Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit

2.649 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 juli 2017 11:07
    In een ordentelijke markt. Niet als liquiditeit het hardst nodig is.

    Niet dat er vroeger toen grote liquiditeit was, maar ook niet de illusie die er nu wel is.
  2. forum rang 10 voda 11 juli 2017 16:34
    'Flitshandelaren komen naar Amsterdam'

    Gepubliceerd op 11 jul 2017 om 07:17 | Views: 3.025
    Artikel
    Reacties (6)

    AMSTERDAM (AFN) - Amsterdam is populair bij flitshandelaren die door de brexit een nieuwe thuisbasis in Europa zoeken. Ten minste vijf partijen die zich richten op dit type beurshandel hebben zich in de Nederlandse hoofdstad gevestigd of hebben plannen dat op korte termijn te doen.

    Het is het eerste succesje voor de lobby die financiële bedrijven uit de City naar Amsterdam wil lokken, meldt Het Financieele Dagblad.

    Werkgeverslobby VNO-NCW waarschuwde dat Nederland de komst van zakenbanken die als gevolg van de brexit willen verhuizen dreigt mis te lopen vanwege de strenge bonusregels die hier gelden. Het bonusplafond in Nederland geldt niet voor flitshandelaren omdat ze handelen met hun eigen kapitaal en geen klanten hebben.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-110717-021/Flit...
  3. forum rang 4 Pbm 14 juli 2017 15:28
    Opnieuw extreme manipulatie van de koers van OCI vandaag. Net zoals eerder deze week bij Post nl waarvan de koers op 1 dag met 4% steeg, tegen de wens van de shorters, grepen die shorters de volgende dag hard in en zetten de koers toen 4.6 % lager. Hetzelfde gebeurt bjj OCI vandaag die nu 3.3 % lager koerst terwijl de koers gisteren met 3.6% steeg. Vandaag jrijgt de koers de hele dag al geen enkele kans om ook maar een paar luttele eurocenten te stijgen. Shorters manipuleren dus weer uitermate effectief. Dit biedt aan de andere kant ook weer mooie koopkansen. Het enige moment dat lastg wordt om te manipuleren lijkt dus in nahandel te liggen. Dus na 17.29 uur zal de koers wellicht weer wat stijgen. Of pakjen de shirters vandaag eerder al hun winst op de vandaag geshorte aandelen?
  4. forum rang 4 Pbm 17 juli 2017 09:30
    Doorbraak in strafbaarstelling koersmanipulatie. In een aantal persberichten afgelopen week is kort aandacht besteed aan een uitspraak van de Rechtbank over een boete die de AFM heeft opgelegd aan een op de Nederlandse beurs handelende partij. Recentelijk heeft de Rechtbank ......... een zeer belangrijke uitspraak gedaan over koersmanipulatie welke grote gevolgen kan hebben voor de aanpak van koersmanipulatie door de AFM, maar ook door anderen, waaronder wellicht eventuele slachtoffers van een dergelijke manipulatie.
    Wat is er aan de hand?
    In 2013 heeft de AFM ten aanzien van een aantal Nederlandse beursfondsen vreemde, onlogische en onverklaarbare koersbewegingen opgemerkt. Na grondige analyse van de transacties betreffende die fondsen gedurende een aantal dagen, vallen bepaalde transacties op door een vast patroon in de handel en koersbewegingen. Reden tot nader onderzoek om te kijken of er inderdaad sprake is van koersmanipulatie. Uiteindelijk concludeert de AFM dat er inderdaad sprake is van koersmanipulatie en er wordt een boete van EUR 10.000,- opgelegd. Dit had volgens de wet ook 2 miljoen euro kunnen zijn, maar de de financiele draagkracht van de vermeende manipulerende partij was te laag.
    Kort gezegd verbiedt art 5:58 eerste lid van de Wft orders en transacties in fondsen waarvan een onjuist dan wel misleidend signaal uitgaat, dan wel het aandeel op een kunstmatig niveau wordt gezet/gehouden, tenzij dit in overeenstemming met de gebruikelijke handelspraktijk is.
    De Rechtbank heeft in de onderhavige zaak het volgende bekeken: de timing, de omvang en het prijsniveau van de orders en transacties, en wel in onderlinge samenhang. Een order kan op zichzelf legitiem zijn, maar in samenhang met de overige orders en transacties kan er sprake zijn van manipulatief gedrag. In dit geval heeft de Rechtbank vastgesteld dat er sprake was van koersmanipulatie door verboden handelspraktijken zoals ‘pump and dump’ en ‘trash and cash’ en de handelaar artikel 5:58, eerste lid, aanhef en onder a en b, van de Wft heeft overtreden. Het zijn met name de kleine vervolgorders die door [eiseres] met steeds hogere biedprijzen (of steeds lagere laatprijzen) werden ingelegd nadat zij met een relatief grote order een long (koop) positie (of short (verkoop) positie) had ingenomen die deze conclusie rechtvaardigen. Met de AFM is de rechtbank van oordeel dat van die vervolgorders een misleidend signaal te duchten was en dat deze vervolgorders objectief gezien gericht moeten zijn geweest (‘with a view’/‘with the purpose’) op het brengen en houden van de koers van het desbetreffende aandeel op een kunstmatig niveau. Dit kan nog wel eens grote gevolgen hebben voor ondere andere de vele hedgefondsen dien in Nederland actief zijn op dezlefde wijze als de handelaar in deze zaak. Een gelijke handel is op did moment overduidelijk zichtbaar bij de fondsen die ik in eerdere posts hierboven heb genoemd, zoals op dit moment Corbion en OCI. Aandeelhouders die hierdoor nadeel lijden zouden wel eens grote schadeclaims kunnen gaan indienen bij de hedgefondsen die deze praktijken inderdaad toepassen.
  5. forum rang 4 Pbm 18 juli 2017 20:48
    De Rechtbank op 24 februari 2017 heeft als volgt geoordeeld:Ten eerste heeft de handelaar zich schuldig gemaakt aan pump en dump. Eerst een grote short positie innemen dus veel aandelen verkopen en dan met vele kleine verkooporders de koers verder omlaag brengen. Daarnaast hetzelfde maar dan door het innemen van een grote longpositie, dus een grote kooporder en vervolgens de koers met kleine kooporders omhoog brengen. De Rechtbank oordeelt dat de kleine orders een misleidend signaal naar de markt afgeeft en dat deze orders objectief zijn gericht op het brengen naar of houden van de koers op een kunstmatig niveau. Slechts de intentie om de koers kunstmatig neer te zetten is al verboden. Op de vraag of het ook manipulatief is om als handelaar met zichzelf te handelen om de koers bewust hoger of lager te zetten hoefde de Rechtbank niet eens meer in te gaan omdat de handelaar al schuldig was bevonden aan koersmanipulatie op basis van andere elementen. Dit is nu exact wat al een tijdje geschiedt met o.a. OCI, Corbion, Relx, Post.nl en nog een aantal fondsen. Een groot aantal grote hedgefondsen heeft aanzienlijke shortposities in deze fondsen ingenomen en tracht momenteel met kleine orders, op gezette momenten de koersen in elkaar te drukken. Zo is er bij bijvoorbeeld OCI al gedurende meer dan een week intr day nauwelijks een moment geweest dat de koers de kans krijgt meer dan een paar eurocenten te stijgen. Als dat dreigt te geschieden worden er gelijk verkooporders ingelegd die de stijging neutraliseren. Ook zien we per dag hetzelfde koersverloop. Bij opening een hogere koers dan de slotkoers van de dag ervoor, dan iets na 9.00 uur een forse daling waarbij de koers op een fors lager niveau wordt vastgezet tot er zo tegen 11.00 uur weer een dump plaatsvindt waardoor de koers nog een tik krijgt. Tussen 12-13 uur nog en tik en dan laag houden tot 15.30 uur. Dan volgt de volgende klap en gebeurt er daarna niets tot het laatste half uur van de handel waarna OCI op ongeveer de laagste koers van de dag sluit. Exact hetzelfde beeld zie je Corbion, Relx en nog wat andere fondsen.

    Tijd voor de AFM om hard tegen deze hedgefondsen op te treden. Bestaande aandeelhouders die zwaar gedupeerd worden kunnen hun schade dan verhalen op die hedgefondsen. De volgende crisis lijkt geboren. De voornoemde uitspraak betreft handel in 2013. Sindsdien zijn dergelijke praktijken massaal toegenomen dus de financiele sector moet vrezen.
  6. forum rang 4 Pbm 20 juli 2017 13:56
    Post.nl en Corbion worden weer met kleine transacties op dezelfde wijze. OCI wordt ondanks de fors hogere koers ook weer aangepakt door de shorters. Het zou wel eens het einde kunnen zijn van de push & dump strategie (groot aantal aandelen inkopen en met kleine orders de koers omhoog pompmen) die blijkbaar de laatste maanden is toegepast bij Air France KLM, die nu op 12.90 staat. Dit zal wel eens een forse daling kunnen inluiden.
  7. forum rang 4 Pbm 21 juli 2017 11:49
    Soms dienen zich koopkansen aan met bijna gegarandeerde winsten op zeer korte termijn. Philips Lighting vandaag bijvoorbeeld. Geen slechte cijfers en toch min 7% op 31.40. Redelijke kans dat het aandeel op slechts -3% of nog hoger sluit. Onterechte paniek van beleggers lijkt me.
  8. forum rang 4 Pbm 25 juli 2017 16:42
    Is het u ook opgevallen? Het FD is sinds een wwek gestopt met het publiceren van de laatste 4 transacties van de beursgenoteerde aandele. Vorige week is het aantal teruggebracht naar slechts de laatste 2 transacties van ee aandeel terwijl nu alleen nog maar de laatste transactie is te zien op de FD sites. Heeft decAFM druk op het FD uitgeoefend om nog slechts de laaste actuele transactie per aandeel te publiceren. Het lijkt er sterk op. Het AFM wenst wellicht geen openheid meer te laten geven aan beleggers omdat deze dan kunnen analyseren welke aandelen op welke momenten worden gemanipuleerd. Het AFM heeft al aardig wat klachten over koersmanipulaties binnen gekregen en leest dergelijke websites als deze ook. Blijkbaar wil de AFM niet dat een willekeurige persoon inzicht heeft in het toenemende aantal manipulaties op de aandelenmarkten. Zou de politiek innl dit ook in de gaten hebben? Wellicht een mooie aangelegenheid om hier kamervragen over te stellen. Waarom zouden alleen insiders in de finanviele wereld, lees handelaren en andere professionals, wel toegang mogen hebben tot dergelijke gegevens en de particulier niet?
  9. forum rang 4 Pbm 26 juli 2017 06:02
    In toenemende mate wordt de beurs geconfronteerd met buitensporige koersdalingen tijdens de nabeurs handel. Wat hier gebeurt weet niemand, maar iets lijkt er niet te kloppen. Vandaag ging de aex maarliefst 0.2% tijdens de nahandel naar beneden. Philips Lighting die zo'n beetje de hele dag op 4% winst stond verloor zelfs 0.7% tijdens de nahandel. Ook OCI en Aperam waren aan de beurt met forse verliezen. Over OCI gesproken, moet je niet raar staan tevkijken als deze in korte tijd zo weer 10% stijgt. De huidige koers van 18.50 lijkt wel zeer laag. Mooi koopmoment lijkt me.
  10. forum rang 4 Pbm 27 juli 2017 15:35
    Grote fluctuaties in de koersen na bekendmaking van de cijfers. Aantal fondsen doet weinig ondanks mooie cijfers. Bijvoorbeel Shell en Relx. Voor zekere winst paar dagen wachten dan zakken deze fondsen op lagere beurs nog even wat en dan inslaan, vooral elx, wel saai maar grote investering waard met relatief erg klein risico. Aperam ook interessant maar dan voor iets lagere koers. Dit is een beurs voor korte ritjes. Dus voor wat grotere inleg en paar procent winst.
  11. forum rang 4 Pbm 28 juli 2017 17:24
    Philips lighting is al weer zo'n 6% herstelt tot 31,75 dus lijkt weinig extra potentieel voor korte termijn te hebben. Aperam gezakt tot 41,55 dus mooi moment om te profiteren als beurs volgende week weer wat herstelt. Koopje dus, net zoals Relx na daling vandaag ondanks mooie cijfers gisteren.
  12. forum rang 4 Pbm 31 juli 2017 20:50
    Aperam en Air France fors lager op hogere beurs. Shorters zijn actief bezig. Aperam is met zeer kleine verkooporders lager gezet, 15 stuks en 31 en 35 stuks voortdurend paar eurocent lager gezet bij zeer kleine omzet. Opvallend is de handelwijze van BNP EXANE DE PARIBAS t.av. het aandeel Aperam:
    1. Op 10 juni 2017, als de koers van Aperam boven de EUR 43 staat, geeft BNP een koopadvies voor Aperam met koersdoel EUR52
    2. Eind juni 2017 start BNP met het shorten van het aandeel Aperam waardoor het de koers naar beneden drukt
    3. Op 26 juli 2017 herhaalt BNP haar koopadvies voor Aperam met ongewijzigd koerdoel van EUR52.
    4. Op 27 juli meldt BNP een shortposite te hebben uitgebreid in Aperam tot 0.5%.
    Als klant van BNP wellicht een goede reden om nadere vragen te stellen. BNP adviseert blijkbaar haar klanten Aperam te kopen terwijl ze zelf speculeert en bijdraagt aan een koersdaling.
  13. forum rang 4 Pbm 2 augustus 2017 03:12
    quote:

    Pbm schreef op 31 juli 2017 20:50:

    Aperam en Air France fors lager op hogere beurs. Shorters zijn actief bezig. Aperam is met zeer kleine verkooporders lager gezet, 15 stuks en 31 en 35 stuks voortdurend paar eurocent lager gezet bij zeer kleine omzet. Opvallend is de handelwijze van BNP EXANE DE PARIBAS t.av. het aandeel Aperam:
    1. Op 10 juni 2017, als de koers van Aperam boven de EUR 43 staat, geeft BNP een koopadvies voor Aperam met koersdoel EUR52
    2. Eind juni 2017 start BNP met het shorten van het aandeel Aperam waardoor het de koers naar beneden drukt
    3. Op 26 juli 2017 herhaalt BNP haar koopadvies voor Aperam met ongewijzigd koerdoel van EUR52.
    4. Op 27 juli meldt BNP een shortposite te hebben uitgebreid in Aperam tot 0.5%.
    Als klant van BNP wellicht een goede reden om nadere vragen te stellen. BNP adviseert blijkbaar haar klanten Aperam te kopen terwijl ze zelf speculeert en bijdraagt aan een koersdaling.
    BNP heeft gelijkcgisteren haar shorpositie teruggebracht naar 0.49% zodat ze niet meer hoeven te melden en het dus niet opvalt. Vandaag was Aperam overigens weer slachtoffer van manipulerende shorters en is dus de laatste dagen aanzienlijk achtergebleven bij de stijging van de rest van de markt. Mooie kans dus op 41.06. Vandaag werden er in de eerste paar minuten 3 verkooporders van slechts 15 stuks ingelegd die de koers binnen minuut met 15 eurocent deed dalen. Ook in de laatste minuten werd de koers die op een plus van 0.5% stond nog even in een paar minuten naar 0% gebracht.
  14. forum rang 4 Pbm 2 augustus 2017 15:55
    Nu blijkt maar weer dat de indexen niet echt lekker kunnen doorstijgen, ondanks de veelal mooie kwartaalcijfers, door de hedgefunds of zakenbanken die zich als zodanig gedragen. Vele aandelen worden voortdurend kunstmatig laag gehouden om de indexen op hun plaats te houden. Een beetje stijging kunnen ze natuurlijk niet tegenhouden, maar door bepaalde belangrijke fondsen voor de indexen lager te zetten of op hun plaats te houden kunnen de indexen nauwelijks omhoog. Hetzelfde beeld zie je in andere Europese landen, in tegenstelling tot de US, waar dit spel veel lastiger en riskanter is, dus daar wordt het ene record na het andere gebroken. Dit ondanks de vele koopadviezen van toch zeer gerenommeerde analisten. Naast Aperam zie je dit nu bij bijvoorbeeld Grand Vision waar vandaag maarliefst 3 koopadviezen zijn gegeven. Normaal zou de koers dan hard stijgen van zo'n betrekkelijk klein amx fonds. Toch staat de koers nu lager dan de slotkoers van gisteren. Shorters grijpen dus keihard in om de koers te drukken. Eenvoudig bij dergelijk lage omzetten. Toch blijkt bijna altijd weer dat op iets langere termijn zulke geshorte fondsen toch redelijk stevig stijgen, tenzij er slechte berichten over het fonds komen, dan wel de algemene beursstemming zeer negatief is. De shorters houden het namelijk niet vol. Daarom zouden particulieren weg moeten blijven van derivaten. Als een hedgefonds het op een fonds gemunt heeft ben je de pineut, zeker op korte termijn.
  15. forum rang 4 Pbm 4 augustus 2017 10:16
    Op het moment enorme strijd tussen shortende manipulatieve partijen en kopers gaande bij OCI en Aperam. Beide aandelen willen sterk omhoog en shorters trachten met kleine verkooporders de relatief forse stijgingen teniet te doen. Aperam staat 0.9% hoger op 40.91 en OCI 2% hoger op 18.24. Volgt er opnieuw een forse correctie om 11.00 uur zoals de laatste weken bij deze fondsen het geval is? Of om 17.00 uur? Ben benieuwd.
  16. forum rang 4 Pbm 4 augustus 2017 16:02
    Flowtraders en Grand vision worden op dit moment ook duidelijk in de greep oftewel laag gehouden. Frustrerend voor de aandeelhouders want de cijfers waren goed en de koopadviezen stromen binnen. Allemaal tijdelijk waarschijnlijk, alhoewel Flowtraders een wel erg speculatief aandeel is met een lage omzet per dag, dus riskant. Inzake Aperam werd zojuist slechts 1 aandeel verkocht op 1 eurocent lagere koers dan transactie daarvoor. Deze handelaar speelt met vuur. Want waarom verkoopt iemand 1 aandeel voor 1 eurocent lager of koopt 1 aandeel voor 1 eurocent lager.
  17. forum rang 4 Pbm 4 augustus 2017 17:02
    Het spel van de shorters is zojuist weer begonnen. ASR, Grandvision, OCI, Flowtraders en Aperam worden nu weer fors in elkaar gedrukt. OCI is haar eerdere winst van vanmorgen van 2% al weer bijna geheel kwijt. Aperam werd zojuist weer mer ordertje van 6 stuks 2 eurocent lager gezet en is ook al weer 0.5% van eerdere winst kwijt. Bij ASR is groe verkooporder ingelegd zodat een stijging kansloos lijk. Flowtraders wordt ook weer stevig in elkaar gedrukt. Dit allemaal zonder relantie nieuw ontwikkelingen rond die fondsen, dan wel algemene dalende trend.
  18. forum rang 4 Pbm 7 augustus 2017 18:10
    Zo zie je maar, vandaag geen activiteiten van de shorters in Aperam en OCI. Gelijk zijn ze de grootste stijgers in de midkap met respectievelijk 2% en 3% winst. Post nl forsblager op cijferes en dan ook nog een paar grote shorters in het fonds dus lijkt me kansloos aandeel voor de komende tijd. Shell en Relx worden nog steeds laag gehouden, maar ook daarvoor geldt dat als er even niet geshort wordt debkoersen nog fors kunnen stijgen. Bij nog extra dipje in koers van deze twee fondsen moet je eeze gewoon in portefeuille hebben lijkt me: relatief laag gewaardeerd, goede cijfers, goed dividend, vele koopadviezen. Niet de meest sexy aandelen maar wel mooie bescherming voor als de algemene beurs trend wat negatiever wordt. Galapagos lijktbook pas weer interessant te worden bij nog wat verdere daling van zo'n 5%.
  19. forum rang 4 Pbm 9 augustus 2017 18:08
    Perfecte dag voor de shorters vandaag met de dreiging van N. Korea. De bekende fondsen weer fors onderuit, zoals OCI met bijna 4% waarbij in laatste half uur zelfs een vol % naar beneden bij grotere omzetten. Met een koers onder ee 18 euro zou OCI toch weer een keer een bodem moeten bereiken. Wellicht zijn beleggers bang voor de kwartaalcijfers. Ook ASR, Philips Lighting en Flow Traders blijven in de greep van de shorters. Flow Traders stond intra day zelfs op meer dan 2% winst. Binnen zeer korte tijd was die winst echter verdampt bij zeer kleine omzetten. Deze fondsen lijken dan ook weinig kans te hebben. Air France KLM ook fors lager met -2% maar blijft toch redelijk stabiel liggen. Voor gokkers en korte termijn beleggers die tevreden zijn met paar procent winst in korte tijd wellicht interessant aandeel. In paar dagen paar procent pakken en dan weer wegwezen. Aperam deed het goed met forse koersstijging vandaag van boven 1.5% en lijkt er sterk bij te liggen. Op huidige koers van 43.08 wellicht even winst nemen en weer oppakken op koers van onder 41. Galapagos ook laatste dagen zo'n 5%weggezakt tot 62.50, dus wellicht ook weer interessant voor korte termijn. Relx en Shell sterk vandaag bij negatieve algemene trend dus veilig voor degenen die even geen risico willen nemen. Voor derivaten veel te linke markt. Markt schiet alle kanten op.
  20. forum rang 4 Pbm 12 augustus 2017 17:00
    Voor de huidige aandeelhouder is het een stressvolle en frustrerende tijd. De koersen knallen alle kanten op en de laatste dagen vooral naar beneden. Allerlei paniekverhalen spelen weer op en vooral de shortende partijen doen hier vooral aan mee en maken er handig gebruik van. De shortende partijen zijn dus de winners van de laatste dagen, maar overall hebben deze veel meer longposities en maken dus ook verlies, alleen minder dan de partijen die geen shortposities hebben. Dit zal weer gebruikt worden als propoganda voor de genialiteit van hedgefondsen en stockpickers die actief beleggen,. Naar mijn opvatting volstrekte onzin want voornamelijk de shorters zijn zelf de oorzaak van de huidige koersdalingen en hun relatief kleinere verlies geldt alleen voor de korte termijn. Als er geen shorters waren zouden de indexen heel wat hoger staan, dus uiteindelijk wordt iedereen er slechter van, ook de shorters zelf. Zoals gezegd zijn de koersbewegingen onnavolgbaar. Ook na een forse stijging op zeer goede kwartaalcijfers volgt een paar dagen weer eenzelfde coreectie en staat hetzelfde aandeel zelfs soms nog las dan voor de publicate van de cijfers. Aandelhouders zouden zich dus niet moeten laten leiden door opportunistische shorters en daghandelaren en gek moeten laten maken door negatieve publicaties. De economie staat er momenteel heel goed voor en er zijn weinig redenen om te veronderstellen dat de koersen fors naar beneden zouden moeten gaan. De N. Korea issue waait wel weer over, en dan zullen de koersen straks zeer waarschijnlijk weer hard omhoog gaan. De verkopers van nu zullen dan het kind van de rekening zijn. Op elk moment van de dag, dit al zolang de beurs bestaat, bestaan er positieve en negatieve verhalen en publicaties. Het is maar net welke het meeste aandacht krijgen. Ook hier geldt de macht van het geld. Veel shorten hebben ook posities ingenomen op de paniek index. Hoe meer paniek des te hoger deze index. Bij een daling van de beurzen stijgen deze paniek futures, dus nu fors gestegen. Bij stabiele of stijgende aandelenindexen daalt de paniekindex. Dus de laatste dagen is deze fors gestegen en zullen de grote shorters weer shortgaan op deze paniek future, want deze daalt vanzelf weer als de negativiteit op de beurzen wegebt. De futers worden dan weer teruggekocht op fors lagere koersen, met forse winst dus. De koersbewegingen zijn dus gebaseerd op een groot spel van de shorters, maar wel een serieus spel. Het lijkt dus verstandig om als kleinere belegger hieraan niet mee te doen want je bent dan meestal te laat en zal een fors verlies het resultaat zijn. De ene dag een koerswinst van 4% en de volgende dag een verlies van 4% voor hetzelfde aandeel was vroeger een zeldzaamheid, tegenwoordig lijkt het meer de regel te worden.
2.649 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.064
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 379
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.396
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht