Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Technische Analyse Terug naar discussie overzicht

Handelshoek Dmmsch Maart 2017

4.002 Posts
Pagina: «« 1 ... 131 132 133 134 135 ... 201 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Disci 26 juni 2017 15:34
    Haha, je zou het haast denken ja.

    Man, ben er nog ziek van.
    Vandaag niks meer doen.
  2. Ssilver 26 juni 2017 16:40
    quote:

    Henri-Trader-Zonder-Discipline schreef op 26 juni 2017 15:16:

    [...]

    Qua rendement vanaf je beginsaldo natuurlijk prima, maar...

    Is het pech en net verkeerde keuzes of ook negeren eigen regels?

    Ah, thanks, je had al gereageerd. Kalm blijven dus en met kleine posities zelfvertrouwen opbouwen lijkt me... succes!
    Word aan gewerkt, thanks Henri!
  3. [verwijderd] 27 juni 2017 08:01
    Morgen

    vandaag terug meer tijd, zij het nog steeds beperkt...

    Wat me enigzins verbaasde aan de prijsactie van gisteren, is dat na doorbraak van dat horizontale level, de dax toch niet volledig doorzette.

    Ik stel een halthouding vast in de buurt van het bekende 61.8 fib level, waarna wed gecorrigeerd.

    Gelet op het ietwat toppy uitzien van de weekgrafiek (vrijdagavond bij de Royceburen gepost maar natuurlijk voor een ietwat ervaren kaartkijker een no brainer), blijft het voor longposities caution. Zal ook wel meegespeeld hebben in het gegeven dat de bovenkant van het channel gisteren niet werd bereikt.

    Dat gezegd, nog steeds is dat ruime channel dat ik gisteren heb gepost van de 4h grafiek, nog niet neerwaarts gebroken. En zolang dat niet gebeurt mag een scenario van afreizen naar de bovenkant niet worden geheel uitgesloten, al lijkt me dat - alles in acht genomen - toch de meer onwaarschijnlijke van de pistes.
  4. [verwijderd] 27 juni 2017 08:19

    Ik had het in diezelfde post bij diezelfde buren ook over een mogelijke laatste schijnmove up, die niet geheel tot de highs zou geraken. Ik denk dat wat we zowel op dax als sp gisteren hebben gezien, de karakteristieken van zulke schijnmove bevat.

    Ik zeg niet dat we met zekerheid gaan zakken, dergelijke boude uitspraken laat ik aan roeptoeters allerhande over, maar ik stel gewoon vast dat het geijkte pad dat wel erg vaak aan een stevige daling voorafgaat (schijnmove up) hier wel degelijk vervuld is.
  5. [verwijderd] 27 juni 2017 08:21
    Bevestiging zou ik willen zien in de vorm van het eindelijk neerwaarts verlaten van dat channel 4h fdax.

    Zover zijn we voor de goede orde nog (lang?) niet, we hangen ergens ietwat onder het midden...

    Patroon was de vorige keer dat er onderin werd gekoerst reeds rijp voor een doorbraak, dus dat blijft uiteraard gelden, des te meer zelfs.
  6. [verwijderd] 27 juni 2017 08:45
    Op iex leggen ze uit hoe je cryptogeld koopt.

    Zijn van die signalen dat de top van de bubble geen maanden meer weg is...

    Let wel, de geschiedenis heeft uitgewezen dat die crypto's drie a vier of zelfs meer bubbles in zich hebben, ze blazen zich telkens terug op, harder dan voorheen. Alleen jammer dat niemand je zegt hoe vaak dat kan alvorens de ballon zo van frut is dat enkel de vuilbak nog een afreispunt is.

    Meestal is een goede indicatie dat iemand die de voorbije drie vier bubbles stuk voor stuk gemist heeft, toch meedoet aan een mogelijke volgende, in de hoop eindelijk eens mee aan de vetpot te mogen zitten in dat asset.

    Maar dan, oh ironie van de beurs, weigert de ballon dienst en klapt de koers de dag nadat positie is ingenomen. Dus houd goed in de gaten wanneer ik meld me te hebben ingekocht in Ethereum of Bitcoin of een andere crypto.
  7. [verwijderd] 27 juni 2017 09:36
    fnas 1h

    ik post m even omdat het wel typeert hoe ik de nas zie en waarom ik er minder op handel dan vroeger en zeker minder dan op andere indices.

    Het zit in het bolletje, in the mind allicht. Hoe vaak die nas me al niet te grazen heeft gehad, vooral met oplopende wiggen die geen wiggen bleken te zijn...

    Op het plaatje: telkenmale als ik zulke setup neem, dan schiet ie opwaarts door naar die highzone bovenaan de grafiek. Kan je gif op innemen.

    Telkens je m niet neemt omdat je denkt, het zal wel weer, dan doet ie gewoon wat je eigenlijk best wel mag verwachten, en nog net iets meer ;-)

    Is een beetje mn nemesis aan het worden, die nas.
  8. [verwijderd] 27 juni 2017 09:43

    kan er een soort par. channel van maken en en dan ligt hier reeds support. Maar de aard van de setup noopt me ertoe een neerwaartse break aannemelijk te achten. Vraag me overigens af of de onderzijde van dit channel wel zo hyperrelevant gaat zijn...

    kzou er in ieder geval geen long op durven inzetten nu, kan lukken maar setup is een beetje vreemd...Misschien na wat consolidatie?

    Voor wat het waard is, checkup die ik altijd maak, channel is rijp.
  9. [verwijderd] 27 juni 2017 11:54
    maar ok zulke break die maken ze heel erg vaak pas yankentijd. Dus longers die nu reeds hosanna roepen die zijn denk ik iets te voorbarig
  10. StockPileOfNone 27 juni 2017 13:08
    Dax houdt zich best prima aan de fibo's, maar heeft soms wel een beetje de neiging er een beetje fake uit te gaan
    Zit al bijna een maand in een range van 300 zijwaarts te rommelen. boven 750 weer wat meer ruimte naar 800.

  11. [verwijderd] 27 juni 2017 13:34
    quote:

    QVS schreef op 27 juni 2017 13:08:

    Dax houdt zich best prima aan de fibo's, maar heeft soms wel een beetje de neiging er een beetje fake uit te gaan

    Fibo's dienen in mijn approach altijd samen te gaan met een andere technische indicatie alvorens je er je voordeel mee kan doen. Meestal trendlijn-indicatie, liefst een trendlijnconjunctie (dus twee of meer (in zone) samenvallende trendlijnen) én bij voorkeur op de index waarop de fibo gezet is.

    Maar kan ook intermarket, dus bijvoorbeeld een fibo indicatie op de ene index (preferabel een 61'er of 38'er) en een trendlijnindicatie op een andere relevante index: zie die 61.8 zone fdax van gisteren, hoe die samenviel met de fnas topzone. Ik heb dat plaatje nog eens bekeken en de fnas high viel perfect samen met het initiële fnas uitbraakleveltje in de absolute highzone. Plaatje volgt.

    Overigens leuk je hier nog eens te lezen. Ik herinner me een aantal posts van je eerder op het jaar (kan ook vorig jaar zijn).
  12. [verwijderd] 27 juni 2017 13:42
    Als relevante indices hanteer ik in die approach grosso modo fdax, sp fut en fnas....Russell is zo'n index die ervan tussenvalt want je hebt maar twee ogen. Wat je dan wel weer zult vaststellen is dat wanneer je m volgt, die Russell, hij je op het verkeerde spoort zet en wanneer je m niet volgt, dat ie achteraf bezien wonderen verrichtte op technisch vlak. Mooie handelbare TA bedoel ik dan .

    Gelet op die ervaring heb ik m maar geschrapt om die op de voet intraday te volgen.

    Zelfde geldt een beetje voor de dow...
  13. [verwijderd] 27 juni 2017 14:05
    Kleine (nouja?) aanvulling die door een kleine technische storing niet is doorgekomen:

    Aangezien we bij conjuncties bijna per definitie over zones gaan spreken, is een exactly on the pip zeker niet vereist om een fibo kracht te geven. Natuurlijk wel een beetje redelijk blijven, een intraday fib in een nauwe range gaan tekenen en dan wordt het eendjesvissen, namelijk altijd prijs...

    Hoe kleiner je frame, hoe meer on the pip iets moet zijn. Kan je naar alles doortrekken, handel je op superkleine frames met veel ins and outs moet je slippage ook navenant zijn. Dus dat lijkt me evident. Een fibo op de weekgrafiek kan je mbt on the pip accuraatheid niet gaan vergelijken met een intraday fibo op de minutengrafiek.

    Russell, dow verhaal gaat ook een beetje op voor bv een ac, aex, stoxx50. Als ze mooie patterns laten zien of ze worden om één of andere reden relevant(er), dan kan je ze meer aandacht geven. Maar intermarket approach is iets wat trial and error met zich meebrengt, iets wat naargelang de omstandigheden wijzigt. Voor mij persoonlijk wegen de voordelen op tegen de nadelen, most of the time. maar ik kan best begrijpen dat vanuit andere approaches men zegt om het op één of een drietal indices te houden. Het blijft een work in progress. En bij een ruimere benadering, kan je maar beter over een goede stoffilter beschikken, zoiets. Die krijg je er niet gratis bijgeleverd, die moet je verdienen met bonuspunten, lees 'ervaring'...
  14. StockPileOfNone 27 juni 2017 14:13
    ik gebruik zelf her en der wat trendlijnen. met name voor wigjes en driehoeken. Als dat lijkt samen te gaan vallen, dan meer zekerheid. Voor instappen, dat doe ik vaak te vroeg, gebruik ik dan rsi, sto, en macd. Althans dat is wat ik wil. Meestal kan ik me daar niet aanhouden.

    Ik lees altijd wel mee, maar handel zelf niet meer, alleen ingbeurspel. Mijn lief vind dat niet zo fijn als het om echte pingels gaat....

    keep up the goodwork DW
  15. [verwijderd] 27 juni 2017 14:17
    Wie weet dat dat ooit nog wel een keer verandert QVS, als de pingels zich vermeerderen zijn de eega's er meestal als de kippen bij om het te spenderen dus dan zijn ze blij met elke vermeerdering! Zo van, "kssjt terug naar je computer jij, ik ga shoppen.."

    ("persiflage he, geintje he, moet toch kunnen mod" - vrij naar Good Old Pakka, waar hangt onze guru trouwens weer uit, precies een straatkat?)

    Maar ok, alles op zn tijd en de beurs gaat niet lopen. Zo'n beursspel geeft toch een zekere spanning, iets on the line (al is het je eergevoel) en daar kan ik dan zeker niet meewarig over doen. Hangt wel af van de regels van het spel in kwestie, want een spel waar van de 1.000 grootste gokkers er één geheid gaat winnen, vind ik maar niks.
  16. [verwijderd] 27 juni 2017 14:27
    quote:

    Daxwatcher schreef op 27 juni 2017 11:46:

    Dit noemen ze hardnekkige weerbarstigheid vanwege de dax

    whet else is new
    Ook weer hypersmerig dat wat je eigenlijk logischerwijze vrijdag verwachtte, namelijk een minstens volledige hit van die trendlijn (en dus niet zoals vrijdag een hit die je enkel bekomt als je de lijn tekent met shadows niet inbegrepen - ik noem dat laatste een stretched positieve intekening) zich met een serieuze omweg vandaag voordoet. Vandaag dus met de op de fdax gebruikelijke undershoot, die intussen wel is tenietgedaan.

    Druk op die onderste trendlijn gaat mijn inziens wel aanhouden tijdens de ganse sessie...

    Vanuit deze zone natuurlijk altijd een gevaar voor opwaarste rallies, is niet anders, we zitten onderin het channel. Als het niet wil breken dan is de kans vrij groot dat op een gegeven ogenblik een rally in de andere richting wordt geïnitieerd.

    En dan mag je nog TA'en voor duizend jaar, een soort symbiose worden van Tostrams, Bakker en Heijink, een 'Gouden Triumviraat in Eén', wat het gaat worden kan je onmogelijk garanderen.

    Maar een opwaartse rally is mijn inziens dus de minst waarschijnlijke optie...Ik baseer me dan voornamelijk op de weekgrafieken sp futs en fdax waaruit ik afleid dat een correctie aankomende is. As always, DYODD...
4.002 Posts
Pagina: «« 1 ... 131 132 133 134 135 ... 201 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.267
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.892
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.300
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.038
AFC Ajax 537 7.017
Affimed NV 2 5.752
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.980
Air France - KLM 1.024 34.308
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.767
Alfen 12 16.220
Allfunds Group 3 1.185
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.244
AMG 965 125.633
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.516
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.110
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.590
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.105
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.258
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.645
ASML 1.762 76.821
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 332
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.647
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht