Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Wake Up!

6.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 317 318 319 320 321 ... 326 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 juli 2017 09:56
    Hotelgast laat latexpak achter

    Amsterdam - Een gast van het Volkshotel in Amsterdam heeft een latex sekspak in de kamer achtergelaten.

    Volgens Tijs Bullock zou het gaan om een pak dat is gebruikt is bij een vrijgezellenfeestje van Engelsen.

    Als gasten waardevolle spullen vergeten, neemt het hotel contact op. Bij kleding gaat het Volkshotel niet meer achter de eigenaren aan. Normaal gaat niet opgehaalde kleding naar Vluchtelingenwerk. ’In dit geval maar even niet’, zegt Bullock.

    Het Volkshotel besloot de vondst op de eigen Facebook-pagina te zetten. ’Privacy staat hoog in ons vaandel, maar dit was wel iets heel bijzonders’, zegt Tijs.

    De Engelse eigenaren hebben nog niet gereageerd. Normaal worden gevonden voorwerpen drie maanden bewaard.

    De Facebook-post heeft al tot veel reacties geleid. ’Veel mensen willen het pak wel hebben, bijvoorbeeld om hun vriend of vriendin te verrassen’.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 juli 2017 07:48
    Monteur in Texas vast in geldautomaat
    Gisteren, 21:53

    CORPUS CHRISTI - Een monteur die in de Verenigde Staten vastzat achter een geldautomaat, heeft op bijzondere wijze om hulp gevraagd. Hij duwde briefjes met een noodkreet door de uitgiftegleuf van het apparaat, berichtten Amerikaanse media donderdag. Voorbijgangers dachten aanvankelijk aan een grap, maar uiteindelijk waarschuwde iemand toch de hulpdiensten.

    De onfortuinlijke monteur was volgens de politie woensdagmiddag bezig met het vervangen van een elektronisch slot in een ruimte achter de geldautomaat. ,,Hij liet zijn telefoon liggen in zijn wagen, bracht een slot aan en sloot zichzelf op in het gebouw met de geldautomaat'', zei een politiefunctionaris in Corpus Christi (Texas).

    Omdat de geldautomaat gewoon werkte, probeerde de man met briefjes de aandacht te trekken. ,,Help me alstublieft. Ik zit hier vast en heb geen telefoon bij me. Bel alstublieft mijn baas'', schreef hij. Die noodkreet werd aanvankelijk niet serieus genomen. Zelfs toen agenten een stem uit de machine hoorden komen, dachten ze aan een grap.

    De politie moest uiteindelijk een deur forceren om de monteur te redden. Hij raakte niet gewond. ,,Iedereen is in orde'', zei de politiefunctionaris, die sprak over een unieke ervaring. ,,Zoiets zie of hoor je waarschijnlijk nooit meer.''
  3. forum rang 6 haas 14 juli 2017 08:46
    Een groep van slechts honderd bedrijven is, direct en indirect, verantwoordelijk te houden voor de uitstoot van meer dan de helft van alle broeikasgassen. Wereldwijd, sinds 1988.

    De relatief kleine groep industriegiganten wint en verhandelt massaal olie, gas en steenkool. Het gebruik van hun fossiele energieproducten resulteerde in 53 procent van de mondiale uitstoot.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 juli 2017 13:49
    Aangeklaagd door een selfiemakende aap, voor fotograaf David Slater is de lol eraf

    Aangeklaagd door een aap, voor fotograaf David Slater is de lol eraf. Kan een zwartkuifmakaak aanspraak maken op auteursrecht?
    Door: Iñaki Oñorbe Genovesi 14 juli 2017, 09:00

    De Engelse natuurfotograaf die al jaren in een juridisch conflict is verwikkeld over de auteursrechten van een wereldberoemde selfie van een aap, zit financieel aan de grond. David Slater heeft naar eigen zeggen geen geld meer voor nieuwe fotoapparatuur, kan zijn advocaat niet meer betalen en volgde deze week noodgedwongen de zitting voor een Amerikaanse federale rechtbank vanuit zijn huis in Wales via een streamverbinding.

    Nu was Naruto, de Indonesische zwartkuifmakaak die in 2011 een foto van zichzelf zou hebben gemaakt met de camera van Slater, ook niet aanwezig. De 8-jarige aap zat vrolijk in de jungle van Sulawesi, terwijl dierenbeschermingsorganisatie Peta er opnieuw namens hem op aandrong dat hij als maker van de beroemde foto de rechten heeft. En daarmee dus ook aanspraak kan maken op de opbrengsten van het beeld dat viraal ging op internet en in tijdschriften en kranten werd gepubliceerd.

    Het is een eis die een lagere Amerikaanse rechter vorig jaar verwierp, omdat volgens hem dieren niet onder de copyrightwet vallen. Peta wilde echter van geen nee weten en ging in beroep. Slater erkent nog altijd dat niet hij, maar een aap destijds honderden foto's van zichzelf, zijn omgeving en andere zwartkuifmakkaken maakte. De meeste beelden mislukten, maar de Britse natuurfotograaf koos enkele foto's die wel scherp waren, zette deze op internet en legde het auteursrecht ervan vast. Daarmee naar eigen zeggen dus ook van de wereldberoemde selfie.

    De Amerikaanse federale rechtbank kwam deze week tijdens de zitting niet eens toe aan een mogelijke beantwoording van de slepende auteursrechtvraag. Plotseling zijn er twijfels of Naruto destijds in het oerwoud wel op het knopje heeft gedrukt. Volgens Slaters advocaat zou de zwartkuifmakaak op de foto een vrouwtje zijn. Het zou gaan om Elle uit dezelfde apengroep als Naruto. Peta ontkent stellig en houdt vol dat Naruto wel degelijk op de selfie is te zien. Maar de organisatie wilde niet beantwoorden waarom bioloog Antje Engelhardt, die Naruto al sinds zijn geboorte kent en hem als zijn 'juridische vriend' bijstond, onverwachts voor de zitting is opgestapt.

    Fotograaf Slater vraagt zich intussen af hoe lang hij nog normaal met deze affaire kan omgaan. 'Ik sta versteld van het Amerikaanse juridische systeem. Het zou toch moeten uitmaken dat de juiste aap mij aanklaagt', klaagde hij tegen de Engelse media.
  5. [verwijderd] 15 juli 2017 20:17
    UKRAINE: a ticking nuclear time-bomb

    Ukraine's ageing nuclear power facilities are unfit for purpose and post a Chernobyl style danger to the region. Even if the endlessly delayed safety upgrades ever do get completed, there are still many pressing questions that both Ukrainian and European officials are afraid to answer due to political embarrassment.

    theduran.com/ukraine-ticking-nuclear-...
  6. forum rang 6 pietje-2005 15 juli 2017 20:19
    De CIA heeft toch nog nooit in haar hele bestaan de waarheid gesproken, toch ?
    Doen ze geeneens tegen hun eigen amerikaanse politici of burgers, dus hebben helemaal al noppes met nederlanders, waar ze het land niet eens van weten te liggen, denk ik.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 juli 2017 09:50
    Honderden kamelen sterven eenzame hongerdood door rel Qatar en Saoedi-Arabië

    Honderden kamelen zijn het slachtoffer geworden van de diplomatieke rel tussen Qatar en zijn buurlanden. De dieren zijn van honger en dorst gestorven doordat hun Qatarese herders bijna zes weken geleden op stel en sprong moesten vertrekken uit Saoedi-Arabië, en zij dus alleen achterbleven.
    Door: Sacha Kester 15 juli 2017, 18:09

    Begin juni verbraken Saoedi-Arabië, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten, Jemen en Egypte alle banden met golfstaat Qatar. Ze willen dat het land zijn relatie met Iran grotendeels verbreekt, zijn steun aan de Moslimbroederschap intrekt en de populaire zender Al Jazeera sluit omdat deze 'opruiende berichtgeving' zou verspreiden. Sindsdien is het land vrijwel afgesloten van de buitenwereld.

    Kamelendrijvers vertellen dat ze honderden dode dieren langs de kant van de weg hebben zien liggen

    Dat gaat ten koste van de tienduizenden kamelen die net over de grens met Saoedi-Arabië grazen omdat er in eigen land niet genoeg plek is. Toen de rel begon, moesten hun herders meteen vertrekken, maar mochten slechts een paar honderd kamelen per dag de grens oversteken. Een deel van de achterblijvers is bijeengedreven en achter een hek gezet in de hitte - die kan oplopen tot 50 graden - andere kamelen dwalen rond in de woestijn.

    Kamelendrijvers vertellen dat ze honderden dode dieren langs de kant van de weg hebben zien liggen of versuft rond hebben zien dwalen. Goed gevoede kamelen kunnen wekenlang zonder water, maar ook zij drogen op een gegeven moment uit of raken uitgeput. Kalfjes kunnen hun moeder kwijtraken en zullen dat niet overleven.

    Aan de Qatarese kant van de grens zijn ondertussen voorzieningen getroffen voor de kamelen die de oversteek maken: er staat water en voedsel voor hen klaar, en er zijn dierenartsen beschikbaar om hen te helpen. Voor velen is deze weelde niet weggelegd: geschat wordt dat er nog 150 duizend Qatarese kamelen in Saoedi-Arabië zijn.
  8. forum rang 6 izdp 16 juli 2017 11:46
    quote:

    uitvreter schreef op 15 juli 2017 20:11:

    Onthullingen over fake news beginnen hun tol te eisen. Zo worden Nederlanders onder druk van de CIA voorgelogen

    www.ninefornews.nl/onthullingen-fake-...
    Over fake news gesproken;

    Lees in dat artikel het stukje over Nederland.
    Tabe Bergman wordt daar aangehaald in een context die totaal niet klopt.
    Lees dit artikel maar van zijn hand;

    www.denieuwereporter.nl/2013/08/de-pr...
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 16 juli 2017 14:01
    Daklozen onthaald op geannuleerd bruidsdiner
    3 uur geleden

    INDIANAPOLIS - Een week voor hun geplande bruiloft zagen Sarah Cummins en Logan Araujo er om verder niet bekendgemaakte redenen toch maar van af om in het huwelijksbootje te stappen. Maar de 30.000 dollar waarvoor zij een feest met diner voor 170 gasten hadden besteld, zouden zij niet terugkrijgen. Daarop besloot Cummins 170 daklozen voor het eten uit te nodigen, met instemming van haar ex-verloofde.

    Alles verliep zaterdag volgens de oorspronkelijke planning, alleen werden de gasten niet door het bruidspaar, maar alleen door de bruid verwelkomd, schreef The Indianapolis Star, een lokale krant. Ze kregen alles wat op het oorspronkelijke menu stond, inclusief de bruidstaart, die dan wel achter de schermen in de keuken werd aangesneden. De moeder en tantes van de bruid en drie van de zeven bruidsmeisjes waren eveneens van de partij, om haar op deze toch moeilijke dag te steunen.

    Het gebaar van de bruid vond ook weerklank. Zo schonken mensen en een kleermakerij pakken uit hun eigen kledingkast of voorraad aan de daklozen, zodat zij pico bello aangekleed aan de feestdis konden aanzitten.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 juli 2017 18:12
    Slowakije eist meer vis in vissticks
    3 uur geleden

    BOEDAPEST/BRATISLAVA - Slowakije krijgt niet dezelfde kwaliteit vissticks als andere Europese landen en aan deze discriminatie moet snel een einde komen. Dit zei de Slowaakse premier Robert Fico kort voor een regionale topconferentie woensdag met de leiders van Hongarije, Tsjechië en Polen.

    Fico dreigt volgens de BBC met boycotmaatregelen tegen producten uit andere Europese landen als de Europese Commissie niet ingrijpt. De premier heeft gezegd dat in zijn land er minder vis zit in de vissticks die in Slowakije verkocht worden, dan die bijvoorbeeld in Oostenrijk met hetzelfde merk en dezelfde verpakking over de toonbank gaan.

    Volgens Fico doet zich dit oneerlijke verschijnsel ook voor in onder meer pakken wasverzachter en koffie, maar ook in koekjes, ijsjes en chocoladeproducten. Wel is het zo dat die producten in Slowakije beduidend goedkoper zijn dan in andere landen van de Europese Unie.

    Fico gaat komende week met de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, over de discriminatie praten. Hij doet dat niet alleen namens Slowakije, want ook andere Oost-Europese landen hebben geklaagd dat ze soms minder waar voor hun geld krijgen dan rijkere EU-lidstaten.
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 juli 2017 14:55
    Opmerkelijk hoge straffen voor mislukte liquidatie, rechters hopen op afschrikeffect
    Straffen tot 20 jaar voor mislukte moordpoging op crimineel 'Pjotr'

    De Amsterdamse rechtbank heeft donderdag vijf mannen die betrokken waren bij een mislukte moordpoging op beroepscrimineel Peter R. gevangenisstraffen tot 20 jaar opgelegd. De rechters voelen zich gedwongen steeds zwaarder te straffen, omdat de 'liquidatiegolf in Amsterdam maar doorgaat'.
    Door: Elsbeth Stoker 20 juli 2017, 13:34

    De rechters hopen dat de hoge straffen uiteindelijk een preventief effect zullen hebben. 'Veel andere mogelijkheden heeft de rechtbank niet om te voorkomen dat steeds maar opnieuw mensenlevens worden verwoest en de inwoners van Amsterdam met vuurwapengeweld in hun woonomgeving worden geconfronteerd', schrijven ze in hun vonnis.

    Reconstructie

    Pjotr glipte weg en heeft 'kanker geluk' gehad. Een reconstructie van de mislukte liquidatiepoging (+).

    Er hadden zomaar meer slachtoffers kunnen vallen
    Rechtbank

    De vijf mannen waren betrokken bij de mislukte aanslag op Peter R., een beroepscrimineel die ook wel Pjotr wordt genoemd. Volgens de rechtbank is het een wonder dat R. de aanslag op 5 november 2015 overleefde. De daders vuurden met kalasjnikovs 34 kogels op hem af op klaarlichte dag in een woonwijk in Diemen. Vier auto's raakten beschadigd. 'Er hadden zomaar meer slachtoffers kunnen vallen', aldus de rechtbank.

    Het lukte Peter R. om in zijn moeders Opel weg te rijden. De auto belandde uiteindelijk in een sloot. R. raakte zwaargewond, maar overleefde de aanslag omdat hij zich in het water achter de Opel verstopte.

    De twee schutters kregen de zwaarste straffen van 20 jaar cel opgelegd. Hun chauffeur kreeg 16 jaar. De twee mannen die het slachtoffer in de dagen voor de aanslag observeerden, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 14 en 12,5 jaar. De mannen zijn tussen de 24 en 34 jaar.

    Versleutelde berichten

    De daders wisten niet of ze hun doelwit wel hadden gedood

    Bij de aanhoudingen vond de politie onder meer gestolen voertuigen, ruim twee kilo springstof en zogenoemde PGP-telefoons, blackberry's die geschikt zijn voor het versturen van versleutelde berichten. Het lukte het Nederlands Forensisch Instituut om deze mails te ontsleutelen. Mede hierdoor lukte het justitie om de aanslag minutieus te reconstrueren.

    Zo was te lezen hoe de daders na de moordpoging in paniek raakten en hoe ze elkaar uitscholden: ze wisten niet of ze hun doelwit wel hadden gedood. 'Ze hebben hem wel gepopt, maar ik weet niet of hij slaapt.' Ook lukte het hen niet om hun auto in brand te zetten om mogelijke sporen te wissen. 'Waarom heb je de waggie niet gevlamd in de garage? Waarom niet gefikt? Kunnen ze vingerafdrukken of dna in de waggie vinden? Vies kankerhoertje.'
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 juli 2017 10:05
    Papegaai die moord zag niet gehoord
    Gisteren, 23:18

    SAND LAKE - Een 49-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Michigan is schuldig bevonden aan de moord op haar man. In mei 2015 schoot Glenna Duram vijf keer op haar man in zijn huis in Sand Lake. Er was een bijzondere getuige in de geruchtmakende zaak: een papegaai. Deze is echter niet gehoord.

    Papegaai Bud speelde een opvallende rol in de zaak. De vogel bleef steeds het moment herhalen waarop zijn baasje werd doodgeschoten. Bud bootste voortdurend de laatste woorden van zijn vermoorde baasje uit volle borst na: ,,Verdomme, niet schieten!”

    ZIE OOK: Papegaai mogelijk getuige in moordzaak

    Uiteindelijk werd de papegaai niet gebruikt in de rechtszaak. In eerste instantie was er wel sprake van dat ’getuigenis’ van de vogel zou worden gebruikt. Dat ging later echter niet door na protest van de advocaat van Glenna Duram.

    Volgende maand definitieve straf

    Na het neerschieten van haar man wilde Duram zichzelf van het leven wilde beroven. Dat mislukte.

    Ze is nu door een rechter schuldig bevonden aan de moord op haar man Martin. Volgende maand krijgt ze haar definitieve straf te horen.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 21 juli 2017 17:24
    28 jaar na de dood van Dalí is zijn snor ongeschonden, blijkt bij opgraving

    De beroemdste snor allertijden is nog altijd intact. Langgerekt, de gekrulde snorrenpunten naar boven gericht. Precies zoals Salvador Dalí ze bij leven droeg omdat de Spaanse kunstenaar geloofde dat hij via die gestijfde punten kosmische inspiratie zou ontvangen. Een dikke 28 jaar na zijn dood blijkt de snor nog altijd erbij te staan zoals Dalí dat zo graag wilde: als de wijzers van een klok die 10.10 uur aanwijzen. 'Een wonder!', aldus de forensische experts die aanwezig waren bij de opgraving van Dalí's lichaam voor een vaderschapstest.
    Door: Iñaki Oñorbe Genovesi 21 juli 2017, 12:00

    Een Spaanse rechtbank ging vorige maand akkoord met het opgraven van de in 1989 overleden surrealistische meester voor een DNA-test. Hiermee wil de 61-jarige María Pilar Abel Martinez aantonen dat zij een dochter is van Dalí. Volgens Abel Martinez, een tarot-kaartenlezers uit Girona, zou haar moeder als huishoudster voor Dalí hebben gewerkt en zouden de twee halverwege de jaren '50 een geheime affaire hebben gehad.

    De excentrieke kunstenaar was toen al jarenlang getrouwd met zijn muze Gala. Het stel heeft nooit kinderen gekregen. Er deden zelfs geruchten de ronde dat Dalí en Gala hun huwelijk nooit hebben geconsumeerd, omdat hij een fobie voor vrouwelijke genitaliën zou hebben gehad. Ook beweren sommige biografen dat Dalí homoseksueel was en mogelijk leed aan impotentie.

    Toch ging de Spaanse rechtbank akkoord om Dalí, die op 84-jarige leeftijd overleed aan hartfalen, uit zijn graf te halen bij gebrek aan documenten of DNA-sporen die het verhaal van Abel Martinez zouden kunnen bevestigen of ontkrachten. Dus meldden zich donderdagavond forensische experts bij Dalí's tombe in zijn eigen theatermuseum in Figueres.

    Na het verwijderen van een steen van 1,5 ton, die op de graftombe lag en een zinken deksel waarmee de kist was bedekt, troffen zij het gebalsemde lichaam van Dalí. Volgens Narcís Bardalet, de man die het stoffelijk overschot van de kunstenaar prepareerde voor het leven na de dood, was het gezicht van Dalí bedekt met een zijden zakdoek. Bij het verwijderen van de zakdoek voelde hij naar eigen zeggen 'een intense vreugde'. 'De snor was daar. En het is voor de eeuwigheid', aldus Bardalet tegen de Catalaanse radiozender RAC1.

    De beroemde snor is alleen niet zo'n goede bron voor DNA-materiaal. Op het moment van overlijden sterft namelijk de haarwortel. De forensische experts hebben daarom nagels, wat hoofdhaar en twee lange botten verwijderd voor analyse. Omdat het lichaam door de balseming 'zo hard als hout was' moest gebruik worden gemaakt van een elektrisch zaagje. Toch verzekeren de experts dat de opgravingswerkzaamheden - de kist was open tussen 22.20 uur en 23.40 uur - zonder incidenten hebben plaatsgevonden.

    De Dalí-stichting, die de nalatenschap van de schilder beheert, heeft vrijdag tijdens een persconferentie herhaald het niet eens te zijn met de opgraving van Dalí. Als uit de DNA-test blijkt dat Abel Martinez niet de dochter is van de beroemde kunstenaar zullen ze haar een gepeperde rekening voor de opgravingswerkzaamheden sturen. Maar mocht de 61-jarige vrouw echt verwant zijn aan Dalí, zou ze aanspraak kunnen maken op een deel van zijn erfenis.

    De resultaten van de DNA-test zijn over ongeveer een maand bekend. Maar voorlopig is het al geruststellend te weten dat de beroemdste snor allertijden, waarvoor Dalí zijn inspiratie zocht bij de legendarische Spaanse schilder Diego Velázquez, nog altijd op zijn bovenlip prijkt.

    www.volkskrant.nl/beeldende-kunst/28-...
6.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 317 318 319 320 321 ... 326 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.092
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.871
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.736
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.166
AMG 965 125.589
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.249
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.482
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht