Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Galapagos BE0003818359

Laatste koers (eur)

27,120
  • Verschill

    -0,440 -1,60%
  • Volume

    86.317 Gem. (3M) 80,2K
  • Bied

    27,080  
  • Laat

    27,200  
+ Toevoegen aan watchlist

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 harvester 19 oktober 2017 15:55
    Uniqure beleeft forse koersschommelingen gisteren 18% eraf en nu 34% erbij. Vandaag met groot volume.
    Vandaag bericht patenten verworven van een Italiaan op het gebied van hemofilie.

    Misschien was er gisteren iemand die een ander bericht had verwacht.
  2. forum rang 4 harvester 19 oktober 2017 20:02
    quote:

    harvester schreef op 19 oktober 2017 15:55:

    Uniqure beleeft forse koersschommelingen gisteren 18% eraf en nu 34% erbij. Vandaag met groot volume.
    Vandaag bericht patenten verworven van een Italiaan op het gebied van hemofilie.

    Misschien was er gisteren iemand die een ander bericht had verwacht.
    Koers nu 56% omhoog vandaag. Helaas zelf te vroeg verkocht.
  3. [verwijderd] 20 oktober 2017 08:26
    quote:

    flosz schreef op 19 oktober 2017 22:49:

    Kleine samenvatting UniQure Hemophilia B:

    Advancing AMT-061 in #HemophiliaB i.media-server.com/version/1508412594...
    Gefeliciteerd Flosz !
    Heb vandaag de AMT koffiemok maar uit de kast getrokken :-)

    oveigens werkt je link niet, maar kan iedereen naar het www.iex.nl/Forum/2448/uniQure.aspx forum
  4. flosz 20 oktober 2017 15:57
    Hoi Winx en Giraf, linkje werkt idd. niet meer, presentatie is ook vd site verdwenen.
    Gelukkig hebben we de screenshots nog. Mbt koers: het zal nog even w88 zijn voor we de $40 weer zien.
    OTdraad lijkt me voldoende hier, bij interesse gewoon naar QUREforum.
    Gr.
  5. forum rang 10 voda 23 oktober 2017 17:05
    Pharming oefent warrants uit

    Gepubliceerd op 23 okt 2017 om 07:17 | Views: 5.030

    Pharming 16:47
    0,75 +0,04 (+4,93%)

    LEIDEN (AFN) - Pharming heeft de afgelopen periode 12,5 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven. Het biotechbedrijf deed dat sinds 10 augustus vanwege de uitoefening van warrants en opties en de conversie van obligaties.

    De nieuw uitgegeven aandelen zijn goed voor 1,5 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. Het ging om een converteerbare obligatielening met een looptijd tot 2021. Daarvan heeft Pharming nu 11,5 miljoen euro uitstaan.
  6. forum rang 10 voda 23 oktober 2017 17:19
    Pharmabedrijf Eurocept neemt Franse branchegenoot over

    Het in Ankeveen gevestigde Eurocept, leverancier van geneesmiddelen en medische thuiszorg, neemt de Franse branchegenoot Lucane Pharma over. Het bedrijf, in 2015 goed voor een omzet van €355 mln, is al langer overnamepad. In 2014 werd thuiszorgbedrijf Medizorg overgenomen.

    Lucane Pharma, opgericht in 2009, is actief op het gebied van ontwikkeling, registratie en verkoop van geneesmiddelen op het gebied van zeldzame aangeboren stofwisselingsziekten. De producten van het in Parijs gevestigde bedrijf worden verkocht in 22 landen. De onderneming werkt samen met zorgverleners bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen deze zeldzame ziekten.

    Specialistische geneesmiddelen
    Eurocept levert specialistische geneesmiddelen, onder meer op het terrein van anesthesie, oncologie, immunologie en neurologie. De jongste overname past in de 'buy & build' strategie van het Nederlandse bedrijf. Het streven is farmabedrijven te acquireren, naast ondernemingen die actief zijn in de medisch specialistische thuiszorg in Nederland en andere Noord-Europese landen, aldus ceo Mike van Woensel. 'Met Lucane Pharma ontwikkelen we samen met artsen geneesmiddelen voor patiënten met zeldzame ziekten', aldus de topman.

    Sinds 2013 heeft investeringsmaatschappij Gimv een minderheidsbelang in Eurocept, naast oprichter Van Woensel. Het bedrijf realiseerde in 2015 een bedrijfsresultaat van €7,7 mln, vergeleken met €4,2 mln het jaar ervoor, blijkt uit de laatst gedeponeerde jaarrekening. Ook de nettowinst was flink hoger: €5,8 mln tegenover €3,1 mln in 2014.

    fd.nl/ondernemen/1223981/pharmabedrij...
  7. forum rang 10 voda 24 oktober 2017 13:44
    Minder winst op hogere omzet voor Eli Lilly

    Gepubliceerd op 24 okt 2017 om 13:12 | Views: 65

    INDIANAPOLIS (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Eli Lilly heeft het derde kwartaal van het jaar meer omzet in de boeken gezet. De winst van het concern viel evenwel lager uit, onder meer door eenmalige kosten voor herstructurering en uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling. Verder werden de winstdoelen van het concern iets bijgesteld.

    De omzet van Eli Lilly in de periode steeg met 9 procent tot 5,7 miljard dollar. Enerzijds zorgden nieuwe medicijnen voor hogere opbrengsten. Anderzijds deden prijsstijgingen de omzet goed. De nettowinst van het concern viel bijna een derde lagere uit op 556 miljoen dollar.

    Eli Lilly maakte tevens bekend de strategische opties voor diergezondheidsonderdeel Elanco Animal Health te onderzoeken. Daarbij zou het kunnen dat het onderdeel via een beursgang op eigen benen wordt gezet. Ook een fusie of een verkoop behoort tot de mogelijkheden. Een definitieve beslissing over Elanco wordt medio 2018 verwacht.
  8. forum rang 10 voda 24 oktober 2017 15:18
    Drieklapper van Nederlands biotechbedrijf Uniqure

    Het Nederlandse biotechbedrijf Uniqure heeft zichzelf met drie opmerkelijke acties weer in de kopgroep genesteld van bedrijven die werken aan nieuwe gentherapieën. Beleggers zijn dolenthousiast. De beurskoers van het bedrijf uit Amsterdam is in een paar dagen tijd verdubbeld. Daardoor is de beurswaarde van de onderneming gestegen van circa $250 mln tot ongeveer $500 mln, Uniqure QURE$18,52-- is genoteerd aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq.

    De koersexplosie dateert al van vorige week toen Uniqure de gemeenschap van medicijnenontwikkelaars verraste met de mededeling dat het bedrijf een kleine maar belangrijke wijziging had doorgevoerd in zijn gentherapie tegen de bloederziekte hemofilie-B. Tegelijkertijd had het bedrijf zijn concurrentie afgetroefd door het patent te verwerven op een cruciaal element uit de vernieuwde therapie.

    Een DNA-monster wordt klaargemaakt voor genetisch onderzoekFoto: Hollandse Hoogte/Erik van 't Woud

    Kaspositie met $100 mln versterken
    Uniqure besloot meteen gebruik te maken van het positieve sentiment en kondigde maandag nabeurs zijn derde actie aan: het bedrijf gaat vijf tot bijna zes miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Dat betekent dat het bedrijf zijn kaspositie met circa $100 mln versterkt.

    Uniqure gold lange tijd als de grote belofte in gentherapie en was ook het eerste bedrijf dat een goedgekeurd medicijn op de markt mocht brengen. Het bedrijf, dat eerder nog Amsterdam Molecular Therapies (AMT) heette, kampte de laatste twee jaar echter met tegenslag. Bij de ontwikkeling van een gentherapie tegen hemofilie-B ging de aandacht steeds meer uit naar Uniqures concurrent Spark Therapeutics, dat betere data leek te presenteren.

    Toezichthouders geven meteen groen licht
    Vorige week sloeg Uniqure echter terug door zijn experimentele therapie te wijzigen. Het medicijn belooft daardoor een veel grotere stollingsfactor te bewerkstelligen, wat cruciaal is voor hemofilie-patiënten. Van groot belang was dat de toezichthouders - de Europese EMA en de Amerikaanse FDA - groen licht gaven aan de wijziging zonder dat Uniqure weer van voor af aan weer moet beginnen met het ontwikkelingstraject. Dat scheelt jaren werk en tientallen miljoenen euro's aan investeringen.

    Gentherapie is een van de grote beloftes van de geneeskunde, met name voor de genezing van erfelijke aandoeningen, die met één behandeling in principe definitief zijn te verhelpen. Tot nu toe zijn alleen gentherapieën voor enkele zeldzame aandoeningen goedgekeurd. Naar verwachting zal een gentherapie tegen hemofilie-B een van de eerste, zo niet de allereerste zijn die commercieel gezien ook interessant is.

    Fix-Padua-element kan stollingsfactor negen keer verhogen
    Naar nu blijkt heeft Uniqure afgelopen maanden gewerkt aan een wijziging van zijn gentherapie, waarbij het zogenoemde Fix-Padua-element in het medicijn werd geïntroduceerd. Die inspanningen stonden onder leiding van Sander van Deventer, een van de oprichters van Uniqure, die eerder dit jaar in een actieve rol bij het bedrijf terugkeerde. Het Padua-element verhoogt de stollingsfactor van bloed wel negen keer. Succesvolle toepassing in een medicijn zou ernstige bloedingen moeten voorkomen bij hemofilie-patiënten na bijvoorbeeld een val of bij een operatie.

    Uniqure heeft ook het patent verworven op het Padua-element, een vinding van de Italiaanse hoogleraar Paolo Simioni, die les geeft aan de Universiteit van Padua in Italië. Simioni werkte in het verleden in Amsterdam samen met Van Deventer. Indien Spark Therapeutics gebruik wil maken van hetzelfde Padua-element zal het Amerikaanse biotechbedrijf nu een licentie moeten verkrijgen van Uniqure.

    Uniqure haalt Pharming en Merus weer in
    Gemeten naar beurswaarde is Uniqure door de koersexplosie vorige week weer het een-na-belangrijkste Nederlandse biotechbedrijf, achter koploper Galapagos. De ontwikkelaar van gentherapieën heeft voorlopig weer een duidelijke voorsprong op Pharming (Leiden) en Merus (Utrecht).

    fd.nl/ondernemen/1224013/spectaculair...
  9. forum rang 6 de tuinman 24 oktober 2017 18:21
    www.fiercebiotech.com/biotech/high-do...

    In new phase 2 data published today, Gilead says a higher dose of its NASH drug saw statistically significant reductions in liver fat, although a lower dose missed the mark.

    The midstage test looked at 126 patients who were either given Gilead’s drug GS-0976 at a 20mg dose, a 5mg dose, or a placebo every day for 12 weeks.
  10. twinkletown 25 oktober 2017 12:07
    ASIT-belegger gooit de handdoek (in de ring)
    25-10-2017

    Na nog maar eens een teleurstellend onderzoeksresultaat, verliest het biotechbedrijf een kwart van zijn beurswaarde.

    ASIT Biotech, de Brusselse ontwikkelaar van behandelingen voor allergieën, had dinsdag nabeurs bijzonder slecht nieuws voor de aandeelhouders. Het potentiële middel tegen de huisstofmijt ging ook bij de herkansing de mist in.

    Het enige middel van ASIT dat nu nog op patiënten wordt getest is een middel tegen graspollenallergie (hooikoorts).

    Maar ook dat zit in een sukkelstraatje, nadat de resultaten van een grote test onvoldoende waren. De Duitse autoriteiten lieten verstaan dat het experimentele middel enkel goedgekeurd kan worden als het kandidaat-geneesmiddel bij nieuwe tests met betere resultaten komt.

    Een zeer dure tweede zit dus. En daar heeft ASIT op dit ogenblik het geld niet voor. Dus lijkt een bedelronde tegen lage koers - met dus potentieel forse verwatering voor de aandeelhouders - onvermijdelijk. Per 30 juni was de voorraad cash tot 8,3 miljoen euro geslonken. Niet bijster comfortabel, aangezien het bedrijf alleen in de eerste jaarhelft 6,5 miljoen cash verbrandde.

    Logisch dus dat de belegger de handdoek gooit: het aandeel verliest op de Brusselse beurs woensdag tot een kwart van zijn waarde. Met een beurskoers van 3,52 euro is ASIT zo goed als gehalveerd tegenover de intekenprijs van mei 2016, 7 euro.
  11. forum rang 10 voda 25 oktober 2017 16:08
    GlaxoSmithKline profiteert van kostenbesparingen en herstructureringen

    Resultaten omhoog in derde kwartaal.

    (ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline heeft in het derde kwartaal van 2017 hogere resultaten behaald door kostenbesparingen en herstructureringen. Dit maakte de Britse farmaceut woensdag bekend.

    De aangepaste winst per aandeel kwam uit op net geen 0,33 Britse pond, een stijging van 3 procent op jaarbasis. Wisselkoersen buiten beschouwing latend, was de winstontwikkeling overigens vlak. De aangepaste operationele winst steeg met 7 procent, of 5 procent tegen constante wisselkoersen, naar 2.468 miljoen pond.

    De omzet nam met 4 procent toe naar 7.843 miljoen pond. Tegen constante wisselkoersen kwam de omzetstijging uit op 2 procent. Onder meer de Hiv-vaccins en medicijnen voor een betere ademhaling deden het volgens GSK goed. Daar stonden desinvesteringen en slechtere prestaties van oude medicijnen tegenover.

    "De prestaties in het kwartaal lieten de aanhoudende vooruitgang zien die we boeken met onze omzetgroei en de operationele marges. Dit werd veroorzaakt door gerichte kostenbesparingen en herstructurerings- en integratievoordelen", zei CEO Emma Walmsley.

    De outlook voor 2017, van een groei van de aangepaste winst per aandeel van 3 tot 5 procent tegen constante wisselkoersen, werd gehandhaafd.

    Het bedrijf keert een dividend van 19 pence uit over het afgelopen kwartaal. Over heel het boekjaar wordt een dividend verwacht van 0,80 Britse pond.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 25 oktober 2017 16:17
    Uniqure wil 91 miljoen dollar ophalen

    Na koerssprong op veelbelovende hemofiliebehandeling.

    (ABM FN-Dow Jones) Gentherapiespecialist Uniqure verwacht ruim 91 miljoen dollar op te halen met de uitgifte van 5 miljoen nieuwe aandelen voor 18,25 dollar per aandeel. Dat maakte het Amsterdamse biotechbedrijf met een notering aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs woensdag bekend.

    De aandelenemissie werd maandag aangekondigd, nadat de koers van het aandeel in de voorgaande dagen omhoog was geschoten op goed nieuws over een potentiële therapie voor bloederziekte hemofilie B.

    Uniqure kondigde vorige week donderdag een versneld programma aan voor een nieuwe studie voor zijn middel AMT-061 voor hemofiliepatiënten, na overleg met toezichthouders FDA en EMA. Het middel zou veel betere stollingseffecten in het bloed opleveren dan een eerdere variant van het molecuul, AMT-60.

    Het aandeel, dat voor het nieuws nog op 10 dollar stond, verdubbelde binnen enkele dagen in waarde, tot ruim 20 dollar op maandag, toen Uniqure de aandelenuitgifte aankondigde. De emissie werd woensdag geprijsd op 18,25 dollar, een kleine korting op de slotkoers van 18,78 dollar van dinsdagavond.

    Uniqure, dat in het verleden een beursnotering had in Amsterdam onder de naam AMT, ontwikkelt gentherapieën voor patiënten met hemofilie, de ziekte van Huntington en hartfalen. Het bedrijf heeft na dde koerssprong een marktkapitalisatie van 480 miljoen dollar.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 26 oktober 2017 12:01
    Update: Omzet Pharming schiet omhoog in derde kwartaal

    Versnelt uitbreiding productiecapaciteit na problemen bij concurrent.

    (ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft in het derde kwartaal de omzet sterk zien stijgen, omdat de verkoop van het geneesmiddel Ruconest op stoom kwam na het optuigen van het verkoopapparaat in de Verenigde Staten. Dat maakte het Leidse biotechbedrijf donderdag bekend.

    Door een forse afwaardering op converteerbare obligaties, als gevolg van de hogere aandelenkoers, was het nettoresultaat negatief.

    De omzet steeg met 73 procent ten opzichte van het tweede kwartaal tot 25,9 miljoen euro, dankzij fors hogere verkopen van Ruconest in de Verenigde Staten en Europa.

    Over de eerste negen maanden kwam de omzet uit productverkopen uit op 56 miljoen euro, acht keer zo veel als de 7 miljoen euro in de eerste negen maanden van 2016.

    "Dit zijn uitstekende kwartaalresultaten", zei CEO Sijmen de Vries. "We zien nu reële groei van zowel volume als cash uit de verkopen van Ruconest", zei de topman. "Over de eerste twee kwartalen was het resultaat niet slecht, maar waren we nog aan het investeren in het verkoopapparaat. Dit is wat we nu zien, nu dat is opgetuigd."

    Het operationele resultaat verbeterde van een verlies van 3,2 miljoen euro een jaar eerder tot een winst van 8,5 miljoen euro.

    Productieproblemen rivaal

    Het bedrijf versnelt zijn plannen om de productiecapaciteit te vergroten, in verband met problemen bij een concurrerend product die zich tegen het einde van het kwartaal voordeden, vooral in de Verenigde Staten. Omdat deze patiënten acuut een alternatief product nodig hadden voor aanvallen van erfelijk angio-oedeem, heeft Pharming gratis Ruconest als startmedicatie ter beschikking gesteld aan nieuwe patiënten. Dit kan mogelijk een positief effect hebben op de resultaten in het vierde kwartaal, stelde De Vries. Hij wilde niet toelichten hoe sterk de omzet hierdoor zou kunnen groeien, maar het gaat wel om "een aantal extra patiënten."

    Zij kregen het concurrerend middel voorgeschreven voor preventieve toediening terwijl Ruconest vooralsnog alleen is goedgekeurd ter behandeling van daadwerkelijke aanvallen van zwellingen door erfelijk angio-oedeem. Pharming gaat nu een aanvraag indienen bij toezichthouder FDA voor de regelmatige preventieve toediening, zei De Vries.

    Verlies door koerswinst

    Het nettoresultaat verbeterde tot een verlies van 7,5 miljoen euro in het kwartaal, tegen 24,5 miljoen euro verlies in het tweede kwartaal.

    Hierin zit een afwaardering van 14 miljoen euro voor converteerbare obligaties, die het gevolg was van de sterke stijging van de aandelenkoers in het derde kwartaal. "Het is een puur theoretisch verlies, dat je in je mik krijgt als het aandeel stijgt", zei De Vries.

    Zonder deze verliespost zou Pharming een positief nettoresultaat van ruim 6 miljoen euro hebben geboekt in het kwartaal, benadrukte de topman.

    De kaspositie steeg door de positieve kasstroom van 26 miljoen euro halverwege het jaar tot 39 miljoen euro.

    Het bedrijf zegt meer omzet te verwachten in het vierde kwartaal, op basis van een verdere stijging van het aantal patiënten dat met Ruconest zal worden behandeld. Pharming verwacht 2017 operationeel winstgevend af te sluiten. Of het kwartaal ook onder de streep winstgevend zal zijn hangt mede af van de aandelenkoers, zei De Vries.

    Het aandeel Pharming Group sloot woensdag 7,3 procent hoger op 0,75 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 27 oktober 2017 13:31
    Merck verhoogt outlook

    Amerikaanse farmaceut zag omzet wel dalen.

    (ABM FN-Dow Jones) Merck & Co heeft de omzet in het derde kwartaal zien dalen, onder meer als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten, maar verhoogde desalniettemin de outlook voor het hele jaar. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse farmaceut.

    "Onze prestaties in het derde kwartaal laten de kracht van de onderliggende activiteiten zien, met een stijgend aantal introducties van kernproducten, een goede wereldwijde vraag naar vaccinaties en de goede prestaties van Animal Health", zei CEO Kennthe Frazier in een toelichting op de resultaten.

    De omzet van Merck daalde 2 procent op jaarbasis van 10,54 miljard naar 10,33 miljard dollar. Wisselkoerseffecten zorgden voor 1 procent van de omzetdaling.

    Zowel bij kankermedicijn Keytruda als in de diergezondheidsactiviteiten bedroeg de kwartaalomzet meer dan 1 miljard dollar.

    Onder de streep resteerde een nettoverlies van 56 miljoen dollar, van een winst van 2,2 miljard dollar een jaar eerder. Het verlies per aandeel bedroeg 0,02 dollar tegen een winst van 0,78 dollar een jaar geleden. Het verlies werd vooral veroorzaakt door een eenmalige last van 2,35 miljard dollar voor de joint venture met AstraZeneca voor de gezamenlijke ontwikkeling en verkoop van het oncologiemedicijn Lynparza van AstraZeneca.

    Outlook verhoogd

    Merck verhoogde de bij de halfjaarrapportage gepubliceerde omzetverwachting. Er wordt nu uitgegaan van opbrengsten over heel 2017 in een bandbreedte van 40,0 miljard tot 40,5 miljard dollar tegen 39,4 miljard tot 40,4 miljard eerder. De aangepaste winst per aandeel wordt binnen een bandbreedte van 3,91 en 3,97 voorzien, tegenover 3,76 tot 3,88 dollar eerder.

    In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Merck & Co vrijdag 1,8 procent hoger.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 27 oktober 2017 14:15
    AbbVie boekt hogere resultaten

    Kwartaaldividend omhoog en aanpassing van outlook.

    (ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft in het derde kwartaal van 2017 een hogere omzet behaald en schroefde als gevolg het kwartaaldividend op en paste eveneens de outlook aan. Dit meldde de Amerikaanse concurrent en tegelijkertijd ook samenwerkingspartner van Galapagos vrijdagmiddag.

    CEO Richard Gonzalez toonde zich tevreden over de resultaten en over de voortgang met de kandidaatmedicijnen die de farmareus ontwikkelt.

    AbbVie realiseerde in het afgelopen kwartaal een 8,8 procent hogere aangepaste omzet van bijna zeven miljard dollar. Vooral de omzet uit reumabehandeling Humira droeg flink bij aan de totale resultaten met een stijging van 14,8 procent op operationele basis naar 4,7 miljard dollar. In Amerika alleen was sprake van een toename van 19,1 procent. Gunstige wisselkoerseffecten droegen voor 0,7 procent bij aan de totale omzet van AbbVie.

    De operationele winst verbeterde van 2,4 miljard naar 2,7 miljard dollar en onder de streep resteerde een nettowinst van 1,6 miljard dollar, vergelijkbaar met de winst uit dezelfde periode een jaar eerder.

    Outlook

    AbbVie verwacht voor het lopende boekjaar 2017 nog een winst per aandeel die uitkomt tussen de 4,27 en 4,29 dollar. Op een aangepaste basis ligt deze bandbreedte tussen de 5,53 en 5,55 dollar. Bij publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal mikte AbbVie nog op een winst per aandeel van 4,55 en 4,65 dollar. Op een aangepaste basis verwachtte het Amerikaanse bedrijf een winst van 5,44 en 5,54 dollar.

    AbbVie stelde verder het kwartaaldividend met 11 procent opwaarts bij van 0,64 dollar per aandeel naar 0,71 dollar per aandeel.

    Galapagos

    Concurrent Galapagos kwam donderdagavond met cijfers over de eerste drie kwartalen van het jaar. Daar steeg de omzet van 65,0 miljoen naar 106,4 miljoen euro en de kaspositie kwam uit op circa 1,2 miljard euro.

    Het aandeel AbbVie sloot donderdag 2,4 procent lager, terwijl Galapagos in de Nasdaq-index 2,0 procent prijsgaf.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 4 harvester 27 oktober 2017 16:51
    Celgene is afgestraft voor het probleem met mongerson molecule, maar nu lees ik dat zij op car-t gebied een geduchte tegenspeler van Gilead kan zijn, vanwege haar contracten met onder andere biotech bluebird. Laat die nu op haar beurt een contract hebben met medigene uit Duitsland een buurtgenoot van Morphosys.. Het is een kleine wereld..
  17. forum rang 10 voda 30 oktober 2017 16:34
    Novartis wil radiofarmaceut inlijven

    Gepubliceerd op 30 okt 2017 om 08:03 | Views: 670

    Novartis N 27 okt
    81,05 -0,25 (-0,31%)

    BAZEL (AFN) - Farmaceut Novartis wil zijn oncologiedivisie versterken met de overname van radiofarmaceut AAA. De Zwitsers zijn bereid een bedrag van 3,9 miljard dollar op tafel te leggen voor het Franse bedrijf. De partijen hebben een principeovereenkomst getekend, maar het bestuur van AAA moet nog wel zijn fiat geven.

    AAA is specialist op het gebied van radioactieve medicijnen waarmee onder meer kanker kan worden gediagnosticeerd en behandeld. Italiaanse academici richtten het bedrijf in 2002 op als afsplitsing van de Europese organisatie voor nucleaire onderzoek CERN.

    Novartis is al langer op zoek naar onderdelen die de divisie voor onder meer kankerbehandelingen kan versterken. In de afgelopen vier jaar betaalden de Zwitsers circa 30 miljard dollar aan overnames. De duurste overname was daarbij de oncologiedivisie van GlaxoSmithKline in 2015. Daarvoor werd destijds 16 miljard dollar betaald.
  18. [verwijderd] 30 oktober 2017 20:24
    Out of all the most appealing areas of the US stock market, Bank of America Merrill Lynch identifies biotech as the No. 1 option.
    The firm likes biotech's ideal combination of relatively cheap valuation, high expected growth and considerable upside potential.

    www.businessinsider.com/stocks-market...
3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht