Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Kwartaalcijfers als reddingslijn

TA: Kwartaalcijfers als reddingslijn

Het technische beeld voor de AEX-index was aanvankelijk verbeterd nadat de dalende toppenlijn rond 523,33 is gebroken. Maar de index is fors teruggezakt en test daarbij de onderkant van de herstelbeweging (rode stippellijn).

Opvallend is dat het momentum van de AEX weer positief is. De MACD (onderste helft van de grafiek) is voor het eerst sinds het begin van de correctie weer boven de nullijn gekropen. Ik geef de beurs het voordeel van de twijfel zolang de  herstelfase intact is.

Binckbank krult opwaarts

Binckbank zet de gematigde uptrend voort. Op de grafiek is een patroon zichtbaar met hogere toppen en bodems, maar erg krachtig ziet het technische plaatje er niet uit. We zijn slechts gematigd positief over Binckbank. De steun ligt op 4,27 euro (gevormd op 6 juni).

Het koersdoel handhaven we rond weerstand 5,47 (gevormd op 22 februari). De stijgende moneyflow (zwarte doorlopende lijn in de onderste helft van de grafiek) signaleert instroom van vers kapitaal. Op correcties is Binckbank aantrekkelijk voor de speculatieve belegger.

AkzoNobel zoekt naar steun

AkzoNobel breekt de herstelfase naar onderen af, wat enige verkoopdruk signaleert. Het aandeel beweegt zijwaarts tussen steun 74,21 (gevormd op 16 maart) en weerstand 83,09 (gevormd op 25 april). Akzo Nobel heeft het moeilijk nu er binnen deze bandbreedte lagere toppen worden gevormd.

De verkoopdruk in Akzo Nobel neemt toe. We adviseren de steun goed in de gaten te houden, want bij een slotstand hieronder wordt de neutrale trend neerwaarts verlaten en dient rekening te worden gehouden met een diepere correctie. 

De moneyflow van Akzo Nobel stagneert. Dit geeft aan dat er geen sprake is van instroom van nieuw kapitaal.  Na een doorbraak onder steun 74,21 wordt 65,11 het volgende neerwaartse koersdoel.


ASMI flirt met weerstand

ASMI verbetert op de korte termijn nu de correctieve fase naar boven wordt gebroken. ASMI laat afgezien hiervan, een neutrale trend zien boven steun 49,92 (gevormd op 13 april). Voor een nieuwe verbetering is een doorbraak boven weerstand 57,18 (top van 17 mei) noodzakelijk.

De steun moet wel stand weten te houden. Wacht op een uitbraak boven de weerstand 57,18, het eerstvolgende koersdoel ligt daarna rond 65.

KPN oogt redelijk

KPN is op weg naar de weerstand 3,07 (gevormd op 17 augustus 2016) en slaagt erin om hogere bodems te vormen. Technisch bezien is er sprake van bodemvorming. Dit signaleert aantrekkende vraag. Wij zien pas ruimte voor meer opwaarts potentieel na een doorbraak en slotstand boven weerstand 3,07 (gevormd op 17 augustus 2016).

Steun hanteren we op 2,63 (gevormd op 28 april). De stijgende moneyflow, signaleert instroom van vers kapitaal.  Ik wacht liever op een  uitbraak boven 3,07, daarna wordt 3,61 het volgende opwaartse koersdoel. 



Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 49
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Gerelateerd

Reacties

282 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 24 juli 2017 09:11
    quote:

    Pomper schreef op 24 juli 2017 09:08:

    Royce dit is TA , das technische analyse , candlesticks en chartpatronen !

    We mogen wel iets meer verwachten
    Jij bent nu zeker Boos op Royce omdat je de trein gemist hebt?
    Géén nood gebruik het reddingslijntje wat nog achter de trein bungelt.. :)
  2. [verwijderd] 24 juli 2017 09:15
    Op de dax what's happend daar steeds, 10x harder dalen als stijgen met de rest.
    geraffineerde praktijken denk ik, geen eerlijke dingen.
    inleggen en nog geen dag lang mag je ze hebben.

    waarom killing steeds tig keer achter 1 als ik ze heb, niks kun je op voorste rij hebben. Bij vioetbal en sporten wel, wielrenne ook.
  3. Pomper 24 juli 2017 09:16
    quote:

    Dagobert Dick schreef op 24 juli 2017 09:11:

    [...]

    Jij bent nu zeker Boos op Royce omdat je de trein gemist hebt?
    Géén nood gebruik het reddingslijntje wat nog achter de trein bungelt.. :)
    Yes , bedankt! Doe ik, ik zal het via binckbank doen die hebben zoluist waardeloze cijfrs gepresenteerd, maar de moneyflow neemt toe dus.....
282 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links