Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

26,880
  • Verschill

    -0,240 -0,88%
  • Volume

    30.662 Gem. (3M) 80,8K
  • Bied

    26,860  
  • Laat

    26,900  
+ Toevoegen aan watchlist

Overname door Gilead?

290 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. visje2 29 september 2017 13:20
    De overname van Kite door Gilead voor een slordige 12 miljard dollar zou door een ieder bestempeld kunnen worden als einde overname Galapagos. Niets is echter minder waar omdat Gilead nog een kleine 30 miljard heeft overgehouden, waarvan 25 miljard buiten de VS staat geparkeerd.

    Medio december mag Gilead uitbreiden naar een volgens mijn inschatting percentage van 20%. Het zou natuurlijk kunnen dat dit inmiddels reeds in kannen en kruiken is door overname van bestaande participaties, maar het zal zeker een invloed hebben op het centiment.

    Voor de echte lezers navolgende link labiotech.eu/onno-van-de-stolpe-galap...

  2. bilbo3 29 september 2017 14:04
    Hoe is het toch mogelijk dat de stelling, dat Gilead vanaf december mag gaan uitbreiden, steeds weer opduikt.
    Ik heb hier nog nooit enig bewijs van gezien. Kortom een post met onzin, die al snel mensen op het verkeerde been kan zetten.
  3. [verwijderd] 29 september 2017 14:06
    quote:

    visje2 schreef op 29 september 2017 13:20:

    ...
    Medio december mag Gilead uitbreiden naar een volgens mijn inschatting percentage van 20%. Het zou natuurlijk kunnen dat dit inmiddels reeds in kannen en kruiken is door overname van bestaande participaties, maar het zal zeker een invloed hebben op het centiment.

    ..

    U brengt het als een feit(uitbreiden). Kunt u mij de onderliggende stukken laten zien waar dat uit blijkt, graag want daar beschik ik niet over.

    Waar ik wel over beschik is het feit dat Gilead per 1-1 zijn belang mag verkopen. Zal wel niet gebeuren, maar toch.
  4. [verwijderd] 29 september 2017 14:07
    quote:

    bilbo3 schreef op 29 september 2017 14:04:

    Hoe is het toch mogelijk dat de stelling, dat Gilead vanaf december mag gaan uitbreiden, steeds weer opduikt.
    Ik heb hier nog nooit enig bewijs van gezien. Kortom een post met onzin, die al snel mensen op het verkeerde been kan zetten.
    je was me voor, denk er hetzelfde over.
  5. Bioteg71 29 september 2017 14:11
    quote:

    bilbo3 schreef op 29 september 2017 14:04:

    Hoe is het toch mogelijk dat de stelling, dat Gilead vanaf december mag gaan uitbreiden, steeds weer opduikt.
    Ik heb hier nog nooit enig bewijs van gezien. Kortom een post met onzin, die al snel mensen op het verkeerde been kan zetten.
    Inderdaad is dit onzin. Gilead heeft de mogelijkheid om "gewoon" aandelen te kopen, ze mogen alleen geen overname doen (de standstill afspraak, waarvan wij de einddatum nog niet kennen).
  6. [verwijderd] 29 september 2017 14:18
    quote:

    Bioteg71 schreef op 29 september 2017 14:11:

    [...]

    .... Gilead heeft de mogelijkheid om "gewoon" aandelen te kopen, ze mogen alleen geen overname doen (de standstill afspraak, waarvan wij de einddatum nog niet kennen).
    en dat is ook nieuw voor mij. waar staat dat over het bijkopen ? graag de link naar de officiële documenten zoals de sec fillings.
  7. [verwijderd] 29 september 2017 14:23
    Standstill = wapenstilstand. Dus gedurende die periode geen vijandige overname. Uitbreiden/inkrimpen van het aandelenbelang mag als de lock-up is vervallen.
  8. [verwijderd] 29 september 2017 14:26
    Geheimzinnige afspraak

    Feit blijft dat overnamespeculanten het aandeel de rug toekeren. Volgens kenners is dit begrijpelijk, maar niet slim. Waarom? Er is best wat geheimzinnigheid rond een mogelijke overname. Van de Stolpe heeft namelijk een ‘stand still-’ en ‘lock up’-overeenkomst met Gilead. De details ervan worden angstvallig geheim gehouden. Hoe dan ook; in deze overeenkomst heeft van der Stolpe afgedwongen dat Gilead geen bod op de onderneming mag doen tot een bepaalde tijd en/of op een bepaalde voorwaarde. Wanneer dat afloopt weet niemand. Tegelijkertijd mag in diezelfde overeenkomst Gilead de aandelen niet verkopen (lock-up). Hiervan loopt de termijn tot eind 2017.
    Sommige kenners trekken de voorzichtige conclusie dat het moment van de lock up-periode en de duur van de stand still eenzelfde aflooptijd hebben. Deze aanname is eigenlijk vrij logisch. Dit betekent dat de Amerikanen Galapagos pas na eind 2017 mag overnemen.

    Hoe dan ook; wie louter in Galapagos belegt vanwege een mogelijke overname komt – tot dit moment – in ieder geval bedrogen uit. Misschien verklaart dit de daling van de aandelenkoers. De overnamespeculant wil natuurlijk helemaal geen kas. Deze is niet geïnteresseerd in een goed gevulde pijplijn. De speculant wenst vurig dat er een zo hoog mogelijk bod komt op Galapagos. Het liefst één die uitmondt in een biedingstrijd tussen meerdere partijen.

    Gilead blijft jager in ruste

    Dat scenario behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Het Amerikaanse Gilead heeft nog steeds de beste papieren om Galapagos over te nemen. De Amerikaanse onderneming kampt met een ernstig groeiprobleem en morrende aandeelhouders. Het heeft een enorme berg contanten op de plank. Gilead heeft slechts 10% nodig van haar huidige kasmiddelen om de Belgisch-Nederlandse parel op te kopen. Ook bezit de Amerikaanse onderneming al 15% procent van de aandelen in Galapagos.
    Daarnaast is Gilead de aangewezen partij omdat ze ook een overeenkomst hebben om Filgotinib op de markt te gaan brengen. De opbrengst moeten ze nu nog delen. Een overname zorgt ervoor dat alle opbrengsten naar Gilead gaan. En dat is niet mis. Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan reuma. Wat ons betreft is Gilead daarmee slechts een jager in ruste.

    Kansrijk aandeel

    Dit is nog steeds een valide reden om het aandeel Galapagos nog niet af te schrijven. De stand still zal een keer eindigen. Misschien kan dit al aan het einde van dit jaar de weg vrij maken voor Gilead om de overname in gang te zetten.
    Wanneer dat scenario niet opgaat, dan bezit de aandeelhouder met Galapagos een onderneming met opvallende kwaliteiten om snel en efficiënt genetische oorzaken van aandoeningen te herkennen en om deze te zetten in kant-en-klare targets waaruit kandidaatmedicijnen komen. Sterke voorbeelden hiervan zijn de snelheid waarmee de onderzoeken voor nieuwe medicijnen op het gebied van oogontsteking en taaislijmziekte zijn opgezet. Dit fundament is en blijft de basis voor beleggers om te investeren in deze kansrijke onderneming. Koersdoelen van serieuze bankanalisten variëren niet voor niets van 80 tot 110 euro per aandeel. Misschien is het een goed idee om gebruik te maken van de huidige malaise op de beurs. Het aandeel is waarschijnlijk niet heel lang in de aanbieding.

  9. Bioteg71 29 september 2017 14:56
    quote:

    winx08 schreef op 29 september 2017 14:18:

    [...]

    en dat is ook nieuw voor mij. waar staat dat over het bijkopen ? graag de link naar de officiële documenten zoals de sec fillings.
    Ik meen dat dit ik dit uit de mond van Onno heb gehoord tijdens de nieuwjaarsborrel nav een vraag, ik kan er ook helemaal naast zitten hoor.

    Kan de overeenkomst met Gilead niet traceren, maar aan de andere kant heb ik wel gelezen in een artikel dat Gilead haar belang niet mag opvoeren tot boven de 15%. Hebben ze in ieder geval wel wat ruimte om te kopen agv de verwatering door aandelenuitgifte in april :)

  10. andelopendeband 29 september 2017 15:52
    What is an 'IPO Lock-Up'
    An IPO lock-up, also referred to as "lock-up period," is a contractual caveat referring to a period of time after a company has initially gone public, usually between 90 to 180 days. During these initial days of trading, company insiders or those holding majority stakes in the company are forbidden to sell any of their shares. Once the lock-up period ends, most trading restrictions are removed.

    Lock Up = niet verkopen

    Standstill = geen bieding, maar dat betekent niet dat Gilead geen aandelen mag kopen.
  11. [verwijderd] 29 september 2017 15:57
    quote:

    Wallander schreef op 29 september 2017 14:34:

    Graag de datum van dit epistel. Is al wat ouder als ik me niet vergis.
    12 july 2017.
  12. andelopendeband 29 september 2017 16:23
    What is a 'Standstill Agreement'
    A standstill agreement is a contract that stalls or stops the process of a hostile takeover.

    Dus als Galapagos nee zegt tegen een bod is het een hostile one,tenzij het bod
    dusdanig hoog is (b.v. Eur 200) dat zelfs Galapagos ja zegt en dan is het ineens een Friendly Takeover Bid en dat valt niet onder de Standstill Period.

  13. nlvmark 29 september 2017 17:04
    Volgens mij heeft de directie van GLPG (en ik ook) zoveel vertrouwen in een goede toekomst van GLPG dat Gilead zoveel meer moet bieden dan de huidige koers voordat GLPG JA zegt dat dan onmogelijk is. Als Gilead nu 200 euro moet bieden voor een friendly takeover dan zullen ze dat niet doen denk ik. Ze kunnen namelijk ook gewoon rustig wachten totdat iemand anders een keer een bod doet en dan kunnen ze vrij meebieden.

    De kans dat ze dan meer dan 200 euro moeten betalen is voorlopig (zeker nog een jaar) nog vrij klein maar het risico op mislukkingen wordt dan gelopen door GLPG en haar aandeelhouders en niet door Gilead.
  14. forum rang 4 harvester 29 september 2017 17:14
    Uiteindelijk weigeren wij gewoon om te verkopen totdat er gala producten op de markt zijn. Tot die tijd kunnen de meeste mensen de echte waarde van Gala nog niet inschatten. De koers kan nog erg veel hoger komen dan nu.
  15. Gala-diner 29 september 2017 17:14
    quote:

    nlvmark schreef op 29 september 2017 17:04:

    Volgens mij heeft de directie van GLPG (en ik ook) zoveel vertrouwen in een goede toekomst van GLPG dat Gilead zoveel meer moet bieden dan de huidige koers voordat GLPG JA zegt dat dan onmogelijk is. Als Gilead nu 200 euro moet bieden voor een friendly takeover dan zullen ze dat niet doen denk ik. Ze kunnen namelijk ook gewoon rustig wachten totdat iemand anders een keer een bod doet en dan kunnen ze vrij meebieden.

    De kans dat ze dan meer dan 200 euro moeten betalen is voorlopig (zeker nog een jaar) nog vrij klein maar het risico op mislukkingen wordt dan gelopen door GLPG en haar aandeelhouders en niet door Gilead.
    Als Gilead te lang wacht, zullen zij meer moeten neerleggen dan de door jou genoemde €200.
    Het doel van Galapagos is om voor die tijd zoveel mogelijk waarde te creëren per aandeel, voorlopig gaat dat prima maar het doel is nog lang niet bereikt.
    Ik heb er vertrouwen in dat Galapagos dat de komende tijd waar gaat maken.
  16. nlvmark 29 september 2017 18:13
    quote:

    Gala-diner schreef op 29 september 2017 17:14:

    [...]
    Als Gilead te lang wacht, zullen zij meer moeten neerleggen dan de door jou genoemde €200.
    Het doel van Galapagos is om voor die tijd zoveel mogelijk waarde te creëren per aandeel, voorlopig gaat dat prima maar het doel is nog lang niet bereikt.
    Ik heb er vertrouwen in dat Galapagos dat de komende tijd waar gaat maken.
    Daar ben ik het zeker mee eens, maar jij, ik en de directie hebben meer vertrouwen in GLPG dan de gemiddelde buitenstaander (gezien de huidige koers). Als Gilead dat vertrouwen ook heeft en ons wil betalen wat wij willen hebben dan hadden ze GLPG allang overgenomen. Ik heb een sterk vermoeden dat Gilead er wel vertrouwen in heeft maar liever over een paar jaar wat meer betaalt terwijl wij tot die tijd het risico lopen.
  17. Gala-diner 29 september 2017 20:23
    quote:

    nlvmark schreef op 29 september 2017 18:13:

    [...]

    Daar ben ik het zeker mee eens, maar jij, ik en de directie hebben meer vertrouwen in GLPG dan de gemiddelde buitenstaander (gezien de huidige koers). Als Gilead dat vertrouwen ook heeft en ons wil betalen wat wij willen hwebben dan hadden ze GLPG allang overgenomen. Ik heb een sterk vermoeden dat Gilead er wel vertrouwen in heeft maar liever over een paar jaar wat meer betaalt terwijl wij tot die tijd het risico lopen.
    Das een goed plan, zullen we zeggen een bod van €275 in 2019?
    Toch zie ik ze liever zelfstandig blijven, dan wordt het uiteindelijk nog veel leuker!
  18. Wallander 29 september 2017 20:35
    quote:

    mooiweer schreef op 29 september 2017 15:57:

    [...]

    12 july 2017.
    Nu hoef je ook geen rocket scientist te zijn om te begrijpen dat de kans aanwezig is dat gala wordt opgeslokt door Gilead of Abbvie. Zelfs de worstjes etende demente bever van een van de 145 tantes van chicken begrijpt dat.
290 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht