Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 109 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 juni 2017 15:37
    Italië werkt aan snelle afwikkeling banken

    Gepubliceerd op 25 jun 2017 om 14:46 | Views: 234

    ROME (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering werkt zondag met spoed aan een noodwet voor de afwikkeling van de twee in de problemen geraakte banken Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca. Het is de bedoeling alles vóór maandag af te ronden.

    Vrijdag stelde de Europese Centrale Bank (ECB) vast dat er geen redding meer mogelijk is voor de twee banken uit het noorden van Italië. Aangezien het geen zogeheten systeembanken zijn springt de ECB niet bij en wordt de procedure verder onder Italiaans recht afgewikkeld.

    De Italiaanse branchegenoot Intesa Sanpaolo heeft interesse getoond in een overname van Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca voor een symbolisch bedrag. De noodwet moet die overname mogelijk maken. Ook moeten er afspraken op papier staan, zodat de banken maandag gewoon open kunnen.
  2. forum rang 6 Chiddix 26 juni 2017 08:53
    De banken in Italie. Van de totale uitstaande leningen is 18% slecht krediet. Voor de crisis was dat nog 6%. In Nederland is het 2,7%. In principe kun je slechte kredieten gewoon op de balans laten staan zolang er maar genoeg kapitaal tegenover staat.
    Een Amerikaanse econoom zegt, probleem in Italie is dat men te lang gewacht heeft met ingrijpen(herkapitalisatie) waardoor de verliezen alsmaar toenemen. Men had gebruik moeten maken van het Europese noodfonds ESM wat Spanje heeft gedaan.
    De Italianen bedankten daarvoor omdat het ESM dan allerlei eisen gaan stellen. Dat kwam hun eer te na. Italie heeft voor 360 miljard aan slecht krediet.
  3. forum rang 10 voda 26 juni 2017 16:10
    Beursblik: Italiaanse bankenredding lijkt stap terug voor Europa

    Toezichthouder stilzwijgend akkoord met staatssteun.

    (ABM FN-Dow Jones) Het faillissement van twee kleinere Italiaanse banken vermijdt de strenge Europese resolutieregels en laat toe dat de grote Italiaanse bank Intesa Sanpaolo de gezonde activiteiten van de failliete banken met hulp veel overheidsgeld mag overnemen.

    Het eerste is een pragmatische oplossing voor een reëel risico, maar het tweede lijkt een stap terug voor de Europese financiële wereld, schreef commentator Paul Davis van The Wall Street Journal maandag.

    De twee failliete banken, Veneto Banca en Banca Popolare di Vicenza, worden geliquideerd onder de normale Italiaanse wetgeving voor faillissementen. Intesa krijgt een een subsidie van 4,8 miljard euro in contanten om de gezonde activiteiten over te nemen.

    Daarvan dient 3,5 miljard euro om te voorkomen dat de kapitaalbuffer van Intesa daalt door de extra bezittingen op de balans. Daar komt nog eens 1,3 miljard euro bij als tegemoetkoming in de kosten voor het sluiten van twee derde van de bankfilialen in de Venetiaanse regio en om één derde van de werknemers een vrijwillig ontslagpakket aan te bieden. Ook geeft de Italiaanse regering miljarden euro's aan bankgaranties af voor juridische en andere risico's.

    Door de deal stijgt de winst van Intesa tussen nu en 2020 met 5 tot 7 procent, becijferden analisten, zonder dat de bank er zelf een cent hoeft in te steken.

    Volgens de Europese resolutie-autoriteiten hoeven de twee banken niet door het resolutieproces te gaan, omdat ze geen risico vormden voor de financiële stabiliteit, ofwel het zijn geen systeembanken. Daarom kunnen ze "gewoon" failliet gaan.

    De grote contradictie is volgens Davis dat de staatssteun volgens de Italianen toch gerechtvaardigd was, omdat, zoals Intesa-CEO Carlo Messina zei, een faillissement van de twee banken het gehele Italiaanse bankensysteem pijn zou doen en een bedreiging was voor het economisch herstel in het land.

    De werkelijke bedreiging was volgens Davis echter niet de ondergang van de twee kleine banken, maar het resolutieregime, dat verliezen zou afdwingen bij gewone obligatiehouders en spaarders, wat kon leiden tot grote paniek in Italië.

    Een bankenresolutie vereist namelijk dat tenminste 8 procent van de verplichtingen van een failliete bank moeten worden afgeschreven, voordat publiek geld mag worden gebruikt. Als aandelenkapitaal en achtergestelde leningen niet volstaan, zoals het geval was bij Veneto Banca en Banca Popolare di Vicenza, moeten ook gewone obligatiehouders en spaarders in de verliezen meedelen.

    Die paniek vermijden middels een gewoon faillissement, is een pragmatische keuze, meende Davis. De commentator van The Wall Street Journal wees op de opluchting op de Italiaanse beurzen, waar Intesa Sanpaolo maandag ruim 4 procent hoger noteerde, maar ook andere banken zoals Mediobanca en UniCredit winst boekten.

    Volgens Davis kunnen beleggers dit soort stappen in de toekomst incalculeren, door te controleren of het kapitaal van de bank beneden de 8-procentsgrens zit of niet.

    De autoriteiten hadden dit volgens hem echter beter moeten uitleggen. Door hun gebrek aan transparantie schaden zij hun reputatie, meende de commentator.

    Er verdwijnen honderden bankfilialen en duizenden bankmedewerkers door de deal met Intesa.

    Maar Intesa gaat ook het staatsgeld gebruiken om 5 miljard euro aan krediet in de regio Veneto te pompen. Dit lijkt volgens Davis verdacht veel op indirecte staatssteun, die de oude banden tussen banken en publiek geld op een gevaarlijke manier in stand houdt, precies wat de nieuwe regelgeving had moeten voorkomen.

    De Europese mededingingswaakhond lijkt hier stilzwijgend akkoord te zijn gegaan met de oude manieren van zaken doen en dat is een zorgwekkend precedent, volgens Davis.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 26 juni 2017 16:16
    Duizenden banen weg bij Italiaanse banken

    Gepubliceerd op 26 jun 2017 om 12:11 | Views: 2.107

    ROME (AFN/RTR) - De geplande overname van de Italiaanse probleembanken Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca door hun branchegenoot Intesa Sanpaolo kost mogelijk 3900 medewerkers hun baan. Dat zei Intesa maandag in een toelichting op de overnameplannen.

    De Italiaanse overheid begon zondag met de afwikkeling van Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca, nadat een speciale noodwet de weg daarvoor vrij maakte. De slechte leningen worden ondergebracht in een zogeheten 'bad bank'. Intesa liet weten de gezonde delen van de twee banken voor een symbolisch bedrag over te willen nemen.

    De ontmanteling van de banken kan Italië in totaal tot 17 miljard euro kosten. Daarvan wordt ruim 5 miljard euro overgemaakt aan Intesa, om te zorgen dat die bank geen kosten hoeft te maken voor de afwikkeling. Daarnaast heeft de staat garanties gegeven voor 12 miljard euro.
  5. forum rang 10 voda 27 juni 2017 16:09
    Italiaans consumentenvertrouwen omhoog

    Ondernemersvertrouwen ook hoger in juni.

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Italiaanse consumenten en ondernemers is in juni gestegen. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

    De index voor het consumentenvertrouwen kwam uit op 106,4. In mei noteerde de index nog op 105,4.

    De graadmeter voor het ondernemersvertrouwen steeg van 106,2 in mei naar 106,4 deze maand.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

  6. forum rang 10 voda 28 juni 2017 16:04
    Consumentenprijzen Italie dalen

    Negatieve inflatie van 0,1 procent in juni.

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Italië zijn in juni gedaald. Dit bleek woensdag uit voorlopige cijfers van statistiekbureau Istat.

    Deze maand kwam de inflatie uit op 0,1 procent negatief op maandbasis. Er was een stabiel niveau voorzien.

    Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in Italië met 1,2 procent en dit was onder de 1,3 procent die de markt voorzag.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 3 juli 2017 16:07
    Groei Italiaanse industrie licht hoger

    Inkoopmanagersindex in juni op 55,2.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de Italiaanse industrie is in juni in een iets hoger tempo gegroeid. Dit bleek maandag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg marginaal van 55,1 in mei naar 55,2 in juni.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 betekent dat een sector krimpt.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 4 juli 2017 16:20
    EU akkoord met staatssteun voor Monte dei Paschi

    Herkapitalisering definitief goedgekeurd.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie is akkoord met de Italiaanse staatssteun voor de bank Monte dei Paschi di Siena, die moet reorganiseren in ruil voor een herkapitalisatie. Dit maakte de uitvoerende arm van de Europese Unie dinsdag bekend.

    's Werelds oudste bank krijgt 5,4 miljard euro staatssteun voor een herkapitalisering uit voorzorg.

    De EU is hier nu definitief mee akkoord, nadat op 1 juni van dit jaar al een principe-akkoord werd bereikt tussen de eurocommissaris voor mededingingskwesties Margrethe Vestager en de Italiaanse minister van economie en financiën, Pier Carlo Padoan.

    Dankzij het geïnjecteerde staatskapitaal blijft MPS aan zijn kapitaaleisen voldoen, als de economische situatie zou verslechteren.

    Aandeelhouders en achtergestelde obligatiehouders hebben 4,3 miljard euro bijgedragen, om de kosten voor de Italiaanse belastingbetaler te beperken, zoals de EU-regels voorschrijven.

    Particulieren die spaargeld investeerden in zulke achtergestelde obligaties, komen in aanmerking voor compensatie door de bank, nu wordt betwijfeld of dit soort achtergestelde leningen wel aan particuliere beleggers hadden moeten worden verkocht. Hiervoor wil MPS 1,5 miljard euro opzij zetten.

    Ook wordt MPS diepgaand gereorganiseerd om levensvatbaar te worden voor de toekomst. Meer dan 26 miljard euro aan problematische leningen zal van de balans van de Italiaanse worden afgevoerd. Bonussen mogen niet hoger meer zijn dan het tienmaal het gemiddelde salaris van MPS-medewerkers. Ook wordt de Italiaanse regering voldoende beloond voor zijn kapitaalinvestering, meende de Europese Commissie.

    Monte dei Paschi was eind vorig jaar de vierde Italiaanse bank, met een marktaandeel van 7 procent in Italië.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 4 juli 2017 16:21
    Italië steekt 5,4 miljard in Monte dei Paschi

    Gepubliceerd op 4 jul 2017 om 15:43 | Views: 443

    BRUSSEL (AFN) - Italië heeft toestemming om 5,4 miljard euro nieuw kapitaal in de bank Monte dei Paschi di Siena (MPS) te steken. De Europese Commissie heeft dat dinsdag goedgekeurd omdat aandeelhouders en sommige obligatiehouders 4,3 miljard euro meebetalen aan het reddingsplan voor de oudste bank van de wereld.
    De bank zal meer dan 26 miljard euro aan slechte leningen van de balans afhalen. Ze worden overgenomen door privé-investeerders. De Europese Centrale bank (ECB) is akkoord met het plan.

    EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging): ,,Deze kapitaalinjectie kon alleen worden goedgekeurd omdat aandeelhouders en obligatiehouders bijdragen in de kosten van de herstructurering. Op deze manier wordt zo min mogelijk belastinggeld gebruikt.”

    Afwikkeling

    Brussel kan onder de richtlijn voor het herstel en de afwikkeling van kredietinstellingen onder voorwaarden staatssteun toestaan, als die leidt tot winstgevendheid bij de bank op de langere termijn. Volgens vicevoorzitter van de commissie Valdis Dombrovskis (kapitaalmarktunie) is met dit reddingsplan de financiële stabiliteit in Europa beschermd.

    De bank moet binnen vijf jaar reorganiseren en zich richten op de detailhandel en het midden- en kleinbedrijf. De 26,1 miljard euro slechte leningen (npl's) worden overgeheveld naar een privéfonds.

    Banden

    De salarissen van de topfunctionarissen worden aan banden gelegd. Ze mogen niet meer verdienen dan maximaal tien keer het gemiddelde salaris van de bankemployé's. Er worden ook allerlei maatregelen ingevoerd om de bank efficiënter te maken. Of en hoeveel banen daarbij verloren gaan, is onduidelijk.
  10. forum rang 10 voda 5 juli 2017 16:16
    Italiaanse dienstensector groeit minder snel

    Inkoopmanagersindex in juni naar 53,6.

    (ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid binnen de dienstensector in Italië is in juni in een lager tempo gegroeid. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

    De inkoopmanagersindex daalde van 55,1 in mei naar 53,6 afgelopen maand.

    Eerder deze week werd bekend dat de groei van de Italiaanse industrie in juni wel toenam. De inkoopmanagersindex voor de industrie steeg marginaal van 55,1 naar 55,2.

    Een indexstand van meer dan 50 geeft aan dat er sprake is van groei, terwijl een cijfer beneden de 50 wijst op krimp.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 7 juli 2017 15:38
    Italiaanse detailhandelsverkopen omlaag

    Verkopen in mei op jaarbasis hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) De detailhandelsverkopen in Italië zijn in mei op maandbasis gedaald. Dit meldde het Italiaanse bureau voor de statistiek Istat vrijdag.

    De verkopen daalden in mei, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, met 0,1 procent ten opzichte van april. De verkopen van voedingsmiddelen daalden met 0,8 procent, terwijl non-food producten een stijging van 0,3 procent lieten zien.

    Op jaarbasis was er in mei, voor seizoenscorrectie, sprake van een stijging van de detailhandelsverkopen met 1,0 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 11 juli 2017 16:17
    Hogere productie Italiaanse industrie

    Stijging in mei van 0,7 procent op maandbasis.

    (ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse industriële productie is in mei gestegen Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

    De productie kwam in mei op maandbasis 0,7 procent hoger uit.

    Op jaarbasis steeg de voor kalendereffecten gecorrigeerde industriële productie in mei evenwel met 2,8 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 14 juli 2017 12:07
    Italiaanse consumentenprijzen stijgen

    Op maandbasis daling.

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Italië zijn in juni gestegen, maar wel minder hard dan een maand ervoor. Dit meldde het Italiaanse statistiekbureau Istat vrijdag.

    Ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder was er in juni sprake van een stijging van het consumentenprijspeil met 1,2 procent, zoals voorlopige cijfers ook al aangaven. In mei stegen de prijzen nog met 1,4 procent op jaarbasis.

    In juni daalden de consumentenprijzen op maandbasis met 0,1 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 25 juli 2017 16:26
    Topman Telecom Italia stapt op

    Cattaneo krijgt vertrekpremie van 25 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) CEO Flavio Cattaneo is opgestapt bij Telecom Italia. Dit maakte het Italiaanse telecombedrijf maandagavond bekend.

    Na een groot deel van het herstructureringsplan te hebben afgerond, zal Telecom Italia de tweede fase van de reorganisatie zonder Cattaneo ingaan.

    Cattaneo is de tweede topman die vertrekt bij het Italiaanse telecombedrijf in iets meer dan een jaar. De spanningen tussen Telecom Italia en grootaandeelhouder Vivendi zouden oplopen, omdat beide partijen van mening zouden verschillen over de strategie van het telecombedrijf.

    Cattaneo krijgt een vertrekpremie van maar liefst 25 miljoen euro mee.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 26 juli 2017 16:21
    Italiaans consumentenvertrouwen omhoog

    Ondernemersvertrouwen lager in juli.

    (ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Italiaanse consumenten en ondernemers is in juli gestegen, terwijl het ondernemersvertrouwen daalde. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat.

    De index voor het consumentenvertrouwen kwam uit op 106,7. In juni noteerde de index nog op 106,4.

    De graadmeter voor het ondernemersvertrouwen daalde van 106,3 in juni naar 105,5 deze maand.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 31 juli 2017 16:14
    Italiaanse inflatie loopt minder hard op

    Energieprijzen minder sterk gestegen.

    (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Italië zijn in juli iets minder hard gestegen. Dit bleek maandag uit voorlopige cijfers van het Italiaanse bureau voor de statistiek.

    De inflatie bedroeg in juli 1,1 procent, tegenover 1,2 procent in juni.

    Op maandbasis stegen de prijzen met 0,1 procent.

    De energieprijzen stegen afgelopen maand met 5,1 procent, waar dit in juni nog 6,2 procent was.

    De kerninflatie kwam uit op 0,8 procent, tegen 0,9 procent in juni.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 9 josti5 31 juli 2017 16:18
    Wát een prutser, die Draghi...
    Waar blijft die hevig begeerde 2% inflatie in zijn Heimat nou?
  18. forum rang 10 voda 1 augustus 2017 16:35
    Goede cijfers voor Intesa Sanpaolo

    Gepubliceerd op 1 aug 2017 om 14:02 | Views: 412

    MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo heeft boven verwachting gepresteerd in het tweede kwartaal. Intesa, dat de activiteiten van de noodlijdende branchegenoten Banca Populare di Vicenza en Veneto Banca overnam, zag zijn nettowinst weliswaar met 7 procent dalen tot 837 miljoen euro, maar dat was ruim meer dan waar analisten op hadden gerekend.

    De bank nam de 3,5 miljard euro die het van de Italiaanse staat kreeg voor de overname van Banca Populare di Vicenza en Veneto Banca niet mee in de winstcijfers. De opname van de twee banken in het moederbedrijf is volop gaande en Intesa wil tegelijkertijd uitbreiden op de verzekeringsmarkt en als investeringsbank. Topman Carlo Messina komt nog dit jaar met een nieuw strategisch plan.

    Het bedrag dat Intesa had gereserveerd voor slechte leningen nam af tot 737 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 923 miljoen euro.
2.175 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 109 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.180
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.876
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.152
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.024
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.743
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.978
Air France - KLM 1.024 34.304
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.718
Alfen 12 16.109
Allfunds Group 3 1.137
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.206
AMG 965 125.605
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.582
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.099
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.252
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.544
ASML 1.762 76.672
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.638
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht