Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Op zoek naar veiligheid

TA: Op zoek naar veiligheid

Dinsdagmiddag ging de dollar onderuit en aandelen werden gedumpt. Beleggers geloven niet meer dat Trump zijn economische agenda makkelijk kan uitvoeren.

Op zoek naar risk off beleggingen werden weer obligaties gekocht, ook vastgoed steeg.

AEX

De AEX is op de dalende toppenlijn gestuit, waarmee een vierde lagere top is gevormd sinds mei van dit jaar. Nu de AEX-index rond dit niveau verkoopdruk is tegenkomen heeft de markt een stapje terug moeten doen.

Dit is een normale correctie, die we zien als een nieuwe aanloop om alsnog opwaarts door te breken. De eerste weerstand ligt rond 524,17 (topje van 26 juni). Het technische plaatje verbetert indien deze barrière gebroken wordt.

Na een doorbraak boven 524,17 kan de AEX in eerste instantie naar de koerstoppen van mei rond 537,84. Ons koersdoel handhaven we op 563,98 (gevormd op 13 juli 2007).


EUR/USD

Op korte termijn heeft de euro/dollar de stijgende trend hervat nu het tussenliggende weerstandje rond 115 is overwonnen. De uptrend van de EUR/USD krijgt hiermee ruimte voor verdere koersstijging richting weerstand 117,15 (top van 24 augustus 2015). Steun ligt rond 113,12 (bodem van 5 juli).

Op de lange termijn beweegt de EUR/USD koers al ruim 2,5 jaar binnen een horizontale trend. Sinds januari van dit jaar is de koers al ruim 11% opgeveerd, maar technisch verandert er niets.

Wel wordt het koersdoel aan de bovenkant van deze range rond 117,15 (top van 28 augustus 2015) genaderd. De euro heeft pas steun rond 103,40 (bodem van 6 januari).


VastNed

Het technische plaatje van VastNed Retail verbetert serieus nu een voorgaande koerspiek 37,79 opwaarts is doorbroken. Eerder al brak VastNed Retail uit het dalende trendkanaal.

Met de doorbraak boven 37,79 is er opwaarts potentieel vrijgemaakt richting weerstand 41,50 (de top van 15 april 2016). Bij een eventuele doorbraak onder steun 35,76 (bodem van 8 juni) treedt een verzwakking op.


Unibail-Rodamco

Unibail-Rodamco veert op van de steun 209,65. Het beweegt horizontaal tussen steun 209,65 (gevormd op 30 januari) en weerstand 238,15 (gevormd op 15 mei). De ruimte tussen steun en weerstand is breed genoeg voor kortlopende posities.

Traders kunnen korte ritjes maken naar de bovenkant van de range. De behoudende belegger wacht liever. De moneyflow is negatief, wat aangeeft dat er nog geen nieuw kapitaal naar het fonds stroomt.


Conclusie

Het leek even op paniek, maar de koersreacties in de aandelenbeurs vielen binnen het normale patroon. Ook de felle stijging van de euro, dit jaar al 11%, bracht geen technische verandering teweeg.

De eurokoers steeg naar de toppen van 2015 en 2016, maar technisch blijft de vlakke trading range intact. In de vastgoedsector zien we wel kansen voorbijkomen.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 61
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

242 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste | Omlaag ↓
242 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 13 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links