mijn basis idee is, dat als heel de wereld gebruik maakt van supercomuters (die ik niet heb), om op de milliseconde orders te timen (wat ik niet kan) en te scalpen op de 5, 15, 30 en 60 minuten grafiek (wat ik veel te intensief vind), ga dan zelf op de lange termijn handelen.

    Op de korte termijn handel is altijd iemand die dat veel beter, sneller en goedkoper kan. Daar is dus voor de particulier alleen maar te verliezen.
  2. [verwijderd] 12 mei 2017 11:50
    quote:

    bert pit schreef op 9 mei 2017 13:58:

    Als prorealtime gebruiker moet bijgaand plaatje je aanspreken: S&P500, kopen als de MA200 omhoog is bij een pull back van de MA5. Ook de RSI moet een bepaalde waarde hebben. Dit is de formule waarmee "beursguru's" hun abonnementjes verkopen.

    Ik heb expres een 20 jaars berekening gemaakt, omdat daar ook twee grote bull markets in zitten. Er zit een trailing stop loss in. Voor de rest geen optimalisatie achteraf, maar een heldere formule.

    De getallen spreken voor zich.
    Ik snap niks van je grafiek.
    Welke heldere formule gebruik je dan en leg eens precies uit met een voorbeeldplaatje van maximaal vijftig candles waarom jij een aankoop deed tijdens de laatste, de vijftigste, candle en waarom je toen niet de volgende candle heb afgewacht. Transacties doe je namelijk ALTIJD tijdens de laatste candle, in jouw geval kennelijk omdat er in de tien voorgaande candles iets is voorgevallen (je gebruikt een ma5, dus je kijkt naar de afgelopen tien candles om tot je aankoop te besluiten) wat je een 'pull back' noemt. Hoe onderscheid je een 'pull back' van het begin van een crash?

    Bovendien: wat deed je eind 2007, toen je porto met indextrackers op het punt stond om in de loop van 2008 in waarde te halveren? Had je dat eind 2007 door, of zat je in 2009 sip op je neus te kijken, zoals zoveel andere mensen?

    Ook zonder supercomputers kan men stockpicken en timen, maar dat is een totaal ander spelletje dan jij speelt, wat jij doet, lijkt op die man die voetballers voorhoudt dat op een terras zitten veel verstandiger is. Jouw verhaal heeft niets met mijn verhaal te maken. In mijn verhaal is de ma200 totaal onbruikbaar en in jouw verhaal speelt die een rol, maar het is niet overtuigend, want jouw verhaal is incompleet, de ma5 speelt bij jou een veel grotere rol.
  3. [verwijderd] 12 mei 2017 11:57
    Ik heb mijn alias gewijzigd omdat ik ook op andere websites actief ben als Eykpunter. Ik ben dus nu beter te vinden voor mensen die op die andere websites terecht zijn gekomen.
    Sorry voor de eventuele verwarring, Johan54.
  4. bert pit 15 mei 2017 09:54
    Op basis van end of day koersen wordt positie ingenomen: slotkoers is hoger dan de MA200. Slot koers is lager dan MA5 en er is nog een TA element belangrijk.
    Dit is een handelssysteem wat erg betrouwbaar is op de grote indexen. Positie wordt verkocht als de close boven de MA5 staat. Uiteraard kun je een stop meegeven.
    Hoe zich het systeem verhoudt tot de candels weet ik niet. 10 jaar geleden beschikte ik over een tool van de ABNAMRO daarin heb ik gezien dat er zeker patronen bestaan die iets over de markt zeggen. Openings gaps (omhoog) voor een stijgende markt. Bearish engulfing als omkeerpatroon. Ik heb het deel van de grafoe dat jij vraagt bijgevoegd. Zoals je kunt zien worden er nadet de slotkoers onder de MA200 zakt geen posities ingenomen.
  5. [verwijderd] 15 mei 2017 13:28
    quote:

    bert pit schreef op 15 mei 2017 09:54:

    Op basis van end of day koersen wordt positie ingenomen: slotkoers is hoger dan de MA200. Slot koers is lager dan MA5 en er is nog een TA element belangrijk.
    Dit is een handelssysteem wat erg betrouwbaar is op de grote indexen. Positie wordt verkocht als de close boven de MA5 staat. Uiteraard kun je een stop meegeven.
    Hoe zich het systeem verhoudt tot de candels weet ik niet. 10 jaar geleden beschikte ik over een tool van de ABNAMRO daarin heb ik gezien dat er zeker patronen bestaan die iets over de markt zeggen. Openings gaps (omhoog) voor een stijgende markt. Bearish engulfing als omkeerpatroon. Ik heb het deel van de grafoe dat jij vraagt bijgevoegd. Zoals je kunt zien worden er nadet de slotkoers onder de MA200 zakt geen posities ingenomen.
    Je belegt dus niet voor de lange termijn, maar je bent net als ik een speculant die posities voor een paar weken of hooguit maanden opent in de hoop ze met winst te sluiten. Je hebt daar een systeempje voor dat werkt. Prima. Ik heb ook een systeempje dat werkt en ik ben ook liquide als de boel daalt. Dat zie ik niet aan een ma200 op de daggrafiek, ik bekijk gewoon de weekgrafiek met dezelfde landschapsindicator om de lange termijn de beoordelen, daarin staat ook een ma30, wat in daggrafiektermen overeenkomt met een ma150 (nl 5 handelsdagen per week x 30)
  6. bert pit 16 mei 2017 12:30
    Ik heb wel een lange termijn portefuille, maar krijg binnenkort wat meer tijd om er wat mee te doen op de kortere termijn. Daarvoor ben ik op zoek gegaan naar een systeem met een hoge hitrate. Zo'n 14 jaar geleden heb ik me behoorlijk verdiept in TA. En had een systeem pullback systeem bedacht dat redelijk was, maar niet goed genoeg. Ik kwam er toen niet achter wat de holy grail was. Ik raakte er van overtuigd dat het zou werken, maar kwam er achter dat er ook een soort "geloofs aspect" in zit: als je er in wilt geloven, geloof je het en lijkt het te werken.

    Dan wordt het gevaarlijk. TA moet rationeel benaderd worden. Grote TA promoters van weleer zoals Larry Williams geloven er niet meer in. Tsja wat moet ik dan?
    Voor mij is het belangrijk dat een standaard werkwijze, in laten we zeggen 70% van de gevallen winst oplevert, als de verliesposities niet groter zijn dan de winstposities, heb je een winnende combinatie.

    Ik ben erg benieuwd wat voor systeem jij hebt uitgedacht en hoeveel profit het levert.
  7. [verwijderd] 16 mei 2017 14:14
    Ik gebruik een Danchian Channel verdeeld met Fibonacci lijnen, waarbij ik drie van de vijf resulterende zones in suggestieve kleuren kleur. Dat werkt heel aardig om de markt te begrijpen. Ik ben op een ander platform, Trading View, bezig om daar toekomst projecties aan toe te voegen, maar daar zul je op moeten wachten.

    Ik ga nooit in op uitdagingen om effectiviteit van handelsstrategieën te vertellen, dat vind ik niet zo boeiend. Bij portobeheer streeft iedereen naar een portefeuille die uit 'stijgers' bestaat, die kan men met mijn systeem wel een beetje aanwijzen. Je ziet een aandeel bodemen en je kunt een 'buy stop' inleggen op het break out niveau, dat is het systeem van Stan Weinstein. Het probleem is dat men niet goed een stijger kan identificeren met TA, daarvoor is FA nodig.

    In TA is er inderdaad veel bijgeloof, er bestaan veel onzin-indicators en onzin-systemen die door de lange lagging van de gebruikte indicatoren niet werken. Ik maak indicatoren zonder lagging.
    Ook in FA is er veel bijgeloof, er bestaan daarin ook veel onzin-indicatoren, er worden ook verbanden gemaakt die in werkelijkheid niet bestaan.
    Het is dus behoorlijk lastig om met enig vertrouwen een 'stijger' uit te kiezen met een gunstige timing.
    Daar gaat mijn draadje dus ook over.

    Als voorproefje van waar ik mee bezig ben, een plaatje van de daggrafiek van Ahold in mijn indicator. Het wijst de candle aan die een trendzone binnen gaat, de candle die deze weer verlaat, de trendzones zijn reactief gekleurd wanneer de markt er handelt, er is een trend aanduiding, er zijn suggesties voor stop-loss posities enz. Je moet er natuurlijk mee handelen zoals je met Donchian Channels moet doen, positie openen als de koers uitbreekt, dat verandert niet door de fibozones.
  8. [verwijderd] 18 mei 2017 21:41
    SMOOTHING - OMDAT DE MENS NIET ZONDER KAN
    Ik herinner me nog op de HBS een natuurkunde practicum, waarbij we het verband tussen weerstand en stroomsterkte in een fietslampje moesten meten o.i.d. De meetresultaten moesten we plotten op een velletje grafiekpapier, toen we dat gedaan hadden gaf de leraar de instructie om daar met de hand een lijn in te tekenen die de samenhang tussen de punten het beste weer zou geven. Dat vond ik heel spannend en ook heel eigenaardig, want waarom is een lijn een beter resultaat dan een puntenwolk? Waarom zou je niet de opvolgende punten met een lijntje verbinden en blij zijn met een hoekig plaatje? De leraar betoogde dat wij door allerlei oorzaken meetfouten hebben gemaakt, waardoor onze uitkomsten als het ware ‘om de juiste meting heen dansen’. Dan moet je de juiste lijn dus terugzoeken door alle foute resultaten uit te middelen en dan maar hopen dat de meetfouten niet dezelfde kant op fout zitten. Als we heel nauwkeurig zouden meten, verzekerde hij ons, zouden de puntjes precies op de lijn blijken te liggen. Inmiddels weet ik dat een dergelijke nauwkeurigheid nooit wordt bereikt. Wiskundigen hebben zich uitgebreid over de kwestie gebogen en allerlei algoritmes bedacht om de juiste manier een puntenwolk te middelen, zoals de lineaire regressie. Toen ik mij met aandelen bezig ging houden, bleek dat koersen altijd op een grafiek worden geplot in allerlei vormen en gepresenteerd. Het is duidelijk dat het voor mensen geen doen is om een tabel met gedane transacties te bekijken en dan snel te snappen wat er is gebeurd en welke kant de handel opgaat. Maar in die grafiekjes worden vaak lijnen getekend waarvan je je moet afvragen of die wel iets bijdragen aan het begrip van de markt. Waarom tekent men zo graag een 200 ma of een 50 ma? Die lijnen dragen niets bij, ze reageren pas tientallen candles later op duidelijke veranderingen, als ze elkaar kruisen, schrijft een journalist er een stukje over waarin nu eens de wereld vergaat, dan weer gouden tijden aanbreken. Niemand handelt erop, behalve dan iemand die nooit long gaat als de markt onder de 200 ma handelt, dus die persoon staat gemiddeld een half jaar per jaar aan de zijlijn, maar als hij handelt maakt hij de eigenlijke aankoopbeslissing zonder naar de 200 ma te kijken. Hoewel het niet erg rationeel is, zijn mensen dol op lijnen en strepen in de grafiek, vooral wanneer deze scheef lopen of mooie gladde rondingen hebben. Dan houden ze hele verhalen over uibreken en ze zien er weerstands- of steunniveau’s in.
    Nu zijn weerstanden en steunen altijd horizontale lijnen, waarom zal ik wellicht ooit nog uitleggen, dus is het een vreemd soort bijgeloof dat door de aard van een ma bevestigd lijkt te worden.
    Mijn landschapsindicator bestaat uitsluitend uit strenge horizontale lijnen, zowel de Donchian Channel als de Fibonacci niveau’s waarin deze is onderverdeeld, het landschap werkt prima, maar toch had ikzelf behoefte om er een leuke gladde lijn met vrouwelijke rondingen in te zetten. In prt ben ik verliefd geworden op de Triangular Moving Average, daarvan heb ik een tien periode exemplaar in het hoekige landschapje gezet. Ik doe er niet veel mee, het geeft extra bevestiging dat de koersen ergens heen lijken te gaan. Maar mijn gevoel wil ook wat.
  9. [verwijderd] 26 mei 2017 14:21
    HULL MOVING AVERAGE
    Ik heb nu een andere MA ontdekt, die ik bij Trading View al in mijn indicator heb ingebouwd, de Hull ma. Deze is spekglad, reageert snel op trend wijzigingen en geeft de toppen redelijk goed aan. Ik kan hem ook in dezelfde periode instelling houden als de rest van de indicator. Ziet er nog leuker uit dan Triangular MA.
  10. [verwijderd] 29 mei 2017 22:56
    RELEVANTIE 1: HOEVEEL GESCHIEDENIS IS NODIG?

    Als de koers vandaag omhoog of omlaag gaat, doet het er dan nog iets toe dat deze 5 jaar geleden ook al eens omhoog of omlaag is gegaan? Natuurlijk niet, dat is volkomen irrelevant. Er zijn mensen die patronen proberen te ontdekken die zich mogelijk herhalen, maar eigenlijk zijn alle mogelijke patronen allang beschreven, onderzocht en zonder historisch onderzoek te herkennen. Welke patronen doen terzake en hoe lang duurt het ontwikkelen van zo’n patroon eigenlijk? Bas Heijink gaf vandaag aan dat hij de ontwikkeling van een patroon ontwaarde, dus dat is dan een handig voorbeeld in verband met deze vraagstelling. Ik citeer uit zijn column van vandaag, 29 mei: “Deze bewegingen passen nog steeds binnen de contouren van een groot hoofd-schoudertoppatroon. Dit potentiële toppatroon is sinds 24 april in ontwikkeling maar zal pas worden geactiveerd zodra deze schouder wordt afgerond met een beweging onder de neklijn van 519 tot 520.” Sinds 24 april zijn er vijf weken verstreken, dus ongeveer 25 handelsdagen, misschien met volgende week erbij 30 handelsdagen, dat is het patroon geactiveerd of opgeheven. Zo lang duurt dus ongeveer een ‘groot’ patroon, kleinere patronen zijn aanzienlijk korter. Waarom zou iemand dan een grafiek voor zijn neus willen hebben met 100 of zelfs 200 handelsdagen erop, zoals Bas die bij zijn columns voegt? Wat doen bijvoorbeeld de eerste 70 dagen ertoe als we een verwachting willen maken voor de ontwikkeling van vandaag, morgen, overmorgen en volgende week? Kan men op basis van technische analyse een langere verwachting hebben dan een maand? Een half jaar? Volgens mij houdt het daar wel op. Op basis van fundamentele analyse kan men wel koersdoelen berekenen waar jaren op gewacht mag worden, maar dat is een andere tak van sport. Voor een indicator vindt men over het algemeen 30 candles wel genoeg. De meeste handelssystemen en indicatoren zitten veel korter op de bal. Bekende uitzonderingen zijn natuurlijk de 200MA en de 50MA, die Bas gebruikt om te bepalen dat de koersen op het ogenblik ver afwijken en te vermoeden dat ze nu wel snel de nabijheid van die lijnen zullen gaan opzoeken. Als de koersen dat niet doen, dan gaan die lijnen vanzelf naar de koersen toe, dus het probleem lost zichzelf altijd weer op. Maar laten we kijken wat er gebeurt, met 200MA haalt Bas de geschiedenis van 200 dagen naar vandaag en in die context doet hij een uitspraak. Dat is wat alle indicatoren doen, geschiedenis naar vandaag halen, om een verwachting voor de toekomst te kunnen maken. Ik denk dat je met 50 candles op de grafiek meer dan voldoende geschiedenis ziet om prijsdynamiek te kunnen beoordelen, indicatoren hebben meestal minder candles nodig om te worden berekend.
    Zo kort is dus eigenlijk relevante geschiedenis.
  11. [verwijderd] 2 juni 2017 21:55
    RELEVANTIE 2 WAT KUNNEN WE WETEN?

    De beurzen sturen behalve persmededelingen ook een stroom ‘ticks’ de wereld in. Als er een transactie wordt gedaan, dan wordt daarvan een tick de wereld in gestuurd, die informeert in welk instrument stukjes zijn verhandeld, hoeveel stuks en tegen welke koers en op welk tijdstip. De brokers en grafiekenmakers van deze wereld leggen al die ticks vast en ze maken daarvan weer de grafieken waar traders mee aan de gang gaan om orders in te leggen. Van de ingelegde orders worden ook nog ticks gegenereerd, maar ik concentreer me in dit verhaaltje op uitgevoerde orders.
    Het enige wat we van een transactie kunnen weten is dus instument, prijs, aantal en tijdstip. De handel die in een bepaald tijdframe is gedaan, wordt samengevat in een candle en een volume totaal op de grafiek van dat instrument. Dat is het dan, we zouden graag weten wie de kopers en de verkopers zijn, maar dat blijft om begrijpelijke redenen anoniem.
    Nu is het opvallend dat van het weinige dat we kunnen weten het volume meestal genegeerd wordt, men kijkt alleen naar de koersen. Van die koersen kan men heel goed de volatiliteit berekenen, maar ook die wordt meestal genegeerd. Meestal kijkt men alleen naar grotere beweginen, er worden wat suggestieve lijnen op de grafiek getekend en er worden weinig zeggende indicatoren onder gezet, meestal een RSI en een MACD. Geld verdienen dus ook moeilijk, want men bekijkt niet alle informatie en de informatie die men wel bekijkt wordt op een nietszeggende manier geëvalueerd.
    Ik heb indicatoren ontwikkeld die uit volume en volatiliteits veranderingen betekenisvolle analyses maakt, dat heeft lang geduurd omdat bijna niemand het over volume en volatiliteit heeft en bovendien kloppen een hoop verhalen van geen kant.
    De enige echte verhandeling over volume die hout snijdt, is het filmpje over better volume indicator. Daarop sluit mijn systeem aan, maar ik doe het logischer en begrijpelijker.
    emini-watch.com/free-stuff/volume-ind...
  12. [verwijderd] 3 juni 2017 10:41
    Volume Beter: s1.postimg.org/52xk8ynov/PNG.png
    Volume wat trouwens uit het Latijn komt
    zegt helemaal nix.
    Het 1e wat je gaat onderzoeken is het Volume.
    En onderzoeken is dan testen, nog eens testen en backtesten.
    De Traders kunnen vanuit de PIT orders aan elkaar kaatsen.
    De reden nogal simpel ze moeten wel omdat ze steeds prijzen moeten afgeven.
    Dit wordt de markt stellen genoemd.
    Je krijgt hierdoor een bied- en laatprijs.
    Het verschil wordt de stellage genoemd.
    PITTraders kunnen met een order welke steeds wordt gekocht en verkocht de markt hoger of lager zetten.
    Wil je als particulier meedoen zal je steeds niet worden uitgenomen.
    Toppen en bodems worden vaak door 1 contract in de markt gezet.

    Worden er geen prijzen afgegeven dan volgt een boete door de toezichthouder.
    Dus je kan ook zeggen de MM worden gedwonen deze werkwijze toe te passen.

    Maar goed heb ik de indicator getest de betere volume indicator geloof je hebt er nix aan.
  13. [verwijderd] 3 juni 2017 12:10
    quote:

    Pastuiven Verkwil schreef op 3 juni 2017 10:41:

    Maar goed heb ik de indicator getest de betere volume indicator geloof je hebt er nix aan.
    Je kunt geen indicator 'testen', je kunt alleen maar kritisch kijken of er relevante informatie uit komt die je vaak niet zou opmerken. Als je nooit naar volume kijkt en niemand doet dat, zie je er ook niets aan en bouw je stompzinnige indicatoren, zoals een ma20 van het volume, die door het volumehistogram heen loopt.
    Hetzelfde geldt voor volatiliteit, in een wolk van candles of staafjes merk je soms niet snel op dat zo'n staafje langer is dan de rest of in het algemeen langer worden en het is al helemaal onbegonnen werk om dat snel en real time te koppelen aan volumepieken.
    Vervolgens kun je ook niet 'testen' wat die informatie betekent.
    Je kunt alleen maar een handelssysteem 'testen', in zo'n systeem moet je dan natuurlijk wel relevante indicatoren hebben. Backtests geven een zeker vertrouwen dat een bepaalde indicator bruikbaar is in een bepaald handelssysteem, maar traders zijn geen handelsrobots, traders zijn mensen die hun instinct en ervaring gebruiken. Daar moeten indicatoren in hun vormgeving en uitvoering ook aan tegemoet komen, er zit een grote psychologische kant aan grafieken, indicatoren moeten de trader ook in zijn emoties helpen.
  14. [verwijderd] 17 juni 2017 23:52
    RELEVANTIE 3: VOEGT HET IETS TOE?

    In mijn zoektocht naar indicatoren heb ik ook zelfonderzoek moeten doen, één van de dingen die mij duidelijk werden, was dat ik een indicator hoog waardeerde als die bevestigt wat ik al zie. Dan deed ik er bijvoorbeeld een MACD bij en ging dat tweeken, zodat het indicatorlijntje precies bij te toppen een signaal gaf, of ik deed zoiets bij stochastics of de RSI en dingen die ik alweer vergeten ben. Ik programmeerde ook allerlei oscillators, steeds keek ik dan of ze net zo bewogen als de koers. Op het laatst viel het kwartje: het voegt niets toe: als ik wil weten of de koers op of neer gaat, hoog staat of laag staat, opzij beweegt of hoe dan ook beweegt dan moet ik gewoon naar de koers kijken. Oscillators, zoals MACD en RSI, voegen niets toe!
    Een goed en relevant landschap voegt wel iets toe, je ziet dan namelijk niet alleen dat de koers omhoog gaat, of omlaag, of nu wel erg hoog staat, zoals oscillators ook al op een andere manier rapporteren, maar ook waar de weerstanden zitten en waar de koers vermoedelijk naar toe loopt. We hebben onder een goed vormgegeven landschap dus geen behoefte aan een oscillator die prijsbewegingen rapporteert, het landschap maakt ze reeds perfect duidelijk.
    Een interessante casus van een oscillator die niets toevoegt is de RSI zoals die besproken wordt in het artikel van Rob Koning van 14 juni jl.

    www.iex.nl/Column/267679/TA-Shell-Neu...

    Hij bespreekt daarin een grafiek van Shell en constateert aan de hand van de RSI dat de koers zijwaarts beweegt. Klopt helemaal, want dat ziet iedereen onmiddellijk aan de grafiek zelf. Een hele omweg om bevestigd te krijgen wat al duidelijk is. Er staan ook drie landschappen in, namelijk Bollinger Bands, Fibonacci niveaus en een ingetekend kanaal met parallelle rechte lijnen. Deze landschappen – ook al zijn het geen geweldig goede landschappen - laten heel wat meer zien dan de RSI waar Rob zo idolaat van is. Vermoedelijk lijdt hij aan dezelfde kwaal als ik ooit: de indicator moet bevestigen wat al bekend is en dan voelt de trader zich gerustgesteld. Dat is een psychologische valstrik, je moet niet een indicator hebben die jouw gevoel bevestigt, maar één die jou op iets wijst wat je anders niet zou zien. Onder mijn landschap staat wel een extra indicator die diverse zaken rapporteert die mij anders zouden ontgaan, volumetoenames, koerssprongen, of de markt omhoog of omlaag kijkt, maar ik heb mijzelf genezen van de nutteloze behoefte om het koersverloop op een andere manier te willen zien dan ik hem al zie.
  15. [verwijderd] 29 juni 2017 17:54
    Inmiddels heb ik de scripts van zowel de Donchian Fibonacci Trading Tool als de Volume Range Events gepubliceerd. Iedereen kan nu bestuderen hoe de scripts in elkaar zitten en hoe deze indicatoren werken.
    www.tradingview.com/script/XpKHK8D9-V...
    www.tradingview.com/script/4IWFtUWm-D...
  16. bert pit 24 juli 2017 12:13
    quote:

    Eykpunter schreef op 1 mei 2017 10:33:

    GEEN LAGGING EN GEEN VALSE SIGNALEN.
    Eén van de ontwerpdoelstellingen voor mijn indicatoren is dat je altijd en onder alle omstandigheden iets zinnigs moet kunnen zeggen over de laatste candle. Ik ben al jaren met dit probleem bezig: wat kunnen wij weten over de laatste candle en wat betekent dat dan voor het vervolg op de markt?
    Dat is niet makkelijk, vrijwel alle populaire indicatoren hebben last van forse lagging (dat is TA-speak voor 'na-ijlen') Bijvoorbeeld: dat groene lijntje in mijn plaatje is een 10 periode triangular MA ('MA' is TA-speak voor 'voortschrijdend gemiddelde'), die verandert pas na twee candles van richting en na 8 candles staat die, na een extremere koerssprong, pas weer op de juiste positie tov de candles. Een voorbeeld van zo'n extreme koerssprong is het drama bij de handel in Gemalto van afgelopen vrijdag, waar de dag opende met een prijsval van 10 procent.
    Zeg er adhv candlepatronen, lijntjes die je op de grafiek tekent, je MACD of je RSI maar eens iets verstandigs van als je de volgende candles nog niet kent.
    Met mijn systeem kun je er iets verstandigs over zeggen, want alles staat meteen goed, de enveloppe, volume analyse, range analyse, en dynamics analyse hebben namelijk geen enkele lagging:

    www.iex.nl/Forum/Topic/1343247/2/Apri...

    Ben je nog short gegaan afgelopen vijdag op gemalto?

  17. [verwijderd] 19 juni 2018 12:03
    MULTI TIME FRAME
    welke periodes zijn relevant voor speculeren op aandelen en waarom?

    Ik koop alleen long-posities in aandelen. Dan moet ik natuurlijk aandelen zoeken die aan het stijgen zijn, ik moet een beetje timen met het aankoopmoment en bovendien moet ik in de gaten houden of ze niet per ongeluk aan het dalen slaan. Hiervoor gebruik ik een multi timeframe grafiek, namelijk een week- dag- en 3 uursgrafiek in één plaatje. Reden hiervoor is dat weken en dagen natuurlijke periodes zijn, omdat de beurzen openen en sluiten en dan een tijdje dicht zijn. Dat gebeurt elke dag gedurende vijf werkdagen, daarna is de beurs zelfs een heel weekend dicht. Dit heeft consequenties voor het koersverloop, omdat de handelaren 's-avonds de situatie overdenken, analisten consulteren en voor de komende handelsdag een nieuw beleid bepalen. Weekenden zijn nog kritischer omdat bedrijven vaak wachten met koersgevoelige informatie tot vrijdagavond. Dagen en weken zijn dus natuurlijke handelsperioden.

    Voor intradag beschouwingen vind ik 3-uurs grafieken voor de hand liggen, want beurzen hebben vaak een een verschillende sfeer in de ochtendhandel, eerste drie uur, de lunchpauze handel en de laatste uren handel. Zeker in Europa is de laatste uren handel anders van karakter omdat de handelaren in de USA dan met hun dag beginnen en ook actief zijn op Europese beurzen.

    Mijn grafieken zijn er nu zo uit:
  18. [verwijderd] 7 juli 2018 15:21
    KOOPSIGNALEN.
    Mijn trading tool geeft zowel long als short signalen, inclusief, als de gebruiker dat mocht willen, koersdoelen. Ik handel eigenlijk op de drie-uurs grafiek, maar ik let voor de stock picks ook op de daggrafiek, de week grafiek heb ik alleen ter info erbij, want ik vind het prettig als ik even kan kijken wat de koers het afgelopen jaar heeft gedaan. De signalen worden afgegeven met een plusje, dat verschijnt als de koers het Donchian Channel opduwt, omhoog is long en omlaag is short, heel klassiek. Als er een plusje verschijnt in de drie uurs, is me dat niet genoeg, het moet ook in de daggrafiek verschijnen, dan is de koers echt aan het uitbreken. De stop zet ik op de tegenover liggende kanaalgrens van de drie-uurs. Die schuif ik mee op met dat kanaal. Soms als mijn pet ernaar staat leg ik de stop op een Fibonacci lijn.

  19. [verwijderd] 5 september 2021 16:39
    Ik heb vandaag een nieuw kanaal / landschap ontwikkeld waar ik heel blij mee ben. Ik noem hem "Keltner Center Of Gravity Channel" kortweg KeltCOG. De grijze strook is de Center of Gravity (COG), bij mij dus geen lijn maar een zone, de blauwe strook is de uptrend zone en de rode de downtrend zone.
    Mijn uitgangspunt bij TA is dat je moet weten waar de COG is en je moet weten wat de 'natuurlijke' range is bij het beoordelen van vorm en positie van de laatste candle. (TA gaat namelijk over wat je kunt zeggen over de laatste candle). Als de candle zich buiten dit kanaal begeeft, dan is er sprake van al te ver gaande manie of depressie in de markt (mr. Market is manisch depressief en dronken), dus overbought boven de blauwe zone en oversold onder de rode zone.
    Te zijner tijd zal ik het script ervan publiceren.
42 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.280
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 45.985
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.853
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.140
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.978
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.730
ageas 5.843 109.774
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.975
Air France - KLM 1.024 34.299
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.675
Alfen 12 15.752
Allfunds Group 3 1.108
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 321
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.753
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.104
AMG 965 125.525
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.511
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 378
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.086
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.543
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.056
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.245
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.501
ASML 1.762 76.003
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.551
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht