Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Vers koersrecord Nederlandse beurs

TA: Vers koersrecord Nederlandse beurs

Boven de Nederlandse beurs trekken de wolken langzaam weg nu een all time high is bereikt, althans op basis van de AEX Total Return index. Met een nieuw koersrecord voor deze herbeleggingsindex lijkt de stijgende trend voor de komende tijd ingezet.

Het aandelensentiment wordt weer positief, mogelijk langere tijd. De gewone AEX (prijsindex) oogt vriendelijk, maar moet nog een horde nemen. De AEX staat deze keer overigens aan het einde van deze blog.

AEX Total Return index: All time high

De AEX Total Return index (waarbij dividenden worden herbelegd) is boven de weerstand 1.703,65 gesloten. Deze herbeleggingsindex hervat de stijgende trend nu deze zware tussenliggende weerstand wordt overwonnen.

De index krijgt hiermee ruimte voor een verdere koersstijging, in eerste instantie richting weerstand 1.850 (berekend koersdoel). Onze visie wordt positief, nu de Total Return index het patroon van hogere toppen en bodems weet vast te houden. Steun ligt rond 1.651,50 (gevormd op 18 juli).


Lange termijn nog ruim 20% potenteel

Ook de meerjarige trend wordt hervat nu de horde 1703 breekt. Op langere termijn blijft de Total Return index van de Nederlandse beurs technisch zeer sterk. Elke diepere correctie van de herbeleggingsindex blijft binnen de lange termijn opwaartse trend.

Het eerste positieve signaal trad op bij de doorbraak boven zeer belangrijke barrière gevormd door de top van 2015 rond 1502 (afgebakend met het korte paarse lijntje). Technisch mag elke grotere correctie als een  koopkans benut worden.

Van belang is dat AEX Total Return index zich weet te handhaven boven steun 1.616,20 (bodem van 7 juli). De hogere bodems sinds begin 2016 wijzen nog steeds op aanhoudende vraag. Het lange termijn (berekende) koersdoel rond 2100 biedt nog ruim 20% potentieel.


Gewone AEX index

De AEX kruipt uit zijn schulp nu de eerste horizontale weerstand rond 530,83 (gevormd door recente toppen) opwaarts is gebroken. Met de uitbraak boven de oude weerstand wordt opwaarts ruimte gemaakt, in eerste instantie richting 537,84 (top uit mei), daarna naar ons berekende koersdoel rond 555.

De eerder besproken hoofd en schouder formatie wordt nu geactiveerd. Technisch zijn er op de AEX index duidelijk hogere bodems zichtbaar (groene horizontale streepjes), die aangeven dat de opwaartse tendens intact blijft.



Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 84
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Gerelateerd

Reacties

271 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 augustus 2017 09:32
    quote:

    Floryn schreef op 9 augustus 2017 08:54:

    vragen:
    wat heb ik aan de wetenschap dat de AEX Total Return Index (TRI)het zo goed doet; wat kan ik daarmee op de beurs doen?

    Is de koersontwikkeling van de gewone AEX verschillend ten opzichte van de TRI ? En is dat alleen te duiden door de dividendfactor ?
    ja alleen dividenden
  2. [verwijderd] 9 augustus 2017 10:09
    maar oppassen nu met die NK ontwikkeling ( long iig ). Loopt met een sisser af maar perceptie van de markt is nu onzekerheid. Niemand gaat een nucleaire oorlog starten mag ik hopen. Zelfs die Kim Yung Oen niet.... hij maakt geen schijn van kans. Usa heeft de atoomwapens helemaal doorontwikkeld en kunnen raken tot op de meter nauwkeurig.
271 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links