Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Tegenvallers

Fondsenrondje: Tegenvallers

 

Slap beursje vandaag. De euro is bezig aan een opmars ondanks Draghi's woorden gisteren. De cijfers van vanochtend pakten niet goed uit, zowel Accell, Philips Lighting als Acomo (gisteren nabeurs, krijgen straf.

Accell: fiets 'm d'r uit

Accell heeft het moeilijk, de winst valt met 22% terug door vooral eenmalige posten maar de outlook voor het tweede halfjaar is ronduit mager. Werk aan de winkel voor de nieuwe CEO die de beloften van de onlangs vertrokken CEO Takens mag gaan waarmaken ontzenuwen.

 

 

Philips Lighting valt licht tegen

Philips Lighting krijgt helemaal van dik hout zaagt men planken. Vanochtend even 10% lager op, ja waarop eigenlijk? De lampenbusiness valt ver terug, maar de LED-business groeit hard. Wel vervelend dat die LED-lampen zes keer zolang mee gaan.

Philips zelf mag vanaf vandaag weer een pluk verkopen, dat kan meespelen. Drie maanden geleden waren ze er ook als de kippen bij toen de lock-up afliep. 

Acomo valt ook tegen

Dan hebben we nog Acomo, de noten- en theehandelaar. Ook daar viel de omzetgroei tegen, en dat terwijl het al vrij hard opgelopen was de afgelopen tijd. Begin dit jaar stonden zowel Accell als Acomo nog krap boven de 20 euro. 

De brede markt dan. De AEX staat op moment van prikken exact onveranderd, en blijft lichtjes achter bij de ons omringende landen. Moet gezegd, de afgelopen week deden we het ontegenzeggelijk beter. Waar of niet, Brievenbus! 

 

 

De rentes

Neigen licht lager:

 

Beursplein 5

Even een quick scan van beursplein 5: 

 

  • Galapagos was een typisch gevalletje van sell the rumour, buy the fact. Staat hoger dan voor het nieuws van concurrent Vertex.
  • Unilever kijkt weer aan de andere kant van de 50.
  • Oliefondsen doen het wederom prima, met de WTI boven de 47 dollar.
  • Akzo Nobel krijgt een tikje omdat men toch wat bevreesd is voor de aanstaande cijfers. Gisteren kwamen concurrenten PPG en Sherwin Williams met tegenvallende resultaten. En dan is er nog de vrije vertaling van rearback window:

 

 

 

  • Verzekeraars houden de voeten droog.
  • Wessanen komt volgende week met cijfers. Licht ietsje onder druk.
  • Lighing staat nu nog 7,5% lager.
  • Accell en Acomo dalen beide 4%.

 

 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links