Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Bluechip portfolio

1.093 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 juni 2017 13:16
    In Nederland betaal je geen dividendbelasting als Nederlander.

    En inderdaad de Amerikaanse tracker betaalt blijkbaar niet de 15% dividendbelasting.

    Maar dat zal per fonds verschillen.
  2. forum rang 7 hirshi 26 juni 2017 13:25
    quote:

    LIBER8 schreef op 26 juni 2017 13:16:

    In Nederland betaal je geen dividendbelasting als Nederlander.

    En inderdaad de Amerikaanse tracker betaalt blijkbaar niet de 15% dividendbelasting.

    Maar dat zal per fonds verschillen.
    Waaruit leid je af dat dividendbelasting al dan niet verdisconteerd is in de koers?
    Er is trouwens ook een in euro's genoteerde Euronext-versie van die tracker. Zou die dividend uitkeren (dat heb ik niet uitgezocht) en dividendbelasting inhouden dan is die te verrekenen met de fiscus als je Nederlands ingezetene bent.
  3. forum rang 6 marique 26 juni 2017 14:19
    quote:

    ffff schreef op 26 juni 2017 11:16:

    (...)
    Als jij in een beleggingsfonds investeert betaalt je fondsbeheerder dat percentage dividendbelasting, met de altijd bijkomende vraag: Zou die fondsbeheerder dat gedeeltelijk terugvragen, terug eisen en WIE krijgt dan die terugontvangen bedragen: de huidige eigenaren van het beleggingsfonds, de oude eigenaren, die er eigenlijk dus recht op hebben of..... steekt hij het slinks in zijn eigen zak?
    (...)
    Peter,

    Ik heb die vraag ook al eens gedeponeerd op het forum beleggingsfondsen.
    Je zou verwachten dat daar mensen zijn met kennis van zaken.
    Geen antwoord gekregen.

    Bij Nederlandse beleggingsfondsen die dividend uitkeren, zoals de NN fondsen, is het duidelijk:
    Je onvangt dividend, waarop dividendbelasting is ingehouden. Die ingehouden dividendbelasting kun je opgeven als een soort vooruitbetaalde belasting op je aanslag Inkomstenbelasting.

    Maar wat gebeurt er bij beleggingsfondsen die geen dividend uitbetalen?

    Een in Nederland gevestigd bedrijf dat dividend uitkeert, houdt de dividendbelasting achter en draagt die af aan de Nederlandse Belastingdienst.
    Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen aandeelhouders. Dus zowel particulieren als beleggingsfondsen/trackers ontvangen het dividend netto (dus na aftrek van dividendbelasting). Ongeacht of de aandeelhouders onder het Nederlandse belastingregiem vallen of niet.

    De vraag is, kunnen beleggingsfondsen/trackers de dividendbelasting terugvragen bij de belastingdienst?
    Dat zou, theoretisch gezien, alleen kunnen bij Nederlandse fondsen/trackers die het dividend niet uitkeren, maar toevoegen aan het fondsvermogen.
    Maar ik betwijfel of deze niet-uitkerende fondsen/trackers de dividendbelasting bij onze Belastingdienst kunnen opeisen. Dat past eenvoudig niet in de strategie van belastingheffing op opbrengst uit vermogen. Waarbij 'voorkomen van dubbele belastingheffing' het uitgangspunt is.

    Maar nogmaals... wie weet écht hoe het zit?

    NB
    Aandeelhouders die kiezen voor stockdividend krijgen aandelen uitgekeerd tegen de waarde van het brutodividend (dus zonder ingehouden dividendbelasting). Ik kan me voorstellen dat een niet-uitkerend beleggingsfonds/tracker altijd kiest voor stockdividend (als de keuzemogelijkheid er is).

  4. forum rang 6 marique 26 juni 2017 15:38
    aha, dus de Nederlandse fbi's krijgen van de bedrijven het bruto dividend uitgekeerd.

    "Duizenden buitenlandse beleggingsfondsen vinden dat zij vergelijkbaar zijn met fiscale beleggingsinstellingen in Nederland. Deze fondsen hoeven zelf geen 15% belasting te betalen over het dividend dat zij ontvangen, maar houden dividendbelasting in namens hun klanten. Die mogen deze verrekenen met hun vermogensrendementsheffing. Buitenlandse fondsen hebben deze faciliteiten niet, waardoor hun klanten soms dubbel belasting betalen."

    Maar als die fbi's als belastinginner optreden, zullen ze die belasting toch moeten afdragen aan de Belastingdienst?

    Zo niet dan ontvangen de fbi's het bruto dividend, keren netto uit, en vullen de eigen kas (van het beleggingsfonds mag je hopen) met de ingehouden dividendbelasting.

    Merkwaardige constructie.

  5. forum rang 6 marique 26 juni 2017 15:54
    quote:

    LIBER8 schreef op 26 juni 2017 15:46:

    Mag aannemen dat ze die afdragen aan fiscus.
    Zou ik ook denken.
    Maar het is dan toch raar dat fbi's de divbel afdragen aan de fiscus en buitenlandse belfondsen de al ingehouden divbel weer van de fiscus opeisen.

    Wat gaan die buitenl. belfondsen dan doen met die opgeëiste div.bel? Doorspelen naar de eigen aandeelhouders/participanten? Of de kas spekken.

  6. [verwijderd] 26 juni 2017 16:16
    Nu gaat het trouwens weer over centen en niet over daalders.

    Sinds eind 2014 eerst 10.000 en later geleidelijk nog eens 6000 euro extra geinvesteerd.

    Na 2,5 jaar een winst van 1370 euro.

    Wat ik aan het begin al stelde ... had die 10.000 in een wereldwijd indexfonds gestopt (IWDA) en alleen op die 10.000 euro had je al 3160 euro winst gehad. Komt de winst op die extra 6000 bijstorting nog eens bij.

    Hoop rendement wat je misloopt door te gokken met individuele aandelen.
  7. Gold-finder 26 juni 2017 21:36
    @LIBER8

    Je hebt helemaal gelijk. Ook al vind ik niet dat je dit zo kan stellen, ik had wat tegenslagen door de pharma-tak die bij mij heel groot was. Zo leer je steeds maar weer. Met mijn fondsen Pepper, Coty, VF Corp en Hormel foods heb ik mij flink uitgebreidt in andere sectoren.

    Als ik blijvend zal underpreformen zal ik zeker mijn strategie herzien. Ik heb alleen nu de fouten ontdekt en hersteld. Tevens zal een succesvolle monsanto overname, stabilisatie van Gilead en nu de CEO van GE weg is, het rendement van mijn portfolio opkrikken.

    Als laatst, puur omdat ik slechter preformde dan de index, zegt nu nog niets. Zeker, de googles, facebooks, de FANGS, die trekken alles op. Wie zegt dat dit sustainable is? Ik las laatst dat de FANGS voor het overgrote deel verantwoordlijk zijn voor het rendement van de NASDAQ. In hoevere is een index dan nog te vergelijken....

    Zelfde verhaal met Apple, dat overal in grote %% in die fondsen zit. Ja apple gaat nu toevallig goed, maar morgen? Een index is minder breed dan je denkt zo.
  8. forum rang 7 ffff 27 juni 2017 12:50
    Marique,

    Dank voor de uitgebreide posting. Zoals je zelf al aangeeft: Er blijven nog altijd vragen hangen. Tenslotte nog een opmerking over jouw NB: IN BELGIE is de fiscus dus slimmer: Als de belegger daar voor stockdividend kiest, dus die beroemde "kaatjes" van jou, dan werden die IN HET VERLEDEN afgerekend tegen brutobedrag, maar sinds enkele jaren ook tegen netto-bedrag. Dus anders gezegd: De Belgische fiscus neemt ook bij keuzedividend zijn 30 procent dividend belasting. Was in het begin best wennen: je krijgt dus 30 procent MINDER nieuwe aandelen dan dat je uitgerekend had...

    Ben,

    Hierboven jouw uitspraak: Hoop rendement wat je misloopt door te gokken met individuele aandelen. ( 16.16 hr gisteren)

    Je beseft toch zelf ook wel dat dit een uitspraak is die echt nergens op slaat. Bij beleggen in individuële aandelen heb je weer als groot geluk dat nou net jouw aandelen onderwerp kunnen zijn of worden van overnames: Ik dank dat ik in mijn leven wel dertig aandelen heb gehad van bedrijven die zijn overgenomen, meestal met een vette premie.
    Deze week alleen al de geruchten over |Corbion , het oyude CSM en sinds enkele dagen, zie Franse en Zwitserse sites , de geruchten over L 'Oréal, waarvan het Zwitserse nestlé zo'n dertig procent in portefeuille heeft.
    Ik kan een klein boek schrijven over al die overgenomen bedrijven in de afgelopen 40 jaar.

    Tenslotte: beleggen in individuële bedrijven is GEEN gokken. Wat een rare uitspraak. Dan zou het beleggen in een fonds of tracker, gokken in het kwadraat zijn.... Het is eenvoudigweg een keuze.

    Peter

  9. forum rang 6 marique 27 juni 2017 13:58
    quote:

    LIBER8 schreef op 27 juni 2017 13:49:

    (...)
    De overgrote meerderheid van aandelen doet het significant slechter dan de index op lange termijn.
    Lijkt me sterk. Volgens mij bestaat een index volledig uit aandelenposities. Het beetje cash wat er soms in zit kan het verschil niet maken.
  10. [verwijderd] 27 juni 2017 14:15
    Of deze

    www.etf.com/sections/index-investor-c...

    Most Stocks Underperform The Market

    We’ll begin with a study by Longboard Asset Management called “The Capitalism Distribution” covering the period 1983 through 2006 and the top 3,000 stocks. The authors found that while the Russell 3000 Index provided an annualized return of 12.8% and a cumulative return of 1,694%:

    The median annualized return was just 5.1%, 7.7% below the return of the market.

    The average (mean) annualized return was -1.1%.

    39% of stocks lost money (even before inflation) during the period.

    19% of stocks lost at least 75% of their value (again, before considering inflation).

    64% of stocks underperformed the Russell 3000 Index.

    Just 25% of stocks were responsible for all the market’s gains.

    Investors picking stocks had almost a 2-in-5 chance of losing money (meaning they underperformed by at least 1,694%) even before considering inflation, which was a cumulative 107%, and almost a 1-in-5 chance of losing at least 75% of their investment, again even before considering inflation. And there was just greater than a 1-in-3 chance of picking a stock that outperformed the index.
  11. [verwijderd] 27 juni 2017 14:22
    When stated in terms of lifetime dollar wealth creation, the entire net gain in the U.S. stock market since 1926 is attributable to the best-performing four percent of listed stocks, as the other ninety six percent collectively matched one-month Treasury bills.
1.093 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.243
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.886
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.157
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.028
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.751
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.306
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.760
Alfen 12 16.154
Allfunds Group 3 1.178
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.222
AMG 965 125.625
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.515
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.257
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.637
ASML 1.762 76.787
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 324
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.644
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht