Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Alchemie in de olie wat 1500 US-$ een vaatje vermijdt.

269 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juli 2017 21:00
    Olie, gas en warmte komt nagenoeg gratis uit de grond, altijd bijna in twee jaar terug betaald. Dus tussen bijna niks kosten en de waarde van een litertje benzine ken men veel belasting heffen. Ik weet niet wat een molentje met wind kost, of een plaatje met zonneschijn maar om dat in een tank of liever gezegd in een doos of te wel een batterij kost gewoon vanuit een gewicht oogpunt vreselijk veel meer dan een stalen tank van zoveel breed, hoogt en lengte. Bereken je de metaal moeheid van een batterij met dat van een olie tanker dan zit men gauw op 10 tot 20 jaar afwaarderen versus zoveel 'cycles' van een batterij.
    Ja zeker wind en zon geïntegreerd met ander systemen ken men hoge efficiency krijgen en dat is het hem juist: efficiency moet gestraft worden met belasting en laatst genoemde zit in een Laffer Curve of te wel zelfvernietiging drang. Je zou zeggen voor elke rolletje drop zou je gratis een batterijtje krijgen en de batterijtje in de winkel ken niet op botsen tegen een liter benzine.
    Trouwens; waarom is de trein nemen ongeveer 4 keer duurder dan een auto per kilometer? Elektriciteit versus benzine. En dan: waarom is een vliegtuig de helft goedkoper dan een auto per kilometer? Benzine versus aërodynamica! De gewicht van een batterij is nagenoeg het zelfde as ie vol of leeg is en dat is niet economisch voor een vlucht.
  2. [verwijderd] 17 juli 2017 05:56
    Tesla zal een 129 megawatt uur lithium batterij bouwen in Australië en dan even later: maar wel met een 99 turbine windmolens. Vanuit Ijmuiden kan je dat ge-wir-war voor Egmond zien en laten we praten over 'voet afdruk-bestuur' (foetprintmannuchment in het Engels). Wat is belasting op bezit van grond of WOZ waarde of gaan we discrimineren? Dus vergeten van megawatt per vierkante meter?
    Laten we niet vergeten van dat Ijmuiden naar Haarlem snelverbinding waar ze de trein (elektrisch) vervangen hebben met bus (interne verbranding motor). Praat je van megawatt gegenereerd of verbruikt per vierkante kilometer treinspoor of bussnelweg dan is de efficiency vreselijk duur, maar ja dan geld of energie onder controle in je eigen broekzak mag van Koning Willem met maatje Draghi niet!
  3. [verwijderd] 17 juli 2017 16:36
    Energie onder eigen controle zoals contant in je broekzak, dat was Tesla's oorspronkelijke aantrekkingskracht en nu doen ze met dat Australie project precies wat ander utility bedrijven doen en dat is: energie in de macht van centrale banken en niet Jan Publiek. Dit zelf is een recept voor continue subsidies en zoals in Zuid Afrika en Nederland worden hele energie centrales weggeven om stemmen te heffen voor de politiek. Dus zoals een vraag in de frekking industrie is: wie bezit de klant?
    Ziet men de ontwikkelingen in Amerika met frekking dan huidig ken men met de helft minder boortorens net zoveel olie uit de grond halen en dat kunnen ze voor onder US$ 5,12/BOE. Hoeveel energie zit daar in een barrel en vergelijk dat maar met de kosten van Tesla batterijen. Nou weet ik niet of het Amerikaanse publiek in bezit is van centrale banken maar vergeleken met Europa een stukke minder.
  4. [verwijderd] 18 juli 2017 07:02
    Zooitje materiaal gelezen van mijn inlichtingen diensten kortom: Op klusjes rondhangen van 'another day - another dollar' zijn nu vervangen met 'no cure-no pay'. De gevolgen; ontginning prijzen grofweg gehalveerd van 1 boortoren kan twee klusjes doen. Dit dan in de frekking industrie.
    Dat goed en wel maar de schulden zitten op 2-1/2 maanden en dat maakt de koers/winst verhouding een beetje te goedkoop en de vaak conservatieve bond houders worden nu ge-herklassifiseerd als aandeelhouders. Dus de ene kant van kosten controle te prachtig en de ander kant positie van 'het bezitten' vreselijk scheef, dus het kort verkopen van aandelen en ik dachte dat mocht niet, dus niet aan regels houden is de norm met het resultaat dat men 'men moet meer verkopen voor een lager prijs'. Praat van zelf destructie.

  5. [verwijderd] 18 juli 2017 15:13
    Er wordt wel degelijk hardop gedacht om die werkeilanden, die werkloos in de haven van IJmuiden liggen, te slopen.
    Hemelsbreed liggen ze maar een paar honderd meter van Tata-steel verwijderd, snijbrander erin, fik erin, smelten, walsen rollen, gieten...kortom een nieuw leven voor dat oud metaal dat zijn geld voorheen ruimschoots heeft opgeleverd.

    De windmolens rukken letterlijk op, dat park voor Zandvoort(links) en voor Egmond(rechts) blijven goed in beweging bij al een klein zuchtje wind.

    De kraan in Groningen ook steeds meer dicht, de conversie is nu echt gaande, kan heel snel gaan! linkse politiek zal het verder doordrukken op aangeven milieu-fanaten....
  6. [verwijderd] 19 juli 2017 07:30
    Wat van schuld fanaten met dat 'Ja Pinnen Ja Graag cultuur en u bent een klootzak als u over contant geld denkt? Veel schuld heeft veel olie geproduceerd! In Venezuela praten ze over : het contant geld wat naar de schulden stroomt, dicht te draaien! Dus hoeveel barrels per schuld en niet barrels per dag! Rond November gaan we horen of het aanslaat. Ik weet je mag maar 260 euro per dag uit een muur trekken met me buren die een hypotheek leningen van 2 ton heeft. Dus als je 30% korting krijgt op een contant aankoop van een Fararri van 1 miljoen dan ken men 7,37 jaar aan zo'n automatische bank rukken.
    Hoeveel contant geld dekt dat plastic geld: meer of minder? 95% van Nederlanders schreeuwen; van minder!
    Kan nogal eens spannend verlopen.
  7. forum rang 4 Willempie3 19 juli 2017 08:08
    Dat gedoe met die batterijen is het grote probleem: Opladen duurt lang, ze zijn zwaar en de actieradius valt tegen. Het belangrijkste probleem is dat de batterijen nog altijd erg duur zijn en een elektrische auto dus ook.
    Je zou eigenlijk een systeem moeten hebben dat stroom aftapt van de autosnelweg als je daarop rijdt. Een trein tapt ook stroom af tijdens het rijden. Dan kan er een kleinere batterij in de auto voor de stukjes die je niet op de snelweg rijdt. Op die manier wordt de elektrische auto ook nog minder zwaar en gebruikt hij nog minder stroom per kilometer.

    W3.
  8. [verwijderd] 19 juli 2017 08:15
    Zelfs mijn tandenborstel wordt door inductie opgeladen; geen stekkertjes of draden, gewoon in de buurt van, er lopen nu proeven met snelwegen waar je rijdend kunt laden.....maar dit gaat nog jaren duren hoor!

    @W3

    Ben je tevreden met je Tesla, zag je laatst bij de Marina IJmuiden?(gewoon aan de stekker, de enige.......)

    Dit draadje gaat over de alchemie van olie, ik wil het niet besmeuren met vieze elektriciteit(LOL)

    Frekken gaat de markt kapot maken.

    www.marketwatch.com/story/bhp-billito...
  9. [verwijderd] 19 juli 2017 14:03
    Frekken is onconventioneel en zo'n 95% is conventioneel olie of gas aftappen. Laatst genoemde zit nagenoeg drie jaar in 'niet investeren'. De markt van de olie & gas wordt gedicteerd door de hoeveelheid contant geld (niet Ja Pinnen Ja graag plastiek kaar geloof in allerheilige Draghi met Koning Willem maffia) beschikbaar. Dus het kapot maken van de olie markt zit in de hoeveelheid contant geld beschikbaar. Frekken is goed voor 2 jaar en dan moet men verder investeren en het investeren heeft niet veel vertrouwen en moet eigenlijk gesubsidieerd worden en dat ken men doen door de dollar te laten zakken wat op ongeveer 100% per jaar zit of zat. Dus dollar devaluatie ondersteunt de veel besproken frekken. Gaat de dollar verder zakken?
    Dat relatie olie vaten per schuld met ondersteuning van Iran, Rusland en China via Maduro's bek kan nog eens heel versnelt dollar devaluatie voortzetten, maar dan krijg je het probleem met frekken: relatief moet de prijs van frek-olie omlaag en de frek-kosten schieten de pan uit. Alleen familie bedrijven kunnen dat overleven want enige bedrijf op de aandelen beurs weet niet wat het verschil is tussen waarde en prijs.

    Neem de trein dan neem je een Tesla auto en die zijn juist 4 keer duurder dan een interne verbranding auto en een auto is twee keer duurder dan een vliegtuig. Neem je formule-1 autoracen daar kunnen ze een benzine tank in minder dan 3 secondes opvullen, daar kan een tandenborstel inductie niet tegen op botsen.

  10. [verwijderd] 20 juli 2017 11:14
    Terug naar vraag en aanbod van geld. Wilt u dollars krijgen voor uw vat olie? Volgens JPMorgan: de combinatie van lage inflatie, negatieve effectieve rente en geen initiatief om beleid te veranderen, zijn er geen redenen om dollars vast te houden. Waarom olie produceren? We weten dan velen landen nu hun kosten in hun eigen munten vragen. Australie was heel vriendelijk om ponden, US$ en euro's te betalen maar nu is het Aussie munt en wat jij met die Aus$ doet is je eigen zaak. Dan komt er de vraag: zijn je kosten in US$? dan de risico voor valuta verwisselen kan heel vervelen uitvallen.
  11. [verwijderd] 20 juli 2017 16:33
    "Hoe ernstig de situatie is, blijkt ook uit het niveau van de orderportefeuille. Eind 2016 had HFG nog voor € 99 mln aan opdrachten in portefeuille; eind 2015 was dat nog voor € 300 mln. Vorig jaar is er geen enkele order van betekenis bijgekomen...."

    Net als gisteren weer een artikel over de algehele malaise in de off-shore business, het meeste is op sterven na dood.

    Let wel! dit zijn alle randbedrijven, aanlever bedrijven, support bedrijven, toeleveranciers ed.

    Nu instappen of zijn het Sterfhuis-constructies die aan het eind van hun levenscyclus zitten?

    Hele grote namen staan op omvallen, de goedkope, enorme schulden worden toch een probleem, maar daar kon natuurlijk iedereen op wachten....
  12. [verwijderd] 21 juli 2017 07:41
    Eens gelijk. Ik ben normaal bezig in bodem meet technieken, wanneer de markt laag is en zover 1 klusje dit jaar. Ik wacht nu in Alkmaar voor een tweede. Wat we wel hadden was vraag hoog naar de techniek die 1/1000 aan kosten kan reduceren, maar waar ik op stuit is dat management nog duur denkt. Je mag niet vergeten dat in Obama tijd verwende nesten zijn aan jonge ingenieurs die denken dat ze 1/2 miljoen aan hypotheek waard zijn. Dus hoe hoger men ouwehoert over een budget hoe belangrijker men is. Daar zijn bedrijven die het heel goed doen, meestal conservatieve bedrijven, meestal heel klein of akelig groot. De grote bedrijven ken men scheiden in private bedrijven of regering bedrijven en laatst genoemde zijn valuta meer gevoelig.

    Kijkt men nu naar Amerika die Venezuela na-aapt met het exporteren maar in dit geval LNG van 0.6% naar zes procent van Europese markt aandeel dan ken men beredeneren dat ze honger zijn voor Euroos. Euroos dekt kosten beter dan dollars. Maar dan gaat dat geld via de FED centrale bank en die denken dat ze met die 1-ne euro 50.000 dollars aan schulden kunnen drukken zo dat ze het Ja-pinnen-ja-graag cultuur kunnen beheren. Geval Zimbabwe schiet me nu te binnen van een land die afhankelijk is van grondstoffen export (Dutch markt case) en dan dan hun klanten letterlijk afschiet.

  13. [verwijderd] 21 juli 2017 08:34
    Als ik naar Egmond(Zuiderduin) of Bergen ga zie ik altijd die "Boortorens" in de weilanden bij de Bergermeer, een vreemde gewaarwording.

    Frekken, opslag, gasproductie, chemische opslag...ik weet vrijwel zeker dat die dingen in bedrijf zijn, "Het Houston van Noord Holland"

    Ik wil natuurlijk geen rel veroorzaken in het dorp Bergen, de laatste jaren is het er weer rustig en kalm onder nieuwe wethouders en andere aanschuivers.

    Vertel ons Choke, wat wordt hier uitgevreten?(entre nous) zitten ze gewoon te frekken zonder dat de dorpsbewoners het weten? een eindbestemming voor nucliuar afval? gewoon gaswinning? inpompen gas voor opslag?

    Op een dag zal het dorp als een kolkende massa in de bodem verdwijnen, de haag kan er niet mee zitten!
  14. [verwijderd] 22 juli 2017 22:09
    Gasopslag. De gas bel onder NoordHolland is leeg en wordt nu gebruikt om gas te hamsteren voor de winter. Heel slim, je kan het opkoekelen. Gedurende de zomer wanneer gebruik en prijs laag is wordt het opgevuld en wanneer de winter komt gaat vraag met de prijs omhoog. Geopolitiek geen gezeik zoals in het verleden met Oekraïne die te chagrijnen stond.
    Technisch als men snel die opgevulde bel wilt afblazen voor gebruik heeft men veel diameters nodig, daarom de velen gaten en dat geboor. Die bel was al lange tijd leeg en niks was ingezakt dus het dak van die bel is sterk. Geologisch zie ik niet de nut in van frekken omdat die bel bewezen heeft dat het goed doorstroomt anders was het niet leeg. Frekken kan ook veel schade aanrichten op de doorstromen van gas tussen het gesteente. Put chemisch schoon spoelen kan en na het spoelen is het spoelmiddel geneutraliseerd en wordt aan de oppervlakte gescheiden en behandeld vaak naar vis vriendelijk water. De controle bij de overheid is in Europa goed gedefinieerd en streng, en heeft mijn vertrouwen.
  15. [verwijderd] 23 juli 2017 13:45
    Venezuela reflecteert dat ze 1000 keer meer betalen voor een dollar. Neem je Brexit als voorbeeld dat als je meespeelt met de Europese en Amerikaans centrale banken dan zit je automatisch in de schuld van ongeveer 10.000 euro per hypotheek. Dus u neemt een hypotheek van zeg maar 200K dan krijg je 10K er boven op, weer dus u 'moet' 5% langer leven ongeacht of je dood gaat.
    1000 keer langer werken in je leven of 5% langer na je dood werken, wauw is dat een keuzen menu of gewoon puur stront beleid! Dat contant stroom naar schulden dichtdraaien naar klinkt niet verkeerd of te wel hoeveel barrel olie per schuld.
    Gaan we een paar schermutselingen zien zodat Europa energie beleid is alleen afhankelijk van Amerika gebaseerd op de Venezuela recept?
    Noord Korea economie groeide met 5% over twee jaar zonder dollar!

  16. [verwijderd] 24 juli 2017 07:31
    Gaat Trump het ondertekenen ja of nee? Het Congress waarin ie mag ouwehoeren moet een vijand hebben zodat men kan delen en heersen. Condalize Rice kon dat zo mooi zeggen: besturen met chaos en de gevolgen een vluchtelingen stroom en vrouwen afwaarderen. De keuze = 'moet' siegheil Europa energie afhankelijk worden van de opkomende energie exporteur Amerika? Dus vaste vertrouwde leverancier Rusland en ram voor z'n bek geven! En Nederland op schietafstand van Moskou! In Afrika leer je: iemand met een pistool spreek je altijd met U aan. Dus we komen terug op vraag en aanbod van geld waar we weten dat hufter Obama de dollar nagenoeg niks waard heeft gemaakt, dus dan maar met schietgeweld dreigen voor valuta vermeerdering. Nederland deed dat met Indonesië, Hitler met Europa en ga zo maar, factor van 10 blijft steken.
    Dus, dus uw investeringen hebben een goede kans 10 keer minder waard te zijn als politiek zenuwachtig vreedzaam blijft, bij niet, alles pleite. 10keer per dag of per jaar? Als je de overgang hebt meegemaakt van blanken zijn beter dan zwarten naar zwarten zijn nog beter dan blanken =1 dag. Geloof je (amen) in het gezeik van Koningin Beatrix met Draghi maffia = 30 jaar.
    Geopolitiek met geloof is naar mij mening zeer kritisch van waar zet je, je spaar geld en lezend van andere draadjes: rijken vluchten zegt meer dan genoeg, dus positionering van waar waarde en prijs ongeveer gelijk zijn en daar heeft de belasting dienst die in een Laffer Curve zit een godsgruwelijke hekel aan.
    Huidig de olie prijs gaat omhoog met de devaluatie van de dollar nu nog de versnelling bak zoeken.

  17. [verwijderd] 24 juli 2017 08:01
    "de overheid is in Europa goed gedefinieerd en streng, en heeft mijn vertrouwen"

    Je bent niet de echte Chokedammam, je identiteit is overgenomen door een beleids-ambtenaar, nota-schrijver, trendvolger, buurtwethouder, gemeente-secretaris, oid.

    Wil de Echte Choke NU opstaan?
  18. [verwijderd] 24 juli 2017 08:04
    "Gasopslag. De gas bel onder NoordHolland is leeg en wordt nu gebruikt om gas te hamsteren voor de winter. Heel slim, je kan het opkoekelen. Gedurende de zomer wanneer gebruik en prijs laag is wordt het opgevuld en wanneer de winter komt gaat vraag met de prijs omhoog. Geopolitiek geen gezeik zoals in het verleden met Oekraïne die te chagrijnen stond.
    Technisch als men snel die opgevulde bel wilt afblazen voor gebruik heeft men veel diameters nodig, daarom de velen gaten en dat geboor. Die bel was al lange tijd leeg en niks was ingezakt dus het dak van die bel is sterk. Geologisch zie ik niet de nut in van frekken omdat die bel bewezen heeft dat het goed doorstroomt anders was het niet leeg...."

    Er speelt toch echt wat anders nu! bedrijf X uit het midden oosten is met wat anders bezig, The Arabs willen het groot aanpakken...maar dan wel zonder de locals die zich ermee gaan bemoeien!(in Bergen wonen hele moeilijke mensen, voornamelijk rijke rotzooi-trappers en andere wanne-be figuren)

    "Het dak gaat eraf"
  19. [verwijderd] 24 juli 2017 19:10
    De dollar gaat conservatief 11% zakken tot 2018 dus nog een 1/2 jaartje, zeggen ze, gebaseerd op valuta modellen van het verleden. Daar schiet de prijs van olie niet veel mee op. Schuld maken floreert met lage rente maar terug betalen, daar kunnen we wachten. Hoelang en wie neemt de initiatief om de vraag naar terug betalen te verhogen. OPEC Equador moet meer leveren om zijn schulden af te betalen en gaat niet meespelen met Saudi voor verminderde productie, maar de belasting diensten willen juist minder geleverd hebben want dat geeft hen het gevoel van dat Laffer Curve bestaat niet. Probleem minder spoed van contant in de roulatie.
  20. [verwijderd] 25 juli 2017 14:26
    Vandaag wordt er gestemd in het Amerikaanse congres of we gezellig handel met Rusland 'moeten' siegheil vervangen met raketten op schiet afstand van Moskou dit om Amerikaanse energie export naar Europa te vervriendelijken. Dus even tegen Shell, BP, Exxon en velen ander beurs genoteerd bedrijven zeggen: ophoepelen met jullie investeringen uit Rusland. Goed en wel en wat zijn de percentages devaluaties op de aandelen beurzen en ik dachte: je mag niet kort verkopen. Politiek wel en jij en ik niet!
269 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.074
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.865
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.144
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.999
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 15.997
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.756
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.150
AMG 965 125.585
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 380
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.571
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.092
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.528
ASML 1.762 76.441
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.620
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht