Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX zoekt naar richting

TA: AEX zoekt naar richting

De AEX weet nog niet te inspireren en zoekt naar richting, maar bij de individuele fondsen gebeurt wel het een en ander. Ook vandaag bekijk ik een paar aandelen die deze week kwartaalcijfers publiceren. Ik houd Randstad, Wereldhave, Aperam en Arcelor Mittal tegen het licht.

Op de lange termijn grafiek van de AEX heeft de daling van de afgelopen maanden een hogere bodem opgeleverd rond 506,05. Deze bodem ligt bovendien boven de koerstoppen uit 2015. Omdat de AEX-index hierboven wist te blijven, is dit geldige pullback geweest en kunnen de positieve vooruitzichten gehandhaafd blijven.

AEX lang

Op korte termijn is in elk geval de correctieve fase verlaten. In de recente terugval test de AEX nu de onderkant van de herstelbeweging.



Randstad zet negatieve koerspatroon voort

Lagere toppen en bodems signaleren nog steeds verkoopdruk boven de markt. Er ligt steun rond 44,60 (bodem van 9 november 2016). Randstad heeft weerstand rond 50,63 (top van 17 juli).

Pas een eventuele uitbraak boven weerstand 50,63 draait het plaatje. De moneyflow oogt wat minder negatief. De uitstroom van kapitaal lijkt tot stilstand te komen, wellicht voorspelt dat iets minder ongunstige vooruitzichten.


Wereldhave klopt op deur van een nieuwe rally

Binnen de neutrale bandbreedte is verbetering zichtbaar nu de correctieve beweging opwaarts wordt doorbroken. Dit geeft aan dat vraag wat begint aan te trekken. Voor meer technische verbeteringen is een doorbraak boven weerstand 44,94 (top van 14 juni) noodzakelijk. Van belang is dat steun 41,45 (bodem van 25 april) weet stand te houden.


Hogere koersbodem Aperam

Het technische plaatje van Aperam klaart op nu er een mogelijke hogere koersbodem wordt gevormd. Eerder al verliet Aperam de dalende trend wat een eerste signaal van verbetering gaf.

Om meer opwaarts potentieel vrij te maken, dient Aperam boven weerstand 44,35 (gevormd op 18 april) te breken, daarna kan de koers naar 48 en vervolgens 51,43 (top van februari). Van belang is dat steun 39,92 (bodem van 30 juni) stand houdt.

 

Positief plaatje Arcelor Mittal

Arcelor Mittal komt op adem na het sterke herstel, maar ligt er niet slecht bij nu in de recente daling een potentiële hogere bodem (=pullback) is gevormd boven het niveau van voorgaande toppen. Zolang de koers boven deze voormalige toppen weet te blijven, blijft het technische plaatje positief. Er is ruimte richting 26,52 (gevormd op 24 februari). De steun bevindt zich op 19,85 (bodem van 7 juli).

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 1
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 77
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Gerelateerd

Reacties

312 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sloeki 25 juli 2017 09:05
    Man man man, wat is het druk bij het zwembad. Overal liggen handdoekjes, er is geen ontkomen aan. Ben ook om 06:00 uur opgestaan om 4 haddoeken te leggen en er is haast geen plek meer!!!

    We komen pas in de middaguur terug na een boottochtje langs de Cleopatra strand en willen natuurlijk zeker zijn dat er 4 ligstoelen bij het zwembad op ons zitten te wachten.

312 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links