Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Hedgefondsen, daytraders en flitshandelaren roken beleggers op Nederlandse markt volledig uit

2.649 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 133 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 18 oktober 2017 08:56
    'Toppertje hoor die josti! :)'

    'Josti logica.

    En 20 jaar bezig met beleggen en noemt steeds dezelfde 6 succesjes...

    Echte josti praktijken weer...'

    Jochies toch: ONN, Asti...
    Op het Lazioforum durven jullie je al lang niet meer te vertonen: bang om daar af te gaan, en je ongelijk te moeten bekennen.
    Laf, hoor.
    En dan maar gaan jostistalken in een andere draad...
    Tsjongejonge: wát een helden...

  2. forum rang 4 Pbm 18 oktober 2017 18:51
    Hedgefondsen AQR Capital Mangement en Marshall Wace trachten een aantal aandelen op de Nederlandse markt volledig in elkaar te drukken. Zowel Flow Traders als Gemalto worden al weken keihard onderuit geshort. Beide fondsen zijn slachtoffer van automatische trading programma's waar verkooporders op voorgeprogrammeerde momenten worden ingelegd tegen voorgeprogrammerde koersen. Vandaag zag je dat mooi terug bij Gemalto, waar op bijna iedere stijging binnen paar seconden of tienden van seconden een verkooporder werd ingelegd tegen lagere dan actuele koers. Dit dus om te voorkomen dat het aandeel stijgt. Zowel bij Flow Traders als bij Gemalto zie je op dagen van forse dalingen veelal dat de transacties die koersstijgingen bewerkstelliggen veel grote in aantal zijn dan bij transacties die koersdalingen tot gevolg hebben. Bij beide fondsen lijkt ook genoeg vraag naar de aandelen. Echter tegen bijvoorbeeld het shortende hedgefonds AQR is weinig te doen. Als op een dag 0.18% van alle uitstaande aandelen wordt verkocht om de koers in elkaar te drukken, dan kun ke daar weinig tegen doen. Het betreft dan meer dan 200 duizend aandelen die op 1 dag in kleine plukjes op de markt worden gebracht tegen steeds lagere koersen. Dit is gebeurd bij Gemalto een van de laatste dagen. Bij Flow Traders betreft het een kleine 100 duizend aandelen die tegen steeds lagere koer werden gedumpt gisteren of eergisteren. De vraag is hoe lang deze partijen dit volhouden.. Indien ze hiermee stoppen, en dat moet een keer om niet te veel risico te lopen, dan kanllen de koersen zo weer omhoog. Beide fondsen maken nog steeds winst dus op zich lijkt er geen gevaar voor volledige inel,aar storting. Wel is het triest te zien dat dit zo eenvoudig is. Wat vreemd blijft is dat partijen deze aandelen nog uitlenen aan deze manipulerende partijen. Ze krijgen deze aandelen met forse verliezen terug. Dus hebben de uitleners waarschijnlijk niet in de gaten dat hun aandelen worden uitgeleend. De banken en vermogenbeheerders lenen ze warschijnlijk uit van hun klanten ide er geen weet van hebben en er dus geen vergoeding voor krijgen, en al zou dat zo zijn dan weegt deze allerminst op tegen de koersverliezen, die toch in,iddels zijn opgelopen tot tussen de 30-40% afhankelijk vanaf welke datum je dit berekent. In ieder geval vervelend voor de zittende aandeelhouders. Enige hoop is dat de aandelen zo weer fors kunnen stijgen als ze terug moeten kopen om de posities te dekken. Om te jennen zou je daarom bijna een bod op deze bedrijven doen waardoor de koers zo 30% hoger staat en de koersmanipulatoren forse verliezen incasseren. Maar dat zijn vooralsnog dromen van de zittende aandeelhouders.
  3. forum rang 4 Pbm 19 oktober 2017 10:00
    Op dit moment is er een grote strijd gaandde tussen de “normale”beleggers en de shortende hedgefonds t.a.v. een paar fondsen zoals Flow Traders en Gemalto. Het is mooi om te zien dat de shorters er alles aandoen om de koers in elkaar te drukken en deze laag te houden en dan met aantal grote orders op ee nonbewaakt ogenblik nog verder in de min drukken. De tactiek is helder; bij beursaanvang de koers hard in elkaar drukken en vervolgens zo lng mogelijk laag houden. Indien er toch grotere kopers in de markt komen dan na stijging direcct met kleine verkooporders de koers weer naar beneden orkestreren. Vroeger keeken beleggers naar het volume e nwas een wijsheid als bij grote handel de koersen uiteindelijk een bepaalde richting opgingen dat was dat een voorteken dat de keors zich op termijn in de zelfde richting zou ontwikkelen. Dus als de koers steeg bij kleine handel had dat geen enkele voorspeloende waarde en vice versa. Wat we tegenwoordig waarnemen zeker bi jeen aantal geshorte aanfdelen zoals FT en Gemalto, dat bij grote handele de koersen fors dalen. Dat zou een voorspellende waarde moeten hebben. Maar als we intraday volumes zien per transactie dan ervaren we heel iets anders bij deze fondsen. De aantallen verhandelende aandelen bij een transactie die een koersstijging bewerkstelligen is de laatste tijd extreem veel hoger dan het aantal aandelen bij een transactie dat een koersdaling tot gevolg heeft. De koersontwikkelling heeft in zulke gevallen eigenlijk niets te maken met de fundameentele interesse om ee naandeel te kopen maar alleen met de timing van het aanbod van de aandelen. Het kan dus zijn dat de koers stijgt met 0.2% door ee ntransactie van 50 duizendend stuke en vervolgens met kleine verkooprders van 20 stuks tegelijk weer met 0.3% daalt. Het is dus lastig conclusies te trekken over het ware inzicht van beleggers in zo’n fonds. Opmerkleijk de laatste dagen is bijvoorbeeld dat bij Gemalto extreem veel Turbo’s long worden gekocht (en niet de goedkoopste). Dus er wordt door een aantal partijen ingezet op een koersstijging van Gemalto. Wellicht zijn dat de shortende partijen zelf die op korte termijn gaan terugkopen en daarmee de koers doen stijgen, waardoor er weer forse winsten worden gemaakt met de gekochte Turbo’s long. Tot op heden lukt het de shorters uitermate goed om de koersen van FT en Gemalto fors naar beneden te drukken. De grote vraag is tot wanneeer. Uiteraard hopen deze shorters op slechte kwartaalresultaten. Maar zelfs dan zou de koers niet ver meer hoeven te dalen omdat deze al met 30 tot 40% zijn gedaald, ook zonder verdere aanvullende nieuwe negatieve berichten. Negatief nieuws is dus allang in de koersen verwerkt. Overigens zie je dat steeds meer professionele partijen een forse correctie voorspellen. Deze hebben daar waarschijnllijk ook een belang bij omdat ze minder long zitten en soms ook speculeren op koersdalingen. Ik vrees voor deze voorspellers dat de koersstijgingen nog wel even doorgaan.
  4. forum rang 4 Pbm 19 oktober 2017 17:02
    Zojuist een verkooporder van slechts 5 stuks in Gemalto met 5 eurocent koersdaling als resultaat.Manipulatie slaat weer toe.
  5. forum rang 4 Pbm 20 oktober 2017 00:22
    Afgelopen woensdag is de koers van Gemalto met met 2.3% in elkaar gedrukt door een verkoop van totaal 45 duizend stuks door AQR. Let maar op het shortregister van de AFM van morgen. Waarschijnlijk geen uitbreiding van de shortpositie waardoor de koers vandaag weer met 2.3% is gestegen. Vridag is in de regel een rustige handelsdag dus ben benieuwd wat ee shortendebpartijen weer in petto hebben..
  6. forum rang 4 Pbm 20 oktober 2017 08:28
    Wat zal de beurs gaan doen. Gaan de pessimisten het bepalen of de optimisten. Na wellicht een daling in het begin verwacht ik dat de aex toch hoger de dag uitgaat. Zijn er nog koopjes voor de korte termijn? Na de afstraffing van Unilecer gisteren, weer zo'n onzinnig overdreven emotionele reactie zou ik zeggen voor korte termijn even instappen in Unillever. Vandaag in de ochtend staat het aandeel Unilever wellicht iets lager maar de kans is uitermate groot dat ie in de loop van de dag of anders volgende week zo weer herstelt. Dus kans op 3 tot 4 % rendement binnen week lijkt zeer waarschijnlijk. Zeker als je deze vanadaag voor nog lagere koers kan kopen. We zullen het zien.
  7. forum rang 4 Pbm 20 oktober 2017 09:18
    Unilever nu voor eur 48.72. Hier durf ik wel te stellen dat als je nu koopt een redelijke wopinst gegarandeerd lijkt op korte termijn.
  8. forum rang 4 Pbm 20 oktober 2017 09:57
    Gemalto +3% op 32.80, voor degenen die recentleijk op dip zijn ingestapt wellicht mooi moment om even winst te nemen. Kan uiteraard nog veel hoger, maar kans op daling is ook groot.
  9. forum rang 4 Pbm 20 oktober 2017 10:38
    Wie dacht dat shortende hedgefondsen alleen de kleinere bedrijven aanpakt, ervaart nu dat ook grote bedrijven het slachtoffer van shortende hedgefondsen kunnen worden. Dat zie je nu duidelijk bij Unilever. Er is veel vraag naar het aandeel, maar telkens wordt meet kleine verkooporders de koers met een halve of 1 eurocent naar beneden gewerkt. Dit gaat zo langzaam omdat er teveel wordt gehandeld om een grotere koersdaling te orkestreren. Maar toch totaal nu -1.8% op EUR 48.38. Echter vrees ik voor de shortende partijen dat ze het niet gaan redde Herstel zal toch wel snel volgen. Wie er achter zit, geen idee. Er zulen maar weinig partijen op deze werled zijn die 0.5% short kunnen en willen zitten in Unilver omdat dit in absoluten getallen een veel te hoog risico is. Dus shortposities in Unilever zullen niet in het AFM register te zien zijn.
  10. [verwijderd] 20 oktober 2017 15:24
    Het is heel normaal als een bedrijf van 40 naar 52 gaat. Maar owee, als het dan eens daalt naar 48. Dan moet er wel een complot bezig zijn.

    Het blijft lachen hier.
  11. forum rang 4 Pbm 20 oktober 2017 18:27
    Nee hoor stijgt vanzelf weer. Waarschijnlijk zit Goldman Sachs achter daling. Wel opnieuw forse afstraffing, maar met cijfers is niets mis. Komt vanzelf goed. Blijft opmerkelijk dat bijvoorbeeld Tom Tom met nog minder dan 1% daalt terwijl de cijfers over Q3 toch echt slecht waren.
  12. forum rang 4 Pbm 23 oktober 2017 18:52
    Tom Tom vandaag grote stijger, ondanks toch wel zeer matige cijfers van vorige week. FT blijft maar doorzakken. KPN 1 van de grootste stijgers vandaag. De laatste door het televisieprogramma Business Class gisteren. Een of andere analist die bij Harry aan front running doet prees de telecomsector de hemel in. Knap gedaan want het aandeel KPN steeg met kleine 2%. De particulieren zijn er weer ingetrapt zullen we maar zeggen. Morgen worden diezelfde particulieren hoogstwaarschijnlijk weer hard gestraft. Ft komt morgen met cijfers maar al vallen deze mee, de shorters zullen een forse stijging voorkomen. Een kansloos aandeel dus, niet door slechte cijfers, maar door technische koerszetting. Zo ook Unilever, dat na elke paar eurocent stijging direct weer lager wordt gezet. Goldman Sachs, de grootste koersmanipulator op deze aarde heeft inderdaad een verkoopadvies voor Unilever afgegeven en is daarvoor al vol short gegaan. Kijk je nu naar de koersontwikkeling in de US, dan wordt het duidelijk. Het aandeel probeert nu voortdurend omhoog te kruipen en dan ineens na zo'n 5 eurocent stijging wordt devkoers binben 3 seconden weer 5 eurocent naar beneden gedrukt. Dit patroon herhaalt zich voortdurend. Ook bij Unilever is de koersontwikkeling dus volstrekt afhankelijk van wat een partij als koers wenst en geenszins een kwestie van normale vraag en aanbod.
  13. forum rang 4 Pbm 24 oktober 2017 11:27
    Dat het voor de koersontwikkeling van een fonds belangrijker is wat voor posities grote partijen voorafgaande aan de publicatie van de resultaten hebben ingenomen dan de daadwerkelijke financiele cijfers, is inmiddels wel duidelijk, alhoewel dat in mindere mate geldt voor bedrijven die wezenlijk slechtere dan de verwachte cijfers publiceren. Recente voorbeelden zijn bijvoorbeeld Philips, dat gisteren direct na publicatie van de kwartaalcijfers hard steeg en uiteindelijk nog steeds met een mooie koerswinst van meer dan 1 % de dag afsloot. Nu, een dag later staat Philips op -2.5%. Vanuit de cijfers onverklaarbaar. Hetzelfde maar dan andersom geldt voor Tom Tom die met zeer slechte cijfers naar buiten kwam. Direct na publicatie een forse daling tot gevolg met snel herstel en daarna blijft het aandeel weer stijgen. Steeds meer grote analisten en zakenbanken zijn van mening dat er een grote correctie volgt en speculeren hier dus ook op. Het aantal shortposities, dan wel op daling speculerende derivaten nemen gestaag toe. Bepaalde fondsen mogen niet meer stijgen. Zeker een aantal grote fondsen die grote impact hebben op de verschillende indexen worden bewust in bedwang gehouden en mogen zeker niet stijgen. Dit geschiedt veelal door short te gaan in die aandelen. Grote vermogensbeheerders hebben maar 1 doel en dat is de benchmark verslaan. Dat is tegenwoordig vrij simpel. Je gaat short in een paar grote fondsen zoals Unilever en Shell, houdt daardoor een stijging van bijvoorbeeld de AEX index tegen en volgt voor de rest wel de AEX index. Dan doe je heet dus altijd beter dan de AEX index, omdat de fondsen Shell en Unilever het dan slechter doen dan de index, maar daar zijn ze dan in ondervertegenwoordigd of wel verdien geldt aan de daling van die fondsen door hun shortpositie. Dit spel wordt in toenemende mate gespeeld door de grote zakenbanken zoals Goldman Sachs, JP Morgan, RBS, BoA/ML, etc. Zo voorspelt tegenwoordig bijna iedereen mindere tijden voor de consumer products and food sector en dalende aandelenkoersen van die fondsen. Waarom: omdat vele partijen daarin vol short zitten, dan wel overeenkomstige derivaten hebben, en dus belang hebben bij een daling van die aandelen. Echter iedereen weet toch zolangzamerhand wel dat juist deze aandelen bij correcties en economische tegenslag redelijk stabiel zijn. Dus dergelijke negatieve adviezen zijn zeer vreemd, tenzij je de shortposities in ogenschouw neemt, dan zijn ze logisch. Je ziet het nu met het aandeel Unilever waarvan de koers al dagen volledig georkestreerd wordt, zoawel in Nederland als de US. Kijk maar goed naar de koersontwikkkeling. Elke kleine keorsstijging wordt direct geccorrigeerd met ee nkoersdaling. Verkooporders worden volledig afgestemd op de kooporders om zo koersstijgingen te voorkomen. Wat de hiervoor verantwoordelijke partijen nog steeds niet geleerd hebben is dat uiteindelijk de macht van de markt groter is dan hun eigen macht, en dat dergelijke activiteiten uiteindelijk in hun eigen nadeel zullen resulteren. Maar voor de korte termijn kunnen ze de zittende beleggers redelijk nerveus maken. Bij de kleine fondsen zoals Flow Traders is er helaas nauwelijks marktwerking, waardoor de koersontwikkleing ervan wel bijna volleedig wordt bepaald door de voornoemde strategie van de zakenbanken en hedgefondsen. Het verschil tussen de zakenbanken en hedgefondsen is dat het de zakenbanken/vermogensbeheerders weinig interesseert of er sprake is van absolute return en het verslaan van de benchmark belangrijker is, terwijl hedgefondsen wel worden afgerekeend op de absolute return of wel winsten op haar beleggingen.
  14. [verwijderd] 24 oktober 2017 11:33
    Beleggen 101

    Hoe kan het dat bedrijven een winststijging rapporteren (Philips had trouwens een lagere omzet en nettowinst) maar dat toch de koers daalt?
  15. forum rang 4 Pbm 25 oktober 2017 07:23
    Amerikaanse zakenbanken en hedgefondsen bepalen momenteel volledig de koersvorming op Amsterdamse beurs. Vanaf ongeveer 15. 00 uur Nederladse tijd slaan deze partijen tegenwoordig hard toe in Nederland. Dit ongeacht wat er op andere beurzen gebeurd. Dit hebben o.a. Philips, Heineken, Ahold, Unilever, Post nl, KPN, Gemalto, OCI en Philips Lighning gisteren weer op brute wijze kunnen ondervinden. FT kwam met cijfers en steeg bijna 3%. De cijfers vielen blijkbaar mee. Maar let op vandaag, want dan kan het maar weer zo zijn dat de shorters FT weer fors in de min zetten. Beleggen is momenteel dus gewoon koerszetting.
  16. forum rang 4 Pbm 25 oktober 2017 10:48
    Helder, de koersmanipulatie op dit moment is wellicht groter dan ooit reeds eerder is geschied. Zoals al eerder aangegeven worden de koersen gewoon gedreven naar vooraf bepaalde koers. Heineken kwam vandaag met relatief goede cijfers naar buiten, die meevielen t.o.v. de laatste berichtgevingen. Gevolg; inderdaad koers -2.2%. Daarnaast gaan onze shorters gewoon door met hun feestje en moeten we ons gaan afvragen of de index uberhaupt nog kan stijgen.
  17. [verwijderd] 25 oktober 2017 10:57
    Belachelijk inderdaad. Heineken was meer dan 20% gestegen terwijl de winst dit jaar met maar liefst 1% is gestegen en daarnaast wil een grootaandeelhouders van zijn aandelen af. Aandeel is een koopje op maar 26x de winst.
2.649 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 ... 133 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.285
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.579 46.162
ABO-Group 1 18
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.876
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.151
Aedifica 2 829
Aegon 3.257 320.022
AFC Ajax 537 7.013
Affimed NV 2 5.740
ageas 5.843 109.775
Agfa-Gevaert 13 1.854
Ahold 3.536 73.977
Air France - KLM 1.024 34.304
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.683
Alfen 12 16.078
Allfunds Group 3 1.125
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.246
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 325
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.484 114.757
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.819 240.204
AMG 965 125.599
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.512
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.107
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 313
Arcadis 251 8.613
Arcelor Mittal 2.023 318.580
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 266
arGEN-X 15 9.096
Aroundtown SA 1 175
Arrowhead Research 5 9.252
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.540
ASML 1.762 76.637
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 322
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.638
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.660

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht