Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Verdere daling euro helpt AEX vooruit

TA: Verdere daling euro helpt AEX vooruit

Bij een eventuele verdere daling van de euro/dollar zou een technische verzwakking in de Europese munt optreden. Voor de Europese aandelenbeurzen kan dat richtingbepalend zijn, want de sterke euro heeft in de afgelopen maanden juist voor stagnatie gezorgd.

Nederlandse beurs stuit op weerstand

De opmars van de AEX-index begint te haperen onder een belangrijke barrière. Ten eerste ontmoet de AEX de horizontale weerstand rond 531,62, die is gevormd door de koerstop van 2 juni (rode horizontale lijn). Ten tweede stuit de Nederlandse beursindex op de dalende toppenlijn (schuine dikke blauwe lijn), die eveneens net boven 531 voor tegendruk zorgt. 

Een nieuwe verbetering treedt op indien de AEX-index boven deze horde weet te breken. Daarna mag een verdere koersstijging tegemoet gezien worden.

Het koersdoel ligt vervolgens rond 563,98 (gevormd op 13 juli 2007), met een tussentijdse horde rond 537,84, gevormd door het topje van 9 mei 2017. Vooralsnog zien we de AEX wat gas terugnemen, nu de 531,62 horde in zicht komt. De AEX-index heeft pas echt bewezen steun rond 506,23 (gevormd op 27 maart). Echter er bevinden zich twee tussenliggende steunniveaus rond 522,72 en 512,82.

Voorlopig is de herstelbeweging, die vanaf de bodem van eind augustus is gestart, intact. Belangrijk is dat het patroon met hogere bodems van de afgelopen weken ongeschonden is. De AEX laat afgezien van de ups en downs van de afgelopen maanden, per saldo een horizontale trend zien tussen 506,23 en 563,98.


Euro/dollar test steun

Belangrijke steun voor de Europese aandelenbeurzen is de ontwikkeling van de EUR/USD. Technisch lijkt de euro wat te verzwakken. De euro heeft de stijgende trend gebroken, waardoor het technisch beeld minder sterk is geworden. De weerstand ligt op 120,55 (gevormd op 25 juli 2012).

Ten tweede is er eind vorige week een lagere top gevormd, die verkoopdruk signaleert. De euro test nu de steun 118,30. Een doorbraak en slotstand onder 118,30 genereert een nieuwe verzwakking. Dit is de opmaat voor verdere koersdaling, mogelijk richting steunzone 113-116. Een dergelijke koersdaling zou de AEX kunnen helpen over de weerstand 531,62 te springen.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Olieprijs nog niet uitgebroken
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Gerelateerd

Reacties

437 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. kees5555 26 september 2017 08:54
    Update over mijn conflict met BNP Markets, over de tijdens de zilver flash crash gesloten booster op zilver 15,32, terwijl de officiële prijs niet lager geweest is dan 15,54 en de booster aanvankelijk die ochtend ook nog 20 minuten lang verhandeld werd bij een zilverprijs van 15,90.

    BNP Markets wil mijn geld niet terug geven en zegt dat ik naar de Franse rechter moet of de Franse AMF. Pas op: in de marketing emails richting belegger staat dat ze onder toezicht vallen van AFM, maar als je klaagt vertellen ze dat je naar de AMF in Frankrijk moet.

    De zaak ligt nu bij AFM en Euronext.

  2. [verwijderd] 26 september 2017 09:02
    Dax naar 12330. daarna 12490 om shorters al uit systeem te krijgen, of het dald naar 12800 meteen dan up om longers erin te krijgen.

    Vaak tuin ik erin en daarna nog eens 12% eraf. In verleden ook misgelopen.
    Verkoop ik na 7 % daling daald het 21%

    Zou wat zijn als 7 jaar bull gaat verkopen, een ontploffing van 51% daling.
  3. kees5555 26 september 2017 09:02
    quote:

    kees5555 schreef op 26 september 2017 08:54:

    Update over mijn conflict met BNP Markets, over de tijdens de zilver flash crash gesloten booster op zilver 15,32, terwijl de officiële prijs niet lager geweest is dan 15,54 en de booster aanvankelijk die ochtend ook nog 20 minuten lang verhandeld werd bij een zilverprijs van 15,90.

    BNP Markets wil mijn geld niet terug geven en zegt dat ik naar de Franse rechter moet of de Franse AMF. Pas op: in de marketing emails richting belegger staat dat ze onder toezicht vallen van AFM, maar als je klaagt vertellen ze dat je naar de AMF in Frankrijk moet.

    De zaak ligt nu bij AFM en Euronext.

    Aanvulling:
    Zie hier de tekst die jullie in BNP Market's e-mails kunnen lezen:
    ...en haar activiteiten in Nederland vallen onder het gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten.
    Staat onderaan hier:
    p5trc.emv2.com/HM?b=aGBfb5zhQpWqDpnsT...

    En hier vertelt BNP Markets wat anders:
    Mocht u het ondanks deze toelichting niet eens zijn met de behandeling van uw klacht dan wijzen wij u erop dat op de betreffende Booster Frans recht van toepassing is en de Franse rechter bevoegd is verklaard om over geschillen ten aanzien van het product te oordelen. Ook kunt u overwegen zich te wenden tot het KiFID met het verzoek voor u te bemiddelen in uw communicatie met onze Franse toezichthouder Autorité des Marchés Financiers (AMF).
  4. [verwijderd] 26 september 2017 09:20
    Maffia is het, ing ook.
    heb daar ook met advocaten gezeten, ik winnen in 1 nacht en om 0800 niet openen expres en zeggen ze ik had emotie om geld te winnen en om 0830 weer openen als ik verlies had en om 0905 stoplos. Hahah zeggen we hadden storing en stoplos was aangetikt in de avond.
    Toen kon je nog stukken short en long kopen van 0,14 en verkopen voor 1.20
437 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links