Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Aandeel

HEIJMANS KON NL0009269109

Laatste koers (eur)

17,320
  • Verschill

    -0,020 -0,12%
  • Volume

    88.960 Gem. (3M) 118,2K
  • Bied

    17,100  
  • Laat

    17,480  
+ Toevoegen aan watchlist

Heijmans - Juli 2017

136 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. buf 20 juli 2017 09:18
    Kom op mensen, een beetje enthousiaster.
    Heijmans gaat als een tierelier.
  2. buf 21 juli 2017 13:22
    Heijmans zegt vaker 'nee' tegen risicovolle klussen
    DEN BOSCH - Bouwbedrijf Heijmans boekte recordverliezen toen Ton Hillen aan de top kwam. Onder zijn leiding moet het bouwbedrijf de weg terug vinden. "Het was of ik de laatste maanden in een rollercoaster zat."
    Wouter ter Haar 20-07-17, 15:10

    Winnen en verliezen liggen dicht bij elkaar. Dat weet Ton Hillen als fervent rallyrijder uit eigen ervaring. Als navigator vierde de huidige topman van Heijmans in de jaren negentig tijdens rally's nationale en internationale successen. Zijn wedstrijdmentaliteit kan hij gebruiken om het geplaagde bouwbedrijf weer op de rails én financieel gezond te krijgen. Het beursgenoteerde concern uit Rosmalen maakte begin dit jaar een recordverlies van ruim 110 miljoen euro bekend.
    Dat verlies was vooral het gevolg van diverse tegenvallers bij omvangrijke bouwprojecten, waarbij Heijmans - met de kennis van nu - te veel financieel risico had genomen. De klussen waren te ingewikkeld of te omvangrijk voor het bedrijf. Als kersverse topman zette Hillen naar eigen zeggen 'hekken' om die 'probleemprojecten', zoals de Energiefabriek in Tilburg.
    Schulden reduceren
    Door de verkoop van de Duitse en Belgische dochterbedrijven voor ruim 100 miljoen euro te verkopen konden de schulden worden gereduceerd. "Alle mogelijke varianten om uit de problemen te komen zijn de revue gepasseerd - uitgifte van extra aandelen, verkoop van het onderdeel infrastructuur, afstoten van vastgoed - maar wat brengt dat allemaal op? Met de verkoop van deze buitenlandse bedrijven konden we meteen een goede slag slaan om de schulden terug te schroeven. We zijn weer een Nederlands bedrijf. Kleiner dan een jaar of tien geleden - toen hadden we nog tienduizend medewerkers, nu de helft - maar nog steeds de derde of vierde partij in het land. We hebben meer klussen. Het orderboek is goedgevuld. Er wordt meer gebouwd en ontwikkeld. Er is nog een wereld te winnen, maar we zijn op de goede weg. Tijdens de financiële crisis en de crisis in de bouw zijn we - en ik begrijp achteraf volkomen dat we gedaan hebben wat we deden - te opportunistisch in bepaalde projecten gestapt. Daar hebben we uiteindelijk zwaar voor moeten boeten."
    'Nee' zeggen
    Volgens Hillen heeft het bedrijf daar veel van geleerd. "We hebben besloten eerder 'nee' te zeggen tegen risicovolle klussen en opdrachten. We kijken veel meer naar welke risico's we lopen. Ook komt de raad van bestuur veel eerder in beeld als er belangrijke zaken spelen en besluiten genomen moeten worden. We zitten meer boven op het werk. En we kijken nadrukkelijk naar de marges. De winstgevendheid moet absoluut omhoog. Financiële risico's zoals we in het verleden liepen, gaan we nu niet meer aan. Niet dat we nu gaan overvragen, maar we kijken wel meer naar het rendement. We moeten gewoon geld verdienen op klussen die we uitvoeren. Dat is wel een belangrijke mentaliteitsverandering die we als raad van bestuur hebben willen doorvoeren."
    "De afgelopen maanden waren cruciaal voor de toekomst van ons bedrijf. Er is door iedereen keihard gewerkt. Daar heb ik diep respect voor. Maar je mag best weten: voor mij was het of ik de laatste maanden in een rollercoaster zat. Het was mijn vuurdoop. Ik ben een kind van het huis Heijmans. In oktober 1992 heb ik mezelf voorgesteld aan meneer Lambert Heijmans en ik heb alle mogelijkheden gekregen om me te ontplooien. Als aankomend ontwikkelaar ben ik op de onderste sport van de ladder begonnen. En toen kon ik niet bedenken dat ik ooit nog eens deze positie zou bekleden. Ik heb er ook goed over na moeten denken. Vooral ook omdat het best ingrijpend is voor mijn gezin. Ik ben sowieso veel aan het werk. En nu ik zo in de spotlight sta, kan dat ook een weerslag op hen hebben. Maar ik ben er met volle overtuiging aan begonnen. Ik denk dat ik als operationele man in staat ben zaken in werking te zetten. Ik heb een heldere route aangegeven. We zijn een stevige Nederlandse partij met een omzet van 1,5 miljard euro. En nu gaan we daar verder aan bouwen."
    Ton Hillen
    - Ton Hillen is sinds december 2016 voorzitter van de raad van bestuur van Heijmans. Rond die tijd kwam het bedrijf in ernstige financiële problemen, met een recordverlies van 110 miljoen euro.
    - Hij is sinds 2012 lid van de raad van bestuur, werkt vanaf 1992 bij Heijmans en was onder meer directeur vastgoed & woningbouw.
    - Eerder was hij werkzaam bij bouwbedrijf BAM en Anton Obdeijn Projectontwikkeling.
    - Hillen (56) woont in Waalwijk. Hij is getrouwd en vader van drie dochters.
    - Hij is een fervent rallyrijder. Zo won hij vorige maand de Classic Rally Heeze.
  3. buf 21 juli 2017 13:33
    quote:

    Dutch Navigator schreef op 21 juli 2017 11:35:

    Heijmans zegt vaker "nee" tegen risicovolle klussen .
    Interview Ton Hillen met het ED.
    Dat is ook een risico net als aankoop van aandelen.
    Bedankt Dutch Navigator.
    Ik heb het interview maar even in zijn geheel geplaatst.
  4. Gerard_ecb 21 juli 2017 13:37
    Het mooie van dit interview is het tijdstip. Q2 is voorbij en ze moeten binnenkort met resultaten komen en dan kan je niet bij de resultaten weer met allerlei zware tegenvallers komen als je in de krant dit positieve bericht laat plaatsen. Ik denk dat we rustigjes aan de turnaround gaan meemaken en dat wat we eerder bij BAM gezien hebben van 1,7x naar 4+ de komende maanden bij Heijmans gaan zien. Uit het dal langzaam naar betere regionen.

    Bedankt voor het plaatsen.
  5. forum rang 5 Daexter 21 juli 2017 14:06
    quote:

    buf schreef op 21 juli 2017 13:33:

    [...]

    Bedankt Dutch Navigator.
    Ik heb het interview maar even in zijn geheel geplaatst.
    Bedankt buf! Of je hem van mij wil of niet, je krijgt een AB van me :)

    @ gerard, Ik ben het met je eens, na zo'n bericht kun je niet met tegenvallers komen. Aan de andere kant krijg ik lichte jeuk bij woorden als "we moeten meer marges gaan maken".....dwz dat is op zich goed natuurlijk...maar niet zolang het taalkundig in de toekomst blijft liggen...ik hoorde / las Bert dit ook al zeggen.

    Ik ben op zich optimistisch gestemd voor q2, maar dat ben ik net als jij en vele anderen hier op het forum al langer, laten we hopen dat ons enthousiasme niet nog een keer wordt afgestraft.
  6. forum rang 5 Daexter 21 juli 2017 14:08
    quote:

    Dutch Navigator schreef op 21 juli 2017 11:35:

    Heijmans zegt vaker "nee" tegen risicovolle klussen .
    Interview Ton Hillen met het ED.
    Dat is ook een risico net als aankoop van aandelen.
    En jij ook natuurlijk :)
  7. buf 21 juli 2017 14:25
    quote:

    Daexter schreef op 21 juli 2017 14:06:

    [...]

    Bedankt buf! Of je hem van mij wil of niet, je krijgt een AB van me :)

    @ gerard, Ik ben het met je eens, na zo'n bericht kun je niet met tegenvallers komen. Aan de andere kant krijg ik lichte jeuk bij woorden als "we moeten meer marges gaan maken".....dwz dat is op zich goed natuurlijk...maar niet zolang het taalkundig in de toekomst blijft liggen...ik hoorde / las Bert dit ook al zeggen.

    Ik ben op zich optimistisch gestemd voor q2, maar dat ben ik net als jij en vele anderen hier op het forum al langer, laten we hopen dat ons enthousiasme niet nog een keer wordt afgestraft.
    Daar ben ik dubbel dankbaar voor.
    En dat we in de toekomst allemaal heel veel aan Heijmans mogen verdienen.
  8. buf 22 juli 2017 12:46
    "Er is nog een wereld te winnen, maar we zijn op de goede weg".

    Deze uitspraak vind ik cruciaal.
    Niet "we komen op de goede weg" maar "we zijn op de goede weg"
  9. BastaRhymez 25 juli 2017 07:43
    Artikel in het FD:

    Leergierige econoom kiest complexe klussen
    Een zware klus, in een voor hem nieuwe markt. Hans Janssen stapt in december als financieel bestuurder over naar het geplaagde bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen. Hij gaat terug naar onder de grote rivieren.
    De slimme, aimabele Janssen weet van aanpakken, leert snel en opereert bij voorkeur op de achtergrond. Op zijn veertigste was Hans Janssen al cfo van Unilever Benelux, na internationale tropenjaren bij het Brits-Nederlandse concern. Hij zat voor Unilever in Maleisië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.
    Hans Janssen
    Hans JanssenFoto: Mark van den Brink
    In 2008 liet Janssen, nu 50, het Unilever-concern achter zich 'om zijn drie kinderen in Nederland op te laten groeien'. Hij ging als cfo naar apotheekbedrijf en pillengroothandel OPG in Utrecht. Het bedrijf kwam al snel in zwaar weer. Bijna vijf jaar geleden liet Janssen een noodkreet horen vanwege financiële problemen bij apothekers en groothandel. Hij greep vervolgens stevig in bij het inmiddels tot Mediq omgedoopte bedrijf. Hij haalde het van de beurs en bracht het in veilige haven bij de Amerikaanse private equity firma Advent. 'Het waren dappere stappen en ze zijn goed uitgevoerd', blikt de huidige voorzitter van de raad van bestuur Christian Wojczewski terug.
    Indruk gemaakt
    Bij collega-cfo's maakte Janssen indruk met de herstructurering van Mediq tot een goed renderend internationaal distributiebedrijf. Hij kreeg in 2012 de CFO Special Achievement Award toegekend. 'Janssen is een people manager die durft te investeren in mensen, ook tegen de economische stroom in', aldus de jury.
    'Janssen is vakinhoudelijk erg scherp, toegankelijk en bescheiden', vult Frans Roozen aan. Hij is directeur van de controllersopleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Janssen volgde zelf die opleiding in zijn beginjaren bij Unilever en is nu een 'zeer betrokken toezichthouder die graag zijn kennis en ervaring deelt'.
    Janssen deelt niet alleen met vakbroeders. Op Wereldvrouwendag had hij speeddates met Bredase bijstandsvrouwen. Met de sessie wilden topmanagers de vrouwen helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Janssen hielp een bijstandsvrouw die jaren werkloos was aan een baan in het ziekenhuis.
    Op naar de volgende klus
    Het is tijd voor een volgende complexe klus. Daarvoor is hij bij bouwbedrijf Heijmans, zijn nieuwe werkgever, aan het goede adres. Heijmans leed een recordverlies van € 110 mln in 2016 en moest op last van de banken onderdelen afstoten. Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers denkt dat het bed bij Heijmans voor Janssen 'is opgeschud, maar nog lang niet gespreid is.' Heijmans ontsnapte vorig jaar ternauwernood aan een aandelenemissie om aan zijn schulden te kunnen voldoen, wat wel als een 'absolute Houdini-act' werd omschreven. Om te voorkomen dat het bedrijf weer geconfronteerd wordt met verliezen op projecten, is duidelijk waar Janssens eerste prioriteit moet liggen: bij de uitvoering van de grote projecten en het risicomanagement.
    Mogelijk kan Janssen de strategische plannen voor Heijmans aan de keukentafel in Breda bespreken. Zijn echtgenote Marjon Wanders is partner bij managementconsultancy Eden McCallum en komt van McKinsey. Janssen en Wanders groeiden beiden op in Limburg. Ze leerden elkaar kennen tijdens de studie bedrijfseconomie in Tilburg eind jaren tachtig.
    Toen Janssen en zijn vrouw in het voorjaar hun jarenlange relatie en hun vijftigste verjaardagen vierden, doneerden ze geld aan Stichting Steungezin, een fonds voor mensen in Breda die in armoede leven. Ze steunen als theaterliefhebbers ook theater Carré. Thuis kijkt Janssen graag naar de sketches van Jacobse en Van Es van Van Kooten en De Bie en naar de LuckyTV-filmpjes met Willy.
    Na hun internationale omzwervingen in Janssens Unilever-tijd zijn Janssen en Wanders gesettled in Breda en wonen in een monumentaal herenhuis in de wijk Ginneken. Janssen gaf zijn twee dochters en zoon mee dat presteren belangrijk is, op school en op het hockeyveld. Janssen zelf houdt vooral van kíjken naar sport.
  10. forum rang 5 tradersonly 25 juli 2017 15:48
    Als hij voor Heijmans ook een koper weet die 50% boven de huidige koers wil bieden heeft hij mijn zegen :)
    Sowieso heb ik de overtuiging dat de nieuwe CEO van Heijmans een hapklaar overname brokje wenst te maken. Indien ze aantonen op de goede weg te zijn (richting schuldenvrij en een kwalitatieve orderporto van 2-2,5 miljard), lijkt mij die kans ook aanzienlijk.
  11. forum rang 5 Daexter 25 juli 2017 19:24
    quote:

    tradersonly schreef op 25 juli 2017 15:48:

    Als hij voor Heijmans ook een koper weet die 50% boven de huidige koers wil bieden heeft hij mijn zegen :)
    Sowieso heb ik de overtuiging dat de nieuwe CEO van Heijmans een hapklaar overname brokje wenst te maken. Indien ze aantonen op de goede weg te zijn (richting schuldenvrij en een kwalitatieve orderporto van 2-2,5 miljard), lijkt mij die kans ook aanzienlijk.
    Lijkt me niet:

    Hillen hoopt dat hij nog langere tijd de hoogste baas is bij Heijmans, waar de fervent ralleyrijder al sinds 1992 jaar werkzaam is. ,,Op 4 april 2023 bestaat het bedrijf 100 jaar en ik zou het heel erg mooi vinden als ik er dan nog leiding aan zou mogen geven."
  12. Dutch Navigator 26 juli 2017 10:32
    Wordt het nog wat met de Heijmans aandelen?
    Ga ze niet meer bijkopen. Zit al maanden geen gang meer in.
    Lijkt wel een Staats aandeel. Maar wat Appie aandelen bijgekocht.
  13. [verwijderd] 26 juli 2017 17:32
    Nou ik ben na een paar maandjes afwezigheid vanmorgen weer ingestapt op 7,01. Over 3 weken de halfjaarcijfers waar ik positieve verwachtingen voor heb. Daarnaast zal de koers in aanloop daar naartoe oplopen tot ergens in de regio 7,50-8. Voelt goed om weer terug te zijn bij Heijmans.
136 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht