Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,905
  • Verschill

    -0,004 -0,39%
  • Volume

    6.519.524 Gem. (3M) 6,9M
  • Bied

    0,898  
  • Laat

    0,909  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming het aandeel van 2017

50.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 2122 2123 2124 2125 2126 ... 2538 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Gevelboer 18 oktober 2017 22:04
    quote:

    Buts schreef op 18 oktober 2017 22:01:

    Je bent gek om te blijven zitten zoals sommige hier beweren, eruit en lager instappen is eennstuk voordeliger dan zitten blijven en maar wachten dat de koers stijgt, dat de koers stijgt is op zeker maar nu nog ff niet, succes allen
    Dat is nu net de vraag...gaat het nog lukken om hem voor een lager niveau te kunnen terugkopen. Vorige week rolde iedereen jubelend over elkaar. De feiten zijn nog onveranderd, dus kan snel weer dezelfde beleving in het aandeel komen en loop je een stukje stijging mis.
    Na morgen weten we zeker wat de koers morgen zal doen.
    Op deze stand durf ik niemand te adviseren uit te stappen om lager in te kunnen stappen
  2. Buts 18 oktober 2017 22:10
    Klopt wat je zegt maar ik heb er nog geen goed gevoel bij en misschien het geluk om onder de 0,65 in te stappen, we gaan het zien deze dagen, en nu scheelt het al een aardig bedrag wat ik niet verliest
  3. [verwijderd] 18 oktober 2017 22:16
    quote:

    Buts schreef op 18 oktober 2017 22:01:

    Je bent gek om te blijven zitten zoals sommige hier beweren, eruit en lager instappen is eennstuk voordeliger dan zitten blijven en maar wachten dat de koers stijgt, dat de koers stijgt is op zeker maar nu nog ff niet, succes allen
    Zoals ik al eerder vandaag heb gezegd..... Niet iedereen hier heeft de tijd om constant naar die koers te loeren en op de knoppen te drukken.
    Vind het daarom wat voorbarig om die personen direct voor gek te gaan verklaren.

    Of jij moet me even de exacte bedragen doorgeven waarop ik moet aan- en verkopen, dan wordt het een ander verhaal.

    Ik moet gewoon 40 uur werken voor mijn centen. ;-)
  4. [verwijderd] 18 oktober 2017 22:18
    19 miljoen usd = 16,1 miljoen euro.
    standaard 2 miljoen extra vanuit ander zaken, eu, patents etc.
    zie ik nu 18,1 miljoen euro Q3.
    Dat is ten opzichte van Q2 20% erbij

    Niets wereldschokkends, is als verwacht denk ik.
    En dan op naar Q4.

    Wat kost een patientjaar? Delen door 4, en pak m beet 200 patienten erbij.
    Plus de toename in acute behandelingen.

    1 Euro staat in november al op de borden, dus hou op met panieken, en doe wat onderzoek.
    In december komt het bericht nog dat de sBLA naar de FDA is verzonden, nog een boost.

    Verwachtte een dip, daarom ben ik er even uitgestapt. Heb nu een verliesje met rood, en een klein verliesje met mijn aankopen van vandaag. Maar maak je niet zo druk, voor 70 cent kun je je aan pharming zoals het er nu voorstaat niet echt meer een buil vallen. Die centjes zie je altijd wel weer terug, ook al gaat het niet zo voorspoedig als ik momenteel voorzie.
  5. Peuk 18 oktober 2017 22:23
    Brengen jullie zo onze nijntjes lekker naar bed? Goede nacht... morgen knallen (omhoog)
  6. Buts 18 oktober 2017 22:23
    Sommige hier zeggen ik blijf lekker zitten lig ze op de plank of ik laat me niet gek maken door te verkopen, maar ik doet het wel en met wat geluk goedkoper er weer in, en klopt ik heb de luxe om de gehele dag achter de knoppen te zitten
  7. [verwijderd] 18 oktober 2017 22:31
    Iemand een tip hoe het orderboek van vandaag is in te zien. Viel mij vanmiddag op dat er heel veel laat en bied orders eindigend op xxx219 voorbij kwamen
  8. [verwijderd] 18 oktober 2017 22:32
    quote:

    weveka schreef op 18 oktober 2017 22:23:

    [...]
    zeer interessant al die mintekens !!
    Yep, zie je ook de trend, of ben je daar een klein beetje oot-indisch blind voor?

    Laten we dit nog eens terug onder de aandacht brengen, aangezien er dit jaar mogelijk geen minnetje meer staat.

    Pharming Group N.V. is voor het eerst in haar geschiedenis operationeel winstgevend. De verkoop van haar enige vermarktbare geneesmiddel Ruconest groeit beetje bij beetje. Pharming verwacht hiermee steeds meer marktaandeel te kunnen veroveren.
    Pharming heeft jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van een geneesmiddel op basis van innovatieve therapeutische eiwitten uit konijnenmelk tegen aanvallen van erfelijke angio-oedeem. In 2014 keurde de Amerikaanse toezichthouder het middel Ruconest goed. Aanvankelijk zou Pharming dit met een grotere partner (megafarmaceut Valeant) exploiteren. Deze raakte echter in grote problemen. Pharming kocht eind 2016 de volledige verkooprechten terug van Valeant. Daartoe moest zij een forse converteerbare obligatielening uitgeven. Deze beslissing heeft effect: de omzet bedroeg in het eerste kwartaal van 2017 bijna het achtvoudige van die in het eerste kwartaal vorig jaar. Dit maakte dat de vergadering eigenlijk meer over 2017 ging, dan over 2016.
    Nieuws uit de aandeelhoudersvergadering
    Tijdens de aandeelhoudersvergadering leggen bestuur en commissarissen verantwoording af voor het gevoerde beleid en gehouden toezicht.
    Daarnaast gaat het bestuur het gesprek met aandeelhouders aan over kansen en risico’s voor de onderneming.
    De VEB bezoekt vrijwel alle aandeelhoudersvergaderingen van Nederlandse beursfondsen (en van een aantal grote Europese bedrijven).
    Dit artikel geeft een overzicht van de belangrijkste gespreksonderwerpen in de aandeelhoudersvergadering van: Pharming
    Datum vergadering: 24 mei 2017
    De VEB stemde voor alle agendapunten.

    Vooruitblikken
    De zaal zat goed vol met aandeelhouders. De teneur was positief: CEO Sijmen de Vries en CFO Robin Wright waren duidelijk in hun nopjes met de eerste operationele winst van Pharming in het eerste kwartaal dit jaar. De aanwezige aandeelhouders leken de geboekte resultaten te waarderen.
    Ruconest is Pharmings enige goedgekeurde geneesmiddel en dient ter bestrijding van aanvallen van erfelijke angio-oedeem, een erfelijke aandoening die zich kenmerkt door heftige, plaatselijke zwellingen. In het gebied rond de keel kunnen deze levensbedreigend zijn. De aandoening is zeldzaam (1 op 30.000 mensen lijdt eraan). De totale markt voor geneesmiddelen voor de bestrijding van acute angio-oedeem bedraagt in de grootste markt, die van de VS, toch zo'n 850 miljoen euro. Pharming heeft hierin nu een aandeel van ongeveer 3 procent. Hierbij lichtte de Vries toe dat de VS nu eenmaal de grootste markt vormt, omdat het niveau van behandeling daar relatief intens is én vanwege de agressieve beprijzing door de daar actieve producenten.
    Gezien Pharmings overtuiging dat Ruconest superieur is aan de producten van concurrenten Shire en CSL-Behring, verwacht zij geleidelijk aan meer marktaandeel te kunnen veroveren. Pharming probeert het potentieel van het middel aanmerkelijk te vergroten. Allereerst door ook goedkeuring te krijgen voor de toepassing ervan als preventief geneesmiddel. Ter illustratie toonde De Vries in de vergadering de testresultaten van door de toezichthouder goedgekeurde geneesmiddelen van concurrenten naast de resultaten van preventieve toepassing van het eigen middel. Het lijkt veel beter te werken. Bovendien met een geringere kans op vervelende bijwerkingen. Slaagt deze aanpak, dan ligt een extra markt in de VS open ter grootte van 750 miljoen dollar - nu geheel in handen van Shire. Daarnaast werkt Pharming aan andere, gebruiksvriendelijker toedieningswijzen van haar medicijn.
    Verder werkt Pharming aan geneesmiddelen voor de ziektes van Pompe en Fabry. Pompe betreft een ongeneeslijke, erfelijke aandoening die zich manifesteert door een voortschrijdende verslapping van de spieren. Fabry is een evenzeer erfelijke aandoening, waarbij een stapeling van vetten optreedt in de cellen van de bloedvaten, spieren en zenuwen. Dat leidt uiteindelijk tot stoornissen in het functioneren van belangrijke organen. Waarom richt Pharming zich op deze twee? Het gaat hier– net als bij het erfelijke angio-oedeem – om zeldzame aandoeningen waarvoor weinig medicatie bestaat. Daarbij wordt de markt gedomineerd door een of twee spelers. De bestaande medicatie is relatief duur en heeft mogelijk veel vervelende bijwerkingen (een zogenaamde black box warning). Doordat Pharming dergelijke bijwerkingen niet verwacht bij medicatie op basis van eiwitten uit konijnenmelk, worden hogere doseringen mogelijk. Dat leidt hopelijk tot hogere effectiviteit en betere behandelingsmogelijkheden. De Vries kwam zelfverzekerd over wat betreft de mogelijkheden. Op het vlak van de termijn waarop Pharming de ontwikkeling van deze nieuwe geneesmiddelen wenst te volbrengen, gaf hij verder weinig prijs. Aannemelijk is dat het op de markt komen van deze nieuwe middelen nog jaren op zich laten wachten, zo dit al gebeurt.

    Herfinanciering
    Een belangrijk onderwerp van bespreking vormde verder de omvangrijke herfinanciering van 100 miljoen dollar. Pharming kondigde deze al op 17 mei 2017 aan. CFO Wright omschreef de nieuwe geldverstrekker tijdens de vergadering als "best creditor in the industry". Met het oversluiten van de bestaande financieringen voorkomt Pharming verdere convertering van lening in aandelen door geldverstrekkers. Zo voorkomt Pharming een mogelijke verwatering tot 24%. Verder beteugelt Pharming de koersbewegingen van het aandeel die ontstonden door de forse volumes die op de markt kwamen wanneer converterende geldverstrekkers hun belangen verkochten. Voor de onderneming is van belang dat de financiering minder drukt op de financieringskosten van Pharming. Dat lijkt bij een rente van 12 procent op het eerste gezicht wellicht wat vreemd. Overeengekomen is dat de helft van de rente steeds bij de hoofdsom opgeteld wordt. Zo legt de financiering op korte termijn minder beslag op de liquiditeit van de onderneming. Dat maakt het risicoprofiel van Pharming lager (zij het dat dit nog steeds aanmerkelijk is). Verder kan Pharming zo meer middelen alloceren voor de broodnodige investeringen in marketing en verkoop, en R&D.
    Voor de rest van het jaar verwacht Pharming verdere omzetgroei. Wel moet rekening gehouden worden met eenmalige kosten voor het vervroegd aflossen van de lopende financieringen (9 procent van het nominale schuldbedrag, deels te activeren, deels via de winst- en verliesrekening) en het aangaan van nieuwe. Deze drukken de cijfers van het tweede kwartaal.
    Verder is vermeldenswaardig dat Pharming ook actief zoekt naar geneesmiddelen van andere fabrikanten die zij via haar netwerk in de VS en de EU kan aanbieden.
  9. [verwijderd] 18 oktober 2017 22:35
    quote:

    Buts schreef op 18 oktober 2017 22:23:

    Sommige hier zeggen ik blijf lekker zitten lig ze op de plank of ik laat me niet gek maken door te verkopen, maar ik doet het wel en met wat geluk goedkoper er weer in, en klopt ik heb de luxe om de gehele dag achter de knoppen te zitten
    Succes morgen. Maar zorg dat je op tijd de knoppen aanraakt, aangezien het wel eens anders kan gaan dan je denkt.
  10. Buts 18 oktober 2017 22:41
    quote:

    Madebeliefje schreef op 18 oktober 2017 22:35:

    [...]

    Succes morgen. Maar zorg dat je op tijd de knoppen aanraakt, aangezien het wel eens anders kan gaan dan je denkt.
    Soms komt wat je denkt uit vaak ook niet dus zonder geluk vaart niemand wel, maar jij ook veel succes.
    Ik zit er morgen weer achter de knoppen en we gaan het beleven
  11. [verwijderd] 18 oktober 2017 22:43
    quote:

    Madebeliefje schreef op 18 oktober 2017 22:32:

    [...]

    Yep, zie je ook de trend, of ben je daar een klein beetje oot-indisch blind voor?..............


    Mooi verder uitgelegd dan kille cijfers. Bij deze 100ste duimpje.
  12. [verwijderd] 18 oktober 2017 22:46
    quote:

    raarmaarwaar schreef op 18 oktober 2017 22:43:

    [...]
    Mooi verder uitgelegd dan kille cijfers. Bij deze 100ste duimpje.
    Hihi, tjeemig, dat had ik niet eens door. Thanks.
  13. forum rang 8 lucas D 18 oktober 2017 22:48
    De laatste dagen zie ik de koers steeds meer richting mijn verwachting voor de cijfers van 0,68 gaan. Niet dat ik daar vrolijk van word, maar dat dit een koers zou zijn zonder de 3e kwartaalcijfers gezien te hebben staat voor mij vast.
    Mijn verwachtingen van 0,94-112 bij de jaarcijfers 2017 zal er dan ook niet ver naast zitten.
    Gewoon omdat de 3e kwartaalcijfers waarop ik dat stoel (18,4m. euro) al 20% boven die van het 2e kwartaal is.

    Verwachtingen die daar boven uit komen kunnen alleen hoger uitkomen wanneer de omzet 4e kwartaal extreem veel hoger is dan de 21,5m die van het 3e kwartaal plus 15-20% al zal zijn.

    Dan heb ik het over circa 33% hoger dan 21-21,5m. (door het niet kunnen leveren van Shire :3)

    note: de omzetten bepalen de koers, de omzetten bepalen of er winst is of niet. Alles draait dus om de omzet. Ook de koers!

  14. Bailey-Leah 18 oktober 2017 23:33
    quote:

    Zinho schreef op 18 oktober 2017 18:42:

    [...]

    Zinho,

    Ik neem het overgrote deel van de berichten hier niet serieus en sla daarom heel veel berichten over.
    Er is maar een handje vol mensen waar ik de berichten wel van lees en waardeer. En (soms) op reageer. Dat scheelt mij enorm veel wel verdiende vrije tijd. ;)

    Terug naar Pharming zelf. Ik heb al een paar keer verkondigd dat er teveel euforie is en de koers op lucht gebaseerd is/was.

    Ik heb vanmorgen 1/3 van mijn deeltje teruggehaald. Morgen weer 1/3 terughalen( als mijn stoploss afgaat). Van LT ben ik nu even een winstnemer. ;)
    Ik kan op dit moment niet veel overdag de koers in de gaten houden, werk moet tenslotte voorgaan. Daarom de stoploss!

    Ik had deze grote daling pas na de Q3 cijfers verwacht en het was de bedoeling om op/na de Q3 cijfer er (tijdelijk) uit te gaan.
    Ik heb genoeg met Pharming meegemaakt om te weten dat je soms je winsten moet pakken. ;)

  15. Bailey-Leah 18 oktober 2017 23:40
    quote:

    lucas D schreef op 18 oktober 2017 22:48:

    note: de omzetten bepalen de koers, de omzetten bepalen of er winst is of niet. Alles draait dus om de omzet. Ook de koers!


    Zo is het maar net. De lucht loopt eruit voor de Q3 cijfers.

    Het is jammer dat ik op dit moment niet overdag de koersen beter in de gaten kan houden om een beter beeld te vormen voor mezelf.
  16. gyronando 19 oktober 2017 00:18
    quote:

    EFBO schreef op 18 oktober 2017 18:08:

    Is het mogelijk dat diegene die verkoop ook zelf aan het kopen is ? En daar tussendoor de particulieren meeneemt ?
    de connecting computers /broekzak vestzak handel mag allemaal in
    Adam.
  17. [verwijderd] 19 oktober 2017 00:33
    Ik denk dat dit al achterhaald is door de feiten. Maar ben nog lang geen ingewijde. Kijk maar naar die getallen en hun "mogelijke" groei de volgende jaren.

    www.transparencymarketresearch.com/pl...

    Uitgebreid gebruik voor HAE Maakt C1-remmer Drug Class Dominant

    C1-remmer, C1-remmer, Kallikrein-remmer en selectieve Bradykinin B2 receptor antagonist (Firazyr). HAE en profylaxe. Het C1-remmer segment is het meest gebruikt in de behandeling van acute HAE en profylaxe. Het segment van Selective Bradykining B2 Receptor zal naar verwachting de voornaamste groeitempo laten zien in de prognoseperiode. Dit komt voornamelijk door uitbreiding van O & O-activiteiten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe C1-remmertefecten die subcutaan kunnen worden toegediend. Anderzijds, wordt het segment van kallikreïne-inhibitor (Kalbitor) Voorspelde een matige CAGR entre 2017 en 2025. De groei van kallikreïneremmer segment voortvloeit uit de toenemende voorkeur voor zelf-toegediende geneesmiddelen te registreren. Bovendien verwacht de stijgende voorkeur voor Firazyr de groei van het segment Kalbitor te belemmeren. HAE-gevallen zullen de groei van dit segment waarschijnlijk de afgelopen jaren waarschijnlijk verhogen.

    Op basis van de doseringstype wordt de markt gesegregeerd in gelyofiliseerd en vloeibaar / injecteerbaar. Van de twee, gevriesdroogde segment hield de leidende marktaandeel in 2016 op de rug van Toenemende praktijk van intraveneuze toediening van geneesmiddelen voor de behandeling van HAE. C1 esteraseremmer in opkomende markten van Azië-Pacific en Latijns-Amerika zal naar verwachting een positief effect hebben op het gevriesdroogde segment.

    Het vloeibare / injecteerbare segment zal waarschijnlijk in 2025 aanzienlijk marktaandeel hebben door verschillende factoren. Firazyr over Kalbitor door artsen. [Artikel in het Frans] De verwachte lancering van subcutane Cinryze, Berinert en DX-2930 zal de groei van het gevriesdroogde segment verder belemmeren. Om concurrerend te blijven, zijn bedrijven wedijveren om de varianten van Cinryze subcutane en Berinet introduceren voor profylactische behandeling en zullen naar verwachting de handel verkrijgbaar zijn in 2019 en 2018 respectivement. Ondanks de vloeibare / injecteerbare aard van Firazyr en Kalbitor kunnen de bijwerkingen die daarmee samenhangen, het vloeibare / injecteerbare segment in de prognose beperken.

    In termen van distributiekanaal is de markt in dit rapport verversteld in ziekenhuisapotheken en onafhankelijke apotheken en afzetbedrijven. Van de twee domineren onafhankelijke apotheken en winkels de markt in 2016; Het segment zal naar verwachting dominantie houden in 2025.

    Noord-Amerika tot de Plasmaprotease C1-remmer Behandelingsmarkt tot 2025

    Geografisch gezien is de plasmaprotease C1-remmerbehandelingsmarkt verdeeld in vier belangrijke regio's, namelijk Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Rest of the World. In dit document rapporteren we over de prevalentie van HAE-remmers bij de behandeling van H1N1. regionale markt.

    De wereldwijde plasmaprotease C1-remmerbehandelingsmarkt heeft een sterk geconsolideerde verkoperlandschap. Shire plc, Pharming Group N.V., CSL Limited en Sanquin zijn de belangrijkste bedrijven die in deze markt actief zijn.

50.750 Posts
Pagina: «« 1 ... 2122 2123 2124 2125 2126 ... 2538 »» | Laatste |Omhoog ↑

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht