Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

23,980
  • Verschill

    -0,520 -2,12%
  • Volume

    34.265 Gem. (3M) 245,7K
  • Bied

    23,900  
  • Laat

    23,960  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG september 2017: Dobberen of doorstomen

785 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 40 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 augustus 2017 21:47
    Gaat het aandeel AMG in september dobberen rond de 30 euro of doorstomen naar hogere regionen? Dalen kan natuurlijk ook nog. Interessante vragen voor vooral de daghandel. Ik heb het aandeel voor de langere termijn, handel wel eens wat, maar wil steeds een flinke pluk in de porto houden.

    Voor het geval het dobberen wordt en we ons gaan vervelen is het misschien leuk om wat info uit te wisselen over hoe onze porto's er uit zien. De mijne:

    - 60% AMG, omdat ik denk dat het aandeel op termijn wel naar de 50 a 60 euro kan;
    - 20% in 4 verschillende goud en zilvermijnen, als een soort tegenwicht voor scherpe correcties waarbij goud en zilver sterk kunnen stijgen;
    - 10% First Solar. Kan best ook een hit worden;
    - 10% speculeren in wisselende aandelen, op dit moment vooral Heijmans.

    Succes allemaal en dat het deze maand maar doorstomen mag worden.
  2. 2411phk 31 augustus 2017 22:43
    @ Bobo

    95 % AMG
    5 % shell

    Langzaam doorstomen - richting eind 2018
    2017 eind koers 41 euro, eind 2018 koers 60 euro
  3. [verwijderd] 31 augustus 2017 23:43
    66% AMG
    33% BESI

    Voordat er aan het einde van het jaar 40 euro staat heeft het aandeel daar wel een reden voor nodig. Uitstekende kw3 cijfers bijvoorbeeld (als ik het zo lees lijkt me dat aannemelijk) . Anders max 35. Maar ik kan er ook flink naast zitten, de tijd zal het leren.
  4. [verwijderd] 1 september 2017 03:03
    AMG is mijn enige aandeel in NL waarvan 50%, alle fondsen waar ik verder in zit zijn Long Term (pas aangemeld op het forum trouwens) maar al jaren lees ik de berichten en ben mondjesmaat begonnen met beleggen en heb nu een arsenaal aan goedkope aandelen waarvan ik hoop dat ik uiteindelijk hiermee over 15 jaar mijn hypotheek mee kan aflossen want als ik op de beleggingen van mijn bank moet wachten dan ben ik na mijn dood nog niet schuldenvrij :-(, maar AMG blijft mijn fundering (sedert 9€ en zodra ik geld over had beetje bij beetje meer aangekocht) en favoriet want het bedrijf heeft goede vooruitzichten voor wat betreft de grondstoffen en investeringen. Verwacht volgend jaar rond deze tijd als er geen gekke dingen gebeuren globaal AMG boven de 50 € te zien, makkie. Zie onder mijn overige fondsen, zeer interessant en tevens ook veelbelovend !

    Overige 50% verspreid in voornamelijk aandelen in US/Canada en Australië (penny stocks):

    Canada
    NLC:CVE (lithium brine - Argentinië)
    KAT:TOR (cobalt, koper - Congo)

    US
    NSU:NYSE (koper, zink - Bisha Iritrea, Timok Servie)

    Australië
    ASX:CLQ (cobalt, scandium, nickel - Australië)
    ASX:PSC (lithium spodumene - Zimbabwe)
    ASX:AGY (lithium brine - Argentinië)
    ASX:CZN (cobalt ,koper, goud - Australië / Canada)
    ASX:LPI (lithium brine - Chili)
    ASX:SYR (grafiet, vanadium - Mozambique)
    ASX:MUS (rubies, grafiet- Mozambique)

    Succes allen, geloof in je beleggingen dan zal het wel goed komen denk ik zo, zoals jullie opgemerkt zullen hebben geloof ik in de komende groene revolutie.

    Tellme
  5. viper one 1 september 2017 08:28
    goedemorgen iedereen. Tot voor kort zat ik voor de volle 100% in AMG. Ik had vroeger een "mandje gespreide eieren" in de verschillende sectoren, maar dat viel zwaar tegen. Met AMG heb ik het meeste verlies kunnen wegwerken. Ik heb na de Q2 cijfers 10% van mijn AMG aandelen verkocht met de bedoeling ze lager terug in te kopen, maar dat mislukte. Mijn toekomststrategie, die ik reeds gestart heb ziet er nu anders uit. Ik blijf met de resterende aandelen in AMG en zie dit als mijn A fonds. Met de cash van de verkoop van de aandelen ben ik nu aan het inspelen op bij voorkeur kortstondige ritjes in andere beleggingsproducten, vooral turbo's, met wisselend succes, maar onder de streep ga ik erop vooruit. Het streefdoel is om met mijn B fonds ook een mooi rendement te halen, en het is geruststellend voor mij dat mijn A fonds ook gestaag stijgt. Ik maak me geen zorgen over het feit dat AMG soms stagneert of een beetje daalt, want mijn horizon voor AMG loopt nog minstens tot 2020, en mogelijk zelfs langer. De bedrijfsresultaten verbeteren kwartaal op kwartaal en met de stijging van de grondstofprijzen gaan we een prachtig Q3 tegemoet. Mijn strategie begin oktober wordt onder andere de aankoop van een reeks turbo's van AMG want ik verwacht een rustige maand september, maar een rush in oktober op AMG, hetgeen we ook al de laatste weken van juli zagen, maar ik denk dat ditmaal de daling voor de cijfers veel minder zal zijn door de verwachtingen. succes iedereen
  6. forum rang 4 lanciared 1 september 2017 09:35
    Goedemorgen iedereen, idem.
    Heb vrij veel AMG ; denk zo iets van een 95 % van mijn portefeuille, voor de rest Ordina, C/Tac en net als Bobo Heymans.
    Zit in deze fondsen (en met mijn 1e portie AMG) van begin 2011.
    Vermoed ook dat ik tevens (minstens) tot mid 2020 belegt blijf.

    In voorjaar 2011 erg veel call opties AMG gehad , gingen naar boven van +100 % tot + 600 %. Toen kwam Griekenland crisis, en niets verkocht.
    Weg opties, zonder iets te recupereren.
    Sindsdien waag ik er me niet meer aan.
    LR
  7. [verwijderd] 1 september 2017 09:58
    Ik doe hier een klein beetje mee met turbo's long die niet snel uitgestopt kunnen worden (alleen bij Gemaltootjes icm politieke-economische crises). Kan wel eens uitstappen met klein winstje en dan op het vinkentouw om weer op soortgelijke wijze in te stappen. Grote positie long neem ik niet in: had rond 10-15 euro gemoeten. Te laat lijkt het anderzijds niet, maar van 30 naar 40 op redelijk korte termijn blijft mooi, en het kan, maar vlakt in verhouding wat af.

    Vertrouwen is hier erg groot, gelet op tendensen, prijsontwikkelingen, marktpositie, niche, potentie van buitenproportionele koersexplosie. Dagdipjes in de koers, of intraday na hoge stijging weer terug zijn irritant en spijtig, maar verstoren niet het positieve beeld.
  8. [verwijderd] 1 september 2017 10:25
    Nagenoeg 98% in AMG. De overige %tjes zijn cash. Zat vroeger ook in MDxHealth, maar na 10% winst ben ik daar uitgestapt om de rest in AMG te pompen (tijdens het 22 dipje destijds ergens in april). Tegenwoordig ook experimentjes gedaan met turbo's op de AEX-index en ArcelorMittal maar als gouden regel (ergens gelezen) nooit meer dan 5% van de totale porto in afgeleide producten gestoken. Maar goed ook, winst genomen op AEX maar was een nuloperatie en uiteindelijk zelfs rood door AM (met onder meer dank aan President Trump's fire and fury).
    Elke keer als AMG een nieuwe grens overschrijdt verkoop ik een heel klein deeltje om het 5% speelkapitaal terug aan te vullen. Al veel geleerd de laatste tijd qua turbo's, lessen die elke transactie meer en meer beredeneerd maken. Op lange termijn zal dit zijn vruchten afwerpen.
    Al de rest blijft in AMG tot ze aan de 50 raken (want daar komen we zeker en vast aan op middellange termijn). Dan zal ik alles herevalueren maar ik denk dat iedereen wel weet (op de bashers na) dat 50 zeker niet de maximale rek zal zijn.
    Fun fact: In verhouding met het aandeel-kapitaal zit er ook 2% geïnvesteerd (of eerder gegokt) in cryptocurrency, verspreid over zeer goedkope coins. Een klein gokje, maar je moet maar 1 keer de loterij winnen.
  9. dulieu 1 september 2017 11:08
    Ik dobber vandaag wat in amg. Ik zie geen levendige handel dus is er geen drive. Ook geen nieuws helaas wat de verwachtingen onderschrijft.Dan maar wekkend houden of Amerika moet nog roet in het eten gaan gooien.Je weet het niet met deze president.
  10. viper one 1 september 2017 11:34
    quote:

    dulieu schreef op 1 september 2017 11:08:

    Ik dobber vandaag wat in amg. Ik zie geen levendige handel dus is er geen drive. Ook geen nieuws helaas wat de verwachtingen onderschrijft.Dan maar wekkend houden of Amerika moet nog roet in het eten gaan gooien.Je weet het niet met deze president.
    Goedemiddag dulieu. Anderhalf % in de plus, zo mag het van mij elke dag wel dobberen. Het nieuws dat we nodig hadden is grotendeels geleverd. De economie speelt in onze kaart door de stijging van de grondstofprijzen. De beslissing over de tweede Lithiumplant wordt pas eind dit jaar verwacht te worden, maar kan natuurlijk versneld genomen worden afhankelijk van de stijging van de Lithiumprijs. Ik verwacht binnen een drietal weken nieuws over de volledige hervatting van de Tantalumproductie, en eventueel een update van de gerechtelijke afhandeling van het contract met GAM en in hoeverre de verzekering nog over de brug zal komen inzake de dekking van de schade door de brand, en belangrijker het verminderen van de productie hierdoor. Dat het mis zou kunnen gaan door over reactie van Trump, of Kim, of beiden de volgende periode, is een realiteit, maar geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt daarvoor mijn aandelen voor het weekeind buiten te gooien om ze maandag terug te kopen, want dat is een straatje zonder eind waar enkel de brokers rijk van worden.
  11. Brutus2 1 september 2017 18:26
    Zit sinds 2009 in AMG en AM, heb dus de diepe dalen gezien. Op een gegeven moment toch je verlies niet willen nemen en op een verlies komen van 75%. Gebruik gemaakt van de wijsheid "als je geschoren wordt moet je stilzitten" en een jaar of 5 niet meer naar om gekeken. Tot begin vorig jaar ik bij toeval zag dat er weer muziek in zat. Weer serieus gaan volgen en dit jaar AM (na emissie) met verlies verkocht en AMG voor gekocht. Tot op dit moment sta ik weer ruim in de plus. AMG is ongeveer 95% van mijn porto verder heb nog wat Avantium en Pharming. AMG ligt bij mij in een kluis met tijdslot tot 2020.
  12. strange 3 september 2017 08:01
    Ik dacht dat ik met ongeveer 80% AMG al redelijk extreem was. Maar dat valt nog al mee, lees ik hier boven. Aandelen met een klein deel opties. Dub wel eens om nog meer te gaan voor AMG, maar gezien omvang en risico heb ik dat niet gedaan. De duikeling na verkoop aandelen door RWC vorig jaar was een erg groot papieren verlies. Gelukkig is het de maanden daarna weer hersteld. Zit een paar jaar in AMG Het heeft even geduurd, voordat de verwachting waarheid werden. Verwacht komende twee jaar veel van AMG (een piek). Echter ben bang dat economie dan al weer wat terugzakt, waardoor de huidige AMG markten terugzakken of dat er ergens een grote crisis ontstaat. Daarnaast Neways en een beleggingsfonds in het verre oosten.
  13. aandeeltje! 3 september 2017 13:13
    Mijn bericht is weer verdwenen. Maar ongeveer 70 proc AMG, 20 proc AM beide long.. Daarnaast nog kleintje long en kleintje short. 4 in porto is het wel zo'n beetje.
  14. forum rang 7 Just lucky 3 september 2017 21:01
    Omgedraaid was beter geweest. AMG gaat in 2 jaar nog verdubbelen, AM haalt dat niet, veel te veel concurrentie vanuit china.
  15. WFe 3 september 2017 21:23
    Op basis van aankoop januari 2012
    95,4% AMG (10.000 stuks)
    4,6% Esperite (voorheen CryoSave - Stamcelbank) (2.000 stuks)

    Op basis van koers 01-09-2017
    99,7% AMG (10.000 stuks)
    0,3% Esperite (voorheen CryoSave - Stamcelbank) (2.000 stuks)

    Ik had vertrouwen in de stamceltechnologie en een LT-visie, maar de koers is inmiddels met meer dan 75% gedaald en ik beschouw deze investering dan ook als verloren. Ik ben meer van op dat ene paard wedden ;-)
  16. [verwijderd] 4 september 2017 06:12
    Ik ben beginner en AM heb ik in feb 2016 gekocht.
    Ik heb geprobeerd hoog te verkopen en weer lager terug te kopen ..... een aantal keren gelukt, maar op een bepaald moment toch weer ets duurder teruggekocht. :>)
    AMG heb ik vorige jaar november in het dipje gekocht.
    Per saldo veel geluk gehad dat ik als beginner voor deze aandelen heb gekozen.
    Ik probeer nu eerst meer kennis op te bouwen, voordat ik beslissingen neem.

785 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 40 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht