Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Akzo Nobel NL0013267909

Laatste koers (eur)

62,280
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    2.114.227 Gem. (3M) 404,8K
  • Bied

    62,220  
  • Laat

    63,120  
+ Toevoegen aan watchlist

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 323 324 325 326 327 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 andrejes 25 juli 2017 09:43
    quote:

    C200 schreef op 25 juli 2017 09:41:

    Zometeen gewoon weer in de plus.
    Ja dat zeker, overname komt er met deze cijfers dat kunnen ze niet tegenhouden lijkt mijn.
  2. C200 25 juli 2017 09:45
    Nu al medelijden met de paniekverkopers op 73,50. Inmiddels weer groen.
  3. [verwijderd] 25 juli 2017 10:00
    Tja. Sprakeloos hier. De brutaliteit en arrogantie. Dat het kan. Dat het mag. In de VS had men er wel raad mee geweten: mattenklopper, pek met veren, schandpaal. En weet iemand waarom? Bescherming gevestigde belangen? Verondersteld reputatieverlies bij een overname (nu niet dan?)? Popi-Jopie-gedrag? En/of simpel ondeskundigheid/mismanagement/blunderen?

    Dat de koers nog blijft liggen, komt ongetwijfeld doordat de markt rekening houdt met verdere externe druk en een mooie afstoot van chemicals.
  4. henk b. 25 juli 2017 10:01
    Het is een grof schandaal. Burgmans en Buchner zouden persoonlijk aansprakelijk gesteld moeten worden voor de financiële schade die alle aandeelhouders lijden wegens wanbeleid.
    Ze zien in dat hun eigen (verdedigings)plannen niet haalbaar zijn en denken het nu slim te spelen door Buchner op een zijspoor te zetten en Burgmans niet te laten verlengen, maar Elliot en mogelijk anderen accepteren dit niet. Die laten zich niet piepelen ondanks Akzo's combine met de overheid (Kamp). Ze komen hier niet mee weg. Nu ook weer, met de verstreken termijn dat aandeelhouders niets meer op de agenda kunnen laten zetten voor de vergadering in september. Het schofferen gaat gewoon door.
    Ook achteraf bezien was het bod van PPG fantastisch. EUR 97,- met nog een paar euro's rek vs. EUR 74,- nu. En de mogelijkheid verdere afspraken te maken. Weg. En niet private equity, maar een doodnormale concurrent die het gewoon beter doet.

    En voor de meelezende akzo-werknemers en gerelateerden (bonost, turbo-ta etc.), denken jullie nou echt dat er gezien de huidige cijfers en verwachtingen er straks niet veel mensen uitmoeten bij Akzo? Wake up.

    Akzo zal ongetwijfeld de markt de schuld geven dat zij hun ratio's niet halen.
  5. ressiva_ 25 juli 2017 10:05
    We mogen dubbel blij zijn met Elliott als grootste aandeelhouder!
    Ze laten het bestuur van AKZO alle hoeken van de kamer zien en kopen intussen mooi bij, zodat de koers toch nog stabiel blijft.
    Wij zijn als Nederlandse aandeelhouders veel te zoetsappig geweest tot nu toe. Het is toch ongekend wat er gebeurt is!!
    AKZO wordt overgenomen dat is zeker, maar dat is nu veel slechter voor de werknemers dan voorheen.
  6. [verwijderd] 25 juli 2017 10:12
    Kritiek op Büchner mag ook absoluut niet. Dat doe je een ziek mens en zo'n zachte, vriendelijke man niet aan, stelletje inhumane geldwolven! Nou ja, ziek. Lees het toch maar als "ziek"...

    (mocht er echt sprake zijn van kanker of iets dergelijks, neem ik alles terug, maar had dat dan gezegd)
  7. ressiva_ 25 juli 2017 10:48
    Vandaag zie je exact het grote verschil tussen een goed bestuur (Randstad) en een slecht bestuur (Akzo).
  8. forum rang 4 andrejes 25 juli 2017 11:03
    Verlaging valt mee
    Beursblik: S&P verlaagt koersdoel voor AkzoNobel
    Koersdoel omlaag naar 80 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft dinsdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 85,00 naar 80,00 euro bij handhaving van Houden als advies.

    Analist Jit Hoong Chan vindt dat een premie op het aandeel terecht is, gezien de betere groeivooruitzichten van AkzoNobel ten opzichte van sectorgenoten. S&P mikt op een samengestelde jaarlijkse omzetgroei van 4 procent tussen 2016 en 2018. Tussen 2011 en 2016 was er juist sprake van een krimp van 1 procent.

    Voor de analist waren de kwartaalresultaten van AkzoNobel geen verrassing. De marktvorser merkte op dat het management de outlook handhaafde. S&P veronderstelt dat de dip in de resultaten van tijdelijke aard is en verwacht in de tweede helft van het jaar verbetering, mede dankzij een aanhoudende kostenbeheersing. Daarom moet de EBIT-groeidoelstelling van AkzoNobel van 100 miljoen euro haalbaar zijn, aldus Chan.

    De marktvorser denkt dat de koers steun zal vinden in de intentie van AkzoNobel om in 2017 1,6 miljard aan dividend uit te keren.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel AkzoNobel dinsdagochtend 0,7 procent lager op 74,78 euro.

    Door: ABM Financial News.
  9. [verwijderd] 25 juli 2017 11:22
    "Analist Jit Hoong Chan vindt dat een premie op het aandeel terecht is, gezien de betere groeivooruitzichten van AkzoNobel ten opzichte van sectorgenoten."

    En dan koersdoel € 80,00?
  10. [verwijderd] 25 juli 2017 11:24
    quote:

    DeepSpaceHorizon schreef op 25 juli 2017 11:13:

    www.akzonobel.com/nl/bestuur/raad_van...

    [x] ongeschikt

    Ook wegwezen met zulke zwakke cijfers, en dan beweren dat Akzo meer waard is dan 96 euro...

    Menteuse Castella wordt haar bijnaam.
    :-)

    of is (als CFO) gewoon slecht in rekenen.
  11. [verwijderd] 25 juli 2017 11:32
    IEX AJ Kamp:
    "•Aandeelhoudersvergadering bij AkzoNobel, maar u mag geen punten aandragen. U krijgt ook geen ijsje. Zo langzamerhand mag u alleen nog het risico dragen, verder mond dicht. Slechte cijfers, bestuurlijke chaos en toch slechts een bescheiden koersdaling. Het valt mij reuze mee"

    Ah kom op, ijsje toch wel!?
  12. forum rang 4 andrejes 25 juli 2017 11:39
    quote:

    Opus135 schreef op 25 juli 2017 11:32:

    IEX AJ Kamp:
    "•Aandeelhoudersvergadering bij AkzoNobel, maar u mag geen punten aandragen. U krijgt ook geen ijsje. Zo langzamerhand mag u alleen nog het risico dragen, verder mond dicht. Slechte cijfers, bestuurlijke chaos en toch slechts een bescheiden koersdaling. Het valt mij reuze mee"

    Ah kom op, ijsje toch wel!?
    koersdaling valt zeker mee, mede door de chaos komt er een overname!
  13. BASF en BAYER kopen 25 juli 2017 12:54
    Aandeelhoudersvergadering AkzoNobel laat geen ruimte voor inbreng extra agendapunten

    Elliott gepasseerd door onderneming.

    (ABM FN-Dow Jones) De buitengewone aandeelhoudersvergadering van AkzoNobel op 8 september heeft slechts 2 agendapunten, namelijk de benoeming van Thierry Vanlancker als nieuwe CEO en een toelichting op de gang van zaken rond het afwijzen van de overnamevoorstellen van de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries. Dit bleek dinsdag bij de aankondiging van deze aandeelhoudersvergadering.

    Over het eerste agendapunt kunnen de aandeelhouders stemmen, het tweede punt is ter discussie, zo bleek uit de aankondiging.

    De aandeelhouders hebben geen mogelijkheid om agendapunten toe te voegen, zo werd dinsdag duidelijk tijdens een toelichting van voorzitter Antony Burgmans van de raad van commissarissen aan journalisten.

    AkzoNobel maakte dinsdag bij de rapportage over het tweede kwartaal bekend dat de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 8 september zal plaatsvinden in het Hilton Hotel in Amsterdam. Dat is minder dan 60 dagen van nu en dat is de minimum wettelijke termijn voor aandeelhouders om agendapunten voor de vergadering te kunnen aandragen.

    Op vragen van journalisten waarom AkzoNobel ervoor gekozen heeft om de vergadering niet op een datum te plannen, die aandeelhouders wel de tijd zou geven om agendapunten te kunnen aandragen, zei Burgmans dat veel aandeelhouders juist hebben aangegeven graag snel duidelijkheid te krijgen over het proces rond de afgewezen overnamepogingen van PPG Industries.

    De activistische aandeelhouder Elliott Advisors maakte maandag in een persbericht bekend agendapunten voor de aandeelhoudersvergadering te willen aandragen. "Elke poging van AkzoNobel om de verstrekking van de noodzakelijke documenten te omzeilen, bijvoorbeeld door de stemming over de benoeming van de CEO te vertragen, of aandeelhouders de mogelijkheid te ontnemen om onderwerpen aan de agenda van de buitengewone aandeelhoudersvergadering toe te voegen, zal de vertrouwenscrisis tussen AkzoNobel en zijn aandeelhouders verergeren, terwijl de Ondernemingskamer AkzoNobel juist heeft opgedragen om die crisis te repareren", schreef Elliott maandag in zijn persverklaring.

    Burgmans, die zelf in april 2018 uit de raad van commissarissen terugtreedt, benadrukte dat de raad van commissarissen en het dagelijks bestuur van AkzoNobel, bijgestaan door adviseurs van JPMorgan Cazenove, werken aan verbetering en intensivering van de relatie met aandeelhouders. Vanlancker gaf aan donderdag 27 juli een grote aandeelhoudersbijeenkomst in Londen te zullen bijwonen.

    Pikant is dat op diezelfde donderdag in Amsterdam de advocaten van AkzoNobel en Elliott voor de kort geding rechter staan om de klacht van Elliott over het beleid van het bestuur van het verf- en chemieconcern inzake de overnamepoging door PPG Industries te behandelen. Elliott wil een aandeelhoudersvergadering afdwingen om te kunnen stemmen over het door Elliott en enkele andere grootaandeelhouders geëiste vertrek van voorzitter Antony Burgmans van de raad van commissarissen van AkzoNobel.

    De Ondernemingskamer wees het verzoek van Elliott op 29 mei af, waarna PPG Industries besloot het bod in te trekken. Het Amerikaanse concern mag nu voorlopig geen nieuw bod uitbrengen. Elliott meent dat daarmee een nieuwe situatie is ontstaan, waarbij "AkzoNobel met een serieus gebrek aan vertrouwen tussen zijn aandeelhouders en de leiding van de onderneming kampt", zo schreef Elliott op 7 juli bij de aankondiging van de gang naar de kort geding rechter.

    De zaak bij de Ondernemingskamer krijgt intussen op 20 september een vervolg, waarin de kamer zich buigt over de vraag of het gerechtvaardigd zou zijn om op verzoek van Elliott verder onderzoek te doen naar het gevoerde beleid door AkzoNobel bij het afwijzen van het overnamevoorstel van PPG Industries.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (E
  14. bdj 25 juli 2017 13:53
    Dictatoriaal bewindje daar bij Akzo.
    Mogen de oranje petjes wel komen?
  15. [verwijderd] 25 juli 2017 13:59
    quote:

    bdj schreef op 25 juli 2017 13:53:

    Dictatoriaal bewindje daar bij Akzo.
    Mogen de oranje petjes wel komen?

    Het is in het Hilton dus dat lijkt mij sterk. Misschien krijgen ze deze keer allemaal een oranje das of chokertje ;-)
  16. [verwijderd] 25 juli 2017 14:31
    Het is diep triest met dit bedrijf. Als je kijkt naar het historisch koersverloop van pak hem beet de afgelopen 2 jaar, dan is een koers van 65 euro al te veel. De cijfers zijn gewoon belabberd. Zeker als je zo hoog van de toren blaast dat een bod van 96 euro een onderwaardering is van je bedrijf. En nu weer sneaky een BAVA zonder dat er externe inbreng mag komen, en dan nog zeggen dat je je relatie met de aandeelhouders wil verbeteren. Koers gaat nu naar de 65 euro neem ik toch aan. Wie gelooft deze clowns nu nog?
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 323 324 325 326 327 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in