Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 106 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. morgen1 15 augustus 2017 20:05
    Duitse hooggerechtshof: “Opkoopprogramma ECB in strijd met mandaat”
    Frank Knopers 15 August 2017 Valutacrisis 4 Comments 170 views
    Het opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank is in strijd met het verbod op monetaire financiering en valt buiten het mandaat van de centrale bank, zo oordeelt het Duitse hooggerechtshof. In het persbericht dat vandaag naar buiten werd gebracht staat dat het Europese stelsel van centrale banken met het opkopen van staatsobligaties in overtreding is van Artikel 123 van het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap.

    “Met het lanceren van het opkoopprogramma voor staatsobligaties overtreed het Europese systeem van centrale banken (ESCB) het verbod op monetaire financiering. Daarom meent de aanklager dat de Duitse Bundesbank niet zou mogen deelnemen aan het opkoopprogramma en dat de Duitse regering verplicht is stappen te ondernemen tegen dit programma.”

    De ECB voert het argument aan dat haar opkoopprogramma niet in strijd is met het verbod op monetaire financiering van overheidstekorten, omdat ze uitsluitend staatsobligaties opkoopt via de secundaire markt. Dat betekent dat centrale banken niet rechtstreeks geld uitlenen aan overheden, maar alleen schuldpapier opkopen van andere beleggers. Dat argument hield bij het Duitse hooggerechtshof geen stand, omdat die oordeelt dat de markt van tevoren al weet hoeveel obligaties er maandelijks opgekocht worden en daarop kunnen anticiperen.

    Disproportioneel en onwettig

    Het Duitse hooggerechtshof oordeelt dat het opkoopprogramma van de ECB disproportioneel is ten opzichte van het beoogde doel en dat een goede onderbouwing voor de voortzetting van dit programma ontbreekt. Daar komt bij dat het nog steeds weinig duidelijkheid is over hoe de ECB en de nationale centrale banken de verliezen moeten verdelen in het geval de waarde van het opgekochte schuldpapier daalt of in het geval een land haar schuldverplichting niet nakomt. In een ongunstig scenario zou dat kunnen betekenen dat de centrale bank geld nodig heeft van de overheid en dat daardoor de begroting van de Eurolanden onder druk komt te staan.

    De uitspraak van het Duitse hooggerechtshof laat niets aan duidelijkheid over, maar het is de vraag of er maatregelen zullen volgen. De kritiek op het stimuleringsprogramma van de ECB is bekend, maar er wordt tot op de dag van vandaag geen gehoor aan gegeven. De centrale bank heeft weliswaar besloten het opkoopprogramma terug te schroeven naar €60 miljard per maand, maar van een snelle afbouw is nog zeker geen sprake. Het is de vraag hoe de politiek en de centrale bank hierop zullen reageren.

    Opkoopprogramma ECB

    In maart 2015 begon de ECB met het opkopen van staatsobligaties van Eurolanden, met als doel de inflatie aan te jagen en de rente verder omlaag te brengen. Later werd het opkoopprogramma opgeschaald van €60 naar €80 miljard en begon de centrale bank naast staatsobligaties ook bedrijfsobligaties op te kopen.

    Volgens Draghi heeft dit stimuleringsprogramma miljoenen nieuwe banen opgeleverd, maar critici waarschuwen dat het bij overheden de prikkel wegneemt om hervormingen door te voeren. Ook is er veel kritiek geweest op het besluit om ook bedrijfsobligaties op te kopen, omdat deze maatregel de grote bedrijven financieel bevoordeelt ten opzichte van het midden- en kleinbedrijf.
  2. forum rang 6 haas 16 augustus 2017 20:03
    Brexit ten top:
    Een Brits oorlogsschip van ruim drie miljard kwam voor het eerst aan in zijn thuishaven. Premier May is trots.

    PS: Michiel de Ruiter maar oproepen ?:)
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 augustus 2017 11:51
    Lager handelsoverschot voor eurolanden
    32 min geleden

    LUXEMBURG (AFN) - Het handelsoverschot van de eurolanden ten opzichte van de rest van de wereld is in juni uitgekomen op 26,6 miljard euro. Dat is lager dan in dezelfde maand vorig jaar toen het overschot nog 28,9 miljard euro bedroeg, meldde het Europees statistiekbureau Eurostat.

    De gezamenlijke export van de eurolanden groeide in juni met 4 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 187,2 miljard euro. De invoer van buiten de eurozone nam met 6 procent toe tot 151,3 miljard euro. De handel binnen de eurozone was goed voor 157,5 miljard euro, 3,5 procent meer dan in juni vorig jaar.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 augustus 2017 20:51
    ’Jong techbedrijf meteen mondiaal’
    1 uur geleden Theo Besteman

    Zo snel als medeoprichter Nagel praat, verloopt de groei bij DeGiro, opgericht in 2008. In de statige Amsterdamse Rembrandttoren breidt het bedrijf doorlopend uit. In minder dan vier jaar tijd kreeg Nagels team deze online broker in de top vijf van Europa met bijna 200.000 beleggers.

    Het verwerkt voor €40 miljard aan beurstransactie tegen groothandelsprijzen – vaak een tiende van de traditionele banktransactiekosten en valt de gevestigde orde aan. „Technisch kon dit al eerder”, zegt hij. „Maar wij dachten dat anderen eerder zouden beginnen.”

    Met achttien landen is DeGiro de enige pan-Europese aanbieder van beleggingen geworden, ook vanwege de noodzaak bij de gewone particulier om zelf te beleggen voor een fatsoenlijk pensioen.

    U stopt als prijsvechter?

    Nagel: „Wij zullen altijd die prijsvechter blijven. Maar we zien ook dat er vraag is aan uitleg, aan diensten, en dat er kennisgebrek bij sommige beleggers is. Onze rol gaat dus veranderen, terwijl we doorgroeien in Azië, misschien later naar Latijns-Amerika.”

    Rupsje Nooitgenoeg? Steeds groter, meer – de echo van de kredietcrisis klinkt.

    „Die schaalgrootte heb je gewoon nodig; je kosten en de prijs voor klanten worden bepaald door efficiëntie. En ons dagelijks leven wordt beheerst door globalisering. De voordelen zijn groot: neem alleen al de rol van Netflix, anders hadden we nog alleen Videoland. Met meer klanten word je efficiënter, winstgevender en je maakt weer betere producten. In Nederland alleen ben je gewoon niet winstgevend genoeg.”

    Particulieren keren zich juist af van globalisering, van Europa.

    „Europa is een enorme aanjager van vernieuwing gebleken. Wij kunnen dankzij het Europees paspoort in plaats van zestien miljoen Nederlanders vijfhonderd miljoen mensen bereiken. Europa heeft ons als mensen lagere vliegtarieven gebracht, veel grenzen zijn weggevallen, sinds juli in bel je in heel Europa tegen lokaal tarief – dat vinden we heel normaal, het zijn miljardenbesparingen. En wat ik belangrijk vind: we hebben binnen Europa al lang geen oorlog meer gehad. Die stabiliteit danken we aan economische samenwerking.”

  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 augustus 2017 20:52
    2)
    Wat betekent het Britse vertrek uit de EU dan?

    „Meer kosten voor de Britten. Wij moeten een apart paspoort aanvragen voor de Britse markt. Dat kan, maar wij en anderen zullen die kosten doorberekenen aan klanten daar. Het land claimt met Londen het financiële centrum van Europa te zijn. Uiteraard tolereert de EU straks niet dat financiële functies die voor Europa belangrijk zijn daar achterblijven. Ook banken uit Europese landen trekken er activiteiten weg. Omdat alles duurder wordt, denk ik niet dat ze die titel van financieel centrum houden.”

    Welke schade wacht Nederland?

    „Ik maak me over ons land niet zulke zorgen. De mate van vernieuwing vanuit onze financiële sector is best groot. Wij staan te boek als een spaardersvolkje, een beetje het broertje van Duitsland. We staan als betrouwbaar bekend. Ons systeem is voor buitenstaanders erg degelijk.”


    Jullie komen voort uit een rebellenclub, BinckBank. Waarom vertrok u?

    „Het ging mij bij Binck niet snel genoeg. We vertrokken met vijf mensen, ook de Binck-oprichters zijn weer voor zichzelf begonnen. Er werkten ontzettend creatieve krachten: de mensen achter nieuwe dienstverleners als Buxx, Brand New Day en Ohpen komen er vandaan. Met onze technologie konden we veel goedkoper werken. We begonnen met zakelijke klanten zoals vermogensbeheerders, hun kosten zakten fors. Particulieren betaalden bij banken echter nog altijd €15 per transactie. Wij zaten niet in die markt, maar rekenden €3. Dat verschil in kosten kon niemand verantwoorden. Banken waren blij met die oude omzetten. Totdat wij en later anderen op die particuliere markt doken en tarieven enorm drukten. Banken moesten wel mee, maar doen dat nog altijd niet van harte.”

    Waar zitten jullie verdiensten? Als je belegt met indextrackers bij DeGiro kost dat niets.

    „De meeste particulieren, zo’n 80%, beleggen passief met een tracker die de beursindex volgt. Als we daar een paar euro per transactie voor zouden vragen, brengt ons dat weinig. Het meeste verdienen wij aan de actieve belegger met veel aan- en verkopen. Maar door het voor die ene groep gratis te maken, krijgen we wel veel klanten.”

    Jullie vergelijken jezelf intern met bezorgdienst Takeaway.

    ,,Takeaway rekent zo’n €2 per afgeleverde maaltijd. We bieden ook zo’n dienst, het afleveren, en niet de maaltijd, de belegging zelf. We zijn geen ABN Amro. Zoals Takeaway groeit in Europa, willen we domineren in beleggen en nu onze uitbreiding binnen Europa klaar is in Japan, Hongkong, Vietnam, Zuid-Korea en Australië doorstoten. Maar als je in Japan live gaat, een groot land, hebben we geld nodig. Dat is geen geheim.”

    Vanwaar dat optimisme om wereldwijd uit te rollen?

    „Dat is Nederlands, onze handelsgeest. We zijn er niet bang voor. Alleen in de grote markt kun je echt slagen, kijk naar de grote sociale media uit Amerika. Het werd ons makkelijk gemaakt door Europese Mifid-regels die ons overal toegang gaven. Dat was vroeger anders. Dat Adyen, Optiver of Takeaway en wij zijn opgestaan kon ook omdat er in Nederland goede kennis, innoverende technologie is.”

    Er wordt veel geklaagd over regels. Toch brengt Nederland groeiers als Adyen, Takeaway, Optiver, FlowTraders en DeGiro voort.

    „Nou, het geklaag komt vanuit de oude sector. Ik klaag niet. Dankzij die strenge regels is ons stelsel betrouwbaar. Die nieuwe Mifid-regels beschermen beleggers, maken de markt transparanter en veel goedkoper. We profiteren in Nederland altijd van die vernieuwende technologische kennis in combinatie met gedegen financiële kennis. Wij groeien met meer dan 50% per jaar in Europa, dat doet Takeaway ook, net als Adyen.”
    Deel dit Premium artikel met je
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 18 augustus 2017 07:39
    Pond fnuikt Nederlandse export
    Vandaag, 02:01 Jasper Meeuwissen

    Amsterdam - De exportwaarde van Nederlandse goederen en diensten naar het Verenigd Koninkrijk groeide in de eerste helft van 2017 beduidend minder hard dan naar de rest van de Europese Unie. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

    Collectief zagen Nederlandse bedrijven hun omzet ten opzichte van de eerste helft van 2016 maar 0,2% stijgen door goederen en diensten die zij aan de Britten leverden. Voor de export naar de andere landen binnen de Europese Unie bedroeg deze omzetgroei in 2017 afgezet tegen 2016 maar liefst 11%.

    Marjolein Jaarsma van het CBS denkt dat de uitslag van het brexit-referendum en de daaropvolgende koersval van het pond een belangrijke verklaring is voor de beperkte groei. „In 2016 was de omzetgroei in de eerste zes maanden ten opzichte van dezelfde periode in 2015 nog 7%.”

    Het pond nam in de eerste zes maanden van 2017 10% in waarde af in vergelijking met 2016. Als de euro voor de Britten duurder wordt, kan het zijn dat Britse bedrijven opeens voordeliger worden dan Nederlandse, licht macro-econoom Carlijn Prins van de Rabobank toe. „Verder kan de vraag naar luxegoederen afnemen en kunnen de Britten ook simpelweg minder spullen kopen met hun pond.”

    De wisselkoers kan ook op een andere manier de exportwaarde doen dalen. „Als contracten in ponden afgesloten zijn, betalen de Britten evenveel maar zakken de omzetten in Nederland”, legt Prins uit.
  7. forum rang 6 haas 22 augustus 2017 01:50
    Brexit= mission impossable
    'n onuitvoerbaar projekt
    gewoon rampzalig voor alle landen in west /noord EU, incl VK Scotland, Wales,Ierland.
    En ver daar buiten ook
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 augustus 2017 07:28
    Britten krabbelen terug van hun keiharde brexit

    Waar is de harde brexit? De Britse Conservatieven koersten lang op een radicale breuk met de Europese Unie. Er werden ook harde confrontaties voorspeld voor de eerste onderhandelingen. Maar aan de vooravond van nieuwe besprekingen in Brussel lijkt de situatie drastisch te zijn veranderd doordat er steeds meer realisme is gekomen in de positie van de ‘brexiteers’.

    Eerst was er een ingezonden stuk van twee voorname kemphanen in de regering-May die zich verzoenden met een overgangsperiode na de brexit, om bedrijven tijd te geven om te wennen aan de nieuwe situatie. Maart 2019 is dus niet het tijdstip van het definitieve afscheid. Er komen mogelijk nog twee tot drie jaar van innige verbondenheid bij.

    Daarna volgde het idee om na de brexit tijdelijk een douane-unie met de EU te vormen, een economisch samenwerkingsverband dat de brexiteers eerder nog afwezen om zelf zo snel mogelijk nieuwe handelsdeals te kunnen sluiten. Vervolgens werd gepleit voor een permanente open grens tussen Ierland en Noord-Ierland, waardoor er weinig overblijft van de claim dat de Britten weer controle krijgen over al hun grenzen.

    Europees Hof

    En woensdag sneuvelde een andere 'rode lijn': in een nieuw discussiestuk werd erkend dat het Europees Hof van Justitie waarschijnlijk wel een rol krijgt in toekomstige geschillenbeslechting tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk. Eerder was door premier Theresa May nog duidelijk gezegd dat het Hof na de brexit op Brits grondgebied geen enkele invloed meer zou kunnen uitoefenen. Nu wordt gesteld dat er geen sprake meer kan zijn van een 'directe rechtsbevoegdheid'.

    ‘Door de EU te verlaten, zullen we een einde maken aan de directe rechtsbevoegdheid van het Europees Hof’

    Indirect kan het Hof nog wel invloed uitoefenen op de uitkomsten van geschillenbeslechting in nieuwe, nog op te richten tribunalen. De machthebbers in Whitehall, het Britse regeringscentrum, achten het bijvoorbeeld mogelijk dat er dan wordt verwezen naar interpretaties van EU-recht of naar arresten en opinies uit het verleden. Belangrijk is ook dat ze aangeven op dit dossier 'constructief' willen onderhandelen.

    'Constructieve dubbelzinnigheid'

    De grote vraag is welke invloed de verzachting van de Britse positie heeft op de komende brexitonderhandelingen. Volgende week dinsdag zitten EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier en de Britse brexitminister David Davis in Brussel weer tegenover elkaar. Na de eerste echte onderhandelingsweek in juli gaapte er nog een diepe kloof tussen de Britten en de 27 andere EU-landen. Bij Barnier klonk toen ook irritatie over het feit dat er weinig duidelijk was over de Britse posities.

    Davis heeft in ieder geval veel uit te leggen, bijvoorbeeld over zijn recente opmerking dat er in onderhandelingsposities altijd sprake moet zijn 'constructieve dubbelzinnigheid'. Dat voedt wantrouwen bij de EU dat de Britten een andere agenda voeren. Dat zij er nog steeds op uit zijn om zich te ontdoen van de lasten, maar wel willen blijven profiteren van de lusten van een EU-lidmaatschap. Het Britse gezegde 'to have the cake and eat it' was de afgelopen dagen in Brussel ook weer veel te horen.

    Ontwrichting

    Barnier zal ook, conform zijn EU-mandaat, duidelijkheid verlangen over de toekomstige rechten van de EU-burgers in het VK en de financiële afrekening bij het Britse afscheid uit de EU. Met name op dat laatste terrein is de Britse positie nog altijd mistig.
    €60mrd

    Vermeende hoogte van de 'brexit-bill'

    Maar de gesprekken kunnen in een betere atmosfeer plaatsvinden nu de Britten de EU op andere terreinen toenadering zoeken, vooral als het gaat om de toekomstige relatie die beide partijen zouden moeten aanknopen. Dat zal op het Europese vasteland in goede aarde vallen. Uiteindelijk zijn beide partijen erbij gebaat om de band na hun breuk zo hecht mogelijk te houden, om de risico's op politieke en economische ontwrichting te verkleinen. Daar kunnen de volgende uitgangspunten van de Britten een bijdrage aan leveren:

    FD.NL
  9. forum rang 6 haas 24 augustus 2017 08:36
    quote:

    haas schreef op 22 augustus 2017 01:50:

    Brexit= mission impossable
    'n onuitvoerbaar projekt
    gewoon rampzalig voor alle landen in west /noord EU, incl VK Scotland, Wales,Ierland.
    En ver daar buiten ook
    pond daalt naar laagste punt in 8 jaar
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 augustus 2017 10:30
    Steeds meer terugkrabbelaars:
    -------------------------------
    Labour komt met voorstel voor duidelijke 'zachte Brexit'

    Labour is er voorstander van dat de Britten in een transitieperiode na de Brexit per maart 2019 nog volledig blijven deelnemen aan de Europese interne markt en de douane-unie.
  11. forum rang 6 izdp 28 augustus 2017 01:15
    De Welsh nog eerder die met de Engelsen voor de Brexit stemden itt de Schotten en de Noord-Ieren.
    Die beginnen nu te vrezen voor alle subsidies van de EU en wat te krijgen daarna van Engeland.
    Hun eigen UK als federatie staat nu op de tocht tegenover het grote Britse imperium wat puur historie is en enkel in de hoofden van achterlijke conservatieven leeft, wat rustig nog levens opoffert voor een eilandje al la Falklands.
    Kijk je feitelijk dan zie overal een drama van hun imperium ooit.
    Wij, NL, weten dat allang en leven met de realiteit en verantwoording van de restjes van afwikkeling, maar voor de echte Brexiteers zijn dat hun landen en hun markt.
    De realiteit is dat het een eiland is met een stukje veroverd gebied van Ierland en qua markt weinig voorstelt.

  12. forum rang 6 jonas 28 augustus 2017 01:36
    Enkel in de hoofden van achterlijke conservatieven leeft, wat rustig nog levens opoffert voor een eilandje al la Falklands.

    Weer aantoonbare onzin. Argentinië daagde uit. Na miss Tatcher is GB enorm vooruitgegaan. Het openhouden van zeer verlies gevende mijnen e.d. was geen optie en zij heeft die omslag toch weten te bewerkstelligen. Ga jij je huisjes verhuren met eigen bijbetaling vanwege tekorten bij jou?

    Heel goed besluit die Brexit. Kan niet wachten op Nexit. Hoe eerder hoe beter.

    Eindelijk weer een Nederland met Nederlanders die over Nederland beslissen en niet een EU of ECB die ons tot vermogensoverdracht dwingen aan corrupte Zuidelijke landen. Eigenlijk vrij normaal. Er is een land Nederland en wie mogen dan beslissen over dat land. Laat mijn antwoord dan zijn: dat zijn de Nederlanders en niet de ongekozen EU.

    Kijk eens in Rome met die minimaal 1000 politici met auto met chauffeur en big spending gedrag op eigenlijk op kosten van onze gepensioneerden. Draghi regelt wel die afknijpertje van onze bejaarden wel even en het hele politieke kartel vindt het best met oog op eigen baantje.

    Groet, Jonas en ga slapen IZDP. Hoe veel links onfeitelijk onlogisch gezwets kan een normaal mens aan? Heb medelijden met de medemens IZDP en ga naar bed.
  13. forum rang 6 izdp 28 augustus 2017 02:15
    Och och Jonasje toch.
    Jij en economie weet beter.
    Tatcher bezorgde de UK weinig, de EU des te meer. Krek gelijk met Ierland die in hetzelfde jaar toetrad en dankzij het missen van een spook a la Tatcher nog veel meer profiteerde. En dit zonder my money back.
    Zeker was het haar verdienste om de vakbonden te weerstaan en te verslaan en dat was ook haar grootste blunder.
    Het verslaan was dom en ook ons land heeft daaronder nog steeds te lijden.
    De vakbonden stonden voor het volk, maar verwerden tot verdedigers van verworden rechten en toen dat terecht werd gesloopt, werd het doel het slopen van de vakbonden an sich.
    Luilekkerland voor slechte ondernemers en de goede werden zo gesloopt en zo het volk.
    Krek hetzelfde met verhuur Jonas. Natuurlijk ga ik geen verlies lijden, maar ik erger me wel hoe goede verhuurders welhaast gedwongen worden om slechte verhuurders te worden. Zo van doe wat slimmer en je verdient veel meer en ze hebben gelijk ook nog eens. Alleen is de huurder dan verworden tot een zaak.

    Dan de EU en het kostenplaatje. Voor NL als nettobetaler bij uitstek per hoofd van de bevolking is het een koopje.
    Of heeft je vader je geen rekenen geleerd?

  14. forum rang 9 josti5 28 augustus 2017 09:01
    Ga eens wat vroeger slapen, izdp.
    Je begint je postingsessie alal warrig en agressief, zakt gaande de avond steeds verder weg, en het einde is niet meer te volgen.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 augustus 2017 10:07
    Frank Kalshoven: Houd er rekening mee dat die Brexit niet doorgaat
    Het spel en de knikkers
    Door: Frank Kalshoven 27 augustus 2017, 06:00

    De Britse economie glijdt in slowmotion richting recessie. Het Britse statistiekbureau rapporteerde over het eerste halfjaar van 2017 lage groeicijfers. De Britse consumenten houden de hand op de knip en bedrijven zijn terughoudend met investeringen. Het pond is gedaald tot minder dan 1,10 euro. De inflatie klimt richting 3 procent.

    Door de daling van het Britse pond zijn de prijzen van importgoederen voor Britse bedrijven en consumenten gestegen

    Dat heeft langer geduurd dan ik had gedacht. Het Brexit-referendum is ruim een jaar geleden en mijn verwachting was dat het zelfdestructieve besluit om Europa vaarwel te zeggen de Britse economie binnen zes maanden in een recessie zou hebben geduwd. Waarom had ik het bij het verkeerde eind?

    De mechanismen die de economische groei doen afnemen, zijn het afgelopen jaar wel zichtbaar geworden. Door de daling van het Britse pond zijn de prijzen van importgoederen voor Britse bedrijven en consumenten gestegen. De prijzen stijgen sneller dan de lonen, waardoor huishoudens koopkracht verliezen. Zij gaan hun bestedingen dus temperen. Investeringen door bedrijven blijven achter, omdat uitbreiding van de productiecapaciteit in Groot-Brittannië niet nodig is en investeren in andere landen aantrekkelijker lijkt. De daling van het Britse pond maakt exportproducten in principe relatief goedkoper - de export zou dus de drager kunnen zijn van economische groei - , ware het niet dat Britse exportproducten relatief veel importonderdelen bevatten.

    Het Britse economisch beleid heeft de neergang helpen vertragen. Onmiddellijk na het referendum verruimde de Britse centrale bank het monetaire beleid, onder meer door de rente te verlagen en de banken extra krediet te verstrekken. En de Britse regering ontvouwde een plan om het financieringstekort terug te dringen, maar blijkt het in de praktijk te vergroten met extra uitgaven. Zo vertragen het monetaire en budgettaire beleid de neergang van de economie.

    Aan deze vertragingstactieken komt een einde. De staatsschuld van Groot-Brittannië was rond de eeuwwisseling grofweg 35 procent van het nationaal inkomen - zeer solide. Maar sindsdien is de staatsschuld jaarlijks opgekropen tot bijna 90 procent nu - en daarmee zit die in de gevarenzone. De Britse schatkist heeft geen ruimte meer om de economische groei de komende tijd betekenisvol te ondersteunen.

    Eerlijk gezegd had ik ook verwacht dat bedrijven en financiële markten heftiger op de Brexit zouden reageren

    De Bank of England moet ook op haar tellen passen. De doelstelling van de bank is 2 procent inflatie, maar de feitelijke inflatie bedraagt nu 2,6 procent (en is stijgende). De oorzaak van de oplopende inflatie is het dalende pond. De daling zou daarom tijdelijk kunnen zijn, maar de bank moet ervoor oppassen bij burgers en bedrijven de verwachting te wekken dat de inflatie nog verder stijgt. Als de bank de rente moet verhogen om de inflatie te temperen, krijgt de Britse economie een tik.
  16. forum rang 6 haas 28 augustus 2017 10:42
    quote:

    haas schreef op 22 augustus 2017 01:50:

    Brexit= mission impossable
    'n onuitvoerbaar projekt
    gewoon rampzalig voor alle landen in west /noord EU, incl VK Scotland, Wales,Ierland.
    En ver daar buiten ook
2.111 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 106 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.282
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.092
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.872
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.146
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 320.010
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.737
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.682
Alfen 12 16.002
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.169
AMG 965 125.589
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.105
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.576
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.094
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.250
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.534
ASML 1.762 76.492
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.626
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht