Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Tegenstrijdige signalen

TA: Tegenstrijdige signalen

Op korte termijn blijven de aandelenmarkten In Europa kwakkelen. Op Wall Street weten de Dow Jones en de S&P hun broek prima op te houden. De Transportindex bereikte maandag zelfs een nieuw all-time-high, traditioneel een sterk economisch signaal.

Op de Nasdaq is het een ander verhaal, daar werden diverse steun- en stoplossniveaus geraakt. Deze keer neem ik mede technologie onder de loep.

AEX moeizaam en stroperig

Het verloop op de AEX is, tegen mijn verwachting in, moeizaam en stroperig. Op dit moment spelen er twee tegenstrijdige krachten. Ten eerste is er de sterke steun die als vangnet functioneert rond 506,05 (gevormd op 20 juli 2015).

Met deze steun intact en een uitverkochte beurs (RSI onder 30) zou de AEX moeten herstellen, maar voorlopig is de wens de vader van de gedachte. Tegelijkertijd is er op korte termijn namelijk nog steeds het patroon met lagere toppen (blauwe stippellijn), die verkoopdruk suggereert. Pas als de AEX er in slaagt de dalende toppenlijn te breken, komt mijn herstel er.

Nasdaq 100

De Nasdaq 100 index, de kleinere Amerikaanse technologiebeurs, is maandag door de steun 5.633,34 gezakt, nadat eerder de opwaartse trend is gebroken. Ook heeft de Nasdaq 100 een lagere koerstop achtergelaten. Dit lijkt verdacht veel op de beruchte hoofd&schouder-formatie, die verse verkoopdruk signaleert.

Nieuwe zwakte mag niet worden uitgesloten. Eerste vangnet ligt rond 5.316,02 (bodem van 27 maart). Het koersdoel op basis van de hoofd&schouder-formatie ligt daar iets boven.

Veel belangrijke aandelen hebben mede aan deze verzwakking bijgedragen. Ik pik er twee bekende merken uit die ik hieronder zal bespreken: Alphabet en Netflix.

Alphabet

Alphabet (v.h. Google) verzwakt nu de laatste bodem rond 915 niet stand wist te houden. Ook hier werd de stijgende trend al eerder verlaten wat een eerste verzwakking signaleerde, terwijl de lagere top verkoopdruk signaleert.

Op de korte termijn begint zich een zwakke trend af te tekenen richting steun 790,52 (bodem van 31 januari). Let ook op de dalende moneyflow (rode pijl). Die geeft aan dat beleggers kapitaal aan het aandeel Alphabet beginnen te onttrekken.

Netflix

Netflix is door verkopers door de voorgaande bodems rond 153 en 149 gedrukt. Hierdoor is een technische verzwakking opgetreden richting steun 137,03 (gevormd op 24 januari). Enkel boven weerstand 166,87 (top van 8 juni) klaart het beeld op.

Ook bij Netflix geeft de neerwaartse trend van de moneyflow, die van de beursomzetten wordt afgeleid, aan dat er kapitaal uit de markt weglekt (rode pijl).

Mijn conclusie op basis van bovenstaande? Ik handhaaf mijn lange termijn koopstrategie, maar zie op korte termijn wel wat ruis op de weg.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Gerelateerd

Reacties

390 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 5 juli 2017 08:41
    Goede morgen
    Wat een ge-ouwehoer in de Tour..

    Over naar de actuele futures en de koersenborden maar en pfff, kan Peter Sagan hier misschien ook een beetje de boel opporren? Hij heeft toch niks beters te doen vandaag.

    En dan ook nog zeggen met zo een stalen oostblok kop dat hij het niet Express deed.. Schorsen voor het leven die Gast!
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 5 juli 2017 08:44
    quote:

    velut luna schreef op 5 juli 2017 08:39:

    De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

    Je kunt er idd niks mee
    Helder,, Sigmund Freud had het niet beter kunnen analyseren ;)
  3. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 5 juli 2017 08:50
    Mijn conclusie op basis van bovenstaande? (Royce T.)

    1. Ik handhaaf mijn lange termijn koopstrategie..

    2. maar zie op korte termijn wel wat ruis op de weg..

    Bedoeld Royce met bovenstaande nu:

    1. Op termijn naar de 1000 punten

    2. Maar een dip onder de 200 punten acht ik nog niet uitgesloten

    Ikke niet meer weet! ;)
  4. [verwijderd] 5 juli 2017 08:54
    quote:

    Dagobert Dick schreef op 5 juli 2017 08:41:

    Goede morgen
    Wat een ge-ouwehoer in de Tour..

    Over naar de actuele futures en de koersenborden maar en pfff, kan Peter Sagan hier misschien ook een beetje de boel opporren? Hij heeft toch niks beters te doen vandaag.

    En dan ook nog zeggen met zo een stalen oostblok kop dat hij het niet Express deed.. Schorsen voor het leven die Gast!
    Kap nou eens met die Facebook Posts van je!! Hoop dat er zich snel weer eens wat mensen met kennis melden. De betere zijn al weg. En ik sta ook met 1 been buiten alweer.

    Ik ga weer naar het serieuze forum.

    Geluk vandaag allen. Ook jij dagobert als hobbyist! :-)
390 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links