Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Opzienbarend

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Twee opvallende nieuwtjes om mee te starten. Voor zo ver ik in de gauwigheid kan zien, komt de redding volledig voor rekening van de staat, ofwel de belastingbetaler. Er wordt niets gemeld over spaarders en obligatiehouders. Ik neem aan dat de aandeelhouders hun geld kwijt zijn. Ik zie geen publieke noteringen.

De huiskamervraag luidt: mag dit zo allemaal volgens de EU-regels? 

 

 

Volgende onderwerp en hoe. Kijk nou, na Philips zet Daniel Loeb nu ook zijn tanden in het almachtige Nestlé, dat 255 miljard Zwitserse francs waard is:

 

 

Houd u vast, Loeb heeft daarvoor een bijzonder adviseur ingehuurd. Die kennen we op het Damrak van Numico, D.E Master Blenders 1753 en vooral veel controverse. Eens zien wat de koers straks doet, geldt ook voor Unilever. Zo blijft deze sector in beweging, want Kraft Heinz is ook nog niet uitgegeten.

Dat werd laatst nog genoemd als belangstellende voor Pepsico of Colgate Palmolive nu Unilever niet wil. 

 

 

Licht hogere opening intussen zoals u ziet. Niks bijzonders. Olie trekt wat aan en misschien kunnen onze arme oliewaarden ietsie aansterken.  

 

 

Ditjes en datjes

Het nieuws stelt nog niet zoveel voor. Mediahuis sorteert vast voor om over onderdelen TMG met John de Mol te onderhandelen...?

  • ASR heeft besloten om de gehouden financieringspreferente aandelen Corbion te converteren naar gewone aandelen. ASR hield 2.279.781 financieringspreferente aandelen in het aandelenkapitaal. Op verzoek van ASR zelf zijn 2.027.017 stuks omgezet in gewone aandelen.
  • Altice voert verkennende gesprekken met het Portugese Promotora de Informaciones (Prisa) over een mogelijke overnamebod op Prisa's belang in Media Capital.
  • De baas van Mediahuis, Gert Ysebaert, gaat zaterdag in interviews in de Volkskrant en Het Financieele Dagblad (FD) voor het eerst in op de overname van De Telegraaf Media Groep. Hij noemt het "de zwaarste klus ooit" voor het Belgische krantenbedrijf.
  • De Italiaanse regering heeft zondag een noodwet goedgekeurd voor de afwikkeling van Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca. Minister van Financiën Pier Carlo Padoan zei dat de regering maximaal 17 miljard euro voor de afwikkeling reserveert.

Er is welgeteld één adviesje:

  • NN: naar 37 van 38,50 euro - Credit Suisse

De agenda is weer vrij leeg, alleen de Duitse vertrouwensindex en mogelijk de speech van die ons welbekende centrale bankier zijn interessant.

  • 10:00 Duitsland Ifo Geschäftsklima jun 106,4
  • 14:30 VS orders duurzame goederen mei -0,5% MoM
  • 16:30 VS Dallas Fed Index jun 16,0
  • 19:30 EU speech ECB-president Mario Draghi

 

En dan nog even dit

Oef:

 

 

U verwacht het niet?

 

 

Hé, wie hebben we daar:

 

 

Ach:

 

 

Wapenaandelen doen het dan ook uitstekend:

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 26 juni 2017 11:50
    Aandeelhouders in Ahold Delhaize, opgelet ;

    na Amazon, Aldi en Lidl, mengen nu ook de Russen zich in de Amerikaanse Food Retail markt. L1 Retail van de Russische tycoon Mikhail Fridman heeft een overnamebod op tafel gelegd voor de keten Holland and Barret (health food chain).

    bron : www.cnbc.com/2017/06/25/fridmans-l1-r... .
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links