Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.201 Posts
Pagina: «« 1 ... 479 480 481 482 483 ... 1261 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 27 juni 2017 16:20
    Amerikaans consumentenvertrouwen stijgt

    Consumenten in de Verenigde Staten wel voorzichtiger over verwachtingen.

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in juni gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van The Conference Board.

    De index voor het consumentenvertrouwen verbeterde van 117,6 in mei naar 118,9 in juni.

    De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar verslechterde evenwel op maandbasis van 102,3 naar 100,6.

    De subindex voor de huidige omstandigheden toonde meer optimisme, en steeg ten opzichte van mei van 140,6 naar 146,3.

    "In het algemeen verwachten consumenten dat de economie blijft groeien in de komende maanden, maar ze verwachten niet dat dit groeitempo versnelt", zei The Conference Board in een toelichting.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 27 juni 2017 16:55
    IMF verlaagt Amerikaanse groeiraming

    Instituut ziet toenemende beleidsonzekerheid.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Internationaal Monetair Fonds heeft zijn groeiraming voor de Amerikaanse economie verlaagd, omdat het fonds er niet meer van uitgaat dat de regering Trump zijn programma van belastingverlagingen en infrastructurele bestedingen kan waarmaken. Dit maakte het instituut dinsdag bekend.

    In zijn jaarlijkse beoordeling van de Amerikaanse economie zette het IMF vraagtekens bij de plannen van het Witte Huis om de productie te versnellen, twijfelend aan het vermogen van de regering Trump om 's werelds grootste groeimotor op te voeren tot een duurzaam groeiniveau van 3 procent per jaar.

    Het IMF verwacht nu dat de Amerikaanse groei de komende vijf jaar geleidelijk afneemt tot 1,7 procent, zonder dat er grote beleidswijzigingen worden doorgevoerd.

    In april stelde het IMF nog dat de belastinghervormingen en extra uitgaven die president Donald Trump voorstelt de groei van 2,3 procent dit jaar konden oppeppen tot 2,5 procent volgend jaar. Maar na gesprekken met regeringsfunctionarissen over de beleidsplannen die nog aan veranderingen onderhevig zijn, zegt het Fonds die fiscale stimulering niet langer in zijn ramingen te kunnen meenemen. Het IMF rekent nu op een economische expansie van 2,1 procent voor dit en volgend jaar.

    Dit steekt schril af bij de voorspelling van de regering Trump, dat het de groei duurzaam naar 3 tot 4 procent per jaar kan tillen, terwijl de staatsschuld naar een gezonder niveau wordt verlaagd.

    Eerder optimisme over het vermogen van de regering om belastinghervorming en infrastructurele bestedingen op te tuigen, is weggeëbd, nadat politieke hindernissen zich opstapelden, volgens het IMF. Sterk stijgende aandelenkoersen, een ongekend lange periode van economische groei en een werkloosheid die tot het niveau van voor de crisis is gedaald, geven intussen geen goed beeld van een economie die voor aanzienlijke uitdagingen staat, waarschuwde het fonds.

    Weliswaar zijn er technologische ontwikkelingen die de markten voor producten en arbeid veranderen, maar de groei van de productiviteit trekt niet aan. De groei op de arbeidsmarkt wordt beperkt doordat de werkzame bevolking ouder wordt, wat kan worden versterkt door strenger immigratiebeleid. De hoge staatsschuld verhindert stimulering door overheidsuitgaven en de sterke dollar - die volgens het IMF 10 tot 20 procent overgewaardeerd is - zet druk op de concurrentiekracht van Amerikaanse producenten.

    Gezien de zwakte van de economie adviseert het IMF de Federal Reserve om zijn geplande renteverhogingen minder snel door te voeren, waardoor het inflatiedoel van 2 procent tijdelijk kan worden overschreden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 27 juni 2017 17:09
    Update2: Brussel geeft Google recordboete voor manipuleren zoekresultaten

    Boete voor Alphabet dochter van 2,4 miljard euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Google krijgt van de Europese Unie een recordboete opgelegd van 2,4 miljard euro vanwege het manipuleren van zoekresultaten. Dit maakte Brussel dinsdag bekend.

    De dochter van Alphabet werd onderzocht vanwege het systematisch manipuleren van zoekresultaten, waarbij voorrang werd gegeven aan de eigen prijsvergelijkingsdienst. De Europese Commissie maakte dinsdag als toezichthouder bekend dat Google zich hier inderdaad schuldig aan heeft gemaakt.

    "Google heeft zijn dominante marktpositie misbruikt door oneerlijke voorrang te geven aan een ander Google product, namelijk zijn eigen prijsvergelijkingsdienst", aldus de toezichthouder. Eurocommissaris Margrethe Vestager voegde toe dat de strategie van Google niet alleen gericht was op het aantrekken van klanten om een beter product te leveren dan zijn concurrenten.

    "Dit is illegaal volgens de Europese mededingingsregels", aldus Verstager. "Google heeft andere bedrijven belemmerd om te concurreren en te innoveren en belangrijker nog, klanten kregen niet de eerlijke keus op diensten en de voordelen van innovatie."

    Retailers betalen Google een vergoeding wanneer een gebruiker via de zoekmachine op hun website komt. In de zoekresultaten zou Google bedrijven die hen zo'n vergoeding betalen echter hoger zetten dan webpagina's van concurrerende prijsvergelijkingssites, wat Google volgens de EU een oneerlijk voordeel geeft. Google zelf is van mening dat gebruikers liever direct naar de site geleid willen worden waar ze een het gezochte product kunnen kopen, dan dat ze eerst op een andere webpagina terecht komen.

    Google reageerde dinsdag via zijn juridische vertegenwoordiging en gaf aan het niet eens te zijn met de beslissing. Volgens Kent Walker zal het bedrijf het besluit van Brussel bestuderen en overwegen om in beroep te gaan.

    Volgens marktanalist Kip Paulsen van Cantor Fitzgerald is het nieuws weliswaar negatief voor Google, en heeft het mogelijk invloed op de manier waarop zoekresultaten in de toekomst worden weergegeven, maar is de eventuele miljardenboete voor het concern een schijntje. "De boete is slechts 3,85 dollar per aandeel Google", berekende de marktvorser.

    Google moet hoe dan ook binnen 90 dagen stoppen met het manipuleren van de zoekresultaten, anders riskeert het een boete van maximaal 5 procent van de dagelijkse mondiale omzet. Verder moet het Amerikaanse concern toelichten hoe het misdragingen in de toekomst zal voorkomen en is men verplicht om concurrerende prijsvergelijkingssites dezelfde rechten te geven.

    Eerder concludeerde de toezichthouder al dat Google in twee andere zaken mogelijk ook zijn dominante marktpositie heeft misbruikt, namelijk door beperkingen op te leggen aan fabrikanten van toestellen die draaien op het Android besturingssysteem en machtsmisbruik met AdSense. Hier lopen de onderzoeken nog voor.

    De sanctie voor Google overstijgt ruimschoots de oude recordboete van Intel uit 2009. De chipfabrikant moest destijds 1,06 miljard euro betalen vanwege machtsmisbruik.

    Het aandeel van Google's moederbedrijf Alphabet noteerde dinsdag 1,0 procent lager.

    Update: om aanvullende informatie en reactie Google toe te voegen.

    Update2: om nieuwe informatie toe te voegen en actuele koers Alphabet.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:00
    Futures richting vrijwel vlakke opening

    Nasdaq voor de derde opeenvolgende dag in het rood.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een vrijwel vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen. Futures op de Nasdaq daalden 0,3 procent.

    Dinsdag sloot Wall Street fors lager, nadat een stemming in de Amerikaanse Senaat over de controversiële zorgwet werd uitgesteld en de technologiesector opnieuw onderuit ging, uit vrees voor overwaardering.

    Federal Reserve voorzitter Janet Yellen zei dinsdagavond laat in Londen niet te verwachten dat er een nieuwe financiële crisis komt "tijdens ons leven". "Het commentaar van Yellen in Londen was nogal lauw en niet zo 'bullish' als verwacht", zei marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities woensdag, "waardoor de dollar terrein prijs gaf ten opzichte van het pond en goed", aldus Anthis.

    "De aandacht verschuift nu naar de publicatie van Amerikaanse economische groeicijfers en consumptiedata later deze week. De publicaties zullen de vooruitzichten voor de dollar op de korte termijn dicteren", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak staan woensdag een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse hypotheekaanvragen, de voorlopige handelsbalans van mei en de groothandelsvoorraden in dezelfde maand. Later op de dag volgen de aanstaande huizenverkopen in mei en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    Olie noteerde voorafgaand aan dat rapport in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 44,07 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 46,58 dollar.

    De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1365. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1356 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1347 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    General Mills publiceert woensdag voorbeurs kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent lager.

    Alphabet, de moedermaatschappij van Google, vecht woensdag om de neerwaartse trend van een dag eerder te doorbreken. Het aandeel noteerde vlak in de elektronische handel voorbeurs. Dinsdag sloot het aandeel 2,5 procent lager. Europese toezichthouders gaven de internetzoekmachine een boete van 2,4 miljard euro, vanwege misbruik van concurrentievoordeel.

    Spectranetics noteerde voorbeurs 25,7 procent hoger, nadat Philips bekendmaakte de Amerikaanse producent en verkoper van microtechnologie voor hart- en vaataandoeningen over te willen nemen voor 38,50 dollar per aandeel. Philips, dat tevens in New York is genoteerd, daalde 0,2 procent in de voorbeurshandel. In Amsterdam was het verlies met 1,0 procent ruimer.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,8 procent lager op 2.419,38 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 21.310,66 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 6.146,62 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:01
    General Mills boekt hoger kwartaalresultaat

    Omzet gedaald vanwege desinvesteringen.

    (ABM FN-Dow Jones) General Mills heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2016/17 een hogere winst op een gedaalde kwartaalomzet gerealiseerd. Dit maakte de Amerikaanse producent van voedingsmiddelen als Cheerios ontbijtgranen en Häagen-Dazs consumptie-ijs woensdag voorbeurs bekend in cijfers over het kwartaal dat op 28 mei eindigde.

    "Onze kwartaalresultaten kwamen in lijn met onze verwachtingen uit, met een verbeterde trend voor de autonome omzet", zei CEO Jeff Harmening in een toelichting op de kwartaal-

    en jaarrapportage. "Waar we in het boekjaar belangrijke stappen hebben gezet in de globalisering van onze operationele structuur, onze kostenbesparingsinspanningen hebben versneld, de marges hebben verbeterd en de winst per aandeel groeide, kwam de omzet beneden onze doelstellingen uit", voegde hij toe.

    De kwartaalomzet daalde met 3 procent naar 3,81 miljard dollar en de autonome omzet daalde ook met 3 procent, onder meer vanwege desinvesteringen in Venezuela en Argentinië. Het bedrijfsresultaat steeg met 14 procent naar 609 miljoen dollar, vanwege lagere kosten en omdat een jaar geleden verlies werd geleden op de desinvesteringen. De nettowinst steeg 7,7 procent naar 408,9 miljoen dollar en de nettowinst per aandeel steeg met 11 procent naar 0,69 dollar.

    Boekjaar

    Over het hele boekjaar realiseerde General Mills een 5,2 procent lager operationeel resultaat van 2,57 miljard dollar op een circa 6 procent lagere omzet van 15,62 miljard dollar. Het operationeel resultaat tegen constante wisselkoersen daalde met 1,2 procent. De nettowinst daalde 2,4 procent naar 1,66 miljard dollar, waarmee de winst per aandeel gelijk bleef op 2,77 dollar.

    Daarmee voldeed het bedrijf niet aan de in december bij de rapportage over het derde kwartaal uitgesproken verwachtingen voor het hele boekjaar. General Mills zei toen een daling van de omzet van tussen de 3 tot 4 procent, een stijging van operationeel resultaat tegen constante wisselkoersen tussen de 2 en 4 procent en een winstgroei van 6 tot 8 procent per aandeel te verwachten.

    Outlook

    General Mills verwacht in het lopende boekjaar 2017/18 een autonome omzetdaling van 1 tot 2 procent te boeken, een operationeel resultaat te realiseren dat vlak tot 1 procent hoger uitkomt en verder een 1 tot 2 procent hogere aangepaste winst per aandeel te behalen.

    Het aandeel General Mills noteerde woensdagmiddag in de Amerikaanse elektronische voorbeurshandel vlak.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:01
    Tesco snijdt fors in banen hoofdkantoor

    Herstructurering kost 1.200 banen.

    (ABM FN-Dow Jones) Tesco gaat fors snijden in het aantal banen bij een herstructurering van zijn hoofdkantoorfuncties. Dit maakte het Engelse supermarktconcern woensdag bekend.

    Onder de nieuwe bezuinigingsronde van CEO Dave Lewis worden 1.200 banen geschrapt. "Ons nieuwe servicemodel zal de manier waarop we onszelf organiseren versimpelen, duplicaties en kosten verminderen maar ook, heel belangrijk, ons in staat stellen om te investeren in het beter bedienen van onze klanten", zei een woordvoerder van het concern.

    Onder leiding van Lewis heeft Tesco gewerkt aan een simpeler prijssysteem, verbetering van klantenservice, uitbreiding van online bezorgdiensten en meer personeel op de winkelvloer.

    Supermarkten in de zwaar geconsolideerde food retail markt in het Verenigd Koninkrijk hebben jaren met elkaar gestreden in een felle prijzenoorlog. In aanloop naar de Brexit, met een daling van de waarde van het pond sterling, hebben supermarktketens te maken met nog meer tegenwind, namelijk hogere kosten die tot prijsverhogingen dwingen.

    "We hebben tot nu toe goede vorderingen gemaakt in de resultaatsverbetering, maar we moeten nog meer doen", zei de woordvoerder.

    De 1.200 banen op het hoofdkantoor komen bovenop eerdere bezuinigingen, waaronder de sluiting van een call center in Cardiff in Wales, met een verlies van 1.100 banen. In april maakte het bedrijf bekend nachtdienstbanen te gaan schrappen.

    Het aandeel Tesco steeg woensdagmiddag 1,5 procent in Londen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:01
    Qualcomm verlengt bod op NXP

    Tot nu toe 12,5 procent van aandelen aangeboden.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse Qualcomm verlengt het bod op NXP Semiconductors met een maand, omdat na ruim een half jaar nog te weinig beleggers hun aandelen hebben aangemeld. Dit meldde het techconcern uit San Diego woensdag.

    Het bod, van 110 dollar per aandeel NXP, wordt verlengd tot en met 27 juli 2017 17:00 uur lokale tijd in New York.

    In de oorspronkelijke aanmeldingstermijn voor het tenderbod, dat loopt sinds november vorig jaar, werden tot nu toe ruim 42,2 miljoen aandelen NXP aangeboden, omgerekend 12,5 procent van het kapitaal. Qualcomm wil zeker 80 procent van het uitstaande aandelenkapitaal in bezit krijgen.

    Qualcomm gaf woensdag aan dat het bod ook na eind juli opnieuw kan worden verlengd wanneer nog niet aan alle voorwaarden is voldaan, er geen aanpassingen hebben plaatsgevonden in die voorwaarden, of het bod is beëindigd.

    De overname is onderhevig aan goedkeuring van toezichthouders en afronding moet voor het eind van het kalenderjaar plaatsvinden. Het gecombineerde bedrijf zal naar verwachting een jaarlijkse omzet genereren van meer dan 30 miljard dollar.

    Het aandeel Qualcomm noteerde in de elektronische voorbeurshandel 1,0 procent lager. In NXP Semiconductors, dat zijn notering ook in New York heeft, werd nog niet gehandeld.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:02
    Monsanto verhoogt winstverwachting

    Winst en omzet in derde kwartaal boven verwachting.

    (ABM FN-Dow Jones) Monsanto heeft de winstverwachting voor het lopende boekjaar verhoogd. Dit bleek woensdag bij de publicatie van de derde kwartaalcijfers over het gebroken boekjaar 2016/2017.

    In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van Amerikaanse zaadveredelaar op jaarbasis van 4,19 miljard naar 4,23 miljard dollar, waar de markt rekende op 4,18 miljard dollar.

    Onder de streep resteerde in het derde kwartaal een nettowinst van 843 miljoen dollar, tegenover 717 miljoen dollar een jaar eerder. Per aandeel betekende dit een winst van 1,90 dollar. De winst per aandeel uit voortgezette activiteiten kwam uit op 1,93 dollar en dit was boven de marktverwachting van 1,76 dollar per aandeel.

    Outlook

    Monsanto ging eerder uit van een nettowinst per aandeel aan de bovenkant van een bandbreedte van 3,95 tot 4,44 dollar voor het huidige boekjaar maar rekent nu op een winst die uitkomt aan de bovenkant van 4,09 tot 4,55 dollar per aandeel.

    De verwachte aangepaste winst voor heel het boekjaar bleef staan op 4,50 tot 4,90 dollar. Monsanto verwacht ook hier dat de aangepaste winst aan de bovenkant van deze bandbreedte uitkomt.

    In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel Monsanto woensdag 0,6 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:02
    Wall Street beweegt richting hogere opening

    Dollar stond eerder onder druk na woorden Federal Reserve voorzitter Yellen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

    Dinsdag sloot Wall Street fors lager, nadat een stemming in de Amerikaanse Senaat over de controversiële zorgwet werd uitgesteld en de technologiesector opnieuw onderuit ging, uit vrees voor overwaardering. Woensdag leek de Nasdaq op weg naar herstel met een openingsindicatie dat de index 0,2 procent hoger zal openen.

    Federal Reserve voorzitter Janet Yellen zei dinsdagavond laat in Londen niet te verwachten dat er een nieuwe financiële crisis komt "tijdens ons leven".

    "Het commentaar van Yellen in Londen was nogal lauw en niet zo 'bullish' als verwacht", zei marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities woensdag, "waardoor de dollar terrein prijs gaf ten opzichte van het pond en goed", aldus Anthis.

    "De aandacht verschuift nu naar de publicatie van Amerikaanse economische groeicijfers en consumptiedata later deze week. De publicaties zullen de vooruitzichten voor de dollar op de korte termijn dicteren", voegde hij toe.

    Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 6,2 procent. De marktindex daalde van 445,2 vorige week naar 417,4. Later op de dag volgen de aanstaande huizenverkopen in mei en het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    In Europa was sprake van een verdeeld sentiment, waarbij de breed samengestelde STOXX Europe 600 index vlak noteerde. Daarmee wist de index de dalende trend van de ochtendhandel te keren, vermoedelijk omdat de euro in waarde terugzakte nadat Bloomberg op basis van bronnen bij de Europese Centrale bank meldde dat de toespraak van voorzitter Mario Draghi van dinsdag niet goed was begrepen. Draghi leek dinsdag te hinten op een spoedige taper-aankondiging, maar volgens de bronnen was zijn speech juist gebalanceerd.

    De euro/dollar noteerde rond de klok van drie uur op 1,1325. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1356 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1347 op de borden.

    De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op verlies. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,5 procent tot 20.130,41 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,6 procent op 3.173,20 punten.

    Olie noteerde voorafgaand aan het wekelijkse Amerikaanse olievoorradenrapport in het rood. Een augustus-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 43,98 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 46,51 dollar.

    Bedrijfsnieuws

    General Mills steeg in de elektronische handel voorbeurs 1,5 procent, nadat de Amerikaanse producent van voedingsmiddelen als Cheerios ontbijtgranen en Häagen-Dazs consumptie-ijs over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere winst op een gedaalde omzet rapporteerde.

    Monsanto steeg 0,6 procent, nadat de Amerikaanse zaadveredelaar beter dan verwachte resultaten rapporteerde over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Het concern boekte een nettowinst van 843 miljoen dollar, ofwel 1,90 dollar per aandeel, op een omzet van 4,23 miljard dollar. Verder ging de winstverwachting voor het boekjaar omhoog.

    Alphabet, de moedermaatschappij van Google, noteerde voorbeurs 0,5 procent hoger. Dinsdag sloot het aandeel 2,5 procent lager. Europese toezichthouders gaven de internetzoekmachine een boete van 2,4 miljard euro, vanwege misbruik van concurrentievoordeel.

    Spectranetics noteerde voorbeurs liefst 26,5 procent hoger, nadat Philips bekendmaakte de Amerikaanse producent en verkoper van microtechnologie voor hart- en vaataandoeningen over te willen nemen voor 38,50 dollar per aandeel. Philips, dat tevens in New York is genoteerd, daalde 0,3 procent in de voorbeurshandel. In Amsterdam was het verlies met 0,7 procent ruimer.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,8 procent lager op 2.419,38 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 21.310,66 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,6 procent tot 6.146,62 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:06
    Yellen verwacht "geen nieuw financiële crisis in ons leven"

    Fed-voorzitter doet opmerkelijke voorspelling.

    (ABM FN-Dow Jones) De voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen verwacht niet dat er nieuwe financiële crisis komt "tijdens ons leven", dankzij de hervormingen van de bankensector sinds de grote financiële crisis van 2007 tot 2009. Dit zei Yellen dinsdagavond in Londen.

    Het gaat volgens de Fed-voorzitter te ver om te zeggen dat er nooit meer een financiële crisis zal plaatsvinden. "Maar ik denk wel dat we veel veiliger zijn en ik hoop dat het niet tijdens ons leven zal zijn en dat geloof ik ook niet", zei de centrale bankier.

    Yellen wees erop dat de Fed veel meer aandacht dan voor de crisis heeft voor het opsporen van bedreigingen voor de financiële stabiliteit, ook op gebieden waar geen regelgeving bestaat.

    "We hebben ons er sterk op gefocust er zeker van te zijn dat de kern van ons financiële systeem genoeg kapitaal heeft, dat we zekerheid kunnen bieden dat onze grote banken krediet kunnen blijven verstrekken aan onze economie, zelfs na een grote shock", aldus Yellen. "Het systeem is veel veiliger en gezonder."

    Ook de architectuur van het financiële systeem is verbeterd, zoals de centrale afhandeling van transacties voor steeds meer soorten financiële derivaten.

    Volgens Yellen is het geen goede zaak als de hervormingen van de financiële sector sinds de crisis zouden worden teruggedraaid. Zij riep degenen die hebben geholpen om de nasleep van de crisis te managen op om hun stem te laten horen om te voorkomen dat de regelgeving weer wordt verwaterd.

    De optimistische voorspelling van de centrale bankier leidde tot veel verbaasde reacties van marktcommentatoren. Sommigen wezen op een uitspraak van Yellen in 2016, waarin zij erkende dat de Fed de vorige crisis niet had zien aankomen, ondanks duidelijke signalen.

    Slechts enkele dagen geleden waarschuwde de koepelorganisatie voor centrale banken, de Bank for International Settlements in Bazel, nog dat een nieuwe grote financiële crisis op de loer ligt, onder andere vanwege de schulden die wereldwijd blijven stijgen, met name in opkomende economieën als China.

    De BIS voorspelde dat de eerstvolgende mondiale economische recessie waarschijnlijk weer zal worden veroorzaakt door een financiële crisis, net als in 2007. Afgezien van de sterke schuldengroei zijn de koersen van beleggingen op de financiële markten de afgelopen jaren sterk opgeblazen door ongekend grote stimuleringsprogramma's van centrale banken, die door de extreem lage beleidsrentes ook weinig ruimte meer hebben de markten te stabiliseren als het vertrouwen van beleggers wegvalt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:17
    Facebook bereikt mijlpaal van 2 miljard bezoekers per maand

    CEO Zuckerberg zet in op groei van gemeenschappen op social netwerksite.

    (ABM FN-Dow Jones) Facebook heeft sinds dinsdag de mijlpaal bereikt van 2 miljard bezoekers. Dit meldde het internetbedrijf.

    Wereldwijd delen meer dan 175 miljoen gebruikers het "I love this page" symbool op de social media-site, terwijl meer dan 800 miljoen mensen een bericht of pagina dagelijks op de website "liken". Per dag worden ruim 750 miljoen nieuwe vriendschappen afgesloten op Facebook.

    Daarnaast gebruiken meer dan 1 miljard Facebook-gebruikers elke maand de groep-functie om zogenaamde gemeenschappen, ofwel sociale netwerken, te bouwen op basis van gedeelde interesses en belangen. Tijdens een bijeenkomst vorige week in Chicago, benadrukte mede-oprichter en CEO Mark Zuckerberg de kracht van deze netwerken. Volgens de CEO zijn Amerikanen tegenwoordig steeds meer losgekoppeld van hun gemeenschap en dat veel mensen nu ergens anders een gevoel van steun en gemeenschapszin moeten zien te vinden. Zuckerberg zie dat hij denkt dat Facebook die rol kan vervullen.

    Het aandeel Facebook sloot dinsdag op een rood Wall Street 2,0 procent lager op 150,58 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:18
    Groothandelsvoorraden VS in de lift

    Gepubliceerd op 28 jun 2017 om 14:40 | Views: 400

    WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in mei met 0,3 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel woensdag heeft gepubliceerd.

    Economen rekenden in doorsnee op een toename met 0,2 procent. In april was sprake van een daling met 0,5 procent.
  13. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:21
    Aanstaande huizenverkopen Amerika gedaald

    Verkoopindex in mei op maandbasis 0,8 procent lager.

    (ABM FN-Dow Jones) Aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in mei gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van de National Association of Realtors.

    De verkoopindex nam in mei op maandbasis af met 0,8 procent naar 108,5.

    Op jaarbasis was er sprake van een daling van de aanstaande woningverkopen met 1,7 procent.

    De index voor aanstaande huizenverkopen is gebaseerd op ondertekende contracten voor de aankoop van bestaande eengezinswoningen, appartementen en woongroepen, maar waarbij de transactie nog niet is afgerond. Na het tekenen van het contract duurt het meestal nog één tot anderhalve maand voordat de verkoop daadwerkelijk rond is.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 28 juni 2017 22:08
    Wall Street sluit in het groen

    Herstel na dalingen voorgaande dag.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten. In New York steeg de S&P 500 index met 0,9 procent tot 2.440,69 punten, terwijl de Dow Jones-index 0,7 procent won tot 21.454,61 punten en de Nasdaq er 1,4 procent bij kreeg tot 6.234,41 punten.

    Een dag eerder boekten de Amerikaanse indices nog de grootste verliezen in een maand tijd. Volgens sommigen werd de daling veroorzaakt door de beslissing van de Republikeinse Senaat om een stemming over hun voorstel voor een nieuwe gezondheidszorg wet uit te stellen. Hierdoor ontstond twijfel over de mogelijkheden voor andere plannen van de Trump-regering, zoals belastingverlagingen en investeringen in infrastructuur.

    Andere marktvolgers zeiden dat de dalingen van een dag eerder een mooie kans verschafte voor koopjesjagers. De aandelenkoersen zijn dit jaar tot nu toe alleen maar gestegen en bedrijfsresultaten toonden vooral verbetering.

    "Er is niets veranderd ten opzichte van de economie en de financiële markten, dus mensen zagen dit als een kans om in te springen en kapitaal toe te wijzen", zei handelaar Michael Antonelli van Robert W. Baird & Co.

    Olie noteerde hoger, nadat uit het wekelijkse olierapport een minder grote stijging van de voorraden naar voren kwam dan was voorzien. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,2 procent tot 44,76 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,4 procent duurder werd op 47,57 dollar.

    De euro noteerde ten opzichte van de dollar op 1,1381. Rond de slotbel in Amerika op dinsdag noteerde het valutapaar op 1,1347 stond.

    Woensdag werd bekend dat de de aanstaande woningverkopen in mei zijn afgenomen ten opzichte van de voorgaande maand. Ook ten opzichte van een jaar terug was sprake van een daling.

    Bedrijfsnieuws

    Bank of America steeg 2,6 procent. De Amerikaanse bank zal naar verwachting een positief resultaat krijgen na een stresstest door de Federal Reserve. Dit zal Bank of America in staat stellen om zijn dividend te verhogen.

    Ook andere financials deden het goed. Wells Fargo steeg 2,2 procent en JPMorgan Chase & Co sloot 2,0 procent in het groen.

    Spectranetics noteerde 26,2 procent hoger, nadat Philips bekendmaakte de Amerikaanse producent en verkoper van microtechnologie voor hart- en vaataandoeningen over te willen nemen voor 38,50 dollar per aandeel. Philips, dat tevens in New York is genoteerd, daalde 0,6 procent.

    Monsanto maakte resultaten bekend over het afgelopen kwartaal. De zadenfabrikant boekte meer winst ondanks een algehele daling van prijzen voor agrarische grondstoffen. De winst steeg van 717 miljoen naar 853 miljoen dollar. De omzet bedroeg 2,4 miljard euro. De koers van Monsanto steeg 1,3 procent.

    General Mills, een Amerikaanse producent van voedingsmiddelen zoals Cheerios ontbijtgranen en Häagen-Dazs consumptie-ijs, rapporteerde over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere winst op een gedaalde omzet. Het aandeel General Mills won 1,6 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 29 juni 2017 14:30
    Futures duiden op verdeelde opening Wall Street

    Groeicijfers kunnen op aandacht rekenen.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden donderdag op een verdeelde opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index en die op de Dow Jones index 0,1 procent hoger. De openingsindicatie voor de Nasdaq voorspelde een verlies van 0,3 procent voor de techindex.

    Op macro-economisch vlak zullen de definitieve groeicijfers vanuit Amerika de meeste aandacht trekken. Geraadpleegde economen gaan uit van dezelfde groei als in een eerdere raming van 1,2 procent voor het eerste kwartaal. Verder staan de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten op de rol.

    De dollar kwam donderdag verder onder druk te staan ten opzichte van de euro en het Britse pond. De euro steeg 0,3 procent tot boven de 1,14, tegen 1,1380 bij het Amerikaanse slot op woensdag, terwijl het pond weer boven de 1,30 dollar uitkwam. De valuta liepen op na uitspraken van centraal bankiers Mario Draghi van de Europese Centrale bank en Mark Carney van de Bank of England die erop duiden dat de centrale banken mogelijk overwegen om de geldkraan geleidelijk dicht te gaan draaien.

    Volgens analisten is de volgende test voor de markt in hoeverre economische data en bedrijfscijfers sterk genoeg blijken om renteverhogingen te rechtvaardigen. "Wat momenteel verrassend is is hoe goed aandelen het blijven doen", volgens marktstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis.

    Olie werd donderdag duurder. Een augustus-future West Texas Intermediate bewoog 0,8 procent hoger op 45,08 dollar, terwijl een september-future Brent 0,7 procent steeg naar 47,85 dollar.

    Stijgers en dalers

    Amerikaanse bankaandelen zullen vermoedelijk net als woensdag weer bewegen op de positieve stresstesten van de Federal Reserve. Nu de kapitaalplannen van alle 34 deelnemende banken zijn goedgekeurd, zullen veel Amerikaanse financials hun dividend verhogen en aandelen gaan terugkopen.

    Staples kan op aandacht rekenen nadat woensdagavond laat bekend werd dat de keten voor kantoorartikelen wordt overgenomen door investeringsconcern Sycamore voor 10,25 dollar per aandeel. De totale overnamesom bedraagt 6,9 miljard dollar en het bod krijgt steun van het bestuur van Staples. Het aandeel van het concern steeg woensdag al fors op de, toen nog, geruchten. In de voorbeurshandel donderdag steeg het aandeel nog eens circa 2,0 procent.

    De New Yorkse maaltijdbezorger Blue Apron maakt donderdag naar verwachting zijn beursdebuut. De IPO-prijs werd woensdagavond vastgesteld op 10,00 dollar per aandeel, waarmee het bedrijf gewaardeerd wordt op 1,9 miljard dollar. Dit is ruim onder de circa 3 miljard dollar waar Blue Apron aanvankelijk op rekende.

    Conagra Brands en Nike komen donderdag met kwartaalresultaten. Voedselproducent Conagra doet dat voor de openingsbel, sportretailer Nike vanavond na het slot in New York.

    Slotstanden

    De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten. De S&P 500 index steeg 0,9 procent tot 2.440,69 punten, terwijl de Dow Jones-index 0,7 procent won op een slot van 21.454,61 punten. De Nasdaq kreeg er 1,4 procent bij tot 6.234,41 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 29 juni 2017 14:31
    Fusie Amerikaanse drogisterijketens van de baan

    Walgreens en Rite Aid konden geen goedkeuring afdwingen van toezichthouders.

    (ABM FN-Dow Jones) Walgreens Boots Alliance en Rite Aid zien af van hun voorgenomen fusie en hebben een nieuwe deal gesloten, waarbij Walgreens de helft van de winkels van Rite Aid overneemt voor 5,1 miljard dollar. Dit meldden de twee Amerikaanse drogisterijketens donderdag.

    Beleggers waren in afwachting van een overheidsbesluit over de vraag of de voorgenomen fusie tussen de twee drogisterijketens door kon gaan. De overeenkomst kon rekenen op weerstand van toezichthouders en zou waarschijnlijk geen goedkeuring hebben gekregen.

    Onder de nieuwe deal neemt Walgreens 2.186 Rite Aid-locaties over en 3 distributiecentra plus inventaris van het concern. De nieuwe transactie, die vermoedelijk binnen zes maanden wordt afgerond, draagt in bescheiden mate bij aan de aangepaste winst van Walgreens in het eerste jaar na de afronding, zei het concern, en moet ook kostensynergieën opleveren van circa 400 miljoen dollar.

    Afzonderlijk kwam Walgreens donderdag met tweede kwartaalcijfers. Die waren beter dan verwacht. De omzet steeg met ruim 2 procent tot 30,1 miljard dollar, waar de markt een omzet verwachtte van 29,7 miljard dollar. De winst steeg fractioneel tot 1,16 miljard dollar en de aangepaste winst per aandeel van 1,33 dollar was boven de marktverwachting van 1,30 dollar. Verder verhoogde het concern de outlook licht.

    Het aandeel Walgreens Boots noteerde in de elektronische handel 3,9 procent hoger, terwijl Rite Aid 18 procent daalde. Sectorgenoot Fred's verloor bijna 19 procent. Het concern zou bij de oorspronkelijke deal tussen Walgreens en Rite Aid een aantal winkels van laatstgenoemde overnemen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 29 juni 2017 14:31
    Conagra Brands boekt hogere winst

    Omzet omlaag.

    (ABM FN-Dow Jones) Conagra Brands heeft het afgelopen kwartaal een hogere nettowinst geboekt op een lagere omzet. Dit bleek donderdag voorbeurs tijdens de publicatie van resultaten over het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar.

    CEO Sean Connolly benadrukte in een toelichting op de cijfers dat het bedrijf vooruitgang geboekt heeft bij het hervormen van het bedrijf. De bestuurder sprak van een verbetering van de inkomstenbasis en winstmarges en zei in het huidige boekjaar voort te blijven bouwen op dit momentum.

    In het kwartaal, dat eindigde op 28 mei, boekte de Amerikaanse maker van voorverpakt voedsel een nettowinst van 151,3 miljoen dollar, tegen 117,6 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 0,37 procent per aandeel.

    De omzet daalde van 2,1 miljard dollar vorig jaar, naar 1,9 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

    Zowel de winst per aandeel als de omzet waren conform de verwachting van analisten.

    Outlook

    In het huidige gebroken boekjaar voorziet Conagra een vlakke tot 2 procent hogere omzetgroei, een aangepaste operationele winstmarge variërend van 15,9 tot 16,3 procent en een effectief belastingtarief van 32,5 procent tot 33,5 procent.

    De aangepaste winst per aandeel uit voortgezette activiteiten zal naar verwacht variëren van 1,84 dollar tot 1,89 dollar per aandeel. Vooraf geraadpleegde analisten rekenden op 1,88 dollar per aandeel.

    De producent van voorverpakt voedsel streeft naar een dividend uitkeringsratio variërend van 45 tot 50 procent.

    In het aandeel Conagra Brands werd donderdag voorbeurs nog niet gehandeld.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 29 juni 2017 14:46
    Amerikaanse banken laten volop geld terugvloeien naar aandeelhouders

    Stresstest Federal Reserve goed afgerond.

    (ABM FN-Dow Jones) Amerikaanse banken plannen massaal dividenduitkeringen en aandeleninkoopprogramma's, nadat de jaarlijkse stresstest door de Federal Reserve een positieve uitkomst kende.

    De kapitaalplannen van alle 34 deelnemende banken werden goedgekeurd.

    Bank of America zei het kwartaaldividend met maar liefst 60 procent te zullen verhogen. Daarnaast zal de bank voor bijna 13 miljard dollar aan eigen aandelen gaan inkopen.

    Citigroup wil voor krap 19 miljard dollar aan kapitaal laten terugvloeien naar zijn aandeelhouders in de komende vier kwartalen. De markt had op minder dan de helft van dit bedrag gerekend. Het aandeel sloot woensdag 2,6 procent hoger en daar kwam in de handel nabeurs nog eens 1,8 procent bovenop. In de reguliere handel werd het aandeel Citigroup 1,5 procent duurder en nabeurs steeg het aandeel 2,6 procent.

    JPMorgan Chase mag het dividend met 12 procent verhogen en zal voor meer dan 19 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. Het aandeel steeg 2,0 procent en nog eens 1,9 procent nabeurs.

    Ook het door schandalen geplaagde Wells Fargo kreeg goedkeuring voor de kapitaalplannen en verwacht het dividend in het derde kwartaal licht te verhogen tot 0,39 dollar. Daarnaast wil de bank voor ruim 11 miljard dollar aan aandelen terugkopen. In september 2016 kreeg Wells Fargo een boete van 185 miljoen dollar omdat een deel van het personeel zich schuldig zou hebben gemaakt aan het ongeoorloofd openen van rekeningen zonder toestemming van klanten. Ook staat de winstgevendheid van de bank onder druk. Het aandeel Wells Fargo steeg 2,2 procent en na het sluiten van de reguliere handel nog eens 1,7 procent.

    De dividend- en inkoopplannen liggen daarmee op het hoogste niveau in jaren.

    Vorige week maakte de Fed al bekend dat alle grote Amerikaanse banken voldoende gefinancierd zijn om een eventuele recessie te overleven.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 29 juni 2017 14:47
    Staples overgenomen door Sycamore

    Amerikaanse verkoper van kantoorartikelen voor 6,9 miljard dollar verkocht.

    (ABM FN-Dow Jones) Staples heeft woensdag ingestemd met een overname door investeringsbedrijf Sycamore voor 6,9 miljard dollar. Dit meldde de Amerikaanse verkoper van kantoorartikelen woensdag laat.

    Sycamore zal naar verwachting 10,25 dollar per aandeel betalen voor Staples. De raad van bestuur van Staples stemde unaniem in met de overname en beveelt de overname aan bij zijn aandeelhouders.

    De prijs vertegenwoordigt een premie van bijna 20 procent ten opzichte van de koers kort voor The Wall Street Journal begin april meldde dat Staples de overname overwoog.

    Het aandeel steeg woensdag 8,4 procent, nadat de Amerikaanse krant meldde dat een aankondiging op handen was. Het aandeel noteerde in de elektronische handel nabeurs 0,9 procent hoger op 9,93 dollar.

    De deal zou de grootste overname dit jaar zijn op basis van geleend geld, meldde Dealogic. De overname activiteit van private equity bedrijven is momenteel laag, grotendeel omdat veel bedrijven duurder zijn geworden, na de recente stijgingen op de aandelenmarkten.

    De transactie is onderhevig aan de goedkeuring van betrokken autoriteiten en toezichthouders en zal naar verwachting uiterlijk in december 2017 afgerond worden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 29 juni 2017 14:49
    Meer uitkeringen aangevraagd in VS

    Steunaanvragen stijgen met 2.000 stuks.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 24 juni op weekbasis gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

    De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen liepen met 2.000 stuks op tot 244.000. Er werd gerekend op een aantal van 241.000.

    Het aantal van 241.000 aanvragen in de week ervoor, werd bijgesteld tot 242.000 stuks.

    Het vierwekelijkse voortschrijdende gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is dan de wekelijkse aanvragen, daalde afgelopen week met 2.750 tot 242.250 stuks.

    Het aantal verlengde steunaanvragen steeg in de week eindigend op 17 juni met 6.000 tot 1.948.000 stuks.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
25.201 Posts
Pagina: «« 1 ... 479 480 481 482 483 ... 1261 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.065
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.961
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.398
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht