Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

BeursVandaag: Koetjes & kalfjes

 

Zeg het maar. Is het nou dit?

 

 

Of dat:

 

 

Houd het beide maar op flauwekul. Eigenlijk is het fake news. Omdat niemand op de beurs hoeft op te geven waarom hij of zij koopt of verkoopt, weten we formeel nooit waarom beurzen welke kant op bewegen. Daarmee is iedere aangedragen reden, hoe logisch soms ook, per definitie speculatief.

Tot zover dit wijsneuzige college. De koersen bewegen weer amper en ik moet iedere dag toch iets verzinnen om dit stukje mee te beginnen. Kijk nou toch, wat moeten we hier nou mee? Toch is dit precies de kracht van de bullmarket: een langzame, maar gestage stijging. Dalingen gaan meestal veel harder.

 

 

Wat hebben we hier?

Het nieuws dan, met cijfers, een mogelijk schandaaltje en Amerikaanse KW2's. Microsoft deed nabeurs -0,3%, Visa +0,9% en eBay -5,2% op KW2's.

  • Philips Lighting heeft in het tweede kwartaal meer winst gemaakt, maar de omzet stond nog altijd onder druk. De groei in led-verlichting was niet sterk genoeg om de voortdurende krimp van de verkopen van conventionele verlichtingsproducten te compenseren.
  • Amsterdam Commodities (Acomo) heeft in de eerste helft van het jaar meer winst gemaakt op een hogere omzet. Volgens Acomo was er in de eerste jaarhelft sprake van sterke prijsschommelingen bij voedingsgrondstoffen. Acomo gaf geen concrete jaarprognose af.
  • Accell Group heeft in de eerste helft van het jaar fors minder winst gemaakt. Het bedrijf had te maken met extra kosten voor de nieuwe strategie en een eenmalige belastingtegenvaller in Noord-Amerika.
  • PostNL heeft invallen gehad van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Uit een vonnis zou blijken dat de ACM onderzoek doet naar misbruik van de mededingingswet door PostNL en naar welke personen binnen de onderneming daar leiding aan gegeven hebben.
  • Pharming heeft de recent aangekondigde overbruggingsfinanciering van 100 miljoen dollar vervangen door een permanente leningovereenkomst. De deal is gesloten met OrbiMed Advisors.
  • Microsoft heeft afgelopen kwartaal fors meer winst gemaakt. Het softwarebedrijf profiteerde opnieuw van groei bij de levering van software via internet (de cloud) en van een belastingvoordeel. Ook de overname van LinkedIn betaalde zich uit.

Nico heeft al snel commentaar, meer in IEX Premium.

 

 

Tja, dat in hoogconjunctuur:

 

 

Idem:

 

 

Advies:

  • Unilever: naar 5075 van 4850p - Berenberg
  • Aperam: naar 49,50 van 52,50 - Citigroup
  • Aperam: naar 54 van 57 - Berenberg

De agenda hebben we al gehad voor vandaag! Er zijn inderdaad geen macro's en cijfers van grote, belangrijke bedrijven. Wel is er de maandelijkse optie-expiratie. 

  • 08:00 Accell KW2-cijfers
  • 08:00 Philips Lighting KW2-cijfers
  • 16:00 Optie-expiratie

 

En dan nog even dit

Kijk aan. Ach, eerder zei hij ook dat als AkzoNobel niet met PPG ging praten, hij zeker een vijandig bod ging doen. Niet dus. 

 

 

Sterke economie:

 

 

Verhaaltje er bij:

 

 

Worden louter Amerikaanse bedrijven genoemd, maar toch:

 

 

Voor de liefhebbers:

 

 

Verhip: 

 

 

-2% nu:

 

 

Helaas is er geen tracker op :-)

 

 

Omdat het vrijdag is:

 

 

Maak hier maar een voetbalscheidsrechter van:

 

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht