Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Vroege signalen

DAX, AEX en Wall Street

De markten moeten nog bewijzen dat de malaise voorbij is, maar met het risico in herhaling te vervallen; ik zie nog steeds vroege signalen van bodemvorming.

De Duitse beurs vormt een vlagformatie, die vaak voorkomt voorafgaand aan een stijging. Op Wall Street worden de stijgende trends bevestigd met opnieuw een hogere bodem en de AEX lijkt het proces van bodemvorming door te zetten.

Positieve divergentie op de Duitse beurs

Belangrijk op de Duitse beurs is dat de steun 11.941,57 (gevormd op 20 april) wist stand te houden. Nu de DAX-index weer boven de laatste koersbodem kruipt, wordt de eerdere neerwaartse doorbraak geneutraliseerd. Dit geeft aan dat de verkoopdruk boven de markt afneemt.

De RSI in de onderste helft van de grafiek laat al hogere bodems zien (dikke blauwe stippellijn), terwijl de DAX nog lagere bodems vormt. Deze positieve divergentie duidt op bodemvorming.

Bovendien heeft de RSI de dalende trend (rode stippelijn  bij de RSI) al omgebogen, eveneens een mogelijke voorbode van een draai in de DAX. Kortom, veel signalen dat de Duitse beurs een bodem gaat maken.

De DAX-index test thans de bovenkant van de vlagformatie, binnen de twee rode stippellijntjes. Bij een doorbraak boven weerstand 12.341 (gevormd op 26 juli) wordt deze vlag opwaarts afgerond en wordt 12.951,54 het eerstvolgende opwaartse koersdoel.

Maar veel belangrijker is dat door de afronding van deze vlag de lange termijn uptrend van de DAX zal worden hervat. Dat zou betekenen dat de Duitse beurs weer leidend wordt.

 



Hogere bodem AEX

De Nederlandse beurs weet rond 517,33 een hogere bodem te vormen. Medio juli was al  de correctieve fase van de AEX opwaarts gebroken.

In de correctie die daarna volgde is de AEX opgeveerd vanaf de voormalige dalende toppenlijn (blauwe stippellijn), waarmee zich een cliffhanger scenario aftekent. Op korte termijn is er veel steun rond 517,33 (van 18 juli). Een eventuele daling hieronder zal meer verkoopdruk uitlokken.


Positieve trend op Wall Street

Op Wall Street veert de Dow Jones op vanaf de onderkant van het stijgende trendkanaal (rode stippellijn). In de recente correctie vormde de Dow Jones index een hogere bodem binnen de stijgende trend.

Omdat de Dow boven de voorgaande toppen weet te blijven, wordt het sterke technische beeld bevestigd. Er ligt steun op 21.471,10 (gevormd op 18 juli). Het berekende koersdoel ligt rond 24.500. 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 48
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Gerelateerd

Reacties

503 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 augustus 2017 08:36
    Het is weer wachten op de goed nieuws show van die Draak bij de ECB...

    knap staaltje kopen voorbeurs om de opening alvast mee te laten vallen... terwijl die EURO toch echt duurder wordt... maar schijnbaar maakt het niks meer uit... Neutraal lijkt beste optie... hoewel ik toch zit te kijken naar een short positie op de NASDAQ
503 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links