Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Dagafsluiting van de AEX, en andere beurzen.

5.126 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 257 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 18 augustus 2017 20:52
    AEX stijgt in week die in mineur eindigt

    Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs leek deze week aanvankelijk op koers voor een winst van zeker een procent, maar richting het eind van de week stak de risico aversie onder beleggers toch weer de kop op. Toch resteerde voor de AEX op een slotstand van 519,64 punten op vrijdag uiteindelijk een weekwinst van 0,5 procent.

    De week begon positief op Beursplein 5, want de spanningen tussen Noord-Korea en Amerika die de markten vorige week parten speelden, werden voorzichtig afgeschud omdat het conflict tijdens het weekend niet was geëscaleerd en er voor de diplomatieke route leek te worden gekozen.

    Het leek dan ook al snel weer "business as usual".

    De dollar wist eveneens op te veren, na al het politieke tumult en de euro/dollar zakte weer even onder de 1,17 toen met name de Amerikaanse detailhandelsverkopen sterker bleken dan verwacht. Valutahandelaar Joost Phielix van Ebury wees erop dat dit vooral aantoont hoe gevoelig de Amerikaanse greenback momenteel is voor positief economisch nieuws uit eigen land.

    Gedurende de week werd al wel duidelijk dat de rek er op de aandelenmarkten wel een beetje uit dreigde te raken en toen het politieke tumult rondom de Amerikaanse president Donald Trump weer oplaaide, bleef er weinig ruimte over voor een aanhoudende rally. "De recente reactie op de ongeregeldheden in Charlottesville en het naar huis sturen van enkele adviseurs en adviesraden leiden ertoe dat beleggers zich afvragen of de president de Verenigde Staten nog wel 'great' kan maken", concludeerde marktanalist Ron van der Does van IG.

    Het toch al kwetsbare sentiment kreeg een extra knauw door een terreuraanslag die donderdag in Barcelona werd gepleegd en waarbij al 14 doden te betreuren waren en honderden gewonden vielen.

    Notulen centrale banken bieden weinig nieuw inzicht

    Veel aandacht ging deze week ook uit naar de notulen van de meest recente beleidsvergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. Uit de verslaglegging van de Fed bleek woensdag dat men zich zorgen maakt over de lage inflatie. Hierdoor daalde de kans dat de rente dit jaar nog een keer omhoog gaat van rond de 50 naar 34 procent, stelde valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. De winst die de dollar had geboekt door de afgenomen geopolitieke spanningen werd na de publicatie van de notulen weer ingeleverd.

    Echter, de ECB toonde zich in zijn notulen donderdag redelijk mild, en legde de nadruk ook op de inflatie die nog niet is waar die zijn moet in de eurozone. Wel werd bij de vergadering in juli overwogen de zogenoemde forward guidance op het monetaire beleid aan te passen, maar uiteindelijk koos de ECB ervoor dit niet te doen. De ECB wilde liever voorkomen dat de markt bepaalde signalen zou opvatten als een hint op monetaire verkrapping. "Met andere woorden: de communicatie zal in de komende weken waarschijnlijk voorzichtig blijven en details zullen ontbreken", oordeelde Boele van ABN AMRO.

    De Bank of England zag de druk op de ketel deze week juist wat afnemen; omdat de hoge inflatie iets afzwakte en de lonen juist iets meer stegen, heeft de Britse centrale bank iets meer ruimte om het verruimende monetaire beleid voorlopig te handhaven.

    Volgende week veel aandacht voor Jackson Hole

    Het Nederlandse cijferseizoen is inmiddels over het hoogtepunt heen. Volgende week komen onder meer nog BAM Groep, Sif Holding, Batenburg Techniek en Ordina met cijfers. Intertrust publiceert gedetailleerde resultaten nadat het trustkantoor eind juli al met een omzetwaarschuwing kwam.

    Het buitenlandse cijferseizoen loopt eveneens op zijn eind. Volgende week volgt het laatste restje kwartaalresultaten, van onder meer HP Inc, Staples en Tiffany & Co.

    Op macro-economisch vlak is het ook wat rustiger. Aandacht zal uitgaan naar de samengestelde inkoopmanagersindexen in de eurozone en groeicijfers uit het Verenigd Koninkrijk. Verder verschijnt de Duitse ZEW index die het economisch sentiment in de grootste economie van de eurozone weergeeft.

    Tussen donderdag en zaterdag vindt in de Amerikaanse staat Wyoming de jaarlijkse centrale bankbijeenkomst in Jackson Hole plaats. De kans dat de ECB daar spannende dingen zal zeggen is klein, want dat zal Draghi bewaren tot de rentevergadering in september, verwacht ABN AMRO. "Daarentegen zal Janet Yellen van de Fed zich in Jackson Hole waarschijnlijk wel duidelijk uitlaten over het beleid", voorspelt valutaspecialist Georgette Boele.

    Stijgers en dalers

    Na een winst van ruim 10 procent vorige week, was Galapagos deze week opnieuw koploper, zij met met een meer bescheiden stijging van 5,2 procent. Unibail-Rodamco won 2,7 procent na de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma van maximaal 750 miljoen euro aan het begin van de week.

    Vopak was de sterkste daler in de AEX, nadat het tankopslagbedrijf vrijdag de boeken opende over het eerste halfjaar en met een winstwaarschuwing kwam. Het aangepaste bedrijfsresultaat zal dit jaar 5 tot 10 procent lager uitkomen dan in 2016, waar eerder nog werd gerekend op een resultaat dat niet boven dat van 2016 zou liggen. KBC Securities noemde de lagere halfjaarresultaten verder niet bepaald inspirerend, terwijl NIBC sprak van zwakke cijfers. Beleggers waren het hier mee eens en een groot deel van het weekverlies van 7,4 procent werd dan ook op vrijdag geboekt.

  2. forum rang 10 voda 18 augustus 2017 20:52
    Deel 2:
    Ook Boskalis wist beleggers niet te overtuigen met de halfjaarcijfers en de afgegeven outlook viel de markt tegen. Wel plaatste KBC Securities de kanttekening dat de Papendrechtse maritiem dienstverlener traditiegetrouw vaak voorzichtig is in zijn vooruitzichten. NIBC vond de zwakke resultaten over het halfjaar geen verrassing, maar wel teleurstellend. Het aandeel Boskalis leverde op weekbasis 2,8 procent in.

    In de Midkap was TKH Group de gebeten hond. Na een sterke koersstijging dit jaar grepen beleggers tegenvallende resultaten aan om het aandeel van de hand te doen. Op weekbasis was sprake van een daling met 4,5 procent. De winstgevendheid stond onder druk omdat TKH kosten maakte bij de tak Building. Het betreft volgens de Haaksbergse onderneming investeringen in groei. Analisten waren het er wel over eens dat de omzetcijfers mooi waren, wat ze ook hadden verwacht. Analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers wees op de volatiliteit die hoog kan zijn van kwartaal op kwartaal, maar bleef optimistisch over de lange termijn.

    Midkappers Arcadis en Air France-KLM wisten op weekbasis wel mooie winsten te boeken, ondanks dat het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern vrijdag onder druk stond vanwege de terreuraanslag in Barcelona. Arcadis won ten opzichte van afgelopen vrijdag 6,1 procent en Air France-KLM 5,3 procent.

    Heijmans was onder de kleinere fondsen koploper. Het onderliggende operationele resultaat was in de eerste zes maanden weer positief, net als het nettoresultaat. Heijmans gaf verder aan de tweede jaarhelft met vertrouwen tegemoet te zien. NIBC sprak evenwel van gemengde resultaten en ook KBC Securities stelde dat er nog werk aan de winkel is voor het bouwbedrijf. Beleggers waren wel tevreden, gezien de koerswinst van 19,1 procent ten opzichte van afgelopen week.

    Stern Groep zag na de halfjaarcijfers op donderdag circa 9,4 procent aan beurswaarde verdampen op weekbasis. Hoewel de resultaten stegen in het halfjaar, viel de omzetgroei op kwartaalbasis flink terug, terwijl ook de ontwikkelingen bij de dealertak negatief verrasten, aldus NIBC, dat waarschuwde dat een onderpresterende dealertak negatieve implicaties kan hebben voor de waardering van de rest van de onderneming.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. forum rang 10 voda 21 augustus 2017 17:58
    Damrak blijft dalen

    Neerwaartse trend eind vorige week zet door.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag in het rood gesloten, waarmee de neerwaartse trend van eind vorige week doorzet. De AEX index daalde 0,6 procent tot 516,71 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,4 procent.

    Dezelfde thema's die vorige week werden genoemd als oorzaak voor de dalingen van aandelenkoersen werden ook maandag weer aangehaald. Marktvolgers zeiden dat de aanstaande militaire oefeningen van Amerika en Zuid-Korea tot spanningen in de markt leiden, vanwege bezorgdheid over de reactie van Noord-Korea. Ook de Amerikaanse politiek blijft een negatieve stempel drukken, nadat afgelopen vrijdag bekend werd dat ook adviseur Stephen Bannon is vertrokken.

    "Met de onzekerheid omtrent Noord-Korea en de chaos in het Witte Huis, blijven beleggers voorzichtig op de markten", schreven analisten van Lynx. Maandagnacht Nederlandse tijd zal president Donald Trump met een aankondiging komen over het beleid omtrent Afghanistan, waarbij hij vermoedelijk zal bekendmaken extra Amerikaanse troepen te sturen naar het land.

    De markt kijkt deze week verder vooral uit naar het Jackson Hole symposium, dat aanstaande donderdag van start gaat. De focus zal met name uitgaan naar vrijdag, wanneer voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank en Federal Reserve voorzitter Janet Yellen speechen. Hun toespraken zullen nauwlettend worden beoordeeld op aanwijzingen over hun monetaire beleidsdoelstellingen. De ECB heeft reeds aangegeven dat Draghi geen wijziging van beleid zal aankondigen.

    Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de Chicago Fed National Activity Index in juli is gestegen. Voor de rest was de macro-economische agenda grotendeels leeg. De Bundesbank sprak zich in zijn maandrapport positief uit over de ontwikkeling van de Duitse economie in het huidige kwartaal en verwacht dat de voorspelde groei van 1,9 procent dit jaar mogelijk zelfs iets sterker zal zijn.

    Olie noteert maandag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent tot 47,96 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,7 procent lager bewoog op 51,84 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1818. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1737 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1764 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de hoofdgraadmeter steeg Altice 1,2 procent, gevolgd door Gemalto en AkzoNobel die respectievelijk 0,8 en 0,2 procent wonnen.

    Credit Suisse verlaagde maandag het koersdoel voor Vopak van 50,00 naar 46,50 euro, maar hield het advies op Outperform. Volgens de analisten was de lagere bezettingsgraad, zoals Vopak die vorige week bij de halfjaarcijfers meldde, geen verrassing. Het mix-effect had echter een groter effect op de winstgevendheid dan Credit Suisse had voorzien. Vopak daalde 1,9 procent.

    NN Group leed een verlies van ruim 2,9 procent, nadat het aandeel ex-dividend noteerde. Hiermee was NN de grootste daler.

    In de Midkap won Air France-KLM 0,8 procent. De Franse tak Air France wordt geconfronteerd met aanhoudend verzet van de cabinevakbond CFTC tegen de oprichting van de nieuwe budgetmaatschappij Joon. De bond dreigt met stakingen vanaf 1 september, meldde de Franse krant Le Figaro zaterdag.

    Corbion won 0,5 procent. CEO Tjerk de Ruiter heeft 27.380 aandelen Corbion bijgekocht, bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht. Na de aanschaf heeft de topman 269.318 aandelen Corbion in bezit.

    Aperam noteerde in de AMX als sterkste stijger 2,2 procent in de plus, terwijl de grootste daler Fugro was met een verlies van 2,5 procent.

    In de AScX steeg Heijmans 5,2 procent, Sif won 2,5 procent en Probiodrug 1,7 procent.

    Houders van 42,7 procent van het aandelenkapitaal van NSI hebben gekozen voor de uitkering van het dividend in aandelen, meldde het Nederlandse vastgoedfonds maandag. In totaal nemen de aandeelhouders 227.914 aandelen op tegen een uitgifteprijs van 35,36 euro per aandeel in plaats van een contant dividend van 1,04 euro per aandeel. NSI heeft om aan deze verplichting te kunnen voldoen 227.914 nieuwe aandelen uitgegeven, waardoor het aandeelhouderskapitaal is gestegen met 8,1 miljoen euro. Inclusief de aangekondigde uitgifte noteert het uitstaand aandelenkapitaal daarmee op 18.364.998 aandelen NSI. De koers van NSI steeg 0,2 procent.

    Stern Groep was met een verlies van 4,7 procent in de AScX de sterkste daler. NIBC noemde de halfjaarcijfers van het autodealer- en servicebedrijf vrijdag teleurstellend.

    Onder de lokale fondsen steeg Kardan met liefst 11,4 procent. Het concern maakte maandag bekend dat zijn dochtermaatschappij Tahal Group met partner ZRB Consulting Finance & Development in een landbouw- en waterproject in Zambia stapt. Het contract met het ministerie van landbouw van Zambia heeft een waarde van 176 miljoen dollar. Het project, waarvoor de regering van Zambia nog financiering rond moet krijgen, heeft een totale duur van drie jaar.

    Holland Colours sloot vlak, nadat het bedrijf uit Apeldoorn maandag bekendmaakte op zoek naar een opvolger voor CEO Robert Harmsen, die stelde dat nu de transitie van een product- naar een meer marktgerichte organisatie nagenoeg is afgerond, het moment daar is om te zoeken naar een nieuwe CEO die verder vorm kan geven aan de groei van de onderneming.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa was op Wall Street sprake van weinig beweging. De S&P 500 index en de Dow Jones index noteerden nagenoeg vlak en de Nasdaq daalde 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 21 augustus 2017 19:55
    Rode start Europese handelsweek

    Nervositeit over Noord-Korea laait weer op.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn de week in het rood begonnen. De Stoxx Europe 600 index eindigde 0,4 procent lager op 372,72 punten, de Duitse DAX verloor 0,8 procent op een slotstand van 12.065,99 punten, de Franse CAC 40 daalde 0,5 procent tot 5.087,59 punten en de Britse FTSE 100 sloot 0,1 procent in de min op een slotstand van 7.318,88 punten.

    Bij een gebrek aan hard nieuws stak de nervositeit over het conflict tussen Amerika en Noord-Korea maandag weer de kop op. "Deze week zouden die spanningen weleens opnieuw toe kunnen nemen nu de Verenigde Staten en Zuid-Korea starten met een tiendaagse militaire oefening", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. "Het zou me niets verbazen als we weer een boze reactie vanuit Pyongyang krijgen hierop", voorspelde Madden. Analist Connor Campbell van Spreadex waarschuwde dat de oorlogsretoriek die de markten een aantal weken geleden parten speelde, mogelijk opnieuw zal oplaaien.

    Op macro-economisch vlak was het maandag ronduit stil. De Bundesbank zei in zijn maandrapport dat de groeitrend in Duitsland in het huidige kwartaal zal doorzetten, met name dankzij de export.

    "De Duitse economie zal daarom in het huidige jaar mogelijk nog iets sterker groeien dan we in juni voorspelden", stelde de Duitse centrale bank, die destijds uitging van een groei van 1,9 procent in 2017.

    Ook dinsdag is het op macro-economisch gebied nog rustig, met als belangrijkste item de ZEW index die het economisch sentiment weergeeft in Duitsland.

    De euro was rond het slot 1,1818 dollar waard. Maandagochtend vroeg verhandelde het muntpaar op 1,1750.

    Olie werd goedkoper. De prijs voor een september-future West Texas Intermediate 1,1 procent tot 47,96 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,7 procent lager bewoog op 51,84 dollar.

    Wachten op Jackson Hole

    Naast de geopolitieke nervositeit wachten beleggers deze week vooral op vrijdag, wanneer zowel de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi als zijn collega van de Federal Reserve Janet Yellen hun toespraak zullen geven op het jaarlijkse symposium voor centrale banken in Jackson Hole in de Amerikaanse staat Wyoming.

    "Er worden geen grote beleidsaankondigingen verwacht", blikte marktanalist Ipek Ozkardeskaya van LCG vooruit. De toespraken van de centraal bankiers zullen vooral gaan over groei en inflatie, verwacht de marktvorser.

    Bedrijfsnieuws

    Huizenbouwers en grondstoffondsen trokken de kar maandag in Londen. BHP Billiton won 1,1 procent, Rio Tinto steeg 0,8 procent en Anglo American zag de beurswaarde met 1,2 procent toenemen. Stijgende Britse huizenprijzen waren gunstig voor de aandelenkoersen van Persimmon, dat 1,4 procent steeg en Taylor Wimpey, dat 1,1 procent hoger eindigde.

    Fiat Chrysler Automobiles steeg bijna 6 procent in Milaan. De Italiaans-Amerikaanse autofabrikant ontkende maandag dat men is benaderd door het Chinese Great Wall Motors voor der overname van het merk Jeep, nadat diverse media dit de afgelopen dagen meldden.

    A.P. Møller - Mærsk maakte bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Total over de verkoop van de olie- en gasdivisie Maersk Oil voor een bedrag van 7,45 miljard dollar. Het aandeel van het Deense bedrijf steeg zo'n 3 procent in Kopenhagen terwijl het Franse Total het hield bij een bescheiden stijging van 0,3 procent in Parijs.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa was op Wall Street sprake van weinig beweging. De S&P 500 index en de Dow Jones index noteerden nagenoeg vlak en de Nasdaq daalde 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 22 augustus 2017 18:04
    Damrak sluit in het groen

    Beleggers rustig richting Jackson Hole.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Damrak kleurde dinsdag na twee handelssessies met verliezen weer groen. De AEX sloot 1,0 procent hoger op 521,87 punten en voor de AMX en AScX restten winsten van achtereenvolgens 0,8 en 0,7 procent.

    "Het lijkt erop dat beleggers het rustig aan doen de komende dagen. Dat is ook niet vreemd gezien de agenda. Er heerst nog steeds onzekerheid omtrent Noord-Korea en daarbij komt de vergadering in Jackson Hole", aldus marktanalist Ron van der Does van IG. Vermoedelijk neemt de volatiliteit pas volgende week weer toe, als het jaarlijkse symposium voor centraal bankiers in het Amerikaanse Wyoming achter de rug is, denkt de marktanalist.

    Het herstel van dinsdag leek vooral ingegeven door koopjesjagers die wilden profiteren van de dip in de afgelopen handelsdagen.

    De euro zakte dinsdag weer onder de 1,18 dollar en noteerde rond het Europese slot op 1,1770 tegen 1,1801 dinsdagochtend vroeg. Economen van ING verwachten niet dat de euro voorafgaand aan het symposium voor centrale banken in Jackson Hole eind deze week veel terrein zal winnen op de dollar, omdat beleggers weinig risico durven nemen voor het geval dat de voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank alsnog verrast met zijn toespraak. Voor de dollar geldt dat de verwachting voor een derde renteverhoging dit jaar momenteel dusdanig laag wordt ingeschat, rond de 50 procent, dat het "onwaarschijnlijk" is dat de greenback daardoor verder onder druk komt, aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

    Olie wist dinsdag te herstellen na een dip op maandag. De september-future op een vat West Texas Intermediate, die dinsdagavond bij de settlement zal expireren, steeg krap een half procent tot 47,50 dollar.

    Op economisch vlak was het opnieuw rustig. Beleggers konden zich richten op de ZEW index, die het economisch sentiment in Duitsland weergeeft. In augustus was sprake van een sterker dan verwachte daling tot 10,0, tegen 17,5 in juli."De aanzienlijke daling van de indicator onderstreept de hoge mate van onzekerheid over de toekomstige economische groei in Duitsland", verklaarde onderzoeksinstituut ZEW in een toelichting.

    Woensdag kunnen beleggers aan de slag met een reeks aan inkoopmanagersindexen over de maand augustus, een voorlopig cijfer over het consumentenvertrouwen in de eurozone in dezelfde maand en woningbouwcijfers over de maand juli uit de Verenigde Staten. Verder verschijnt het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    Stijgers en dalers

    Qua bedrijfsnieuws was het dinsdag net als maandag vrij rustig. In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten alle bedrijven in het groen, met Boskalis als koploper. De maritiem dienstverlener dikte 3,5 procent aan. Galapagos volgde met een stijging van 2,8 procent en Philips maakte de top drie compleet met een winst voor het aandeel van 2,1 procent.

    In de Midkap deed Aperam het goed, met een stijging van 3 procent. TKH Group volgde met een winst van 2,7 procent. De verliezen in de AMX beperkten zich tot minder een half procent, met Flow Traders als enige uitzondering, gezien de koersval van 2,1 procent.

    Onder de kleinere fondsen was het Heijmans dat opviel met een koersstijging van 4,7 procent. Accell Group kon in het spoor blijven en won 4,5 procent nadat NIBC het koersdoel verhoogde van 32,50 naar 33,00 euro en het koopadvies handhaafde. Analist John David Roeg liet zich positief uit over de verwachte ontwikkelingen in de Europese fietsmarkt, dankzij de sterke groei van de verkoop van e-bikes. Deze fietsen zijn nu al goed voor circa 60 procent van de omzet van Accell, berekende Roeg.

    Batenburg steeg 4,8 procent, nadat de technisch dienstverlener maandag nabeurs over de eerste zes maanden van 2017 een verdubbeling van de nettowinst rapporteerde. Die steeg van 1,8 miljoen naar 3,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) bedroeg 4,7 miljoen euro, versus 2,4 miljoen euro vorig jaar. De omzet steeg van 72,1 miljoen euro in de eerste helft van 2016 naar 82,7 miljoen euro in het afgelopen halfjaar.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerden de beursindexen in New York hoger. De Dow Jones index en de S&P 500 wonnen ruim een half procent en techbeurs Nasdaq zelfs een procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 22 augustus 2017 19:52
    Herstel op Europese beurzen

    Risicobereidheid weer even terug.

    (ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa sloten dinsdag in het groen. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,8 procent tot 375,80 punten. De Duitse DAX eindigde 1,4 procent in de plus op een slotstand van 12.229,34 punten, de Franse CAC 40 won 0,9 procent tot 5.131,86 punten en de Britse FTSE kwam op een slotstand van 7.381,74 punten, 0,9 procent hoger uit.

    De risicobereidheid was dinsdag weer terug, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets, maar het waren vooral koopjesjagers die hun kans grijpen na de verkoopgolf van maandag. De nervositeit rond Amerika en Noord-Korea speelt op de achtergrond nog wel mee, aldus Madden en de beweging omhoog vandaag is dan ook niet per definitie de aanzet tot duurzaam herstel op de aandelenmarkten.

    Verder wees het strategieteam van KBC Asset Management nog op Italië, waar de obligatierentes stegen, terwijl de aandelen juist wat zwakker lagen. Mogelijk steekt de verkiezingskoorts daar al de kop op, aldus KBC. De Milanese beursindex daalde 0,1 procent.

    Op economisch vlak was het dinsdag opnieuw rustig. Beleggers konden zich richten op de ZEW index, die het economisch sentiment in Duitsland weergeeft. In augustus was sprake van een sterker dan verwachte daling tot 10,0, tegen 17,5 in juli."De aanzienlijke daling van de indicator onderstreept de hoge mate van onzekerheid over de toekomstige economische groei in Duitsland", verklaarde onderzoeksinstituut ZEW in een toelichting.

    De euro zakte weer onder de 1,18 dollar en noteerde rond het Europese slot op 1,1770 tegen 1,1801 vanochtend vroeg. Economen van ING verwachten niet dat de euro voorafgaand aan het symposium voor centrale banken in Jackson Hole eind deze week veel terrein zal winnen op de dollar omdat beleggers weinig risico durven nemen voor het geval dat de voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank alsnog verrast met zijn toespraak.

    Woensdag kunnen beleggers aan de slag met een reeks aan inkoopmanagersindexen over de maand augustus, een voorlopig cijfer over het consumentenvertrouwen in de eurozone in dezelfde maand en woningbouwcijfers over de maand juli uit de Verenigde Staten. Verder verschijnt het wekelijkse olievoorradenrapport van de Amerikaanse Energy Information Administration.

    Olie wist dinsdag te herstellen na een dip op maandag. De september-future op een vat West Texas Intermediate, die dinsdagavond bij de settlement zal expireren, steeg krap een half procent. In Wenen vindt momenteel een technische bijeenkomst plaats van de OPEC en de landen buiten het oliekartel die deelnemen aan het productieakkoord. Volgens de laatste berichten zou de OPEC in november gaan praten over een eventuele verlenging van die afspraken.

    Bedrijfsnieuws

    Fiat Chrysler won 0,3 procent. Maandag zat het aandeel flink in de lift vanwege de vermeende belangstelling van het Chinese Great Wall Motors hoewel de Italiaans-Amerikaanse autofabrikant dit zelf ontkende, maar dinsdag stond het aandeel wat meer onder druk nadat het Chinese concern zelf ook meldde dat er geen formeel contact is geweest over een potentiële overname.

    Bayer sloot in Frankfurt 2,4 procent hoger. De Europese Commissie maakte dinsdag bekend een diepgaand onderzoek te starten naar de overname van het Amerikaanse Monsanto door het Duitse farma- en landbouwconcern. Dat was volgens het Duitse concern geen verrassing. Men hoopt nog steeds op goedkeuring voor het eind van het jaar.

    Mijnbouwer Antofagasta boekte in het halfjaar een hogere operationele winst en omzet dankzij hogere koperprijzen en beloonde zijn aandeelhouders daarom met een meer dan verdriedubbeling van het dividend. Het aandeel steeg 2 procent.

    Rivaal BHP Billiton wist in het afgelopen gebroken boekjaar verlies om te buigen in winst, onder meer dankzij een hogere omzet. Daarnaast werd de nettoschuld met bijna 10 miljard dollar verminderd. Het aandeel won 2,1 procent.

    Provident Financial zag liefst 66,2 procent aan beurswaarde verdampen na het geven van een nieuwe winstwaarschuwing, alweer de tweede in drie maanden. Dit had consequenties voor het beloofde dividend, dat niet zal worden uitgekeerd voor er sprake is van een verbetering, zei de Britse financieel dienstverlener.

    Supermarktketens Tesco en Wm Morrison Supermarket stegen achtereenvolgens 5,7 en 1,8 procent dankzij gunstige cijfers over de Britse supermarktsector.

    Tussenstand Wall Street

    Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerden de beursindexen in New York hoger. De Dow Jones index en de S&P 500 wonnen ruim een half procent en techbeurs Nasdaq zelfs een procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 23 augustus 2017 18:00
    Damrak sluit lager

    Afwachtende houding voorafgaand aan Jackson Hole.

    (ABM FN-Dow Jones) De beurs in Amsterdam is woensdag, net als omringende aandelenmarkten, lager gesloten, waarbij beleggers het rustig aan deden in aanloop naar Jackson Hole. De AEX index verloor 0,5 procent tot 519,36 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,6 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

    "De financiële markten zijn in afwachting van het Jackson Hole Symposium later deze week, dat een mogelijkheid voor centrale banken biedt om beleidswijzigingen aan te kondigen. Financiële zwaargewichten zoals Mario Draghi en Janet Yellen staan in de schijnwerpers, waarbij markten hun toespraken nauwkeurig zullen bestuderen om te kijken of ze nieuwe inzichten bevatten over het monetair beleid en renteverhogingen", zei analist Lukman Ottunuga van FXTM.

    Draghi hield woensdag in Duitsland al een speech, maar daar kwam weinig nieuws uit naar voren. Marktanalist Elwin de Groot van Rabobank zei tegen ABM Financial News dat er feitelijk niets in de speech stond dat enige relevantie voor de markten heeft, althans op korte termijn. Samengevat zei Draghi volgens De Groot dat de wereld onzeker en veranderlijk is, maar dat de centrale bank blijft leren.

    Jens Weidmann, voorzitter van de Duitse Bundesbank, zei woensdag tegen Börsen-Zeitung dat hij in de inflatievooruitzichten geen reden ziet om het huidige opkoopprogramma van de ECB te verlengen tot na december 2017.

    Zowel de Franse als de Duitse industrie groeit deze maand in een hoger tempo. Dit geldt ook voor de Duitse dienstensector, maar de Franse dienstensector moest een versnelling terugschakelen.

    "De Duitse locomotief versnelt al weer", concludeerde senior financial economist Tom Simonts van KBC.

    De samengestelde inkoopmanagersindex voor de muntunie kwam op het hoogste niveau in twee maanden uit, op 55,8, waar dit in juli nog 55,7 was. Economen rekenden op een cijfer van 55,4 voor augustus.

    De samengestelde inkoopmanagersindex voor Amerika steeg ook, waarbij de dienstensector harder groeide, maar de industrie juist wat langzamer.

    Woensdag werd ook bekend dat er in Amerika in juli minder nieuwe woningen zijn verkocht. De daling van 9,4 procent was sterker dan verwacht.

    Uit voorlopige cijfers van de Europese Commissie bleek dat het consumentenvertrouwen in de eurozone in augustus licht is verbeterd, al bleef de indicator nog wel in negatief terrein staan.

    De euro/dollar noteerde op 1,1812. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1753 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1761 op de borden.

    Olie noteerde woensdag in het groen, nadat uit het Amerikaanse olierapport een daling van de voorraden bleek. Dit was ook verwacht. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 48,30 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,0 procent hoger bewoog op 52,41 dollar.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 5 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Gemalto met een winst van 2,0 procent. AkzoNobel won 0,8 procent, net als DSM.

    Royal Dutch Shell is begonnen met de tweede fase van het Gbaran-Ubie project in Nigeria. Voor het project werden achttien putten geboord en werd er een nieuwe pijplijn aangelegd tussen Kolo Creek en Soku, die een verbinding legt tussen de bestaande centrale verwerkingsfaciliteit Gbaran-Ubie en Soku. Het aandeel daalde 0,2 procent.

    Credit Suisse verhoogde het koersdoel voor Philips van 34,00 naar 36,00 euro met een ongewijzigd Outperform advies. De marktvorsers van de Zwitserse bank stelden dat de Personal Health divisie ondergewaardeerd wordt door de markt. Nadat Philips de tak hervormde, versnelde de groei van de divisie, aldus de analisten, waardoor er een opwaarts potentieel in de marges is ontstaan. Verder merkten de analisten op dat Oral-B op het gebied van elektrische tandenborstels aan marktaandeel verliest ten faveure van Philips, ondanks dat het Eindhovense bedrijf hogere prijzen rekent. De koers van Philips zakte 0,2 procent.

    Boskalis was de sterkste daler en gaf 2,1 procent toe. Ook Altice en Ahold Delhaize leverden in, respectievelijk 1,6 en 1,5 procent.

    In de Midkap eindigde Arcadis bovenaan met een dagwinst van 4,1 procent. Het advies- en ingenieursbureau kreeg van de gemeente Norfolk in de Amerikaanse staat Virginia een opdracht ter waarde van 11,6 miljoen dollar om maatregelen te ontwerpen tegen overstromingen. ING verhoogde daarnaast het koersdoel voor Arcadis met een euro naar 21,00 euro. Volgens analist Quirijn Mulder van ING zorgden de halfjaarcijfers van Arcadis voor een opluchting onder beleggers, vooral omdat de risico's voor de onderneming kleiner lijken te zijn dan eerder gedacht.

    ASR steeg 0,2 procent, maar de overige middelgrote fondsen eindigden in de min waarbij Air France-KLM met 1,7 procent het meeste verloor. ASR zal, net als Air France-KLM, medio september worden opgenomen in de STOXX Europe 600 index.

    Onder de kleinere fondsen was Hunter Douglas de grootste stijger met 1,9 procent, gevolgd door Heijmans met een winst van 1,8 procent en Ordina dat 1,5 procent erbij kreeg.

    Sif Holding, dat donderdag resultaten rapporteert, verloor 2,4 procent.

    Kardan steeg krap 25 procent. Het bedrijf meldde dat dochter Tahal Group samen met een partner drie contracten heeft getekend voor grootschalige landbouwprojecten in Angola. De totale waarde van de contracten bedraagt 291 miljoen dollar.

    Tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering van de Verenigde Nederlandse Compagnie zijn alle agendapunten goedgekeurd, waaronder de aankoop van drie nieuwe bedrijven. Op de komende aandeelhoudersvergadering zal het voorstel worden gedaan om over te stappen op een zogenoemde one tier board. De koers van VNC verloor 3,0 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.447,12 punten. De Dow Jones index daalde 0,3 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 23 augustus 2017 19:24
    Europese beurzen overwegend lager gesloten

    Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 374,00 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,5 procent op 12.174,30 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,3 procent op 5.115,39 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.382,65 punten.

    De risicobereidheid onder beleggers was woensdag laag, nadat de Amerikaanse president Donald Trump dreigde de Amerikaanse overheid tijdelijk op slot te zetten om beleidsmakers over de streep te trekken de financiering voor de grensmuur met Mexico goed te keuren. Daarnaast dreigde de Amerikaanse president tijdens een rally met zijn aanhangers in Arizona om de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst te beëindigen.

    Daarnaast kijkt de markt uit naar de start van het symposium in Jackson Hole, dat donderdag van start gaat. Een speech in Duitsland woensdagochtend van ECB-voorzitter Mario Draghi leverde weinig nieuwe inzichten op over het beleid van de Europese Centrale Bank. "Als de speech van Draghi in Lindau een voorproefje is voor Jackson Hole dan is er weinig noodzaak voor ECB-volgers om hun plannen voor vrijdagavond af te zeggen", reageerde econoom Carsten Brzesi van ING via Twitter.

    Uit cijfers van Markit bleek dat de bedrijvigheid in de economie in de eurozone in augustus in een iets hoger tempo groeide. De industrie groeide zowel in Duitsland als in Frankrijk in een hoger tempo. Dit gold ook voor de Duitse dienstensector, terwijl er in Franse dienstensector sprake was van een lichte groeivertraging.

    "De laatste PMI-data voor de eurozone wijzen op een voortzetting van de recente sterke prestaties van de economie van het valutablok. De stabilisatie van de groei in activiteit is prettig, nadat de afgelopen maanden tekenen lieten zien van een lichte vertraging van de groei", zei analist Andrew Harker van IHS Markit.

    Olie noteerde woensdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 48,07 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,7 procent hoger bewoog op 52,23 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1812. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1753 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1761 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Royal Dutch Shell is gestart met de tweede fase van het Gbaran-Ubie project in Nigeria. De tweede fase volgt op een eerste productiefase die in juni 2010 van start ging. In 2019 verwacht Shell een piek in de productie met Gbaran-Ubie te bereiken met 175.000 vaten olie-equivalent per dag. Het aandeel Shell noteerde in Amsterdam 0,2 procent lager.

    In het Verenigde Koninkrijk daalde WPP met bijna 10 procent, vanwege het afgegeven van een lagere groeiverwachting. Het grootste advertentiebedrijf ter wereld rapporteerde een onverwachte daling van de vraag van grote adverteerders zoals retailers.

    Mediabedrijf ITV, uitgever Pearson en Informa stonden tevens onder druk na de tegenvallende groeiverwachting van WPP. ITV verloor 1,7 procent, Pearson daalde 1,4 procent en Informa noteerde 1,1 procent lager.

    Oliedienstverlener CGG sloot 27,6 procent hoger, vanwege overnamegeruchten.

    Fiat Chrysler noteerde 5,7 procent hoger, na mediaberichten dat de autoproducent van plan is de Maserati en Alfa Romeo divisies af te splitsen.

    ASR Nederland, het Frans-Nederlandse Air France-KLM, het Duitse Drillisch, het Franse SPIE, het Britse Berendsen en het eveneens Duitse Aurubis worden onderdeel van de STOXX Europe 600 per 18 september. Qinetiq, Bilfinger, Dominos Pizza Group, DRAX GRP. Petrofac en Mediaset verdwijnen halverwege volgende maand uit de index.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.446,84 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 24 augustus 2017 17:58
    Damrak licht lager gesloten

    Markt in afwachting van Jackson Hole.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,1 procent tot 519,10 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,9 procent.

    De handelsdag stond donderdag vooral in het teken van de start van de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. De bijeenkomst duurt tot en met zaterdag. Vrijdag staan voorzitters Janet Yellen van de Federal Reserve en Mario Draghi van de Europese Centrale Bank op de agenda om te spreken.

    Handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO sprak van een saaie handelsdag, waarbij vrijdag hopelijk de actie een beetje terug komt in de markt met de speeches van Yellen en Draghi en macro-publicaties als de Amerikaanse duurzame goederen en de Duitse Ifo-index. Volgens de handelaar is sprake van een onderliggend goed sentiment, terwijl de volatiliteit laag is. "Zo lang de spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten niet opnieuw oplopen is sprake van een redelijk solide derde kwartaal, waarbij het zomerseizoen tot uiting komt in de volumes", aldus Bonsee.

    "Verwacht geen nieuws in Jackson Hole. Met Yellen die zich vooral zal uitlaten over hoe de Fed denkt over financiële stabiliteit, zal er weinig ruimte zijn voor nieuws over de korte termijn outlook voor het monetaire beleid", stelden analisten van UBS.

    Valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO rekent wel op wat meer duidelijkheid van Yellen over het beleid van de Fed, maar verwacht daarentegen dat voorzitter Draghi van de ECB zijn kruit juist droog zal houden. "Het is waarschijnlijk dat er meer details over het monetaire beleid en tapering bekend worden op de ECB-vergadering van 7 september. Met andere woorden: de communicatie zal in de komende weken waarschijnlijk voorzichtig blijven en details zullen ontbreken", voorziet Boele.

    "Draghi zal de kaarten dicht tegen de borst houden en zal een misstap zoals in Sintra willen vermijden", denkt marktanalist Craig Erlam van Oanda. "Nu de euro op een redelijk hoog niveau staat, zal zijn boodschap zo mild mogelijk zijn en de deur open laten naar eventuele taper-aankondigingen in de komende maanden", aldus de marktvorser.

    De Spaanse economie is in het tweede kwartaal van 2017, conform een eerdere raming, op kwartaalbasis met 0,9 procent gegroeid. Op jaarbasis werd een groei van 3,1 procent gemeten. De economie van het Verenigd Koninkrijk groeide ook conform een eerdere raming, met 1,7 procent op jaarbasis. Op kwartaalbasis groeide de Britse economie met 0,3 procent.

    Gedurende de tweede helft van de handelsdag kwam uit de Verenigde Staten het nieuws dat het aantal eerste aanvragen voor een uitkering licht is gestegen. De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten daalden daarentegen in juli met 1,3 procent op maandbasis. Op jaarbasis stegen de verkopen wel met 2,1 procent.

    Olie noteerde donderdag in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent tot 47,88 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,5 procent lager bewoog op 52,32 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1800. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1793 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1808 op de borden.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 7 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door Gemalto met een winst van 2,9 procent, gevolgd door Aegon en NN Group met winsten van respectievelijke 1,1 procent en 0,6 procent. SBM Offshore was met een verlies van 1,6 procent de sterkste daler. Boskalis volgde met een verlies van 1,1 procent.

    Vopak daalde na een koersdoelverlaging door Goldman Sachs. Zoals de analisten van de Amerikaanse zakenbank al hadden voorzien, kampte het tankopslagbedrijf in het tweede kwartaal met aanhoudende druk op de bezettingsgraad van de opslagterminals. De zakenbank denkt dat deze trend tot in 2018 zal aanhouden. De analisten voorzien daarom een negatieve winsttrend voor 2017 en 2018. Het aandeel Vopak werd 1,0 procent goedkoper.

    Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell sloot vlak, na het nieuws dat Shell Pernis na het stilleggen van de activiteiten na een stroomstoring op 29 juli weer operationeel is.

    ABN AMRO daalde 0,2 procent. Volgens mediaberichten is de bank één van de potentiële bieders op het Duitse IKB Deutsche Industriebank.

    Onder de Midkapfondsen was Fugro met een winst van 2,6 procent de sterkste stijger. Corbion was de op één na sterkste stijger met een winst van 0,9 procent. OCI was met een verlies van 2,0 procent de sterkste daler.

    BAM Groep daalde 0,9 procent. De nettowinst van de bouwer steeg in het eerste halfjaar van 2017 op jaarbasis van 32,9 miljoen naar 40,0 miljoen euro. BAM blijft voor 2017 rekenen op een stijging van de aangepaste winst voor belastingen ten opzichte van 2016, met een "enigszins" lagere omzet. KBC Securities sprak van solide resultaten en NIBC stelde dat de cijfers wat beter dan voorzien waren.

    PostNL steeg 0,4 procent, nadat het postbedrijf akkoord kreeg van de Autoriteit Consument & Markt om de tarieven voor het basispakket aan postdiensten in 2018 te verhogen, met maximaal 7,1 procent.

    Intertrust zag in het tweede kwartaal van 2017 de onderliggende omzet licht krimpen terwijl de EBITA-marge daalde. Dit bevestigde het trustkantoor na het negatieve voorproefje dat vorige maand al werd gegeven. Het concern boekte een omzet van 118,1 miljoen euro, tegenover een consensus van 116 miljoen euro. Analisten van Berenberg zagen in de definitieve cijfers weinig verrassingen. Het grootste nieuws was wellicht het aangekondigde vertrek van CEO David de Buck, volgend jaar en het uitstellen van de beleggersdag die gepland stond voor september. Het aandeel daalde 0,8 procent.

  10. forum rang 10 voda 24 augustus 2017 17:58
    Deel 2:

    Kiadis Pharma voerde met een winst van 1,5 procent de AScX-fondsen aan, gevolg door Nedap en ForFarmers met winsten van respectievelijk 0,6 procent en 0,5 procent.

    Sif Holding was de sterkste daler met een verlies van 14,4 procent, na publicatie van de cijfers over het afgelopen halfjaar. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van de de Roermondse funderingsspecialist daalde in de eerste zes maanden van 2017 op jaarbasis van 36,9 miljoen naar 33,7 miljoen euro. ING en ABN AMRO voorzagen een daling, maar hadden verwacht dat die minder sterk zou uitpakken. Belangrijker vond de markt dat Sif voor heel 2017 waarschuwde voor een lagere winstgevendheid. Waar de funderingsspecialist eerder zei te mikken op een vergelijkbare EBITDA als in 2016, houdt het nu rekening met een daling van 4,5 miljoen tot 5 miljoen euro. Dat is 14 procent slechter dan waarop de consensus rekende, aldus NIBC.

    Ordina koerste 0,8 procent lager. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) van de dienstverlener aan de ICT-sector kwam in het afgelopen kwartaal uit op 2,7 miljoen euro tegen 3,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Volgens NIBC waren de resultaten redelijk in lijn met de vorige maand afgegeven winstwaarschuwing.

    De Delftse producent van Delfts sieraardwerk en keukengerei Royal Delft Group zag in het afgelopen halfjaar de omzet op jaarbasis dalen van 11,7 miljoen naar 9,7 miljoen euro. Daarbij daalde het operationeel bedrijfsresultaat (EBITDA) van 0,7 miljoen naar 0,5 miljoen euro. Onder de streep restte een verlies van 111.000 euro tegenover een winst van 115.000 euro een jaar eerder. Het aandeel verloor 7,2 procent.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.438,72 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 24 augustus 2017 18:42
    Europese beurzen overwegend hoger gesloten

    Bijeenkomst centrale bankiers Jackson Hole van start.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 374,51 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.180,83 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een vlak slot op 5.113,13 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent hoger op 7.407,06 punten.

    De handelsdag stond in belangrijke mate in het teken van de start van de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. De bijeenkomst duurt tot en met zaterdag. Vrijdag staan voorzitters Janet Yellen van de Federal Reserve en Mario Draghi van de Europese Centrale Bank op de agenda om te spreken.

    "Europese beurzen schudden de bezorgdheid over het disfunctioneren van Washington van zich af en richtten de focus op de bijeenkomst in Jackson Hole", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "Augustus is bijna voorbij en september zou de maand kunnen zijn van verhoogde volatiliteit gezien de kwesties die op handen zijn", voegde Aslam toe.

    Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het vertrouwen van Franse ondernemers in de economie in augustus is gestegen. De index noteerde op 111, waar een stabiel niveau van 108 werd verwacht.

    De Spaanse economie is in het tweede kwartaal van 2017 conform een eerdere raming met 0,9 procent op kwartaalbasis gegroeid. Op jaarbasis werd een groei van 3,1 procent gemeten.

    De economie van het Verenigd Koninkrijk groeide in het tweede kwartaal conform een eerdere raming op jaarbasis met 1,7 procent. Op kwartaalbasis nam het bruto binnenlands product met 0,3 procent toe.

    Olie noteerde donderdag in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 1,1 procent tot 47,88 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,5 procent lager bewoog op 52,32 dollar.

    De euro/dollar noteerde op 1,1800. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1793 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1808 op de borden.

    Bedrijfsnieuws

    Dixons Carphone verloor 23,2 procent, nadat de Britse retailer van consumentenelektronica een winstwaarschuwing afgaf.

    CRH steeg 3,8 procent, nadat de Britse fabrikant van bouwmaterialen bekendmaakte zijn Amerikaanse distributie activiteiten te verkopen aan Beacon Roofing Supply voor 2,6 miljard dollar. Tegelijkertijd koopt CRH het Duitse Fels voor 600 miljoen euro.

    Provident Financial steeg 13,2 procent, waarmee de winst van een dag eerder verder werd uitgebouwd, nadat de bank eerder in de week 66 procent verloor na een winstwaarschuwing voor het derde kwartaal.

    WPP steeg 3,0 procent, waarmee het advertentiebedrijf een deel van de verliezen van een dag eerder goedmaakte, na het afgeven van teleurstellende groeiverwachtingen.

    SimCorp verloor 8,4 procent, nadat het softwarebedrijf teleurstellende resultaten rapporteerde.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.438,72 punten. De Dow Jones index daalde 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,4 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 25 augustus 2017 18:00
    Damrak overwegend lager gesloten na toespraak Yellen

    Ahold Delhaize grote verliezer in AEX.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag na de als weinig inspirerend ervaren toespraak van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve in Jackson Hole overwegend lager gesloten. De AEX index daalde 0,3 procent tot 517,42 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,2 procent.

    Voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse Federal Reserve bepleitte vrijdagmiddag op de bijeenkomst voor centrale banken dat er aan de wijze waarop de financiële markten momenteel worden gereguleerd niet te veel gesleuteld moet worden. In tegenstelling tot wat de markt wellicht hoopte, ging Yellen niet in op het monetaire beleid van de Fed of op de economische vooruitzichten.

    Verder dan dat de Amerikaanse economie vandaag de dag "sterk" is, kwam de voorzitter niet. Het financiële systeem is volgens Yellen de afgelopen jaren veiliger geworden en eventuele aanpassingen aan de regelgeving zouden volgens de centraal bankier "bescheiden" moeten zijn.

    Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank volgt vrijdagavond met zijn speech. Ook daarvan verwachten analisten geen grote aankondigingen over het toekomstig monetair beleid.

    "De toespraak van Yellen was toch wel een beetje een domper en de markten reageren nu eigenlijk op nieuws dat er niet is", zei marktanalist Ron van der Does van IG, duidend op de terugvallende Amerikaanse en Europese beurzen en de weg zakkende dollar. "Als dit een voorbode is van wat Draghi vanavond gaat zeggen, dan is Jackson Hole eigenlijk een teleurstellende happening geweest", voegde hij toe.

    De marktvorser van IG denkt dat de markten volgende week meer richting vinden, als Jackson Hole "uit de weg" is en er belangrijke macro-economische cijfers komen, zoals het consumentenvertrouwen en de inflatie in de eurozone in augustus en Europese en Amerikaanse werkgelegenheidscijfers.

    De euro/dollar noteerde op 1,1878. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1797 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1802 op de borden.

    Op macro-economisch vlak was er vrijdagochtend aandacht voor Japanse inflatiecijfers, Duitse groeicijfers en vertrouwenscijfers uit de twee grootste economieën van de eurozone. De data bevatten in het algemeen weinig verrassingen. De Japanse inflatie bleef in juli stabiel op 0,4 procent en Duitse groeicijfers waren met 0,6 procent op kwartaalbasis en 2,1 procent op jaarbasis gelijk aan eerdere ramingen. Verder bleken het Franse consumentenvertrouwen en het Duitse ondernemersvertrouwen iets gedaald.

    De orders voor duurzame goederen in de Verenigde Staten zijn in juli gedaald, bleek vrijdagmiddag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel. De orders voor goederen zoals vliegtuigen, koelkasten en auto's daalden afgelopen maand met 6,8 procent tot 229,2 miljard dollar. In juni stegen de orders voor duurzame goederen juist nog met 6,4 procent.

    Olie noteerde donderdag in het groen. Een oktober-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 47,73 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,5 procent hoger bewoog op 52,32 dollar.

    Stijgers en dalers

    Negen van de 25 aandelen in de AEX sloot vrijdag in het groen, waarbij de Amsterdamse hoofdgraadmeter werd aangevoerd door NN Group, dat ruim 0,7 procent steeg. SBM Offshore werd ook 0,7 procent duurder.

    In de AEX was Ahold Delhaize vrijdag met een daling van 6,1 procent de grote verliezer. Het supermarktfonds werd ernstig geraakt door het nieuws op donderdagavond dat Amazon.com maandag in de overgenomen Amerikaanse supermarktketen Whole Foods breed en fors prijsverlagingen gaat doorvoeren. Door ABM Financial News geraadpleegde analisten spraken van een overdreven koersreactie, omdat Ahold Delhaize sterk gepositioneerd is in de Verenigde Staten.

    Unilever verloor 0,2 procent nadat de Evening Standard vrijdag op zijn website meldde dat het concern mogelijk in de race zou zijn voor een overname van Estée Lauder. In het artikel wordt op basis van bronnen uit het financiële centrum van Londen gemeld dat meerdere partijen interesse hebben in het Amerikaanse cosmeticaconcern, maar dat Unilever de eerste gegadigde zou zijn. Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO gelooft echter niet dat Unilever serieuze plannen heeft om Estée Lauder over te nemen.

    In de Midkap won IMCD bijna 2 procent. De distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten zag opnieuw de resultaten oplopen, conform de verwachting van analisten. De omzet steeg afgelopen half jaar naar 936 miljoen euro. Het operationele bedrijfsresultaat ging van 78,3 miljoen naar 84,6 miljoen. Onder de streep restte een nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten van 57,9 miljoen euro, hetgeen 7 procent meer was dan de 54,0 miljoen euro in de eerste helft van 2016. Deutsche Bank meende dat er weinig grote verrassingen zaten in de cijfers van IMCD. "Het is positief dat de omzettrend sterk bleef en de margegroei in het tweede kwartaal sterker was dan in het eerste kwartaal".

    Eurocommercial Properties steeg 3,5 procent na hogere resultaten. Het direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, bedroeg 27,1 miljoen euro, tegenover 25,5 miljoen euro een jaar eerder. Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 87,5 miljoen euro, tegenover 58,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Société Générale concludeerde dat de cijfers iets beter dan verwacht waren.

    BAM sloot 1,1 procent lager. Het grootste bouwbedrijf van Nederland heeft geen interesse om Nederlandse bouwbedrijven over te nemen, maar verwacht wel in andere Europese landen schaalgrootte te creëren. Dit zei topman Rob van Wingerden van het bouwbedrijf vrijdag in een interview met vakblad Cobouw. "Wij zijn niet op zoek naar meer omzet in Nederland. We zijn hier groot genoeg. We willen niets meer overnemen in Nederland. Op Europese schaal zal er nog wel wat gebeuren", zie Van Wingerden.

    Bij de kleinere fondsen waren het Avantium en Kiadis Pharma die de boeken openden. Technologisch chemiebedrijf Avantium zag het verlies oplopen, maar tevens de omzet toenemen. Analisten van zowel KBC Securities en ING spraken van beter dan verwachte resultaten. Het aandeel Avantium steeg 0,5 procent.

  13. forum rang 10 voda 25 augustus 2017 18:00
    Deel 2:

    Kiadis Pharma kwam met weinig verrassende halfjaarcijfers, waarbij de kaspositie daalde en de R&D kosten opliepen. KBC Securities berekende dat met de huidige kaspositie en de onlangs gesloten kredietfaciliteit, het biofarmaceutische bedrijf nog tot en met de eerste helft van 2018 voldoende geld in kas heeft. Het aandeel Kiadis Pharma sloot bijna 5 procent lager.

    Aandelen van Sif Holding, Advanced Metallurgical Group en Batenburg Techniek bewogen vrijdag op koersdoelaanpassingen.

    HSBC verlaagde na de halfjaarcijfers van Sif het koersdoel van 22,00 naar 17,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. HSBC voorziet dat met name volgend jaar uitdagend wordt. Sif, op weekbasis ruim 17 procent lager, sloot vrijdag vlak.

    AMG steeg 4,4 procent na een koersdoelverhoging door ING van 32,00 naar 36,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Volgens ING is de risico-rendement verhouding van AMG "hoogst aantrekkelijk".

    NIBC verhoogde het koersdoel op Batenburg 30,00 naar 35,00 euro bij een ongewijzigd Accumuleren advies. Analist Van den Hooven van NIBC maakte uit de halfjaarresultaten op dat Batenburg duidelijk de vruchten plukt van de aantrekkende marktomstandigheden in Nederland. Het aandeel eindigde 2,9 procent hoger.

    Bij de lokale fondsen sloot Ajax 1,8 procent lager. Theo van Duivenbode stopt na ruim vijf jaar per direct als commissaris bij Ajax, meldde de beursgenoteerde voetbalclub vrijdag. Hij kon zich "onvoldoende vinden in de manier waarop de RvC en de directie de laatste periode zijn omgegaan met de voetbaltechnische en zakelijke belangen van Ajax", zo luidde verklaring. Ajax werd donderdag door het Noorse Rosenborg uitgeschakeld in de laatste voorronde van de Europa League.

    Groothandelsgebouwen kwam vrijdagmiddag met de halfjaarrapportage. De huuropbrengsten, bezettingsgraad en winst na belasting zijn op jaarbasis gestegen. Na het afbreken van overnamegesprekken in mei zijn er nu geen nieuwe partijen waarmee het bedrijf spreekt over de overdracht van zijn aandelen en certificaten. Het aandeel sloot vrijdag 3,9 procent lager.

    Brill kwam donderdag nabeurs met halfjaarcijfers. De omzet steeg maar het bedrijfsresultaat daalde. Analist Johan van den Hooven van NIBC sprak van cijfers die iets onder verwachting waren, maar tevens van een outlook die vertrouwen wekt. Het aandeel sloot 2,5 procent in de plus.

    Tussenstanden Wall Street

    Bij het sluiten van de Europese aandelenhandel verloor de Nasdaq 0,2 procent, maar de Dow Jones en de breder samengestelde S&P 500 index stegen elk 0,2 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 8 september 2017 18:06
    Deel 2:

    Bij de kleine fondsen was er aandacht voor KAS Bank, dat met halfjaarcijfers kwam. KAS Bank zag de winst flink toenemen tot 8,5 miljoen euro. Om de positie van de bank als marktleider aan te scherpen en om in te spelen op de veranderende behoefte van klanten, is de onderneming van plan om de investeringen in innovatie op te schroeven. Als gevolg daarvan verwacht KAS Bank dat de investeringen zullen stijgen in de tweede helft van 2017. De kosten zullen dan ook in een minder hoog tempo dalen dan in de eerste helft van 2017. ING stelde in een reactie dat het plan om weer een interim-dividend uit te keren een teken is dat KAS bank streeft naar een consistent dividendbeleid. Het aandeel KAS Bank won 1,7 procent.

    Prime Ventures wil 2,75 miljoen aandelen Takeaway.com verkopen aan institutionele beleggers. Dit maakte Prime Ventures vrijdag bekend, nadat de verkoop op donderdag al uitlekte. Beursanalist Corné van Zeijl van Actiam stelde dat "beleggers die gisteren met een leuke 7 procent korting de Takeaway aandelen kochten, vandaag een beetje teleurgesteld zullen zijn." Het aandeel Takeaway.com daalde maar liefst 8,5 procent. Ondanks deze koersval vandaag is de koers dit jaar toch al ruim 50 procent opgelopen.

    Beursnieuweling VolkerWessels promoveert naar de AMX. Dit maakte beursbedrijf Euronext donderdagavond bekend. Per 18 september neemt de bouwer het plekje van Vastned in de Midcap in. Het vastgoedfonds valt terug naar de AScX, waar Kiadis Pharma plaatsmaakt. VolkerWesels steeg 0,1 procent, terwijl Kiadis 0,7 procent daalde.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.466,01 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 8 september 2017 18:06
    Damrak vlak gesloten

    Markt verwerkt woorden Draghi.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag vlak gesloten. De AEX index sloot vlak op 518,82 punten, terwijl de AMX een winst van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,5 procent.

    Volgens fondsmanager Cees Smit van Today's Groep was de markt vrijdag nog druk met het verwerken van de woorden van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank een dag eerder, waarvan de belangrijkste uitkomst was dat de centrale bank het merendeel van de besluiten over het monetair beleid tijdens de beleidsvergadering in oktober zal nemen. Daarnaast is de markt volgens de fondsmanager druk met alle rampen die de revue passeren, wat weer zijn weerslag heeft op de olieprijs en de grondstofprijzen. Blikvangers op het Damrak waren volgens Smit vrijdag Air-France KLM en Akzo Nobel. "Per saldo gebeurde er vandaag niet heel veel", besloot de analist.

    Beleggers konden vanochtend reageren op exportcijfers uit China en Duitsland. In China steeg de export afgelopen maand met 6,9 procent, waar dit een maand eerder nog bijna 12 procent was. Duitsland zag de export in juli met 8 procent stijgen.

    Verder waren er productiecijfers uit verschillende Europese landen. De industriële productie in Spanje steeg in juli wat minder hard, maar nog altijd met 1,9 procent op jaarbasis. In het Verenigd Koninkrijk bedroeg de groei 0,4 procent en in Frankrijk 3,1 procent. In eigen land nam de dagproductie met 3 procent toe.

    Uit de Verenigde Staten kwam het nieuws dat de Amerikaanse groothandelsvoorraden in juli zijn gestegen met 0,6 procent op maandbasis, terwijl op jaarbasis sprake was van een stijging van 3,3 procent.

    Olie noteerde vrijdag in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 1,7 procent tot 48,25 dollar, terwijl een november-future Brent 0,7 procent lager bewoog op 54,11 dollar.

    Ondertussen bleef de dollar onder druk staan, deels vanwege deze mondiale onzekerheden, maar ook omdat de euro niet lijkt te stoppen nu de ECB waarschijnlijk in oktober de meeste knopen zal doorhakken over de toekomst van QE. Rond het slot van de handel in Amsterdam noteerde de euro/dollar op 1,2032, tegen 1,2020 donderdagavond.

    Dat de euro verder door stijgt kent twee oorzaken, volgens economen van Société Générale. Het feit dat Draghi, hoewel wat aarzelend, aangaf dat het uitvoerend bestuur in oktober waarschijnlijk een duidelijk beeld heeft van wat men met het opkoopprogramma voor obligaties (QE) wil gaan doen, werd gezien als een signaal van een op handen zijnde aankondiging van monetaire verkrapping.

    Daar staat dollarzwakte tegenover vanwege de politieke onzekerheid in Amerika, zorgen over Noord-Korea en de angst voor orkaan Irma die al een spoor van verwoesting achterliet in het Caribisch gebied en nu afstevent op Florida.

    "In de komende weken volgt mogelijk een adempauze voor de euro", denken de economen van de Franse bank. "De dollar zal daarentegen wat herstellen richting het eind van het jaar, hoewel de bredere trend laat zien dat de euro uiteindelijk verder zal stijgen ten opzichte van de Amerikaanse munt", aldus Société Générale.

    Stijgers en dalers

    In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 15 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door ABN AMRO met een winst van 1,5 procent, gevolgd door DSM en Philips met winsten van respectievelijk 0,9 procent en 0,8 procent. Altice was met een verlies van 3,1 procent de sterkste daler van de hoofdfondsen.

    AkzoNobel behoorde met een koersverlies van 0,6 procent tot de sterkste dalers in de AEX, na het afgeven van een winstwaarschuwing in aanloop naar een aandeelhoudersvergadering deze middag. Het verf- en chemieconcern gaf aan dat hoewel de EBIT dit jaar boven dat van 2016 uit zal komen, dit naar verwachting niet de eerder uitgesproken stijging van 100 miljoen euro zal worden, omdat marktuitdagingen een grotere impact zullen hebben. Om de financiële richtlijnen op middellange termijn veilig te stellen, neemt AkzoNobel een aantal maatregelen, zoals kostenbesparingen en een aanpassing van de managementstructuur. Afzonderlijk werd bekend dat CFO Maëlys Castella haar taken neerlegt vanwege gezondheidsproblemen. Een meerderheid van de aandeelhouders van AkzoNobel stemde vrijdag in Amsterdam in met de benoeming van CEO Thierry Vanlancker als lid van de raad van bestuur.

    Voor de markt kwam de winstwaarschuwing niet geheel als een verrassing. Deutsche Bank merkte op dat de druk vol op de ketel staat, ook omdat PPG in december weer met een bod mag komen, en dat AkzoNobel als beste verdediging moet proberen het aandeel boven de 90,00 euro te krijgen. KBC Securities verlaagde het advies voor AkzoNobel van Accumuleren naar Houden, omdat het gehandhaafde koersdoel van 80,00 euro weinig opwaarts potentieel biedt.

    Ahold Delhaize benoemde Wouter Kolk tot operationeel directeur voor Europa en Indonesië per 1 januari 2019. Per direct wordt de huidige CEO van Albert Heijn al COO in Nederland en België. Verder meldde de supermarktketen dat Xavier Piesvaux verantwoordelijk wordt voor Delhaize België en Luxemburg per 11 september aanstaande. Daarmee vervangt Piesvaux CEO Denis Knoops. Het aandeel Ahold Delhaize verloor 1,9 procent.

    Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief dochterondernemingen, in totaal 9,4 miljoen passagiers, een stijging van 5,1 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar verkochte kilometers, steeg afgelopen maand met 3,4 procent. Analisten van Goodbody spraken van vervoerscijfers die redelijk in lijn waren met de verwachting en gaven aan vertrouwen te houden in de outlook van het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern. Het aandeel Air France-KLM steeg 2,5 procent en voerde daarmee de AMX aan.

    Philips Ligting en IMCD waren de op één en twee na sterkste stijgers met winsten van achtereenvolgens 2,2 procent en 1,8 procent. HSBC verhoogde het koersdoel vrijdag van 54,00 naar 59,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. OCI was met een verlies van 2,5 procent de sterkste daler.

    BAM Groep en de Belgische baggeraar DEME haalden een opdracht binnen voor de Nieuwe Sluis in Terneuzen. De opdrachtsom bedraagt 753 miljoen euro. Het aandeel daalde 0,2 procent.

  16. forum rang 10 voda 8 september 2017 18:53
    Europese beurzen overwegend hoger gesloten

    Sterke euro en geopolitieke spanningen drukken op sentiment.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend hoger gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 375,51 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.303,98 punten en de Franse CAC 40 sloot vlak op 5.113,49 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,3 procent lager op 7.377,60 punten.

    De sterke euro en aanhoudende geopolitieke spanningen drukten vrijdag op het sentiment. "Europese aandelenmarkten staan onder druk, waarbij de risicobereidheid onder beleggers laag is", aldus marktanalist Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group. De analist zei dat beleggers met argusogen naar Noord-Korea kijken vanwege de vrees dat Pyongyan opnieuw een raket zal lanceren. Een andere zorg is volgens de analist orkaan Irma, die zondag Florida zal bereiken. Natuurgeweld trof ook Mexico, in de vorm van een stevige aardbeving. Ook dit drukte het enthousiasme onder beleggers in Europa, zei Ozkardeskaya.

    Beleggers konden vanochtend reageren op exportcijfers uit China en Duitsland. In China steeg de export afgelopen maand met 6,9 procent, waar dit een maand eerder nog bijna 12 procent was. Duitsland zag de export in juli met 8 procent stijgen.

    Verder waren er productiecijfers uit verschillende Europese landen. De industriële productie in Spanje steeg in juli wat minder hard, maar nog altijd met 1,9 procent op jaarbasis. In het Verenigd Koninkrijk bedroeg de groei 0,4 procent en in Frankrijk 3,1 procent. In Nederland nam de dagproductie met 3 procent toe.

    Olie noteerde vrijdag in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 1,7 procent tot 48,25 dollar, terwijl een november-future Brent 0,7 procent lager bewoog op 54,11 dollar.

    Ondertussen bleef de dollar onder druk staan, deels vanwege deze mondiale onzekerheden, maar ook omdat de euro niet lijkt te stoppen nu de ECB waarschijnlijk in oktober de meeste knopen zal doorhakken over de toekomst van QE. Rond het slot van de handel in Amsterdam noteerde de euro/dollar op 1,2032, tegen 1,2020 donderdagavond.

    Bedrijfsnieuws

    Mijnbouwers stonden onder druk na de tegenvallende Chinese exportdata. Anglo American verloor 3,4 procent, BHP Billiton daalde 3,8 procent en Rio Tinto leverde 3,1 procent in.

    Het Britse Greene King daalde 15,7 procent. De uitbater van pubs waarschuwde voor moeilijke marktomstandigheden na een daling van de resultaten in de eerste maanden van zijn gebroken boekjaar.

    Air France-KLM zag het passagiersvervoer afgelopen maand toenemen met ruim 5 procent op jaarbasis. Analisten van Goodbody spraken van vervoerscijfers die redelijk in lijn waren met de verwachting en gaven aan vertrouwen te houden in de outlook van het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern. Het aandeel Air France-KLM steeg 2,5 procent. Sectorgenoot Deutsche Lufthansa won 0,3 procent en Ryanair noteerde daarentegen 0,2 procent lager.

    De Franse autofabrikant PSA, onder meer van het merk Peugeot, moet mogelijk vrezen voor een boete van 5 miljard euro vanwege betrokkenheid in 'dieselgate'. Dit schreef de Franse krant Le Monde vrijdag op basis van documenten van toezichthouders. Mocht het manipuleren van de uitstoot van dieselauto's inderdaad een boete opleveren van 5 miljard euro dan gaat het om circa 10 procent van de jaaromzet van de fabrikant. Het aandeel Peugeot daalde 3,1 procent. PSA liet in een reactie weten niets verkeerd te hebben gedaan. De autoriteiten hebben de autofabrikant ook niet bezocht, schreef PSA in een verklaring.

    Sectorgenoten als Renault en Fiat Chrysler, die eerder ook al werden genoemd in de kwestie noteerden ook in het rood. Volkswagen, dat al beboet is voor het gebruik van sjoemelsoftware, won 0,4 procent.

    Chemieconcern AkzoNobel leverde 0,6 procent in na een kleine winstwaarschuwing en de aankondiging van nieuwe maatregelen. Een meerderheid van de aandeelhouders van AkzoNobel stemde vrijdag in met de benoeming van CEO Thierry Vanlancker als lid van de raad van bestuur. AkzoNobel meldde vanochtend ook dat financieel directeur Maëlys Castella haar taken neerlegt vanwege gezondheidsproblemen. Hans de Vriese is aangesteld als interim-CFO en er wordt gezocht naar een permanente vervanger. Eerder al meldde ook voormalig CEO Ton Büchner zich af om gezondheidsredenen.

    Tussenstanden Wall Street

    Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index vlak op 2.466,01 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,2 procent in het rood.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. forum rang 10 voda 8 september 2017 19:42
    Geopolitiek, orkanen en ECB domineren beursweek

    AEX nauwelijks van zijn plaats.

    (ABM FN-Dow Jones) De ingrediënten die het sentiment bepaalden op Beursplein waren deze week niet veel anders dan in de afgelopen weken. Met een slotstand van 518,82 punten vrijdag, kwam de AEX uiteindelijk nauwelijks van zijn plaats.

    De week begon maandag in het rood in wat een rustige handelssessie was omdat Wall Street Labor Day vierde. Opnieuw waren het de inmiddels bekende geopolitieke spanningen rond Noord-Korea die bepalend bleken, hoewel de escalatie waar beleggers voor vreesden in dit geval ook echt wat dichterbij kwam, want Pyongyang kondigde aan met succes een waterstofbom te hebben ontwikkeld die in een raket kan worden geplaatst. Het communistische land voerde ook opnieuw raketproeven uit. De internationale gemeenschap veroordeelde de actie, maar concrete stappen werden nog niet genomen, behalve de installatie van extra afweersystemen in Zuid-Korea. Volgens marktkenners is de kans aanwezig dat ook aankomend weekend het conflict tussen Amerika en Noord-Korea weer oplaait, want Pyongyang viert de eigen oprichting. De kans om de spierballen weer te laten zien, zei marktanalist Craig Erlam van Oanda.

    Euro niet te stoppen

    Voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank zal er niet blij mee zijn, maar de euro steeg deze week door tot 1,21 dollar, en daarmee het hoogste niveau in drie jaar, nadat vorige week al de grens van 1,20 dollar werd doorbroken. En daarmee leek de ECB niet geslaagd in de missie de euro omlaag te praten. De ECB handhaafde deze week het monetaire beleid en paste ook de forward guidance niet aan, iets waar de markt ergens wel op had gerekend. In de toelichting verklaarde voorzitter Draghi dat de ECB in oktober waarschijnlijk de meeste knopen zal doorhakken over de toekomst van QE en dit werd door de markt eigenlijk gezien als vooraankondiging om op een later tijdstip een vorm van monetaire verkrapping aan te kondigen.

    "De verwachtingen onder de valutabeleggers over de ECB waren hooggespannen", volgens valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "De ECB lijkt niet echt bezorgd te zijn over de sterke euro, mede omdat de economie er goed voor staat. Dit wordt door beleggers gezien als een teken dat de euro nog wat verder kan stijgen", concludeerde Boele.

    Orkaan Harvey gevolgd door Irma

    Waar de olieprijs vorige week in de ban was van orkaan Harvey, die voor grote overstromingen zorgde in de Amerikaanse staten Texas en Louisiana, was het deze week orkaan Irma die een ravage veroorzaakte in het Caribisch gebied. De storm met orkaankracht 4 stevent momenteel af op Florida en volgens marktkenners zou de schade, van inmiddels 190 miljard dollar door Harvey, overtroffen kunnen worden. De olieprijs wist deze week wel te stijgen van 47,00 naar 49,00 dollar.

    Volgende week

    Qua bedrijfscijfers is de koek inmiddels wel zo'n beetje op. Mogelijk komen de aandelen van KAS Bank en Lucas Bols maandag nog in beweging wanneer deze ex-dividend noteren. Kardan houdt woensdag een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

    Op macro-economisch vlak kunnen beleggers komende week onder andere aan de slag met inflatiecijfers uit de eurozone en het Verenigd Koninkrijk, oliemarktrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap, plus het rentebesluit van de Bank of England. Voor de ontwikkeling van de dollar zullen de Amerikaanse detailhandelsverkopen, die aan het eind van de week op de rol staat, mogelijk een interessant richtpunt zijn.

    Stijgers en dalers

    Aan de energiesector gerelateerde fondsen zaten afgelopen week in de lift in de drie belangrijkste indexen aan Euronext Amsterdam. SBM Offshore voerde de AEX aan en steeg op weekbasis 5,6 procent, terwijl Boskalis en Royal Dutch Shell achtereenvolgens 2,3 en 1,1 procent stegen ten opzichte van afgelopen vrijdag. Fugro was koploper in de AMX met een stijging van 7,7 procent en Brunel International eindigde bovenaan de AScX met een winst van 13,1 procent op weekbasis.

    Op het aandeel Galapagos zit vooralsnog geen rem, want na een winst van ruim 3 procent vorige week, kwam daar deze week nog eens 5,9 procent bij. Opnieuw was er geen nieuws te melden over het biofarmaceutische bedrijf.

    Gemalto was weer de gebeten hond in de Amsterdamse hoofdindex en leverde 7,5 procent in, nadat er afgelopen vrijdag al bijna 8 procent van de beurswaarde afging. In navolging van de teleurstellende halfjaarcijfers kreeg de Franse digitale beveiliger een aantal koersdoelverlagingen. Een van die aanpassingen kwam van Société Générale, dat het koersdoel verlaagde van 48,00 naar 38,00 euro met een ongewijzigd verkoopadvies. Volgens de analisten van de Franse bank is er bij Gemalto een gebrek aan zicht op de toekomst en is niet uitgesloten dat er meer kostenbesparingen nodig zijn. Slecht nieuws was er ook voor een dochteronderneming van Gemalto in Estland, want internationale onderzoekers constateerden veiligheidsrisico's bij bijna 750.000 ID-kaarten, waarmee een hacker de identiteit van inwoners zou kunnen stelen.

    Altice, vorige week nog koploper in de AEX met een stijging van 3,6 procent, leverde die winst deze week net zo hard weer in. Het aandeel daalde 6,3 procent ten opzichte van afgelopen vrijdag. Bronnen in de bankensector meldden deze week dat de Franse kabelaar 70 miljard dollar wil lenen om de overname van het Amerikaanse Charter Communications te financieren. Een dergelijke kredietverstrekking zou volgens de bronnen één van de grootste ooit zijn voor een overname. Verder startte Altice een uitrookprocedure voor de aandelen SFR die het nog niet in bezit heeft. Volgens een laatste melding heeft Altice bijna 96 procent van de aandelen SFR in handen.

  18. forum rang 10 voda 8 september 2017 19:43
    Deel 2:

    AkzoNobel, dat vrijdag met een kleine winstwaarschuwing kwam, hield de schade beperkt met een daling van 0,6 procent, terwijl het aandeel op weekbasis zelfs 0,9 procent won. De verwachte stijging van de EBIT in 2017 met 100 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar zal vermoedelijk niet worden gehaald vanwege uitdagende marktomstandigheden, zoals de sterkere euro. Om de doelstellingen voor 2020 te waarborgen neemt het concern, dat na de CEO ook zijn CFO ziet vertrekken vanwege gezondheidsproblemen, een aantal maatregelen waaronder een nieuwe managementstructuur. Analisten waren niet heel verrast, maar wezen op de toenemende druk voor AkzoNobel, ook omdat PPG Industries over een aantal maanden weer een bod mag doen.

    Arcadis stond onderaan in de Midcap met een verlies van 5,3 procent ten opzichte van een week geleden. Het ingenieurs- en adviesbureau maakte bekend dat men de strategische opties onderzoekt voor CallisonRTKL, met als doel waarde te creëren voor het architectenbureau, binnen ofwel buiten Arcadis. De plannen worden in november bekendgemaakt. Theodoor Gilissen Bankiers verlaagde zijn advies op het aandeel van Aanbevolen naar Niet aanbevolen, maar verhoogde wel het koersdoel van 17,00 euro naar 18,50 euro. Analist Joost van Beek zei te verwachten dat de verkoop van de Amerikaanse dochter de winst negatief zal beïnvloeden. Verder liep de koers van Arcadis recent op, volgens Van Beek, door het zicht op nieuwe opdrachten na de overstroming in Houston door orkaan Harvey. Ook ING verwacht dat Arcadis kan profiteren van de nasleep van de storm.

    Onder de kleinere fondsen stond Takeaway.com onder druk, met een verlies op weekbasis van 10,1 procent, dat vooral op vrijdag tot stand kwam, nadat bekend werd dat Prime Ventures 2,75 miljoen aandelen Takeaway.com verkoopt aan institutionele beleggers. Beursanalist Corné van Zeijl van Actiam stelde dat "beleggers die gisteren met een leuke 7 procent korting de Takeaway aandelen kochten, vandaag een beetje teleurgesteld zullen zijn."

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  19. forum rang 10 voda 12 september 2017 18:03
    Damrak blijft positief

    Sfeer rond Noord-Korea kan echter zo weer omslaan.

    (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs heeft een positief begin van de week maandag vandaag een vervolg kunnen geven. De AEX sloot dinsdag 0,5 procent hoger op 526,58 punten. De AMX won 0,7 procent en de ASCX steeg 0,4 procent.

    "Het sentiment op de beurs is sinds gisteren weer positief maar beleggers dienen voorzichtig te zijn. De goede stemming is namelijk voornamelijk gebaseerd op afnemende spanningen in Noord-Korea", volgens marktanalist Ron van der Does van IG.

    Noord-Korea dreigde eerder met actie richting Amerika wanneer de VN resolutie met nieuwe sancties goedgekeurd zou worden, hetgeen maandag ook gebeurde. Mocht er daarop inderdaad gereageerd worden door Pyongyang dan sluit Van der Does niet uit dat de sfeer op de beurs weer omslaat. "Het blijft daarom oppassen en dat zal terug te zien zijn in een verhoogde volatiliteit", aldus Van der Does.

    Op macro-economisch vlak was er dinsdag vooral aandacht voor Britse inflatiecijfers, die verschenen voorafgaand aan het rentebesluit van de Bank of England. De inflatie in het Verenigd Koninkrijk trok in augustus op jaarbasis aan tot 2,9 procent, van 2,6 procent in juli. Er was door geraadpleegde economen gerekend op een inflatieniveau van 2,8 procent. Dat de consumentenprijzen harder stijgen, is voor de Britse centrale bank geen verrassing. De Bank of England rekent op een piek van rond de 3,0 procent in oktober. De inflatie zal de komende jaren dan ook niet de 2,0 procent bereiken die de centrale bank als doelstelling heeft. Marktanalisten wezen erop dat de sterke inflatiecijfers verder druk zetten op de Bank of England om het monetaire beleid aan te passen.

    Het Britse pond noteerde richting het Europese slot 1,3279 procent hoger op 1,xxx dollar. Dinsdagochtend vroeg was dat nog 1,3160. De euro/dollar werd verhandeld op 1,1966. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1966.

    Vanmiddag kon de oliemarkt aan de slag met het maandrapport van de OPEC. Voorafgaand aan het verschijnen daarvan, werd een vat West Texas Intermediate met levering oktober circa een half procent goedkoper, om na de publicatie juist met een half procent te stijgen tot 48,29 dollar.

    Het oliekartel meldde een daling van de productie in augustus, met 79.000 vaten per dag ten opzichte van juli en verklaarde dat de mondiale vraag naar olie dit jaar vermoedelijk met 1,42 miljoen vaten per dag stijgt, waar in juli nog werd gerekend op een toename van 1,37 miljoen vaten per dag.

    Bedrijfsnieuws

    In de AEX hadden de stijgers dinsdag de overhand. Aegon won 3,5 procent nadat AlphaValue de ramingen voor de verzekeraar verhoogde vanwege de verbeterde operationele prestaties, een hogere solvabiliteit en betere vooruitzichten. Wel waarschuwden de analisten dat zij een groeivertraging voorzien voor de tweede jaarhelft, "aangezien de meeste groei in de eerste jaarhelft uit de Amerika's kwam".

    ASML verloor 0,4 procent na de aankondiging dat financieel directeur Wolfgang Nickl per eind april 2018 bij de Veldhovense toeleverancier van de halfgeleider industrie vertrekt om CFO te worden van het Duitse Bayer. Een woordvoerder van ASML zei tegen ABM Financial News dat de zoektocht naar een opvolger voor Nickl per direct is gestart. Een deadline voor het vinden van een geschikte nieuwe CFO is er niet.

    Bryan Garnier verlaagde dinsdag het advies voor Ahold Delhaize van Kopen naar Neutraal en het koersdoel van 24,00 naar 19,00 euro vanwege de dreiging die uitgaat van het door Amazon.com overgenomen Whole Foods Market. Het aandeel sloot fractioneel lager.

    Gemalto kreeg een koersdoelverlaging van 45,00 naar 42,00 euro bij een ongewijzigd Houden advies van HSBC. De analisten van de Britse bank zijn voorzichtiger geworden ten aanzien van de omzetgroei van de Franse digitale beveiliger nu het erop lijkt dat het bestuur de controle over de omzetgroei is kwijt geraakt. Het aandeel daalde fractioneel.

    Uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten bleek dat CFO Dennis Okhuijsen van Altice voor ruim 10 miljoen euro aan aandelen heeft verkocht voor 18,22 euro per stuk. Daarmee kwam de totale waarde van deze transactie op circa 10,5 miljoen euro uit. Afzonderlijk meldde de Amerikaanse dochter van de kabelaar, Altice USA, dinsdag dat men de aanwezigheid in Amerika de komende vijf jaar wil verdubbelen. Het aandeel steeg 2,4 procent.

    In de AMX waren de stijgers en dalers iets beter verdeeld. Koploper was Philips Lighting dat 2,6 procent steeg, terwijl Eurocommercial Properties met 1,3 procent de sterkste daler was.

    TomTom is door Peugeot en Daimler geselecteerd om nieuwe modellen te voorzien van navigatie. Dit maakte de navigatiespecialist dinsdagmiddag bekend zonder financiële details te verstrekken. Daarnaast kwam het bedrijf ook met een aantal andere productlanceringen. Het aandeel steeg 1,4 procent.

    Bij de kleine fondsen was Van Lanschot Kempen een blikvanger nadat Rabobank bekendmaakte het belang in de onderneming te hebben verkocht. Er werden via een maandag gelanceerde veilingprocedure 4,01 miljoen aandelen Van Lanschot Kempen geplaatst bij institutionele beleggers, wat overeenkomt met 9,74 procent van het uitstaande aandelenkapitaal, voor een prijs van 25,10 euro per aandeel. ING zei in een analyse dat het gunstig is voor het aandeel Van Lanschot Kempen omdat de free float toeneemt. Het aandeel daalde 1,3 procent.

    Headfirst behaalde in het eerste halfjaar een kleine winst na de fusie met Source en bevestigde de financiële doelen voor heel 2017. Het nettoresultaat steeg van 121.000 naar 407.000 euro. HeadFirst zei te verwachten dat de omzetgroei in het tweede halfjaar toeneemt, op basis van ontvangen aanbestedingen en de toename van het aantal ingezette professionals. Het aandeel Headfirst Source daalde 1,2 procent.

    NedSense Enterprises steeg 7,1 procent nadat er maandag halfjaarcijfers werden bekendgemaakt. In de periode werd een klein verlies geleden.

    Tussenstand Wall Street

    Wall Street noteerde rond het sluiten van de beurzen in Europa in de plus. De Dow Jones index steeg 0,3 procent, de S&P 500 lag op koers voor een nieuw record met een stijging van 0,2 procent en de Nasdaq koerste 0,1 procent hoger. Veel aandacht gaat vandaag uit naar Apple, dat vanavond de nieuwe iPhone 8 presenteert. Het aandeel stond voorafgaand aan het event fractioneel in de min.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 12 september 2017 18:28
    Europese beurzen kleuren overwegend groen

    Britse inflatiecijfers zetten FTSE iets lager.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese aandelenmarkten sloten dinsdag overwegend in het groen. Op het slot noteerde de Stoxx Europe 600 index 0,5 procent hoger op 381,42 punten, steeg de Duitse DAX 0,4 procent op een slot van 12.524,77 punten en won de Franse CAC 40 0,6 procent op 5.209,01 punten. Uitzondering was de Londense FTSE 100 die 0,2 procent verloor door een sterk oplopende Brits pond en daardoor sloot op 7.400,69 punten.

    "De rally die gisteren in Europa werd ingezet, hield vandaag stand", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. Voorlopig zijn de spanningen rond Noord-Korea flink afgezwakt en valt de schade door orkaan Irma minder hevig uit dan verwacht.

    Op macro-economisch vlak was er dinsdag vooral aandacht voor Britse inflatiecijfers, die verschenen voorafgaand aan het rentebesluit van de Bank of England. De inflatie in het Verenigd Koninkrijk trok in augustus op jaarbasis aan tot 2,9 procent, van 2,6 procent in juli. Er was door geraadpleegde economen gerekend op een inflatieniveau van 2,8 procent. Dat de consumentenprijzen harder stijgen, is voor de Britse centrale bank geen verrassing. De Bank of England rekent op een piek van rond de 3,0 procent in oktober. De inflatie zal de komende jaren dan ook niet de 2,0 procent bereiken die de centrale bank als doelstelling heeft. Marktanalisten wezen erop dat de sterke inflatiecijfers verder druk zetten op de Bank of England om het monetaire beleid aan te passen.

    Het Britse pond noteerde richting het Europese slot op 1,3279 dollar. Dinsdagochtend vroeg was dat nog 1,3160. De euro/dollar werd verhandeld op 1,1966. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1966.

    Vanmiddag kon de oliemarkt aan de slag met het maandrapport van de OPEC. Voorafgaand aan het verschijnen daarvan, werd een vat West Texas Intermediate met levering oktober circa een half procent goedkoper, om na de publicatie juist met een half procent te stijgen tot 48,29 dollar.

    Het oliekartel meldde een daling van de productie in augustus, met 79.000 vaten per dag ten opzichte van juli en verklaarde dat de mondiale vraag naar olie dit jaar vermoedelijk met 1,42 miljoen vaten per dag stijgt, waar in juli nog werd gerekend op een toename van 1,37 miljoen vaten per dag.

    Bedrijfsnieuws

    Verzekeraars en herverzekeraars beleefden net als maandag weer een aardige dag nu de schade van orkaan Irma relatief mee lijkt te vallen. De Stoxx Europe 600 Insurance index steeg 0,9 procent. Afzonderlijk was er een koersstijging van 2,1 procent voor AXA en won Swiss Re 1,0 procent.

    Qua individuele koersbewegingen viel die van Ashtead Group in Londen op. Het aandeel steeg 4,5 procent. De Britse verhuurder van apparatuur voor de industrie en bouwsector kwam met sterke cijfers over het eerste kwartaal, die gesteund werden door een zwakker Brits pond. Verder zei Ashtead dat men verwacht een rol te spelen in de herstelwerkzaamheden die nodig zijn door de orkanen Harvey en Irma in de Verenigde Staten.

    Royal Dutch Shell bevestigde dinsdag dat men vorige week overeenstemming heeft bereikt met Petrobras waarbij wordt samengewerkt om de zogenoemde pre-salt velden in Brazilië te ontwikkelen. Financiële details maakte de Brits-Nederlandse oliereus niet bekend. Het aandeel daalde 0,4 procent.

    Tussenstand Wall Street

    Wall Street noteerde rond het sluiten van de beurzen in Europa in de plus. De Dow Jones index steeg 0,3 procent, de S&P 500 lag op koers voor een nieuw record met een stijging van 0,2 procent en de Nasdaq koerste 0,1 procent hoger. Veel aandacht gaat vandaag uit naar Apple, dat vanavond de nieuwe iPhone 8 presenteert. Het aandeel stond voorafgaand aan het event fractioneel in de min.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.126 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 257 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.281
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.065
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.861
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.141
Aedifica 2 828
Aegon 3.257 319.986
AFC Ajax 537 7.010
Affimed NV 2 5.734
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.853
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.302
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.681
Alfen 12 15.960
Allfunds Group 3 1.122
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 324
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.755
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.147
AMG 965 125.576
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 379
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.101
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.570
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.088
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.247
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.523
ASML 1.762 76.396
ASR Nederland 18 4.117
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.616
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.657

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht