Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Daar zijn we weer!

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite


Prinsjesdag vandaag! We zouden het bijna vergeten, maar vandaag presenteert het demissionaire kabinet haar plannen voor het nieuwe jaar. Omdat er een nieuw kabinet aan zit te komen, blijft het bij plannen.

De Algemene Beschouwingen zijn al geschrapt. Minister Dijsselbloem tekent vanochtend de rijksbegroting en stopt die vervolgens in zijn koffertje.

 

 

Die traditie van het koffertje op Prinsjesdag begon in 1947, toen minister Lieftinck van Financiën de eerste Rijksbegroting na de Tweede Wereldoorlog in stijl wilde aanbieden aan de Tweede Kamer. In Engeland was dat al langer gebruikelijk.


Heineken en Heineken Holding

Opnieuw een grootaandeelhouder die gebruik maakt van het sterke beurssentiment. FEMSA, de Mexicaanse bottelaar van Coca-Cola, verkoopt ongeveer een kwart van haar belang in Heineken. FEMSA kreeg in 2010 20% van Heineken in handen toen Heineken de biertak van FEMSA overnam.

 

 

Vanaf vandaag hebben de Mexicanen nog een totaal belang van 14,76% in Heineken. Dat bestaat uit 8.63% in Heineken en 12.26% in Heineken Holding. De familie Heineken kocht voor 200 miljoen euro mee in de holdingverkoop en breidt haar belang dus wat uit.

De familie had tot nog toe een belang van 51,7% in Heineken Holding, dat op zijn beurt weer 50,005% van de aandelen van het gewone Heineken bezit. Verdeel en heers, heet dat.


Azië ploetert voort

In Azië is het kalmpjes vanochtend. Iedereen is in afwachting van de Fed morgen, en houdt zijn kruit nog even droog. Hopelijk geldt dat ook voor onze vriend in Noord-Korea.  

 

 

De futures

Kijken we naar de futurestanden van dit moment: olie wederom boven de 50 dollar, goud zakt richting 1.300 dollar en de bitcoin trekt een lange neus naar alle bubbleroepers: 

 

 

Koers/Beweging

+/-%

FTI -0,10 -0,0%
S&P Future +0 +0,0%
Nasdaq Future -0,5 -0,01%
Eurodollar 1.1988 +0,4%
Olie (WTI) 50,21 -0,7%
Goud 1307 -0,8%
Bitcoin 3879 +4%

 

Nieuws en agenda:

Het belangrijkste nieuws van deze dag:  

 

De agenda voor vandaag. Wederom een nieuwsluwe dag:

  • 00:00 Neways AVA
  • 11:00 Duitsland ZEW economisch sentiment sep 12,5
  • 14:30 VS building permits aug 1,220M
  • 14:30 VS housing starts aug 1,180M

 

En dan nog even dit 

Vaak wordt topman Goddijn verweten niet genoeg op te komen voor de belangen van zijn externe aandeelhouders. Het bedrijf gaat nu voor 50 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Dat doet het echter niet voor zijn aandeelhouders, maar voor het eigen personeel, ter dekking van opties en aandelenbeloningen. 

 

 

Maar gewoon laten zo dan? Wel lekker rustig... 

 

 

Speelgoedgigant Toys'RUs is zo goed als failliet. Misschien dat Sinterklaas nog redding kan bieden, maar dan moet de goedheiligman wel snel zaken komen doen:

 

 

En ja hoor, daar is tie al:

 

 

John Chambers, voormalig topman van Cisco, geeft nu helemaal de pijp aan Maarten. De net 68 geworden Chambers trad twee jaar geleden al terug als CEO en stopt nu ook als Chairman bij het geplaagde Cisco.

 

 

Intertrust wordt verweten gebrekkig te communiceren. Dit is best grappig: de headlines vanochtend:

Amsterdam – 19 September 2017 – Intertrust N.V. (“Intertrust” or the “Company”) [ticker symbol INTER], a leading global provider of high-value trust, corporate and fund services, today announces that Maarten de Vries, Chief Financial Officer and member of the Management Board, has informed the Company of his decision to step down from his position before the end of the year to pursue a new opportunity outside of Intertrust.

 

En die uitdaging is snel gevonden; de zieke topvrouw Maëlys Castella van Akzo geeft de pijp dus aan Maarten:

 

AkzoNobel today announces Maarten de Vries as Chief Financial Officer (CFO), starting January 1, 2018.

 

Zowel CEO als CFO bij Intertrust vertrekken dus. Opvallende gelijkenis trouwens, tussen de twee mannen. Maakt de communicatie er ook niet gemakkelijker op...

 

  

 


Veel succes vandaag, de koersen vindt u zoals altijd hier op de IEXONE monitor.

 

<


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Verkruimel 22 september 2017 07:48
    "vandaag presenteert het demissionaire kabinet haar plannen"

    Een paar dagen geleden schreef ik op IEXGeld over die vreemde neiging van financiële mensen hun bedrijven vrouwelijk te maken. Nu zie ik dat het ook al met regeringsinstanties gebeurt. Een zo overduidelijk onzijdig woord, en dan is er toch iets in het financiële brein dat zegt: "Dit is een vrouw - gebruik het speciale bezittelijke voornaamwoord voor vrouwelijke zaken!".

    Vreemd.

    Omdat veel mensen niet meer weten welke woorden vrouwelijk zijn zijn ze bijna allemaal "ook mannelijk", oftewel "v (m)" verklaard, zodat je je met het neutrale "zijn" ("zijn plannen" in dit geval) nooit een buil kunt vallen. Maar hier staat het onzijdige lidwoord "het" bovendien drie woorden terug in de zin te verkondigen dat het bezittelijk voornaamwoord "zijn" moet zijn.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links