Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.241 Posts
Pagina: «« 1 ... 488 489 490 491 492 ... 1263 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 juli 2017 16:27
    Michael Kors koopt Jimmy Choo

    Deal waardeert schoenenwinkel op krap 1,4 miljard dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Michael Kors heeft een overeenkomst bereikt met Jimmy Choo over een overname van de winkel voor designschoenen voor een bedrag van 230 pence per aandeel. Dit maakte de Amerikaanse verkoper van luxe modegoederen en accessoires dinsdagochtend bekend.

    De deal waardeert Jimmy Choo op 1,35 miljard dollar en is al goedgekeurd door het bestuur van beide ondernemingen.

    Michael Kors hoopt de omzet van de schoenenwinkelketen op termijn op te kunnen voeren tot een miljard dollar. De overname wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 afgerond en moet bovendien in het fiscale jaar 2020 een positieve bijdrage gaan leveren aan de resultaten van Micheal Kors. Toezichthouders moeten nog akkoord geven voor de overname.

    Voor de overname krijgt Michael Kors een overbruggingsfinanciering van JPMorgan Chase en Goldman Sachs.

    Jimmy Choo heeft wereldwijd circa 150 eigen winkels en meer dan 60 franchisewinkels.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 25 juli 2017 16:35
    Alphabet overtreft verwachtingen

    Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

    (ABM FN-Dow Jones) Alphabet heeft in het tweede kwartaal van 2017 een lager bedrijfsresultaat geboekt op een hogere omzet. Dit bleek dinsdag nabeurs tijdens de presentatie van de resultaten over het tweede kwartaal van de moedermaatschappij van Google.

    "Met een omzet van 26 miljard dollar, een stijging van 21 procent in vergelijking tot het tweede kwartaal van 2016 en een 23 procent stijging op constante valuta basis leveren we een sterke groei met een sterk onderliggend momentum, terwijl we blijven investeren in nieuwe omzetstromen", zei CFO Ruth Porat in een toelichting op de cijfers..

    Alphabet boekte in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat van 4,1 miljard dollar, versus 6,0 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 3,5 miljard dollar, in vergelijking tot 4,9 miljard dollar een jaar eerder.

    Het resultaat werd gedrukt door een boete van de Europese Commissie van 2,7 miljard dollar.

    De aangepaste winst kwam uit op 5,01 dollar per aandeel, versus 7,00 dollar per aandeel een jaar eerder.

    Vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een winst per aandeel van 4,44 dollar en een omzet van 25,6 miljard.

    De omzet steeg daarentegen van 21,5 miljard dollar vorig jaar tot 26,0 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

    Het aandeel Google noteerde in de elektronische handel nabeurs 2,6 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 25 juli 2017 21:43
    Wall Street op weg naar hoger slot

    Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen liggen dinsdag op koers om overwegend hoger te sluiten. Een half uur voor de slotbel noteerde de S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.476,92 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent steeg tot 21.604,49 punten en de Nasdaq 0,2 procent lager noteerde op 5.931,93 punten.

    De handel stond in het teken van de bedrijfscijfers. Deze week maakt ruwweg 40 procent van alle ondernemingen met een notering in de S&P 500 resultaten bekend. De Dow Jones index werd geholpen door sterke trading updates van Caterpillar en McDonalds.

    Vandaag is ook de tweedaagse bijeenkomst begonnen van de Federal Reserve. Woensdagavond volgt het rentebesluit. Door ABM Financial News geraadpleegde economen verwachten weinig actie. "Deze maand is een beslissing over een rentestijging irrelevant, maar in september wordt er serieus over het rentebeleid gedebatteerd", stelde KBC Bolero in een vooruitblik.

    Wel houden marktvolgers er rekening mee dat de Fed een concreet tijdstip bekend maakt voor wanneer wordt begonnen met het afbouwen van de balans van 4,5 biljoen dollar.

    The Conference Board meldde dinsdag dat Amerikaanse consumenten meer vertrouwen hebben gekregen in de economie in juli. Ook wat betreft de huidige omstandigheden en de economische verwachtingen nam het sentiment toe. Uit een andere publicatie bleek dat huizenprijzen in mei zijn gestegen; even hard als in de voorgaande periode.

    Olie noteerde dinsdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 3,3 procent tot 47,88 dollar, terwijl een september-future Brent 3,2 procent duurder werd op 50,17 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1651. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1646 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1641 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Kwartaalcijfers van McDonald's waren beter dan verwacht en dan met name de identieke omzetgroei. Die kwam met 3,9 procent uit boven de marktverwachting van 2,9 procent en bovendien wees dit op de sterkste groei in vijf jaar, zei de fastfoodketen. Operationeel verbeterden de resultaten ook, terwijl de omzet licht afnam maar wel rond de marktverwachting bleek. De koers steeg 5,2 procent.

    Caterpillar won 5,8 procent. De fabrikant van bulldozers en andere grote bouwmachines wordt gezien als een van de graadmeters voor de markt en kwam vanmiddag met sterke kwartaalcijfers, waarbij bovendien opnieuw de outlook voor heel het boekjaar werd verhoogd. Caterpillar denkt dit jaar onder meer een omzet van 42 miljard tot 44 miljard dollar te genereren, waar eerder werd uitgegaan van 38 miljard tot 41 miljard dollar.

    DuPont boekte in het tweede kwartaal een hogere omzet en ook de operationele winst verbeterde. De winst per aandeel kwam in de verslagperiode lager uit dan een jaar eerder, maar was over het eerste halfjaar wel beter dan de eigen afgegeven verwachting. Verder ligt de fusie met Dow Chemical op koers om in augustus afgerond te worden. Het aandeel noteerde 1,1 procent hoger.

    Eli Lilly boekte in het tweede kwartaal hogere resultaten, maar paste de outlook voor heel het jaar aan, waarbij de verwachte aangepaste winst en omzet omhoog gingen, maar de guidance voor de geschoonde nettowinst juist omlaag. Het biofarmaceutische bedrijf zei verder dat het ongeveer anderhalf jaar duurt om opnieuw een goedkeuring in te dienen voor hun in ontwikkeling zijnde reumamedicijn. De concurrent van Galapagos kreeg in april van de Amerikaanse FDA te horen dat baricitinib momenteel niet voldoet aan de eisen voor goedkeuring. Het aandeel verloor 3,7 procent.

    General Motors daalde 0,4 procent. In het tweede kwartaal daalden de winst en omzet en leverde de automaker uit Detroit in eigen land minder voertuigen af. Opsteker was China, waar wel een record aantal voertuigen van de band rolde.

    Kimberly-Clark stelde de winstverwachting voor dit jaar naar beneden bij, nadat in het tweede kwartaal minder winst en omzet werd behaald. De leverancier van producten voor persoonlijke verzorging als Kleenex gaat voor dit jaar uit van een vlakke tot licht hogere autonome omzet, waar de eerdere aanname een groei van 1 tot 2 procent was. Ook verwacht het concern dat de winst per aandeel aan de onderkant uitkomt van de afgegeven bandbreedte van 6,20 tot 6,35 dollar uit. Het aandeel steeg 0,6 procent.

    3M behaalde in het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst en verhoogde de outlook licht. De omzet kwam evenwel iets onder de marktverwachting uit, waardoor het aandeel in de 5,5 procent daalde.

    United Technologies boekte in het tweede kwartaal hogere resultaten en kwam met een positievere outlook. De bandbreedte voor de aangepaste winst per aandeel werd aan de onderkant bijgesteld van 6,30 naar 6,45 dollar en bleef aan de bovenkant van de range staan op 6,60 dollar. Ook de omzetverwachting ging wat omhoog. Het aandeel daalde 2,1 procent.

    Het moederbedrijf van Google, Alphabet, kwam maandag nabeurs met kwartaalcijfers en die waren beter dan verwacht, maar de kosten liepen ook op. Verder wezen marktkenners erop dat het feit dat Alphabet weinig concreet is over de ontwikkelingen per segment het aandeel ook niet helpt. Het aandeel daalde 3,8 procent.

    Boekenwinkelketen Barnes & Noble steeg 15,8 procent, nadat een activistische aandeelhouder het bedrijf opriep om zichzelf in de etalage te zetten. Sandell Asset Management zei een belang te hebben opgebouwd in Barnes & Noble en denkt dat een overnamebod van ruim 12 dollar mogelijk is.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 25 juli 2017 22:14
    Wall Street sluit hoger

    Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De S&P 500 index won 0,3 procent op 2.477,08 punten, terwijl de Dow Jones index 0,5 procent steeg tot 21.613,43 punten en de Nasdaq vlak eindigde op 6.512,17 punten.

    De handel stond in het teken van de bedrijfscijfers. Deze week maakt ruwweg 40 procent van alle ondernemingen met een notering in de S&P 500 resultaten bekend. De Dow Jones index werd geholpen door sterke trading updates van Caterpillar en McDonalds.

    Vandaag is ook de tweedaagse bijeenkomst begonnen van de Federal Reserve. Woensdagavond Nederlandse tijd volgt het rentebesluit. Door ABM Financial News geraadpleegde economen verwachten weinig actie. "Deze maand is een beslissing over een rentestijging irrelevant, maar in september wordt er serieus over het rentebeleid gedebatteerd", stelde KBC Bolero in een vooruitblik.

    Wel houden marktvolgers er rekening mee dat de Fed een concreet tijdstip bekendmaakt wanneer wordt begonnen met het afbouwen van de balans van 4,5 biljoen dollar.

    The Conference Board meldde dinsdag dat Amerikaanse consumenten meer vertrouwen hebben gekregen in de economie in juli. Ook wat betreft de huidige omstandigheden en de economische verwachtingen nam het sentiment toe. Uit een andere publicatie bleek dat huizenprijzen in mei zijn gestegen; even hard als in de voorgaande periode.

    Olie noteerde dinsdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 3,3 procent tot 47,88 dollar, terwijl een september-future Brent 3,2 procent duurder werd op 50,17 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1648. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1646 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1641 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Kwartaalcijfers van McDonald's waren beter dan verwacht en dan met name de identieke omzetgroei. Die kwam met 3,9 procent uit boven de marktverwachting van 2,9 procent en bovendien wees dit op de sterkste groei in vijf jaar, zei de fastfoodketen. Operationeel verbeterden de resultaten ook, terwijl de omzet licht afnam maar wel rond de marktverwachting bleek. De koers steeg 4,8 procent.

    Caterpillar won 5,9 procent. De fabrikant van bulldozers en andere grote bouwmachines wordt gezien als een van de graadmeters voor de markt en kwam vanmiddag met sterke kwartaalcijfers, waarbij bovendien opnieuw de outlook voor heel het boekjaar werd verhoogd. Caterpillar denkt dit jaar onder meer een omzet van 42 miljard tot 44 miljard dollar te genereren, waar eerder werd uitgegaan van 38 miljard tot 41 miljard dollar.

    DuPont boekte in het tweede kwartaal een hogere omzet en ook de operationele winst verbeterde. De winst per aandeel kwam in de verslagperiode lager uit dan een jaar eerder, maar was over het eerste halfjaar wel beter dan de eigen afgegeven verwachting. Verder ligt de fusie met Dow Chemical op koers om in augustus afgerond te worden. Het aandeel noteerde 1,4 procent hoger.

    Eli Lilly boekte in het tweede kwartaal hogere resultaten, maar paste de outlook voor heel het jaar aan, waarbij de verwachte aangepaste winst en omzet omhoog gingen, maar de guidance voor de geschoonde nettowinst juist omlaag. Het biofarmaceutische bedrijf zei verder dat het ongeveer anderhalf jaar duurt om opnieuw een goedkeuring in te dienen voor hun in ontwikkeling zijnde reumamedicijn. De concurrent van Galapagos kreeg in april van de Amerikaanse FDA te horen dat baricitinib momenteel niet voldoet aan de eisen voor goedkeuring. Het aandeel verloor 3,0 procent.

    General Motors daalde 0,7 procent. In het tweede kwartaal daalden de winst en omzet en leverde de automaker uit Detroit in eigen land minder voertuigen af. Opsteker was China, waar wel een record aantal voertuigen van de band rolde.

    Kimberly-Clark stelde de winstverwachting voor dit jaar naar beneden bij, nadat in het tweede kwartaal minder winst en omzet werd behaald. De leverancier van producten voor persoonlijke verzorging als Kleenex gaat voor dit jaar uit van een vlakke tot licht hogere autonome omzet, waar de eerdere aanname een groei van 1 tot 2 procent was. Ook verwacht het concern dat de winst per aandeel aan de onderkant uitkomt van de afgegeven bandbreedte van 6,20 tot 6,35 dollar uit. Het aandeel steeg 0,7 procent.

    3M behaalde in het afgelopen kwartaal een hogere omzet en winst en verhoogde de outlook licht. De omzet kwam evenwel iets onder de marktverwachting uit, waardoor het aandeel in de 5,1 procent daalde.

    United Technologies boekte in het tweede kwartaal hogere resultaten en kwam met een positievere outlook. De bandbreedte voor de aangepaste winst per aandeel werd aan de onderkant bijgesteld van 6,30 naar 6,45 dollar en bleef aan de bovenkant van de range staan op 6,60 dollar. Ook de omzetverwachting ging wat omhoog. Het aandeel daalde 2,4 procent.

    Het moederbedrijf van Google, Alphabet, kwam maandag nabeurs met kwartaalcijfers en die waren beter dan verwacht, maar de kosten liepen ook op. Verder wezen marktkenners erop dat het feit dat Alphabet weinig concreet is over de ontwikkelingen per segment het aandeel ook niet helpt. Het aandeel daalde 2,9 procent.

    Boekenwinkelketen Barnes & Noble steeg 16,9 procent, nadat een activistische aandeelhouder het bedrijf opriep om zichzelf in de etalage te zetten. Sandell Asset Management zei een belang te hebben opgebouwd in Barnes & Noble en denkt dat een overnamebod van ruim 12 dollar mogelijk is.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 26 juli 2017 16:13
    Wall Street wacht op Fed

    Pas op de plaats voorafgaand aan rentebesluit en nieuwe stroom bedrijfscijfers.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden rond lunchtijd op een vrijwel vlakke opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index circa 0,1 procent hoger.

    Belangrijkste item van de dag is het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. De markt verwacht geen wijzigingen maar is wel benieuwd naar de toelichting vanwege de mogelijke aankondiging van een tijdstip waarop wordt gestart met een afbouw van de balans.

    "De Amerikaanse centrale bank wil de rente blijven verhogen maar hebben daar geen haast mee", zei marktanalist David Madden van CMC Markets in een voorbeschouwing. Ondertussen zijn beleggers volgens de marktvorser in toenemende mate sceptisch of er dit jaar nog wel een renteverhoging komt.

    Naast het rentebesluit van de Fed is er aandacht voor een reeks bedrijfscijfers. Tot nu toe doen een boel grote bedrijven het beter dan verwacht, volgens marktstrateeg Colin Cieszynski van CMC Markets, "en dit biedt steun aan de recente rally", aldus de marktvorser.

    De euro/dollar handelde rond lunchtijd op 1,1646 en daarmee rond de koers bij het slot van Wall Street op dinsdagavond. Woensdagochtend was het valutapaar even teruggezakt tot 1,1620.

    Op macro-economisch vlak is het redelijk rustig met alleen huizenbouwcijfers.

    Olie werd woensdag tot bijna een procent duurder. Richtpunt is het wekelijkse voorradenrapport van de EIA. Cijfers van API wezen dinsdagavond laat al op een daling van de Amerikaanse olievoorraden.

    Bedrijfsnieuws

    Texas Instruments en AT&T openden dinsdag nabeurs de boeken en kunnen woensdag vermoedelijk op aandacht rekenen. Techbedrijf Texas Instruments boekte in het tweede kwartaal hogere resultaten en voorziet een verdere verbetering in het derde kwartaal. Telecomaanbieder AT&T deed het in het tweede kwartaal beter dan verwacht, hoewel de omzet daalde. De winst nam wel toe.

    Vanmiddag komen onder meer Coca-Cola, Boeing en Ford met cijfers, terwijl na het slot op Wall Street de boeken worden geopend door Facebook, Paypal, Gilead Sciences en Whole Foods.

    Amazon.com, dat Whole Foods wil overnemen, maakte woensdag bekend dat men volgende week een grote banenbeurs houdt op diverse plekken in Amerika, waarbij circa 50.000 nieuwe banen worden aangeboden.

    Slotstanden

    De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De S&P 500 index won 0,3 procent op 2.477,08 punten, terwijl de Dow Jones index 0,5 procent steeg tot 21.613,43 punten en de Nasdaq vlak eindigde op 6.512,17 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 26 juli 2017 16:13
    Licht hogere resultaten Ford

    Staalprijzen drukkend effect.

    (ABM FN-Dow Jones) Ford Motor Company heeft in het tweede kwartaal iets meer omzet en winst geboekt dan een jaar eerder. Dit maakte de op één na grootste autofabrikant in Amerika woensdag voorbeurs bekend.

    De kwartaalomzet van de fabrikant nam licht toe van 39,5 miljard naar 39,9 miljard dollar. De nettowinst steg van net geen 2 miljard naar ruim 2 miljard dollar.

    De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,51 dollar. Vorig jaar in dezelfde periode verdiende Ford 0,49 dollar per aandeel.

    Outlook

    In heel 2017 denkt Ford 1,65 tot 1,85 dollar per aandeel te kunnen verdienen. De fabrikant merkte op dat hogere prijzen, vooral voor staal, op de resultaten in Noord-Amerika drukken.

    In de handel voorbeurs in Amerika daalde het aandeel Ford met 0,3 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 26 juli 2017 16:15
    Coca-Cola boekt lager resultaat

    Frisdrankgigant iets positiever over winstontwikkeling.

    (ABM FN-Dow Jones) The Coca-Cola Company heeft in het afgelopen kwartaal een lagere omzet en resultaat geboekt. Dit bleek woensdag tijdens de publicatie van de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van de Amerikaanse frisdrankproducent.

    CEO James Quincey van Coco-Cola sprak van periode waarin de onderneming nadrukkelijk verandert, om te kunnen voldoen aan de veranderende smaak en voorkeuren van de consument. De topman wees daarbij onder andere op het snel groeiende merk Innocent en smoothy activiteiten van het bedrijf in Europa.

    De omzet van de frisdrankgigant daalde van 11,5 miljard dollar in het tweede kwartaal vorig jaar naar 9,7 miljard dollar dit jaar. De daling van de omzet was onder andere het resultaat van de aanhoudende herverdeling van regio's en een negatief wisselkoerseffect. De volumes bleven stabiel, maar lagere marges zorgen voor minder inkomsten.

    Coca-Cola boekte in het tweede kwartaal een operationeel resultaat van 2,1 miljard dollar, in vergelijking tot 2,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,4 miljard dollar, een daling van 60 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen de frisdrankgigant een nettowinst rapporteerde van maar liefst 3,5 miljard dollar.

    De aangepaste winst per aandeel daalde van 0,79 dollar naar 0,32 dollar.

    Outlook

    Voor 2017 herhaalde de frisdrankgigant een autonome groei van 3 procent te voorzien en een toename van het operationeel resultaat tegen constante wisselkoersen met 7 tot 8 procent.

    De frisdrankgigant voorziet daarnaast in 2017 een winst per aandeel die gelijk is aan of tot 2 procent lager dan de winst per aandeel van 1,91 dollar in 2016. Dit is een kleine opwaartse bijstelling. Eerder werd nog een 1 tot 3 procent lagere aangepaste winst per aandeel voorzien.

    Het aandeel Coca-Cola noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,2 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 26 juli 2017 16:16
    Boeing boekt weer winst

    Winstverwachting 2017 opwaarts bijgesteld.

    (ABM FN-Dow Jones) Boeing heeft in het tweede kwartaal van 2017, ondanks een lagere omzet, wel weer winst behaald en stelde de winstraming voor heel dit jaar opwaarts bij. Dit bleek woensdag uit de resultaten van de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

    De nettowinst bedroeg 1.761 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van 2016 werd een verlies geleden van 234 miljoen dollar. Per aandeel kwam de winst uit op 2,89 dollar, tegenover een verlies van 0,37 dollar vorig jaar.

    De winst werd vorig jaar gedrukt door kosten voor het 747-programma en het KC-46 Tanker-programma, en een herkwalificatie van kosten bij de 787-serie.

    De omzet liep zoals gezegd wel terug, van 24.755 miljoen naar 22.739 miljoen dollar. Boeing schreef deze daling toe aan productieplanning en de timing van levering van nieuwe vliegtuigen aan klanten.

    Outlook

    Boeing schroefde de verwachtingen voor de winst per aandeel voor het volledige jaar op. Eerder werd uitgegaan van een winst van 10,35 tot 10,55 dollar per aandeel. Nu is dat 11,10 tot 11,30 dollar. De Amerikanen zijn positiever geworden vanwege de verbeterende prestaties, terwijl ze ook verwachten minder belasting te hoeven betalen dan eerder werd aangenomen. Daarnaast meldde Boeing dat het voor 300 miljoen dollar aan minder investeringen zal doen.

    In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel Boeing 2,7 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 26 juli 2017 16:16
    Update: Licht hogere resultaten Ford

    Staalprijzen drukkend effect.

    (ABM FN-Dow Jones) Ford Motor Company heeft in het tweede kwartaal van 2017 iets meer omzet en winst geboekt dan een jaar eerder. Dit maakte de op één na grootste autofabrikant in Amerika woensdag voorbeurs bekend.

    De kwartaalomzet van de fabrikant nam licht toe van 39,5 miljard naar 39,9 miljard dollar. De nettowinst steg van net geen 2 miljard naar ruim 2 miljard dollar.

    De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,51 dollar. Vorig jaar in dezelfde periode verdiende Ford 0,49 dollar per aandeel.

    Nieuwe CEO

    Eind mei benoemde Ford een nieuwe CEO. James Hackett zal Mark Fields opvolgen, die sinds 2014 in dienst was bij de Amerikaanse autoproducent, en met pensioen gaat.

    Onder Hacketts leiding zal Ford zich gaan richten op drie prioriteiten, namelijk het aanscherpen van de operationele uitvoering bij het bedrijf, het moderniseren van de huidige activiteiten en het transformeren van het bedrijf voor de toekomst.

    Outlook

    In heel 2017 denkt Ford 1,65 tot 1,85 dollar per aandeel te kunnen verdienen. De fabrikant merkte op dat hogere prijzen, vooral voor staal, op de resultaten in Noord-Amerika drukken.

    Desalniettemin is het winstvooruitzicht hoger dan de 1,58 dollar waarop de fabrikant eerder zei te rekenen. Ook analisten zitten met een winstverwachting van 1,51 dollar onder de guidance van het concern.

    In de handel voorbeurs in Amerika daalde het aandeel Ford met 1,8 procent.

    Update: om meer informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 26 juli 2017 16:16
    Wall Street beweegt richting hogere opening

    Pas op de plaats in afwachting van rentebesluit Fed.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

    Belangrijkste item van de dag is het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve. De markt verwacht geen wijzigingen, maar is wel benieuwd naar de toelichting vanwege de mogelijke aankondiging van een tijdstip waarop wordt gestart met een afbouw van de balans. Overigens zal voorzitter Janet Yellen geen toelichting geven in een persconferentie, maar is er alleen een schriftelijke verklaring.

    "De Amerikaanse centrale bank wil de rente blijven verhogen maar hebben daar geen haast mee", zei marktanalist David Madden van CMC Markets in een voorbeschouwing. Ondertussen zijn beleggers volgens de marktvorser in toenemende mate sceptisch of er dit jaar nog wel een renteverhoging komt.

    Naast het rentebesluit van de Fed is er aandacht voor een reeks bedrijfscijfers. Tot nu toe doen een flink aantal grote bedrijven het beter dan verwacht, volgens marktstrateeg Colin Cieszynski van CMC Markets, "en dit biedt steun aan de recente rally", aldus de marktvorser.

    De euro/dollar noteerde op 1,1644. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1631 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1646 op de borden.

    Op macro-economisch vlak is het redelijk rustig met alleen cijfers over de Amerikaanse huizenbouw.

    Olie noteerde woensdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 48,35 dollar, terwijl een september-future Brent 0,7 procent duurder werd op 50,55 dollar. Richtpunt is het wekelijkse voorradenrapport van de EIA. Cijfers van API wezen dinsdagavond laat al op een daling van de Amerikaanse olievoorraden.

    Bedrijfsnieuws

    Boeing steeg voorbeurs 3,6 procent, nadat de Amerikaanse vliegtuigbouwer over het tweede kwartaal een hogere winst rapporteerde, ondanks een lagere omzet. De fabrikant stelde tevens de winstraming voor het hele boekjaar opwaarts bij.

    The Coca-Cola Company boekte in het afgelopen kwartaal een lagere omzet en resultaat. CEO James Quincey van Coco-Cola sprak van een periode waarin de frisdrankfabrikant nadrukkelijk verandert, om te kunnen voldoen aan de veranderende smaak en voorkeuren van de consument. Het aandeel daalde 0,1 procent.

    Ford Motor Company behaalde in het tweede kwartaal van 2017 iets meer omzet en winst dan een jaar eerder. In heel 2017 denkt Ford 1,65 tot 1,85 dollar per aandeel te kunnen verdienen, hetgeen duidelijk meer is dan de 1,58 dollar waarop eerder werd gerekend. De fabrikant merkte op dat hogere prijzen, vooral voor staal, op de resultaten in Noord-Amerika drukken. Het aandeel daalde 1,2 procent.

    Advanced Micro Devices steeg 8,1 procent, nadat de chipproducent dinsdag laat een beter dan verwachte winst rapporteerde en tevens de outlook voor het hele boekjaar verhoogde.

    Nabeurs publiceren onder andere Facebook, Gilead Sciences, Paypal en Whole Foods Market kwartaalcijfers. Facebook noteerde in aanloop naar de publicatie 0,4 procent hoger. In het aandeel Gilead was voorbeurs geen handel. Paypal steeg voorbeurs 0,8 procent en Whole Foods Market verloor 0,1 procent.

    Texas Instruments en AT&T openden dinsdag nabeurs de boeken en kunnen daardoor vermoedelijk op aandacht rekenen. Chipfabrikant Texas Instruments boekte in het tweede kwartaal hogere resultaten en voorziet een verdere verbetering in het derde kwartaal. Telecomaanbieder AT&T deed het in het tweede kwartaal beter dan verwacht, hoewel de omzet daalde. De winst nam wel toe. Texas Instruments noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,3 procent hoger en AT&T won 3,8 procent.

    Slotstanden

    De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten dinsdag hoger. De S&P 500 index won 0,3 procent op 2.477,08 punten, terwijl de Dow Jones index 0,5 procent steeg tot 21.613,43 punten en de Nasdaq vlak eindigde op 6.512,17 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 26 juli 2017 16:37
    Nieuwe woningverkopen Amerika licht omhoog

    Gemiddelde verkoopprijs bijna 380.000 dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) De verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten is in juni gestegen, maar wel minder sterk dan voorzien. Dit bleek woensdag uit cijfers van het ministerie van Handel.

    De verkoop van eensgezinswoningen nam vorige maand op maandbasis, aangepast voor seizoensinvloeden, met 0,8 procent toe tot een geannualiseerd aantal van 610.000 stuks.

    Er was een aantal van 619.000 verwacht. Het aantal verkochte nieuwe woningen in mei bedroeg 605.000 stuks.

    Op jaarbasis stegen de verkopen in juni met 9,1 procent.

    De gemiddelde verkoopprijs van een woning bedroeg vorige maand 379.500 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 26 juli 2017 20:14
    Whole Foods Market winst per aandeel lager

    Kwartaalomzet van supermarktconcern licht hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) Whole Foods Market heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hpogere winst op een licht gestegen omzet geboekt. Dot maakte het Amerikaanse supeermarktconcern woensdag bekend.

    De omzet steeg van 3,70 miljard naar 3,73 miljard doller. De identieke omzet in vergelijkbare winkels nam met 1,9 procent af. Analisten hadden gemiddeld een omzet van 3,73 miljard dollar en een daling van de identieke omzet van 2,2 procent voorzien.

    De nettowinst per aandeel daalde van 0,37 naar 0,33 cent. De aangepaste winst per aandeel bedroeg echter 0,36, waar analisten 0,33 dollar hadden verwacht.

    Het concern, dat door internetbedrijf Amazon wordt overgenomen, opende in het kwartaal 6 nieuwe winkels. Vanwege deze aanstaande overname heeft Whole Foods geen nieuwe outlook gegeven.

    Het aandeel Whole Foods Market noteerde na de kwartaalrapportage 0,21 procent hoger op 41,81 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 26 juli 2017 20:14
    Federal Reserve handhaaft rente

    Rente blijft staan op bandbreedte van 1,00 tot 1,25 procent.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente woensdag, zoals verwacht, gehandhaafd. Dit bleek na afloop van de tweedaagse vergadering van het Federal Open Market Committee.

    De federal funds rate bleef staan in een bandbreedte van 1,00 tot 1,25 procent. Dit was door de markt ook ingecalculeerd, nadat de rente in juni werd verhoogd.

    Het besluit om de rente woensdag te handhaven werd door unaniem door de negen bestuursleden gesteund.

    Afbouwen balans

    Vorige maand meldde de Amerikaanse centrale bank al een plan te hebben om de balans van 4,5 biljoen dollar in te krimpen door de binnengekomen gelden niet langer te herbeleggen.

    Woensdag zei de centrale bank dat daar "relatief snel" mee wordt begonnen, waar eerder werd gezegd dat dit nog "dit jaar" zou gebeuren.

    De euro/dollar noteerde kort na de Fed bekendmaking op 1,1687.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 26 juli 2017 20:41
    Update: Federal Reserve handhaaft rente

    Update: Federal Reserve handhaaft rente

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente woensdag, zoals verwacht, gehandhaafd. Dit bleek na afloop van de tweedaagse vergadering van het Federal Open Market Committee.

    De federal funds rate bleef staan in een bandbreedte van 1,00 tot 1,25 procent. Dit was door de markt ook ingecalculeerd, nadat de rente in juni werd verhoogd.

    Het besluit om de rente woensdag te handhaven werd door unaniem door de negen bestuursleden gesteund.

    De Fed verwacht dat de rente "voor enige tijd" beneden niveaus zal blijven, die voor de langere termijn worden verwacht.

    Afbouwen balans

    Vorige maand meldde de Amerikaanse centrale bank al een plan te hebben om de balans van 4,5 biljoen dollar in te krimpen door de binnengekomen gelden niet langer te herbeleggen.

    Woensdag zei de centrale bank dat daar "relatief snel" mee wordt begonnen, waar eerder werd gezegd dat dit nog "dit jaar" zou gebeuren.

    Inflatie

    De Fed merkte nu op dat de inflatie, exclusief prijzen voor voeding en energie, op een twaalfmaands basis nu "beneden 2 procent" ligt. De door de markt genomen maatregelen om de inflatie te compenseren blijven volgens de centrale bank "laag". Daarbij wordt op korte termijn blijvend een inflatie van "iets onder 2 procent" voorzien.

    Update: om informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 26 juli 2017 21:35
    Wall Street weer op weg naar hoger slot

    Markten opgetogen over sterke kwartaalrapportages.

    (ABM FN-Dow Jones) De markten zijn kennelijk opgetogen over sterke bedrijfscijfers van zwaargewichten als Boeing en AT&T, het rentebesluit van de Federal Reserve bevatte geen verrassingen, en daarmee noteren de Amerikaanse indices woensdag weer hoger.

    Een half uur voor de slotbel noteerde de S&P 500 index net boven vlak op 2.477,89 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent steeg tot 21.694,57 punten en de Nasdaq 0,3 procent won op 5.947,52 punten.

    "Handelaren zijn kennelijk niet meer onder de indruk van het feit dat president Donald Trump er maar niet in slaagt de veranderingen in het zorgstelsel door te voeren die hij wenst", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. "Het politieke gekrakeel in Washington DC gaat maar door en hoewel het er slecht uitziet voor de regering Trump maken markthandelaren er zich inmiddels met een schouderophalen vanaf. Misschien raken ze intussen gewend aan het idee dat alle plannen van Trump meer tijd nodig hebben om te kunnen worden geïmplementeerd, of soms helemaal niet zullen worden goedgekeurd", voegde de analist toe.

    "De markt heeft alle gelijk van de wereld om zich te laten leiden door bedrijfscijfers. Tot nu toe hebben we genoeg positieve verrassingen gehad en er is nog ruimte om verder te groeien", zei senior portefeuillebeheerder Kim Forrest van Fort Pitt Capital.

    De Amerikaanse Federal Reserve heeft woensdag de rente, zoals verwacht, gehandhaafd, zo bleek na afloop van de tweedaagse vergadering van het Federal Open Market Committee.

    De federal funds rate bleef staan in een bandbreedte van 1,00 tot 1,25 procent. Dit was door de markt ook ingecalculeerd, nadat de rente in juni werd verhoogd. Vorige maand meldde de Amerikaanse centrale bank al een plan te hebben om de balans van 4,5 biljoen dollar in te krimpen door de binnengekomen gelden niet langer te herbeleggen. Woensdag zei de centrale bank dat daar "relatief snel" mee wordt begonnen, waar eerder werd gezegd dat dit nog "dit jaar" zou gebeuren.

    De verklaring van de Fed was "relatief zwak", vond hoofd marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets UK. Hij schat de kans op nog een renteverhoging dit jaar vooralsnog op niet meer 45 procent. De reden daarvoor is volgens de marktvorser de aanhoudend lage inflatie.

    Op macro-economisch gebied bleek dat de verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten is in juni gestegen, maar wel minder sterk dan voorzien rapporteerde het ministerie van Handel. De verkoop van eengezinswoningen nam vorige maand op maandbasis, aangepast voor seizoensinvloeden, met 0,8 procent toe tot een geannualiseerd aantal van 610.000 stuks. Er was een aantal van 619.000 verwacht. Het aantal verkochte nieuwe woningen in mei bedroeg 605.000 stuks. Op jaarbasis stegen de verkopen in juni met 9,1 procent.

    De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gedaald, bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration. In de week eindigend op 21 juli daalden de olievoorraden met circa 7,2 miljoen vaten tot 483,4 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden en de voorraden stookolie en andere distillaten daalden ook. De capaciteitsbenutting van Amerikaanse raffinaderijen steeg afgelopen week van 94,0 naar 94,3 procent.

    Olie noteerde woensdagavond in het groen, na de sterke wekelijkse voorraadcijfers van de Energy Information Administration. Een september-future West Texas Intermediate steeg 1,8 procent tot 48,79 dollar, terwijl een september-future Brent 1,5 procent duurder werd op 51,02dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1724. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1644 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1646 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Het aandeel Boeing steeg maar liefst 9,1 procent na beter dan verwachte kwartaalcijfers. De netowinst bedroeg 761 miljoen dollar. In het tweede kwartaal van 2016 werd nog een verlies geleden van 234 miljoen dollar. Per aandeel kwam de winst uit op 2,89 dollar, tegenover een verlies van 0,37 dollar vorig jaar. Het resultaat werd vorig jaar gedrukt door kosten voor het 747-programma en het KC-46 Tanker-programma, en een herkwalificatie van kosten bij de 787-serie. De omzet liep zoals wel terug, van 24,76 miljard naar 22.74 miljard dollar. Boeing schreef deze daling toe aan productieplanning en de timing van levering van nieuwe vliegtuigen aan klanten. Boeing schroefde de verwachtingen voor de winst per aandeel voor het volledige jaar op. Eerder werd uitgegaan van een winst van 10,35 tot 10,55 dollar per aandeel. Nu is dat 11,10 tot 11,30 dollar.

    "Boeing verrastte met een beter dan verwachte winst per aandeel die d verwachtingen van analisten oversteeg. Daar bovenop werd de verwachting voor de winst poer aandeel voor het hele jaar verhoogd en die zonnige outlook was voldoende om het feit dat de kwartaalomzet met 8 procent daalde weg te poetsen", zei analist Madden van CMC Markets.

    The Coca-Cola Company heeft in het afgelopen kwartaal een lager resultaat op een gedaalde omzet geboekt, bleek woensdag uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse frisdrankproducent.De omzet van de frisdrankgigant daalde van 11,5 miljard dollar in het tweede kwartaal vorig jaar naar 9,7 miljard dollar. De daling van de omzet was onder andere het resultaat van den negatief wisselkoerseffect en lagere marges Het operationeel resultaat bedroeg 2,1 miljard dollar tegen 2,9 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,4 miljard dollar, een daling van 60 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aandeel steeg bijna een vol procent.

    Ford Motor Company heeft in het tweede kwartaal iets meer omzet en winst geboekt dan een jaar eerder, zo maakte de autofabrikant woensdag bekend. De kwartaalomzet van de fabrikant nam licht toe van 39,5 miljard naar 39,9 miljard dollar. De nettowinst steg van net geen 2 miljard naar ruim 2 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,51 dollar. Vorig jaar in dezelfde periode verdiende Ford 0,49 dollar per aandeel. In heel 2017 denkt Ford 1,65 tot 1,85 dollar per aandeel te kunnen verdienen. Het aandeel verloor 2,1 procent.

    AT&T steeg 4,9 procent, nadat het telecombedrijf dinsdag nabeurs kwartaalcijfers presenteerde, die net als bij Boeing de verwachtingen overtroffen. De aangepaste winst per aandeel steeg van 0,72 dollar per aandeel een jaar terug naar 0,79 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden gemiddeld 0,73 dollar voorzien. De omzet daalde van 40,5 miljard naar 39,8 miljard dollar. Hier was door de analisten ook 39,8 miljard dollar verwacht.

    Whole Foods Market heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere winst op een licht gestegen omzet geboekt, maakte het Amerikaanse supermarktconcern woensdag bekend. De omzet steeg van 3,70 miljard naar 3,73 miljard doller. De identieke omzet in vergelijkbare winkels nam met 1,9 procent af. Analisten hadden gemiddeld een omzet van 3,73 miljard dollar en een daling van de identieke omzet van 2,2 procent voorzien. De nettowinst per aandeel daalde van 0,37 naar 0,33 cent. De aangepaste winst per aandeel bedroeg echter 0,36, waar analisten 0,33 dollar hadden verwacht. Het aandeel noteerde 0,2 procent hoger.

    Woensdag zullen Facebook, Gilead Sciences en Paypal nabeurs nog kwartaalcijfers rapporteren.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 27 juli 2017 16:08
    Omzet en winst Comcast boven verwachting

    Furieuze kaskraker helpt televisieproducent.

    (ABM FN-Dow Jones) Comcast heeft in het tweede kwartaal van 2017 de omzet en nettowinst sterker dan verwacht zien stijgen, geholpen door een sterke omzetgroei bij de pretparken, de kaskraker The Fate of The Furious en solide prestaties bij de kabeldivisie.

    "Dankzij een brede versnelling in al onze activiteiten, groeide het aangepaste EBITDA-resultaat in het eerste halfjaar in het snelste tempo in zes jaar tijd", zei CEO Brian Roberts in een toelichting.

    De omzet van Comcast steeg met krap 10 procent tot 21,2 miljard dollar. De nettowinst steeg zelfs met 24 procent tot 2,5 miljard dollar, of 52 cent per aandeel. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 20,9 miljard dollar en een winst van 0,48 dollar per aandeel.

    NBC Universal zag de omzet met 17 procent groeien tot 8,3 miljard dollar, terwijl de pretparkendivisie ook met meer dan 15 procent groeide. De inkomsten uit films stegen met bijna 60 procent.

    Mede dankzij een 2 procent hogere omzet per klantrelatie en een toename van het aantal klanten tot 29 miljoen zag het kabelbedrijf de omzet met meer dan 5 procent toenemen. De inkomsten uit advertenties daalden echter licht, zowel bij de publieke als bij de betaalzenders van NBC, door lagere kijkcijfers.

    Comcast houdt zich beter dan andere kabeltelevisieproducenten staande tegen het geweld van producenten van internetvideo zoals Netflix, Amazon, Hulu en Sling TV. NBC wist het aantal abonnees al zeven kwartalen op rij te laten stijgen.

    Comcast kocht in het tweede kwartaal voor 1,4 miljard dollar aan eigen aandelen in. In het afgelopen kwartaal werd daarnaast voor 747 miljoen dollar dividend uitgekeerd.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 27 juli 2017 16:08
    Wall Street vermoedelijk hoger na regen kwartaalcijfers

    Resultaten Facebook goed voor sentiment.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

    Technologiefondsen zullen naar verwachting de kar trekken, met een fors hogere verwachte opening voor de Nasdaq, na sterke resultaten van Facebook woensdag nabeurs.

    "Technologie-aandelen moeten aan hoge verwachtingen voldoen, gezien de geboekte koerswinsten dit jaar, vooral bij de grotere namen, en dat is precies wat we zien gebeuren", zei analist Craig Erlam van Oanda.

    Techaandelen en banken blijven de belangrijkste aanjagers van de stijging van de aandelenmarkten in de rest van dit jaar, voorspelden analisten van Goldman Sachs eerder deze week. Techfondsen zullen worden beloond voor hun aanhoudende groei en banken voor het laten terugvloeien van naar schatting zo'n 40 miljard dollar richting aandeelhouders. De uitgedeelde contanten betekenen een hoger rendement op een lager eigen vermogen en dus hogere waarderingen van de bankenaandelen.

    Op economisch gebied staan wekelijkse steunaanvragen op de rol, samen met cijfers over de duurzame goederen en een nationale index van de Chicago Fed.

    Olie noteerde donderdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent tot 48,86 dollar, terwijl een september-future Brent 0,3 procent duurder werd op 51,15 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1714, met een forse daling van de Amerikaanse munt na uitspraken van de Federal Reserve woensdagavond, die door sommige commentatoren als opvallend mild werden gezien. De verwachtingen voor een spoedige renteverhoging daalden hierdoor. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1743, fors hoger dan de stand van 1,1631 die woensdagavond bij het sluiten van Wall Street op de borden stond.

    Bedrijfsnieuws

    Faceobook won 4,3 procent in de handel voorbeurs. Het toonaangevende sociale mediabedrijf telde in het tweede kwartaal 1,32 miljard gebruikers die dagelijks actief zijn op het netwerk en 2 miljard mensen die maandelijks actief zijn. De advertentie-inkomsten waren met 9,16 miljard dollar bijna de helft hoger dan een jaar eerder en de winst per aandeel was 1,32 dollar, waar analisten vooraf rekenden op 1,12 dollar.

    Andere techbedrijven met cijfers vandaag zijn Twitter, dat 1 procent lager noteerde, en Amazon, dat 0,9 procent klom.

    Een lawine aan bedrijfscijfers zal vandaag de beurs passeren, met onder andere Southwest Airlines, Dow Chemical, Procter & Gamble, UPS en Mastercard voor de openingsbel.

    Na het sluiten van de markt volgen Amazon.com, Expedia, Starbucks en Mattel, onder andere nog met cijfers.

    PayPal won 2,8 procent in de handel voorbeurs na beter dan verwachte winstcijfers.

    Slotstanden

    De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,03 procent hoger op 2.477,83 punten. De Dow Jones index eindigde 0,45 procent in het groen op 21.711,01 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,16 procent tot 6.422,75 punten.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 27 juli 2017 16:09
    Volumes en prijzen jagen omzet Dow Chemical aan

    Onderliggend meer winst voor chemiereus.

    (ABM FN-Dow Jones) Dow Chemical heeft in het tweede kwartaal meer omzet en winst geboekt. Dit maakte het Amerikaanse chemiebedrijf donderdag voorbeurs bekend.

    Wat de verwachtingen voor het resterende deel van het jaar betreft sprak CEO Andrew Liveris van "robuuste fundamenten" in Amerika en Europa, dat goed op koers zal blijven. Voor Latijns-Amerika voorziet de topman een stabilisering, waarbij Brazilië de eerste tekenen van herstel laat zien. De binnenlandse groei in China en India zal volgens de CEO aanhouden.

    De omzet van Dow Chemical steeg in het tweede kwartaal van 11,9 miljard naar 13,8 miljard dollar. De volumes stegen met 3 procent en de prijzen met 5 procent.

    De chemiereus boekte een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 2,8 miljard dollar, een breed gedragen stijging van 12 procent. Daarmee lag het bedrijfsresultaat ook op een recordniveau.

    Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,3 miljard dollar, tegenover 3,1 miljard dollar een jaar eerder. Exclusief bijzonder posten liep de winst evenwel op van 1,1 miljard naar 1,3 miljard dollar.

    De operationele winst bedroeg 1,08 dollar per aandeel, beduidend hoger dan de 0,95 dollar vorig jaar.

    Halverwege juni keurde de Amerikaanse toezichthouder de megafusie tussen DuPont en Dow Chemical goed. Eerder ontvingen de twee bedrijven al goedkeuring uit Brazilië, China en Europa, mits aan bepaalde voorwaarden werd voldaan.

    Het aandeel Dow Chemical noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent lager.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 27 juli 2017 16:09
    Correctie: Verizon boekt fors hogere winst

    Omzet ongewijzigd.

    (ABM FN-Dow Jones) Verizon Communications heeft in het afgelopen kwartaal een fors hoger operationeel resultaat geboekt op een vrijwel stabiele omzet. Dit bleek donderdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten van het Amerikaanse telecombedrijf in het tweede kwartaal.

    CEO Lowell McAdam benadrukte dat het concern zijn groeimotor in het tweede kwartaal opnieuw heeft opgestart. In het tweede kwartaal kon het telecomconcern netto 614.000 nieuwe abonnementen bijschrijven bij de divisie Wireless.

    Verizon boekte in het tweede kwartaal een operationeel resultaat van 8,2 miljard dollar, in vergelijking tot 4,6 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 4,4 miljard dollar, tegenover 702 miljoen dollar een jaar eerder.

    De omzet bij de service-tak daalde licht van 26,8 miljard dollar vorig jaar naar 26,3 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, maar de omzet uit apparatuur steeg van 3,7 miljard naar 4,3 miljard dollar. Hierdoor bleef de groepsomzet onveranderd op 30,5 miljard dollar.

    Outlook

    Verizon gaat voor het lopende boekjaar uit van een omzet en een aangepaste winst per aandeel die vergelijkbaar zijn met 2016. De kapitaaluitgaven zullen in 2017 uitkomen tussen 16,8 miljard en 17,5 miljard dollar bedragen.

    Het aandeel Verizon noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,6 procent hoger.

    Correctie: om juiste omzetcijfer te noemen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 27 juli 2017 16:10
    Procter & Gamble boekt hogere winst op licht lagere omzet

    Concern voorziet lichte omzetgroei en stijging van winst per aandeel.

    (ABM FN-Dow Jones) Procter & Gamble heeft in het op 30 juni geëindigde vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere nettowinst op een licht gedaalde omzet gerealiseerd. Dat bleek donderdag uit de kwartaal- en jaarrapportage van het Amerikaanse concern.

    Het bedrijf, dat in de productsegmenten persoonlijke en huishoudelijke verzorging concurreert met Unilever, zag de kwartaalomzet dalen van 16,10 miljard naar 16,08 miljard dollar, mede als gevolg van nadelige wisselkoersverhoudingen. De autonome omzet nam met 2 procent toe dankzij 2 procent volumegroei.

    Het operationeel resultaat van het concern met merken als Duracell, Gillette, en Pampers steeg met 18 procent naar 2,95 miljard dollar.

    De aan de aandeelhouders toe te wijzen nettowinst steeg met 14 procent naar 2,22 miljard dollar. De nettowinst per aandeel steeg van 0,71 naar 0,84 dollar.

    Boekjaar

    In het hele boekjaar 2016/17 bleef de omzet van het concern nagenoeg gelijk op 65,1 miljard dollar en nam het operationeel resultaat met 4 procent toe tot circa 14 miljard dollar. De nettowinst steeg met 46 procent tot 15,33 miljard dollar en de winst per aandeel steeg van 3,80 naar 5,80 dollar.

    Het bedrijf keerde in het afgelopen boekjaar bijna 22 miljard dollar uit aan aandeelhouders middels dividend, aandelenomruil en aandeleninkoop.

    Outlook

    Procter & Gamble voorziet voor het op 1 juli begonnen nieuwe boekjaar een autonome omzetgroei van 2 tot 3 procent en een totale omzetgroei van ongeveer 3 procent. Ten opzichte van de winst per aandeel wordt een groei van 5 tot 7 procent voorzien, vooral als gevolg een stijging van het operationeel resultaat.

    In de handel voorbeurs steeg het aandeel P&G 1,6 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
25.241 Posts
Pagina: «« 1 ... 488 489 490 491 492 ... 1263 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.232
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.882
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.156
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.026
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.747
ageas 5.843 109.777
Agfa-Gevaert 13 1.856
Ahold 3.536 73.979
Air France - KLM 1.024 34.305
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.753
Alfen 12 16.144
Allfunds Group 3 1.177
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 326
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.212
AMG 965 125.619
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.514
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.108
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.588
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.101
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.256
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.629
ASML 1.762 76.757
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 323
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.642
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660