Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Vooruitblik op kwartaalcijfers

TA: Vooruitblik op kwartaalcijfers

Veel aandacht gaat uit naar het cijfersseizoen dat morgen start. Ik kijk in mijn blog vandaag al vooruit met de technische plaatjes van ASML en Akzo. Verder bespreek ik het sterke omzetprofiel van de Nederlandse beurs, dat aangeeft dat er weer veel nieuw geld in de markt komt.

Positieve signalen

Eerst de AEX, die op korte termijn drie verse positieve signalen zien. Ten eerste heeft de AEX de koerstop van mei rond 537,84 gebroken. Deze laatste uitbraak is gevolgd door een hogere (pullback) bodem boven deze voormalige weerstand. 

Tenslotte is de consolidatiefase van de afgelopen week, alsmede het topje van 5 oktober rond 542,88, opwaarts gebroken. De AEX index kan nu weer omhoog. Blijf in de markt.


Vers kapitaal richting aandelen

Positief is de moneyflow (MF) van de Nederlandse beurs, dat naar het hoogste punt van de afgelopen jaren is gestegen. De moneyflow indicator maakt een opwaartse draai nadat de MF eerder al de top van augustus had gebroken. Dit geeft aan dat er weer sprake is van instroom van vers kapitaal richting de Nederlandse beurs.

De moneyflow indicator geeft de onderliggende geldstromen van de Nederlandse beurs weer. In de berekening van deze indicator worden de beursomzetten op het Damrak en het koersgedrag cumulatief verwerkt.

Een stijgende moneyflow duidt op de instroom van vers kapitaal. Een dalende moneyflow geeft aan dat er geld aan de markt wordt onttrokken. Een zijwaarts tenderende moneyflow geeft aan dat de geldstromen in evenwicht zijn.


ASML kijkt opwaarts

ASML, wereldwijd marktleider op het gebied van lithografiemateriaal voor halfgeleiders, ligt er prima bij. Beleggers houden hun stukken goed vast in de aanloop naar de kwartaalcijfers.

ASML beweegt in een uptrend, getuige het patroon van hogere toppen en bodems. Dit signaleert dat kopers steeds hoger durven in te stappen. Er ligt weerstand rond 160 (berekend koersdoel). De steun bevindt zich rond 124,90 (gevormd op 3 april).


Akzo Nobel kijkt kat uit de boom

AkzoNobel, multinational op het gebied van verven en lakken en chemicaliën, heeft nog geen richting gekozen. Beleggers kijken duidelijk de kat uit de boom in de aanloop naar de kwartaalcijfers. AkzoNobel beweegt in zijwaartse richting tussen steun 74,21 (gevormd op 16 maart) en weerstand 83,09 (top van 25 april). De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid geven omtrent het verdere koersverloop.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 76
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Gerelateerd

Reacties

172 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 oktober 2017 09:51
    Uit de sprookjes van Ta.

    Daar stonden de 1000 IEX mannetje voor de open tuindeuren van opa's huisje te kijken naar het doosje in hun midden, Ta de grote leider trok de stoute schoenen aan en opende voorzichtig de doos van Pandora en er klauterde een klein duiveltje uit die de vrijdag expiratie op 533.33 zette.

    (566.66 kan natuurlijk ook, maar ik prefereer bovenstaande uitkomst)
172 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links