Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Intertrust heeft genoeg te doen

Intertrust heeft genoeg te doen


Intertrust, de naam zegt het al, is als bedrijf actief in het zakelijke segment van de financiële dienstverlening met activiteiten zoals trustkantoren. Niet echt spannend wellicht, maar wel lucratief.

Intertrust is actief in 30 landen en heeft circa 2.500 specialisten op de payroll staat. Om al die (dure) specialisten te betalen, is een flinke omzet nodig.

Fortune 500-klanten

Financiële dienstverlening dus, uurtje-factuurtje ook, aan tal van Fortune 500-bedrijven. Corporate services, capital market solutions, en employee benefits solutions zit zoal in het pakket van Intertrust.

In normaal Nederlands komt het neer op zakelijke, juridische en financiële dienstverlening. Het opzetten van een trust bijvoorbeeld, of zelfs SPV’s (Special Purpose Vehicles).

 
Genoeg te doen voor Intertrust:

 
Het bedrijf lijkt af te stevenen op een jaaromzet van circa 500 miljoen euro over dit jaar. Het eerste kwartaal liet een omzet zien van 121 miljoen euro, fors hoger dan over de vergelijkbare periode van 2016 dankzij een forse overname. Die overname was ook wel nodig: zonder de acquisitie van het Britse Elian waren de groeicijfers nogal magertjes uitgevallen.

Eerstekwartaalcijfers conform verwachting:

 
De kwetsbaarheid van de business zit vooral in de mensen: klanten willen nog weleens overstappen als werknemers van werkgever veranderen. Het is dus voor een belangrijk deel een people’s business.

Dat blijkt ook wel: Intertrust heeft ook een kantoor op de Kaaimaneilanden. Daar kocht het enkele jaren geleden een branchegenoot op. Na het aflopen van het concurrentiebeding van de verkopers, startten die laatsten opnieuw een business op en trokken daarmee direct weer klanten weg bij Intertrust.

Verder heeft Intertrust de wind aardig in de rug. De toenemende complexiteit en regelgeving zorgt alleen maar voor meer vraag naar de dienstverlening van het bedrijf.

Blackstone bouwt af

Intertrust ging in 2015 naar de beurs op een koers van 15,50 euro. De IPO is weliswaar een succes geworden gezien de huidige koers (17,90 euro), maar nooit een uitslaande brand.

Dat zal vermoedelijk deels, naast onbekend maakt onbemind, te maken hebben met eigenaar Blackstone. Die laatste bouwt het belang in Intertrust in stapjes af en houdt nu nog circa 23% van de aandelen. Beleggers mogen ervan uitgaan dat die resterende pluk nog boven de markt hangt.

Nu heeft Intertrust eigen aandelen in gekocht (totaal 1,8 miljoen stuks), maar dat biedt nauwelijks tegenwicht tegen de aantallen aandelen die Blackstone nog in de aanbieding heeft: circa 20 miljoen stuks.

Goed om als belegger in het achterhoofd te houden dat er, hoogstwaarschijnlijk, nog flink wat aanbod boven de markt hangt. De laatste pluk die Blackstone onderhands wist te plaatsen bij professionele beleggers werd overigens gedaan op 18,60 euro per aandeel vorige maand.

De waardering van Intertrust oogt schappelijk: het bedrijf stevent volgens de spreadsheet af op een winst per aandeel van 1,55 euro tot wellicht 1,60 euro. Het voor aandeelhouders interessante dividend kan daarmee uitkomen op 0,55 euro per aandeel. Dat zou, gerekend met de huidige koers, een dividendrendement opleveren van 3%.

Wellicht dat de (verwachte) verkoop van de laatste tranche aandelen van Blackstone een interessant instapmoment oplevert.

Disclaimer: Crum heeft geen positie in bovenvermeld aandeel


Martin Crum is senior beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Crum kan posities innemen op de financiële markten.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 19 apr Nieuwkomer Douglas presteert uitstekend
  2. 19 apr Productiemisser Barrick Gold: is de sterke marktreactie terecht?
  3. 18 apr Logische herfinanciering Pharming

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bart Meerdink 24 juni 2017 21:21
    Tja, de Amsterdamse midcap is eigenlijk een smallcap, met fondsen waarvoor betrekkelijk weinig aandacht is. Maar ook dit stukje, met alle waardering, maakt niet echt veel wijzer.

    Het lijkt in ieder geval duidelijk, Intertrust heeft geen 'moat' (durable competitive advantage).

    Dat maakt het naar Buffett-maatstaven een onaantrekkelijke investering, at any price.
  2. [verwijderd] 26 juni 2017 14:35
    Wat een kul... klanten die met personeel meelopen. Dat gaat maar in heeeel weinig gevallen op.

    Intertrust is een volatiel aandeel door alle media aandacht op "brievenbusvennootschappen" en de overheid / EU die roept er van alles aan te willen doen, maar stiekem ook weer niet omdat er grof geld op verdiend wordt...

    Trust verdwijnt komende jaren niet, zulke aanpak vereist mondiale aandacht i.p.v. het grote bekken naar de linkse achterban pratende landelijke politiek, anders wordt de structuur binnen dagen omgezet naar een andere fiscale route.

    Tenzij zulke politieke moeienis werkelijkheid gaat worden is het echter een relatief safe aandeel om in te beleggen, met relatief goed gegarandeerde omzet.
  3. forum rang 9 objectief 26 juni 2017 14:53
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 24 juni 2017 21:21:

    Tja, de Amsterdamse midcap is eigenlijk een smallcap, met fondsen waarvoor betrekkelijk weinig aandacht is. Maar ook dit stukje, met alle waardering, maakt niet echt veel wijzer.

    Het lijkt in ieder geval duidelijk, Intertrust heeft geen 'moat' (durable competitive advantage).

    Dat maakt het naar Buffett-maatstaven een onaantrekkelijke investering, at any price.
    Dit is een mooi aandeel om in te beleggen....constante groei van de winst en ja,
    vorig jaar eenmalig een probleem op de Kaaiman eilanden omdat een aantal personeelsleden een eigen toko begonnen met inbegrip van hun eigen klanten. Mag eigenlijk niet, maar daar is meestal wel onderuit te komen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links